Video: 4 x vegan lunch

thumbnaillunch

Voor deze video hebben we heel wat verzoekjes binnengekregen. De Vegan Lunch was een veel besproken onderwerp. Hoe luncht een vegan? Wat kan je nog meer op je boterham smeren dan pindakaas of groentenspread? Mis je de vleeswaren en kaas dan niet? Is vegan lunchen niet heel erg ingewikkeld? We laten het je vandaag zien in deze video, waarin we vier lekkere lunchgerechten met jullie delen. Eet smakelijk alvast!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Iedere vrijdag komt er een video online op ons kanaal. Abonneer je op ons kanaal om altijd als eerste onze nieuwste video’s te kunnen bekijken!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

44 gedachten over “Video: 4 x vegan lunch

 1. Ik vind jullie nieuwe stijl van recepten filmen echt mooi en stylish. Misschien ben ik wat kneuterig maar ik vind filmpjes waarin jullie praten eigenlijk wel veel leuker/gezelliger ;)

  Ik ben zelf niet vegan maar hier zitten zeker een aantal lekkere lunchsuggesties bij. Doen jullie dit ook dagelijks of zijn het meer lunches voor speciale gelegenheden? Het lijkt me toch wel wat arbeidsintensief om dit elke werkdag te maken :)

  1. Voorbereiding is het halve werk :D
   Ik grill groenten soms de avond van te voren.
   next day vroeg in de ochtend broodje beleggen, verpakken en hupsakee in je tas en dan rennen om de trein te halen.
   Om 12uur heb jij een lekkere luxe homemade broodje.

   Groenemeisjes: heerlijk!
   vandaag geen tijd gehad vanmorgen dus zit ik zo aan mijn saaie boterham met kaas.

  2. Nee, dat is inderdaad niet haalbaar iedere dag. Dit zijn meer recepten voor het weekend, of voor 1 keer in de week om mee te nemen naar je werk. vandaag heb ik zelf ook gewoon crackers met een avocado bij me ;)

 2. Jullie video’s zijn zo vreselijk mooi! Scherp, mooie kleuren, duidelijk, maar toch heel veel eenvoud. Hoop dat jullie snel weer een praatfilmpje gaan doen, jullie stemmen zijn namelijk heel erg prettig om naar te luisteren, haha. (Klinkt dat een beetje vreemd? Ja he?)

  1. haha nee hoor dat klinkt niet vreemd. Maar we wisselen het graag een beetje af. Zo gaan we dit weekend weer een ‘praatvideo’ opnemen voor volgende week. Iedere week een video en iedere week een beetje afwisseling leek ons goed!

 3. Wat een mooie video dames! Super leuk ge-edit en mooi de kleuren van het eten bij elkaar. :-) Ik heb er zeker wat inspiratie uit kunnen halen ook al eet ik glutenvrij.

 4. Super ideetjes! Voor op het werk lijkt het me wat veel werk, maar als ik thuiswerk zou dit ideaal zijn! Ps: een logistiek dingetje misschien, maar ik bekijk de video op een tablet en een deel van de video wordt adgeblokt door de advertenties aan de zijkant. Is jammer!

 5. Zoooooooo lekker allemaal!
  Jammer dat ik net mijn ontbijt op heb…. Kan niet wachten tot de lunch!

 6. Leuke video en leuk ge-edit. En t zag er allemaal supersmakelijk uit :-)

 7. Zo leuk dit! Jullie maken echt geweldige filmpjes, het ziet er allemaal zo mooi (en lekker!) uit :) Ik denk dat ik in ieder geval de wrap een keertje ga proberen!

 8. Hmmm, ik krijg al honger! (Oh wacht, het is middag)
  Wat voor pesto gebruiken jullie?

  1. Die van Albert Heijn, puur en eerlijk. Deze is vegan!

 9. Ik ben hier zo hard aan het kwijlen! Meteen mijn boodschappenlijstje aangevuld.
  Bedankt voor de inspiratie!

 10. Jullie hebben echt een verborgen talent ontdekt, dat filmen gaat jullie zo goed af!
  Het ziet er weer heerlijk uit en leuke ideeen, vooral omdat de vegan broodbeleggers soms best duur zijn en dit een leuk alternatief is :)

 11. Heel leuke video! ik mis alleen bijv. bij de pesto en humus de recepten/verhoudingen, van tahin en kikkererwten of basilicum-pijnboompitten etc.
  Ik heb laatst zelf ook ‘spinaziepesto’ gemaakt, het smaakte zoals pesto maar was het niet: spinazie, pijnboompitten en goede olijfolie in de keukenmachine, mixen maar, en dan lijkt en smaakt het naar pesto maar is veel goedkoper! Ik heb het ook geprobeerd met walnoten erbij, ook heel lekker!

 12. Die panino pesto ziet er lekker uit!!! & Echt I’m in love met de manier van filmen! Zo zo zo leuk gedaan! met dat aanstekkelijke muziekje erbij, heb je meteen zin om aan de slag te gaan :D

 13. De video is heerlijk. Jullie doen het tof en de recepten zijn mooi. In de zijbalk knipperde echter alsmaar een heel ranzige add over gewichtsverlies (‘eet dit, nooit meer op dieet. Artsen noemen dit de heilige graal van gewichtsverlies’) en die nam het kijkplezier een beetje weg. Ik heb echt niks tegen reclame en gun jullie alle inkomsten via dit blog maar deze vind ik wel ver gaan :(

  1. Hoi! Dat is een Google advertentie. Deze wordt vertoond op basis van (jouw) cookies en zoek/trefwoorden. Toeval dus. Helaas!

   1. Ik zie nu ook dat er in de advertentie een kruisje staat, waarop je hem kan inwisselen voor een betere advertentie. Dat scheelt :)

 14. Echt een heel leuk filmpje weer, zo krijg je iedereen wel aan het watertanden!

  Ik was wel verrast dat jullie de hummus niet met de vitamix maakten! Waarom niet als ik vragen mag?
  Sinds een paar dagen heb ik ook high speed blender en was van plan er ook wel humus(achtige dingen) mee te maken, maar ik ben benieuwd waarom jullie hierbij toch voor de keukenmachine kiezen.

  1. Ten eerste maakten we de hummus met de keukenmachine, omdat niet iedereen een Vitamix heeft. (oké, ook niet iedereen heeft een keukenmachine, maar die kans is wel wat reëler dan een Vitamix) Niet met iedere blender kan je hummus maken. Maar er is nog een reden dat we niet zo vaak hummus maken in de Vitamix, en dat is omdat we niet teveel met knoflook in de kan waarin we ook smoothies maken willen werken. Dus voor dat soort dingen is een klein keukenmachientje toch wel erg handig!

   1. Klinkt logisch! Dat van die knoflook is wel iets waar ik misschien ook rekening mee moet houden. Dankjewel voor je reactie :)

 15. Leuke ideeën!
  Dit zijn ook lekkere gerechtjes voor de zondag brunch denk ik.
  Wat doen jullie eigenlijk op de ‘normale’ doordeweekse boterham?

  1. :) Regelamtig hummus, pindakaas, avocado, appelstroop. .. maar we eten eigenlijk niet iedere dag brood. We eten ook wel eens soep of salade!

 16. Nom nom…. Vanmiddag heerlijk mijn avocado opgepimpt dankzij jullie video :)

 17. leuke ideeën!!
  ik eet niet vegan, maar heb onlangs van de arts te horen gekregen dat ik een te hoog cholesterolgehalte heb, zodat ik alle kaas en vleeswaren bij de broodmaaltijden maar onmiddellijk geschrapt heb. En ja, dan is het even zoeken wat je wel nog kan eten ….maar nu heb ik stapels inspiratie
  bedankt

 18. Heerlijk!!!!
  Wie heeft er nu nog een een bruine boterham met kaas nodig? Niemand lijkt me zo ?.

 19. En wat loop ik weer heerlijk achter, zie nu pas wanneer deze video is uitgekomen.

 20. Lekker hoor! De guacamole wordt nog lekkerder als je er verse koriander doorheen doet (als je daarvan houdt, tenminste). Ik vraag me wel af of ie bij jullie niet bruin wordt als je hem meeneemt. Bij mij wel, zelfs met limoensap erdoor.

  1. O haha, hier nog iemand met een trage reactie. Komt door jullie Facebookpost :-)

  2. Ik heb begrepen dat de truc is om de pit van de avocado bij de guac in te doen. Dus dan zou je de guac in een los bakje (met pit erin) mee kunnen nemen!

 21. Wat een mooi filmpje kreeg er honger van…jammer dat ik nu net in mijn 1ste week van de 6 weken tarwe vrije dagen zit, maar anders…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *