Vegan voor iedereen!

HOERA! Vegan voor iedereen – mijn kookboek dat in het voorjaar van 2021 zal uitkomen bij uitgeverij Fontaine – is vanaf NU te bestellen! In deze blogpost vertel ik je meer over het boek  en natúúrlijk krijg je ook alvast een kleine preview van al het lekkers en moois dat je in het boek zult vinden!

Vegan voor ‘iedereen’- hoe bedoel je dat?

Ik wilde een kookboek maken voor íedereen. En daarmee bedoel ik: voor mensen die fulltime plantaardig eten, maar ook mensen die dat één keer per week doen. Voor schoonmoeders die veganistisch willen koken voor hun schoonzoon en voor mensen die hun vrienden die vegan eten niet durven uit te nodigen voor een etentje – omdat, tsja, wat moet je dan máken?!

Daarnaast wil ik met dit kookboek laten zien dat vegan koken makkelijk (zoals je van mijn recepten gewend bent) én voor iedere portemonnee is. Het is een misvatting dat de vegan lifestyle vooral iets is voor rijke witte mensen die hun boodschappen bij de natuurvoedingswinkel doen. Mijn twee belangrijkste criteria voor de recepten in dit boek zijn dat ze 1) makkelijk te maken moeten zijn (we hebben al met genoeg uitdagingen in het leven te dealen) en 2) dat de ingrediënten betaalbaar en makkelijk te verkrijgen zijn. Dat betekent dat ik mijn boodschappen bij de reguliere supermarkt, op de markt, bij de Aziatische supermarkt of bij de Turkse groentenboer op de hoek haal.

Verder laat ik je geen ingrediënten kopen waar je maar één keer iets mee maakt en daarna nooit meer. Ken je dat? Ik had vroeger mijn keukenkastjes volstaan met halfvolle verpakkingen van ingrediënten die ik na het maken van één recept nooit meer aanraakte. Daar hou ik niet van. En trouwens, ik zou ook niet willen bijdragen aan foodwaste én aan het verspillen van je geld, dus daar houd ik met mijn recepten rekening mee. Laat ik je bijvoorbeeld een pot tahin kopen? Dan bied ik je meerdere recepten met tahin, zodat de pot leeg gaat. Goals.

Een boek maken is veel werk. Heel veel werk. Maar ik doe het werk wél met de leukste redacteur, fotograaf en vormgever. Te weten: Eva, Aline en Milou. Wat een topteam! Vooral Aline en ik hebben de afgelopen tijd veel samengewerkt om de recepten die ik maak mooi te stylen en op de foto te krijgen. Nou, dat lukt aardig, kan ik je zeggen.

Weet je wat, ik laat je gewoon even wat plaatjes zien. Dan krijg je een beetje een indruk.

En…? Krijg je al trek? Dat is mooi! Want je kunt het boek nú pre-orderen :) 

Oke, give it to me!

Hoewel het boek pas in het voorjaar van 2021 uitkomt – en duimen jullie met me mee dat ik tegen die tijd een leuke offline boeklancering kan houden? – kun je het boek nu alvast bestellen. Boeken pre-orderen is heel belangrijk voor auteurs en uitgeverijen, omdat het een indicatie geeft van hoe het boek zal worden ontvangen. En dat is zéker in onzekere tijden zoals deze een belangrijke graadmeter én een steuntje in de rug van auteurs, uitgeverijen en boekhandels.

Je kunt Vegan voor iedereen bestellen via Bol.com (klik), Libris (klik) of Bruna (klik). 

Ik kijk er zooo naar uit om dit boek in handen te hebben! En wow, om het straks te zien liggen in de boekhandels. Ik kan gewoon niet wachten. Ontzettend veel dank aan de mensen die mijn boek alvast pre-orderen. Het betekent heel veel voor me <3 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Vegan voor iedereen!

 1. Oké die wil ik. Ik eet zo enorm veel vlees en vis en vind het zo lekker, dat zo’n kookboek met mooie foto’s (het ziet er ook echt lekker uit) gewoon noodzakelijk is voor mij om het vegetarisch of vegan leven eindelijk een kans te geven.

  Het ziet er prachtig uit Merel!

 2. Ik krijg een foutmelding als ik op de link van Libris klik en kan het daar ook nog niet vinden op de titel. Wil deze daar graag bestellen want ‘steun de lokale boekwinkel. Of heb je er meer aan als ik het via de link van bol bestel?

 3. Top. Mijn kinderen en ik mogen geen melkproducten. Dus dan is dit ook super!

 4. Prachtige foto’s! Van harte gefeliciteerd met het boek; ik ga een kijkje nemen op een van de websites 🙂 Blijf veilig en gezond! 🌻

 5. Supertof Merel, de sneak preview ziet er alvast prachtig uit! En ik herken die ”nutteloze” ingrediënten. Dan zit je vervolgens met producten thuis die je nooit meer ergens voor gebruikt… Niet ideaal. Ben heel benieuwd naar de recepten!

 6. Wat onwijs tof! Fantastisch hoe je die uitgangspunten hebt gekozen. Rare ingredienten waar je een theelepeltje van nodig hebt en die ik niet kan vinden in de supermarkt zijn hier inderdaad een grote frustratiebron bij veel kookboeken. Maar niet bij JOUW kookboek dus :)

 7. Wat mooi! Via de insta van @aline.bouma zag ik al allemaal prachtige dingen voorbij komen. :)
  Ik ga hem zeker bestellen voor Kerst. Dan heb ik in het voorjaar een verlaat kerstcadeautje :D

 8. Waah Merel wat tof, dit boek! Klinkt als precies het soort vegan-kookboek dat ik nodig heb :) No-nonsense, makkelijk én superlekker. Ik zet ‘m op mijn verlanglijstje voor Kerst.

 9. Reservering gedaan bij bol ! Sinds ik jullie zoete aardappel linzen salade met granaatappelpitjes een half jaar geleden ontdekte en daarmee de site ben ik fan💕

 10. Ik heb er zo veel zin in om dit boek op de deurmat te vinden! Een heel boek vol met jullie recepten 😍

 11. Wow dat boek ziet er supertof uit! Ik ga ‘m bestellen :)

 12. ik heb moeite met de term ‘rijke witte mensen’ dit is discriminatie. mvg

 13. We kijken ontzettend uit dit boek te lezen, en wat zijn we trots dit boek toe te kunnen voegen aan ons aanbod vegan kookboeken! Voor iedereen die naar Amsterdam komt; je kunt dit mooie boek ‘in person’ komen bekijken in onze winkel! Hij staat dan al bij de ‘VEGA-LIFE favorieten’ :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *