Winactie: “Bewust koken zonder E-nummers”

Door de reacties op onze recepten merken we dat velen van jullie bezig zijn met bewust en gezond eten. Dat is supergoed om te horen! Zo lezen we regelmatig dat jullie letten op E-nummers in voedingswaren en dat veel mensen om die reden hun boodschappen bij de biologische winkel halen. Mocht je niet weten wat E-nummers zijn: dit zijn stoffen die aan allerlei producten worden toegevoegd, zoals conserveringsmiddelen en stabilisatoren. Deze stofjes zijn niet altijd zo onschuldig als gedacht en tegenwoordig zitten ze in bijna alle (bewerkte) producten. Sommige voedingswaren staan echt stijf van de E-nummers, daar schrik je gewoon van.

1001004011740348

In het kookboek “Bewust koken zonder E-nummers” (van Dinneke van Dikkenberg) wordt uitgelegd uit hoe je lekker en gezond kunt koken en bakken zonder E-nummers. Het zijn simpele en makkelijke recepten die geschikt zijn voor iedereen. En omdat we weten dat jullie net zo gek zijn op kookboeken als wij, hebben wij een leuke winactie voor jullie in de aanbieding in samenwerking met Actiecode.nl. Je kan een exemplaar van het bovenstaande boekje winnen!

Ken je de site Actiecode.nl al?  Het is kortingscode-website waar altijd allerlei soorten (exclusieve) kortingscodes te vinden zijn voor veel verschillende webwinkels. Je vindt er kortingen voor meer dan 3000 webwinkels in categorieën variërend van huis & tuin, kleding en mode, beauty en gezondheid en vakantie & uitjes. Het loont dus zeker de moeite om voor het online shoppen even een bezoekje te brengen aan Actiecode.nl om te kijken of je een leuke korting of gratis verzending kunt scoren! Zo heeft Actiecode.nl ook regelmatig aanbiedingen voor Bol.com, zoals gratis verzending of een percentage korting. “Bewust koken zonder E-nummers” komt bijvoorbeeld ook bij deze webwinkel vandaan.

Wat moet je doen?

Laat een comment achter bij dit artikel waarin je vertelt hoe jij met voeding en gezondheid omgaat. Wat houdt jou op dit gebied bezig? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en overwegingen. Uit alle reacties kiezen we -random- één winnaar! Laat je comment alsjeblieft onder een geldig emailadres achter, zodat we je kunnen bereiken!

Bron afbeelding: bol.com.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

79 gedachten over “Winactie: “Bewust koken zonder E-nummers”

 1. Sinds ik vegetariër ben lees ik ingrediëntenlijsten. Dat maakt mij heel bewust van wat er in een product verwerkt zit.

 2. Zo’n boek zou ik wel heel graag willen winnen!

  Ik ben sinds een paar weken hier veel mee bezig. Door mijn suiker allergie kan ik weinig door een ander klaargemaakt voedsel eten. Ik eet daarom zoveel mogelijk verse producten en dus niet uit pakjes. Maar soms is dit erg lastig. Bijvoorbeeld als je snel iets gemakkelijks wilt halen op het station of je bij iemand anders eet (vooral de lunch, alles wat je op brood doet lijken wel E-nummers in te zitten)

  Ik eet een combinatie van Paleo/ e-nummer loos/ vegetarisch /biologisch. Ik houd me nergens precies aan maar probeer zoveel mogelijk op mijn lijf en de natuur te letten. Dit boek lijkt me leuk om te lezen!

 3. Mijn broertje weet alles van voeding. Als ik leef zoals hij leeft doe ik blijkbaar alles goed!!

 4. Sinds ik gezonder ben gaan eten en meer ben gaan sporten, ga ik bewuster om met wat ik allemaal naar binnen gooi. En met resultaat: ik ben nu al 8 kilo afgevallen :) Toch zou ik graag nog wat meer willen letten op dingen als biologisch eten en E-nummers. Dit boek is dus een uitkomst!

 5. Ik ben sinds een jaar keihard aan mezelf aan het werken. Ik ben heftige dingen uit het verleden aan het verwerken met hulp van een therapeut. Hierbij ben ik ook ontzettend op mijn voeding gaan letten en zo veel mogelijk biologisch gaan eten. Ik merk dat voeding en vooral e-nummers ook een enorme invloed hebben op mijn gemoedstoestand. Ook zoetstoffen reageer ik heel heftig op. Om nog beter aan de slag te kunnen lijkt dit boekje me een geweldige toevoeging. Leuke winactie <3

 6. Ik eet een stuk bewuster, maar gebruik nog wel pakjes en zakjes waar nog wel eens e-nummers in zitten. Dit wil ik graag veranderen, maar het boek kan me vast helpen met wat slimme tips en trucs!

 7. Zo’n boek is net wat voor mij! Inmiddels ben ik alweer ruim tien jaar vegetariër. Daarnaast eet ik bijvoorbeeld graag biologische groente en zuivel. Dat je beter niet met ‘pakjes en zakjes’ kunt koken vanwege de e-nummers is me duidelijk, maar wat zijn handige, snelle en betaalbare alternatieven? Bij gebrek aan tijd en geld vergrijp ik me nog wel eens aan een kant-en-klare mix… Hopelijk is dat verleden tijd als ik die mooie boek win. ;-)

 8. Ik ben erg benieuwd naar het boek! Sinds kort probeer ik bewuster te eten. Ik probeer minstens 1 à 2x per week vegetarisch te eten en áls ik vlees eet doe ik dat biologisch. Dat is nog wel een uitdaging, want bij de AH is niet heel veel keus en biologisch vlees is toch duurder. Maar door slim te shoppen door dit soort producten juist in de aanbieding te kopen kan ik het toch goedkoper kopen. En met vegetarisch eten bespaar ik al geld. Ik eet ook regelmatig vleesvervangers. Ik wil eigenlijk stukje bij beetje een duurzaam leven opbouwen. Door telkens 1 gebied in m’n leven aan te pakken (op dit moment dus voeding) hoop ik steeds duurzamer te kunnen leven. :)

 9. Ik heb altijd topsport gedaan en werd van de ene diëtist naar de andere gestuurd. Door dat ik er zoveel mee bezig moest zijn, ging ik me er juist een beetje tegen afzetten. Nu ik gestopt ben, ben ik op zoek naar de juiste balans en ik denk dat dit boek me op de juiste weg kan helpen.

 10. Ik lees de ingredientenlijsten altijd voordat ik iets koop, je kunt ook in een gewone supermarkt bewuste keuzes maken als je je hier een beetje in verdiept. Maar sommige dingen blijven lastig, waarom smaakt de pastasaus die ik zelf fabriceer bijvoorbeeld nou nog steeds niet zo lekker als die uit pot die ik vroeger altijd gebruikte…. (het antwoord is waarschijnlijk; smaakversterker…) Ik kan nog wel wat goede tips gebruiken, dus kom maar op met dat geweldige receptenboek dat zeker niet in mijn collectie mag ontbreken! ;-)

 11. Ik wil dat mijn lijf in de toekomst niets meer te maken heeft met producten van dieren en E-nummers. Momenteel heeft mijn lijf daar nog wel mee te maken. Daarom zou dit boek uitstekend kunnen helpen, om één van de laatste stappen naar een geheel dierproduct-vrij lichaam te komen. Naast het bewuster eten van voedsel met zo min mogelijk dierlijke producten, probeer ik mijn lijf gezond te houden door middel van joggen en hoepelen. Allemaal erg uitdagend en leuk!

 12. Wij houden van naturel; we eten geen e-nummers, toevoegingen, minder vlees en zoveel mogelijk biologisch of uit eigen groentetuin. Lekkerrrr

 13. Een tripje naar de supermarkt is sinds de aankoop van het boekje “Wat zit er in uw eten?” een waar avontuur. Ik neem er de tijd voor om bewust(e) beslissingen te nemen om te bepalen wat ik mijzelf en vooral ook anderen voorschotel. Het liefst zonder vlees, zonder E-nummers en met ingrediënten die ik uit kan spreken. Je bent wat je eet! Ik kies voor smaak en gezondheid van de natuur. Kiezen voor de natuur is kiezen voor jezelf. Als dat inhoudt dat ik er meer geld voor moet lappen, dan heb ik dat er dubbel en dwars voor over.

 14. Een groot deel van mijn geluk heeft te maken met wat ik eet. Gezond, eerlijk en puur! Dat wil ik delen met zoveel mogelijk mensen. Ik word er nog gelukkiger van als meer mensen om mij heen ook bewuster gaan kijken naar het eten wat ze voorschotelen aan zichzelf en een ander. Heel benieuwd hoe dit boek mij en mijn omgeving nog meer kan inspireren tot eerlijke en pure voeding zonder toegevoegde troep.

 15. Dit boek is een aanvulling,
  het houdt me erg bezig al hoe ik wel vaak met weinig geld zit probeer ik zoveel mogelijk biologisch te kopen kwa groenten fruit enzovoort, dit streeft mij er ook dat het helpt bij het sporten en opbouwen van conditie door middel van gezonde voeding. hoe minder van dat soort chemische stoffen in je lichaam hoe beter lijkt me!

 16. Vroeger had ik ELKE DAG hoofdpijn en meerdere keren in de week migraine, het was gewoon verschrikkelijk. Uiteindelijk heb ik hyperventilatie gekregen en om daar vanaf te komen moest ik veel bewegen, in die tijd ben ik ook begonnen om mij te verdiepen in gezonde voeding…en raadt eens…nu heb ik alleen nog maar zeer zelden hoofdpijn en al helemaal bijna geen migraine meer.
  Voeding heeft sinds toen erg mijn interesse maar ik weet nu vooral wat af van biologisch koken, helemaal zonder E-nummers koken lijkt mij erg fijn en ik wil dit boek dan ook graag gebruik :)

 17. 5 jaar lang zat ik in een rolstoel zonder dat dokters wisten wat er met me aan de hand was… natuurlijk kwam ik aan doordat ik zo weinig kon bewegen.
  uit het oogpunt; ik ga zo gezond mogelijk eten, dan zie ik er tenminste nog een beetje normaal uit, ben ik langzamerhand steeds meer zonder toegevoegde suikers, E nummers en vrijwel geheel biologisch gaan eten.
  Inmiddels is het deze Koninginnedag precies 1 jaar geleden dat ik mijn rolstoel voor het laatst heb gebruikt. Ik ben inmiddels geheel vrij van medicijnen en pijnstillers. Ik doe 2x per week yoga en loop elke dag minstens een uur met mijn hond. Kortom de invloed van voeding is immens! In mijn geval in elk geval wel.

  Mochten er meer mensen zijn met ” vage” klachten of lichamelijke beperkingen waarvan artsen de oorzaak niet kunnen vinden dan is E- nummer vrij eten wellicht voor jou ook het proberen waard!

  Liefs Hanneke

 18. Sinds de geboorte van onze zoon zijn we heel bewust gaan eten.het begon door zijn tijdelijke melk allergie en borstvoeding, maar t maakte ons zo bewust van voedsel dat het een gewoonte is geworden.we eten melk vrij,glutenarm, zo biologisch mogelijk en met zo min mogelijk e-nummers.we zitten nu alleen met een probleem met soep.we kunnen alleen snert zonder enummers maken, de andere soepen lukken niet goed.misschien kan dit boek ons helpen?

 19. Toevallig heb ik er vorige week een blog over gelezen en zag dat er ook een ander boekje verkrijgbaar is, zonder recepten.

  Ik heb al wat research gedaan en zou het super leuk vinden om de recepten uit dit boek uit te proberen, ook voor mijn vriend en kindjes.
  Vegetarisch ben ik al en probeer ook zo min mogelijk koolhydraten te eten, dus nog die e-nummers weg proberen te laten.

 20. Met een app voor op mijn telefoon struinde ik een tijdje de winkels af op zoek naar producten met geen of alleen ‘groene’ (volgens de app, niet ongezonde e-nummers) e-nummers. Boodschappen doen kostte toen heel wat tijd ;).
  Dit boek lijkt me dan ook helemaal geweldig; thuis al bekijken wat je nodig hebt en dan lekker snel de winkel door!

 21. Ik ben het zat om in de supermarkt maar steeds weer naar de voorbewerkte pakjes en zakjes te grijpen. En dat zijn precies de dingen waar we allemaal verslaafd aan zijn gemaakt. Als kind had ik al mega last van buikpijn en bij de huisarts werd altijd maar gezegd; Sja, daar moet je mee leren leven. Nou met zo’n advies kan ik niet leven. Het moest ergens vandaan komen. Na zorgvuldig ontdekken ben ik erachter gekomen dat ik heftig reageer op aspartaam. Als ik dat tot me heb genomen lig ik te kronkelen van de buikpijn. Sindsdien ben ik steeds bewuster bezig met m’n voeding en probeer ik steeds meer E-nummers te bannen. Superfoods en steeds meer groenten zijn een groot onderdeel van ons nieuwe leefstijl. Het bannen van E-nummers blijkt nog moeilijk omdat zoveel voeding wat je bent gewend te kopen eigenlijk veelal voorbewerkte rommel is. Dit boekje zou een goeie leidraad zijn om de toekomstige maaltijden en boodschappen op aan te passen!!

 22. Ik heb een lijst in mijn keukenla liggen waarop alle E nummers staan uitgeprint. Aan de binnenkant van mijn keukenkastje hangt de schijf van vijf, evenals de Viswijzer en informatie over hoe voedzaam verschillende noten zijn. Verder hangt er ook een lijst van groenten en fruit die bespoten en minder of niet bespoten zijn met de afkomst erbij. Het is echt niet makkelijk om overal rekening mee te houden maar ik doe mijn best :)
  Momenteel ben ik in verwachting van mijn eerste kindje en het is wel een uitdaging om daardoor extra gezond te eten. Ook wat betreft baby- en kindervoedsel straks. Het boek koken zonder zonder E nummers zou ik daar heel goed bij kunnen gebruiken! Groetjes, Linda

 23. Wat een ontzettend leuke actie! E-nummers vermijden is nog steeds best lastig, aangezien de normale supermarkten vol liggen met producten waar deze in verwerkt zijn. Vooral als student moet je heel erg letten op je portommonaietje, maar toch koop ik liever iets zonder troep dan dat ik het met een slecht gevoel aan het eten ben. Ook probeer ik al jaren mensen ervan te overtuigen dat het beter is om zonder te eten, maar nog steeds kijken mensen je aan alsof je een grapje maakt en alsof er geen concrete bewijzen zijn dat het echt slecht voor je gezondheid is… Gelukkig zijn er mensen die het wel beter weten!

  Hoe ik omga met het vermijden van E-nummers is in werkelijkheid best wel makkelijk uit te leggen.
  Meestal bedenk ik eerst wat ik wil eten. Aangezien ik elke dag kook, is het makkelijk om iedere keer met nieuwe receptjes te komen.
  Wil ik bijvoorbeeld pasta eten, dan ga ik vaak een groentepakket, koop ik volkoren pasta (biologisch) en biologisch vlees. Ik kijk altijd op de etiquetten of er 1 nummers aanwezig zijn. Ik heb er altijd een paar paraat. De gene die het slechts voor je zijn, die vermijd ik sowieso!

  Ik kook met veel verse producten. Aangezien voorbereide sauzen altijd E-nummers bevatten. Ik zorg dat ik biologisch vlees, groente en fruit neem om ook de bestrijdingsmiddelen-inname te beperken!

  Met een goed recept in je hoofd en basis kennis van welke E-nummers je echt moet vermijden, kom je al heel ver!

 24. Haa groene meisjes,

  Wat een superleuk idee dat jullie op deze manier mensen (opnieuw) bewust maken
  van deze nummertjes. Mij in ieder geval wel. Dank jullie wel hiervoor. :)

  Ik vind veel dingen lekker & in veel potjes-producten zit meestal wel zo’n nummertje. Nu denk ik dat een mens hier niet superprecies in hoeft te worden, want hiermee creëer je vast ook een beetje angst, maar iets bewuster is altijd goed! Ik ga door jullie nog meer letten op potjes en/of pakjes. En dit kookboek zou een hele goede inspiratiebron voor me zijn & ook voor alle andere mensen.

  Ik wens dat het gebruik van E-nummers in voeding bekend is bij alle diëtisten & doktoren & dat ze voeding meenemen in de genezing van het menselijk lichaam.

  Ik hoop dat jullie met deze blog, veel mensen bewust maken van de E-nummers in voeding. :)

  Ik ga nu 2 dingen van jullie recepten maken! (de salade met granaatappelpitjes & de taartjes met krieltjes, tomaat & olijf)

  Eet smakelijk alvast! <3

  Groetjes Kim

 25. In het begin (ongeveer) een half jaar geleden verdiepte ik me meer in biologisch eten, dat was meer vanwege het milieu en niet echt voor mezelf. Later begon ik me er steeds meer in te verdiepen en toen ontdekte ik wat er allemaal in voedsel is verwerkt en wat e-stoffen zijn en hoe slecht het is etc. Ik vind het echt heel belangrijk om ook zo te eten. Helaas waren mijn ouders minder enthousiast maar ik heb daarom voorgesteld om een paar keer p/week te koken en boodschappen te doen. Als ik dat doe dan zorg ik echt dat het biologisch is en zoveel mogelijk e-nummer vrij. X

 26. Wat een leuke winactie! Ik zou het erg leuk vinden om dit boekje te winnen. Sinds een paar jaar ben ik nu bezig met gezonde en goede voeding. Waar ik eerst alles at wat los en vast zat en het me allemaal niet erg kon schelen (yay, kiloknaller) omdat ik er simpelweg niet over nadacht, is dat nu 180 graden omgedraaid. Ik ben flexetarier geworden, eet alleen biologisch vlees en minder per maaltijd, waardoor er meer plek is voor plantaardige elementen in mijn voeding. Ik voel me stukken beter, je bent uiteindelijk toch wat je eet. Alleen loop ik er wel tegenaan dat, zoals iemand hierboven ook al zei, sommige dingen die superlekker waren toch niet hetzelfde smaken als je ze zelf maakt. Dus ik hoop dat dit boekje me op weg kan helpen om andere gerechten op tafel te toveren die nog veel lekkerder zijn dan de ‘magie’ van e-nummers.
  Liefs,
  Kim

 27. Leuke actie!
  Ik ben bewust bezig met het eten van gezond voedsel en tegelijkertijd probeer ik bewust te letten op HOE en WAAROM ik eet.
  Binnenkort start ik met een cursus genaamd natuurvoedingsadviseur als aanvulling op wat voor kennis ik al heb opgedaan.

  Voor meer creativiteit in de keuken zou ik graag het willen winnen! Ik houd het namelijk tot nu toe bij heel simpel eten..
  Groetjes
  Soumaya / HealthConscious

 28. Wat een leuke actie. Ik probeer zo bewust mogelijk te eten. Ik maak nu meestal zelf soep en pastasaus. Maar met 4 dagen werken en een “ik ben (bijna) twee en zeg nee” peuter is het best vermoeiend om iedere dag iets met zo weinig e-nummers op tafel te zitten.
  Dit boek zou me zeker een steuntje in de rug geven! ik vind het altijd zo heerlijk om lekker te kokkerelen :-)

 29. Wat een super winactie!
  Ik zou het werkelijk geweldig vinden om dit boek te winnen :)

  Mijn manier om übergezond te eten is door mijn eigen groente en fruit te zaaien. Ik vind het erg belangrijk om zo biologisch mogelijk te eten. Een bio tomaat uit eigen tuin heeft 10 keer meer smaak te bieden dan welke andere tomaat dan ook. Hiernaast kunnen overige kruiden (welke soms ook verstopte e-nummers of zout hebben) ook achterwege gelaten worden.

  Ten tweede heeft het zaaien van eigen groente een fruit nog een belangrijk voordeel. Mijn moeder is allergisch voor bepaalde stoffen die vrijwel in alle bestrijdingsmiddelen zitten. Hierdoor kan ze niet veel groente en fruit uit de winkel eten. Een paar maanden terug heeft ze het toch geprobeerd en kocht ze biologische perziken. Direct na het eten had ze een allergische aanval ! Ze heeft verder geen andere allergieën, dus het heeft toch echt daar aan gelegen !
  Zo zie je maar weer dat (vooral in de supermarkten) biologische producten niet altijd betrouwbaar zijn.

  Dat is dus zo ongeveer mijn tip om lekker gezond te eten. Ook al is het niet de meest standaard hobby voor een 17 jarige ( :p ) en kost het ook best veel tijd, het is het uiteindelijk dubbel en dwars waard !

 30. Gezond en bewust eten kon me voorheen in alle eerlijkheid een worst wezen tot ik een jaartje terug plots door ziekte
  een jaar lang uit de running geslagen werd. Voeding en gezond eten (en de bijkomende bewustwording) helpen me
  om me beter te voelen. Maar niet alleen dat, het geeft me ook hoop en kracht om te weten dat ik zelf aan mijn
  gezondheid (en hopelijk ook herstel) bij kan dragen. Ik heb de halve inhoud van de supermarkten ondertussen
  omgekeerd om de kleine lettertjes met geknepen oogjes te lezen en heb dus ook fors in mijn standaard
  boodschappenlijstje geschrapt. Er valt zoveel af! Wanneer ze de E-nummers volledig uitschrijven weet ik echter nog
  steeds niet echt wat ik nu nog binnen krijg? Er is zoveel te leren in de wondere wereld van bewust eten, ik wil nog
  zoveel uitpluizen. Ik zie steeds meer dat gezond eten niet saai en kleurloos hoeft te zijn. Daar kan dat fijne boek
  vast mooi aan bijdragen!

  Succes met bloggen dames, het is allemaal erg fijn om te volgen.

 31. Sinds ik besloten heb mee te doen aan the vegan challenge die start op 1 juni ben ik een echte etikettenfreak geworden! Ik kies alvast zoveel mogelijk E-vrije producten zodat ik straks zonder problemen een smakelijke vegan challenge kan ondergaan. Ik ben me nu extra bewust van wat er allemaal in onze voeding zit en door me te verdiepen in de voedingsindustrie ben ik al heel wat zaakjes tegengekomen die me doen inzien wat een impact voeding heeft op je functioneren. M’n boekje/lijstje met E-nummers heb ik al.. nu nog een kookboek misschien?

 32. Al sinds jaren ben ik bewust bezig met gezonde voeding, al is mijn mening met de jaren ook veranderd over wat dat is. Dat er geen (of in ieder geval zo min mogelijk) E-nummers in mijn eten meot zitten, dat was altijd al mijn overtuiging. Ik zoek niet meer ieder E-nummer op, om te kijken wat het dan precies is en ik weet ze ook neit uit mijn hoofd, de makkelijkste manier is zonder E-nummers, maar daar kan ik af en toe best nog wat hulp bij gebruiken. Inspiratie “wat we nu weer eens zullen eten” is sowieso altijd handig en dan een kookboek dat me daarbij helpt…. heel erg welkom!!

 33. Ik ben er sinds kort achtergkomen dat ik allergische reacties krijg bij bepaalde E nummers, met name E 621. We verbouwen bijna al onze groenten zelf, de smaak is vaak zoveel lekker als in de winkel. Ook maken wij onze eigen wijn van de vruchten uit de tuin. Op deze manier weet je precies wat je eet en drinkt:)

 34. Vette actie! Handig zo’n site.
  Ik ben nu zelf erg bezig met steeds meer dingen vers te maken, bijv. zelf dressing/sausjes maken ipv uit een potje. Laatste tijd besteed ik veel tijd aan koken en gezonde eten, het boek zou een ideale aanvulling zijn!

 35. Hey groene meisjes ,
  Ik zou graag mijn reactie beginnen met te
  vertellen dat ik echt een superfan ben van jullie website,
  I love the way hoe jullie om gaan met food.
  Zelf ben ik een vegie , maar vegan koken is ook super, heb ook
  al enkele gerechtjes gemaakt van jullie website & ben steeds benieuwd naar de leuke restaurantjes. Ik zou dit boek graag winnen omdat ik veel bezig ben met gezonde voeding , de juiste voeding, zelf koop ik heel vaak bio, je kan het niet verser en lekkerder vinden dan bio. Bio is voor mij puur genieten, geen extra smaak of kleurstoffen , gwn het pure product. Moest ik dit boek niet winnen , ga ik het zeker halen !
  Graag nog een bedankje aan jullie , wat jullie doen brengt mij inspiratie & geeft me veel tips !

 36. Hier (in Canada) worden alle kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen volledig in alle multi-lettergrepige glorie uitgeschreven. En omdat je geen idee hebt wat die lange woorden allemaal betekenen, glijdt je oog er gewoon overheen. Niet zo best! Beter dus maar om ALLE onuitspreekbare producten te vermijden en naar de groente afdeling te lopen!
  Is het je overigens opgevallen hoeveel lezers inschrijven op een winactie artikel? 37 al, in tegenstelling tot de 9 die op je Lush artikel hebben gereageerd totnutoe. :)

 37. Ooh wat een leuke winactie! Ik ben hier pas ook aan begonnen, en nu richt ik me vooral nog op koken zonder pakjes en zakjes en dus vooral met verse ingrediënten, maar het lijkt me super om hier meer over te ‘leren’ door middel van dit leuke kookboek! Ik hou ook echt van koken, en nieuwe recepten proberen, dus alle kookboeken vind ik geweldig haha.

 38. Sinds een paar maanden houd ik me steeds meer bezig met mijn sportgedrag en eetgedrag. Ik probeer zo vers en biologisch mogelijk te eten en ik voel me echt veel fitter en ik zit lekkerder in mijn vel! Ik zou graag leren om minder E-nummers binnen te krijgen en ik denk dat het bezitten van dit boek me daar mee kan helpen :)

 39. Ik heb me jaren futloos gevoeld en energieloos en altijd bezig met mijn gewicht. Sinds ik bewuster ben gaan eten (wat inhoudt dat ik vooral puur eet en niet alle voorgefabriceerde troep) merk ik dat ik op alle fronten veel beter presteer en gelukkiger ben. Soms heb ik dat niet eens door, maar dat merk ik gauw genoeg weer als ik een week ongezonder heb gegeten. Ik ben nog student, dus vaak is het lastig om zo puur mogelijk te eten, maar ik doe erg mijn best! Dit boek zou een uitkomst zijn!

 40. Wat fijn! Wij proberen inderdaad op E nummers te letten. Zo zijn we al overgestapt op bouillion en plantaardige halvarine zonder E nummers. En kruidenmixen/boemboes maken we zelf. Soepen sowieso. Je schrikt je gek als je ziet wat sommige E nummers bevatten of kunnen veroorzaken… Voor kookboek hou ik me zeker aanbevolen! ;)

 41. Hoi, wat een leuke actie. Ik ben al 21 jaar vegetarisch en eten het grootste gedeelte van de week veganistisch sinds een tijdje. Als ik nu kijk hoe ik de afgelopen 2 jaar me bewuster ben gaan worden van wat en hoe we eten is dat al zo’n verschil als de afgelopen 19 jaar. Ik was eigenlijk een hele ongezonde vegetarier.
  We letten zeker meer op E-nummers en proberen zo veel mogelijk biologisch te eten. En gewoon zoveel mogelijk zelf maken.
  We vinden echt dat als je gezond en lekker wilt eten je de tijd voor je eten moet nemen.
  Ik ben gek op kookboeken, ook al zijn ze niet vegetarisch of veganistisch (de laatste zijn trouwens echt bijna niet te krijgen in Nederlandse boekenwinkels) haal ik mijn inspiratie graag uit kookboeken en probeer er dan een gezonde veganistische versie van te maken.
  Uit dit boek kan ik vast weer veel nieuwe dingen leren!

 42. Wat een leuke winactie weer! :)
  Eigenlijk sinds een hele poos al vegetarisch aan het eten, maar ik denk sinds een maand of wat geleden steeds meer bezig met vegan, biologisch, organic, fair trade, raw food en sport/yoga. Ik leer nog elke dag door veeeeeel te lezen, zowel boeken als voedingverpakkingen… Dit boek zou een prachtige aanvulling zijn op de minimale collectie tot nu toe!

 43. Klinkt als een tof kookboek. Die wil ik wel hebben! ;)
  Wat ik momenteel probeer te doen aan gezond eten is veel groenten en op vaste tijden eten. Ik eet elke dag warm tijdens lunch op school (heel erg wennen!), omdat dat erg goedkoop is en de voedingskosten erg hoog zijn hier (Finland). En groenten, die heb je hier niet veel.
  Wanneer ik thuis kom (heel snel al!), wil ik graag meer biologisch eten. En die slow juicer aanschaffen, want dat klinkt zo fijn.

 44. Dit lijkt me een heel handig boek!
  Een aantal maanden geleden ben ik erachter gekomen dat mijn zoontje van inmiddels 2 jaar niet tegen bepaalde e-nummers kan.
  Hij wordt er druk van en krijgt eczeem. Ik reageer vaak ook heel sterk op bepaalde producten. Ik kwam er alleen maar niet achter waar het nou precies door werd veroorzaakt. Doordat mijn zoontje reageert op kaliumsorbaat (e202) en indigokarmijn (e132) kwam ik erachter dat ik daar ook uitslag van krijg. Wie weet zijn er nog meer e-nummers die we allebei kunnen gaan vermijden. Het is nog best een zoektocht in de winkels om producten zonder e-nummers te vinden. Ik ben al aardig op weg, maar dit boek zal vast nog meer goede tips geven!

 45. Ik heb het boekje, en ik kan jullie wel zeggen dat, hoe praktisch ook, er volop veel zuivel, eieren, geraffineerde suiker en vlees in gebruikt wordt… Dus of de lezers van jullie blog wel tot de juiste doelgroep behoren… :-) wel leuk boekje verder hoor!

  1. We hebben ook niet geschreven dat het een vegetarisch boekje is he ;) Veel van onze lezers eten overigens niet vegetarisch of veganistisch!

   1. Het is echt een praktisch boekje, dus hopelijk maken jullie er iemand heel blij mee :) Trouwens, onwijs leuke site hebben jullie! Ik ben ook niet veganistisch, maar kom toch graag vaak even kijken. Keep up the good work!

 46. Dit vind ik echt een goed artikel! Hierdoor worden veel mensen op de hoogte gebracht dat niet alle e-nummers goed zijn!

  Voeding en bewegen vind ik een van de allerbelangrijkste dingen die er zijn! Ik ben iedere dag heel erg bewust bezig met voeding en was van de e-nummers al op de hoogte en deze probeer ik dus ook zo veel mogelijk te vermijden. Ik ben van mening dat men moet eten zoals voeding bedoelt is en dus eigenlijk niks uit potjes en pakjes maar soms ontkom je daar gewoon niet aan :)

  Sinds ik bewuster met voeding omga en 3 tot 4 keer per week in de sportschool te vinden ben merk ik dat ik natuurlijk veel meer energie heb! Mijn huid is opgeknapt en mijn haren zien er ook een stuk beter uit. Ook heb ik nooit meer last hoofdpijn of migraine behalve soms in mijn ‘periode’Voeding speelt een ontzettend grote rol in je eigen gezondheid.

  Als ik ergens uit eten ga of als ik word uitgenodigd dan ga ik ook niet naar de producten vragen die men gebruikt in het eten, je moet er nog wel ontspannen van kunnen genieten maar ik moet zeggen dat mijn lichaam het wel merkt dat er ‘ander’ eten naar binnen komt dan het gewend is.

  En een leuke bijeenkomstigheid: Mijn kleding is ook ruimer gaan zitten sinds ik puurder eet! :)

 47. dag groentjes

  Vlak voor dit artikel bekeek ik jullie filmpje over Gent. En als echte Gentse
  een voorstel:
  In ruil voor het boekje meer top veggierestaurantjes in Gent. Want eerlijk is eerlijk, er zijn veel lekkerder gekke eetplekjes dan lekker gec in de mooiste stad van Vlaanderen.
  PS: leuk dat we Nederlandse ambassadeurs hebben.

 48. Voeding. We stoppen van alles in onze mond, maar weten we wel wat hier allemaal in zit? Deze vraag kwam een paar jaar geleden in me op en besloot toen naar de bibliotheek te gaan en het boekje over E-nummers te lenen, ik heb het na een paar pagina’s al weer weggelegd, want dat zei me al genoeg. Het is tijd voor verandering. Je hebt zo jezelf ermee door de verkeerde dingen in je lichaam te stoppen. Nu enkele jaren later voel ik me goed doordat ik weet dat de dingen die ik in mijn lichaam stop dingen zijn waarvan ik weet wat ze zijn. Niet dat ik me af hoef te vragen wat is E120? Ik interesseerde me hier tot zo verre in dat ik voedingsleer ben gaan studeren en veel educatieve boeken te gaan lezen. Door jezelf steeds meer kennis toe te eigenen kan je dit toepassen op jezelf tot een gezond en gelukkig leven. Schoonheid en happiness zit van binnen en de dingen die in je stopt spelen een enorme rol. Er zijn zoveel mooie producten waarmee fantastische gerechten te maken zijn zonder allemaal rare toevoegingen en conserveringsmiddelen. Het is enorm leuk om nieuwe gerechten en nieuwe kennis te verzamelen!! Ik voel me blijer en vrijer dan ooit, ook al ben ik vegetarisch en eet ik lactosevrij je kunt zo creatief zijn met de producten die moeder natuur te bieden heeft. Love the world, love the real food, and feel great <3.

 49. Ik ben al jaren bezig met gezonde(re) voeding, al is mijn visie hierop in de loop der tijd wel flink veranderd: waar ik me eerder vooral bezighield met calorieën, vind ik pure, onbewerkte voeding en het luisteren naar mijn lichaam nu veel belangrijker. Sinds ik jullie mooie blog heb ontdekt, ben ik ook meer gaan nadenken over de voordelen van plantaardige voeding − zowel voor mezelf als voor ons milieu. Hierom streef ik ernaar zoveel mogelijk natuurlijke (en dus E-nummervrije!), bij voorkeur biologische producten te eten, en het gebruik van dierlijke producten als vlees en zuivel te beperken. Het geeft een goed gevoel me bewust te zijn van mijn voeding, en ik kan er daarom ook veel meer van genieten. Puur eten is immers zó veel lekkerder dan − naar mijn mening − de basale smaak van eten met veel E-nummers. Geen pakjes en zakjes voor mij, dus. Eten kan je zoveel meer plezier geven!

 50. Ik word er heel gelukkig van om ook de kleine dingen zelf te maken: bouillon, wraps, kruidenmengsels, brood en ijs. Zo weet je precies wat er in gaat en is het ook meteen veeeeeel lekkerder! (of ik beeld me dat in, ik word er in ieder geval gelukkig van!)

 51. Ik realiseerde me een tijdje geleden pas dat wat ik in mijn mond steek, eigenlijk mijn brandstof is. Is het gezond eten, dan draait mijn motor goed. Is het rommel, dan val ik stil. En daar moet ik dan bijna 34 voor zijn om zoiets te beseffen! Ik heb net een dochter gekregen en ik ga proberen om haar bewuster met eten te laten omgaan, zonder er een probleemsituatie van te maken antuurlijk. Gewoon duidelijk maken dat eten goed voor je moet zijn omdat je zelf goed voor je lijfje moet zorgen als je wil dat het groeit en als je wil dansen en springen en ravotten.

 52. Lees het boek een pleidooi voor echt eten van Michael Pollan en je weet Alles! Ook te koop bij Bol.com

  Eet niet wat je overgrootmoeder niet als voedsel herkent, dekt de hele lading…aanvullen met een dosis beweging!

 53. Ik vind gezonde voeding en gezond leven in het algemeen heel erg belangrijk. Dat heeft ook wel te maken met mijn gezondheidsklachten. Ik eet zo puur mogelijk. Maar soms zondigen kan ik toch niet weerstaan. Wil ik mezelf troosten, dan koop ik een zak chips en eet die in 1x leeg…. Daarbij kies ik dan wel weer de minst erge soort; dus niet paprika (met toevoegingen), maar naturel.

 54. Gezonde voeding is voor mij een blijmaker! Naast het feit dat ik allergisch ben voor E-nummers (slik!) en dit best ingrijpende invloed is op mijn energiepeil als ik iets ‘slechts’ eet ben ik ook een sportverslaafde vegetariër :D Haha en niet zomaar sport, vechtsport! Verschillende vechtsporten beoefen ik 3 keer per week en daarnaast ren ik ook veel rondjes in het oosterpark + dagelijks fitnessoefeningen omdat ik zelf benoemd verslaafd ben aan de endorfinerush. Dit zorgt ervoor dat ik heel veel trek heb (ook snel achter elkaar, een omelet is bv voor mij een tussendoortje, geen maaltijd) en mijn smaakpapillen niet elke week hetzelfde wil voorschotelen. Gelukkig hou ik van koken en kom ik uit een christelijk gezin waar ambachtelijk koken er met de paplepel is ingegoten! E-nummers zijn nog wel tricky omdat ik ze nog niet altijd vermijd, ik merk wel ontzettend ook door mijn intensieve vechtsport trainingen dat voeding zó veel uitmaakt. Voor mij is het belangrijkste in voeding dat ik gezond leef met zo puur en biologisch mogelijk voedsel. Ook is voedsel meer dan brandstof, het is zo ontzettend lekker en je bent er iedere dag mee bezig :) echt een feestje om een nieuw gerecht te proeven wat je weer maandelijks zou willen weten.

 55. Ik ben al een aantal jaren bezig met gezonder eten, sowieso vegetarisch, probeer de zuivel ook meer te laten staan. Sinds vorig jaar zijn de kinderen (nu 12 en 9, vegetarisch opgevoed) ook bezig met het doorkijken van de etiketten. Ze begrijpen een aantal dingen, maar nog niet alles (e120 en gelatine, is vrij duidelijk voor ze)
  Zou graag meer bewustzijn, ook bij de kiddoos, willen en beter beslagen de supermarkt, bij de bio winkel hoeft dit minder, binnen willen lopen….

  daarom dus…

 56. Ik ben nog niet zo heel lang bewust bezig met eten. Door de jaren heen ben ik aardig dicht gegroeit, en met aardig bedoel ik dan tot een supersize portie van mijzelf. Onze zoon heeft PDD-Nos en in mijn zoektocht hoe ik hem zou kunnen helpen en wat voor hem goed zou zijn kwam ik ook een artikel tegen over voedsel. Kaboem, dat was als of er even een spiegel werd voor gehouden… Inmiddels is ons levenspatroon drastisch omgegooid, nee we zijn niet metteen heilige boontjes geworden. Maar ’s avonds normaal eten is inmiddels wel een gewoonte ipv we zien wel wat we eten en anders maken we even snel wat makkelijks en snel. Inmiddels zijn we ook etiketten gaan lezen… pff dat is een uitdaging opzich, maar waar een wil is is een weg… en met 10 kilo lichter, een dochter die is gaan stralen en een zoon waarvan zijn gedrag een lichte verbetering doormaakt kan ik alleen maar zeggen we zijn op weg, we zijn nog lang niet op ons eind bestemming maar we hebben wel de goede weg gevonden.

 57. Tja, het liefste ga ik naar de supermarkt voor mijn boodschappen. Ik kijk heel vaak naar de ingrediëntenlijst, maar het is volgens mij niet mogelijk om daar iets te kopen wat niet bewerkt en vol E-nummers zit! En nou wil ik best af en toe gemalen schildluis eten (E 120), maar het internetfilmpje over een hamburger die er na 14 jaar nog vers uitziet heeft me wel laten schrikken! Jullie hebben me wel erg nieuwsgierig gemaakt, want ik ben er bijna van overtuigd dat het niet mogelijk is om E-nummervrij te eten!

 58. Leuke actie! Begin dit jaar ben ik naar India geweest, hier heb ik een Yoga Teacher Training gevolgd. Dit heeft me meer bewust gemaakt in het breedst mogelijke manier. Hoe ik tegen de wereld aan kijk, hoe ik mezelf wil ontwikkele, hoe ik anderen wil helpen hun passie te vinden en natuurlijk hoe belangrijk bewust eten is. Door India ben ik gestopt met koffie drinken (een dagelijks onderdeel van mijn leven!), vlees eten en probeer ik te minderen met suiker. Toch blijkt dit laatste zo moeilijk om door het bomen het bos te zien, er zitten zoveel toevoegingen in zogenaamd gezond ogend voedsel. Dit boek zou mij helpen in mijn zoektocht om zo gezond mogelijk te eten.

 59. Ik let heel erg op wat ik eet sinds twee jaar. Daarvoor was ik er nooit mee bezig, maar had ik altijd wel ergens last van en ik had gemiddeld 3 tot 4 keer per jaar de griep (!). Ik ben me, op aanraden van een collega, meer in voeding gaan verdiepen. Hippocrates zei ooit: Laat voeding je medicijn zijn. Hier ben ik het helemaal mee eens. Lichamelijke kwaaltjes en ziektes kun je echt verminderen of zelfs helemaal beter maken met voeding.

  Wat eet ik nu? Voornamelijk veel groente en fruit (minstens 3 stuks fruit en 400 tot 500 gram groente per dag), bonen, noten en in mindere mate vlees, vleesvervangers, kaas en eieren, aardappelen, volkoren pasta, zilvervliesrijst en speltbrood. Klinkt misschien heel saai, maar dat is het niet! De tip is bij alles om het zélf te doen en om veel uit te proberen.

  Ik maak een geweldige tomatensaus voor over de pasta vol met groente, zelfgemaakte pitabroodjes met verse guacamole of hummus, en heerlijke rauwe taart van dadels en pecannoten. Alles is vers, zonder toevoegingen en zoveel mogelijk biologisch. Je zal echt het verschil merken.

  Wat mijd ik? Suiker, e-nummers, transvetten, alle bewerkte producten, goedkoop vlees/kaas/zuivel, alle lightproducten en dit soort ‘voeding’. Kaas eet ik volvet en van de boerderij afkomstig, zonder rare toevoegingen. Ook alleen biologisch vlees en vleesvervangers zonder e-nummers (kijk een bij het merk Soto!) Het baart me zorgen dat de overheid geld verkiest boven de gezondheid van de bevolking en toelaat dat deze producten op zo’n grote schaal worden verkocht en gepromoot. Veel mensen weten niet eens wat er in hun ‘voeding’ zit of wat er mis mee is. Dat is jammer, want we kunnen met zijn allen veel gezonder leven!

  Ik ben benieuwd wat dit kookboek mij nog meer kan leren! Er zijn een aantal gerechten die ik graag wil maken zonder e-nummers, maar helaas wijkt de smaak dan toch veel af. Misschien staat er in dit boek goede tips? Ik ben heel benieuwd!

 60. Ik ben een newbie op dit gebied. Ik at voorheen gewoon wat ik lekker vond, veel brood en koolhydraatrijk eten(grote porties) en zo min mogelijk groenten, want dat was natuurlijk vies.

  Maar van die mindset ben ik nu afgestapt en ik probeer steeds meer groenten en vis te eten. Dit wil ik echt omzetten naar een leefstijl ipv fases.
  Ik ben nu nog aan het experimenteren met het vinden van creatieve manieren om gezond te eten, want ook dat is belangrijk, de afwisseling en hoe je het allemaal kan voorbereiden.

  Stap voor stap naar een gezondere leefstijl.

  Ik wil me nu ook meer informeren over de E-nummers want daar weet ik nog heel weinig over. Dit kookboek kan me heel veel leren, dat weet ik nu al. Ik ben er in ieder geval erg benieuwd naar.

 61. Ik heb wat voedselallergieën dus eten is voor mij altijd opletten. En daarom kook ik eigenlijk nooit uit pakjes maar altijd met verse ingrediënten. Ik weet graag wat ik eet en op die manier heb ik de volledige controle. Daarnaast smaakt het ook zoveel malen lekkerder. Niks geen kant en klaar zakjes, maar verse kruiden en je krijgt een ware smaak explosie!

 62. Ik eet graag gezond, gewoon omdat ik het heerlijk vind. Van kant en klaar hou ik niet, ik sta graag in de keuken en ben mede daarom fan van jullie site. Sinds kort struin ik ook de biowinkels af, op naar betere producten omdat ik me besef dat alles wat we binnen krijgen niet goed voor een mens kan zijn. Het hoe en wat over E-nummers, daar weet ik nog niet veel van en daar kan ik nog veel van kan leren. Dit boekje lijkt me de uitkomst!! Heerlijk, gezond en zonder E-nummers kokkerellen, wie wilt dat nu niet?!

 63. bij mij stemmen mijn eetgewoontes overeen met mijn mood. als ik me uitgeput en slechtgezind voel, overleef ik bijna alleen maar op chocola en cake, waarschijnlijk om m’n slecht gevoel te compenseren of zoiets. maar wanneer ik me happy voel lukt het me veel beter gezond te eten en te bewegen, en ik merk ook dat ik me daardoor beter voel in m’n vel. ik heb lange tijd een eetstoornis gehad en die heb ik nu ongeveer overwonnen, maar ik blijf me superslecht voelen als ik aan ‘verboden’ eten toegeef, en ik zal altijd een beetje geobseddeerd bezig zijn met mijn voedsel en beweging. niemand is perfect hé :)

 64. Een nieuw kookboek is nooit weg, al een tijd bezig met gezonder eten maar de afwisseling vind ik best lastig, in drukke tijden val ik makkelijk terug naar oude gewoontes, helaas. Het boek zou me daar goed mee helpen om dat te voorkomen.

 65. Als ik gezond eet voel ik me gelijk een stuk energieker dan wanneer ik kant en klaar voedsel eet. Je merkt echt heel erg dat eten eerst en vooral als brandstof bedoeld is. Maar het is soms zo moeilijk! Ik heb helaas geen tijd om echt alles from scratch te maken. Dus snelle en makkelijke recepten om de e-nummers (die tegenwoordig echt overal in lijken te zitten) te vermijden zijn van harte welkom! :)

 66. Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in (gezonde) voeding en ga in september dan ook voeding en dietetiek studeren. :) Ik heb heel vaak buikklachten na het eten en ik houd nu ook bij wat ik eet en hoelaat, zodat ik kan uitzoeken wat ik niet meer moet eten en wat wel kan. Sowieso eet ik veel fruit/groenten/noten als ik moet leren, zodat ik voor een lange tijd energie heb en me goed kan concentreren.

 67. Wat een super leuke winactie. Sinds een jaar ben ik bezig met een omslag te maken in mijn voedingspatroon. Ik gebruikte eerst veel pakjes zoals knorr wereld gerechten maar kwam er achter dat de smaakversterkers en overige E nummers een weerslag geven op mijn gezondheid. Ik probeer nu gezonder, verser en biologischer te eten maar kan hierbij zeker hulp gebruiken.

 68. Ik eet sinds kort glutenvrij omdat ik mogelijk een allergie heb. Voorheen at ik al vegetarisch en overwegend veganistisch, nu merk ik dat als ik zelf kook dat het dus altijd glutenvrij én veganistisch is. Dat klinkt misschien als een beperkt dieet, maar het heeft echt mijn blik verruimd! Ik heb nu zoveel dingen geleerd en merk dat het echt niet nodig is om bijvoorbeeld altijd brood als lunch te eten, of dat kaas echt niet onmisbaar is in een gerecht. Wat dat betreft ben ik ook wel blij dat ik minder troep in mijn lichaam stop, ik ben nu, meer dan ooit, echt bewust van wat ik in mijn lichaam stop en maak bijna alles zelf. :)

 69. In de eerste plaats eet ik vegetarisch en soms veganistisch, wat al een boel toevoegingen uit het dierenvoer scheelt. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk alleen basisproducten te kopen. Groente, fruit, noten, zaden, meel etc. Alleen brood koop ik door tijdgebrek altijd kant-en-klaar. Maar ik bak bijvoorbeeld zelf mueslirepen en snack het liefst daarmee, of iets van fruit. Natuurlijk heb ik ook zo zwakke momenten, waarin ik haastig iets meegraai uit de supermarkt… maar daar zou dit boekje dan mooi van pas komen. De meeste dingen moeten gewoontes worden, is mijn idee, en hebben niets met tijdgebrek te maken.

 70. Jaaaa leuk! Ehm.. Nouja, eerlijk gezegd doe ik niet héél veel moeite om gezond te eten. Ik heb nooit van heel zwaar en ongezond voedsel gehouden, dus dat maakt het dan wel lekker makkelijk om gezond te eten natuurlijk. En vega(n) eten zorgt er ook voor dat ik automatisch bewuster gaat koken, dus op die manier ben ik er wel mee bezig. Maar soms eet ik ook wel een heel pakje stroopwafels achterelkaar op hoor, ik ben ook niet perfect, haha! De laatste twee jaar merk ik wel dat ik nauwelijks nog kook uit pakjes en zakjes, dus zo ‘puur’ mogelijk. Hoewel dat ook niet altijd wil lukken hoor, dus daarom lijkt dit boekje me heel leuk :)

 71. Klinkt heel erg inspirerend. Ik eet sinds een aantal maanden zoveel mogelijk e-nummer vrij, suikervrij en koolhydraatarm. Klinkt als een hele mond vol, maar het was voornamelijk even mijn systeem omgooien. Het begon met een stabiele hormoonhuishouding maar daarbij voel ik me er ontzettend goed bij. Mijn pcos klachten verdwijnen langzaam (acne-huid, overbeharing, onregelmatige ongesteldheid) en voel me ontzettend energiek en gezond. Ben zelf gaan hardlopen om met mijn nieuwe lading energie om te gaan. Dat had ik een paar jaar geleden niet kunnen bedenken. Heerlijk!

 72. Leuke actie! Ik ben het boekje al eerder tegengekomen op Internet, maar zou er graag mee aan de slag gaan in de keuken.
  Ik ben er na hardleers achtergekomen dat voeding een cruciale rol speelt in mijn gezondheid. Na eindeloos veel vage klachten waar niets van gevonden kon worden bij de huisarts, heb ik zelf het heft in handen genomen en ben ik gaan schrappen in mijn dieet. Voor mij waren de uitkomsten verbijsterend en gelukkig voel ik me een stuk beter inmiddels. Dit is ook een grote motivatie om nog bewuster met voeding om te gaan. Maar ik probeer het wel leuk te houden, al dat strenge gedoe en eindeloos veel regeltjes daar hou ik niet zo van. Mijn basisregel is gewoon zo weinig mogelijk eten waar mijn lichaam niets aan heeft of niets mee kan. Dus zoveel mogelijk dingen eten die geen etiket hebben of weinig bevatten zoals groenten, fruit, rijst etc. Verder bij voorkeur biologisch en geen suiker of witmeel. Ook leuk voor de kilo’s!

 73. Oh wat een leuke winactie! Deze zou ik toch wel heel graag willen winnen. Ik ben eigenlijk sinds ongeveer 2 jaar bezig met gezonder en bewuster eten. Of ik dik of dun ben, maakt me helemaal niks uit: zolang ik maar gezond ben! Het is vaak nogal lastig om hier als 16-jarig meisje rekening mee te houden, vooral omdat mijn omgeving of gezin hier niks mee doet. Ik probeer daarom maar zoveel mogelijk op te letten, al is het soms maar een klein beetje. Ik heb ook heel enthousiast de E-nummer app gedownload en koop van mijn overige zakgeld biologisch eten. Tsja, het is niet wat mijn leeftijdsgenoten doen, maar het voelt gewoon goed. Dit kookboek zou me ontzettend helpen!

  Liefs Maudy

 74. Het lijkt me een geweldig boek! Ik ben zelf aan langere tijd bezig met bewustwording en voor mij hoort daar gezond eten ook bij! Aangezien ik student ben en toch ook wel op de kleintjes moet letten lukt dat niet altijd. Wel probeer ik om zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken en zo min mogelijk additieven.

  Hopelijk win ik dit boek zodat ik nog meet lekkere gezonde recepten kan maken!

 75. Lieve iedereen! Dankjulliewel voor alle reacties! Supergoed om te horen dat jullie zo bewust met voeding bezig zijn.
  De winnares is Yvonne! Zij heeft inmiddels een mailtje van ons ontvangen.

  Bedankt voor het meedoen en tot bij de volgen de winactie :)

  Groetjes Merel en Jamie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *