Warmetruiendag 2016 : actie!

warmetruiendag2

Volgende week vrijdag, 5 februari 2016, is het weer Greenchoice warmetruiendag. Op die dag draaien een heleboel mensen in Nederland hun verwarming een paar graden lager om een gigantische hoeveelheid energie te besparen. Kachel uit, warme trui aan. Dat idee. Natuurlijk doen wij mee, dus we hebben onze warmetruiendag actie alvast aangemeld op de website. Dit kun jij ook doen via deze link. Wij gaan nog een stapje verder.

Naast dat we hierboven een selectie van zes eerlijk geproduceerde, vegan (!) warme truien met julie delen, gaan we op vrijdag 5 februari iets bijzonders doen. Voor het eerst in onze blogcarriere gaan we een Snapchat-themadag doen. We horen je denken: een wat? We gaan op Snapchat (volg ons daar via ‘degroenemeisjes’) de hele dag in het teken van de Warmetruiendag stellen. Dat betekent dat we je gaan laten zien wat je allemaal kunt doen om energie te besparen. En natuurlijk dragen we onze favoriete warme truien – maar dat spreekt voor zich.

warmetruiendag truien

Bovenin het artikel zie je een selectie van een paar mooie truien die wij tegenkwamen. Het zijn allemaal fair geproduceerde en veganistische truien. Deze truien zijn niet alleen goed voor mens en milieu, maar ook voor de dieren!

1) Spread the love sweater / Dweezilsfriend via WatMooi.
2) Zip Hoodie Polkadot / Alternative Apparel via GoodFibrations.
3) Cruz Sweatshirt Solid / ARMEDANGELS via ARMEDANGELS
4) Doodle Dog sweatshirt / PeopleTree via PeopleTree.
5) Heart sweater / Real Fake via Geitenwollenwinkel.
6) Soft Sweat Don’t Panic / Wunderwerk via Wunderwerk.

Tot zover onze voorbereiding! We zien jullie op Warmetruiendag (en daarvoor en daarna) graag op Snapchat! Heb je nog een Snapchat en overweeg je om een account aan te maken? Dit zou wel eens de ideale gelegenheid kunnen zijn! Wie doet er met ons mee? Nogmaals: voeg ons toe op Snapchat onder gebruikersnaam ‘degroenemeisjes‘ en volg ons Verhaal!  

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Warmetruiendag 2016 : actie!

 1. Leuk! Ik volg jullie al op Snapchat, dus ik zal zeker even jullie snaps bekijken die dag. Ook ik heb natuurlijk weer een dikke trui aan op Warme Truiendag en ik bespaar al behoorlijk veel energie door mijn kachel lager te zetten dan de meesten (geloof ik althans). Als we allemaal de handen in elkaar slaan – dan komen we er wel!
  Mochten jullie mij op Snapchat willen volgen, mijn snap is: mrsstilletto

  Have fun met de voorbereidingen :)

 2. Ah, wat leuk! Het is weer zo ver en wat een goede reden om een fijne warme trui te gaan shoppen, yehees! Ik doe zéker mee. En Snapchat, dat ga ik ook maar eens overwegen ;)

  1. Is leuk hoor, Snapchat!!! Ik ben inmiddels al een beetje verslaafd, haha!

 3. wauw mooi trui en er zijn er zelfs wat die ik kan betalen :) blij

  1. Gelukkig is eerlijke mode lang niet meer altijd zo duur!

 4. Oeh, super leuke truien zeg ! Ik draag bijna nooit truien, loop soms in de winter gewoon met een tshirtje rond op school, omdat het daar gewoon zo belachelijk warm is, net als op m’n werk.

  1. Jaaa dat is bij mij op het werk ook. Daar staan de kachels dag in dag uit te loeien als idioten. Nergens voor nodig!

 5. Oh die nummer 6 is echt super mooi.
  Bij ons in Vlaanderen is dikke truiendag (wel grappig dat het niet warmetruiendag is) op 15 februari pas. 2 keer warm aankleden dan maar ;-)

  1. Oh wat grappig dat het bij jullie Dikke truiendag heet!!

 6. Mooie truien, bij ons thuis is het eigenlijk altijd warme truien dag. De verwarming staat standaard op een lager pitje. En als ik het toch nog frisjes heb, dan gaat er gewoon ook een lekker dekentje om mij heen, MM lekker warm en behaaglijk.

 7. Heel leuk dat jullie een themadag doen op snapchat, orgineel! En ik ben dol op trui 5, hartjes <3

 8. Veel succes met de voorbereidingen, ik heb me ook aangemeld. :)
  Ik heb dan wel geen snapchat, maar hoop dat er ook het een en ander via instagram te volgen is? Trui 1 en 5 zijn btw geweldig.

  1. Hmm, ik weet nog niet of het ook op Instagram zal zijn bij ons. Ik vergeet namelijk altijd actief te zijn op 2 kanalen tegelijk ;) Voor nu dus alleen Snapchat, sorry!

 9. Die met dat hartje is leuk! Ik ga er ook nog eens wat beter op proberen letten om de verwarming niet te vaak op te zetten, maar soms is dat gewoon nodig, vooral voor mijn stramme, pijnlijke spieren. ;-)

  1. Precies, en zo lang je de kachel niet iedere dag op 25 graden zet, dan is er denk ik niet zoveel aan de hand ;) Maar een extra warme trui doet ook wonderen!

 10. Hey! Ten eerste, Beterschap Merel :)
  Daarnaast, wat een tof initiatief weer. Naast dat ik houd van warme truien en ik 5 feb jarig ben, is
  dit een goed idee om stil te staan. Heb me ook al aangemeld en ga mn tofste trui die dag uit de kast
  halen. Met alle mensen bij elkaar (inclusief taartjes & thee/koffie) wordt het vanzelf warm in huis
  en hebben we helemaal geen kachel/verwarming nodig.

  Liefs. X

 11. Ik zag het ook voorbij komen op mijn universiteit. Warme truien dag! Ik vind het enig, voor het doel en ook truien zelf zijn mijn vriend. Dubbel leuk dus! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *