Veggiebox by HelloFresh

Een tijdje geleden mochten wij de Veggiebox van HelloFresh (een leuk initiatief, geïnspireerd door de Vegetarische Restaurantweek in oktober) uitproberen. En omdat Susan en ik de enige vegetariërs onder de groene meisjes zijn, was ik de gelukkige! Mijn man en ik hebben beide een drukke, hectische baan. Ik ben degene die thuis kookt. Maar de laatste tijd zit ik nogal in een dip; “wat moet ik nu weer koken?!” We houden van gezond en lekker eten, ik eet vega en mijn man is flexetariër. Ik heb prachtige kookboeken in de keuken staan maar vaak vind ik ze te ingewikkeld. Dus kook ik gerechten die we allebei al kennen vaak achter elkaar, wat ook op den duur gaat vervelen. En hoe vervelend en niet groen is het als je op de valreep nog de supermarkt in moet om daar over een maaltijd na te denken?! Kortom de Veggiebox kwam als geroepen!

Ik kreeg de Veggiebox op maandagavond binnen. Daar zaten producten in voor drie avondmaaltijden. Ook zat er een receptenboekje bij zodat je weet hoe je het gerecht klaarmaakt en wat je ervoor nodig hebt. Verder staat erin hoeveel vetten, koolhydraten en eiwitten erin zitten. Ook wordt er een klein lijstje vermeld waarop staat wat je zelf in huis moet hebben. Kortom: super handig. Mijn kookdip was meteen verholpen!

Ik kookte de volgende gerechten;
– aubergines gevuld met bijzondere schapenkaas met munt

– bietensalade met quinoa van chef Niven (Niven Kunz (31 jaar) is de jongste chefkok die ooit een Michelin-ster kreeg)

– roti met gemarineerde tofu en kidneybonen (die helemaal vegan was!)

Het eerste gerecht was ons favoriet. Wat wij erg leuk vonden is dat je ook combinaties krijgt die je misschien zelf niet zou maken.

Hoe werkt het?

Proberen?

Als jullie net zo enthousiast zijn geworden als dat wij zijn, kan je gebruik maken van een kortingscode! Deze code geeft 50 procent korting op je eerste HelloFresh box. Een box bestel je vanaf 34 euro. De code is: GmeisjesVDL . Via deze link kan je het aanbod bekijken.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Veggiebox by HelloFresh

  1. Klopt! Maar als je het stukje “over ons” leest zie je ook dat wij soms over vegetarische dingen bloggen:)

 1. Wat een leuk idee. Ook een mooie manier voor mensen die vegetariër willen worden, maar nog zoekende zijn. Het ziet er allemaal lekker uit. Zou er ook een vegan versie van zijn?

  1. Via de HelloFresh volgens mij niet. Maar misschien zou je ze daarover kunnen mailen? Ik denk als zij daar veel vragen over krijgen dat ze daar ook wat mee doen?

 2. Ik ken hem ook inderdaad, het ziet er super uit! Vooral handig dat alles er (buiten wat standaard dingen) er gewoon in zit om de recepten te kunnen maken. Recepten in kookboeken (en ik heb er veel) heb ik eigenlijk nooit gemaakt omdat er altijd wel dingen in zitten die je eenmalig gebruikt en daarom zonde zijn om te kopen of gewoonweg niet te krijgen zijn in je plaatselijke supermarkt.
  Als mijn vriend mee zou eten zou ik het zeker een idee vinden om me te abonneren, maar helaas zal ik alles in m’n uppie op moeten maken en daarnaast alsnog alles in de supermarkt moeten halen voor hem waardoor het me een beetje te duur wordt. :( Ik blijf maar bij m’n ‘Bio aan Huis fruit krat’ iedere week waarbij ik zelf groente e.d. bij kan bestellen voor mezelf, dan hoef ik niks weg te gooien en kom met bij bestelling voor een week op hetzelfde bedrag uit ongeveer. Fruit gaat hier altijd wel op dus dat is voor mij veel handiger dan een alles in een pakket. :)

  1. Ja dat snap ik! Dit pakket is wel handiger voor 2 personen! Wie weet voor de toekomst? De bio aan huis fruit en groente zijn ook heel fijn! Ook leuk als je de vergeten groente erbij krijgt!

 3. Wat een ontzettend leuk idee, alleen wel heel erg duur als ik het zo lees (voor een student in ieder geval). Wij hebben op de universiteit ook een leuk initiatief waarbij ze een biologische groente- en fruittas maken voor 5 euro. Je krijgt daar ook recepten bij :-) Erg leuk!

  1. Ja ti’s idd wat aan de dure kant. Maar wel super leuk idee wat ze bij jou op de universiteit hebben! En das wel een heel mooi prijsje:)

  2. Jaa eens, heel duur! Wat vet dat je uni dat doet! Aan welke universiteit studeer je?

    1. Ik weet niet waar Louise studeert, maar bij mij op de UU hebben ze een soortgelijk initiatief, opgezet door studenten volgens mij!

 4. De veggiebox van HelloFresh blijkt toch niet vegetarisch te zijn. In mijn box deze week zat tomatentapenade met ansjovispasta, en pecorino met dierlijk stremsel. De klantenservice van HelloFresh beweert dat de box inderdaad niet volledig vegetarisch hoort te zij. Het was mijn eerste en helaas ook laatste box van HelloFresh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *