Weekend in een natuurhuisje

natuurhuisjeheader

Twee weken terug mocht ik (Jamie) een weekendje overnachten in een natuurhuisje via natuurhuisje.nl. Ik verbleef midden in de natuur op een grote groentetuin. Lees (en kijk) in deze blogpost wat ik ervan vond!

natuurhuisje3

Het huisje waar ik in verbleef stond in Beesel, Limburg. Limburg geeft mij altijd een beetje een vakantiegevoel als Noord-Hollandse. Uitgestrekte gebieden, grote boerderijen en schattige stadjes.

natuurhuisje18

Ons natuurhuisje hoorde bij een grote groentetuin: De Historische Groentehof.  Eigenaar Jac verbouwt hier, samen met een aantal vrijwilligers, duizend verschillende soorten groenten en fruit. Het leuke is dat je deze ook mag plukken als je in het huisje verblijft. Helaas stond de tuin nog niet in bloei maar ik kan me heel goed voorstellen hoe je ’s ochtends de lekkerste aardbeien en bramen kan pakken voor je ontbijt.

natuurhuisje9 natuurhuisje1 natuurhuisje13 natuurhuisje11

Het terrein heeft ook een grote keuken waar kookworkshops en proeverijen worden georganiseerd. Lang voordat pastinaak, schorseneren en aardpeer weer in de supermarkten en in de restaurants verschenen verbouwde Jac deze groenten al. Hij heeft jaren deze groenten getipt bij chefkoks, die er eerst niks van wilde weten. Inmiddels zijn ‘vergeten groenten’ een hit en levert Jac aan meerdere restaurants door heel Nederland. Hij heeft zelfs de term ‘vergeten groenten’ bedacht! (www.vergetengroenten.nl) De eerste test van het verkopen van pastinaak in de supermarkt was een hit: binnen een kwartier was alles uitverkocht.

“Op dit moment zijn er nog steeds groenten en fruit soorten waar koks niet mee durven te werken” zegt Jac. De witte komkommer is daar een voorbeeld van: een super vlezige komkommer die volgens Jac veel lekkerder is dan z’n groene broer. Ik kom graag weer eens terug in de zomer om die te proberen!

natuurhuisje6 natuurhuisje4natuurhuisje8

Het huisje zelf was erg ruim, netjes en zag er mooi ui. Ik was er samen met mijn ouders en hun hond. Mijn ouders hadden een kamer en ik sliep op de vide. Alles wat je nodig had was aanwezig. Er was ook veel personal space, er liep af en toe iemand voorbij maar in principe zag je niemand.

natuurhuisje10 natuurhuisje5 natuurhuisje14

De omgeving was ontzettend mooi en rustgevend. Aangezien ik alleen maar in steden heb gewoond, waar toch wat minder natuur is, valt mij altijd veel op. Een pad, een zwarte zwaan, een bramenstruik, een nestje vogeltjes… Je loopt zo van het terrein naar een mooi wandelgebied. Een hapje eten kan bijvoorbeeld in Roermond, dat 10 minuten verderop ligt.

natuurhuisje15 natuurhuisje16

Het leuke van natuurhuisje.nl is dat je op unieke plekjes terecht komt in plaats van op een standaard vakantiepark. Op de website vind je huisjes door heel Europa; van grote villa’s tot kleine hutjes in het bos. Daardoor ook voor iedereens portemonnee te doen.
Ik heb erg genoten van dit weekendje weg en ik ga zeker in de toekomst weer eens gebruik maken van natuurhuisje.nl voor zo’n unieke plek!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Weekend in een natuurhuisje

 1. Dat is leuk! Binnenkort verblijven wij weer een weekje op een park, maar de volgende keer wil ik wel eens een natuurhuisje proberen!

 2. Wat leuk zeg! Ik had hier nooit van gehoord. Ga ik onthouden als we op zoek gaan naar een plek voor de huwelijksnacht :D

 3. Leuk! Mijn moeder gaat regelmatig naar een natuurhuisje en zij is ook erg enthousiast, vindt dat wij ook een keer moeten gaan ;-)

 4. Wat leuk, een huisje bij een groentetuin! Lijkt me heerlijk als het fruit rijp is in de zomer / het najaar! Mijn schoonouders hebben een schattig houten huisje aan de Duitse Oostzeekust, ook heel fijn om af en toe jezelf eens heerlijk in terug te trekken uit de drukte van de grote stad.

 5. Oh, dit lijkt me nou echt leuk om een keer naar een natuurhuisje te gaan! Ik zal eens even op hun website kijken.

 6. Hé, jij was in het huisje waar ik ook heeeeel graag een keertje heen wil; maar het was steeds geboekt als ik bedacht had dat ik wilde gaan…. Ziet er fantastich uit!

 7. Wat een super gaaf concept! Dat was vast en zeker enorm genieten. Echt heel leuk en fijn lijkt me dit!

 8. Echt een heel gaaf concept zeg en wat tof dat boer Jac al zo lang vergeten groenten verbouwt! Lijkt me een heerlijk vertrek als je even toe bent aan je welverdiende rust, de foto’s stralen die rust in ieder geval uit! (:

 9. Ja, het is echt een superplek!
  Kom er nog eens terug, maar dan wat verder in het seizoen wanneer er verse oogst is!

  Ik woon er vlak in de buurt en heb er eens geproefd: heerlijk en eerlijk!

 10. Wow, zalig dit! Wat een prachtige kiekjes heb je genomen trouwens, al die dieren, ik word er dolgelukkig van, hihi. Ik denk dat dit me meer zou opladen dan een citytrip. De natuur heeft iets, bijzonders.

 11. Woow dit ziet er zo’n leuke plek uit! Zeker wanneer je met veel vrienden of familie gaat is het voordelig.
  Wanneer ik naar de foto’s kijk, voel ik me meteen op vakantie. Het is meer dan enkel een huisje!

 12. Oh, wat heerlijk zeg! Dit lijkt me zo onwijs leuk om te doen. Lekker genieten in de natuur. Even helemaal niks. Heerlijk!

  Psssst.. de foto’s op de blog doen het helaas niet allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *