Tweedehandsliefde in huis #9

Dit is voor ons een beetje een speciale aflevering van Tweedehandsliefde in Huis. Waarom? Omdat we op bezoek gingen bij Suzette (35 jaar, webdesigner en blogger) en haar gezin. Suzette volgen wij al zeker een jaar via haar blog en ze is altijd een grote inspiratiebron voor ons geweest. Toen wij begonnen met vegan eten, was Suzette’s blog de uitkomst voor ons. We hebben heel wat van Suzette’s recepten uitgeprobeerd. Maar het waren niet alleen de recepten waar we blij van werden. Het was ook het geweldige huis waar Suzette en haar gezin (vriend Ivo, zonen Jippe en Raaf) in wonen. Maandenlang heb ik naar de foto’s gekeken en gedacht: dit moet een droomhuis zijn. Ik wil dit zien, in het echt. Dus toen ik Suzette een mailtje stuurde en zij ons spontaan uitnodigde voor een gezellige vegan lunch bij haar thuis, verheugde ik mij direct op dit bezoekje. Geheel terecht, want wow, wat een (tweedehands)liefde in dit huis!

We werden ontvangen met zelfgebakken vegan kaneelbroodjes en een heerlijk theetje. Al was het hier bij gebleven, dan waren wij al zeer gelukkig geweest. We kletsten er vrolijk op los. Over bloggen, over vegan eten en over hoe leuk Arnhem wel niet is. Toen Ivo en de kinderen thuis kwamen en de lunch voorbereid werd, bedachten we: “ohja! we kwamen foto’s maken!” Dat zijn we dus toen maar eens gaan doen. We nemen je mee in het enorm gezellige en lichte huis van Suzette.

Mijn blik valt direct op de prachtige stoeltjes in de woonkamer. Grappig, want Suzette vertelt ons dat deze stoeltjes haar favoriete tweedehands bezit zijn. “Ik vind ze mooi, slank en ruimtelijk. Daarbij komt dat ze fijn zitten.”

De woonkamer, waar ook de eettafel in staat, is een groot, fleurig geheel. Met kleurrijke en sfeervolle hoekjes.

Less is more. Hoe vaak hoor je dat mensen wel niet zeggen? In het huis van Suzette zie je dat het echt waar is. In dit huis staat niets te veel. En dat is precies goed. Van weinig kan je ook veel maken. Suzette en Ivo maakten bijvoorbeeld zelf dit bankje, gemaakt van planken en een matras. Slim en voor de kinderen een heerlijke plek om te spelen.

Ook knapt Suzette graag zelf meubels op, zoals bijvoorbeeld dit fantastische mintgroene kastje.

Onze vraag is nu natuurlijk: waar koopt Suzette deze fantastische meubels en spullen? Het antwoord is verrassend: “We kopen eigenlijk niet zo veel. Veel hebben we gevonden op straat, in de schuur (en opgeknapt) of op de zolders van vrienden en familie. Veel hebben we dus gekregen. Als we iets ‘nieuws’ kopen, doen we dat alleen we als iets echt nodig hebben en dat doen we dan bij de plaatselijke tweedehandswinkel.”

Er zijn maar weinig dingen die Suzette niet tweedehands zou kopen. Een matras of bank met veel stof, of andere dingen die te groot zijn om te kunnen wassen. Grappig, dit is toch het antwoord dat we vaak krijgen, ook van die-hard kringlopers.

Jippe en Raaf delen een gezellige kamer. Ook deze kamer staat vol met tweedehands schatten.

De lampenkap haakte Suzette zelf, creatief als ze is.

Wie wilde er vroeger als kind niet zo’n te gek schooltafeltje met stoel als bureautje?

De groene meisjes vallen voor Scandinavisch design. Dus dit kastje in de kamer van Ivo en Suzette was een van onze favorieten:

Voor haar blog is Suzette (en Ivo!) veel in de keuken te vinden. Dat snappen wij wel, kijk maar.

We vroegen Suzette welke tip ze onze lezers zou willen geven op het gebied van het inrichten van je huis (met kringloopgoed.) Suzette antwoordde: “Koop niet meteen iets al je het wilt hebben. Stel het uit, kijk of je ertegenaan loopt of dat je het misschien toch niet nodig blijkt te hebben.”

We hebben altijd minder nodig dan we denken. Dat is de gedachte die ik meeneem na een enorm gezellig bezoek, met heerlijke lunch en fijne gesprekken. Suzette en Ivo, ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Tweedehandsliefde in huis #9

 1. Een favoriete rubriek over een favoriete blogster, superleuk!

 2. Wat een gezellig huis! Voor mij persoonlijk iets te onrustig, maar ik kan me voorstellen dat het fijn is om er te leven.
  Dat mintgroene kastje is prachtig. En toevallig ben ik ook een letterkast wit aan ’t schilderen, het resultaat hier is erg mooi. Leuk!

 3. ik volg suzette ook al een tijdje en ik word ook altjid vrolijk van haar blog. ze laat soms foto’s zien van iets wat ze gemaakt heeft, en dan ben ik altijd nieuwsgierig hoe haar huis eruit ziet. leuk dus: deze blog!

 4. Superleuk om te zien! Ik wil wel heel graag weten hoe ze die witte vloer zo gekregen heeft, en zijn het gewoon planken of?

 5. Ben verliefd op het blauwe kastje en de vintagekast en op het zelfgemaakte bankje! zo mooi! En nu ga ik haar blog bekijken want die moet dan ook wel zo gezellig zijn :D

 6. Wat leuk! Ik volg Suzette ook al een poos, en het is leuk om nu eens wat meer een kijkje te kunnen nemen in haar huis via jullie foto’s.

 7. Wat een heerlijkheid al die frisse meubelen, zelf maak oplossingen. Leuk om te zien hoe haar huis is ingericht met tweedehands spullen.
  en leuk geschreven weer…

 8. Ik ben net als jullie dol op de blog van Suzette :) En wat een fantastisch huis hebben ze!

 9. Wha super! Ik vind het zo gezellig bij hun! Leuk om hun huisje door jullie lens te zien, geeft weer nieuwe indrukken, leuk!

 10. Wat tof om te lezen! Ik volg Suzette al een tijdje en vind haar blog een hele fijne. Leuk dat jullie haar huis hebben uitgelicht, want van de foto’s op haar blog vond ik al heel tof.

 11. Wauw – wat een ontzettend leuk huisje. Zodra ze een kloonmachine voor huizen uitvinden kloon ik haar huis ;)

 12. Leuke en inspirerende reportage! Een vraagje: is de laatste foto nu bewerkt of ligt dat aan mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *