VEGAN CARROT CAKE VAN ‘MIJN CAKE’

We willen je graag voorstellen aan Vera! Zij is de oprichtster van ‘Mijn Cake’ en bakt met liefde en passie Carrot (en Choco) cakes. Een paar jaar geleden is ze voor haar plezier met bakken begonnen en inmiddels is haar hobby uitgegroeid tot een wat ‘serieuzere zaak.’ Vera heeft voor Mijn Cake een website opgericht en verkoopt haar cakes in Den Haag en omgeving. Nu zal je denken: taarten kan je toch overal kopen? Waarom zou je dat nou bij Mijn Cake moeten doen? Hieronder geven we je een aantal redenen:

De cakes worden gebakken met speltmeel, dit staat erom bekend dat het makkelijker te verteren is dan tarwemeel. Ze zijn lactosevrij. Dit maakt dat de cakes geschikt zijn voor mensen met een lactose intolerantie of een koemelkeiwit-allergie. Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk biologische en lokale producten. Zeer verantwoord dus. De cakes worden stuk voor stuk met liefde en geduld gebakken. Niks geen massaproductie, er wordt gewoon lekker de tijd genomen om een geslaagde cake te maken!

Aangezien de Carrot Cakes normaliter wel koemelkvrij, maar niet ei-vrij zijn, maakte Vera speciaal voor De Groene Meisjes een veganistische versie. Voor Vera was het best spannend; zou deze cake met een eivervanger (geheim van de chef) net zo’n groot succes worden als de “gewone” cakes? Wij mochten testen en we kunnen je verzekeren; dat vonden wij he-le-maal niet vervelend!

mmm… Die geur! En ooooh, die ‘knapperige’ bovenlaag!

Op de website van Mijn Cake kun je lezen hoe het bestellen van de cake in zijn werk gaat. De Carrot Cakes kosten 20 euro per stuk. Op dit moment heeft Mijn Cake ook een Choco Cake in het assortiment opgenomen. Deze is nog niet ‘geveganiseerd’, maar wie weet wat er in de toekomst nog komt… De cakes zijn af te halen bij Vera thuis in Den Haag.

Wat we over de vegan Carrot Cake kunnen zeggen

Allereerst: wat is dit ontzettend lekker! En dan met veertien uitroeptekens. Echt waar, we hebben al heel wat veganistische ‘baksels’ geprobeerd. Van heel droog tot heel klef en van heel zoet tot smaakloos. En deze cake zit precies tussen alles in. WOW! De Carrot Cake is enorm compact. Dat wil zeggen dat je er maar een klein stukje (per keer, begrijp ons goed) van moet eten, want het is behoorlijk vullend. We gaan het nog een keer zeggen: WOW.

Lieve Vera, het was ons een waar genoegen om jou en je cake op bezoek te hebben. We hopen van harte dat je nog heel lang (vegan) Carrot Cakes zult bakken, zodat iedereen er volop van kan genieten!

Website: www.mijncake.nl.
E-mail: info@mijncake.nl

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “VEGAN CARROT CAKE VAN ‘MIJN CAKE’

  1. .. en dan komt ze ook nog uit Den Haag ;)….
    Ik ga Vera zeker een keer benaderen!..mjammie ziet er lekker uit dames.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *