Vintage Vinyl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Totaal in de ban van vintage vinyl heb ik (Jamie) een muurtje volgehangen met platenhoezen. Who needs wallpaper anyway? De meeste platen kocht ik bij de kringloop (variërend in prijs tussen 50 cent en 2,50 – wat ik best duur vond) of haalde ik op bij mijn ouders. De platen heb ik uit de hoezen gehaald, zodat die nog gewoon geluisterd kunnen worden. Maar omdat de foto’s te mooi zijn om gewoon op een stapel te leggen, leek me dit wel een goede oplossing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De hoezen bevestigde ik met kleine spijkertjes aan de muur. Ze zijn gemakkelijk weer te verwijderen of om te wisselen. Nog niet de hele muur hangt vol, maar daar komt gauw verandering in!

Wie van jullie heeft er ook een voorliefde voor vintage vinyl? Herken je de platen?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Vintage Vinyl

 1. Hier bij de kringloop, heb ik laatst ook een paar geweldige plaatjes gevonden. Leuk idee trouwens!

 2. Nog een leuk idee:
  de kernen van de platen kun je, als je de rest van het vinyl eraf haalt,
  heel leuk gebruiken als onderzetters!

  1. o, maar we draaien ze allemaal :) Maar als we een keer lelijke platen hebben is dat zeker een leuk idee!

 3. Ik heb zo’n houdertje waar mensen sierborden op neerzetten. Snap je wat ik bedoel? Daar zetten wij soms een plaat in en die zetten we voor het raam. Heintje’s kerst was een succes (we hoorden veel voorbijgangers er iets over zeggen) en het lachende gezichtje van turn up the bass was ook wel een showstopper. ;)

 4. Gaaf idee zeg!! :) Ik ben ook bezig met een ‘muurproject’. Ik wil een muur in m’n huiskamer vol gaan hangen met mooie dingen. Ik heb bijvoorbeeld een hele mooie filmposter van “The Color Purple” laten lamineren bij een lijstenwinkel. Dat betekent dat er een laagje onder de poster komt en de poster wordt zelf ook bewerkt zodat het net een soort schilderij is en dus ook veel langer houdbaar.

 5. Wow wat staat dat gaaf!

  Ik zou het zelf zonde vinden om van mijn platen te doen, maar is natuurlijk wel een leuk idee om van platen te doen die je toch niet luistert :)

  1. wij luisteren deze platen wel hoor! Juist wel, het zijn onze lievelingen :) Maar we halen de platen eruit en bewaren die los in die papiertjes (en we zoeken nu een koffer waar ze in kunnen)

 6. Ik ben een groot muziek liefhebber en koop veel vinyl om te luisteren. Dit verschilt van nieuwe platen tot oude singeltjes, vooral uit de jaren 80. Ik heb veel van de motown achtige platen, maar ook veel rock, dus herken wel veel van jou platen.
  Ik hang ze alleen niet op, heb een grote kast waar ze in staan en dan draai ik ze iedereen week wel, heerlijk! :)
  Geniet ervan :)

 7. Het geeft een heel vrolijk effect zo op de foto! Ik heb zelf niks met vinyl maar nog wel als kind nog net meegemaakt voor de futuristische cd kwam. Mijn eerste singletje en LP, het gekraak na het grijs draaien ervan ja het had zeker wel iets. <3

 8. Zouden jullie een keer een home tour willen doen. Om te laten zien hoe jullie huis en nu uitziet?
  Xx

 9. Gut lp’s, hoe lang is dat terug? Ik kocht mijn eerste in 1977 toen ik 10 was haha. Leuk om te zien dat je je muur ermee behangt, staat goed!

  Ik kocht altijd gelijk plastic hoezen bij mijn lp’s, dan bleef de hoes mooi. Mijn eerste platenspeler was beige met oranje…. helaas blies ik in mijn enthousiasme mijn boxen op. Na lang zeuren een tweedehandsje gehad van mijn ouders MET koptelefoon (hadden mijn ouders er geen last meer van hahaha), uiteraard met een heel lang snoer, er moest tenslotte op gedanst worden :P

 10. Leuk! op internet staan genoeg leuke DIY’s met LP’s (van kommetje tot kunstwerk) misschien wel iets voor jou :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *