Welkom bij Merels virtuele leesclub!

Beeld: Sam van Rij

UPDATE: beide avonden zitten vol! Wow, ik ben echt overweldigd door alle aanmeldingen. 
Ik maak een reservelijst aan voor het geval dat er mensen afzeggen. 

Zoals velen van jullie al weten, heb ik al bijna twee jaar een leesclub in Rotterdam. Ik startte de leesclub in de bibliotheek, vervolgens verhuisden we naar Adem Inn en inmiddels organiseren we het steeds op een andere locatie. Echter…nu kunnen we natuurlijk niet bij elkaar komen. Dat is jammer, maar gelukkig zijn er online allerlei mogelijkheden! Deze periode doet een beroep op mijn creativiteit en daar ben ik eigenlijk heel blij mee. Zo bedacht ik me: ik kan natuurlijk ook voor jullie een leesclub organiseren! Dat hoef ik niet te beperken tot ‘mijn eigen kluppie.’

Dus, hierbij een uitnodiging! De eerste editie van de leesclub zal gehouden worden op dinsdag 14 april) (19:30-21:00 uur) én donderdag 16 april (19:30-21:00). Per sessie kunnen er 20 mensen meedoen, 40 in totaal dus. De ervaring leert dat het met meer deelnemers een vrij chaotisch gebeuren wordt. Dat is heel gezellig, maar op die manier haal je toch wat minder uit het gesprek en dat zou jammer zijn.

We lezen ‘Restmens’ van Marjolein Visser. Dit is een gloednieuwe roman die deze week is uitgekomen. Klik hier om een beschrijving van het verhaal te lezen en/of om het boek meteen te bestellen.

De bedoeling is dat je het boek van tevoren hebt gelezen. Mocht je het nou toch niet uit krijgen en wel mee willen doen, dan mag dat uiteraard. Ik zal niet de strenge schooljuf uithangen ;) Wel weet ik dat het interessantste gesprek ontstaat wanneer iedereen het boek daadwerkelijk gelezen heeft.

Ik bereid het gesprek voor en zal die avonden het gesprek ook hosten. Daar ben ik ervaren in en ik werk met een leuke methode om de boeken te spreken. Het gesprek vindt plaats via Zoom. Installeer dat programma alvast op je computer, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Wie zich aanmeldt voor één van de avonden krijgt per mail een link van mij. Alleen via deze link kun je deelnemen aan het gesprek. Mocht je je hebben opgegeven en onverhoopt toch niet mee kunnen doen: laat het me dan even weten, dan kan ik je plek weer vrijgeven voor iemand anders!

Deelnemen aan deze avond gaat op ‘pay as you feel’-basis. Dat betekent dat ik een Tikkie open waarop je een zelfgekozen bedrag voor een leuke avond kunt overmaken :)

Goed, hoe meld je je aan? Reageer hieronder in de comments op welke avond je wilt meedoen. Vermeld duidelijk: voornaam + 14 april of 16 april. Ik houd een lijst bij en de mensen die zich aanmelden krijgen een mailtje van mij!

Dan rest mij nog te zeggen: heel veel leesplezier én get your snacks ready. Want een leesclub zonder snacks is geen leesclub. Hopelijk tot ziens!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

66 gedachten over “Welkom bij Merels virtuele leesclub!

 1. Hey Merel! Wat een super leuk idee :) Ik (Isa) meld me bij deze graag aan voor dinsdag 14 april!

 2. Hoi lieve Merel,
  Ik las net je verhaal over de Bummer Olympics en ik vond het prachtig: gelijk doorgestuurd naar mijn vriendinnen. En dan ook nog deze leesclub!! Ik ben er heel graag (online) bij dinsdag 14 april.

  Liefs, Lieke

 3. Lijkt me heel leuk om eens mee te doen! Mijn naam is Cootje en ik zou graag deelnemen aan de dinsdagavond :)

 4. Super leuk dat je dit doet, ik doe graag mee!
  Barbara + 16 april

 5. Hoi Merel!

  Wat een leuk idee, als er nog plek is meld ik mij graag aan voor 16 april!

  Groetjes, Mireille

 6. Ik doe Graag mee als er een plekje voor me is op 16 april! Dorine

  1. Voor het eerst in mijn leven meedoen aan een leesclub. Net het boek als Ebook besteld en Zoom geïnstalleerd.
   De positieve bijeffecten van het coronavirus :)

 7. Leuk! Ik heb geen voorkeur dus plan me aan waar er nog plek is, ik heet Esther

 8. Wat super leuk!! Ik (Seline) doe graag mee op 16 April als dat nog kan! :)

  1. Heel erg leuk! Ik word hier zo blij van! Ik wil heel graag meedoen als er nog plek is. Het liefst op donderdag 16 april, maar als het beter uitkomt is dinsdag 14 april ook goed. Groetjes, Jacqueline

 9. Hoi, lijkt me leuk om mee te doen. Ik kan beide avonden dus maakt me niet uit welke. Maik

 10. Hey Merel,

  Wat leuk! Ik (Fien) doe graag mee op 16 april :)
  Hopelijk is er nog plaats!

  Groetjes

 11. Wat leuk! Ik zou graag meedoen op 16 april (als er nog plaats is haha)

 12. Heel leuk! Ik doe graag mee op 14 april!
  Groetjes Gabi

 13. Onwijs leuk Merel! Boek klinkt ook interessant. Mocht er nog plek zijn doe ik de 14 e graag mee. Anders veel plezier en wie weet later nog eens!

 14. Oo wat een leuk idee! Als er nog plek is zou ik, Ellen, graag op 16 april mee willen doen!

 15. Hoi!

  Ik zie dat het al vol zit maar ik reserveer graag een plekje op de reservelijst :-)

  Liefs,

  Lisa

 16. Oh oepsie, wat jammer! Zie het een dag te laat… Mocht je nog een avond organiseren, doe ik graag mee!

  PS: een tip om de volgende keer ook een link om het boek te kopen naar Donner te plaatsen, support je gelijk de Rotterdamse locals! :)

 17. Hallo Merel,

  Ik ben al tijden op zoek naar een virtuele leesclub via Zoom en dergelijke. Weet jij of er nog meer bestaan dan de jouwe?

  Bij voorbaat dank voor een antwoord,
  Carl Verschuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *