Wat eet een veganist?

wateeteenvegan

Wat eet een veganist? Deze vraag krijgen wij bijna dagelijks gesteld. Veel mensen weten wel wat een veganist níet eet (dierlijke producten, zoals vlees, vis, zuivel, kaas, eieren en gelatine,) maar waar het ‘probleem’ vooral zit is: wat eet een veganist dan wél? Wij maakten er een video over!

Wij weten natuurlijk niet precies wat de gemiddelde veganist zoal eet, want daar zijn ook gewoon geen regels voor. Je hebt veganisten die megagezond eten en je hebt veganisten die vooral heel veel vegan junkfood eten. En dan heb je nog de mensen die er een beetje tussenin zitten. Wij kunnen dus alleen vertellen wat wíj zoal op een dag eten.

Zie je hierboven geen video? Klik dan hier om rechtstreeks naar YouTube te gaan.

Laat je ons weten wat je van de video vond? We vinden het ook te gek als je je zou willen abonneren op ons Groene Meisjes kanaal op Youtube. We maken iedere week een video en als je je abonneert, hoef je ze nooit te missen! :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

40 gedachten over “Wat eet een veganist?

 1. Dit vind ik echt een leuke, soms herkenbare video :)
  Dat mensen inderdaad denken dat je altijd gezond eet, of dat je niks meer “mag”.
  En ik ben dan nog maar gewoon een vegetariër.
  Al lijkt dat wat ik eet wel veel op wat jullie eten, met name de smoothies, havermout en soepen en salades.
  Jullie zijn trouwens echt zo leuk om naar te luisteren ook, ik ben echt blij dat jullie video’s maken tegenwoordig

  1. :) leuk dat je het herkent! En dankjewel voor je compliment!

 2. leuk! En dat je altijd gezond eet dat denken mensen altijd als je “anders” met eten bezig bent dan normaal.. heb ik ook en ik eet niet eens 100% vega ofzo..

 3. Wauw wat een leuke video! Echt hele fijne inspiratie, super om te zien en ik kan echt uren naar jullie luisteren :)

 4. jullie zijn leuk! En goede promotors van een verantwoorde vegan lifestyle omdat jullie er heerlijk healthy uitzien. Door deze video geven jullie aspirant vegans een goed idee van hoe dat kan! Goed bezig x

 5. wat een leuke video, net alsof ik bij jullie in de kamer op de bank zit… duidelijk uitgelegd hoe en wat jullie eten zoal, heel herkenbaar! Ga zo door!

 6. Jullie zijn zo natuurlijk voor de camera, heel mooi om te zien en fijn om naar te luisteren! Heel inspirerend om te zien wat jullie allemaal eten!

 7. Wat een leuke video weer! Toevallig zag ik vandaag op Jamie Oliver’s foodtube een vegan chocolade mousse/pudding voorbij komen. Zag er echt heerlijk uit, dus wellicht het checken waard. Fijn weekend!

 8. Een hele leuke video! Merel, een gekke vraag misschien, maar zou ik mogen weten waar je dat leuke truitje vandaan hebt? Liefs!

 9. Ik maak een keer per week soep en na deze video heb ik besloten om volgende week de linzen-kokossoep te maken :)

     1. Oh bij die van mij nog niet gezien :(. Eens vragen of ze het willen bestellen ;)

 10. Ah dit vond ik echt super leuk om te zien! Dit is de eerste blogpost (en daarbij filmpje) dat ik van jullie zie en ik vind het helemaal leuk! Ik stuur hem meteen door naar een vegan vriendin van me (:

 11. Fijne video :) !
  Hier direct goede voornemens voor eens een andere lunch dan mijn standaard boterhammen…

 12. Hé wat leuk zo’n filmpje, leuk om jullie eens te zien op een video! Ik krijg meteen weer zin om veganist te worden :) Maar dan een suikervrij :) Ik eet trouwens ook zelden of nooit vleesvervangers.

 13. Leuk om jullie te zien bewegen. ;-) En natuurlijk ook leuk om Beppie in actie te zien <3

 14. Ik had laatst ook Vego gekocht, smaakt echt precies hetzelfde als normale melkchocolade! Verder leuk filmpje. :)

 15. Leuk om te zien! Nu ik nog thuis woon ga ik mijn ouders er niet ook nog mee belasten dat ik geen dierlijke producten meer wil eten maar als ik later op mezelf woon kan het goed zijn dat ik (grotendeels) veganistisch ga eten!

 16. Wat een leuke en inspirerende video! Ik probeer ook zo veel mogelijk te veelzijdig te eten en van jullie blog krijg ik zo veel inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *