Tweedehandsliefde: outfits voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan, dus dat betekent dat het tijd is voor feestelijke outfits bij de Groene meisjes! Het is een moment om je kledingkast overhoop te halen, op zoek naar geschikte glitterende, glanzende en kleurrijke kledingstukken. Wie weet heb je al een kant-en-klare outfit in je kast hangen en hoef je niet eens naar de winkel. Groen én lowbudget! 

Ik ben gek op vlinders . Ik heb in mijn huis een wand vol met nep vlinders hangen (-red: zie de Tweedehandsliefde In Huis post  van januari van Lotte.) Ook heb ik maar liefst vijftien vlinders op mijn lichaam laten tatoeëren en nummer zestien komt er ook aan.  Toen ik acht jaar geleden dit vlinder glittertopje bij Episode kocht was ik zo blij als een kind. En ja, dat ben ik nog steeds. Dus maakte ik er drie feestelijke outfits mee. Twee voor kerst en één voor oud en nieuw!


Jasje H&M Garden eco collection
Broek oude werk pantalon van mijn man
Pumps Fornarina van de vlooienmarkt in de IJ-hallen Amsterdam
Oorbellen kringloop
Tasje Koninginnedag rommelmarkt
Riem uit Berlijn


Rokje kringloop (deze zie je terug in mijn ‘outfits onder de 20 euro’ post)
Pumps  tweedehands van de Noordermart  Amsterdam
Tasje gekregen van mijn man voor mijn verjaardag twee jaar geleden
Oorbellen IJ-hallen Amsterdam
Panty uit de sale bij V&D


Rok Episode Amsterdam
Petticoat Koninginnedag rommelmarkt
Laarsjes kringloop
Riem Marktplaats
Tasje kringloop
Jasje H&M van een swap met een vriendin
Oorbellen kringloop

Wat trekken jullie aan tijdens de feestdagen? Kijken jullie of er nog wat moois in de kast hangt of gaan jullie voor een nieuwe outfit? We lezen je reactie graag bij de comments!  

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Tweedehandsliefde: outfits voor de feestdagen

 1. Wauw, wat een fantastische top! Ik vind de eerste en de laatste outfit echt heel erg leuk, de middelste vind ik zelf een beetje té met die stippenpanty er nog bij. Trouwens wel een keihippe panty hoor, maar ik zou hem ergens anders mee combineren.

  Ik ga zelf een redelijk simpele LBD dragen (strapless, strak tot op de taille en dan een flink wijde rok/petticoat) met een rood/wit vestje met Noorse print. Zwarte panty, rode pumps, en hopla!

 2. Ik vind de eerste outfit met pants super elegant voor feestdagen, zeker omdat de broek van je man is haha. Het vlindertopje komt daar overigens het mooist tot zijn recht. Ik ga dit jaar voor een groen velvet jasje op zwart leren rokje, en zoals altijd hoge laarzen uiteraard alles gekringloopt en gemarktplaatst:) Heb nu bovendien een art deco tic dus ook veel oude juwelen! Fijne feestdagen gewenst!!

  1. Klinkt ook als een mooie outfit! Jij ook hele fijne feestdagen toegewenst

 3. Die top is echt..wauw..
  Ik vind je eerste en laatste outfit zooo mooi! Plus je haarkleur is ook geweldig.

 4. Je eerste en laatste outfit vind ik echt geweldig!! Die rode laarzen vind ik echt super. Zelf doe ik ook een combinatie van allerlei kledingstukken die ik nog heb liggen.

 5. Wat een leuke top! Vind vooral de laatste outfit heel geslaagd. En de foto van de kat op de stoel, schattig!!! Leuke post weer :).

 6. Ik zal zo willen vragen of je mijn styliste wil worden. Super leuke stijl, love it <3

 7. Mooooooi Lotte! Ik vind je middelste outfit juist ook superleuk door die noppenpanty. En dat tasje, man helemaal zelf voor je uitgezocht of heb je moeten hinten?

  1. Ja toch? Wij houden wel van stipjes en kleurtjes! Nee dit was wel een hint hoor;)

 8. De zwart/witte rok is mijn all-time favoriet!! Blijft mooi…. Maar alles is weer top lieverd!

  1. Dankje lieve Ka! Ja die rok heb ik al zo lang zijn we veel feestjes mee afgeweest he?!

 9. Zooo leuk! Wat ben je goed in stulen, kan je de outfits niet te koop aanbieden hihi:)

 10. Wat een goede stylingcombi’s! Ik heb zelf ook zo’n glittertop (in zwart en zilver) maar was niet verder gekomen dan hem bovenop een skinny te dragen. Erg leuk die eerste look!

 11. […] maar zelf aan de slag! Deze slingers maken van elk hoekje in je huis een feestje. In het artikel “Outfits voor de feestdagen” kon je al zien dat ik een banner had gemaakt van masking tape. Lees verder om te zien hoe je zelf […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *