Tweedehandsliefde in huis #7

Voor deze aflevering van Tweedehands Liefde reizen de Groene Meisjes af naar Almere. Je zou denken: Almere, dat is toch juist een heel nieuwe stad? Kennen ze daar wel tweedehands? Gelukkig wel! In ieder geval bij Nathalie thuis…Nathalie is 32 jaar en woont inmiddels alweer acht jaar met haar vriend Jasper in deze woning. Als Nathalie zich voorstelt vertelt ze er meteen bij dat ze last heeft van een ‘serieus woonvirus.’ Dat is niet iets om je zorgen om te maken, dat betekent gelukkig gewoon dat Nathalie denkt in termen van decoreren, inrichten en mooie spullen verzamelen. Dit zijn dan ook de dingen waar ze zich uren mee kan zoet houden. Onschuldig toch? Nathalie kan ruimschoots haar ei kwijt in haar werk; ze is freelance tekstschrijver, redacteur, journalist en fotograaf. In haar vrije tijd blogt ze en maakt en verkoopt ze sieraden. Een druk bestaan. Fijn dat Nathalie dan toch even tijd vond om haar de mooiste kringloop- en reisschatten in haar huis te laten zien! 

Nathalie en Jasper zijn stapelgek op reizen, dat wordt al heel snel duidelijk. Zo zien we overal in huis de mooiste foto’s van natuurgebieden en wilde dieren, maar we zien het ook terug in inspiratiehoekjes, de sieradencollectie van Nathalie en de accessoires die we steeds in het huis tegenkomen.

We bezoeken eerst de ‘kleedkamer.’ Het kastje-met-heel-veel-laatjes is een tweedehandsje. Likje verf erover heen en hij ziet er uit als nieuw. Ideaal, dit is met recht een opbergmeubel te noemen. Boven het kastje schilderde Nathalie twee vlakken met magneetverf (ze vertelt ons dat de verf vrij prijzig is, maar wel gewoon bij de bouwmarkt te koop is) waarop ze wisselende inspirerende plaatjes en teksten kan hangen. Ideaal! Op het kastje zien we vooral heel veel sieraden. Het kan je bijna niet zijn ontgaan dat Nathalie hier een zwak voor heeft.

Nu heeft Nathalie niet alleen een zwak voor sieraden, ook tassen zijn een gevoelig punt. Deze pronkstukken vond ze bij de kringloopwinkel, een filiaal van ons geliefde keten ‘de Kringloper’, nog geen tien minuten lopen van haar huis. Lucky girl! Nathalie koopt naast tassen ook wel eens sieraden of kleding bij de kringloopwinkel. De kleding gebruikt ze ook wel eens om bijvoorbeeld kussenhoesjes van te maken. Kortom: deze creabea ziet overal mogelijkheden in.

Jasper en Nathalie hebben al heel wat reizen gemaakt, maar er blijft natuurlijk altijd iets te wensen over. Heel hoog op het lijstje, en inmiddels ook al op de concrete planning, staat Bali. In de badkamer kunnen ze alvast een beetje wegdromen in Balinese sferen, want zo kan je deze badkamer best beschrijven, vinden wij. De frisse kleur van de tegels op de muur, in combinatie met het hout… wij wanen ons alvast op vakantie.

Dan komen we nu aan bij het werkdomein van Nathalie. Hier werkt ze haar artikelen uit, bewerkt ze haar foto’s, blogt ze en ontwerpt en maakt ze haar sieradencollectie. Deze kamer staat bol van de creativiteit! Op de vraag waar Nathalie haar inspiratie vandaan haalt, antwoordt ze: “Echt uit alles! Van reizen tot tijdschriften, van graffiti op de muren tot de mooiste woonwinkels die ik voor mijn werk bezoek. (Nathalie heeft een vaste rubriek in de Ariadne at Home, waarvoor zij iedere maand op bezoek gaat bij een woonwinkel en dan de eigenaar interviewt.) Woonwinkel Het Klooster in Bovenkarspel is daar een goed voorbeeld van. Zoals de naam al doet vermoeden: een woonwinkel gevestigd in een oud klooster, waarbij iedere kamer en ieder hoekje tot in de puntjes is gedecoreerd. Maar ik kan ook uren rondstruinen in oude meubelloodsen, zoals ik laatst eentje bezocht in St. Janssteen. Dat was één groot rariteitenkabinet. Heerlijk!”

In deze mooie oude koffers (1 ervan is een oude beautycase) bewaart en vervoert Nathalie haar camera’s, als ze aan het werk is. Dit is toch duizend keer leuker dan zo’n standaard fototas? De twee koffers zijn Nathalie’s favoriete tweedehandsbezit.

Nathalie besteedt veel aandacht aan detail, niet alleen in haar inrichting, maar ook bij het maken en verpakken van haar sieraden. Deze zorgvuldig ingepakte cadeautjes (die heel toevallig voor deze twee groene meisjes waren ;)) liggen op een prachtig bordje (kringloop)…je kan wel zien dat Nathalie gewend is sfeerplaatjes te bouwen. Wij zijn er een beetje jaloers op! Ben je ook benieuwd naar de sieradencollectie van Nathalie’s hand? Neem dan hier een kijkje.

Een prachtige manier om je sieraden te exposeren. (mag ook als je zelf geen sieraden ontwerpt.)

En uit dit plaatje blijkt wel hoe georganiseerd Nathalie is. Tijdschriften netjes gesorteerd, plakkertjes tussen belangrijke pagina’s. Het klopt helemaal.

“Ik zoek altijd naar mooie oude blikken en doosjes. Dit is een enorm oud blik van de Hema, te gek toch? Een echte klassieker!” (en voor de liefhebbers: check de rolletjes maskingtape. We love it!)

Een ander heel bijzonder hoekje in de werkkamer is boven op de grote kast. Daar bevindt zich namelijk de collectie ‘exotische instrumenten’ van Jasper. Uit ieder land neemt hij een instrument mee. Hoeveel leuker is dit dan de bekende koelkastmagneet?!

Mensen brengen de gekste dingen naar de kringloopwinkel, zo blijkt maar weer. Wie brengt er nou een lijstje met een paar prachtige vlinders weg? Gelukkig nam Nathalie ze met liefde op in haar collectie. Ook het portretje van de oude dame is tweedehands. “Het is toch een grappig gevoel dat je geen idee hebt wie dit is, je kan er weer een heel nieuw verhaal bij verzinnen.”

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat Nathalie zich regelmatig lekker uitleeft met masking tape en knipsels uit tijdschriften. Dit is een manier om inspiratie op te doen, om een sfeerplaatje neer te zetten. Lang leve maskingtape, want je verandert het weer zodra je zin hebt in iets anders!

Ook in de keuken wordt gedecoreerd. Niet zozeer met gebruikelijke keukenspullen, maar ook weer met vaasjes, lantaarntjes en bloemen. De kleuren passen prachtig bij elkaar. Nathalie vertelt: “Op zolder staan een paar dozen vol met accessoires. Als ik zin heb in iets anders, kijk ik eerst op zolder en als daar iets leuks staat, wissel ik het om. En anders…dan is de kringloopwinkel gewillig! Accessoires koop ik alleen tweedehands, of op reis.”

Het is grappig om te zien hoe in veel ‘kringloophuizen’ bepaalde voorwerpen of thema’s altijd weer terug komen. We zien vaak blikken, vaasjes en mooie borden terugkomen. Zo ook in dit huis!

De salontafel, die niet tweedehands is, past goed in de natuurlijke kleurstellingen van het huis. Hij is robuust en doet Nathalie denken aan de natuur, waar ze ontzettend van houdt. “Ik hou van de ongerepte natuur in Afrika, waar alles nog ongekunsteld is. Onze lievelingsbestemming tot nu toe is Tanzania. De natuur is daar zo waanzinnig mooi, daar heb ik geen woorden voor. Ik probeer hier de natuur een beetje naar binnen te halen.”

De vaasjescollectie van Nathalie groeit nog steeds. Dit begrijpen wij heel goed, want vaasjes zijn lastig te weerstaan in de kringloopwinkel.

Dit kastje zouden we het pronkstuk van het huis kunnen noemen. Het is een dierbaar familiebezit dat Nathalie van haar moeder kreeg. Het is een kastje uit 1920 en inmiddels heeft Nathalie er een persoonlijke draai aan gegeven. Ze schuurde en schilderde het kastje, waardoor het volgens ons nog mooier geworden is. Het kastje is een etalage voor Nathalie’s stenencollectie en andere prachtige souvenirs die ze meenam van verre reizen.

De Marokkaanse theekan kocht Nathalie voor eigenlijk veel te veel geld. Maarja, als je in Marokko bent, hoort dat erbij. Thuisgekomen vond ze nog geen twee weken later, bij de vetrouwde kringloop, een perfect matchend tweede theekannetje. En nu is het stel compleet. Prachtig!

Ook achter het kleine krukje naast het blauwe kastje zit een mooi verhaal. Het krukje is handgemaakt en komt van een Afrikaanse stam. De krukjes waren eigenlijk helemaal niet te koop, maar omdat Nathalie haar bewondering voor het prachtige handwerk uitgesproken had, en de stamleden het zo’n groot compliment vonden, mocht ze het krukje kopen. “De stamleden stelden een bespottelijk bedrag voor, veel te laag. Daar kon ik natuurlijk niet mee akkoord gaan. Uiteindelijk heb ik het bedrag gegeven dat het krukje mij waard is. Ik koester warme herinneringen aan het bezoek dat ik aan deze stam mocht brengen en dit krukje herinnert mij hier iedere keer weer aan.”

Lieve Nathalie, we willen je van harte bedanken voor je gastvrijheid en de inspiratie die ons en onze lezers hebt meegegeven. We kijken met plezier naar de prachtige, met ontzettend veel zorg samengestelde, hoekjes en kunnen dan alleen maar bedenken hoe onbegrijpelijk het is dat er nog steeds mensen zijn die kant-en-klare inrichtingen, met dito accessoires, bij één winkel kopen. Schatgraven in kringloopwinkels en dierbare souvenirs meenemen van reizen is zoveel mooier. En dat heb je ons vandaag weer eens laten inzien. Dankjewel daarvoor.

Wat vinden jullie van Nathalie’s interieur? We weten zeker dat ze het heel leuk zal vinden als jullie een berichtje achterlaten!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Tweedehandsliefde in huis #7

 1. Wat heb je toch een heerlijk huis Naat! Fijnnnn! <3
  Hier haal ik weer inspiratie uit! :)

 2. Ik ben verliefd op het blauwe kastje, prachtig! Ik mis wel een paar overzichtsfoto’s van de inrichting, het lijkt me een bijzonder huis.

  1. Ja ik ben eigenlijk ook wel benieuwd geworden naar hoe de kamers er nou echt uitzien in hun geheel :-)

 3. Wauw, wat een mooi huis! Dat blauwe kastje is prachtig en ik vind die sieraden aan die tak ook heel leuk bedacht.

 4. Oh leuk, zo veel te ontdekken! Dat blik van Hema, de reisschatten, de masking tape, alles is zo leuk! :-)

 5. Ik vind die vintage sfeer altijd heerlijk! Je moet er alleen wel oog voor hebben.. Ik zie namelijk altijd hele inspirerende plaatjes op internet, zoals in dit artikel, maar zodra ik door de kringloopwinkel, Action of weet ik het welke winkel loop, sla ik helemaal dicht.. Dan weet ik echt niet wat leuk is of hoe ik dingen met elkaar moet combineren..

  1. Mirjam, ik snap het. Het is iets wat je een beetje moet leren. Immers, in de kringloop staat ook heel veel rotzooi. (wij noemen dat ‘kringloopmeuk’) Maar als je op een gegeven moment een beetje weet in welke stijl je je dingetjes wilt zoeken, dan gaat het als vanzelf. Je moet leren in plaatjes te denken. Dit past goed bij dit, en dat kleurt weer mooi bij dat… En dan wordt het vanzelf een sport!

   1. Ah, bedankt voor de tip! Eigenlijk is het misschien ook wel een beetje “durven” :)

 6. prachtig dit, ik volg haar blog ook al een tijdje, en ik zie haar “blogstyle” gewoon terug in de woning. Heel mooi!

 7. Heel erg mooi en inspirerend!! Wij gaan over een paar maanden verhuizen en ben op het moment dus extra goed rond aan het snuffelen voor/om inspiratie. En dit gaat zeker mee helpen!wauw

 8. Okay that’s it, ik wil naar een kringloopwinkel en wel nu! Inspirerend artikel weer! Wat een onwijs gave inrichting en stijl.

 9. Ik volg Nathalie al een tijdje, via haar blog/social media en webshop en vind haar werk inspirerend. Haar huis ademt diezelfde fijne sfeer! :)

 10. Wauw, gaaf zeg! Ik kom net terug van vakantie en dit ziet er echt zo gaaf uit, alsof je in je eigen huis altijd in de vakantiesfeer kunt blijven hangen. Ik krijg meteen zin om mijn eigen kamer opnieuw in te richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *