Werken bij een bibliotheek

Beeld: Bette de Wit 

Toen ik vorige week een Q&A deed op Instagram kreeg ik zóveel vragen over mijn werk bij de bibliotheek dat ik besloot hier een aparte blogpost aan te wijden. Ik vind het echt heel erg leuk dat jullie hier zo nieuwsgierig naar zijn en ik heb er ook best wel wat over te vertellen, dus ik heb er echt zin in om deze post te schrijven. Het schrijven zal ik aan de hand van jullie vragen doen, zodat er – hopelijk – een beetje een logische opbouw in zit.

Hoe ben ik bij de bibliotheek terechtgekomen?

Ik kom mijn hele leven lang al heel graag bij de bibliotheek. Als klein meisje in de statige bibliotheek in Leeuwarden – waar mijn vader mij dan losliet op de jeugdafdeling, om met armen vol boeken na een half uur weer met hem bij de balie af te spreken. Op Terschelling, waar we ieder jaar een paar weken waren, had ik een gastabonnement bij de plaatselijke bibliotheek. Daar leende ik veel Friestalige boeken, omdat ik vond dat ik mijn Fries een beetje bij moest houden. Toen we verhuisden naar Zutphen zat tot mijn grote vreugde de bibliotheek in een prachtige oude kerk en dat was een heel fijne plek om te zijn. In mijn studententijd kwam ik veel in de indrukwekkende Oba aan het Oosterdok in Amsterdam. Tussen mijn studententijd en mijn verhuizing naar Rotterdam ben ik een paar jaar níet naar de bibliotheek geweest. In Rotterdam pakte ik het zo’n anderhalf jaar geleden weer op. Ik werd weer lid en ging trouw iedere week. Ik was weer verkocht.

Toen ik vorig jaar besloot dat ik niet meer fulltime wilde freelancen en wat meer zekerheid zocht en daarom parttime ergens in loondienst wilde, dacht ik na over plekken waar ik graag kwam. Mijn redenering was: als ik er graag kom en me er prettig voel, dan is het misschien ook wel een geschikte plek om te werken. Zo kwam ik al gauw bij de bibliotheek uit. Naast dat ik er graag kwam, herinnerde ik me ook dat ik me als kind al vaak afvroeg hoe de hele organisatie van de bibliotheek – met al die duizenden boeken en al die duizenden leden – in elkaar zat. Eigenlijk was nieuwsigierigheid voor mij de reden om toch eens naar vacatures te kijken. En ja hoor: ik had geluk! Er was een vacature die me aansprak. Ik schreef een sollicitatiemail en een week later mocht ik op gesprek komen. Op 1 april 2019 startte mijn baan.

Wat houdt mijn takenpakket in?

Beeld: Sam van Rij 

In principe ben ik ‘gewoon’ bibliotheekmedewerker. Echter, ik ben aangenomen voor een iets uitgebreidere functie omdat ik betrokken ben bij een samenwerkingsproject tussen Bibliotheek Rotterdam, gemeente Rotterdam en een school voor voortgezet onderwijs. Het idee is dat wij een gratis ruimte, in Kralingen-Crooswijk aan de school vast, behuizen. We hebben een collectie die is aangepast op de bewoners van de wijk en op de leerlingen van de school. Dat zijn veelal ouders met kinderen, laaggeletterde mensen en ouderen. Daarbij komt dat wij een samenwerking met de school hebben, waarbij alle leerlingen een biebpas krijgen en bij ons aan mogen kloppen voor advies en hulp.

In ruil voor de gratis ruimte die wij mogen gebruiken, zorgen wij ervoor dat de leerlingen (en docenten!) van de school door ons bediend worden, dat laaggeletterdheid in de buurt wordt aangepakt én hebben we een intensieve samenwerking met het Huis van de Wijk. Hierover lees je straks nog meer.

Naast dat ik in de uitleen werk, ontfermen we ons ook over het schrijven van plannen en rapportages, vergaderen we met partners en houden we het contact met de buurt (en met de gemeente) warm. Ik vind het een leuke toevoeging op mijn takenpakket!

Welk opleidingsniveau heb je nodig om de bij de bibliotheek te werken?

Dat hangt een beetje van de functie af, maar als je, zoals ik, bibliotheekmedewerker in de uitleen wil worden, dan heb je daarvoor mbo denk- en werkniveau nodig. Zelf heb ik een hbo diploma en doe ik nu een (universitaire) master, maar dat maakt natuurlijk helemaal niks uit – je moet gewoon het werk doen dat je leuk vindt!

Verder is het handig/leuk als je affiniteit met boeken hebt en zelf graag leest. Ik denk dat dat het werken bij de bibliotheek echt een meerwaarde geeft. Immers, je staat de hele dag tussen de boeken en het werkt extra goed als je klanten daadwerkelijk boeken weet aan te raden.

Ook is het handig als je een beetje vlot bent met het leren kennen van computersystemen, want het bibliotheeksysteem (van uitlenen, innemen, reserveren, verlengen, inschrijven enz,) is niet zo zeer moeilijk te begrijpen, maar wel gróót. Dat vergt wat inwerktijd en het is handig als je daar lekker vlot mee bent.

Wat voor functies zijn er zoal binnen de bibliotheek?

Sinds ik bij de bibliotheek werk, weet ik dat het echt een flínke organisatie met allerlei afdelingen is. Zo is er een afdeling die helemaal over de collectie gaat (inkopen, afschrijven enz) en een administratieve en een technische afdeling, maar ook een afdeling educatie (die doen alles met samenwerkingen met scholen,) en een afdeling progammering – want de bibliotheek is meer dan een plek waar je boeken kunt lenen; het is een openbare ontmoetingsplek waar van alles te doen en te leren is.

Daarnaast werkt de bibliotheek met heel veel vrijwilligers en zijn er héél veel medewerkers die aangestuurd moeten worden. Kortom: er zijn allerlei functies en dus ook allerlei mogelijkheden om door te groeien.

Bij welke bibliotheek werk ik?

Ik werk bij Bibliotheek Rotterdam en dan in de vestiging in Kralingen-Crooswijk. Dit is een kleine bibliotheek met een buurtfunctie. We noemen het ook wel een ‘servicepunt,’ omdat we iedere klant die binnenkomt persoonlijk (kunnen) helpen. Dat is bijvoorbeeld bij een grote vestiging, zoals de Centrale (onze hoofdvestiging,) niet aan de orde. Natuurlijk kun je ook daar personeel aanspreken, maar over het algemeen gaan mensen eerder naar de Centrale om lekker anoniem rond te lopen, of om ergens te gaan zitten lezen of studeren. In Kralingen-Crooswijk hebben we de ruimte om iedere klant persoonlijk te woord te staan, te adviseren en te begeleiden. Dat maakt het werk, voor mij, extra leuk!

Ik zou ook wel in de Centrale willen werken, maar dan wel op een specifieke afdeling. Het zal je vast niet verbazen dat ik het liefste op de jeugdafdeling, tussen de kinderen en de kinderboeken, zou willen werken. Of ik zou iets achter de schermen willen doen – dat is ook bij de Centrale, want daar zijn alle kantoren.

Hoe zien mijn werkdagen eruit?

Ik werk twee dagen in de week van 10.30 tot 17.00 uur. Om 13.00 uur gaat de bibliotheek open, dus dat betekent dat ik van 10.30 tot 13.00 de tijd heb voor backoffice taken. Soms zijn er vergaderingen, soms moet er administratie gedaan worden, soms moet ik naar een andere locatie (zoals een andere bibliotheek of naar het Huis van de Wijk,) om daar dingen te regelen.

Als om 13:00 uur de bibliotheek opengaat, begint het leukste gedeelte van de dag. Tussen 13:00 en 17:00 uur ‘sta ik in de uitleen,’ zoals dat heet. Dat betekent dat ik die uren écht de bibliothecaresse kan uithangen. Ik help klanten met het zoeken van boeken, neem boeken in, leen boeken uit, plaats reserveringen en verleningen, ruim boeken op en plaats boeken (die naar andere filialen moeten,) op transport. Ondertussen houd ik natuurlijk mijn e-mail bij, houd ik bijvoorbeeld bij welke boeken ik graag wil bestellen voor in de collectie en natuurlijk schrijf ik ook nieuwe klanten in. Het zal je nog verbazen hoeveel mensen er op weekbasis besluiten lid te worden van de bieb. Echt hoopvol vind ik dat!

Om de week ga ik naar het Huis van de Wijk, waar ik voorlees aan kinderen. Op die momenten is mijn collega in de bibliotheek in de uitleen, en de andere week blijf ik daar en gaat zij voorlezen.
Naast het voorlezen hosten we soms ook andere activiteiten bij het Huis van de Wijk én sinds een paar weken is er een Boekspot geopend. Dat is een gift van Bibliotheek Rotterdam aan het Huis van de Wijk; een kast met 250 boeken die geleend mogen worden zónder bibliotheekpas. Dat maakt lezen nog laagdrempeliger voor mensen die naar de bibliotheek gaan lastig vinden. Deze Boekspot wordt onderhouden door de vrijwilligers van het Huis van de Wijk, maar wij houden natuurlijk ook een oogje in het zeil.

Wat zijn de leukste dingen of momenten aan het werken bij een bibliotheek?

Beeld: Bette de Wit 

Gisteren omschreef ik op Twitter mijn vrijdag. Dat zag er zo uit:

‘Dingen die vandaag in de bibliotheek gebeurden die leuk waren:

– een jongen begon te piepen van blijdschap toen hij Love, Simon zag staan.

– een jongen vroeg of ik een boek over hem wilde schrijven. Ik vroeg hem hoeveel bladzijdes het moesten zijn en hoeveel tijd ik kreeg. (1000 blz, 2 weken: coulant.)

– een moeder nam Lampje mee, om voor te lezen aan haar dochters

– een meisje nam twee armen vol gereserveerde boeken mee

– een meisje vertelde dat ze in groep 3 zat, maar van haar juf ‘boeken voor groep 5’ mocht zoeken

– een jongen zei: ik heb echt een nieuwe biebpas nodig, ‘ik mis Harry Potter zo erg.’ (daarna zei hij tegen het meisje dat bij hem was dat ze hem niet mocht uitlachen)

Nederland ontleest helemaal niet. Tenminste, in Rotterdam Crooswijk niet.’

Je ziet: ik ben echt die bibliotheekmedewerker die er helemaal voor gaat om íedereen met een geschikt boek de bieb te laten verlaten. Ik ben ook die medewerker die naar iedereen ‘fijn weekend en veel leesplezier! tot volgende week!’ roept. En het werkt. Want veel klanten komen iedere week terug. Ik denk echt dat ik dat het allerleukste vind: zien dat mensen wel degelijk nog graag lezen. Mensen, waaronder ook heel veel kinderen, lenen stápels boeken. Echt stápels. Dat maakt me echt ontzettend blij.

Daarnaast vind ik het geweldig om met kinderen te werken. Zo zijn er een paar kids die speciaal komen als ze weten dat ik er ben, omdat ze weten dat ik dan een boekje voorlees. Daar maak ik dan graag een heel schouwspel van. Ik vind het ook gezellig om oudere klanten te helpen, maar mijn collega is daar beter in dan ik. Ik ontferm me het liefst over de pubers die lopen de dwalen en niet weten welk boek ze moeten kiezen (laat mij maar je leesmoedertje zijn ;)) of de kleuters die overenthousiast 16 boeken over dino’s mee willen nemen.

Los van het klantcontact vind ik het heel rustgevend om boeken op te ruimen (ja, echt!) en om reserveringen klaar te zetten voor klanten en dan te raden wanneer ze die boeken zullen komen ophalen. Meestal dezelfde middag nog. En dan nog twee heel toffe dingen: ik vind het leuk om inspraak te hebben op de collectie. Dus ik mag titels aandragen waarvan ik denk dat Kralingen-Crooswijk ze nodig heeft. (lees: al mijn favoriete kinderboeken) Plus: Bibliotheek Rotterdam heeft geregeld heel toffe events en lezingen en daar ben je natuurlijk ook als eerste van op de hoogte. Zo komt één van mijn favoriete auteurs, Griet op de Beeck, volgende week op zondag een lezing geven! Oh én: je krijgt een XXL Extravaganza SuperDeLuxe abonnement als je bij de bibliotheek werkt én je gereserveerde boeken staan altijd op je werkplek op je te wachten. Nou. Wat wil een boekenwurm nog meer?

Wat zijn de voordelen aan het werken bij een bibliotheek?

Wat ik als een voordeel zie, is dat Bibliotheek Rotterdam een grote, solide organisatie is. Als ik ergens in loondienst werk, vind ik dat een fijn idee. Zo werkte ik ook járen met veel plezier voor het ROC van Amsterdam (een mega grote mbo-scholengemeenschap in Amsterdam en omgeving,) en dat vond ik destijds ook heel prettig. Over het algemeen zijn dingen goed geregeld en er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden.

Daarnaast vind ik het grootste voordeel dat ik twee dagen in de week omringd ben met boeken en met mensen (waaronder héél veel ontzettend leuke kinderen,) die van lezen houden. Boeken én lezers maken mij gelukkig. Daarnaast vind ik het tof dat het publiek van een bibliotheek een totale dwarsdoorsnede van de maatschappij/Rotterdam is. Iedereen – arm, rijk, jong, oud, mensen van alle culturele achtergronden, mensen van alle opleidingniveaus, enz – komt bij de bieb. En met al die mensen omring ik mij twee dagen in de week. Echt heel leuk en heel leerzaam vind ik dat! En om eerlijk te zijn: ik ontmoette nog niet half zoveel interessante mensen toen ik fulltime met mijn laptop in koffietentjes rondhing en ik merkte ook dat ik dat contact begon te missen. Het doet me in alles eigenlijk heel erg denken aan mijn werk in het onderwijs, als is het takenpakket heel anders.

Hoe zie ik mijn werk bij de bibliotheek voor de komende jaren voor me?

Dit vond ik een lastige vraag! In principe heb ik een jaarcontract tot 1 april 2020. Wat daarna komt weet ik niet, omdat ik geen idee heb of de bibliotheek dan nog ruimte voor me heeft. Daarbij komt dat ik zelf moet kijken of ik ruimte heb. Op dit moment volg ik twee dagen in de week een pre-master Jeugdliteratuur in Tilburg; twee dagen bij de bibliotheek past daar precies mooi bij. Maar als ik volgend jaar de master zou gaan doen, dan ben ik misschien wel drie (of in het ergste geval: vier) dagen in de week in Tilburg. Ik heb geen idee of ik dit dan nog kan doen. Het is dus afwachten!

Voor op de langere termijn heb ik zeker interesse in doorgroeien naar andere functies. Ik zou wel richting educatie willen bewegen – maar dat zal je vast niet verbazen, met mijn achtergrond in het onderwijs én met een master Jeugdliteratuur. Wie weet! Eerst gewoon nog maar een halfjaar veel plezier beleven aan het werken in de uitleen in Kralignen-Crooswijk, met mijn allerleukste klanten!

Ik hoop dat jullie zo een wat completer beeld hebben gekregen van mijn werk in de bibliotheek. Zeg het gerust (bij de comments hieronder) als je nog meer vragen hebt! Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd wie van jullie er bij een bibliotheek werkt of vrijwilligerswerk doet, of wie dat misschien ooit heeft gedaan. En misschien zijn er ook wel mensen die solliciteren bij een bibliotheek overwegen en die ik over de streep kan trekken – dus laat het me vooral weten, dan geef ik je een peptalk ;)

Dankjewel weer voor het lezen! Nogmaals: echt heel tof dat jullie zoveel interesse tonen. Ik hoop jullie eens te zien bij bibliotheek Rotterdam!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

47 gedachten over “Werken bij een bibliotheek

 1. Hier spreekt ZO VEEL passie uit :) echt fantastisch om te lezen!

 2. Erg herkenbaar! Ik werk als opruimer bij de bibliotheek in Tilburg en wil doorstromen naar de uitleen. Vind de bieb echt een van de fijnste plekken om te zijn, je kan er altijd heen en iedereen is welkom. Én je hebt altijd iets te lezen! Genoten van deze blogpost :)

  1. Ah leuk zeg! Bij die mooie nieuwe LocHal? Ik ben daar zo benieuwd naar! Binnenkort eens op excursie :)

 3. Wat een ontzettend leuke post om te lezen. Ik wilde vroeger (lees 15 jaar geleden) heel graag een studie gaan doen om in een bibliotheek te gaan werken. Alleen werd me dit toen heel erg afgeraden (ook vanuit die studie zelf, literatuurwetenschap) dat ik uiteindelijk toch wat anders ben gaan doen. En nu een baan heb waarvan ik niet eens wist dat het bestond (informatieveiligheid) maar als ik jouw post leest begint het toch ergens te kriebelen. Dus wie weet ga ik ooit nog voor een carriére-switch!

  1. Nou, ik snap dat heel goed hoor! En misschien kun je het er ooit bij doen? Dus iets combineren? Ik geloof dat er altijd van alles mogelijk is en dat je je vooral je intuïtie moet volgen!

 4. Werken bij de bieb is fantastisch! De uitleen klinkt ook zó leuk en al helemaal in een buurtvestiging. Heerlijk ♥️

  x vanuit de Publieksprogrammering!

 5. Ik hou ook enorm van boeken en bibliotheken. Helaas is onze fijne buurtbieb vervangen door een servicepunt wat eigenlijk neerkomt op een computer met wat boeken erbij maar bijv niks voor mijn kinderen van 9 en 11. Voordeel is dat naar de bieb gaan nu een soort uitstapje is met de auto. Heeft ook weer wat.

 6. Jaaa… leuk artikel! Mede door jouw enthousiasme begin ik dus in oktober als vrijwilliger bij de bieb in Eindhoven! Zin in!

 7. Super leuk! Ik heb van mijn 15e tot mijn 18e bij de bibliotheek in Arnhem gewerkt. Heerlijk vond ik het :) Helaas moest ik weg omdat ik ’te duur’ werd voor mijn functie, ze wilden daar altijd een scholier voor hebben. Het was mijn eerste bijbaan! Ik hou ontzettend van de bibliotheek, ik ga er strakjes lekker heen om weer wat boeken te halen <3

  1. Wat ontzettend leuk dat dit je eerste bijbaan was! Ik bedoel, de mijne was op een callcenter en ik vond het vreselijk, haha! (de hele dag met mensen praten iiieeeuwl)

 8. Wat een goed verhaal, het maakt me blij en trots! Wat een leuke baan hebben wij! Maandag mag ik weer in Bibliotheek Kralingen aan de slag, zin in!!!

 9. Wat leuk zeg, klinkt echt als een heerlijke baan die bij je past.

  Ik vond (voor)lezen als kind verschrikkelijk. Ogen gingen sneller dan mijn mond dus ik las slecht, aldus de juffen op school. Ik deed het dus maar gewoon niet. Tót een juf in groep 4/5 een heel spannend boek voorlas (Vampier in de school van Paul van Loon) en ik moést weten hoe het afliep. Thuis aan mijn moeder gevraagd of we naar de bieb konden gaan om dat boek te halen en die viel bijna van haar stoel haha. We gingen naar de bieb, zochten het boek uit en thuis hebben mijn ouders mij dagen niet gehoord.

  Daar is de liefde begonnen. Ik verslond alle ‘griezelboeken’ die er waren, werd verliefd op alle boeken van Thea Beckman, Jan Terlouw, Karel Eykman, Jacques Vriens, Roald Dahl etc. Bij die bieb wisten ze dat ik elke maandag langskwam voor een nieuwe stapel boeken. Werken bij de bieb was mijn droombaan als klein meisje, wat een feest om altijd tussen de boeken te mogen zitten.

  De bieb, de toegankelijkheid én de adviezen die ik daar kreeg (plus de thematafels die ze daar maandelijks maakten ), hebben mij als klein meisje een leven lang plezier in lezen gegeven.

  Dat gun ik elk kind en ieder mens en zo te lezen draag jij daar met je werk een een aardig steentje aan bij.

 10. Wat lief dat er kinderen speciaal voor jou komen! (Ik wil ook graag een thematafel maken)

  1. Kom jij een thematafel maken? Daar ben ik dan weer niet zo goed in geloof ik :)

 11. Dit klinkt echt geweldig, en zo mooi dat je hierin je passie hebt gevolgd!

  Vroeger gingen we altijd met het gezin naar de bieb, en je mocht 10 boeken per 2 weken. Mijn broertje en zusje hadden altijd 1-3 boeken, en ik had er altijd meer dan 10, dus mocht ik er ook nog een paar mee op hun pasjes. Leuke herinneringen=)

  Toen ik naar de volwassen afdeling ging wist ik niet meer wat ik moest kiezen omdat de onderwerpen mij niet zo duidelijk waren (school, griezel etc.). Alles stond onder de categorie roman maar waar die over gingen? Misschien had ik toen zo’n enthousiaste medewerker moeten tegenkomen:d

  1. Ah zo leuk om te lezen! Ik had op een gegeven moment ook een uitgebreid abonnement, omdat ik altijd zóveel boeken wilde lenen, dat het er altijd te veel voor op mijn pasje waren, haha!

 12. Dit lijkt me echt een droombaan! Ik wist helemaal niet dat je serieus zo veel te doen hebt in een bieb. Leuk om zo’n kijkje achter de schermen te krijgen. :-)

  1. Ja joh, en nog veel meer dan dit! Leuk he? Ik ben zelf ook best wel onder de indruk :)

 13. Dit lijkt me zo’n leuke baan! Ik zou het met liefde doen, ook al heb ik ondertussen een bsc Biology in de pocket en heeft het niks te maken met mijn studie.

 14. Die bibliotheek waar jij werkt klinkt heel gezellig! Ik kom ook graag in mijn eigen bibliotheek, maar vaak hebben ze daar niet de boeken die ik zou willen lezen en moet ik die bij een andere vestiging in de provincie reserveren, waarna het wéken duurt voordat ik aan de beurt ben om hem te lenen, want in de hele provincie is dan maar 1 exemplaar van dat boek beschikbaar. Ofzo. Maar voor de rest is de bieb superfijn.

  Leuk om te lezen hoe jouw werk daar eruit ziet ^^

  1. Ah ja.. dat is een vaker gehoorde frustratie over kleinere bibliotheken. Wij hebben dus het voordeel dat we gekoppeld zijn aan ‘de grote bieb van Rotterdam,’ die natuurlijk een grote collectie heeft en dus kun je alles daar vandaan bestellen.
   Maar het is inderdaad jammer als je super lang moet wachten op je boeken.

 15. Wat is dit een leuk artikel om te lezen! Op dit moment loop ik zelf een half jaar stage als management assistant op het hoofdkantoor van bibliotheek Theek5 en er gebeurt zoveel meer achter de schermen dan ik had verwacht! Ik loop ook wel eens mee in de uitleen en het is zo leuk om alle kinderen te zien genieten van het lezen van een boek. Dat maakt echt mijn dag :)

 16. Wat klinkt je werk superleuk! En wat heerlijk dat je er zelf ook zo van geniet. Ik overwoog al een tijdje om weer lid te worden van de bibliotheek en je hebt me bij deze over de streep getrokken . Morgen ga ik lekker browsen, zo’n zin in :-) Voor mede-Utrechters: de Utrechtse bibliotheek heeft momenteel een mooie aanbieding!

  1. Ah wat super leuk om te horen! En ook: wat een goede tip! Volgens mij is de bibliotheek in Utrecht heel mooi geworden he? Of is de verbouwing nog niet klaar? Hoe dan ook, veel plezier!

   1. De bieb komt in het oude postkantoor op de Neude inderdaad! De verbouwing is nog gaande, maar het wordt vast supermooi :-)

 17. Wat een droombaan!
  Ik vraag me altijd af hoe het vervoer van gereserveerde boeken tussen de verschillende filialen gaat. Dat moet een fikse logistieke uitdaging zijn. Rijden er busjes rond?

  1. Ja! Er rijdt letterlijk een transportbusje rond, een paar dagen per week. Vandaar ook dat als je je reservering niet komt ophalen, je daarvoor een boete betaalt. Het busje heeft dan namelijk wel gereden – en een bibliotheekmedewerker heeft het boek voor je uit een kast gepakt en op transport gezet.

 18. Superleuk om te lezen! Ik ben ook als kind dol geweest op de bieb en heb nu mijn liefde weer hervonden 😁. Mocht je een keer in Delft zijn (sowieso een aanrader voor een uitstapje want prachtig stadje én vlakbij Rotterdam) neem dan zeker ook een kijkje bij DOK in het centrum. Ze zijn net verbouwd en oh wat een heerlijke plek is het geworden. Ze zijn tot 23 u open iedere avond en hebben heerlijke koffie en leesplekjes. Mijn dochter speelt er graag op de kinderboekenafdeling.

  Veel plezier en succes ook met je studie. Weer een flinke omschakeling, maar klinkt erg leuk.

 19. Hoi Nora, wat leuk om te lezen dat je zo blij bent met het nieuwe DOK! Fijn dat de liefde weer hervonden is en je dochter zich ook thuisvoelt bij ons. @Merel, natuurlijk van harte welkom collega :-)! We komen ook weleens in Rotterdam, maar Kralingen-Crooswijk nog niet bezocht. Groetjes Beke (DOK)

 20. Wauw Merel, hier spreekt zo veel passie uit! Wat fantastisch dat je dit kan doen <3

  Ik ben ook zo graag in de bibliotheek. Ik woon in Leuven en momenteel is de hoofdbibliotheek hier een paar maanden dicht voor een verbouwing. Gelukkig hebben ze in de hal een Minibib gemaakt met de populairste boeken uit de collectie. Zo kunnen we die periode toch nog overbruggen :)

 21. Wat leuk,

  Ik ben nog een tiener en heb dus nog een gratis abonnement op de bieb (wat geniet ik daar van). Ik kwam als kind minstens 1 keer per week in de bieb en dat doe ik nu nog steeds. Het is altijd al mijn droombijbaantje geweest om in de bieb te werken. ik kom er zo vaak en bijna al de bibliothecaressen kennen mij persoonlijk. Het is zelfs zo dat als ik de bieb inkom ik een keer gehad heb dat een medewerker naar mij toe kwam van “kijk dit zijn de nieuwe boeken die zijn binnengekomen, misschien zit er wel iets voor jou bij”. Ik vind het heerlijk in de bieb en kom er de laatste paar weken zelfs twee of drie keer per week. Gewoon na school, niks meenemen en alleen maar lezen :)

  1. Wat leuk om te horen Marit! Werken bij de bieb is echt een feestje, dus ik zou zeggen: ga ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *