Tweedehandsliefde in huis #6

Voor de nieuwste editie van ‘Tweedehandsliefde in huis’ reisden de Groene Meisjes af naar Uitgeest. Even de stad uit, op bezoek bij Sarah en haar droomhuis. Dat we daar geen spijt van hebben gekregen, zal je op de onderstaande foto’s gaan zien.

Laten we eerst kennismaken met de trotse bewoonster van dit huis: Sarah. Ze is 27 jaar, interieurontwerper bij Polspotten in Amsterdam en woont samen met haar vriend en kat Gerrie. Mensen die hun kat Gerrie noemen, vinden wij bij voorbaat al leuk en niets bleek minder waar te zijn. We hebben gekletst, onder het genot van sojalattes, over onze gezamenlijke passies: koken en kringlopen. Je leest het goed. Deze interieurontwerpster is ook nog eens een keukenprinses! Sarah houdt zoveel van koken dat ze een blog is begonnen om haar recepten te delen met de wereld. Als je deze blog, Sarah aan de Kook, eens rustig doorbladert, zie je al een beetje wat voor type Sarah moet zijn. Kwaliteit, daar houdt ze van. Goed eten en mooie spullen. En dat is te zien in haar huis!

Sarah en haar vriend wonen nu ongeveer een halfjaar in dit huis. Het huis is stokoud, maar compleet gerenoveerd. Daardoor voelt het aan alsof het gloednieuw is. De opvallende, oude meubels en accessoires maken de sfeer. Wij zijn natuurlijk meteen benieuwd naar waar Sarah deze tweedehands schatten vandaan heeft gehaald! Sarah vertelt over een goede kringloop in Castricum. Een echte rommelwinkel, waar je heel goed moet zoeken naar iets moois. De prijzen zijn er bijzonder laag; zo laag kom je ze in Amsterdam niet meer tegen. Verder koopt Sarah veel op Marktplaats. Zo kan ze weken, als het moet maanden, zoeken naar dat ene perfecte meubelstuk. Sarah koopt niet zomaar wat rommel; het moet wel kloppen.

Deze prachtige blauwe vintage designerstoel kocht Sarah ook op Marktplaats. “We haalden hem ergens in ’t Gooi op, voor heel weinig geld. Uiteindelijk kostte het laten bekleden van de stoel een veelvoud van dat bedrag, maar ach, ik wilde ook al honderd jaar precies zo’n stoel.”
Naast de blauwe stoel staat het whisky-kastje van Sarah’s vriend. “Het is een oud dokterskastje. De vorige eigenaar vertelde dat er nog glazen medicijnflesjes in het kastje lagen toen hij het van de eerste eigenaar kreeg.”

Kringlopen vinden Sarah en haar vriend een leuke bezigheid, ook om samen te doen. Dat is grappig, want je hoort regelmatig dat de heren het kringlopen maar vies, nutteloos of onnodig vinden. Sarah’s vriend daarentegen gaat graag mee en vindt het leuk om oude platen te verzamelen. Deze worden natuurlijk ook afgespeeld.

Op de vraag of Sarah en haar vriend altijd dezelfde smaak hebben, moet Sarah hard lachen. We worden meegenomen naar de badkamer om haar laatste kringloopschat te bewonderen. Toevallig eentje die haar vriend echt ‘belachelijk’ vond. “En nu hangt ie in de badkamer! haha!” aldus Sarah. Gelukkig worden Sarah en haar vriend het over de meeste items in huis wél eens.

Dit huis heeft allerlei verborgen hoekjes, deurtjes, gangetjes en kamertjes. Het is een verrassing wat er achter iedere deur vandaan komt. Vooral boven biedt het veel bergruimte en gezellige hoekjes. En naast dat dit huis er prachtig uit ziet heeft het nog een groot ander voordeel: er ligt een grote tuin achter. Een diepe tuin op het zuiden, met achterin een overdekt terrasje en verder zeeën van ruimte, bijvoorbeeld voor het verbouwen van eigen groenten en kruiden. Wij zagen Sarah al met haar vrienden aan een lange tafel, met die heerlijke gerechten die ze kookt en een flesje wijn erbij. Het is hier goed vertoeven!

Vanuit de tuin lopen we richting de keuken. Alweer zo’n gezellige ruimte met mooi gestylde hoekjes. Je krijgt gewoon zin om te gaan koken!

Als er niet buiten gezeten kan worden, zitten Sarah en haar vrienden graag aan deze lange tafel. Om de tafel heen staan verschillende gekleurde stoeltjes. “Ze komen overal en nergens vandaan: van de kringloop tot het grofvuil. Mijn regel is dat ze eigenlijk nooit meer dan een tientje per stuk mogen kosten. Kringlopen moet wel leuk blijven!” Helemaal mee eens, Sarah. Het is eigenlijk wel jammer dat de woonbladen tegenwoordig bol staan van dit soort plaatjes. Lange tafels met verschillende stoelen eromheen. Overigens, vaak wel voor een paar honderd euro per stuk. Maar de originaliteit gaat een beetje verloren zo.

Overal waar je kijkt, zie je Gerrie opduiken. Ligt het nu aan ons, of past dit prachtige beestje gewoon perfect bij het interieur? Sarah vertelt: “Gerrie is mijn mooiste tweedehands bezit. Ook zij komt van Marktplaats en we zijn dolgelukkig met haar!” Dat kunnen wij heel goed begrijpen, want wat een schatje is ze zeg!

Vaak begint de kringloopliefde met een verzameling van of voorkeur voor specifieke voorwerpen. Zo begon dat bij Sarah met porselein en nog steeds is dit een van de dingen die ze niet kan laten staan bij de kringloop. “Al heel jong raakte ik ‘verslaafd’ aan alles wat van porselein was. Toen mijn oma overleed, erfde ik een groot bord in de vorm van een blad. Niemand begreep het, maar ik was totaal gefascineerd door dat ding. Ik heb het blad nog steeds en het is van heel grote waarde voor mij. Als ik iets moois van porselein tegenkom, en dan vooral iets in een bladvorm, dan MOET het gewoon mee. Daar denk ik dan verder ook niet over na. Desnoods geef ik het cadeau aan een ander.” Komt ons heel bekend voor…

In deze prachtige ziekenhuiskast (uiteraard ook weer van Marktplaats) bewaart Sarah haar mooiste serviesgoed. We vroegen haar of ze het niet riskant vond om zo’n groot meubelstuk in haar woonkamer te plaatsen. Sarah: “Mensen denken vaak dat je in kleinere ruimtes alleen maar kleinere meubels mag neerzetten. Dat is echt niet waar. De boodschap is om het licht en transparant te houden. Zo wilde ik per se een kast met glazen zijkanten, zodat je er doorheen kan kijken. Ook voor de eettafel geldt hetzelfde: de stoelen zijn ‘open,’ je kan er doorheen kijken. Op deze manier kan je gerust grotere meubelstukken in kleinere ruimtes neerzetten.”

Sarah’s huis laat zich het beste omschrijven als origineel en verfrissend. De woonkamer heeft een sfeer waar je rustig van wordt, het is ‘clean’ en alles lijkt te kloppen. Toch is het absoluut geen ‘gemaakt’ interieur waar je niet vrij in kan bewegen. Een huis om tot rust te komen en weer op te laden; het gaf ons stiekem zelfs een vakantiegevoel!

Lieve Sarah, ontzettend bedankt voor je gastvrijheid. Je noemt dit huis terecht ‘mijn droomhuis,’ want wat is het prachtig! We hebben ervan genoten, dankjewel!

We denken dat Sarah het leuk zal vinden om jullie ‘feedback’ te horen bij de comments, dus laat gerust een berichtje achter!

PS: wij zijn nog (dringend) op zoek naar Tweedehandsliefde-waardige huizen in en om Amsterdam. Ken of ben jij iemand met een tof kringloop/marktplaats/tweedehands huisje? Laat het ons alsjeblieft weten door te mailen naar meisjes@degroenemeisjes.nl Dankjewel!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Tweedehandsliefde in huis #6

 1. Wat een prachtig huis, het is net een droom. En Gerrie komt mooi uit tussen al die lichte kleuren. De blog van Sarah aan de kook staat al heel lang onder mijn Favorieten en bijvoorbeeld de broccolisoep is echt heerlijk!

 2. Wauw!! Wat een geweldig gaaf huis & de inrichting is very nice!!

  Leuk stuk weer meisjes! ;)

 3. Tja je kunt veel zeggen over dit huis, interieur, tuin en haar bewoners (incl. Gerrie) maar dat voegt weinig meer toe! Werkelijk een plaatje!

 4. Prachtig! Vooral het zitje in de tuin met de rotanstoelen. En de ziekenhuiskast is ook bijzonder mooi. Dit past meer bij mijn smaak dan de voorgaande ‘kringloopinterieurs’. Hoewel ik zelf wat meer kleur zou toevoegen in de woonkamer.

 5. Een verbluffend mooi huis!! Krijg er veel inspiratie van. En Gerrie..wat een schatje!

 6. Saar wat ben je mooi! Net als jullie huis! Echt allemachtig prachtig!! En Gerrie, wat is het toch een knappert! Picture perfect!! X

 7. Wat een leuk huis! Echt een gezellige en knusse sfeer! Grappig dat ze in Uitgeest woont, dat is vlakbij mijn woonplaats. Ze heeft trouwens ook een gave baan zeg!

 8. Wat een super leuk huis! En wat een schattige poes :) Vooral die ziekenhuiskast vind ik erg mooi.

 9. prachtig huis! Lekker fresh, clean en wit en toch met het gezellige en warme gevoel van leuke meubeltjes die allemaal een eigen geschiedenis met zich meedragen!:)
  EN een cute Kittehhh!! :D

 10. Ohh wow! Sarah gefeliciteerd met je geniale retro brein :-) erg cool huis. Grappig; mijn vriend en ik struinen samen ook alle kringloop, rommelmarkten etc. samen af. Ook wij hebben zeker niet dezelfde smaak ;-) Leuk dat jullie ook een LP (of draaitafel, kan het niet zo goed zien) hebben staan. Hier in huis staan er 2 draaitafels, met dikke (retro, jaja) boxen set en nog een grammofoonspeler. Muziek is mijn (ons) leven. Mijn vinyl is daarom ook echt zwaar heilig :-p Lieve Groene Meisjes, op naar het volgende leuke stukje.

 11. Wow! wat een gave inrichting hebben jullie bij elkaar gezocht. Hier is volgens mij aardig wat tijd ingekropen maar het is zeker de moeite waard want jullie hebben er een echt warm thuis van gemaakt. Complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *