UPDATE: HUIZE DE GROENE MEISJES

Het afgelopen weekend hebben wij wat hulp in huis gekregen van klusjesman Ernst. Zorgvuldig en met veel geduld (de Groene Meisjes beschikken over een vrij beperkt technisch inzicht, zo bleek maar weer. We kwamen er bijvoorbeeld achter dat we een aantal vrij essentiele onderdelen niet gekocht hadden. Maar hee, je kunt nou eenmaal niet alles hebben!) heeft Ernst ons huisje nog wat mooier gemaakt. Waarvoor nog zeer veel dank!

Hoewel we nog (lang) niet helemaal uitgestyled zijn, wilden we jullie toch alvast wat plaatjes showen.

Onlangs bestelden we een kaartenrek op internet. Vooral groen meisje Merel wilde al jaren zo’n rek en zocht er geregeld naar in tweedehandswinkels. Helaas tevergeefs. Gelukkig bleek tentoon.nl de oplossing te hebben in de vorm van foto/kaartenrekken in allerlei soorten en maten.

U begrijpt, dit rek moet vol. Dus de komende tijd komt in het teken te staan van het zoeken naar mooie vintage foto’s en kaarten.

Aangezien we echt last begonnen te krijgen van een ernstig ruimtegebrek (we wonen met 2 groene meisjes en 1 Beppie op 45 vierkante meter,) werd het tijd om de hoogte in te gaan werken. Vandaar dat klusjesman Ernst 3 stevige planken voor ons ophing, om al onze kantoorartikelen op uit te gaan stallen. We noemen dit, enigzins overdreven natuurlijk; ‘de werkplek.’

Deze van origine plantenbakjes gebruiken wij als pennenbakjes. Ook hiervan wensen wij een hele verzameling. Bijna iedere kringloopwinkel heeft ze, dus dat is makkelijk te realiseren.

En van een lezer, die ons ook op Instagram volgt, kregen wij de vraag: “Is die meneer de opa van George Clooney?” Wel, wie zal het zeggen? Wij kwamen de beste man tegen in Mortsel, bij de kringloopwinkel.

In dit nieuwe hoekje staat ook de naaibox die Merel van haar collega cadeau kreeg. Mocht je bergruimte zoeken, maar je hebt niet veel plek; ga opzoek naar een naaibox. Hier past zo ontzettend veel in!

Ook is er eindelijk een plankje voor deze trouwe viervoeters:

En waar we ontzettend blij mee zijn; een plankje boven het fornuis, voor alle olieflessen die eerst nog op het aanrecht stonden!

Ziet u dat verlepte basilicumplantje? Is een biologisch plantje, stond pas twee dagen. We hebben hem water gegeven, we hebben hem bemoedigend toegesproken, maar het heeft niet zo mogen zijn.

Ook werden de stellingkasten in de keuken vastgezet aan de muur, omdat die af en toe gevaarlijk begonnen te wiebelen. Ernst hing boven de kastjes een plank van 1.20 meter op, zodat we onze veggie-kookboeken en weckpotten (die we allemaal bij de kringloop kochten) met superfood ook eens fatsoenlijk kwijt konden. (oh, en naast de weckpotten hangt onze tandenborstelhouder inclusief spiegel. Te gek, vinden wij zelf.)

Tot zover weer eens een kijkje in Huize De Groene Meisjes. We horen graag wat jullie ervan vinden!

PS. Ons volgende project is het balkon. Ook hiervoor is de eerste stap gezet; klusjesvrouw Nicolette heeft ons geholpen door bamboe (voor het echte tuin-gevoel) tegen de balustrade
te bevestigen.Als het mooi weer wordt, gaan we er iets leuks van maken!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “UPDATE: HUIZE DE GROENE MEISJES

  1. Ze varieren van 10 cent tot 80 cent van de kringloop. Goed afwassen en eventueel een nieuwe ring erop (te koop per 10 voor een euro bij oa Dille en Kamille,) dus…. ook voor jou haalbaar ;)

 1. Is het basilicumplantje gekocht in de supermarkt? Die schijnen zoiezo het slecht te doen, de reden schijnt te zijn omdat je het toch gelijk opeet… in een bak met water zetten schijnt te helpen(niet uitgeprobeerd, ik durf het zelf niet meer aan… helaas!) De plantjes uit een tuincentrum schijnen het veel langer te doen… en die je zelf zaait ook :) leuk voor op het balkon?

  1. We gaan zeker voor kruidenplantjes op het balkon als het echt weer mooier weer wordt! (vorig jaar ook gedaan, erg leuk!)

  1. Dankjewel :) Ik moet zeggen dat ik ook een vreugdedansje heb gedaan toen ik de naaibox zomaar cadeau kreeg!

 2. Leuk kijkje in jullie huis!
  Wat ik heb gehoord over de plantjes uit de supermarkt is dat er verschillende plantjes in een potje zitten. Je kunt de plantjes makkelijk uit elkaar halen en in verschillende potjes zetten (ik probeer dat nu uit met mijn koriander en peterselie). Dan groeien ze veel beter en langer!
  Basilicum heeft trouwens ook veel zon nodig!

 3. Erg leuk wat jullie van je huisje maken. Ik weet nog dat vlak voor jullie erin kwamen, ik een bouwvakker(bleek later) vroeg of hij dan de nieuwe buurman was….”nee, gelukkig niet, ik moet er niet aan denken, wat een teringzooitje”. Hij moest het nu eens zien…
  En dat balkon had ik nog niet gezien, maar is ook sfeervol! En een veilig gevoel voor mij dat er niets meer per ongeluk door de spijlen kan vallen ;) Er ligt trouwens al een tijd een vintage kopje bij mij in de tuin, wit met oranje bollen…ik denk van jullie? )

  1. Haha, dat kopje moet wel van ons zijn ja! Grappig trouwens, die bouwvakker. Hij moest eens weten nu!

 4. Wat leuk! Die slakkenbloempot-pennenbak en het kaartenrek, geweldig!
  Ik zie trouwens dat jullie verschillende oliën niet in de kast bewaren. Ik heb zelf gemerkt (en op verschillende plekken op internet wordt het beschreven) dat de smaak en kwaliteit snel achteruit gaan wanneer er licht en warmte bij komt. Koel en donker bewaren dus! Vooral de (lekkere) olijfolie :) De duurdere (biologische) oliën worden daarom ook in donkere flessen verkocht.

 5. Gelijk ook het kaartenrek besteld, was ik al heel lang naar op zoek! Geweldig huis hebben jullie:-)

 6. Geweldig kitchy! En inderdaad handig om de hoogte in te werken als je in de breedte niet zoveel ruimte meer over hebt :)
  Dat kaartenrek heb ik een tijdje geleden ook al eens willen bestellen. Maar ook ik dacht: ach ik vind er vast wel een op een rommelmarkt ofzo. Nou tot nu toe niet kunnen vinden…Ze zijn erg gewild denk ik :( Maar erg leuk om aan de muur te hebben en af en toe de collectie te kunnen wisselen. Bijna een ‘levend’ schilderij!

 7. ik wil echt wel meer foto’s zien hoor! ik vind het nu al heel leuk&vintage (oftewel: helemaal groenemeisjes.nl)

 8. hoi meisjes
  het Ziet er goed uit, gezellig hoor.
  graag aan meegewerkt.

  groetjes
  tuut tuut tuut tuut enz. enz klusjes man Ernst

 9. Hoi, die lieve en vriendelijk lachende man op de foto is volgens mij Clark Gable, acteur van lang, lang geleden. Denk aan ‘Gone with the wind”. By the way: die naaibox……..die wil ik ook! Ik ga lekker op zoek.

 10. tip voor behoud van het basilicumplantje: altijd de plastic verpakking er om laten zitten. Niet zo mooi maar het werkt als een soort mini broeikasje en houdt de slappe stengels in toom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *