Vegan voor iedereen – mijn kookboek is er!

De afgelopen dagen stonden voor mij volledig in het teken van het vieren van mijn kookboek – Vegan voor iedereen – dat afgelopen vrijdag eíndelijk in mijn handen, in jouw handen én in de boekhandels lag. Ik ben ongelooflijk blij met het boek. Het is precies geworden wat ik ervan hoopte. Of nee, meer nog. De enthousiaste reacties op het boek stromen hier al dagen binnen, dus ik heb een beetje in een bubbel (en áán de bubbels, dat ook) gezeten, maar dat hoort erbij. Feest!

Ik heb natuurlijk al vaker uitgebreid op mijn blog verteld over wat voor boek ik wilde maken, dus ik houd het kort voor de mensen die nog niet op de hoogte waren: Vegan voor iedereen is een laagdrempelig kookboek met makkelijke en betaalbare recepten voor mensen die graag af en toe plantaardig eten of voor mensen die nieuw zijn in de wereld van vegan koken. Het boek bevat Groene Meisjes succesrecepten én nieuw materiaal en dat maakt dat het kookboek voor mij de perfecte manier is om 10 (!) jaar De Groene Meisjes te vieren. Hoera!

De afgelopen dagen heb ik niet alleen honderden lieve berichten binnen gekregen van mensen die complimenten gaven over hoe het boek eruit zag (de prachtige foto’s van Aline, het formaat van het boek, de vormgeving van Milou,) ook lieten velen van jullie weten al recepten te hebben uitgeprobeerd. Dan is het echt hè, als mensen uit je boek koken? Ik word er iedere keer weer blij van als ik zo’n bericht krijg, dus blijf vooral foto’s sturen! Dat kan via Instagram Stories: @merelwildschut.

Verkooppunten

Wat een geluk dat de winkels weer open zijn! Graag moedig ik je aan om mijn kookboek bij je lokale boekhandel te gaan bewonderen. Hebben ze het niet, dan kun je het daar aanvragen/bestellen. Hieronder volgt een lijstje met verkooppunten waarvan ik zeker weet dat je niet achter het net zult vissen. Dit zijn de winkels waar ik het boek zelf heb zien liggen of waar jullie berichten over hebben gestuurd:

foto: Jennie Gielen (via Vegan Cadeau Pakketten) 

Vegancadeaupakketten.nl 

Broese (Utrecht) 
Savannah Bay (Utrecht) 
De Utrechtse Boekenbar (Utrecht) 
Fleut eetwinkel (Utrecht) 
Donner (Rotterdam) 
Bosch en de Jong (Rotterdam) 
Vega Life (Amsterdam) 
Scheltema (Amsterdam) 
Spui (Vlissingen) 
Het Colofon (Arnhem)
Dekker v.d. Vegt Nijmegen)
Van Someren & Ten Bosch (Zutphen) 
Waanders (Zwolle) 
Kookboekenwinkel 63° (Tilburg) 
Gianotten (Tilburg) 
Watmooi.nl 

Laat het me in de comments alsjeblieft weten waar je mijn boek nog meer tegen bent gekomen, dan vul ik bovenstaand lijstje aan!

Verzoekje

Zou ik jullie nog om een kleine gunst mogen vragen? Zouden jullie een korte recensie willen achterlaten op Bol.com? Dat kan ook als je het boek niet daar heb gekocht. Het helpt om de zichtbaarheid van het boek te vergroten, dus daar zou ik heel blij mee zijn. Een recensie schrijven kan via deze link: klik!
Dankjewel!

Tot slot heel veel dank aan jullie allemaal, voor jullie enthousiasme, support en vertrouwen. Ik vind het ongelooflijk bijzonder en ik zal het ook nooit voor lief nemen, dat ik al tien jaar lang mijn lief en leed (en recepten natuurlijk) met jullie mag delen… en dat jullie het nog leuk blijken te vinden ook ;) 

Veel liefs! 

Merel 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Vegan voor iedereen – mijn kookboek is er!

 1. Ik heb vandaag de gnocchi uit je boek gekookt. Werd hier door het hele gezin met smaak opgegeten. Je boek ziet er erg mooi uit. Echt een goede vibe.
  Ik was vrijdag helemaal verrast toen ik een bericht van mijn lokale boekhandel kreeg dat het boek voor mij klaar lag. Ik had het al maanden geleden besteld en was het al haast weer vergeten. Deze hele week koken we uit jouw kookboek. Het weekmenu ligt klaar en de ingrediënten zijn ingekocht. Ben heel benieuwd!

  1. Wat MEGA leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over de recepten! Eet smakelijk deze week :)

 2. Wat supergaaf Merel! Ik zet ‘em op m’n verlanglijstje. Inmiddels eet ik thuis vrijwel alleen nog maar vegetarisch, maar de stap naar vegan lijkt me nog heel erg heftig. Dus die stap zet ik graag met jou ☺️

 3. Heel leuk! Ga ‘m zeker kopen voor wat meer inspiratie. Bij kookboekenwinkel 63 graden in Tilburg verkopen ze ‘m ook.

  1. Wat leuk om te horen! Ik heb de winkel meteen aan het lijstje toegevoegd :) thanks!

 4. Je boek gaat direct op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag. Het ziet er heel mooi uit! Wij eten als gezin niet vegan, maar wel regelmatig een dag. Mooie manier om die dagen langzaam uit te breiden!

 5. Van harte gefeliciteerd! Vanaf de foto’s ziet het boek er al supermooi uit ^^

 6. Wat een prachtig boek. Ik heb hem op mijn verlanglijstje gezet, maar ik weet niet of ik zoveel geduld heb om nog een paar maand tot mijn verjaardag te wachten. Misschien koop ik hem daarvoor wel al!

 7. Ik heb hem gekocht omdat ik je blog al kende. het ziet er heel toegankelijk en mooi uit zodat ook mijn partner, die omnivoor is en weinig kookt wel enthousiast moet raken!

 8. Wat een fantastisch boek is het geworden Merel! Het boek ‘voelt’ goed. Naar aanleiding van de post van Hanneke hebben wij volgende week een ‘Merel-week’. Nu al zin in!
  Ik had trouwens nog een vraag. Jij hebt ooit op je blog een poster / print laten zien met allemaal verschillende vrouwen erop. De poster is mij altijd blij gebleven. Helaas, kan ik hem niet meer vinden. Zou je misschien een link kunnen sturen?

   1. Dank Merel. Meteen een print besteld. Wij zijn de ‘Merel-week’ begonnen met wentelteefjes. Vanavond hadden we de filodeeg rolletjes. Beide vielen in de smaak!

 9. Gefeliciteerd met je boek.
  Heb je net gehoord op radio 5.
  Top.

  1. Dit weekend je boek gekregen (gevraagd :)) voor mijn verjaardag. Gisteren heerlijke kokosrijst gemaakt. Ik kan niet wachten om nog meer te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *