Tweedehandsliefde in je studentenkamer #2

_MG_3836a

Een tijdje geleden plaatsen we een oproepje op Facebook. We waren op zoek naar studenten die moeten rondkomen van een vrij laag budget, maar toch een paleisje van hun studentenkamer weten te maken. De meeste studenten zullen in dat geval de kringloopwinkel induiken, zoals wij dat zelf ook altijd doen. Lina reageerde op onze oproep. En hoewel ze niet op kamers woont, maar een anti-kraakhuisje heeft in Den Bosch, wilden we haar huisje toch laten zien. Ze is immers een student en wow, deze foto’s moesten we gewoon plaatsen!

_MG_3860b

Eerst wat meer info over Lina: ze is 22 jaar, komt uit Enkhuizen en woont nu in Den Bosch. Ze studeert aan de kunstacademie in de richting Grafisch Ontwerper. Deze zomer hoopt Lina af te studeren.

_MG_3828a _MG_3832a

We vroegen Lina of ze voordat ze in dit huisje kwam wonen een duidelijk beeld had van hoe de inrichting eruit moest komen te zien. Ze vertelt: “omdat je met antikraakwoningen niet zeker weet hoe lang je er blijft wonen, had ik beide keren geen duidelijk beeld van hoe het eruit moest komen te zien. Je moet het doen met wat het huisje je biedt. En daar kan je ook weer niet té veel aan veranderen, want in principe is het weggegooid geld! Wel probeer ik het altijd zo licht mogelijk te houden, de muren krijgen daarom altijd een wit verfje, indien mogelijk. Het plafond is hier grijs, de vloer zeil met een visgraatpatroontje. Best wel druk eigenlijk. Helemaal gezien het feit dat de muren ook allemaal een andere structuur hebben. Daarom vind ik het hier vrij rommelig ogen, terwijl ik van een ruim huis houd!” Dat valt op de foto’s in ieder geval niet op Lina! Wij vinden het een mooi rustig en geordend geheel. Lina heeft wel een tip voor als je met je interieur aan de slag wilt: maak een Pinterest account aan en pin alles wat je mooi vindt op een moodboard. Dit vinden wij een heel goede tip! We doen het zelf ook en het is echt heel erg handig. (niet alleen voor je interieur trouwens)

_MG_3834a _MG_3833a _MG_3835a

Het valt ons op dat Lina oog heeft voor het maken van mooie stillevens. En wat lekker fris, dat groen tegen een witte achtergrond! Prachtig.

Lina vertelt ons graag waar ze haar mooie spulletjes zoal scoort: “M’n spullen haal ik het meeste uit kringloopwinkels in Den Bosch. Sommige dingen komen uit kringloopwinkels uit Enkhuizen. Één van de blikken komt uit Amsterdam, volgens mij van een kringloopwinkeltje op de Overtoom! Verder zijn er ook dingen die ik wel nieuw heb gekocht, dus het is een mooie mix.”

_MG_3841a

“Het houten kistje komt van een brocante markt uit Frankrijk. We gingen altijd naar dat soort markten vroeger, met mijn ouders.”

Lina ‘ontdekte’ het kringlopen samen met haar moeder. Vier jaar geleden begonnen ze in een piepklein kringloopwinkeltje in Enkhuizen. Het was binnen misschien 4m2 groot en er stonden allemaal spullen buiten. Inmiddels is dit winkeltje gegroeid in een grotere zaak op een nieuwe locatie geworden. Kringlopen is natuurlijk ook steeds hipper geworden: wie doet het eigenlijk nog niet? Logisch dat al die winkels gaan uitbreiden! (en wij zijn er blij mee)

_MG_3867a _MG_3871a

Misschien denk je; oke, dan ga ik een keer naar een kringloopwinkel…maar wat moet ik vredesnaam kopen? Toegegeven, er kan enorm veel meuk in een kringloopwinkel staan, maar de kunst is om de schatten eruit te vissen. Hoe doe je dat? Volgens Lina is dat gewoon meenemen wat je aanspreekt en het combineren met dingen die je al hebt. Heb je op een gegeven moment heel veel spullen, dan moet je gaan uitkijken. Combinaties mogen spannend en onverwacht zijn, maar een enorm bonte mix in huis kan gauw zorgen voor een ‘samengeraapt zooitje.’ En dat is niet wat we willen. Ergens moet een lijn zitten. Bijvoorbeeld in kleur, of in vorm of in materiaal. Speel hiermee! Nog een tip; ben je op dingen uitgekeken? Stop deze dingen in een doos en zet ze op zolder/in je inbouwkast. Kijk je er na een halfjaar nog niet naar om? Misschien is het tijd om de spulletjes terug te brengen naar de kringloopwinkel. Is de cirkel weer rond! Dat is het leuke van kringlopen: je geeft er niet al teveel geld aan uit, dus het is ook niet zo pijnlijk om iets weer terug te brengen.

_MG_3844a _MG_3838a _MG_3830a

Tot slot vroegen we Lina waar ze het meest trots op is. Haar antwoord: “Trots weet ik niet, maar ik ben wel heel blij met m’n industriële ladekast en m’n vintage krantenrekje. En mijn uiltjes! Die krijgen
oooooit, in een vaster huisje een mooi plekje!”

Lina, ontzettend bedankt voor het kijkje in jouw toffe huisje! 
Lezers, wat vinden jullie van Lina’s studentenhuisje? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Tweedehandsliefde in je studentenkamer #2

 1. Wauw wat een grote studentenkamer! hahaha dat is wat anders dan de 14^2m waar ik woonde. Het ziet er prachtig uit! Die schilderijtjes aan de muur zijn heel erg leuk :)

 2. wauw wat een mooi huisje! ik zit in den bosch op school en vaak rij ik langs anti kraak panden. ik bedenk me dan altijd hoe het er binnen uit zou kunnen zien.

  super mooi dit!

 3. Wat een leuke reacties allemaal!

  @Manja: En dit is alleen nog maar de benedenverdieping ^_^. Ik heb er nog een tweede verdieping boven!

  @Ellen: Op welke school zit je in Den Bosch? Er zijn vast ook anti-kraakwoningen waar het een zootje is, haha.

  @Laurie: Dit is de kringloopwinkel waar ik het in ’t artikel over had: http://www.dekringloopwinkel.nl
  En deze zit ook in Enkhuizen: http://www.kringloopwinkelbestgoed.nl (is een grote kas!)

 4. De kast waar de tv op staat is echt su-per-mooi!
  De gekozen kleuren zijn ook leuk. Ze maken het geheel rustig en toch creatief.

 5. Tja, zullen we eind augustus toch maar eens een keer langs Enkhuizen moeten :3

 6. echt een heel gezellig huisje. lekker licht en met van die fijne details!

 7. Ik vind het dressoir waar de tv op staat, en de archiefkast erg leuk! En de blikjes, ik heb zelf een blikjes/doosjes-verzameldrang haha.

  En even een heel andere vraag aan Lina: sta jij ergens ingeschreven voor antikraak of hoe vind jij je plekjes? Ik zoek me namelijk een ongeluk naar een appartementje/kamer in Den Bosch, maar vind het erg lastig iets te vinden.

 8. Dat ziet er gezellig uit! :-D Heel mooi! Krijg meteen zin om ook weer naar de kringloop te gaan. Maar volgens mij moet ik eerst eens opruimen hier in huis ;-)

 9. @Mara: Ik sta ingeschreven via Ad Hoc. Als je je ook wilt inschrijven, kan dat alleen via iemand die al woont via Ad Hoc ;). Mocht je interesse hebben, ik zou je voor kunnen dragen! (email: mail@linaeijlers.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *