Wanderlust & Amsterdam City Guide (met winactie)

anne6

‘Normale’ mensen (in dit geval bloggers) schrijven wel eens een boek. Gewoon, één boek per keer – en dat vind ik al heel wat. Maar Anne, van het bekende blog Your Little Blackbook, niet hoor. Zij publiceert gewoon twee boeken in één keer. Kan gewoon. Ik laat je vandaag Anne’s nieuwe boeken zien, Anne vertelt jullie wat meer over haar favoriete groene hotspots in Amsterdam én ik mag maar liefst drie lezers blij maken met een cadeautje!

Wie Anne’s blog kent – en dat kan bijna niet missen, als je wel eens op zoek bent geweest naar een adresje in Nederland of het buitenland, want vaak beland ik hoe dan ook weer op haar blog – weet dat deze bezige bij de hele wereld overvliegt. Van Hongkong tot New York, maar ook echt álles er tussenin. Anne deelt alle toffe ontdekte adressen met haar lezers, maakt reisvideo’s en vertelt over haar leven als travelblogger.

anne1anne21

Dat moet de inspiratie zijn geweest voor haar boek Wanderlust. Dit boek gaat namelijk over alles wat bij het reizen komt kijken. Hoe pak je je koffer het beste in? Wat heb je écht nodig op reis? Hoe maak je de beste reisfoto’s? Hoe vind je de leukste hotspots? Hoe maak je lowbudget reizen mogelijk? Kortom, alles wat je moet weten voordat je een ticket boekt. Ik voel me als blogger extra aangesproken door het boek, omdat het ook onderwerpen als ‘je werk meenemen op reis’ behandelt en dat is natuurlijk voor mij ook aan de orde.

anne3

Het boek is leuk vormgegeven en bevat tof beeldmateriaal. Je krijgt echt een kijkje achter de schermen van een professioneel reiziger en ik denk dat er veel mensen zullen zijn die hier nieuwsgierig naar zijn. Ik wel in ieder geval!  Wanderlust kost €20 en is onder andere te bestellen via bol.com.

anne4

Maar zoals ik al zei: dit is niet het enige boek dat Anne uitbracht vorige week. In één moeite  door verscheen ook De Amsterdam City Guide (€16,99) van haar hand. Want ook al reist Anne de hele wereld over, ze blijft verliefd op haar woonplaats: Amsterdam. Grappig vind ik dat, als je zóveel mooie plaatsen over de hele wereld mag ontdekken, iedere week weer. Toch voelt Amsterdam dan blijkbaar als thuis.

Zonder enige moeite vulde Anne een boekje vól met haar favoriete adressen en tips. Ook stippelde ze enkele wandelingen door de stadsdelen uit, wat natuurlijk ideaal is, als je de stad nog niet zo goed kent. Ik vind de Amsterdam City Guide een leuke aanvulling op de reisboekjes over Amsterdam die ik al ken, omdat Anne duidelijk wat meer op zoek gaat naar de minder platgetreden paden. Dat is natuurlijk ook wat bloggers doen ;)

Anne’s favoriete groene adressen in Amsterdam

wildernisheader

Anne zette haar favoriete groene hotspots voor je op een rijtje. Zo heb je vast een voorproefje van wat de Amsterdam City Guide allemaal te bieden heeft! 

Wildernis

Mijn kantoor in de Negen Straatjes staat vol met cactussen. Maar niet zo veel als bij Wildernis. Ik vind deze groene winkel een van de leukste shopping hotspots die vorige jaar geopend is. Ook leuk om even thee met iets lekkers te doen!

Geitenwollenwinkel

Het beeld dat duurzaam en eco alleen voor geitenwollensokken types is doet de hippe Geitenwollenwinkel voorgoed veranderen. Als ik naar deze mooie concept store op de Utrechtsestraat ga wil ik alles het liefst mee naar huis nemen. De shirtjes met de prints zijn inmiddels een begrip in de stad!

Café de Ceuvel

Time flies! Café de Ceuvel bestaat in juni alweer twee jaar. Het is even fietsen vanaf de pont, maar dan heb je ook wat. Een vrijhaven aan het water die haast Berlijns aanvoelt. Hier heeft werkelijk alles een groen tintje. Van het heerlijke biologische eten tot de events.

Lavinia Good Food 

Eén van mijn favoriete ontbijt, lunch en sinds kort ook diner spots in Amsterdam is Lavinia Good Food. Dit tentje is niet alleen ontzettend leuk ingericht, maar serveert ook nog eens heel goed en biologisch eten. Ook fijn: het zit in het centrum dus een perfecte plek om even koffie te drinken tijdens een dag Amsterdam.

Schattemoutje

De gezellige Amsterdamse Pijp heeft er weer een groene hotspot bij. Schattemoutje is nog maar nét open. Het concept? Van vroeg tot 12 uur kun je hier terecht voor goede koffie en havermout. Gezonder dan dat ga je het niet krijgen.

Studio JUX

Persoonlijk vind ik het een mooie ontwikkeling om te zien dat er steeds meer duurzame kledingwinkels de deuren openen in Amsterdam. En omdat het aanbod nog steeds niet reuzen is, is de opening van Studio JUX een fijne toevoeging. Op de Ceintuurbaan kun je nu de mooiste duurzame kleding kopen in hun spiksplinternieuwe winkel!

Winactie

anne5

En zoals beloofd in de inleiding van deze post: ik mag 3 lezers blij maken! Ik mag namelijk 3 exemplaren van de Amsterdam City Guide verloten. Dat is altijd leuk :)

Heb jij zin om binnenkort een weekendje Amsterdam te komen doen en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Of woon je nog niet zo lang in Amsterdam en wil je je stad beter leren kennen? Of woon je al jaren in Amsterdam, maar kom je je eigen stadsdeel nooit meer uit? Laat jouw reden om dit handige en leuke boekje te willen winnen even weten bij de comments onder deze blogpost en misschien loop jij binnenkort dan met de Amsterdam City Guide in je hand door de stad!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

85 gedachten over “Wanderlust & Amsterdam City Guide (met winactie)

 1. Als geboren Limburgse ben ik verknocht aan Amsterdam. Mijn geboren Amsterdammer lief staat vaak te kijken hoeveel feiten ik weet en hoe ik weer leuke plekjes in Amsterdam weet te vinden. Met dit boek mijn kans om hem nog meer van ‘zijn’ stad te laten zien!

 2. Als een nearly vegan en studerende noorderling is het soms best overweldigend om dé hotspots in Amsterdam te ontdekken. Want hoe weet je nou waar de sapjes het beste zijn of welke salades on point zijn? Hoe handig is het als iemand het al heeft getest en alles ins and outs van het groene Amsterdam kent? Je zou mij daarom heeeeeeeel blij maken met het boek!

 3. Ohhh ik zou dit heel graag willen winnen. Ik heb al binnenkort vakantie maar elk weekend wil ik Amsterdam wel her ontdekken ik woon er bijna 3 jaar maar weet nog steeds niet de mooiste plekjes te vinden. Samen met mijn vriendje zou ik dat graag doen. Samen nieuwe mooie en leuke dingen doen!!

 4. Ik zou héél blij zijn met de Amsterdam City Guide omdat ik al jaren verliefd ben op Amsterdam (ben zelf ook geboren en getogen in een andere grote wereldstad, namelijk Budapest) en van plan ben om er volgend jaar heen te verhuizen! Super spannend, maar echt wel een droom om waar te maken. Ik wil het al jaren maar durfde telkens niet… Nu komen de plannen toch wel heel dichtbij en ben ik stiekem al aan het dromen hoe ik mijn mint-groene leventje zo fijn mogelijk kan voortzetten in zo’n mooie stad. Dus die City Guide komt straks goed van pas! :)

 5. Waarom ik dit boekje dolgraag zou willen winnen? Nou…
  Omdat m’n toffe vriendje net is verhuist naar hartje Amsterdam en we van ontdekken & lekker open-minded houden. Google is daarom onze standaard zoekmachine geworden voor ons als ik bij hem ben, wand anders vinden we geen GoodFood zaakje.

  Dit boekje zal zeker veel in gebruik komen.

 6. ” Geef mijn maar Amsterdaaaam, dat is mooier dan Parijjjjs. ”
  Daarom!! ;0) (een 28 jaar geleden naar Brabant geëmigreerde Purmerendse).

 7. Mijn beste vriendin vertrekt voor 4 jaar naar Curacao . Over 2 weken hebben we ons laatste weekendje samen voor haar vertrek in Amsterdam . Dat moet natuurlijk het beste weekend ever worden, dus het lijkt mij geweldig aan te komen met een schat aan goede adresjes!

 8. Ik kom sinds kort steeds meer in Amsterdam, dit soort tips en het boekje komen dan super erg van pas! Zo blijf ik niet steeds weer bij hetzelfde hangen :)) Ik blijf nu steeds terugkomen naar dezelfde plekjes omdat ik als vegetarier sinds kort getest ben op lactose intolerantie.. Ik moet dus best wel even wennen aan deze nieuwe levensstijl! Maar sta er enorm voor open en vind het veganisme mega interessant!

 9. JA! Precies wat ik nodig heb nu ik druk aan het solliciteren ben voor een “volwassen baan” en de kans groot is dat ik binnenkort een nieuw leven start in onze hoofdstad of een andere plek in de Randstad. Hoe tof zou het zijn om daar gelijk je weg te kunnen vinden en alle toffe spots te kennen?!

 10. Ik ben nog nooit in Amsterdam geweest (een beetje erg aangezien het de hoofdstad is). Ik zou wel echt een keer naar Amsterdam willen. Maar waar ik moet beginnen met rond lopen door de Amsterdamse straten, geen idee… Dit boek lijkt me daarom super tof, kan ik op een leuke manier de stad verkennen, leuke winkeltjes bezoeken en lekker eten.

 11. Ik woon in Groningen. Samen met een paar meiden gaan we 2 keer per jaar altijd samen een dagje naar Amsterdam. Super gezellig natuurlijk.. maar wij lopen altijd standaard dezelfde route! :P Voor ons zal het boek daarom goed van pas komen! :D

 12. Ik ben inmiddels al best een aantal keer in Amsterdam geweest. Elke keer is het weer echt een dagje uit, voornamelijk gezellig met mijn moeder dan. Ondanks dat het altijd super- super- superleuk en -gezellig is, komen we in principe altijd uit bij dezelfde adresjes, dus zo’n city-guide is dan heel erg handig!

 13. Jaah! Ik heb net mijn derde jaar pedagogiek afgerond en in september mag ik beginnen met afstuderen! Tot die tijd zou ik heel graag één of twee of tien keer in onze hoofdstad willen slenteren met zo’n mooi boek in mijn tas! :D
  (als Utrechter zie ik daar door de bomen het bos niet meer hihi)

 14. Oh, ik wil dolgraag met mijn kersverse puber (dochter net twaalf geworden) eens een weekendje naar Amsterdam. Ze is dol op leuke snuisterwinkeltjes en zal Amsterdam vast en zeker voor altijd in haar hart sluiten! En wie weet wil ze volgend jaar niet meer met haar oude zeurmama op citytrip ???

 15. Ik woon al jaren op een Caribisch eiland en vlieg aan het einde van de maand naar de “grote stad”. Ik ga samen – met een paar eilands-vriendinnen – Amsterdam voelen, zien en ruiken. Des te meer reden om al lezend alle prikkels binnen te laten komen, ik ben er klaar voor!

 16. Wauw hee, wat een planning zal het hebben gevergd om in een maal met niet één maar twee boeken uit te komen! Klinken beiden als hele leuke boekjes! Hoewel ik zelf (nog) niet in amsterdam woon zou ik heel graag de city guide winnen. Ik woon en studeer nu nog in utrecht en vind het heel leuk dat ik nadat ik eenmaal gesettled was en alle voor de hand liggende hotspots al had bezocht, door het lezen en zoeken van blogs zóveel leuke plekjes heb mogen ontdekken! Gewoon in eigen stad op onderzoek uit, lekker een boek mee en even een stukje fietsen naar een leuk lunch of koffietentje waar ik anders nooit naar binnen was gestapt (of had geweten dat het bestond) vind ik echt heerlijk. Even een beetje tijd voor mezelf inlassen en tijd vrij maken om te lezen (thuis ben ik helaas zo snel afgeleid). Dus het lijkt me dan ook heerlijk om ook wat vaker Amsterdam in te duiken om hetzelfde te doen. Zeker nu ik nog gebruik mag maken van mijn studenten-ov (jeej!) en er over na zit te denken na volgend jaar een master in Amsterdam te gaan volgen lijkt me dit boekje echt ideaal! Ik heb net van meneer bol een heerlijke levering gehad met Vegan for Her en het boek van Marie Kondo, op jouw aanraden haha, dus genoeg leesmateriaal om me daar uren te vermaken!

  Mocht jij nog leuke spots in Utrecht hebben ontdekt Merel waar je nog niet over hebt geschreven hoor ik het ook graag! :)

 17. Oh, ik doe graag mee met de winactie. Ik maak met mijn beste vriendin graag stadswandelingen door Amsterdam (of nou ja, een combinatie van wandelen, winkelen en koffiedrinken). We hebben net alle wandelingen uit 100% Amsterdam gedaan, dus dit zou wel een goede opvolger kunnen zijn.

 18. Sinds ik vanaf maart op Schiphol werk kom ik regelmatig in Amsterdam en ik ben gelijk verliefd geworden. Ik probeer elke keer als ik er ben weer nieuwe dingen te ontdekken. Your Little Black Book is echt een bijbel over Amsterdam! Lijkt me ontzettend gaaf om dit boek te lezen en nóg meer te ontdekken!!

 19. Ik doe graag mee :-). Wij wonen aan de andere kant van het land, dus zijn niet zo bekend in Amsterdam. Ik zou graag een dagje of weekendje op stap gaan en de leukste, niet zo toeristische plekjes bezoeken. Ik zou het leuk vinden om voor mijn nieuwe blog de letterlijk groene plekjes te ontdekken. Mooie parkjes, groene tuinen, geveltuintjes…..

 20. Zo leuk ! Ik volg ‘ your little black book’ al een tijdje. Super leuke blog over Amsterdam. Ik woon in België en ben van plan om deze maand eens een paar dagen naar Amsterdam te gaan. Gewoon, op me zelf!:) Ik vind Amsterdam zo leuk,de mensen, healthy vegan hotspots, de sfeer, en natuurlijk de stad. Ik zou overnachten in en hostel want dat maakt het nog leuker ! :) :)
  Jullie zouden me héél blij maken met de boeken !
  Groetjes Marilou

 21. Leuk, ik wil graag meedoen. Amsterdam ken ik als een drukke, toeristische stad. Als ik er kom, laatst nog voor een concert, word ik er altijd een beetje tureluurs van. Misschien dat ik middels deze guide de stad op een andere manier kan leren kennen.

 22. Ik heb dit jaar geen vakantie in de planning, maar een weekendje Amsterdam verkennen kan altijd nog natuurlijk. Daarom zou ik deze twee boeken graag willen winnen!

 23. Wat cool! Ben heel erg benieuwd naar Wanderlust!
  Ik vind het heel leuk om in Rotterdam nieuwe hotspots te ontdekken en mensen daarmee te verrassen. Met die City guide kan ik eindelijk weer eens naar Amsterdam en mijn vriend de hotspots laten zien als een pro ;-)
  Zonder te verdwalen of in te toeristische tentjes te belanden. Nu al zin in!

 24. Ziet er prachtig uit! En wat een werk, in één moeite twee boeken tegelijk publiceren – ik schrijf amper een hoofdstuk in drie maanden… Ik hoef zelf niet te winnen (dus tel deze reactie niet mee!) maar het is een hele toffe actie!

 25. Nu ik meer op pad ga om andere plaatsen te bezoeken en gemerkt heb dat ik al snel verdwaald raak (zoals gisteren in Rotterdam, zoooo groot :-o) zou dit boekje mij heel erg goed uitkomen in mijn zoektocht naar groene leukigheden in Amsterdam wat toevallig als volgende op mijn lijstje staat! En dan hoef ik geen lef op te sparen voor ik weer op pad durf, want dan kan ik gewoon niet meer verdwalen!

 26. Whooo super leuk! Net verhuisd naar Amsterdam na een tijd buitenland, en terwijl ik uit deze regio kom heb ik nog zoveel te ontdekken.. Traveler at heart, dus tijd om m’n eigen stad te ontdekken!

 27. Sinds ik mijn paniekaanvallen we van huis wat onder controle heb , wil ik eindelijk mijn achterstand inhalen en een hoop leuke plekjes op onze aardbol gaan verkennen. Parijs en Londen komen eerst nog eens aan de beurt, maar Amsterdam staat ook op mijn te doenlijstje! Dat boekje mag zeker mijn richting uit komen!

 28. Leuke city guide, die zou ik graag willen winnen! Ik ben sinds kort gaan samenwonen met mijn vriend (ook vegan) in Haarlem en wij hebben elkaar in Amsterdam ontmoet. Deze hoofdstad is dus altijd een beetje speciaal voor ons (: We gaan er regelmatig heen, maar nu we er naast wonen willen we er heen fietsen! We houden van reizen en cafeetjes ontdekken met vegan lekkers, dus deze city guide zou zeer goed van pas komen :D

 29. Met alles wat er nu in ons leventje gebeurd zijn we wel weer toe aan een fijn ontspannen dagje weg. Ik ben gek op Amsterdam en verdwaal er ook veel rond, maar op de een of andere manier kom ik toch steeds weer op dezelfde plekjes uit. Het wordt tijd om nu eens georganiseerd rond te dwalen.

 30. Ik hou Van reizen, maar ben verliefd op Amsterdam. Zelf woon ik bij Utrecht ? Elke keer weer iets nieuws ontdekken in AMS. Ik wil graag de groene routes leren kennen in de stad. Lijkt me ontzettend leuk om deze nieuwe spoor te volgen. Past helemaal bij mijn levensstijl ?

 31. Ik wil graag winnen omdat.. Ik na een lange reis in Zuid Oost Azië ook mijn eigen stadje op een nieuwe manier zou willen ontdekken! Er zijn hier ook zoveel plekjes om van te houden <3

 32. Oe dat wil ik graag winnen, binnenkort met de kids naar Amsterdam en dan lijkt me zo’n boekje superhandig!

 33. O wat een mooie boekjes….
  Ik wil mijn moeder is een keer laten zien wat leuke en bijzondere ontbijtjes zijn. Ik zou graag Amsterdam willen ontdekken op unieke spots en koffietentjes! Om het af te maken zouden we de paar dagen en de reis heel duurzaam houden☺!
  Het zou echt een leuke verrassing zijn voor haar?

  Groetjes
  Saskia

 34. Ik ben van plan een heleboel stedentripjes te doen en dan komt zo’n boekje best goed van pas, haha. (Want ik reis héél weinig dus ik heb eigenlijk totaal geen idee hoe je het beste je koffer moet inpakken.) En oeps, ik ken haar blog nog niet! (Ik zeg nog, want ik ga hem nu ontdekken, hihi.)

 35. Oooh, leuk zo’n City guide! =D Ik kom in Amsterdam nooit verder dan het centrum en dat heb je na twee keer wel zo’n beetje gezien. Madame Tussaud is altijd veel te druk (en duur!) om een beetje relaxed te bezoeken en al die grote winkelmerken heb ik in mijn eigen stad ook wel. Dus zo’n City guide: yes please! Zo’n wandeltocht lijkt me hartstikke leuk en ik ben ook heel benieuwd naar de hotspots die hier staan. Die worden ook wel in het boekje beschreven, toch? ^^

 36. Jaaaa ik maak graag kans op dit boekje. We gaan dit jaar ons huis schilderen in de vakantie en als dat erop zit lijkt het me heerlijk om haar boekje een dag door Amsterdam te zwerven ??

 37. Tijdens schoolreisjes (al heeeel lang geleden?) ben ik wel al in Amsterdam geweest maar dat betende toen enkel het Rijksmuseum bezoeken. Amsterdam eens echt gaan ontdekken staat nog steeds op mijn wensenlijstje. Dit boek zou dus zeker welkom zijn; wellicht komt het er dan eindelijk van?

 38. Heel graag : )
  We wonen al best een tijdje in Amsterdam. Onze kinderen (6 en 8) beide in Amsterdam geboren. We doen best veel met de kinderen. Vaak is het heel gericht naar een bepaald restaurant, musea, theater of bekende plek. Laatst liepen manlief en ik op een doordeweekse middag wat te struinen en zeiden we dat we met de kinderen ook eens Amsterdam moeten ontdekken. Op vakantie doen we niets anders. In dorpjes en steden winkel in en winkel uit. Etalages bekijken, gewoon even op ern bankje uitrusten, foto’s maken van al het moois en geks dat we tegen komen. Dat willen we ook met de kinderen doen, in Amsterdam! Beetje hulp dmv zo’n leuk boekje maakt het natuurlijk wel wat makkelijker en leuker.

 39. Samen met een Poolse vriendin heb ik een traditie om stedentrips te maken: Den Haag, Rotterdam, Leeuwarden, Groningen, Utrecht en natuurlijk Amsterdam. Gdansk, Gdynia en Maastricht staan nog op de bucket list. De favorieten tot nu toe zijn Den Haag, Groningen en uiteraard Amsterdam, nog vele keren voor herhaling vatbaar! De leukste en gezelligste plekken zijn juist meer off-stream hotspots! :). Hoe vaker je ergens komt, hoe meer je echt ziet. De favoriete quote is dan ook: The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes.’

 40. Ik ga deze zomer mijn eigen blog beginnen en ik wil daarop heel graag ook over hotspots gaan schrijven. Met name hotspots in Utrecht, omdat dat de stad is waar ik woon en studeer, maar ik zou het echt super leuk vinden om het boek te winnen ter inspiratie! Dan heb ik gelijk een super goed voorbeeld! :)

 41. Oh wat leuk! Ik ben nu zelf op dit moment aan het reizen, heb net mijn examens achter de rug (vingers crossed dat ik geslaagd ben!) en ben nu aan het backpacken/vakantie vieren in nice en de bergen eromheen! Amsterdam kom ik niet zo vaak (ik woon in het hoge noorden) maar het staat zeker op mijn bezoeklijstje nu ik al die zeeën van tijd heb! Ik doe graag mee!

  Liefs, Roos

  Ps. Complimentje voor de prachtige foto’s! (As always actually?)

 42. Van het weekend nog in onze Hoofdstad geweest. Vriend uit het buitenland was er een dagje, en ik had dus geen idee wat ik m in die ene dag nou ECHT moest laten zien. We hebben dus de dag in NEMO doorgebracht. Euh ja, dit vraagt natuurlijk wel om een herkansing als hij in de winter weer komt!

 43. Ik ben gek op reizen en een boek dat Wanderlust heet kan niet anders dan perfect zijn voor mij. Daarbij heb ik 3 jaar in A’dam gestudeerd, maar ondanks mijn liefde voor reizen ben ik schandalig genoeg nooit verder gekomen dan de treinstations en Kalverstraat. Dus ik heb wat in te halen haha.

 44. Super leuk! Heb wel weer zin in een spontaan weekendje Amsterdam en met dit gidsje weet ik dan feilloos dé leukste plekjes te vinden. :)

 45. Ahhh dat handige boek had ik vandaag moeten hebben tijdens mijn dagtripje Amsterdam. Beetje verloren gelopen…
  Dit boek helpt me de volgende keer om Amsterdam eens van de groene kant te bekijken en fotograferen.
  Liefs een Zeeuws geitenwollensokje

 46. Oh wat leuk! ik kende haar blogs eigenlijk niet maar ik ben haar gelijk gaan volgen, super leuk!
  Mijn laatste toetsweek is net achter de rug dus vanaf vandaag heerlijk zomer vakantie dat betekend tijd om hotspots te ontdekken, nu ik nog gratis reis ideaal om Amsterdam ook weer een paar keer te bezoeken! het lijkt me onwijs leuk dit boek te lezen en in Amsterdam de leukste plekjes te ontdekken!

  Liefs Cynthia

 47. Amsterdam en ik waren nooit vriendjes. Dat begon al toen mijn ouders (Brabant) vroeger zeiden ‘Niks goeds komt van boven de rivieren!”. De randstadhaat werd lang in leven gehouden, tot ik naar Utrecht (randje randstad) verhuisde. en ja; dan kom je steeds vaker en vaker in ‘grote Broer’ Amsterdam. Want daar zijn toch wel wat leuke dingen te doen, zo af en toe toch.

  Nu, na 9 jaar (!) Utrecht, wil ik er dan toch wel aan toegeven: Amsterdam is zo gek nog niet. Gouden tip: Je moet weten waar je moet wezen.
  Laat ik dat nou níet weten, help! Je raadt het al: ik kan zo’n city guide onwijs goed gebruiken.

  En mocht je ooit naar Utrecht komen/verhuizen/verdwalen: ik ben je vrouw! Ik pik je op, ik neem je mee ;). Doeg!

 48. Wat super leuk! Ik zou enorm graag zo’n city guide in mijn bezit hebben, dan raak ik niet verdwaald terwijl ik weer eens hopeloos op zoek ga naar ‘dat ene koffietentje’ wat ik toevallig voorbij heb zien komen op een blog, surfend op het internet in de trein. Dan kan ik thuis al rustig het boekje doorlezen en mezelf goed voorbereiden :)

 49. Wat onwijs leuk! Zelf woon ik aan de kust en kom niet zo heel vaak in Amsterdam, maakt het lijkt me dan ook super om een keer verder dan de Kalverstraat te komen, hahaha.
  Toch is het altijd lastig om via Internet goede nieuwe winkeltjes/cafeetjes te ontdekken, dus deze cityguide lijkt me helemaal top :)

  Liefs Mirjam

 50. Ikzelf ben nog nooit in Amsterdam geweest, maar dat staat écht al zo’n tijd bovenaan op mijn verlanglijstje. Ik ben van België maar hou ontzettend van de ‘Hollandse mens’ om het zo te zeggen haha :) Dit boekje lijkt me dus echt fantastisch om me te helpen als ik naar Amsterdam ga, dat ik ook meteen alle leuke dingen gezien heb. Ik denk er ook aan als ik mijn ouderlijk huis ga verlaten en op mezelf te wonen, naar Nederland te trekken & liefst Amsterdam! Het lijkt me zo gezellig & een toffe sfeer! Iehhh wil dit echt winnen!

 51. Ik werk sinds een paar maanden in Amsterdam en ga in september studeren in Amsterdam. Op de planning staat dan ook lunchen met mijn (vegan) vriendinnetjes tussen het studeren door. Ik ben nu een paar maanden vegan en bijna 2 jaar glutenvrij. Ik zou het boek dus erg goed kunnen gebruiken aangezien ik vaker in Amsterdam ga komen en ik het altijd leuk vind om nieuwe groene hotspots te ontdekken.

 52. Ik zou het boek graag willen winnen, omdat ik als Rotterdammer dezelfde fascinatie heb met Amsterdam als jij met Rotterdam! Het enige is dat ik vaak blijf hangen bij dezelfde plekjes. Je zit toch met je reistijd en gunt jezelf vaak niet de tijd om hutspots te vinden. Dus dit boek zou bij mij een heel goed thuis vinden!

 53. Oh ben juist voor de eerste keer in amsterdam geweest :( maar dat was op studiereis
  Dus voor herhaling vatbaar! ik wil er deze zomervakantie nog eens naartoe ;) en dan kan ik wel leuke plekjes bezoeken! Graag met deze coole cityguide

 54. Wauw, wat leuk! Inderdaad ook wel cool dat Amsterdam gewoon favoriet blijft als je zo veel reist. In de zomervakantie ga ik met een vriendin op tienertoer van ns, en toevallig gaan we ook naar Amsterdam ;) (En Groningen en Maastricht.) Ze is nog nooit in Amsterdam geweest en het zou nog leuker zijn als we dan met deze reisgids op pad kunnen. Sowieso gaan we al als de ultieme toerist grachtenpandfoto’s maken :)

 55. Ik sta bij mijn vrienden bekend als degene die altijd de nieuwste lunch en koffie hotspots weet te vinden, in kleinere steden zoals Breda en Nijmegen. Ik kom ook steeds vaker in Amsterdam, maar daar wil dat nog niet lukken! Ik weet nog steeds de weg niet en er zijn zóveel leuke hotspots dat ik niet weet waarom ik moet beginnen. Daarom zou deze gids echt iets voor mij zijn!

 56. Binnenkort volg ik een 3-daagse workshop in Amsterdam. “s avonds, middag, middag. Dus in de ochtenden en avonden fijn tijd om door Amsterdam te struinen. Lijkt me fijn om dat met dit boek te doen.

 57. Ik moet eerlijk zeggen, ik weet dankzij yourlbb de hotspots goed te vinden, maar het lijkt me ook heerlijk om “gestructureerd” alle hotspots in het boekje één-voor-één af te gaan ipv elke keer opnieuw te zoeken (waar wilde ik nou ook alweer heen?) en zo eerst uren kwijt te zijn aan zoeken en te weinig tijd over te houden aan bezoeken :)

 58. Handig,deze zomer gaan we een weekendje naar Amsterdam,jaren niet geweest dus de gids komt goed van pas!

 59. Wat zien beide boeken er mooi uit! Ik krijg meteen zin om te reizen en nieuwe plekken te ontdekken :)
  Ik zou het boek heel graag willen winnen. Ik ga niet vaak naar Amsterdam, omdat ik het heel lastig vind waar ik naar toe moet. Ik kom vaak niet verder dan de standaard plekken, en ik zou heel graag ontdekken waar de leuke plekjes zijn. De insiders tips, de leuke hotspots, de onbekende zaakjes, de ‘je moet het maar net weten’ plekjes. Met dit boek denk ik dat Amsterdam een nieuwe favoriet kan worden!

 60. Wat een enige boeken! Ik reis als stewardess de hele wereld over en woon gek genoeg dichtbij Amsterdam maar kom er te weinig. Super leuk idee om met the Little black book deze hotspots plekjes te ontdekken! Als een toerist de stad ontdekken! Ook de traveltips spreken mij natuurlijk aan!

 61. Ik ben 2 jaar geleden geemigreerd naar Istanbul vanuit Amsterdam. Het is hier een enorme stad, maar ik mis Amsterdam heel veel. Gelukkig reis ik regelmatig naar Amsterdam en dan kan ik dit boek heel fijn gebruiken. Ik denk dat het mij nieuwe inzichten zal geven van hoe ik naar de stad kijk. Nieuwe inzichten & inspiratie zijn dan ook de dingen waar ik gelukkig en blij van wordt :) Ik hoop dat ik dit boek zal winnen, yahoo!

 62. Wat zien deze boeken er tof uit! Wanderlust stond al op mijn verlanglijst, maar nu ik meer weet over de city guide ben ik daar ook wel heel erg nieuwsgierig naar. Eigenlijk vond ik Amsterdam nooit een leuke stad, maar sinds de laatste keer dat ik er geweest ben is dit veranderd. Ik zou graag meer van Amsterdam leren kennen, en zeker de wat meer onbekende adresjes en wandelingen spreken mij aan. Daarom zou ik dit boek graag winnen!

 63. Ik ken Amsterdam aardig en ben benieuwd of ik met dit boek toch nog leuke hotspots kan (her) ontdekken.

 64. Oeehh wat zou ik deze graag winnen. Ik ben verliefd op amsterdam. Ik kan uren door die straten met die mooie huizen lopen. Maar wanneer ik een winkel of café zoek raak ik overweldigd door alle keuzes. Met dit boek weet ik in het vervolg altijd waar de hotspots zitten!
  X

 65. Geboren en getogen als bijna Amsterdammer (niet wonende binnen de ring maar wel een “020’er”) mis ik Amsterdam elke dag sinds ik drie jaar geleden verhuisde. En hoe vertrouwd “de stad” toch elke keer aandoet als ik haar weer mag bezoeken, toch blijven er nieuwe hotspots die ik nog kan ontdekken. Met deze city guide blijf ik op de hoogte van al het moois dat “mijn” Amsterdam te bieden heeft!

 66. Beide boeken zien er echt heel erg leuk uit! Zelf woon ik in Gent, maar Amsterdam is mijn lievelingsstad (en op de tweede plaats staat Parijs) ik ben er 2 keer geweest en wil zo snel mogelijk terug, dan zou dit boekje natuurlijk erg handig zijn.

 67. Leuk! Wanderlust komt zeker op mijn verlanglijstje. En de Amsterdam City Guide lijkt me ook erg leuk, ik kom maar af en toe in Amsterdam en weet vervolgens nooit waar ik naar toe moet, haha! Zou goed van pas komen dus :-)

 68. Sinds 2,5 jaar woon ik in een studentenkamer in Amsterdam. Maar zoals je al zegt ‘misschien kom je nooit je stadsdeel uit’. Ja dat geldt eigenlijk wel voor mij. Ik ken de ‘bekende’ plekken in Amsterdam, mijn eigen buurtje redelijk. En dan eigenlijk alleen de winkels en supermarkten. Toch houd ik er heel erg van nieuwe plekken te ontdekken, het liefst met vriendinnen of familie. De Amsterdam City Guide kan mij uit mijn veilige gebied halen en de stad laten ontdekken, zodat ik daarna ook andere mensen (niet te veel natuurlijk, haha) mijn hotspots kan delen.
  Anne is ook erg leuk om te volgen op Instagram! Mooie plekken van over de hele wereld, maar ook pas geopende plekken in Amsterdam. En ja als ik een nieuwe lunchplek zoek, kom ik ook altijd op haar blog terecht :)

 69. Waarom ik dit handige en leuke boekje wil willen? Omdat Amsterdam nou eenmaal een leuke stad is ;) En een boekje met alle leuke hotspots is nou eenmaal handig en leuk om te hebben!

 70. O wat leuk! Ik ga niet zo heel vaak naar Amsterdam, maar als ik wel ga, vind ik het altijd lastig om de groene hotspots te vinden en beland ik uiteindelijk weer in de standaard straten. Daarom lijkt dit boekje me ideaal! :)

 71. Ik zou dit boekje niet voor mezelf willen winnen, maar heel graag voor mijn beste vriend die binnen een maand naar Amsterdam gaat verhuizen. Het zou echt het perfecte cadeautje voor hem zijn, ik ben er van overtuigd dat hij heel veel met dit boek zal gaan doen. Daarnaast offer ik me natuurlijk graag op als vrijwilliger om de adresjes samen met hem te gaan bezoeken :)

 72. Ik woon al meer dan tien jaar in Amsterdam, vooral in West (slechts één uitstapje naar de Rivierenbuurt in Zuid) en zou geen idee hebben wat er bijvoorbeeld in Oost gebeurt op het gebied van duurzame, groene hotspots die leuk en/of lekker zijn, als er niet zoiets moois zou bestaan als ‘de Groene Meisjes’ én de Amsterdam City Guide. Zeker niet nu meer en meer van mijn vrienden (die ooit in Oost woonden) de stad uit trekken.

 73. Oh wat een tof artikel!
  Leuke, nieuwe boeken.
  Ik zou zeker zo’n Amsterdam City Guide willen winnen.
  Want ik ga niet heel vaak naar Amsterdam, maar als ik er kom is het toch wel naar de bekende plekken en straten.
  Ik wil wel eens wat anders zien!
  En daarnaast ga ik stage lopen in Amsterdam, dus kom ik er heel vaak :)
  Dit boekje komt dus als geroepen…

 74. Ik heb via tinder een super leuke meid leren kennen. Na haar stage gaat zij weer terug naar engeland,dit zal eind juli zijn :(! Ze is helemaal verliefd geworden op amsterdam, en zou haar zo graag dit boekje als afscheidskadootje meegeven als aandenken aan onze en haar tijd hier!

 75. Oh wat super leuk dat je een boekje weg mag geven! Lijkt me ideaal om met dit boekje in mijn rugzak door Amsterdam te lopen en alle plekjes te ontdekken die ik nog niet ken.

 76. Ooh ik doe heel graag mee! Binnenkort bezoek ik Amsterdam voor een tweede keer en sinds ik de voorbije maanden mij enorm ben gaan toeleggen op ‘groene’ en vegan plekjes zou dit boekje enorm goed van pas komen :)
  Naomi, x

 77. Yip, ik wil graag dit boek winnen. Het zou de letterlijke trap onder mijn gat zijn om eindelijk een bezoek aan Amsterdam te brengen en de aangeraden groene hotspots te ontdekken. Ik heb alvast de tips op mijn pinterestbord gepind.
  Een Belgisch-Limburgse fan.

 78. Ik heb 3 jaar in Amsterdam gewoond, maar ben nu net verhuisd naar Utrecht. Ik zou graag dit boekje willen winnen zodat ik nog vaak terug kan keren naar de stad waar ik me het meest thuis voel :) Door het boekje weet ik gelijk waar i moet zijn!

 79. Hey Merel,

  Ik heb twee dagen geleden het fanatastische nieuws gekregen dat ik ben geslaagd voor mijn VWO examen, met een mooie lijst. Dit betekent dat ik van Zutphen naar Amsterdam zal verhuizen binnenkort om Antropologie aan de UvA te studeren. Ik ken Amsterdam totaal niet, dus dit boekje zal mij erg van pas komen. Leuke post! Ik ben ook erg nieuwsgierig naar Wanderlust, ik zag het gisteren in de boekhandel en had het bijna meegenomen.

  Liefs, Maryse

 80. Dat lijken mooie boeken en dan twee in één keer! Ik ken haar blog niet maar ga zeker een kijkje nemen. Natuurlijk kan ik de city guide gebruiken, juist omdat ik al jaren weg ben uit Nederland en áls ik er dan ben is een city guide wel handig om de beste plekjes te ontdekken en natuurlijk om mijn Boliviaanse man, die erg fan is van Amsterdam (en haring en kaassoufles uit de muur), mee naar toe te nemen :-)

 81. Ik zag onlangs dat deze twee boeken uitgekomen waren en ze trokken gelijk mijn interesse. Ik woon zelf niet ver van Amsterdam, maar ga er alleen naartoe om naar bijvoorbeeld de bioscoop te gaan, het centraal station of om te eten bij een restaurant waar ik al vaker geweest ben. Het lijkt mij erg leuk om nieuwe dingen te ontdekken in Amsterdam, omdat ik voor mijn gevoel alleen maar naar dezelfde plekken ga. In de vakantie lijkt het me leuk om aan de hand van het boekje weer nieuwe plaatsen te ontdekken!

 82. oh dit mag vast niet maar ik ben amsterdam een beetje zat, maar ik woon er wel, i need refreshing thoughts

 83. Amsterdam, ik was er nog niet zo vaak omdat het 2 uurtjes rijden is. Amsterdam is groot maar meestal lopen we zonder doel de binnenstad rond. Volgende keer wil ik wel weten waar we weer verdwenen zijn en waar het volgende doel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *