Wildernis Amsterdam

wildernisheader

Plantjesliefhebbers opgelet: blok in je agenda dat je deze week naar Wildernis in Amsterdam gaat. Deze week geen tijd? Oké, dan volgende week. Maar wacht niet te lang, want deze plantjeshemel moet je echt bezoeken als je net als wij, het motto ‘plants are friends‘ aanhangt. Een winkel vol met planten. En met allerlei dingen die ook nog met planten te maken hebben, zoals gereedschap om mee te tuinieren en gieters. Maar ook posters en kaarten met illustraties van planten. Gigantische jungleplanten, hangende planten met meterslange slierten en tientallen mini cactusjes. Kortom: het plantenparadijs.

wildernis1 wildernis9

Het zal een tijdje in de planning om een bezoekje te brengen aan Wildernis, maar je weet hoe die dingen gaan. Toen het gisteren een druilerige zaterdag bleek te worden, besloten we dat we dringend behoefte hadden aan nog wat meer groen op het Groene Meisjes Hoofdkantoor. Tijd om naar Wildernis in Amsterdam West te gaan! Typisch gevalletje: goed idee. Wat een ongelooflijk leuke plek is dit.

wildernis12 wildernis3 wildernis4 wildernis5

Grote planten, kleine planten, staande planten, hangende planten… het lijkt ons vrij onmogelijk om hier niet iets passends groens voor in je huis te vinden.

wildernis7

Heb je de plant al, maar zoek je een mooie pot? Ook daar heeft Wildernis voldoende mogelijkheden voor. Door de hele winkel vind je prachtige nieuwe potten, van toffe designers, maar ook tweedehands potten die nog erg mooi zijn. Dat is leuk, want zo is er ook in iedere prijsklasse iets te vinden.

wildernis8 wildernis10 wildernis6

Geen ruimte voor ‘echte’ of grote planten in je huis? Misschien is een poster, kaart, gehaakte cactus of een hangend mini plantje dan meer iets voor jou? (ook erg leuke cadeautjes!)

Bij Wildernis vind je alles voor een groene stad. Of je nou je huis, je stadstuintje of je balkon drie hoog achter wilt volzetten met groen: Wildernis heeft het allemaal in huis. Van de juiste potgrond tot de schoffel en van de tuinhandschoenen tot de design gieter, je vindt het hier allemaal.

Ook is er een mogelijkheid om tussen alle plantjes een kop koffie of thee te drinken. Dan ga je gewoon even lekker aan een tafeltje zitten, rustig om je heen kijken naar al het groen. Het risico is wel dat je ondertussen wel tien planten spot die je mee naar huis wilt nemen, dus het maakt het kiezen niet bepaald gemakkelijker.

Ook tof: Wildernis biedt workshops aan. Uiteraard allemaal in het teken van het vergroenen van je leven en je huis. Zo kon je laatst leren je eigen macramé plantenhanger te knopen, of worden er lezingen gehouden over planten verzorgen voor Dummies. Check het workshopaanbod op de website van Wildernis.

Wie van jullie is er al naar Wildernis geweest of wie plant er spontaan een bezoekje? Wij denken dat heel veel lezers van de Groene Meisjes heel gelukkig gaan worden van deze hotspot!

Wildernis 
Bilderdijkstraat 165F, Amsterdam
Website 
Facebookpagina 

PS aan de overkant van Wildernis vind je twee leuke tentjes om voor of na je bezoek te lunchen. Salad and the city en HappyHappyJoyJoy.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Wildernis Amsterdam

 1. Ahhh wat een leuke plantjes! Toevallig ga ik vandaag naar Amsterdam voor een artikel dus ik denk dat ik wel een bezoekje ga brengen! Fijne zondag.
  Liefs,
  Eva

 2. Wauw, wat een fijne plek met al die plantjes. Echt iets voor mij, alleen denk ik wel dat ik, als ik niet tegen wordt gehouden, de hele winkel leegkoop haha!

 3. Ah, wat een leuke plantjes! Ik ben echt helemaal obsessed met cactussen, dus dit is hét plekje voor mij om naartoe te gaan!

 4. Oh ik zou helemaal gek worden hier! Ik ben gek op planten. Vind het er altijd zo mooi en gezellig uitzien in huis. Helaas ben ik een gevalletje alles-wat-ik-aanraak-sterft dus heb ik een plantenverbod van mijn vriend. Klinkt dramatisch, maar ik heb zelfs weten te presteren om vetplantjes te laten sterven…Als ik weer planten wil, moet ik eerst bewijzen dat ik vetplanten en cactussen kan verzorgen :’)

 5. Ooooh, ik wil al tijden leren om een plantenhanger te macrameeën! Zo heerlijk jaren 70.

 6. Leuke winkel zeg. Toevallig vroeg ik me vanmorgen precies af of ik op zoek zou gaan naar een nieuw plantje. Ik kreeg laatst namelijk een paar enorme bossen bloemen, maar die waren ‘op’ en heb ik net in de gft bak gedaan. Nu ziet het er zo kaal uit, dus misschien moet ik op zoek naar een mooie cactus ofzo. Ik heb hier trouwens een mooie avocadoboom staan, echt zo’n grote jungle plant is dat. Zelf gegroeid door een pit in de grond te stoppen. We vinden h’m zo mooi dat we de plant zelfs vanuit Zweden naar Nederland hebben verhuisd. Je krijgt toch een band met zo’n plant, haha.

 7. Dát is nou echt een leuke winkel! Wat jammer vind ik het nu dat ik niet in de randstad woon :(
  Nou ja, dit is weer een excuus om er wel naartoe te gaan!

 8. Oooh plant heaven! Ziet er echt superleuk uit, eens helemaal anders ook dan een gewone bloemenwinkel. Spijtig dat zoiets nog niet te vinden is in België, hopelijk komt daar binnenkort verandering in ;-)

 9. Ziet er smeuïg uit hoor! Kom binnenkort langs met zes meiden

  Joe!

 10. Wat een leuke plek!
  Ik kan mij goed voorstellen dat je daar op een druilerige dag heel vrolijk van wordt.
  Helaas zit het iets te ver weg maar ik zal het onthouden voor de volgende keer dat ik een dagje Amsterdam ga doen.

 11. Ik zag net de uitzending Eigen huis en tuin op RTL 4. Ik kom snel kijken het ziet er fantastisch uit. Wat prachtig. Heel leuk gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *