When in doubt, just add glitter

3afb579001da6d90725e756b1d97ebf2

Je zult misschien wel denken: “jahoor, hebben we haar weer met haar glitter.” Ik weet het, ik heb het vaak over glitter, maar dat is dan ook omdat het mijn lievelingskleur is. Ik vind bijna alles met glitter mooi. Het maakt me vrolijk, ik voel me feestelijk en ik vind het gewoon oprecht mooi. Saaie dingen worden leuk door glitter, eenvoudige kledingstukken worden door een paar glitters of pailletjes omgeturnd naar een super feestelijke outfit. Vandaag laat ik je een aantal manieren zien om wat meer glitter aan je leven toe te voegen, voor het geval je dat nog niet hebt gedaan. Of, nouja, als je denkt: mijn leven kan echt nog wel wat meer glitter gebruiken. Dat is … eh… altijd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bewerk je muur met glitterverf. Jep, deze kocht ik via Sedna van het merk Altena. Topkwaliteit!

Schermafbeelding 2014-01-10 om 15.29.46

Trek eens een prachtige glitterjurk aan naar een feestje en wees niet bang om overdressed te zijn! Deze prachtige avondjurk via Otto.nl vind ik echt heel erg mooi. Ik vind dat je een avondjurk ook naar niet zo heel sjieke gelegenheden aan kan trekken. Mensen denken vaak, ten onrechte als je het mij vraagt, dat een avondjurk alleen naar gala’s en kerstfeestjes kan: welnee. Deze jurk kan je gerust aantrekken naar kroegavonden en vrijdagmiddagborrels. Combineer het met  een mooie zwarte panty en goede hakken en klaar ben je!

Schermafbeelding 2014-01-10 om 15.31.21

Als glitterverf op de muur of een glitterjurk een beetje too much voor je is, kan je het wat bescheidener houden door je nagels met glitternagellak op te leuken. Ik vind het zelf altijd heel mooi om een lakje met heel fijne glittertjes te gebruiken, zoals deze van BarryM. Ook verkrijgbaar in andere kleuren. Heel fijn van Barry M is dat de cosmetica dierproefvrij en vegan is!

948134d106a698c887146e5533fffb9e

Al vind ik deze ook prachtig, van Zoya. Eveneens een dierproefvrij en vegan merk. LOVE IT! Zo prinsessenachtig.

Een saaie outfit (lees: zwarte broek, zwart truitje – voor mij vrij zeldzaam) spice ik graag een beetje op met een vintage item. Ik krijg dan regelmatig de vraag (van collega’s bijvoorbeeld) of ik na mijn werk naar een feestje ga. Dat vind ik leuk :) Kijk eens hoe mooi deze items zijn. Veel te leuk om niet vaker dan alleen met kerst te dragen.

Schermafbeelding 2014-01-10 om 15.53.29 Schermafbeelding 2014-01-10 om 15.53.59

Beide komen van de “Top’s” afdeling van Frou Frou’s, een te gekke vintagewinkel in Arnhem, waar ik helaas niet zo vaak meer kom. Gelukkig hebben ze een webshop!

Ik hoop dat jullie wat inspiratie op hebben kunnen doen. Glitter on boys and girls! Wie van jullie is er ook zo verliefd op glitter?

Ps! Vanmiddag, rond 3 uur, komt er nog een artikel online :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

31 gedachten over “When in doubt, just add glitter

 1. Goedemorgen Groene Meisjes! De verf ziet er leuk uit, maar ziet het er ook leuk uit op een muur? En is het makkelijk om er mee te schilderen, heb je meerdere lagen nodig of geeft 1 laag al een leuk effect? Bedankt voor de info! Groetjes!

  1. Goedemorgen! Het ziet er geweldig uit op de muur. We hebben het over een zalmroze muur heen geschilderd en met een lichtje erop is het echt prachtig. 1 laag is dan prima. Het is een beetje lastig om het eindresultaat op de foto te krijgen.

 2. Jaaa! Glitternagellak = liefde. Heb een la vol met topcoats zodat, als de nagellak zelf niet glimt en schittert, dat ik het altijd nog zelf kan toevoegen. ;-)

 3. Haha, leuk artikel! Ik houd zelf ook wel van glitter, maar dan vooral in kleine details zoals nagellak en versieringen. Leuk geschreven!

 4. Oh, die glitterverf is tof. Ik ben hard aan het nadenken over hoe ik mijn wc wil verven en mooier maken. De glitters neem ik zeker in overweging!

 5. “Ik krijg dan regelmatig de vraag (van collega’s bijvoorbeeld) of ik na mijn werk naar een feestje ga. Dat vind ik leuk :)”

  Dan weet je dat je goed zit! ;-)

 6. Ik ben geen grote fan van glitter maar heb wel een ‘glitterperiode’ elk jaar, zo ongeveer rond de feestdagen. Nu dus! Die glitterverf op de muur, dat lijkt mij wel echt fantastisch behalve dat mijn vriend waarschijnlijk wat minder blij er van zou worden. Voorlopig hou ik het maar bij glitterlak op mijn nagels.

 7. JAAA Glitters! Ik wil later veel glitters in huis hebben. Die glitterverf kan je ook makkelijk zelf maken met doorzichtige lijm, heb ik ooit in een ver verleden in een home make-over programma gezien. Ik ben voor het dagelijkse portie glitter (DPG?) :D

  1. Ik denk alleen dat je het met doorzichtige lijm niet heel makkelijk uitsmeert over je muur of wel?

   1. Dat weet ik dus ook niet maar dan kan je het nog altijd verdunnen, net als bij Modge Podge (wat een mengsel is van kinderknutsellijm dat doorzichtig wordt met water)

 8. Ik hou vooral van glitternagellak! Verder doe ik er niet zoveel mee, haha. Maar het is wel vrolijk inderdaad!

 9. Overal glitters :) Glitter kan altijd wat mij betreft! Al denk ik niet dat mijn vriendje erg gelukkig gaat worden als ik glitterverf op de muren ga smeren ;)

 10. Ik heb thuis ook een mooie glitter muur ( kies een muur waar natuurlijk of lampen licht op valt ) En had glitter verf van Histor oid maar dat vond ik veel te subtiel. Dus ik heb een bus grovere glitters gekocht en daar wat van toegevoegd. Nu glittert het ook zonder licht er op. Ben er heel blij mee, bij mij zit het op een olijfgroene muur.

  1. Voor Nynke even een vraag : heb je de extra glitters door de verf gedaan en wat voor glitters heb je gebruikt…ik sta ook op punt met historverf een glittermuur te maken maar wil wel glitter-effect zien natuurlijk

 11. Ik vind glitters wel leuk maar in kleinere mate dan jij :D
  Glitternagelak is mooi maar zo rottig om eraf te poetsen dat ik het vaak laat. Glitteroogschaduw vind ik wel leuk :)

 12. I just love glitterrrr too! Woow wat cool dat er glitter muurverf is, ik wil al een tijdje iets met een knalkleur/iets tofs doen in de hal met muurverf en glitter is eigenlijk wel een heel erg goed idee ole ole :)

 13. Hihi, ik maak me ook niet vaak druk over overdressed zijn. ‘In case of doubt, always overdress.’, toch?

  Leuke vintage kleding heb je!! Snel even een kijkje nemen op de webshop.

 14. glitter maakt ALLES beter! ik scroll maar snel over de muurverf, voordat ik er heel erg serieus over ga nadenken :D
  xo, cheyenne

 15. Ik heb niet veel met glitter maar die verf ziet er wel feestelijk en vrolijk uit! Bij de titel van deze post moest ik denken aan een grappige zin die ik laatst op Pinterest las ‘cat hair is lonely people glitter’ :D

 16. Omg, ik ben aan het twijfelen in welke kleur ik mijn muren ga schilderen van mijn slaapkamer (heb nu lichtroze, maar word het een beetje beu). Maar jullie brengen me op een idee, ik kan er gewoon glitterverf overheen doen :) Hebben jullie ergens een foto van hoe het er bij jullie uitziet?

  1. Wij kunnen het je zeker aanraden! Het is helaas heel lastig om vast te leggen op foto, omdat het een heel subtiel effect is. Vooral ’s avonds met sfeerverlichting erop zie je het goed.

 17. Leuk die glittermuur! Ik ben wel benieuwd hoeveel je met een emmertje kan doen en waar je het bestelt :-)

 18. hey,
  kun je ook glitters op grondverf gebruiken onder dat het afgeeft?
  Hoe gaat dit te werk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *