UNLIMITED HEALTH SHOPLOG

Zoals onze trouwe lezers waarschijnlijk wel weten, wonen de Groene Meisjes nog helemaal niet zo lang in Amsterdam. Natuurlijk doen wij hard ons best om ingeburgerd over te komen, maar we wonen hier eigenlijk pas een jaar. Dat betekent dat er voor ons nog een hoop te ontdekken is en dat doen we dan ook wanneer het maar kan! Zo gingen we afgelopen zondag voor het eerst naar ‘Unlimited Health’ in Oud-Zuid. Dit is een winkel met enorm veel raw-vegan-producten, waaronder een grote collectie superfoods. Verder moet je denken aan alle mogelijke apparaten die het leven van een een foodie een stuk leuker maken, zoals de Vitamix blender (’s werelds beste blender) en de Matstone slowjuicer (ohboy, we want that baby sooooo bad!) Kortom: het is een feestje om deze winkel te bezoeken en natuurlijk gingen we niet met lege handen naar huis.

Dit was de vangst:

Wat is het allemaal? Van links naar rechts: raw cacao nibs, kelp noodles (deze kwamen gisteren in het recept al voorbij,) kelp zout (een zoutvervanger met veel jodium,) raw baobab poeder (hierover gaan we later nog eens meer vertellen, superfood to the max!) energybomb reepje, raw bite kokos bar en vanille Sun Warrior Protein shake poeder (Sun Warrior is een van de bekendste proteΓ―nepoeder merken ter wereld.)

Je moet je voorstellen dat we een behoorlijk bedrag kwijt waren, want superfoods zijn nou eenmaal duur. Zo kostten de raw cacao nibs 8,95 en voor een zak Baobab poeder betaal je al gauw 17,50.Maar, dan heb je ook iets wat je niet zomaar bij de buurtsuper kan krijgen! Wij vinden bepaalde producten, zoals zaden en superfood-poeders, een belangrijke aanvulling op ons vegan dieet.

De raw cacao nibs gebruikten we bij een heerlijk dessert met aardbeien en soyaslagroom (check hiervoor aanstaande vrijdag degroenemeisjes.nl) en Baobab poeder mixen we graag door een smoothie voor extra vitamine C en ijzer. De bars gaan we deze week testen en we zijn ook heel nieuwsgierig naar de zoutvervanger. Hierover hebben we veel gelezen op internet, dus we zijn benieuwd!
De protein shake gaat Jamie een keer maken voor na een heftige sportsessie, dit is handig voor de opbouw van je spieren.

Wij vinden Unlimited Health een geweldige winkel omdat er zoveel keuze is. Een rawfoodie (wat wij zelf natuurlijk niet zijn, maar het is toch leuk om te zien!) kan hier echt enorm veel krijgen. Overigens, bij de winkel hoort ook een restaurantje waar je verse sappen, raw maaltijden en ander lekkers kan krijgen. Dit alles onder het genot van een grote stapel tijdschriften op de leestafel. Goed om te weten: het restaurantje is in het weekend NIET open.

Je vindt de winkel in de Van Ostadestraat nummer 234 in Amsterdam Oud-Zuid.
Dit is dichtbij het Sarphatipark (neem je raw maaltijd lekker mee naar het park!) en de Ceintuurbaan. De winkel is makkelijk te bereiken met het OV.

Voor de mensen die niet in Amsterdam wonen, of misschien ook te ver moeten reizen om deze winkel een keer te bezoeken: geen paniek en teleurstelling! Je kunt je bestelling online doorgeven via de Unlimited Health Online Shop.

Wie van jullie is bekend met deze winkel? En als je de winkel niet kent, zou je de winkel willen bezoeken?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “UNLIMITED HEALTH SHOPLOG

 1. Ga zeker een kijkje nemen op de website! Thnx voor de tip.. :)

 2. Die staat gelijk bij mijn favorieten, ik ga zeker eens bestellen. :D Denk wel dat ik even moet sparen eerst, want ik ben benieuwd naar alles, haha.

 3. Groenemeisjes, UH heeft ook een kookboekje uitgegeven #rauwe smaak sensaties, geschreven door Helen Belien te bestellen via bol.com. Staan heerlijke en bijzondere recepten in. Grtz. Astrid

 4. Ik gebruik sinds een week of twee Baobap Superfruit poeder in mijn ontbijt van Alpro yoghurt samen met sia seeds enz. Ik merk zeker dat dat wat doet want zoals vannacht heb ik echt heel slecht geslapen maar zo’n ontbijt geeft me echt een oppepper!
  Fantastisch een winkel met zoveel produkten, relatief, in de buurt!

 5. wat fijn dat je het ook online kunt bestellen.
  Vraagje: kunnen jullie ook eens een artikel over super fods schrijven? ik lees er overal wel iets over, maar weet nou niet echt precies wat het is.

  1. We gaan hier zeker een keer meer aandacht aan besteden! Maar omdat het een nogal uitgebreid verhaal is (er zijn tig soorten superfoods) moeten we dit wel even goed uitzoeken allemaal. OVerigens, we hebben wel een keer een artikel over Chia zaad gehad, daarvoor kan je de zoekfunctie gebruiken. In dit artikel gingen we al iets meer in op superfoods!

 6. Ik woon er best dichtbij, maar wordt telkens weer afgeschrikt door de prijzen. Wel wil ik er een keer (oke, dit roep ik dus al ruim anderhalf jaar) yoga-en, want dat is dan weer ‘goedkoop’ voor Amsterdamse begrippen!
  In ieder geval, ik denk dat ik toch maar eens mijn moneytroubles moet overwinnen, want ik ben erg benieuwd naar de raw cacao nibs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *