Warme Truiendag: 7 februari 2014

logoAanstaande vrijdag, 7 februari 2014, is het weer Warme Truiendag! Deze energiebesparingsactie is in het leven geroepen door Het Klimaatverbond en Greenchoice. Wat is bedoeling? Het is supersimpel: je draait je verwarming voor 1 dag een paar graden lager, trekt een warme trui aan en klaar ben je. Zeg nou eerlijk: het is wel eens een jaar lastiger geweest. Dit jaar, met deze zachte winter, valt het allemaal erg mee. Actie voeren voor het milieu is nog nooit zo eenvoudig en zo leuk geweest!

Wat levert dat nou op, zo’n energiebesparingsactie? Meer dan je misschien denkt! Voor elke graad die je kachel minder hoeft te branden, bespaar je 7% energie. Dat betekent 7% minder CO2 uitstoot. De teller, die je ziet staan op de homepage van de Greenchoice Warme Truiendag, staat op dit moment op ruim 193.000 huishoudens die meedoen. Reken maar uit om hoeveel energiebesparing dat gaat. HEEL VEEL!

Als jij het ook belangrijk vindt om een steentje bij te dragen, dan weet je nu wat je aanstaande vrijdag te doen staat. Misschien kan je zelfs nog meer doen, door bij jou op het werk, op school of in je vriendenkring iedereen aan te sporen om ook mee te doen. Hoe grappig is het, als iedereen aanstaande vrijdag in een ‘ugly warm sweater’ rondloopt? Misschien zou je er zelfs een themafeestje van kunnen maken. Kachel uit en iedereen een warme trui aan. Kaarsjes aan, hapjes erbij en energie besparen maar!

Wij vinden het te gek dat we uit steeds meer hoeken en gaten horen dat mensen meedoen aan Warme Truiendag. Zo speelt Zalando er bijvoorbeeld heel leuk op in door een speciale pagina te maken met alleen maar warme truien. Ludiek toch?! (als je NU een warme trui bestelt, ben je nog net op tijd ;)) Ook op Facebook hebben we er veel over voorbij zien komen. Superleuk om te zien dat deze actie zo leeft onder een groot publiek!

Wij hopen dat heel veel van jullie, groene jongens en meisjes, mee zullen doen aanstaande vrijdag. Wij zelf zijn uiteraard ‘van de partij,’  met warme trui en al.
Wie van jullie doet er mee? Laat van je horen bij de comments en meld je (eventueel) aan op Facebook of op de officiële website van Green Choice Warme Truiendag!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Warme Truiendag: 7 februari 2014

 1. Ik hou elke dag warme truiendag. Of badjas over je kleren-dag (thuis dan hè ;-))

 2. Ik houd ook iedere (koude) dag een warme truien dag. Eerst goed en warm kleden en daar de stand van de kachel op bepalen. Niet andersom…
  Maar, leuk initiatiefje wel :) Alle kleine beetjes helpen :)

 3. Toevallig werk ik morgen thuis, dan kan ik het best eens proberen.. op mijn werk heb ik namelijk altijd iets warms aan want daar is het altijd koud.. Ook al staat de verwarming aan, als je die niet aan zet is het echt freezing..
  wel leuk initiatief!

 4. Yes, we’re in! Nu heeft mijn vriend sowieso de verwarming het liefst op 16 graden staan. Erg warmbloedig of zo. Laat ik hem hiermee ook gelijk heel blij maken :-)

 5. Grappig, in België heet het ‘Dikke Truiendag’. Ik vind het een super initiatief! :)
  Misschien een blog-ideetje, iets wat ik me afvroeg: hoe kan je je dik aankleden zonder dierlijke producten? De meeste warme kleren zijn allemaal met verschillende soorten wol en de meeste schoenen bestaan uit leder. Ik vroeg het me af omdat ik onlangs naar Noorwegen ben geweest, en daar was het -10° (extreem koud, vooral als je op reis bent: dan ben je een hele dag buiten in de natuur en kan je je niet snel even binnen opwarmen) en ik vond amper vegan alternatieven qua kledij.

 6. Ja! Warme Truiendag! Ik was hem even kwijt (oeps, van de radar verdwenen) maar ik ga zeker meedoen. Hoewel ik morgen wel mijn jurk opnieuw ga passen, maar in die winkels staat de verwarming eigenlijk altijd op graadje vrieskist (die jurken zijn warm en natuurlijk mag er niet gezweet worden in de bruidsjurken). En morgen kan ik de rest van de tijd fijn een dikke trui aantrekken! Of twee over elkaar want ik ben een echte koukleum. Maar ik doe mee!

 7. Leuk, hier is het ook bijna iedere dag warme truien dag. Gelukkig hebben we een goed geïsoleerde flat. Thee met gember, zouthout en/of chili werkt ook heel goed om het lekker warm te krijgen.

 8. Goed initiatief! Ik heb al best vaak een warme truien dag. Veel fijner dan verwarmingswarmte en nog goed voor het milieu ook; winst!

 9. Niet nodig hier, altijd warme truien (of vesten) dag want de energierekening is al hoog genoeg. :P

 10. Ik heb mijn verwarming de hele winter nog niet aangehad, en vorige winter ook bijna niet. En het is hier vrijwel altijd 19,5-20 graden. Ik ben bang dat de onderburen voor mij stoken, maar ik compenseer dat dan weer een beetje ;) En het is zeer gunstig voor de energierekening…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *