Vegan festivalfood op Milkshake

milkshake2

Wie wel eens op Milkshake is geweest, weet dat dit misschien wel het meest kleurrijke festival van Nederland is. Of van Nederland en België. Of misschien wel van heel Europa. Het eendaagse festival is één grote kleuren-en glitterexplosie. Fantastisch! Helaas is het maar één keer per jaar, want we zouden zo’n feestje gerust een paar keer per jaar willen vieren. We namen onze camera’s (voor foto’s en film) mee naar het festival en laten je vandaag zien wat er allemaal voor overheerlijk vegan festivalfood te vinden was op Milkshake. Bonus: een foto van je Groene Meisjes, dansend in de regen in een poncho.

milkshake1

Heb je ooit leukere festivalmuntjes gezien?

milkshake8

Wat meteen opviel toen we het festivalterrein betraden, was dat we mensen met kokosnoten zagen lopen. Grappig, want dat was op festival Mundial ook al zo! Blijkbaar is dat de nieuwste hype in festivalland.

milkshake9 milkshake10

Van dezelfde aanbieders als van de kokosnoten: Dr. Fruit. Hoe grappig is dit? Je kon hier gewoon een fruitsalade kopen. Jep, je wilt het natuurlijk wel een béétje gezond houden. (of het is een fijne afwisseling tussen al het bier door, dat kan natuurlijk ook ;))

milkshake6

Eerst dachten we nog dat de fruitsalade een originele vondst was. Totdat we bij deze kraam aan kwamen. Je kon hier niet alleen maar smoothies en juices, maar ook acaibowls krijgen! Acaibowls op een festival? Say whuuuut? Er is echt iets gaande hoor jongens.

milkshake3 milkshake4

Na de kokosnoten, de fruitsalades, de Vietnamese loempia’s en de Koreaanse taco’s (beide niet op de foto, sorry, het regende op een gegeven moment,) wil je als veggie zijnde ook  graag een stevige hap. De vegetarische gyros van Vleesch nog Visch is dan een heel goed idee. We hebben het even voor je gecheckt: deze maaltijd is vegan, mits je de knoflooksaus weglaat. Dus dat deden we en wat was het lekker!

milkshake7 milkshake5

Maar wederom moesten wij tot de conclusie komen dat niks onze beste vriend – The Dutch Weedburger – overtreft. Dit blijft voor ons, in Nederland, de allerbeste vegan burger die er bestaat. Er stond constant een flinke rij bij de kraam en dat is ook helemaal terecht. Hoewel wij het ook lekker vinden om deze burger in een restaurant te eten, smaakt ie het allerbeste op een festival, lekker in de zon.

De tijd dat je alleen maar bier, hotdogs en friet kon krijgen op festivals is al lang voorbij. Gelukkig maar! Zo divers als Milkshake festival is wat betreft bezoekers, muziek, optredens en aankleding, zo divers is ook het aanbod in festivalfood. Geweldig!

Natuurlijk maakten we ook een sfeervideo voor je. Mocht je het festival hebben moeten missen, dan ben je er zo toch een beetje bij.

En dan nu het bonusmateriaal. Je groene meisjes in hun element, bij een fantastisch optreden van Hercules and Love Affair. Net na een enorme regenbui, met poncho’s aan om onze tassen met camera’s erin te beschermen. Charming:

11705117_853109441431867_1366023717339454913_n

foto: Alina Krasieva. 

Milkshake 2015, wij hebben (getuige bovenstaande foto) enorm van je genoten. We hopen je in 2016 weer te zien!

Ps aan alle lieve lezers die op Milkshake naar ons toe kwamen: wat was het leuk jullie te ontmoeten en wat zagen jullie er allemaal awesome uit!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

25 gedachten over “Vegan festivalfood op Milkshake

 1. Looks amazing! I missed out on a good party. Maybe next year.
  Last week I tried to go without meat for a week. I did eat fish, but next time I’m going without fish aswell. And maybe it’s also an idea to go vegan just to try it out.

 2. Ik heb heel veel goede verhalen gehoord over Milkshake. En zo met jullie foodfoto’s erbij lijkt het me echt een aanrader om volgend jaar eens te bezoeken:) Sowieso moet ik maar weer eens wat festivals gaan aandoen…Er is zo te zien veel veranderd sinds mijn laatste ‘echte’ festival (ahum, Lowlands 2009)..

  1. Hahah, ik voel je. Ben ook niet zo’n festivalmeisje, maar ben dit jaar naar 3 festivals geweest. Mundial, Milkshake en Welcome To The Village. SUPERleuk vond ik het weer! Misschien ga ik volgend jaar wel weer naar 3 festivals, want het is goed bevallen!

 3. Zo jammer dat ik Milkshake gemist hebt dit jaar! En ik denk dat je de koreaanse taco bij een van m’n beste vriendinnen gekocht hebt haha, grappig.

 4. Ik zou iedere dag wel naar zo’n festival kunnen gaan. Gezond eten zou in een keer ook zo makkelijk worden. :)

  1. Haha, ik niet iedere week – daarvoor ben ik te oud ;) Maar zeker wel 1 keer per maand! 12 x Milkshake per jaar. OHYES!

 5. Oh héél tof! Lijkt me één van de leukere festivals, maar ben er nog nooit geweest. Ik hoor er altijd alleen maar positieve dingen over. Gaat op mijn lijstje voor volgend jaar!

  1. Zeker een keer gaan! Het is echt het leukste festival ooit!

 6. Dat ziet er leuk uit met al die eet tentjes zeg! Ik ga jaarlijks naar Latin village waar ze ook altijd heerlijke fruitsalades enzovoort verkopen. Milkshake kende ik nog niet!

 7. Dat ziet er zo leuk uit! En I’m dying to try the dutch weed burger, ik zie hem over heel social media!

  liefs,
  Victoria.

 8. Ziet er fantastisch uit, een festival die ik ook graag zou bezoeken!! Maaaarrr in jullie festival verslagen mis ik telkens een ding en denk ik: dan hebben jullie nog niet de vegan kebab, 4 verschillende burgers, cupcakes, donuts, brownie, fruitsalade en pastasalade van Just Like Your Mom gehad. Echt yummyyyy :) maar misschien staan ze telkens niet op de festivals waar jullie komen?

  1. Klopt! We weten dat de chiliburger erg lekker is. Maar inderdaad: we waren op mundial, welcome to the village en milkshake en op alle 3 stonden ze niet jammer genoeg :(

   1. Jammer maar komt vast een keertje goed!! Ze staan op steeds meer festivals :D :D

 9. Oke, nu weet ik genoeg: volgend jaar staat ook Milkshake op mijn festival-lijstje!! Superleuke sfeerimpressie, poncho-foto en fooood!

 10. haha op die laatste foto kijkt merel echt heel dromerig en jamie best badass:p het festival ziet er leuk uit! super fijn dat er steeds beter eten te verkrijgbaar is.

 11. […] de festivalsferen met de twee verslagen (foto’s+video’s) van Welcome To The Village en Milkshake festival. We lieten je ook zien wat voor lekkers we zoal op deze festivals aten – niet onbelangrijk […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *