Vegan en vintage in Lille

IMG_0665

Groene Meisjes reizen graag met de trein. Het liefst zo ver mogelijk. Klinkt het gek als ik zeg dat ik treinreizen één van de leukste dingen vind om te doen? Oké, naast autorijden, maar dat is dan weer een heel stuk minder groen. Het liefste trein ik naar Berlijn, Gent of Parijs. Het is gewoon zo relaxed. Je gaat zitten, zet een muziekje op, pakt er een boek bij of je staart alleen maar wat uit het raam. De trein brengt je wel – dat idee. Terwijl ik dit schrijf krijg ik gewoon spontaan zin om naar het station te gaan!

IMG_0725

Ik heb het idee opgevat om binnenkort naar Lille te gaan, want ik heb gehoord dat dit een ontzettend leuke en behoorlijk groene stad is. Het gekke is dat ik Lille eigenlijk nooit zo heb overwogen, omdat mijn aandacht altijd weer naar steden als Antwerpen, Gent en Parijs wordt getrokken. Zonde eigenlijk, want als ik onze lezers moet geloven is Lille fantastisch. De foto’s in deze blogpost zijn van Laura, van What About Her, en als ik haar reisverslag over Lille lees, dan word ik nóg enthousiaster. Ze beschrijft de stad als romantisch, prachtig, erg goed te ontdekken per fiets en: heel veel vintage en lekker eten. Klinkt fantastisch.

Hotspots in Lille

Ik vroeg onze lezers op Facebook naar hotspots in Lille en het hield maar niet op. Hieronder vind je een selectie van de leukste adressen die werden getipt:

Restaurant de Rode Koe  – vegetarisch, veel vegan en biologisch restaurantje. Maar weinig mensen weten dit restaurantje te vinden, dus het is een echte lokale hotspot.

2 Sous de Table – biologisch en glutenvrij huiskamerrestaurant met aanhankelijke huiskat

Banketbakkerij Meert wordt door heel veel mensen geroemd om zijn lekkere gebakjes. Ik heb geen idee of ze ook vegan opties hebben, maar als dat wel zo is, dan weet ik zeker dat ik hier naartoe wil… het ziet er namelijk geweldig uit!

Coffeemakers – ook wel omschreven als ‘de hipste koffieplek van Lille.’ En als ze zo hip zijn, dan is er vast ook een keuzemogelijkheid voor plantaardige melk.

Zo niet, dan kun je altijd nog naar Caffeine Coffee. Ziet er ook fantastisch uit en schijnt tevens een fijne plek te zijn om met je laptop te gaan zitten werken. Handig voor mij, als ik een combinatietrip maak: werk en privé!

Maison de Mode  schijnt een toffe plek te zijn waar jonge ontwerpers hun werk kunnen laten zien en kunnen verkopen. Dit vind ik altijd inspirerende plekken.

Wandelen door de straatjes van Vieux Lille schijnt een hele beleving opzich te zijn. Als ik zo naar de foto’s kijk, dan zou het me niet verbazen als je hier de beste vintage kunt gaan scoren. Zo niet, dan is het er in elk geval heel erg fotogeniek. Wow!

Over vintage gesproken: volgens mijn vriendin Maartje vind je in Lille de grootste Vintage per Kilo shop van Europa. De winkel heet ‘Kiloshop.’

Mocht je niet op zoek zijn naar vintage kleding, maar naar mooie antieken/vintage spullen voor in huis, dan moet je natuurlijk naar dé grote braderie/brocantemarkt in september. (dit jaar op 3 september) Maar wees gewaarschuwd: het kan er méga druk zijn, dus daar moet je van houden.

Volgens Facebook is er een behoorlijk actieve street-art community in Lille. Er zijn in elk geval erg mooie werken te vinden in de stad. Zoals jullie weten wil ik altijd overal, in elke stad die ik bezoek, op zoek naar street-art. Dat ga ik in Lille dus ook zeker doen!

Ook leuk: je kunt op pad met de Lille Greeters. Dit is een groep lokale vrijwilligers die je graag hun stad laten zien.

De kathedraal Notre Dame de la Treille is van buiten misschien niet de meest bijzondere, maar wanneer je binnen bent schijn je heel mooi te kunnen zien hoe het licht door de dunne marmeren muren komt. Lijkt me prachtig!

Voor €15 naar Lille?

IMG_0700

Nou, dat zouden toch genoeg leuke adressen moeten zijn voor een dagje of twee? Ik zie het wel zitten. Zeker als ik bedenk dat het maar 2,5 uur treinen is met de Thalys. Dat is toch helemaal niks? In die tijd ben je net in Groningen, als je binnen Nederland reist! Voor de prijs hoef je het ook al niet te laten, want tot en 14 april kun je al voor €15 naar Lille, wanneer je op tijd boekt. De tickets kosten €15, €20 of €25.
Je snapt, van deze aanbieding moét ik gebruikmaken en misschien ben jij nu ook wel op een idee gebracht? Check de speciale actiesite van Thalys om de tickets te zoeken en meteen te boeken!

Ben jij wel eens in Lille geweest en weet je nog meer leuke groene adressen? Deel ze dan alsjeblieft met ons hier! En natuurlijk vinden we het ook tof om het te horen als jij ook overweegt naar Lille af te reizen met deze mooie aanbieding. Maak je een leuke Instagramfoto en deel je hem met ons? Vinden we leuk! 

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Thalys – Foto’s: What About Her. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Vegan en vintage in Lille

 1. Bedankt voor je tip! Je enthousiasme over treinen vind ik leuk! Ik houd er ook van om lekker te zitten en gewoon weg te dromen.. voelt soms alsof je een hele verre reis maakt!

  1. Lekker he? Ik kom vaak helemaal tot rust in de trein!

  1. het zijn geen linkjes ;) Je kunt de adressen overnemen en googelen, heb ik ook gedaan. Van niet alles is een website, maar soms wel een facebookpagina of yelp!

   1. Ze bedoelt waarschijnlijk de Thalys links, zulke gesponsorde links werken niet als je browser advertenties blokkeert. Openen in incognito-mode is de makkelijkste oplossing.

 2. Aah die tickets zijn goedkoop! Beetje jammer dat ik middenin een verbouwing zit en voorlopig dus echt geen tijd heb om te gaan :(

 3. Heb ik toevallig gisteren met 2 vriendinnen afgesproken dat we in september een weekendje naar… Lille gaan!

 4. Wow wat een mooie aanbieding! En reizen met de trein vind ik ook heerlijk! Tenzij hij heel irritant piept (want soms weleens is) of ik vervelende mede-reizigers heb. Maar inderdaad, lekker naar uiten kijken of een boek lezen met een muziekje op. Dat is zó fijn!

 5. Super goede tip! Ik wil al een hele tijd naar Lille en nu is het wel heel aantrekkelijk om te gaan.

 6. Oh dat is echt een leuk prijsje! Ik ga eens kijken. Grappig dat je ook zo van treinreizen houdt. Ik moet (/moest op dit moment nog maar 2x per week) ongeveer 1,5 uur per dag met de trein, en ik vond het geweldig. Kan niet wachten om te starten met mijn minor in september, dan mag ik weer vaker ;)

 7. Hé wat leuk dat je over Lille schrijft, ik woon er namelijk vlakbij.
  Inderdaad een prachtige stad om te bezoeken, zeker de moeite waard. Of er veel ‘groene’ adresjes zijn weet ik eigenlijk niet zo goed, zal ik vanaf nu eens beter op gaan letten. Banketbakkerij Meert moet je wat mij betreft geweest zijn als je hier naar toe komt, het is gevestigd in een schitterend oud pand, alleen dat is al een bezoekje waard.
  http://www.toilylu.blogspot.fr/2014/04/lille-rijsel.html
  Het lekkerste gebakje van Lille en omstreken is volgens ons de ‘Merveilleux’ en die haal je bij, hoe kan het ook anders, aux “Merveilleux (Vieux Lille). Ook niet te missen is la Droguerie, voor de liefhebbers van knopen, kralen, stofjes en wol. En zo kan ik nog wel even doorgaan; leuke, mooie winkeltjes genoeg.
  De braderie van Lille moet je wat mij betreft ook zeker een keertje geweest zijn. Wij gaan bijna ieder jaar op zondagmorgen heen, dat is perfect want dan is het nog heerlijk rustig daar.
  http://www.toilylu.blogspot.fr/2014/09/braderie-de-lille.html
  Ik ben benieuwd naar je reisverslag van Lille. Alvast veel plezier daar in ieder geval.

 8. Lille is een heel mooie stad, wij komen er vaak. De restaurantjes in het oude centrum serveren meestal de traditionele Frans-Vlaamse keuken en die is niet bepaald vegetarisch, laat staan veganistisch… Maar een lekkere salade moet je er wel kunnen vinden. L’impertinente staat al lang op mijn verlanglijstje, misschien vinden jullie het ook wel wat!
  https://www.instagram.com/limpertinentelille/

 9. Oh ik dacht er net aan om deze vakantie op reis te gaan naar Lille, maar ik heb er het geld niet voor, maar nu ik dit zie wil ik wel gaan! ;)

 10. J’aime Lille…
  Ik ben vorig jaar in juni samen met mijn moeder drie dagen naar Lille geweest, écht een heerlijke stad.
  Wat wij helemaal fantastisch vonden is de rode fietsjes die je overal in de stad kunt ‘pakken’.
  Hiervoor moet je wel een account aanmaken maar als je het slim aanpakt is het heel voordelig.
  Het eerste half uurtje dat je fietst is namelijk gratis. Zo hebben wij telkens de fiets na het half uur weer geparkeerd op een andere plek en hebben we hierdoor heel veel kunnen ontdekken.

  Wat erg leuk is als je het centrum wel gezien hebt is de zoo, gratis en leuk om daar te wandelen.

  Heel veel plezier!

 11. Yes, geboekt met deze actie. Super leuk! Ben ook nog nooit met de Thalys geweest. Heel veel zin in!
  Iemand nog tips voor goedkoop overnachten btw?

 12. Ik ben twee jaar geleden met school naar Lille geweest, maar ik was toen nog totaal niet bezig met hotspots of iets en al helemaaaal niet groen en veganistisch (en ik had daar ook bijna geen tijd voor) dus ik kan jullie/je geen tips geven. Toch, hoe kort mijn bezoek ook was: ik vond het wel een hele mooie, leuke stad! Dus misschien ga ik er nog wel een keer heen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *