Van de Groene Meisjes naar het groene meisje

2

De komende tijd gaan er wat dingen veranderen bij de Groene Meisjes. Jamie en ik willen jullie daarover graag iets vertellen.

Jamie

vintage1

Liefste lezers,

Bij deze wil ik jullie bedanken voor alle geweldige momenten die ik met en door jullie heb meegemaakt.

Vier en half jaar geleden begonnen Merel en ik met veganistisch eten. We zochten naar leuke blogs over dit onderwerp maar helaas vonden we niks wat ons aansprak. Dan maar zelf beginnen! We bedachten een naam en kochten een domein. Ik knutselde een amateuristische website in elkaar (wie weet nog de eerste header met een foto van Beatrix die een reep Tony’s omhoog houdt?!) en we maakten foto’s met een HTC Desire. Niet wetende dat we 6 maanden later al met een fotoshoot en uitgebreid interview in de Opzij zouden staan.

Wat waren we blij met 50 lezers per dag…. 50 lezers! Wie waren dat allemaal? Inmiddels bereiken De Groene Meisjes meer dan 180.000 unieke bezoekers per maand. Bizar.

Door de Groene Meisjes heb ik met geweldige mensen en merken samengewerkt, heb ik geleerd om zakelijk te denken, een echt boek uitgebracht, heb ik fantastische reizen gemaakt en heb ik echt een droombaan gehad!

Misschien voel je een ‘maar’ aankomen. En die komt nu ook. Ik heb er voor gekozen om mijn energie en aandacht aan andere dingen te geven. Dit heeft helemaal niks te maken met dat ik het werk voor De Groene Meisjes niet meer leuk zou vinden. Daarom zal ik jullie ook blijven voorzien van lekkere veganistische recepten (& foto’s) op de blog. Ik zal alleen geen groen meisje meer zijn; ik wil geen prominente rol meer.

Ik weet 100% zeker dat Merel het in d’r eentje ontzettend goed gaat doen. Gelukkig heeft ze een geweldig team om zich heen met o.a. Aline, Naomi, Thomas, Margareth, Andrew en Adfactor. Het kan niet anders dan dat de Groene Meisjes alleen maar groter en kwalitatief beter zal worden.

Je kan me blijven volgen op Instagram als je dat leuk vindt. Ik heb m’n naam nu veranderd naar ‘jamiesveganfood’, lekker corny ;) Ik zal voornamelijk foodfoto’s plaatsen, maar ook wat ik bij vegan hotspots eet. Ik hoop je daar te zien.

Lieverds, ik ga het contact met jullie allemaal missen. Gelukkig zal ik niet helemaal van de Groene Meisjes verdwijnen, doordat ik nog recepten met jullie zal delen, en hoop ik dat ik via #degroenemeisjes nog steeds kan zien welke gerechten jullie allemaal hebben gemaakt!

100000x bedankt voor alle support, lieve berichtjes, leuke ontmoetingen en toffe kansen die ik door jullie heb gehad.

Heel veel liefs,
Jamie

Merel

DW8A4591

Ja. Jeetje. Het woord is eruit. Ik ga alleen verder met de Groene Meisjes. Jullie mogen best wel weten dat de afgelopen 8 weken (toen Jamie me het vertelde,) hier niet makkelijk zijn geweest. Wanneer Jamie met het nieuws kwam, was ik daar behoorlijk kapot van. Dat is logisch – het zou eerder gek zijn geweest als het anders was geweest – want we hebben hier 4,5 jaar samen keihard aan gewerkt. Jullie kennen ons als een duo en nu ga ik solo verder. Dat is gek. En ook eng en spannend. Ik heb ook nog nooit eerder in mijn eentje een bedrijf gerund en er komt veel op me af.

Natuurlijk heb ik een moment gehad waarop ik dacht: dan stop ik er ook mee. Maar toen ik het wat tijd had gegeven, wist ik dat dat helemaal geen optie was voor mij. Daarvoor vind ik de Groene Meisjes en iedereen en alles wat daarbij komt kijken veel te leuk. Ik ben er trots op dat ik van de Groene Meisjes mijn fulltime baan heb kunnen maken en ik zou me geen betere baan kunnen wensen.

Natuurlijk gaan er dingen veranderen, maar dat is vooral intern. Voor jullie, als lezers, zal er niet heel veel te merken zijn. Immers, Jamie zal recepten blijven delen en ik blijf mijn artikelen schrijven. Ook blijf ik de social media kanalen gewoon beheren, zoals ik dat altijd al deed. Jullie hoeven dus niet bang te zijn dat de blog opeens helemaal anders wordt – ik heb de afgelopen 8 weken mijn best gedaan om alles gewoon door te laten gaan en volgens mij is dat wel aardig gelukt. Dat had ik niet gekund zonder de hulp van mijn geweldige team, zoals Jamie ook aangeeft in haar stuk, en ik kan niet dankbaarder zijn. Ik vertrouw erop dat ik met deze fantastische mensen in de toekomst nog zoveel mooie dingen mag gaan doen en daar kijk ik dan ook naar uit!

Ik wil graag dat jullie weten dat Jamie en ik helemaal oké zijn met elkaar. We hebben geen ruzie, we blijven gewoon contact houden en we maken beide onze keuzes op geheel vrijwillige en harmonieuze wijze. Ik weet dat Jamie mij volledig steunt in het feit dat ik hier in mijn eentje mee doorga en Jamie weet dat ik haar keuzes respecteer.

Dat wilden we jullie graag  vertellen, omdat jullie er alle recht op hebben om dit te weten. We willen jullie bedanken voor jullie support, die we al jaren van jullie mogen krijgen. Het betekent echt de wereld voor mij, maar ook voor Jamie. <3

Foto’s: Aline Bouma.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

166 gedachten over “Van de Groene Meisjes naar het groene meisje

 1. Normaal reageer ik nooit maar nu kon ik niet anders dan wel een berichtje plaatsen. Jammer, maar wel heel begrijpelijk en ‘goed opgelost’. Het zal het leesplezier bij De Groene Meisjes bij mij zeker niet negatief beïnvloeden. Veel succes Jamie met toekomstige projecten!

 2. Woow, dit had ik niet aan zien komen. Heel veel succes allebei met wat jullie allemaal gaan doen en ik blijf hier zeker regelmatig kijken! :)

 3. Aahw wat verdrietig om te lezen dit, jammer! Jamie, ik zal je missen als onderdeel van de Groene Meisjes, maar weet zeker dat nieuwe wegen je fantastische dingen gaan brengen en ik zal je zeker blijven volgen! :) En ik weet ook zeker dat Merel het gaat rocken in d’r eentje (soort van dan + geweldig team!) Heel veel liefde aan jullie allebei <3 <3 <3 <3

 4. :( Blijft jullie naam wel zo? Dat klinkt zo goed namelijk! Succes allen!

  1. Ik hoop het! En waarom ook niet? We zijn toch allemaal groene meisjs?! :-)

 5. Jeetje, heftig besluit maar de enige juiste.

  Heel veel succes Jamie met alles wat je gaat doen. En Merel, you can do this!

 6. Whahaha Ik dacht dat jullie een samenwonend stel waren!

  Leuk toch alle 2 een nieuwe uitdaging. Heel veel succes meisjes ❤️

   1. Ik dacht al dat het uit was toen ik Merel laatst tegenkwam op Tinder. Het beste, meiden! ?

 7. Zo gek, maar gisteren moest ik hier ineens aandenken. Ik heb al een tijdje het idee dat Merel prominenter in beeld was (voor mij iig). En vroeg mij al af waar Jamie was. Als of ik het aanvoelde. Heel gek!

  1. Ik had hetzelfde gevoel ook al een tijdje, blijkbaar komt het toch door in de artikelen. Heel veel succes allebei <3

  2. Ik ook! Ik heb van de week zelfs gegoogled of ik misschien daarover iets gemist had… (#bekentenis)

 8. Goed bezig dames: honesty for all, integrity for all – volg jullie eigen pad! Net ook de knoop doorgehakt met een project waar ik de afgelopen 1.5 jaar mijn hart volledig ingestoken heb. Wij hebben de stekker er wel uitgetrokken. Doet pijn, maar is denk ik ook goed. De situatie is wel wat anders dan bij jullie, heb er alle vertrouwen in dat dit een erg mooie nieuwe richting is en dat wij nog veel van jullie mogen genieten, onder welke noemer dat dan ook is. Sterkte en geniet!

 9. Die zag ik niet aankomen zeg.. Wat ontzettend jammer! Maar natuurlijk moet Jamie doen wat ze zelf graag wil doen! Heel veel succes Merel! En Jamie, jou komen we vast nog wel tegen :)

 10. Wat spannend! Veel succes allebei, opdat jullie gelukkig zullen zijn :) ik ben benieuwd naar wat komt. Veel liefde! <3

 11. Wow! Wat een verandering. Ik vond jullie altijd een mega leuk team en wat jammer dat die periode voorbij is. Maar het belangrijkste is dat jullie beide een goed gevoel hebben bij deze beslissing :). En, everything happens for a reason, dus hier gaan vast weer nieuwe mooie dingen uit voortvloeien! @Jamie, bedankt voor je enorme inspiratie en authenticiteit die je altijd bracht! @Merel, als je ook nog maar filmpjes blijft maken, want je hebt zo’n heerlijke aanstekelijke lach!

 12. Het lijkt me een hele moeilijke beslissing voor jullie beiden. Maar ik wens jullie beiden veel succes.

 13. Ik zag zoiets al aankomen. Jamie kwam al zo weinig voorbij op Snapchat en hier zag ik alleen nog maar recepten van haar. Lieve Merel, wat fijn dat jij verder gaat met De Groene Meisjes! Ik zou je blog echt niet kunnen missen. En Jamie, heel veel succes met je andere plannen. Ik blijf je volgen op Instagram en ik kijk nu al uit naar al je nieuwe recepten voor De Groene Meisjes.

 14. Een dappere keuze, wauw! Heel bijzonder maar goed. Want hoe vervelend het nu dan ook voelt, als je iets doet omdat het goed voelt (of dus het tegengestelde, je doet iets wel maar het voelt gewoon niet meer goed) dan kan ik alleen maar met confetti langs de zijlijn staan om jullie aan te moedigen. Heel veel succes en vooral veel plezier met alles wat er komen gaat Jamie! En Merel, YOU GO GIRL! Je bent echt een held – ik heb je niet voor niets gevraagd voor het interview, ik vind je gewoon ontzettend inspirerend – en ik weet zéker dat je ook zonder Jamie de wereld kunt verbeteren <3

 15. Oh die zag ik niet aankomen.. Niemand denk ik! Maar wat dapper van je om gewoon verder te gaan Merel! M’n hart zou breken als het helemaal zou stoppen,, de Groene Meisjes is m’n favo blog! ?❤️ Succes!

 16. Aah lieverds, ik heb er alle vertrouwen in dat jullie het beide super gaan doen. Ik volg deze blog in ieder geval elke dag, en hoop nog veel recepten van Jamie tegen te komen. Heel veel succes beiden!

 17. De makkelijke weg is om door te gaan op de trein waarop je nu eenmaal gestapt bent. De dappere weg is om op tijd uit te stappen. Ik hoop Jamie dat je mooie plekken zult ontdekken (bij het spoor vandaan).

  Merel, je kunt dit! Ook in je eentje (met je team natuurlijk)! Merels vliegen de hele wereld rond en duiken overal op. Ga er voor!

 18. Wat een moedig besluit Jamie! Heel mooi dat je je hart volgt en afstand durft te nemen. Fijn dat je wel recepten met ons blijft delen.
  En Merel, fantastisch dat jij ook je hart blijft volgen en de Groene Meisjes blijft bestaan.
  Veel succes voor jullie beide!

 19. Heftig! Maar knap hoe eerlijk jullie dit weer benaderen! Ik blijf sowieso fan :) Heel veel succes voor jullie allebei!!! <3 <3 <3

 20. Wat heftig voor jullie beiden, maar uiteraard blijf ik meelezen en wens ik jullie beiden het allerbeste met alles wat jullie gaan doen! :)

 21. Jeetje, ik heb onder een steen gelegen denk ik, want had echt totaal niets door. Wat een vreemd idee opeens; ik ken jullie echt als meervoud. Ik ben nu 4 maanden aan het vegan bloggen en ik heb echt ontzettend veel aan jullie adviezen, recepten en leuke humor gehad toen ik net begon. Nog steeds, trouwens. Jamie, ik wens jou heel veel succes met wat je gaat doen! En Merel: wat ontzettend fijn dat je er niet mee stopt <3 Ik zou de blog echt ontzettend missen en ik denk heel veel mede-vegans en vegancurious people met mij :) Liefs!

 22. Dapper besluit dames! Heel veel succes allebei. Ik weet zeker dat het jullie goede dingen op zal leveren. En ik ben heel blij dat de groene meisjes nog gewoon blijft bestaan!

 23. Goh, wat heftig, ik krijg er een soort gekke kriebel van in mijn buik, gewoon omdat het me een superlastige beslissing lijkt voor allebei. Jamie, jammer dat je ‘weg gaat’, maar blij dat ik je heerlijke recepten hier nog gewoon blijf zien! Merel, alle vertrouwen dat jou, ik geniet altijd enorm van je schrijfsels! Veel liefs!!!

 24. Merel, veel succes als CEO van het bedrijf ‘Het groene meisje’.
  Jamie , veel succes met de foodfotografie en je blog.
  Ik vind het van jullie allebei erg moedig dat jullie dat pad durven te kiezen wat jullie als mens op dit moment past.
  Jullie zijn 2 groene bikkeltjes??!
  gr, Yvonne

 25. Jeetje, toen ik de titel zag kon ik een ‘OH?’ hardop niet onderdrukken. Toch stond ik er niet versteld van dat Jamie degene is die een andere weg inslaat. Lieve meiden, ik wens jullie allebei heel veel succes en blijf jullie beiden zeker volgen :) Liefs!

 26. Oh wat jammer! Jamie, heel eg bedankt voor je inzet en inspiratie de afgelopen jaren. Jullie blog heeft me al heel vaak aan het denken gezet. Ik ben blij dat je niet helemaal uit beeld verdwijnt :) Toen jullie met de boek signeersessies naar Brabant kwamen heb ik het moeten missen omdat ik ziek was, daar baal ik nu nog meer van! Merel, hopelijk scoor ik op een dag nog jouw handtekening in mijn exemplaar. Heel veel succes, ik weet zeker dat je de blog geweldig gaat onderhouden. Bedankt groene meisjes!

 27. Wow dat is even schrikken. Goed dat je het hebt uitgesproken Jamie, gewoon focussen op wat jou gelukkig maakt. En leuk dat je toch nog gewoon recepten blijft maken voor de blog. Ik wens je heel veel succes om het vanaf nu in je uppie te gaan doen Merel!

 28. Poeh, wat een moedige beslissing van jullie beiden! Enorm veel respect voor het volgen van jullie eigen pad en luisteren naar je gevoel. En dank dank dank, want jullie brachten mij van vlees-eter naar vegetariër naar 363 dagen per jaar veganistisch eten. Jamie, succes met de nieuwe paden die je gaat bewandelen. Merel, ik zou niet weten wat ik zonder je blog moet! Ik kijk uit naar het vervolg.

 29. Wauw. Ik had al zo’n voorgevoel. Het belangrijkste is dat je altijd je hart volgt, dan hoef je nooit te werken maar ben je altijd bezig met je hobby. Ik vind het heel knap dat jullie beiden knopen te durven doorhakken en voor jullie dromen te gaan. Ik blijf jullie in ieder geval volgen want jullie zijn beide heel inspirerend voor mij. Heel veel succes! <3

 30. Ik had al zo’n idee, en vroeg me al af waar Jamie was gebleven. En zat van de week ook te denken dat jij – Merel – alleen verder zou gaan. Ja, ik denk weleens aan jullie haha! En ik vind het super dat jullie beide je hart volgen en elkaar daarin respecteren. Ik denk dat wij als lezers daar alleen maar lof voor kunnen hebben. Ik wens Jamie alle succes in de toekomst met wat er komen gaat. En Merel, natuurlijk heel veel succes met De Groene Meisjes. You can do this!!!

 31. Dapper hoor!

  Het leven bestaat nu eenmaal uit kruispunten, waar wel eens iemand een afslag neemt. Ach, en ineen zijstraat kom je vaak de mooiste dingen tegen.

  Succes allebei en blijf vooral genieten!

 32. Potverdorie!

  Moedige meiden zijn jullie. Veel succes met de nieuwe keuzes!

 33. Jeetje meiden! Ik schrik hier wel een beetje van, poeh – wat een nieuws. Geen slecht of goed nieuws, gewoon best heavy. Hopelijk zijn jullie er allebei echt oké mee zo, dat betekent dat het een goede beslissing is :). Aan de ene kant zou ik zeggen: ik ga Jamie missen, maar hej – je bent niet helemaal verdwenen! Ik blijf jullie beide gewoon volgen want jullie zijn een HUGE inspiratiebron. Ik voelde al wel iets ‘aan m’n water’ (wat een smerige uitdrukking vind ik dat haha) toen er meer gesproken werd in de ‘ik’-vorm ipv de ‘wij’-vorm en nu begrijp ik waarom. Geeft niet, op naar nieuwe tijden! Ik ben heel benieuwd hoe het de komende tijd zal verlopen met Merel en de site en ook hoop ik dat Jamie mooie nieuwe avonturen tegemoet gaat. Ik ben benieuwd!

 34. Jamie, zonder jou was De Groene Meisjes niet wat het nu is. Bedankt om samen met Merel dit prachtige initiatief en bedrijf uit de grond te stampen! Veel succes met al je huidige en toekomstige plannen. Enneuh, durf niet volledig te verdwijnen he, we zouden je heerlijke recepten niet kunnen missen!

  liefs
  B&C

 35. Jammer, maar natuurlijk begrijp ik de keuze. Al ben ik toch ook heel blij dat Merel niet heeft besloten om er ook mee te stoppen, want ik zou De Groene Meisjes toch echt wel hard missen!

 36. Wat een dapper besluit Jamie! Volg je hart, en heel veel geluk met wat je ook gaat doen in de toekomst.
  Merel, ook een dapper besluit om alleen (met je team) door te gaan. Het zal zeker wennen zijn, maar ik weet zeker dat je kan blijven inspireren.
  Het allerbeste voor jullie beide <3

 37. Hee Jamie, lastige maar dappere keuze en een super lief en mooi stukje heb je geschreven! Ik hoop je nog eens vaker tegen te komen want ik heb je nog maar kort ontmoet en je leek me altijd een toffe chick. Maar we komen elkaar vast nog wel tegen. Heel erg leuk om je in ieder geval ontmoet te hebben en ik voel me super vereerd om bij dit team betrokken te zijn :)!! Dus misschien een idee om eens in de zoveel tijd een soort “collega vegan uitetentjes” te houden met het hele team ;) Heel veel succes met je nieuwe avonturen en ik blijf dol op je recepten en foodpic’s!!

  En Merel you go girl!!! spannende nieuwe tijden maar volgens mij wordt het fantastisch mooi en leuk!!

 38. Heel veel succes Merel, you can do it!!!
  Trots op jullie meiden!
  x de andere Jaimie ;)

 39. Wat jammer, maar ook spannend. Ik ben benieuwd wat de toekomst jullie beide gaat brengen.

 40. Wow, ik ben best wel in shock. Ik dacht dat Jamie een tijdje terug haar baan had opgezegd om fulltime voor de Groene Meisjes aan de slag te gaan? Anderzijds zag ik het ook wel aankomen, aangezien Merel inderdaad meer in de ik-vorm ging schrijven en ook vaker tripjes etc. alleen deed. Maar toch is het gek.
  Veel succes in ieder geval allebei!

 41. Niet makkelijk voor jullie, een andere weg inslaan of het pad nu op je eentje verder belopen. Succes voor beiden, het zal jullie wel lukken!

 42. Ik ben één van die lezers die jullie blog elke dag leest maar nooit reageert. Maar voor deze keer wel.
  Want goh, van dit bericht schrok ik wel een beetje, zeg! Maar Jamie, super goed van je dat je deze keuze hebt
  durven maken en heel veel succes met alles wat er op je pad komt. En Merel, wat ben ik blij dat jij doorgaat met
  deze super leuke, inspirerende blog. Ook al ben ik nog verre van een groen meisje, deze blog inspireert mij wel
  steeds om groenere keuzes te maken. Dus heel veel succes Merel, you can do it!

 43. allebei heel veel succes met alle nieuwe dingen die nu weer op jullie pad gaan komen!!

 44. Lieve leuke dames, ook hier niet iemand die vast comments dropt, maar deze keer toch wel even. Wat een werk hebben jullie verzet, wat een mooi platform hebben jullie neergezet. Voor Jamie het geheel afsluiten met een mooi boek, wat ook een groot succes is.
  Dat er andere keuzes gemaakt worden is goed, dat is het leven. Jamie: doe je ding, het zal de juiste keuze zijn. Merel: you can do this, je zal het net zo leuk in je eentje doen als met z’n 2en (niks ten nadele van Jamie). Succes en heel veel plezier met deze nieuwe richtingen! <3

 45. Heel erg jammer, jullie waren zo’n leuk team samen. En het was juist zo apart dat jullie samen een blog deelde. Maar ja als de een een ander pad in wil slaan is daar niet veel aan te doen. In ieder geval wens ik jullie beide veel succes voor de toekomst. En de blog zal ik natuurlijk gewoon blijven volgen.

 46. Meiden, wat een dapper besluit en wat mooi dat jullie dit zo eerlijk kunnen communiceren. Ik weet zeker dat het voor jullie beiden een super lastig besluit was, maar jullie komen er allebei zeker wel. Ik blijf jullie/je heerlijke blog gewoon volgen zoals ik al een aantal jaar doe. Zet hem op :)!! Liefs

 47. Toch schrikken, dit bericht! Ik ben blij dat de groene meisjes door blijft gaan, maar dan in een andere vorm en hoop dat jullie allebei blij zijn en blijven met jullie keuzes. Succes, meisjes!!!

 48. Oohh wat spannend voor jullie beiden!
  Succes met wat komen gaat!

 49. Goh jammer zeg!
  Maar ik ben ook heel blij dat jij, Merel, niet eveneens gaat stoppen,.
  Ik wens jullie beiden veel succes met alles wat op je pad komt.

 50. Wow. Gelukkig dat de groene meisjes wel blijft bestaan! Jamie blijft wel recepten en foto’s doen, net als nu, dus wat er dan verandert is de mate van verantw

 51. Wow. Gelukkig dat de groene meisjes wel blijft bestaan! Jamie blijft wel recepten en foto’s doen, net als nu, dus wat er dan verandert is de mate van verantwoordelijkheid?
  Ik blijf nog afvragen waar het precies vandaan komt, maar dat is misschien erg persoonlijk.
  Iig veel succes allebei!! Fijn dat jullie allebei gaan doen waar je energie uit haalt!

 52. Jammer Jamie en jij heel veel succes Merel! Ik lees de groene meisjes altijd met heel veel plezier en zal dat blijven doen :-)

 53. Wat spannend voor jullie allebei.
  Natuurlijk is het verdrietig na 4,5 jaar.
  Ik blijf jullie zeker allebei volgen. <3

 54. Ja meiden dit heb ik aan zien komen. De afgelopen weken was het me al opgevallen dat Jamie gewoon niet meer voorkwam in bijv. de snaps en op instagram ed. Alleen de recepten op de blog waren nog van Jamie haar hand. Ze leek van de aardbodem verdwenen! Onwijs jammer dat je er mee stopt Jamie, maar ook een dapper besluit. Ik wens je heel veel succes met het gene wat je gaat doen!! En Merel, je schrijft zulke goede blogs, het gaat helemaal goed komen met hoe je dit voort gaat zetten.

 55. Wat een dappere beslissing van jullie beide! Jamie veel succes met alle dingen waar jij je op gaat focussen, Merel heel veel succes met De Groene Meisjes! You can do it!

  Blijft de naam Groene Meisjes wel? Dat bekt zo lekker! :-)

 56. Wauw, wat een nieuws Merel en Jamie! Ik vroeg me afgelopen tijd al af hoe het kwam dat ik minder van Jamie voorbij zag komen…
  Ik vind het echt goed van jullie hoe je allebei voor je eigen pad kiest en doet wat goed voelt. Ik wil tegen jullie allebei zeggen: you go girl!! Jamie, ga vooral door met heerlijke en inspirerende recepten en foto’s maken en Merel, het zal vast wennen zijn zo ‘alleen’, maar je kan het. Echt!

 57. Jeetje wat een stap! Lieve Jamie, heel veel succes in je toekomstige avonturen, ik blijf je zeker volgen! Ik blijf uitkijken naar al je heerlijke recepten. En Merel, het groene meisje! Ik vind je echt en onwijs lieve en toffe chick en ik ben blij dat je verder gaat met degroenemeisjes. Ik check élke dag de site als onderdeel van mijn routine hihi. Veel succes met alle toekomstplannen:) liefs

 58. Oh! Ik moet er even aan wennen :o Heel veel succes Merel, ik weet zeker dat jij dit heel goed in je eentje kunt (en wat fijn dat Jamie nog wel gewoon recepten blijft delen!). Zet ‘m op <3

 59. Woooww. Ergens zag ik het aankomen, maar toch niet helemaal en zeker niet ‘zo snel’. Heftig voor jullie, maar ik heb alle vertrouwen dat alles goed gaat komen. Liefs.

 60. Wat jammer om te horen, maar vooral: wat goed dat jullie op deze manier allebei datgene gaan/blijven doen waar jullie gelukkig van worden :)

 61. Wauw, dit komt voor mij echt als een verrassing. Merel en Jamie, ik wens jullie allebei heel veel succes. Komt goed! Ik blijf jullie zeker volgen <3

 62. Succes Jamie en Merel!!! De Groene Meisjes is een begrip in mijn leven geworden en ik ga er gewoon vanuit dat dit zo blijft!

 63. Jammer dat je stopt met De Groene Meisjes, Jamie. Heel veel succes in de toekomst! En jij ook veel succes nu je ‘alleen’ verder gaat, Merel!

 64. Wat ontzettend jammer! Maar eens in de zoveel tijd moet je idd eens iets veranderen. Gelukkig ben je niet helemaal weg en zien we je nog via je recepten! Veel succes in de toekomt, Jamie! Merel, je kan en bedenk, je doet het niet alleen, we zijn met z’n allen hier voor jullie ;) xx

 65. Ik heb De Groene Meisjes ‘net’ ontdekt en nu het nieuws dat er een Groen Meisje weg gaat. Jammer, maar als je iets anders wil doen, moet je dat vooral doen. Alles voor je eigenste geluk! :-) Ik ben langzamerhand fan aan het worden, dan maar van het overgebleven Groene Meisje. Geen probleem. Ik blijf iedereen om me heen spammen met jullie geweldige artikelen en recepten. :-D Veel geluk jullie allebei! Groetjes van Geertje

 66. Wow, toch wel even wennen hoor, dit nieuws! Ik volg jullie blog een beetje want dit hele groene leven spreekt me echt erg hard aan. Ik weet zeker dat het je zal lukken, zo in je eentje en je geweldige team dat een rots in de branding zal vormen Merel! En Jamie, jammer van je beslissing, maar hey, je bent een topper en een kanjer en we zullen je nooit vergeten. Ben wel nog blij dat je nog steeds receptjes blijft verzinnen. ( :

 67. M’n hartje stond even stil toen ik de FB post zag. Bijzonder wat een blog van groene meisjes die je niet persoonlijk kent kan teweegbrengen!

  Go get ‘m both, each in your own way!

 68. Jeetje, wat een ommezwaai, dat is me nogal wat!
  Ik wens jullie beide heel veel succes met wat jullie ook gaan doen. Ik blijf in ieder geval lezen! :)

  Liefs,

 69. End of an era! Veel succes met wat jullie beiden gaan doen, en heel dapper om de moeilijke beslissing te nemen om allebei zelf op je eigen manier verder te gaan. Ik ben heel benieuwd naar de toekomst van de blog, maar ik twijfel er niet aan dat het helemaal goed zal komen!

 70. Jeetje wat heftig zeg.. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Merel dit kan!

 71. heeey groene meisjes! ik voelde al zoiets aankomen…
  gaan jullie dan wel nog samen op reis en leuke spots ontdekken? en zal jamie af en toe nog snaps sturen?
  alvast een dikke chapeau voor jullie moedige beslissing! heel veel succes gewenst!

 72. Wat jammer, Jamie. Gelukkig blijf je nog wel die heerlijke recepten maken, ik smul er altijd graag van. En Merel, ik weet zeker dat je dit ook in je eentje kunt. Waar Jamie zorgt voor de letterlijke smaak, zorg jij altijd voor de figuurlijke smaak die het blog extra leuk maakt. Jullie zijn allebei leuke, talentvolle ladies ♡

 73. Ik vind het jammer, maar heb bewondering voor Jamie dat ze haar gevoel achterna gaat! Dit moet geen makkelijke beslissing zijn geweest. En ik heb er vertrouwen in dat Merel er alleen ook iets heel moois van gaat maken. :) Ik blijf in ieder geval lezen. X

 74. Jamie, Heel veel succes met je verdere toekomstplannen!
  Merel, jij heel veel succes met de voortzetting van de Groene Meisjes! ☺

 75. Nou zeg! En ik heb jullie nog maar relatief kort geleden ontdekt!! Maar goed. Zelfontwikkeling en nieuwe dingen durven is altijd goed! En eng, zeker als je zo’n mooi iets als jullie ‘kindje’ achterlaat. Maar Merel als Het Groene Meisje moet inderdaad ook echt goed komen. Ik kijk uit naar alle leuke dingen die Het Groene Meisje gaat doen en vooral met ons gaat delen en heel veel succes voor jou Jamie!!

 76. Heel sterk. Zoals altijd weer mooi, eerlijk en respectvol geschreven. Veel liefde, kusjes en hartjes! <3

 77. Oh no! Wat jammer :( Maar ik weet zeker dat jullie allebei toffe paden op gaan, en het is goed om te weten dat jullie geen ruzie of iets dergelijks hebben. En halleluja dat we nog de goddelijke recepten van Jamie gaan krijgen :)

 78. Pooeeh dit had ik echt niet verwacht! Merel, dit gaat goed komen, dit gaat je lukken <3. Ik geniet altijd van al jullie recepten en artikelen en vind het superknap dat je nu alleen verder gaat. Jullie maken met jullie site veganisme bespreekbaar woehoe. Jamie, goed dat je je gevoel volgt, stiekem ben ik wel een klein beetje benieuwd naar je plannen en wat je gaat doen :).

  Door de groene meisjes heeft heel wat voor mij betekent op het gebied van veganisme en ik zal zeker een trouwe lezer blijven van het 'groene meisje'

  Heleen veel liefs <3

 79. Heel erg veel succes allemaal, en super fijn dat je door gaat met de site Merel, ik zou niet zonder kunnen hoor!

 80. Lieve Jamie, heel veel succes met je nieuwe project(en). Ik blijf uitkijken naar je recepten :).

  Lieve Tante Merel, super dapper dat je doorgaat! Het is en blijft een toffe blog, dat durf ik te beweren. Cause you seem to be good at having fun and living your life to the fullest. Enjoy :)

 81. Wow, wat een beslissing. Dat is inderdaad vast niet makkelijk geweest. Ik volg jullie al jaren met veel plezier en dat blijf ik zeker doen. Heel veel succes gewenst allebei!

 82. Veel succes allebei! Bedankt voor de mooie foto’s, lekkere recepten en fijne teksten :).

 83. Verrassend, maar ook heel stoer. Soms moet je in je leven een ander pad in (durven) slaan.
  Ik ben stiekem wel blij dat jullie.. uh jouw blog blijft bestaan!

 84. Heel veel succes voor jullie beide en dankjewel voor het mooie werk dat jullie doen en al gedaan hebben!!

 85. Jeetje ik ben nog steeds in shock na dit nieuws. Ergens had ik wel het idee dat Merel de laatste tijd wat meer in beeld was maar dit had ik niet zien aankomen. Heel veel succes allebei en ik blijf jullie zeker volgen! Samen of apart! Liefs!

 86. Wat jammer Jamie! Maar fijn dat jullie er goed zijn uitgekomen. Toch vraag ik me af: Jamie, waarom ga je stoppen?

  Jullie hebben geen ruzie maar wat dan wel? Zijn er andere inhoudelijke argumenten om uit elkaar te gaan?

 87. Heel veel succes Jamie! En Miracle Merel..you can do it! No doubt!!

 88. Jeetje meiden, wat een heftig besluit maar heel fijn lijkt me dat het hoge woord eruit is. Ik heb altijd onwijs genoten van jullie blog en zal dit zeker blijven doen. Jamie, heel erg bedankt voor alle inspiratie die je mij hebt gegeven voor een groener leven! Ik ben blij dat je je prachtfoto’s en heerlijke recepten met ons zult blijven delen en wens je heel veel succes en plezier bij deze nieuwe (spannende) weg die je inslaat! Houd je ons af en toe op de hoogte van je nieuwe projecten ? En Merel, ik ben heel blij dat je besloten hebt de blog voort te zetten! Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat ervaren in je eentje en wil ook jou hierbij veel succes en plezier bij wensen. Maar dat komt helemaal goed, je schrijfsels zijn zo heerlijk om te lezen!

  Veel liefs!

 89. Wow, van De Groene Meisjes naar Het Groene Meisje. Dat is wel even wennen en zoals iemand anders ook al aangaf, heb ik er een beetje een raar gevoel van in mijn buik xD. Alsof je afscheid neemt van een vriendin die je niet persoonlijk kent, ofzo…
  Jammer dat Jamie ‘weggaat’, maar ze moet natuurlijk haar hart volgen ;-) Heel veel succes met je nieuwe projecten, Jamie!

  Merel, ik ben blij dat jij de blog gaat voortzetten, want die is voor mij (en natuurlijk voor heel veel anderen) erg belangrijk geworden, sinds ik hem bij toeval ontdekte ^^ Ik weet zeker dat je het met je team supergoed gaat doen!

 90. Wow, wat een bijzonder en onverwacht nieuws! Maar ik vind het ontzettend goed dat jullie beide voor jezelf kiezen en je hart blijven volgen, want dat is toch waar het om gaat. Jamie, heel veel succes gewenst, ik blijf trouw je recepten lezen! En Merel, dat solo runnen van de blog gaat helemaal goed komen, dat weet ik zeker! ^^

 91. Dit had ik niet aan zien komen, maar het is goed dat jullie beiden jullie hart volgen. Jamie heel veel geluk in wat je allemaal gaat doen en Merel: you can do this! Natuurlijk blijf ik je gewoon volgen. Heel veel liefde voor jullie <3

 92. Super jammer maar begrijpelijk.
  Heel veel succes en plezier allebei.
  En blijf jullie hart volgen!

 93. Aah jee toch wel een shock voor me omdat ik jullie ook als team zie/zag. Maar ik weet zeker dat jou dit gaat lukken, Merel. Een hele mooie toekomst toegewenst voor jullie beiden! Veel liefs Tewa

 94. Ik ben geloof ik niet de enige die normaal echt nooit reageert, maar nu het gevoel heeft dat ze toch even een berichtje moet sturen bij wij ze van steunbetuiging ofzo. Ik volg jullie al een langere tijd, maar ben sinds een half jaar actiever in het koken van jullie recepten(jeetje wat gebruiken jullie veel koriander, bah! haha). Ook de andere aspecten van het groene leven probeer ik stukje bij beetje meer toe te passen en daar voel ik me heel erg goed bij. Daarom bij deze een massive thank you aan jullie allebei.

  En natuurlijk heel veel succes en geluk toegewenst met jullie nieuwe paden. Ik zal elke dag trouwe de artikelen blijven lezen, zeker tijdens de Vegan Challenge waar ik deze maand voor het eerst aan meedoe!

  Liefs!

 95. Hallo Lieve Meisjes,
  Het lijkt inderdaad een heftige periode om na zo’n lange tijd een grote verandering te moeten doorgaan. Het is prachtig om te lezen dat jullie met harmonie uit elkaar zijn gegaan en ik respecteer Merel dat zij heeft besloten de fans niet te laten zitten. Verder is Jamie enorm dapper om deze stap te nemen en een andere richting op te gaan. Weg uit een vertrouwde wereld is in jullie geval geen “POP&BEP-pis”. Ik wens jullie beidde ontiegelijk veel succes en hoop dat jullie beidde de steun en liefde krijgen om jullie paden verder te kunnen belopen. Merel, succes als solo-Groenmeisje en Jamie, ik zal blijven genieten van je toevoeging aan de website en uiteraard je inspirerende gerechten die je zal gaan posten via je Instagram. Be strong girls, want jullie zijn “blije preitjes” *JOEJOE <3 x'jes ur nmbr1-fan!

 96. Oh ik ontdekte jullie nog maar enkele maanden geleden en jullie heb zo’n grote verandering veroorzaakt in mijn denken over vegan eten en leven! Ik dacht nooit dat het haalbaar was en nu ben ik stap voor stap aan het overschakelen van veggie naar vegan, dankzij jullie! Ik ben dus heel blij om te lezen dat de groene meisjes toch blijven bestaan en wens jullie allebei veel succes met de nieuwe of grotere uitdaging!

 97. Ik ben blij dat je doorgaat met DGM Merel. Het is al jaren mijn lievelingsblog. Ik wens jullie beide heel veel succes! <3

 98. Wat een heftig nieuws. Ik voel het verdriet en eerlijk: k heb meerdere tranen gelaten. Vind het zo verdrietig. De eerste reactie van Merel “ik stop er dan ook mee” snap ik helemaal. Heel dapper om je toch te herpakken. En Jamie, in jouw positie is het ook heel dapper om voor jezelf te kiezen. Want als het middelpunt niet jouw plaats is, zal je je altijd ongemakkelijk voelen hier en dat breekt je op. Ik blijf jullie volgen lieve Jamie en Merel.

 99. Wooow dit is onverwachts! Net omdat jullie met z’n tweetjes waren, heb ik mijn vriendin ook toegevoegd aan mijn blog ;) zo voelden we ons ook een beetje de groenemeisjes. Maar is wens jullie allebei nog veeel succes! en ik hoop dat deze blog evengoed blijft :D

 100. Jammer maar begrijpelijk en heel goed, stoer om het op deze manier te delen! Veel succes beiden met de nieuwe plannen en ik blijf nog steeds hier een kijkje nemen op de blog!

 101. Wauw meiden wat heftig zeg! Ik moet zeggen dat ik dit totaal niet verwacht maar het zo knap vind dat jullie gewoon lekker doen wat echt goed voor jullie zelf voelen. Volg je hart. Die weet de weg <3

  Heel veel succes en tot zondag! Ik zie jullie toch in Utrecht? Heb heel veel zin om jullie te ontmoeten. Mocht je nog een girl zoeken die wil schrijven over fair fashion, I got ya back!

  Dikke knuffel!

 102. Goede keuze van zowel Jamie als Merel! Volg jullie hart. Ik heb enorm veel respect voor de keuzes die jullie gemaakt hebben. Hoeveel mensen zijn er wel niet die gewoon maar blijven doen wat ze doen omdat ze bang zijn voor de consequenties. Door je hart te volgen bereik je geweldige dingen. Zoals jullie. Heel veel succes met nieuwe avonturen. Ik hoop ze hier te lezen.

 103. Ik had al langer het idee dat het inderdaad vooral Merel was die in beeld kwam, maar nu begrijp ik de reden.
  Voor jullie allebei heel veel succes en plezier gewenst, en ik hoop dat jullie beiden je draai kunnen vinden in de nieuwe uitdagingen die gaan komen!

 104. Beste Merel en Beste Jamie
  Dank voor jullie energie.
  Ik hoop dat je beseft dat je geen meisje meer bent en dat je wat aan de naam doet.
  Ik geloof in jullie. En ik heb altijd jullie website met plezier gelezen
  Dank daarvoor.

 105. Lieve Groene Meisjes,

  Wat een ontwikkelingen allemaal! Jullie zijn zulke mooie personen en het is zo mooi en inspirerend dat jullie altijd zo positief zijn! Jullie mogen trots op jullie zelf zijn!
  Succes met Alles!

 106. Gister toen ik dit las had ik het gevoel dat ik ook krijg als mijn favoriete serie stopt, maar toen bedacht ik me dat de groene meisjes helemaal niet stopt, het veranderd alleen een beetje. Ik vind het goed dat jullie dit zo delen, er over na hebben gedacht en een besluit hebben genomen. Veel succes de komende tijd!

 107. Ik had het het al wat langer gemerkt dat het vooral Merel was die met de Groene Meisjes bezig was. Ik vind het heel jammer, maar weet zeker dat er enorm veel kansen voor jou klaar liggen, Jamie. En Merel, natuurlijk kan je het in je eentje! Je bent zo’n sterke vrouw en ik kijk echt naar je op! Jullie zijn beiden enorm inspirerend!x

 108. Jamie, bedankt voor alles tot nu toe en succes met hetgene wat je nu gaat doen! Blij dat je toch nog een beetje op de Groene Meisjes te vinden gaat blijven :) En Merel, ook succes! Weet zeker dat je het goed gaat doen!

 109. Wauw wat een nieuws zeg! Ik zag inderdaad Merel al wat vaker maar dacht misschien dat daar wel andere reden voor zou zijn. Zoals iedereen hierboven eigenlijk al aangeeft is het echt een dapper besluit: van jou Jamie om ie eigen pad te gaan ontdekken en van jouw Merel om door te blijven gaan en opnieuw je draai te gaan vinden. Ik weet dan ook zeker dat wat jullie ook gaan doen het jullie op mooie plekken gaat brengen en jullie mooie ervaringen op gaan doen. Ik vind jullie Hoe dan ook een ontzettende grote inspiratiebronnen die niet alleen mijn dag leuker maar, maar ook echt bewuster: Dank dus daarvoor <3 <3 <3

 110. Stoere beslissing dames! Maar in je eentje gaat het vast ook lukken. Bewonder je enorm omdat je nu fulltime blogt en er zelfs je inkomen uit kunt halen. Ik blog nu bijna een jaar en fantaseer ook weleens over de toekomst. Maar zover ben ik nog lang niet.

 111. Jamie, bedankt voor alle mooie, lekkere, grappige en inspirerende artikelen die je op de Groene Meisjes blog met ons hebt gedeeld. Ik heb ervan genoten. Ik kan me voorstellen dat dit geen gemakkelijke beslissing was, maar er komen vast een hoop andere mooie dingen op je pad. En ik ben blij dat we wel van je heerlijke recepten mogen blijven genieten. Succes op je verdere pad!

  Merel, natúúrlijk kun je de Groene Meisjes blijven runnen zonder Jamie, je bent een topper! En je stond de laatste tijd inderdaad al meer op de voorgrond. Ik kijk uit naar alles wat er nog van jouw hand gaat komen! En maak je niet druk, we blijven gewoon lezen!

 112. idem wat hierboven allemaal staat!
  Maar is het nu echt zo dat ik één van de weinigen ben die Ontzettend Nieuwsgierig is naar wat Jamie gaat doen? Gaat dit nog bekend worden of wil Jamie eerst zelf rustig onderzoeken wat het gaat worden (zonder al haar blogfans op de rug te moeten meedragen)?

 113. Een dapper besluit, van jullie allebei :) Ik volg jullie nog niet zo lang, maar ik weet zeker: jullie komen er wel :D keep on rockin’, en wij blijven gewoon trouw volgen :)

 114. Ergens is het wel jammer, maar omdat jij, Merel toch het meest de blogs al schreef, denk ik dat met de steun van je geweldige team er voor ons weinig verschil zal zijn. Ik wens jullie beiden alle goeds en veel succes met jullie projecten!

 115. Ik wens jullie beide heel veel succes in de toekomst! Merel ik vind het erg knap dat je in je eentje dit bedrijf gaat runnen, heel erg stoer! En Jamie ik vind het hartstikke dapper dat je voor iets nieuws durft te kiezen!

 116. Oooh! Hier schrok ik wel van! Ik wil jullie allebei heel veel succes wensen met wat er allemaal op jullie pad gaat komen. Jamie: ik ben blij dat je nog wel recepten gaat delen via de Groene Meisjes, die zijn nl super! & Merel: Ik ben dol op je artikelen en je snaps :) Dit gaat helemaal goed komen. You can do it!
  <3 <3

 117. Oh jeetje, ik schrok er van! Ik had dit ook echt niet zien aankomen, terwijl ik jullie toch al een aantal jaar volg. Ik wens jullie beide ontzettend veel succes <3

 118. Het verbaast me niet, maar het is wel jammer. Ik snap het, soms brengt het leven je op andere paden – die je ongetwijfeld ook weer naar mooie nieuwe bestemmingen brengen. Heel veel succes Jamie, met alles wat je gaat doen.
  Merel, ik blijf je blog sowieso lezen!

 119. Phoe, deze zag ik niet aankomen, alhoewel….. nu ik er zo over nadenk was Jamie minder prominent aanwezig laatste tijd. Ik vind jullie blog zo ontzettend fijn en leuk en ben heel blij dat jij, Merel, het aandurft alleen verder te gaan. Je schrijft zo ontzettend leuk en gelukkig blijft Jamie haar lekkere recepten met ons delen! Thanks!

 120. Wow! Wat jammer, en wat een verandering! Ik blijf hoe dan ook fan van jullie beiden. En ik blijf jullie beiden gewoon volgen. En beiden meiden succes! <3 Groetjes Yvon

 121. Vinden jullie het gek als ik zeg dat het voor mij als lezer erop lijkt dat er weinig gaat veranderen? Dit bedoel ik absoluut niet negatief – meer op de manier van: ik las jullie blog al met het idee dat Merel alle blogposts schreef en Jamie de foto’s en de recepten maakte. Voor jullie zelf is het denk ik een heel ander verhaal, hoor! Goed dat jullie allebei de keuzes gemaakt hebben waar jullie je goed bij voelden en hopelijk blijven voelen. Allebei veel succes met jullie nieuwe ‘dingen’!

 122. Ik volg jullie nu al een paar jaar en dankzij jullie website is het voor mij een kleinere stap geworden om ook veganistisch te gaan eten. Mijn dank daarvoor is groot. Maar:ik heb jullie blog ook zien veranderen van een leuke, frisse vernieuwende en persoonlijke blog naar een _ sorry dat ik het moet zeggen- commercieel ‘” gedrocht” wat aan gestuurd lijkt te worden door een mediaburo en adverteerders. Er lijkt weinig ruimte meer te zijn voor originaliteit ,creativiteit en authenticiteit omdat alles volgens een bepaalde aansturing lijkt te moeten verlopen om maar zoveel mogelijk aandacht te trekken voor de betalende adverteerders. Er zijn veel meer blogposts , maar de inhoud is naar mijn mening echt veel minder geworden. Echt heel erg jammer vind ik dat.
  Ik hoop dat dat niet de reden is waarom Jamie weg gaat, want ik vond haar altijd wel een grappig en luchtig tegenwicht geven aan de soms wat belerende toon . Ik weet niet of jullie nog steeds samen in een huis wonen, want dat lijkt me best lastig na dit besluit. Maar dat gaat mij niks aan he ;-) Ik hoop dat jullie allebei je weg gaan vinden in de toekomst.
  Het bovenstaande klinkt misschien kritisch, maar is vooral opbouwend bedoeld , en het is alleen maar de mening van een trouwe volger die het ook echt oprecht rot vindt voor jullie. Veel succes!

 123. Dag Dames!
  Wat zijn jullie dapper en voortvarend. Mijn zus en ik hebben afgelopen jaar ook een dergelijk besluit genomen. Heftig, verdrietig en bevrijdend. Ik hoop van harte dat het jullie beiden goed gaat in de toekomst. Of eigenlijk, ik weet het wel zeker. Tof dat jullie dit delen op het blog. Dank je wel. ~Desiree

 124. Jeetje ik lees dit nu pas. Goh wel heftig dat Jamie weg gaat. Toch heb ik er heel veel vertrouwen in dat Merel het in haar eentje ook heel goed zal doen. Veranderingen blijven altijd een beetje eng, maar soms resulteert het in veel nieuwe goede dingen. Heel veel succes Jamie met jouw nieuwe pad! Ik kijk nog steeds uit naar de receptjes!

 125. Onwijs stoer van beiden! Ik kom er net pas achter door een heerlijk recept wat ik ga maken, waarbij ik een foto van alleen Merel zag!

  You go beiden!

  Liefs van mij, Nadine

 126. Ik weet het pas sedert vandaag, dat was behoorlijk schrikken, het lijkt een soort van amputatie. Maar alles verandert en dat is oké. Verandering is de motor van het leven. Merel, ik hoop dat je zo authentiek mogelijk je vegan weg verder zet. Ik kan me wel wat vinden in de woorden van Jinda, in die zin dat ik op een zeker moment het sprankelende niet meer terugvond in de blog. Maar ik blijf je volgen én aanbevelen, zeker weten! Succes Merel!

 127. Woww! Wel fijn dat jullie ons op de hoogte houden <3 En Merel je rockt ook gewoon lekker in je eentje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *