Wat te doen met cosmetica miskopen?

IMG_1198

deze mascara bleef niet helemaal op z’n plek zitten… 

Als je net als wij een zoektocht naar dierproefvrij en natuurlijke(re) cosmetica bent begonnen, kan het maar zo eens voorkomen dat je wel eens miskoop begaat. Wij delen regelmatig onze favoriete cosmeticaproducten, zoals bijvoorbeeld hier en hier. Maar wat jullie niet zien, is dat wij dus ook regelmatig tegenvallers hebben. Producten die gouden bergen beloven, die je nooit zult zien. Of producten waarvan we pukkeltjes krijgen, uitlopende eyeliners, afbrokkelende mascara’s, crèmes die je huid alles behalve goed doen en conditioners die je haar mega vet maken. We zijn dan not amused. Maar ja, je wilt die spullen ook niet weggooien. Toch? Wat waren we blij toen we in onze Groene Meisjes Facebookgroep een bericht van Sanne Meuter tegenkwamen. Het was een post met 8 tips om je cosmetica-miskopen een tweede leven te gunnen. Kijk, dit is precies de reden waarom wij een facebookgroep zijn begonnen. En het is tevens de reden waarom jij lid zou moeten worden van deze groep, maar vooruit, die keuze laten we aan jou.

Sanne verzamelde deze tips op verschillende websites en vandaag mogen we ze, namens haar, met jullie delen. Dankjewel Sanne! Benieuwd naar de tips?

1. Als een lipstick tegenvalt, kun je hem ook gebruiken als cream blush. Dit gaat natuurlijk niet met een knalroze of paarse, maar wel met een wat meer bescheiden kleur. Doe eerst wat lipstick op je vinger en veeg/dep het dan op je wangen.

2. Een oogschaduw die de verkeerde kleur heeft of – ook helaas ook heel bekend – in 1000 stukjes is gevallen, is om te toveren in nagellak! Het enige dat je hoeft te doen is de oogschaduw mixen met een doorzichtige nagellak. (wow, bedenk even hoeveel kleuren nagellak je op deze manier zou kunnen samenstellen!)

3. Een te donkere foundation, heel vervelend! Maar deze is wel ideaal voor het contouren/shapen van je gezicht, bijvoorbeeld net onder je jukbeenderen. Doe de Kim Kardashian! (noot van de redactie)

4. Het tegenovergestelde: als de concealer net wat te licht is, kun je hem gebruiken als highlighter. Bijvoorbeeld net onder je wenkbrauwen.

5. Als je conditioner te vet is, gebruik hem dan voor je huid na het ontharen. Je huid zal lekker zacht en rustig aanvoelen.

6. Als een scrub te grof is voor je gezicht, gebruik hem dan voor je huid voordat je gaat ontharen. Zo voorkom je ingegroeide haartjes.

7. Lippenbalsem die niet zijn werk doet? Gebruik hem dan voor wilde avonden om je wenkbrauwen op hun plaats te houden. Geen felle kleuren natuurlijk, maar het werkt echt!

8. En als laatste tip: je kunt je tegenvallers natuurlijk ook aan iemand cadeau geven die er wel plezier van heeft. Het kan natuurlijk dat jouw huid niet tegen bepaalde producten kan, maar dat iemand anders daar helemaal geen last van heeft. Organiseer bijvoorbeeld een ruilfeestje en laat je vriendinnen de producten uitproberen. Misschien maak je er iemand anders wel heel blij mee!

We hopen dat je iets aan deze tips hebt gehad! Wat doe jij altijd met je cosmetica miskopen? Als je nog goede tips voor ons hebt, lezen we die heel graag hier onder bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Wat te doen met cosmetica miskopen?

 1. Lipstick die te fel is, kun je ipv smeren ook “deppen”. Je stipt dan als het ware de lipstick op je lippen. Dit geeft een zachtere kleur dan wanner je het op de gewone manier aanbrengt. Ook kun je op die manier een te lichte kleur wel gebruiken door een andere, donkerdere kleur erover heen te deppen. Andersom kan ook: dan gebruik je de te lichte kleur juist om een felle kleur af te zwakken. Op deze manier heb ik al aardig wat “net-niet”-kleurtjes toch nog weten te (her)gebruiken :-) (en heel veel variatiekleurtjes ontdekt)(totdat de perfecte lipstick wél was gevonden althans).

 2. Wat een toffe tips! Kan ik gebruiken, want ik heb hier wel wat miskoopjes liggen. Ik wil er nog eentje aan toevoegen als ik mag: maak je dochter(tje)er blij mee. Mijn dochter leeft zich regelmatig uit samen met vriendinnetjes met mijn miskopen :)

 3. Van mij mogen jullie je tegenvallers (misschien gebundeld in 1 artikel) best delen hoor! Ik leer altijd veel van de miskopen van een ander!! :-)

 4. Ik heb wat gezichtscrèmes als handcrème gebruikt, zeker die met zonbescherming want die zijn snel te vet voor mijn gezichtshuid maar dan wel ideaal als handcrème, ook handig met die spf want dat vergeten mensen vaak voor hun handen.

 5. De tip van de oogschaduw met de nagellak mengen ga ik uitproberen :D Ben benieuwd of er dan geen klontjes inkomen eigenlijk..

 6. LOVE deze tips. En LOVE de groene meisjes natuurlijk. Echt goed bezig green-chicks ;-)

  Tot de 3e, gezellig!!!

  Liefs Elise

 7. Hoi!!
  Ik zag jullie net in de “Hoe overleef ik” staan :)
  Ik zit nu heel jullie blog te lezen en raad eens…
  Een nieuwe abonnee erbij!

  Ga zo door!

  Kusjes van Maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *