VeggieFair 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was zo’n typische, fijne herfstige zaterdag. Zon, frisse lucht, alles. En wij gingen naar de VeggieFair, op Landgoed de Olmenhorst. Voor mensen die deze hotspot niet kennen; het landgoed ligt ergens in de buurt van Hoofddorp, Nieuw Vennep, Hillegom en Lisserbroek. Denk: veel bomen met appels en peren en een heel fijne biowinkel op het terrein. De Olmenhorst is altijd al een bezoekje waard, maar zeker als de VeggieFair er is. Dat was dus afgelopen weekend het geval, op zaterdag en zondag. De Groene Meisjes waren erbij en laten je vandaag zien wat er allemaal te zien… eh eten… was!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar allereerst:

loslopende Groene Meisjes fans! We hebben een aantal van jullie gesproken, erg leuk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De DopHertjes! “Het is geen feest als DopHert niet is geweest” begint onderhand aardig het thema te worden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De super enthousiaste mensen van Veggie4U, een vegetarische supermarkt in Den Haag. Bij deze kraam proefden we een heerlijk Surinaams pasteitje, gemaakt met vegan gehakt. DELISH!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daiya kaas! Veggie4U is één van de weinige adressen in Nederland waar je aan deze vegan kaas kan komen. Het komt uit Amerika en daar is het mega populair. Wij hebben het nog nooit gegeten, dus we kunnen er niet over meepraten. Maar we horen altijd alleen maar positieve geluiden over deze “kaas.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een toffe caravan waar ze heerlijke Turkse broodjes met hummus, tahin en geroosterde groente serveerden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geen VeggieFair zonder gezonde smoothies! Wij kozen voor de ananas-munt variant. Erg lekker fris!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er was ook wat vegan cosmetica te vinden op de markt. Altijd leuk om even tussen wat (voor ons nieuwe) merken te snuffelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er stonden meerdere kramen van (online) winkels met vega(n) producten. Veggie walhalla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lekkere taartjes en cupcakes van Heavenly Cupcakes. Een winkel uit Rotterdam. Het was heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dat was de VeggieFair 2013! Heel tof vonden we het dat er voornamelijk vegan dingen waren, terwijl het van origine een vegetarische markt zou zijn. Er waren nog veel meer kramen, maar we hebben niet overal een foto van gemaakt. Zo zagen we nog Peppersmith, Veganz (helemaal uit Berlijn!) The Loving Hut (uit België,) The Dutch Weed Burger en Professor Grunschnabbel ijs. Verder waren ook de Vegetariers bond, de Vereniging voor Veganisme en Viva Las Vega’s vertegenwoordigd. We vergeten nu ongetwijfeld een heel aantal namen te noemen, sorry daarvoor. Maar je hebt een beeld!

Wie van jullie was er ook op de VeggieFair? Zien we elkaar daar volgend jaar? :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

26 gedachten over “VeggieFair 2013

 1. Ik kwam er helaas te laat achter! Zo jammer, dus volgend jaar ben ik er zeker bij!! Het ziet er in ieder geval goed uit. Het is op dit moment half 7 en heb me toch een trek door de foto’s haha! Goedemorgen ik ga ontbijten.

  1. Ja dat heb ik ook altijd, kom ik er of achteraf, of net vantevoren achter en dan kan ik niet meer… Jammer, want ziet er heel leuk uit!

 2. Ik was er ook afgelopen zondag! Een heerlijke zonnige dag met veel leuke kraampjes en heerlijk eten :)
  De bospaddestoelen kroket met kappertjes mayonaise was een hit! Heb er maar 2 op hoor (schaam schaam), valt best mee toch? Als je de dutch weed burger, het vegan chocola, het heerlijke Seitan ‘vlees’, nog een dutch weed burger en een ijsje van Dr. Grunschnabbel niet meerekent valt het best mee!

 3. Ik las afgelopen zaterdagavond pas over de fair en toen was het al te laat. Super jammer, want het had me ontzettend leuk geleken om erbij te zijn! Zeker nu ik jullie foto’s zie, mmm, al dat eten! Heel gaaf idee, zo’n fair.

 4. Ik had geen tijd en geld om zo ver te reizen, maar als ik dit zie moet ik voor volgend jaar maar vast een spaarpotje kopen! :)

 5. Oh, wat is er veel veranderd in Nederland in de laatste 40 jaar of zo! Een VeggieFair, en een vegetarische supermarkt in ultra conservatief Den Haag! Wie had dat nou ooit kunnen denken!

 6. Ik was er zaterdag ook en heb genoten van een heerlijke dag. Het had alles mee. Wij genoten van bara,s en een broodje ‘kip’kerrie van Veggie4u. Het werd moeilijk om te kiezen wat we wilden eten, want alles zag er zo lekker uit lekker en hoofdzakelijk vegan. Goede zaak toch. En natuurlijk plukten we zelf nog wat appels na afloop, dat was een mooie bijkomstigheid

 7. Haha, ik was er zondag! Het was onwijs leuk, lekker en gezellig! Zelfs mijn vader, die vlees eet, was oprecht geïnteresseerd! Echt een super initiatief. Ik hoop dat ze het volgen jaar weer houden.

  Liefs

 8. Ik wilde dit jaar eens gaan, maar toen bleek het natuurlijk net in een weekend te vallen dat het onmogelijk was! Ik wil daarom erg graag volgend jaar gaan. Ik ben bijvoorbeeld zo benieuwd naar de Dutch Weedburger!! Hoe dan ook, volgend jaar heb ik weer een kans. En wie weet lukt het dan wel..!

  Liefs,
  Nancy

 9. Wat leuk!!! Ik had het ook wel van tevoren willen weten. Zijn er nog meer van zulke fairs in Nederland?

 10. Oeh leuk! Het is maar goed dat ik niet ben gegaan, dan had ik zeer waarschijnlijk veeel te veel geld uitgegeven. Wat een leuke dingen allemaal. Ik zie ook de No-Egg staan die ik gisteren kocht én lekkere vegantaartjes dus ik weet wat ik nu ga doen: een vegantaart maken (hallo studie ontwijkend gedrag). Ik ben niet zo’n held in taarten maken en dit wordt ook nog m’n eerste vegan taart dus wish me luck ;)

 11. Ik had hier zooooooo graaaaag oooook willen zijn!!!!!!!! Jeetje wat heb ik gemist?!!!!! TEVEEL!

  1. Het was toch echt óveral in de social media te lezen…

 12. Yep, ik was er ook met mijn gezinnetje. Wij hebben de stand van Heavenly cupcakes onveilig gemaakt, een heerlijke weedburger gegeten, vegan “tonijn” en sojabrokken gekocht bij de stand van Veggie4You, verse sapjes gedronken en natuurlijk kilo’s appels geplukt. Ook gingen we naar huis met vegan kinderkoekjes (eindelijk eens leuke) en no moo chocola.
  Echt een aanrader om hier naartoe te gaan, ook als de veggiefair er niet is.

 13. Wij zijn zondag geweest en het was best druk vond ik.
  Scheelde natuurlijk dat het zulk lekker weer was en zo te zien heb ik dezelfde route gehad; smoothies, Dophert, tdwb, prof grundschnabel, die jongens uit Berlijn, kurk!!tassen en heavenly cupcakes. Wie weet sta ik er volgend jaar gewoon zelf net een stand!

 14. M’n collega was er ook, ze zei dat het heel leuk was.
  Ik had nog nooit van het Landgoed de Olmenhorst gehoord, maar nu dat ik weet waar het is zal ik er snel eens naartoe gaan, ik woon zo dicht bij!
  Jammer dat ik er niet was voor de Veggie Fair..

 15. Ohhh mijn god, waarom wist ik niet van het bestaan hiervan? Ziet er te leuk en lekker uit!

  1. Volgende x de social media beter in de gaten houden ;)

 16. Ooh nu zit ik hier heel ergen te balen want hoe vaak gebeurt het nou dat zo’n leuk event praktisch in mijn achtertuin plaatsvindt? Ik ga dit zeker in de gaten houden voor volgend jaar.

 17. […] Vorig jaar was het een groot succes en dat succes zal zich ongetwijfeld dit jaar ook weer herhalen: de Veggiefair op landgoed de Olmenhorst komt er weer aan! Op 4 en 5 oktober verandert het landgoed in een groot veggie walhalla. Met workshops, lezingen, foodstands (waar je producten kan kopen) en veggie foodtrucks. Vorig jaar waren we erbij en we kunnen zeggen dat de sfeer erg gezellig is. En laten we er maar niet omheen draaien: het was vooral heel erg fijn om uit zoveel lekkers te kunnen kiezen. Vegan cupcakes, the Dutch Weedburger, smoothies en sapjes, taartjes, broodjes… yumm! De toegang tot de Veggiefair is gratis. Meer informatie over de tijden, het adres en dergelijke vind je op de website van de Veggiefair. Ons verslag van de Veggiefair 2013 lees je hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *