Winactie: Ogreen Clean Machines

ogreen1

Foto door Aline Bouma  

Plantjes hebben wij altijd wel leuk gevonden, maar sinds een tijdje zijn we totaal in de ban van alles wat groen is. Het is jullie vast ook opgevallen dat de cactussen (of cacti, je schijnt het beide te mogen zeggen,) je om de oren vliegen en dat planten adopteren HOT is. We geven het toe, we gaan helemaal mee in deze trend. Maar we zeggen er wel bij: wij gaan er vanuit dat deze trend here to stay is. Vandaag gaan we de Ogreen Clean machines, aka onze nieuwste groene kameraden, in het zonnetje zetten. Sterker nog, we gaan plantjes verloten onder onze lezers! Veel leuker wordt het vandaag niet, geloof ons maar.

Naast dat planten geweldig staan in ieder interieur, is het sowieso een goed idee om wat groen in huis te halen. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor een gezonder leefklimaat. Het schijnt zelfs dat planten voor betere prestaties kunnen zorgen. Dat hebben ze onderzocht op kantoren met en kantoren zonder planten. Het schijnt dat mensen minder moe worden in ruimtes waar planten staan, wow! Dit schijnt ook te gelden voor klaslokalen en ik kan niet wachten om het lokaal waarin ik (M) lesgeef ook vol te zetten met plantjes. Kortom, go green or go home!

ogreen2

De Clean Machines van Ogreen worden milieubewust gekweekt. De leuke verpakking waarin ze worden geleverd is duurzaam en volledig afbreekbaar. Overigens hebben wij de plantjes zelf omgepot naar andere potten, omdat de planten groeiden en te klein werden voor de kartonnen verpakking. Daarbij komt dat de duurzame verpakking niet 100% water resistent is (logisch,  voor een afbreekbaar product) en daarom leek ons stenen potten makkelijker. Sinds we de plantjes hebben omgepot zijn ze nóg groter geworden!

Er zijn verschillende Clean Machines. Namelijk:

– Ogreen Hero (1 plant zuivert 23m2 lucht)
– Ogreen Champ (1 plant zuivert 30m2 lucht)
– Ogreen Superb (1 plant zuivert 10m2 lucht)
– Ogreen Icon (1 plant zuivert 30m2 schone lucht)
– Ogreen Genius (1 plant zuivert 12m2 schone lucht)

Wij vinden ze, stiekem, allemaal even leuk. Maar zelf hebben wij de Champ en de Superb.

Misschien is je opgevallen dat er bij de planten wordt aangegeven hoeveel vierkante meter schone lucht er wordt ‘geleverd.’ Hierbij is de gemiddelde plafondhoogte van 2,5 meter genomen. Zoals je ziet levert de Superb 10 vierkante meter schone lucht. Dat staat gelijk aan 25 kubieke meter. Moet je je voorstellen hoeveel schone lucht dit oplevert als je er een aantal neerzet!

Clean Machines kopen

Alle Clean Machines kosten €9,50 per stuk. Mocht je een heel pakket willen, bijvoorbeeld voor op je kantoor, (strik je werkgever hiervoor!) dan kost dat €132,50 en daar krijg je 16 (!) planten voor. Waar worden de Clean Machines verkocht? Inmiddels al op heel veel plekken! Zo kwamen wij ze bijvoorbeeld tegen in de prachtige conceptstore FOLK, in Groningen. Maar je schijnt Ogreen ook in Londen te kunnen vinden! Wow, Ogreen goes global.

De makkelijkste manier om de Clean Machines te vinden, is via de webshop van Ogreen. De plantjes worden professioneel verpakt en thuis bezorgd. Onze Clean Machines zijn ook via pakketpost gekomen en dat ging prima!

Winactie – GESLOTEN

Schermafbeelding 2015-09-07 om 15.09.55

Poppie, showing some love. (gelukkig laten onze katten alle planten heel!) 

Omdat wij mega enthousiast zijn over deze mooie planten, hebben we geregeld dat we 3  exemplaren mogen verloten onder onze lezers. We hopen nu natuurlijk dat jullie dat net zo leuk vinden als wij!

Wat moet je doen om kans te maken?

Laat een reactie achter waarin je vertelt dat je meedoet aan de actie. Ook zouden we het leuk vinden als je ons vertelt welke van de Clean Machines jouw favoriet is! Check daarvoor de webshop.

En natuurlijk zouden we jullie eeuwig dankbaar zijn als jullie ons en Ogreen zouden willen volgen, bijvoorbeeld op Facebook en Instagram! Ogreen kan jullie support goed gebruiken, dus alvast bedankt namens hen!

Wij wensen jullie heel veel succes en we kijken uit naar jullie reacties!  

Deze blogpost bevat producten die wij hebben gekregen van een merk of webshop.

PS omdat we er regelmatig vragen over krijgen: de Single Ladies poster hebben we van Etsy :)

PPS De winnaars zijn inmiddels gekozen. Gefeliciteerd Fenna, Anne en Noortje! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

293 gedachten over “Winactie: Ogreen Clean Machines

 1. Wat een fijne actie, ik doe graag mee, ik was al op zoek naar milieubewust gekweekte planten. Ze zijn allemaal leuk, maar ik vind de Genius er lekker fris groen uit zien.

 2. Superleuk! Ik doe graag mee voor m’n nieuwe huis! Vind de superb de allermooiste!

 3. Weer een goede actie van de Groene Meisjes, ik doe mee!
  Champ vind ik de leukste.

 4. Superleuke actie! Mag ik meedoen? Moeilijk om te kiezen maar ik ga toch voor de Champ.

 5. Fijne actie weer :) ! Daar doe ik natuurlijk graag aan mee !
  Ik zou voor de Hero gaan.
  Stiekem vind ik de Icon en Genius haast nog leuker, maar mijn ervaring is dat ‘sprieterige planten’ altijd binnen no time gekortwiekt worden door de poes.. :P

 6. Wat een leuke actie! Een beetje meer groen in je huis is gezonder en je voelt je beter! Ik doe heel graag mee omdat mijn huisje ook wat groen mag gebruiken :) ik vind ze aallemaal erg leuk vooral de Ogreen superb met die kleine schattige blaadjes en de Robuuste Hero :) ik zal ze met liefde verzorgen en ze een prachtig plekje geven

 7. Hi! Ik zou graag meedoen aan de actie!
  Ik vind persoonlijk de OgreenChamp wel heel mooi! Ik heb zelf op het moment een sanseveria die al heel veel stekjes begint te krijgen, dus misschien kunnen we een keer allemaal stekjes ruilen :-D haha. Wat ook super leuk is, is er ergens een huis een hangplant, van een kast af oid. Zoek zelf ook nog een leuke hangplant, suggesties?
  Liefs!

 8. Mijn ouwe huisje in Amsterdam kan wel wat zuivere lucht gebruiken! De champ is mijn favoriet!

 9. Goedemorgen! Het plantje zou ik goed kunnen gebruiken op mijn werk ook omdat er te weinig zuurstof in de lucht zit. Dit hebben wel onlangs ontdekt (hygro meter opgehangen!) Mijn voorkeur in de Champ!

  Fijne dag!

 10. Geweldig dit! Elke keer neem ik mij voor om meer groen in huis te halen. Planten lukken mij nog wel maar bloemen niet echt. Ik ga binnenkort van een kamer naar een echt appartement en heb dan meer ruimte. Deze plantjes zullen dan ook heel mooi in mijn huis staan :)

 11. Wat een leuk bericht. Ik had nog nooit van deze planten gehoord. Genius ziet er leuk uit.
  Ik zal vandaag de planten in mijn woonkamer weer eens water geven. Kunnen ze nog beter de lucht zuiveren?

 12. Heerlijk om thuis en op kantoor planten te hebben! Mijn favoriet thuis is een enorme avocadoplant (boompje eigenlijk). Ook op kantoor heb ik een stuk of vijf enorme planten. Hoewel ik de Ogreen plantjes leuk vind, doe ik vanwege gebrek niet mee aan de winactie. Deze Ogreen plantjes zouden het trouwens vast goed doen in steden zoals Beijing, waar de luchtvervuiling de pan uit rijst en mensen dus massaal luchtfilters kopen voor in huis. O en ik ben natuurlijk heel blij te lezen dat de plantjes in een kartonnen potje zitten en niet in plastic! Is het verpakkingsmateriaal ook zonder plastic?

 13. Wat een leuke plantjes. Hero is wel mijn favoriet. Wat zal die leuk in mijn nieuwe huiskamer staan.

 14. Superb en Champ!! Per 1 oktober ga ik samenwonen met de allerleukste man ooit!! Op mn roze wolk zitten in schone lucht kijkend naar een groen plantje ….. Ja, genieten!! :D

 15. De champ, omdat hij er stevig uitziet. Want hoewel ik van planten hou is helaas mijn vensterbank momenteel weer leeg omdat ze weer eens overleden zijn door het zonnetje :(

 16. Oei…die Icon is leuk! Zo ‘springerig’, daar houd ik wel van. Hero is ook leuk.

  Wat ik wel vreemd vind is dat ze de luchtzuiveringscapaciteit in m2 aangeven. Ik kan me niet voorstellen dat de icon een kerkruimte (10 meter hoog of meer) van 30 m2 ‘aankan’. Logischer zou zijn om de luchtzuiveringscapaciteit in m3 aan te geven (of aan te geven dat het om ruimtes gaat van 2,5 meter hoog, dus 75 m3 inhoud). Of doe ik nou moeilijk…;-).

  1. De luchtkwaliteit wordt gemeten in kubieke meters, maar we hebben het alvast voor je omgerekend. Inderdaad met een gemiddelde plafondhoogte van 2,5 meter. Je doet dus zeker niet moeilijk, maar wij maken het je graag makkelijk :). Ogreen team

 17. Wat een leuke actie. Ik mis wel wat groen in mijn huis. De Champ vind ik het mooist, want dat reinigt bijna mijn hele huis, haha!

 18. In please! Denk dat favoriet XL pakket is, like them all namelijk ;-)

 19. Grappig, ik zat dit gister net toevallig te bestuderen omdat de Waar ze binnenkort ook gaat verkopen. Hoe meer planten, hoe beter. Ik doe graag mee dus. De Hero vind ik het mooiste!

 20. Leukleukleuk!! Zelf ben ik een aantal jaren terug een plantenasiel gestart in Tilburg ( waar de meest vervuilde lucht boven hangt in NL ) Het zou fantastisch zijn om Ogreen Hero in huis te mogen nemen. Een plant voor mezelf en niet voor de weggeef, die ook nog eens de lucht zuivert. Wauwww :) ik vind m prachtig met zn leuke kleine blaadjes. Duimen maar.

 21. Helemaal leuk, wat een gave plantjes! Vooral Hero vind ik leuk.

 22. Wat een geweldige naam! Ik was meteen geïntrigeerd en het blijken gewoon planten te zijn. Echt super! Mijn favorieten zijn de Superb en de Champ. :-)

 23. Wojooo dit is te gek. Ik snap niks van planten en welke nou goed zijn voor je huis enz enz dus dit is ideaal! Ik vind Hero het leukste.

 24. Jaa wat een gave actie! Ik ben dol op planten, welke soort dan ook. Eigenlijk vind ik ze allemaal leuk, maar als ik een favoriet moet kiezen ga ik voor de Champ.

 25. Ik ben dol op planten! Ik ben nog op zoek naar planten voor de slaapkamers, deze wil ik hier graag voor gebruiken.. De Hero en de Icon vind ik het mooist.

 26. Wat een leuke planten! Ik doe graag mee. Ik vind ze allemaal wel leuk eigenlijk, maar als ik een keuze moet maken dan kies ik de champ.

 27. Dit is echt geweldig! Mijn huis snakt echt naar meer planten. Ja, serieus, dat kan echt haha. Sinds ik ontdekt heb dat mijn vriend ze graag vertroetelt moet ik hem er gewoon blij mee maken :) Ik vind de champ en suburb de leukste.

 28. A happy plant is a happy boy! Sinds de komst van onze zoon hebben we vaak de ramen open om lekker te luchten, als het straks weer winter wordt (brrr) kun je niet de hele dag de raampjes openzetten. In combinatie met een verwarming die af en toe aan zal staan is een beetje luchtzuivering wel fijn! Voor op Lukas zijn kamertje zou een plantje erg goed zijn!! De superb zou ruim voldoende zijn om zijn kamer van schone lucht te voorzien. Voor in de woonkamer zal ik dan zelf een mooie champ kopen! Zo gaan wij luchtzuiverend de winter in :)

 29. Ik doe graag mee. De champ is mijn favoriet. Graag zou ik m’n troosteloze praktijkruimte hier een beetje mee opfleuren voor mijn cliënten.

 30. Heel leuk! En de prijzen vallen mij heel erg mee.

  Ik kende dit merk nog niet.
  Ik en mijn vriend zijn op het moment nog flink aan het klussen en gaan als alles mee zit deze maand samen wonen.
  Dus ik doe graag mee met de win actie om wat groen in huis te halen :)

  De Ogreen Hero is gelijk mijn favoriet heel mooi vind ik die.

  Liefs,

 31. Mijn nieuwe studentenkamertje heeft zeker een beetje schone lucht nodig! Daarom is de Ogreen Genius precies goed voor mijn nederige optrekje. Liefs, Loulou!

 32. Wat een geweldige actie! Normaal probeer ik me in te houden als het om winacties gaat. (vaak heb ik het niet eens nodig, dus is het meer voor de heb) Maar van planten heb je nooit genoeg! Zeker voor de Icon maak ik een uitzondering omdat ie niet alleen qua uiterlijk perfect zou passen bij de rest, maar ook zijn eigenschappen spreken me heel erg aan. Sounds like a winner. (En als ik hem niet win, ga ik hem op mijn verlanglijst plaatsen ;-) )

 33. Ik ben een groot voorstander van groen thuis en op kantoor en ben bijzonder gecharmeerd van Ogreen Hero. Leuk concept!

 34. Hoi, ik doe graag mee aan de actie. Echt leuk, ik ben al een tijdje bezig mijn huis groener te maken en ik ben hierbij specifiek op zoek naar luchtzuiverende planten. De “modelletjes” Champ en Superb zijn dan wat ik zoek en als ik zou moeten kiezen, zou het Champ worden. Bedankt voor deze winactie, ik ga meteen ff de Ogreen site afspeuren, en liken natuurlijk

 35. Toffe actie! Ik doe graag mee. De Icon lijkt mij een mooie plant voor hier binnen. Die vindt onze kat Luna vast ook leuk, met van die grote uitstekende sprieten. ;D

 36. Ook ik doe graag mee!
  De genius zou ik graag een plekje in mijn studeerkamer geven!

 37. Tof! Ik doe graag mee. Het leukste vind ik de Ogreen Icon, ik hou van varen(achtige) planten, perfect met een kop thee, rieten rolgordijntjes en de gedichten van Ingrid Jonker.

 38. Champ! Zo, die staat genoteerd.. Heb namelijk twee keer de website van O Green opnieuw moeten openen omdat ik de – die ik nét opgezocht had- naam vergat zodra ik alle reacties zag haha. Champ, hero, genius, het is ook allemaal ban hetzelfde, vrolijke kaliber! Ik zou zo’n plantje heel erg leuk vinden voor in mijn nieuwe studentenkamer. Net verhuisd, maar nog geen echte plant in huis gehaald (vorige kamer was daar te klein voor, daar had ik alleen twee mini cactusjes). Ben heel benieuwd! Superleuke winactie weer :)

 39. Jeej, groen! Ik hou van plantjes! Ik ben net bij mijn vriend ingetrokken en ja, een mannenhuis heeft niet zoveel accessoires en planten. Daarom kan ik dit goed gebruiken om het huis wat gezelliger te maken. Ik vind de Ogreen Hero het leukst!

 40. Ideaal voor in mijn studentenkamer midden in de stad. Daar kan ik wel wat schone lucht gebruiken! :) Ik vind de Champ en Superb erg mooi!

 41. Leuk idee, …….ik zou het super vinden om een Champ voor mijn dochter en haar man te winnen. Zij zijn net verhuisd naar hun eerste eigen huis, dus er hangt nogal wat verf-lucht dat gezuiverd moet worden.
  Succes met de verkoop van jullie boek…..spannend.

 42. The Green Cleaning Machine!!!! Super… En weer iets nieuws geleerd dat planten in de slaapkamer geen probleem zijn dus weg met de plastic nepperddjes en bring on the real deal!!
  Ja ook ik doe graag mee met de actie en vind de Superb echt wel de mooiste van allemaal..
  Trouwens leuke informatieve en vol goed eideetjes blog hebben jullie.. Keep it going ladies

 43. Wat een geweldig concept. Groen en functioneel. Volgens mij is dat altijd zo, ik heb nog geen groen initiatief gevonden dat geen gezonde, levensverlengende, zuiverende en vooral vrolijkmakende bijverschijnselen heeft. Ik zou graag een plant willen winnen. Niet voor mij zelf maar voor mijn zoon van 17 die, sinds een paar maanden, eindelijk om is en van zijn kamer graag een oerwoud wil maken. In zijn eigen woorden, “Ik weet niet waarom maar het maakt me gewoon helderder…”. Welke plant is mij om het even. Maar ik denk dat hij de Ogreen Superb fantastisch zou vinden.

 44. Jaaa, ik doe mee! Ik zag laatst een foto van jullie op Facebook voorbij komen, waar heel veel planten op stonden. Toen nam ik me voor om in ons nieuwe huis, waar we over drie weken gaan wonen, heel veel planten neer te gaan zetten. Dan heb ik tijdens mijn zwangerschapsverlof dat over 4 weken begint heel veel gezelligheid en schone lucht. :-) Ik vind Ogreen Champ het leukst!

 45. Ik doe mee. De Champ is mijn favoriet omdat ik denk dat die de meeste kans van overleven heeft bij mij.

 46. Hele leuke actie! Ik doe mee! Ben bezig ons hele huis vol te zetten met luchtzuiverende plantjes, perfect dus dit! De Hero zou geweldig zijn voor de slaapkamer. Nu weer verder neuzen op de site van Ogreen ? én duimen.

 47. Oh ja ik doe mee! Ik werk in een huis van bewaring, er kunnen hier gewoon geen ramen open.. dus vaak is krijg je echt een beetje het gevoel alsof je zuurstof tekort komt.. We hebben wel een paar planten staan, maar een Ogreen Champ (oh ja de Ogreen superb is idd ook erg leuk, ik hou van mooie grote bladeren) op mijn eigen bureau zou misschien al wat extra zuurstof opleveren. Zodat ik niet vaak met hoofd vol watten naar buiten ga.

 48. Jaaa :D geweldig leuk, en mijn eerste echte huisje zou helemaal af zijn met een mooie Ogreem Champ! #FingersCrossed

 49. Heel leuk! Ik ben net in een nieuw studentenhuis komen wonen en ondanks dat we al veel veranderd hebben aan de inrichting, hoort er toch echt nog een plantje in ons huis! Ook voor een schone lucht om extra goed te kunnen studeren natuurlijk :) Mijn favoriet is zeker de Ogreen Icon, zo lekker vrolijk!

 50. Ik doe mee! Zou heel graag de Champ bij ons op kantoor zetten! :)

 51. Jaaa, plantjes, leuk! De Oh Green Iconis mijn lievelings, want dat lijkt net een miniatuur tropisch regenwoudje.

 52. Wat een leuke actie! Ik heb nadat het heel lang op mijn to-do-lijstje stond, dit voorjaar onze ‘geveltuintjes’ (zo heten die in amsterdam) aangepakt. Eigenlijk best leuk, zelf zonder groene vingers. Nu zijn de planten – of de afwezigheid ervan – in huis aan de buurt. De Champ ziet er leuk uit en gezuiverde lucht als bijkomstigheid is helemaal fijn.

 53. Bij deze deel ik ook mee in de loting! Een gezuiverd huis is het halve werk naar een opgeruimd hoofd.
  De Champ of de Hero zouden goed in mijn huis passen.

  En cool: the Polaroid Book. Een mooi voor inspiratie.
  Wat is dat voor fototoestel in de eerste foto?

  Met vriendelijke groet,
  Jeroen

   1. Juist, nu zie ik het. Ik dacht zelf eerst aan een Olympus variant maar daar is de tekst op de lensdop te lang voor.

 54. Leuke actie! Onze slaapkamer kan wel wat luchtzuivering gebruiken aangezien mijn man allerlei allergieën heeft en we zeer binnenkort gezelschap krijgen van ons eerste kindje, dat natuurlijk gezellig bij ons op de kamer komt slapen :-) Ik vind de Superb het leukst!

 55. Ik doe heel graag mee! Mijn studiootje in Gent kan wel wat schone lucht gebruiken :) champ is mijn favoriet, wat een leuke vrolijke plant is dat!

 56. O green Hero, wees mijn Hero-plant voor op mijn mooie kamertje in Nijmegen!!! Ik doe heel graag mee

 57. Supertoffe winactie! Ik zou graag de Hero winnen, zodat de lucht in mijn studentenkamertje iets zuiverder wordt :) Liefs!

 58. Jaaaa de hero is mijn favoriete.eigenlijk vind ik ze allemaal mooi en ga ik het liefst voor het xl pakket maar je moet klein beginnen. Would you be my Hero,Hero? Ik kan wel wat zuivere lucht gebruiken in de slaapkamer. Kan ik misschien van mijn allergiepilletjes af. Lijkt me goed om dat eens te testen!

 59. Fantastische actie! Toevallig afgelopen weekend gespot bij Coffeelab in Eindhoven, was toen al meteen verliefd! De Ogreen Genius en de Ogreen Icon vind ik het leukst, maar in mijn huis zijn alle planten welkom :)

 60. Ohhhh! De Icon is supertof. En dan voor mijn man die op onze zolderkamer een fotostudio/kantoor heeft. Hij buffelt daar nu een jaar aan zijn passie:still en set fotografie. Sindsdien is daar al geen plant meer:overleden aan droogte en aan overdosis water. Eens kijken of Icon een regelmatige water/voedingaanvoer kan krijgen.

 61. Leuke actie! Ik ben dol op planten, maar in mijn werkkamer waar ik werk met lijm en lak ontbreken ze nog. Dit merk kende ik nog niet, maar ik gun ze graag een plekje in mijn werkkamer! Allemaal mooi, maar favoriet zijn voor mij de icon en de champ. Zou ik geluk hebben?

 62. Een actie waar toch iedereen blij van wordt (lijkt mij)!!
  De genius en de champ zijn toch wel mijn favoriet.
  De anderen zijn ook erg mooi maar kijk dan toch ook wel naar hoe de plant verzorgt moet worden.
  Maar de Genius lijkt me ideaal ivm dat de plant de lucht ook vochtiger houdt.
  Ideaal omdat binnenkort de kachel weer aan gaat nu de herfst in aantocht is :D

 63. Ik kan zeker wel wat meer groen in huis gebruiken :). Ik ga voor de Champ, die vind ik het mooist :).

 64. Ooh wat leuk, ik doe graag mee! Het is moeilijk kiezen, ze zijn allemaal zo mooi, maar als het dan toch moet ga ik voor de Superb.

 65. Leuk!!! En wat is de Champ een leukert!

  Als ik deze plant win, dan kom ik echt niet meer weg met smoesjes om mijn scriptie schrijven maar uit te blijven stellen.
  Met zo’n plant in huis krijg ik hier natuurlijk een ideaal ”scriptieklimaat”

  X

 66. Wauw! Wat een leuke actie, ik doe heel graag mee! Ik hou van planten, maar als je studeert en op kamers zit (of op kot zoals ze zo mooi zeggen in België :-)), is het toch lastiger om planten te hebben. De champ daarentegen lijkt me perfect! Zo te lezen is ie sterk en goed houdbaar en daarnaast is het gewoon een erg mooie plant. En als ik hem dan in huis heb en ik ga voor langere tijd terug naar Nederland, dan kan ik altijd de Waterworks aanschaffen zodat die mooierd niet uitdroogt. :-)

 67. Ik doe mee! Ik heb even de website bekeken en de Champ is echt mijn favoriet. Die past precies bij mijn inrichting en dankzij al die ‘clean air’ krijg ik vast de meest geniale ideeën voor mijn blog of werk! Bovendien heb ik pas – tot mijn spijt – afscheid moeten nemen van mijn zonnebloemenplant, dus deze nieuwe plant zou een prima vervanger zijn.

  Liefs,

 68. Ik doe graag mee met de winactie! De Hero is mijn favoriet – ik woon in een erg muffig oud huis, dus kan wel een held gebruiken die mij en mijn huisgenootjes frisse lucht geeft!

 69. Leuk, ik wil zeker meedoen aan de actie en de eigenwijze Icon is absoluut mijn favoriet. Ik zou haar Sofie noemen omdat Icon een album van De Staat is en De Staat een werk van Plato is en Plato een filosoof was wat afgeleid is van het Griekse sofia. Sofie dus!

 70. Planten, ik hou ervan! Ze brengen een soort rust in je huis. En een stukje natuur in je interieur, heerlijk.
  De Ogreen Hero ziet er fantastisch uit, die zou heel mooi in mijn woonkamer staan. *fingers crossed* dat ik deze mooie plant mag winnen.

 71. Wat een toffe actie zeg! Ik zou graag meedoen. Mijn moeder is volgende maand jarig en dit zou een prachtig cadeautje zijn voor haar :) De Champ vind ik het allermooist.

 72. Wat een leuke winactie, ik doe mee! Ik ben gek op planten. Mijn favoriet is de Genius, die zou ik graag in de kamer van onze baby op komst zetten. Ik volg Ogreen nu op Facebook, leuk cadeau-idee ook!

 73. Volgens de website levert een plantje 20% meer productiviteit op…… Hell yeah alleen al hierom doe ik mee! Ik ga voor de Champ :)

 74. De Hero lijkt me een te gek cadeau voor mijn lieve sportjuf die mij en vele andere door dik en dun steunt!

 75. Wat een goede actie. Op heel veel plekken wordt nu juist bezuinigd op planten. Als ik hem mocht winnen dan gaat de pant mee naar mijnwerk om daar een statement te maken. Groen moet!

 76. Daarom heten jullie toch ook de groene meisjes :-) Leuke actie en ik doe graag mee, aangezien de plant in mijn kantoor het net begeven heeft. Ik zou voor de Hero gaan.

 77. Ohhh wat een leuke actie! De Ogreen champ staat al heel lang op mijn verlanglijstje:) Natuurlijk extra leuk om ‘m te winnen! *fingerscrossed*

 78. Mijn ‘Champ’ is de ‘Icon’, die vind ik echt mooi, dus ik loot heel graag mee !

 79. Ik doe graag mee! De Ogreen Champ is mijn favoriet, omdat het me doet denken aan mijn allereerste plantje! Toen ik nog klein was, mocht ik op een dag ein-de-lijk een plantje. Elke keer dat ik met mijn mama meeging naar de bloemenwinkel zeurde ik daarom. Mama dacht dat ik niet goed voor een plantje kon zorgen, dus vond het zielig voor het plantje. Ik moest mij toen maar blijmaken met de hart-snoepjes die ik altijd in die winkel kreeg. Tot het moment waarop mama een keer ja zei. Het plantje heb ik met alle liefde verzorgd, maar hoe ouder ik werd hoe minder interessant het plantje werd. Best jammer, want ik zou nu weer heel graag een awesome plantje willen hebben!

 80. Dit is leuk :) De Icon lijkt op een parapluplant van vroeger ;) of is dat het ook? Die moet met z’n voeten in het water staan. Mooie herinneringen aan, met zelfgehaakte vitrage voor de ramen. Dus die zou ik wel willen winnen.

 81. Tof, ik doe graag mee! ( vooral omdat ik merk dat er niet wordt verzonden naar België helaas…) De Ogreen Hero is voorlopig mijn favoriet, al kan ik niet wachten om er meerdere in huis te halen!

 82. Leuke actie! Ik doe graag mee voor een plant in ons nieuwe huisje:) De Hero vind ik het mooiste!

 83. Leuke plantjes! Ik doe graag mee om mijn huisje mooier en frisser te maken. De Ogreen Hero is mijn favoriet!

 84. Ogreen Icon is mijn favoriet (ook al heeft die veel verzorging nodig).

 85. De Icon zit er super leuk uit! Hij is net als ik lekker warrig en een beetje gek. Mijn eigen plantjes zijn overleden na een scoutingkamp dus wat nieuw groen zou het buitenleven weer in huis brengen. Tof!

 86. Tof! Dit plantje was ooit al eens langsgekomen op jullie ig volgens mij. Toen dacht ik al, dat moet ik eigenlijk voor op de babykamer kopen. Lijkt me een heel goede aanvulling, een luchtzuiverend plantje. De Suberb is dan al voldoende, en die vind ik ook nog eens heel leuk er uit zien!

 87. Jaaahhhhh!! Leuk initiatief. Alles gezond in de mond, gezond op de huid, om het lichaam. En nu ook: schonere lucht voor in en uitademen! :-) wat gaan we daar ZEN van worden. Ik doe graag mee!

 88. Ik wil ik wil :D De champ vind ik het charmantst, met zijn koddige groene blaadjes. YAY voor meer zuurstof in huis!

 89. Heey Groene Meisjes! Even laten weten dat ik al enorm genoten heb van jullie artikel van de voorbije twee weken (en natuurlijk die van ervoor ;) ). Wat ik ook goed vind, is dat jullie de actualiteit erbij betrokken. Ik vond het dan ook erg fijn om te lezen dat jullie over het algemeen dezelfde meningen hebben als ik. Graag doe ik ook mee met de winactie over de plantjes. Een favoriet kiezen is moeilijk, want ze zijn allemaal even mooi en schattig! Als ik dan toch eentje moet kiezen, ga ik voor de Ogreen Hero. Zelf had ik nog nooit over Ogreen gehoord, maar dit is echt een mooi en interessant gegeven. Ook heb ik nu een abonnement op het tijdschrift ‘Oneworld’, waarvan ik de eerste editie best snel in mijn mailbox kreeg.

  Vele groetjes en doe zo voort ;)

 90. Wat een leuke winactie! Ik ben fan van groen in huis. Elke maand komen hier wel wat plantjes mee naar huis, dus hier zeg ik ook geen nee tegen! Ik zag via de webshop dat Ogreen (nog?) niet verzendt naar België, hopelijk komt dat snel want ik ben grote fan van de Icon en de Genius.

 91. Wat een leuke actie weer!
  Het heeft bij mij lang geduurd voor mijn groene vingers tot bloei kwamen, maar nu is geen plant me te gek! Ik vind de Hero en de Icon het leukst, die zouden ook het best matchen met het oerwoud-in-wording dat ik in ons huis voor mij zie ^.^

 92. Hallo,

  Sinds kort, heel kort, heb ik jullie blog ontdekt. Wat een leuke blog en wat een leuke actie! Ik werk in het speciaal onderwijs en voor de kinderen zou een plantje in het lokaal leuk zijn. Ik doe graag mee met de actie en ach…het maakt niet uit voor welke plant ik ga, elke plant is goed.

 93. Wat een leuke plantjes van Ogreen! Ik vind vooral de Hero heel mooi, met zijn kleine blaadjes :)

 94. Jaaa ik doe mee met de winactie. Waar ik vroeger niet eens een cactus levend kon houden vind ik dat ik tegenwoordig best wel richting groene vingers ga en probeer ik mijn studenten kamer zo groen mogelijk te maken. Ik heb nog wat ruime over voor een prachtig plantje en als ik de webshop zo bekijk, Ogreen Hero mijn favoriet. Schattig plantje wel :)

 95. De Hero zou hier tof op tafel staan, fijn en fris!
  Had een tijdje geleden de site al gespot en mijn leidinggevende er op geattendeerd vanwege ruim ziekteverzuim…
  Tromgeroffel…komt voor elkaar!

 96. Jaaa! Luchtzuiverende planten zijn zooo leuk! Ik hou enorm van groene planten én gezonde lucht!

  Ik zag de planten van Ogreen dit weekend bij WAAR in Groningen. Na wat onderzoek en esthetische voorkeur zou ik graag zo’n “Venushaar” plantje willen hebben :)

  Ik doe graag mee aan deze actie! Mocht ik winnen: de Ogreen Hero lijkt mij het fijnst!

 97. Ik doe mee! Planten kan je nooit te veel hebben en zeker niet als het zo’n beauty’s zijn! Mijn favoriet is Ogreen Hero.

 98. Oh, wat leuk! Ik vind de Ogreen Genius het leukst, echt zo’n gezellig plantje. Doet me denken aan kruidje-roer-me-niet (zo’n plant waarvan de bladeren samenklappen als je ‘m aanraakt). Ook handig trouwens dat ie helpt tegen droge huid en ogen, daar heb ik snel last van.

 99. Jaa ik doe super graag mee, heb al een Superb gekocht maar toen was er nog geen Genius…. Dat zou een mooie toevoeging zijn!

 100. Geweldig, zo’n plantje in mijn kamer zal zeker invloed hebben op mijn studeerprestaties;) Ik zou gaan voor de ogreen Genius, want elk brein kan wel een extra zuurstofboost gebruiken wil het wat slimmer te worden niet?

 101. Wat leuk! Ik zocht er al een tijdje naar. Ik doe graag mee en mijn voorkeur gaat naar Ogreen champ.

 102. Oeh ik houd van planten! Ik heb net weer wat plantjes gezaaid, al is bijna-herfst niet de ideale periode om dat te doen haha! Maar ik had zin in wat nieuwe plantjes erbij, dan duurt het maar wat langer voor ze boven komen :P De planten van Ogreen zijn ook heel leuk! Ik denk dat ik de Hero het leukste vind!

 103. Leuk! We hebben al een aantal planten in huis voor de luchtzuivering maar nog geen op de slaapkamer. De hero zou daar heel leuk staan dus ik doe graag mee :)

 104. ik zou ze heel graag willen winnen, om de klas van mijn kids op te vrolijken na de scholenbrand

 105. Mooie actie, ik ben dol op planten, thuis en op kantoor. Op kantoor is helaas net een grote mooie plant gesneuveld, ik zou graag een vervanger op die plaats neerzetten. De Champ lijkt me geweldig, zeker omdat hij makkelijk is qua verzorging en niet al mijn collega’s groene vingers hebben :)

 106. De Champ zou een geweldige verrassing zijn voor mijn collega. Al een fiks aantal jaren deel ik met hem een lokaal op een middelbare school. Met veel toewijding en liefde verzorgt hij trouw iedere week de plantjes in ons lokaal. Een aantal hebben echter de zomervakantie niet overleefd…. bij gebrek aan een kundige verzorging tijdens onze afwezigheid. Een nieuwe plant is dus van harte welkom. Hij zal worden vertroeteld!

 107. Hé, dat is leuk! Ik had er nog nooit van gehoord. Ik doe graag mee :)
  Ik heb eventjes gekeken op de webshop en mijn favoriet is bij uitstek de Ogreen Hero. Hij zou mooi passen in mijn studentenkamer, zo heb ik daar ook wat frisse lucht om te studeren ;)

 108. Leuke actie! Ik doe mee! :) Ik vind ze allemaal wel tof, maar als ik er 1 moet uitkiezen, dan kies ik voor de Ogreen Champ.

 109. Ik zou graag meedoen met deze winactie! Supergaaf, ik zou zo’n plant heel leuk vinden voor op mijn studentenkamer. Vooral de Ogreen Genius vind ik er erg leuk uitzien – daarnaast is die vrij gemakkelijk in de verzorging, wat wel handig is met mijn vergeetachtigheid ;).

 110. Hallo Groene Meisjes!
  Als echte plantenbioloog ga ik natuurlijk voor de enige echte Ogreen Genius! Varens zijn hartstikke bijzonder omdat ze een groot deel van hun leven haploïd zijn, dat wil zeggen van elk gen maar één kopie – terwijl bijna al het leven (ook planten en zoogdieren, vissen etc) twee kopiën hebben. Daarnaast is een varen een van de oudste planten, aangezien ze zowel in de “oude” wereld als in de “nieuwe” wereld voorkomen: dus voor het schuiven van de continenten bestonden ze al. Ongelooflijk! Niet alleen een prachtig plantje en je eigen zuiveringsmachientje, maar ook een stuk eeuwenoud geschiedenis.

 111. Ja, natuurlijk doe ik heel graag mee! En ik pleit voor de Ogreen Genius. Vanwege de geniale naam natuurlijk! ;-) Ik word blij van planten en omdat ik mijn huis niet altijd fantastisch schoon houd, kunnen mijn huisje en ik wel wat schone(re) lucht gebruiken.

 112. Wat een leuke actie! Ik doe graag mee en ik denk dat Champ geweldig zou staan op mijn kamer :) Echt een leuk initiatief dit, zulke goede luchtzuiverende planten makkelijk onder de mensen brengen. Ik had er nog nooit van gehoord.

 113. Wat een leuke planten. Ik vind schone lucht in huis erg belangrijk. De ramen en deuren staan ook regelmatig open maar nu het weer kouder wordt gebeurt dat dus niet. Ik zou dolgraag de Ogreen Champ willen winnen. Ik heb al een plekje vrijgemaakt.

 114. Wat een leuke actie! Sommige acties laat ik aan mezelf voorbij gaan maar dit is wel een leuke om aan mee te doen. Ik vind planten in huis erg belangrijk, voor de luchtzuivering, en het is natuurlijk mooi en groen. Hero en champ zijn mijn favs!

 115. De Champ is mijn favoriet. Zo leuk deze planten! Instagram en FB van Ogreen geliked.

 116. Mooie planten, favo is toch ook de Champ hier. Zou super zijn voor mijn studentenkamer die in zo’n oud huis toch altijd frisse lucht goed kan gebruiken.

 117. Wat een leuke planten zeg en ze hebben nog een functie ook. Hier wil ik mijn huis graag mee versieren. Ik vind de ogreen superb erg leuk. Hopelijk win ik deze leuke plant.

 118. Een ogreen Hero voor op de kamer van mijn puberzoon…zweetsokken, okselgeur, sportschoenen…need i say more??

 119. Geweldige plantjes, en nog multifunctioneel ook ;) De Champ is superhip!

 120. Super leuk, en wat zien die plantjes er onwijs schattig uit! Ik vind de Ogreen Champ de leukste, krijg er helemaal de interieur kriebels van, haha!

 121. Leuke actie. Ik doe graag mee.
  Mijn favoriet is de Hero.

  Ben net mijn huisje aan het herinrichten. Deze plant zou er prima in passen

 122. Ik zou graag meedoen aan de wedstrijd.
  Mijn favoriet is de Ogreen Champ.
  Ik kan echt wel wat plantjes gebruiken voor op kantoor en voor binnenkort wanneer ik en mijn vriend gaan samen wonen.

 123. De champ en de hero vind ik het leukst! Maar ook de andere plantjes zouden leuk staan in mijn huisje. Ik doe dus graag mee :)

 124. Superleuke actie, ik doe mee! Ik ben mn kamertje aan het inrichten en heb daarbij al vele planten verzameld. Een paar extra kan ik supergoed gebruiken, zeker als ze de lucht in mijn kleine studentenkamertje kunnen reinigen, fantastisch!! De ogreen zou erg leuk staan naast mijn andere plantjes Paus Benedictus (een varen), De Baron (vetplant) en Allessandro Paolo (vetplant)! Ik vind de Superb het leukst.

 125. Toffe winactie! Toevallig ben ik pas geleden ook begonnen met het vergroenen van mijn huis, maar er kan absoluut nog een plantje bij, voor een nog schonere lucht en daardoor fijnere atmosfeer :-). Mijn favorieten zijn de Champ en de Icon. Zo’n pakket voor op kantoor lijkt me trouwens ook niet verkeerd.. :D

 126. Wow super tof! Ik wil al tijdenland meer zuiverende planten in mijn huis omdat mijn huis, helaas, best schimmelig is geweest in het verleden. Ik ventileer altijd, maar helaas is de atmosfeer in huis nog steeds niet altijd even opperbest, ik zal dus zeker als ik niet win, wat plantjes aanschaffen (of voor mijn verjaardag vragen!) Mijn favoriet is de icon, naast de meeste oppervlakten ook nog een leuke plant!

 127. Leuke actie.
  Ik had 80 planten en heb er vorige week veertig(!) weg moeten gooien ivm hardnekkige luis.
  Ik heb ze besproeid en blad voor blad afgenomen en alles gedaan, maar niets hielp.
  Ik was zo verdrietig, er waren planten bij die ik tien jaar geleden als stekje had gekweekt.
  Kan dus wel wat groen om me heen gebruiken:)
  Icon is favoriet ( geloof ik)

 128. Wat een toffe winactie! Ik vind de champ het leukste. Trouwens, hoe zit t met het zuiveringsvermogen van andere planten? Is dat vergelijkbaar of zijn de icon planten beter?

 129. Ooh wat leuk! Sinds ik deze plantjes voor het eerst zag (op jullie blog!) wil ik er al eentje in huis halen. Nu zag ik ook nog eens dat ze bij Waar te koop zijn. Yes! Maar een plantje winnen is natuurlijk nóg beter. Natuurlijk volg en like ik ze :).
  Welke ik zou uitkiezen? Hm, lastig! Champ lijkt een klein beetje op de andere plant die ik heb (ja het is er EENTJE, je moet ergens beginnen), maar dan kleiner en groener. Leuk! Toch vind ik Superb en Genius ook tof. En de andere ook! Aaargh. Oké als ik móet kiezen… dan ga ik toch voor Champ. Het is toch een beetje de Green Machine kampioen :D. Mijn huis is niet eens 30 m2 groot hahaha.

 130. Meisjes, wat een heerlijke actie! En wat een moeilijke keuze! Bij mij zijn veel planten welkom. Zowel zaailingen in kweekbakjes als kruidenplanten en cactussen vinden de weg naar mijn vensterbank. Maar ook probeer ik sinds een poosje, voor elke kamer een lucht zuiverende plant te scoren ter verbetering van het leefklimaat. Inmiddels is de lepelplant al helemaal happy in de slaapkamer, en ik daardoor ook weer. De Superb vind ik het mooist, maar ik denk dat wij (ik, vriend en 3 katten) toe zijn aan de Icon in onze woonkamer.

 131. Dat klinkt als een onmisbare plant! ik doe graag mee en ben nog enthousiaster voor de SUPERB! Goed actie en gedeeld via facebook.

 132. JAA, ik ga voor de Ogreen Champ! Mijn huis/kamer/leefgebied is precies 30m2, wat betekent dat alle lucht kan worden gezuiverd als ik met m’n muffe lichaam uit bed ben gestapt! Lekker fris als ik de rest van de dag wil studeren ?

 133. Oh wat leuk! Prachtig concept ook! Ik heb toevallig vorige week een gigantische Sanseveria ‘geadopteerd’ (lees: nadat ie weken in de hal stond, zielig achtergelaten, heb ik em maar in huis genomen) en wil sindsdien eigenlijk wel meer planten! De Hero lijkt me wel leuk (om in zo’n hangpotje te hangen!) dus eh, bij deze doe ik mee :D

 134. Ik wil heel graag meedoen aan jullie winactie!
  Ik zou graag een mooie plant voor mijn man willen winnen.
  Hij is in september op een nieuwe werkplek begonnen en heeft zijn met liefde vertroetelde plantjes moeten achterlaten op zijn oude werkplek om op een kantoor terecht te komen zonder ook maar een sprietje groen.
  En dan zit hij ook nog met 8 andere mannen op dat kantoor te zweten….een beetje zuurstof en een mooie plant kan dus geen kwaad. Het zou een echt ‘Champ’ zijn wanneer hij die lucht gezuiverd krijgt ?

 135. Superfijne actie!
  Ik zou heel graag mijn werkplek opfleuren met een mooie o green champ! Momenteel ziet het er nog wat kaal uit zonder een plantje, dus dit zou echt perfect passen!!

 136. Ik doe mee met deze leuke actie! In Groningen had ik inderdaad deze Ogreen planten gezien, maar twijfelde nog over welke soort ik het mooist vind. Na even in de webshop gekeken te hebben, zou het gaaf zijn om de Ogreen Superb te winnen, een mooie plant die perfect lijkt voor mijn kamer! :)

 137. O wat een goede tip, ik ben op zoek naar geschikte planten, maar weet niet goed wat ik wil. De Champ lijkt een perfecte match.

 138. Originele winactie :-) Ik ben de laatste tijd ook helemaal in to planten, ik stek ze ook zelf en dat lukt al behoorlijk goed! Een plant geeft toch iets extra’s aan je interieur en het is zo gezellig. Daarom doe ik graag mee aan deze winactie! De Ogreen Hero is mijn favoriet, een varen heb ik nog niet en ik vind het een mooie plant :-)

 139. Ik ben ook van de partij ! Ik vind de champ heel mooi, maar de rest eigenlijk ook wel. Leuk ook dat ze een beetje “bijzondere” plantjes hebben gekozen, ipv de eeuwige spathiphyllum (ook leuke plant hoor, geen plantendiscriminatie hier).

 140. Ik doe ook graag mee en mijn voorkeurgaat uit naar de genius. Wat een leuke actie! In november is mijn tweede op komst en kan ik wel wat meer energie gebruiken :)

 141. De Hero is mijn Hero!
  Heel welkom voor de hoognodige vergroening van onze slaapkamer!!

 142. Wat een leuke plantjes!! Deze heb ik nooit eerder gezien. Vooral de ogreen champ vind ik heel tof. Ik doe graag me met de actie :)

 143. Wat zijn ze leuk! Vorige week ben ik aan een nieuwe baan begonnen. Vanaf mijn kamer op de 5de verdieping kijk ik uit op het bos, maar binnen is alles nog grijs en kaal. De Genius is prachtig en precies groot genoeg om mijn kamer van frisse lucht èn wat kleur te voorzien!

 144. Ooh wat een goed initiatief is dit zeg! Ik doe zeker mee aan de winactie! Ik vind de hero heel mooi, vanwege de frisgroene kleur van de blaadjes. Ik heb op dit moment nog geen planten in mijn kamer, maar door jullie post over jullie eerste woning realiseerde ik me dat daar echt iets aan veranderd moet worden!

 145. Ik doe mee graag mee aan deze actie. De champ zou een mooie en makkelijke bijdrage leveren aan het verminderen van mijn astma.

 146. Ik wil graag meedingen voor ons zuurstofarme bibliotheekkantoortje waar we met 6 vrouwen en een mini raampje de dag vertoeven. Wat clean green is geen must maar eigenlijk een noodzaak. Dus heel graag ?

 147. Wat een leuke winactie! Champ is mijn favoriet, ik vind deze plant strak rustgevend, het past bij de rest van ons interieur. Ik ben erg benieuwd!\

  Groetjes Janneke

 148. Leuk hoor! Ik ben net klaar met verbouwen van mijn huisje en heb momenteel maar 2 plantjes beneden staan, dus daar mag wel wat bij. Ik vind de Ogreen Champ super mooi! Ik ga ze volgen op Instragram om wat interieurideeën te gaan verzamelen. Dank voor jullie blog!

 149. Toffe actie! De kantoorruimte op mijn werk heeft geen ramen waardoor we niet kunnen ventileren. Inmiddels is er een ventilatiesysteem aangebracht, dit werkt helaas ook niet optimaal. Ik zou daarom heel graag de Ogreen Hero willen winnen. Deze zou mooi op kantoor staan en zorgt natuurlijk ook voor zuivere lucht. Hiermee zijn mijn collega’s vast ook heel blij! ?

 150. Wat een leuke actie weer! Ik doe heel graag mee :) de Champ is mijn favoriet, maar de Superb is ook mooi!! X

 151. Super leuk initiatief! Ik doe graag mee met deze actie. Als ik zou moeten kiezen tussen deze leuke plantjes, zou ik denk ik (net als velen) voor de Champ gaan, maar tegelijkertijd zou ik het stiekem ook vinden om verrast te worden! :)
  Liefs

 152. Echt cool! Vind de champ het leukst, past goed in m’n studentenflatje :)

 153. (Tussen ook en vinden hoort natuurlijk nog het woordje leuk, hihi.)

 154. Wat een toeval! Gisteravond keek ik rond in mijn nieuwe kamertje en dacht; Ik heb meer groen nodig in mijn kamer, laat ik morgen op zoek gaan naar een plant;)
  Ik doe graag mee, Superb is mijn favoriet!

 155. Leuk, ik doe mee. En de Hero is mijn favoriet.

  Werk als freelancer veel thuis achter m’n laptop en kan dus wel een flinke stoot zuurstof gebruiken!

 156. Super leuk, ik doe heel graag mee!
  Ik ben echt gek op groen in huis, planten met bloemen worden tegenwoordig helaas gesloopt door de kat, dus dat is geen optie. Maar dit soort planten. Laat ze altijd met rust, gelukkig!
  Mijn favoriet is de champ, ook omdat zie er niet zo uitnodigend uitziet voor de kat. ;-)

 157. Groene Meisje, wat een superleuke actie en wat komt deze als geroepen! Bij een brand in mijn huis een paar maanden terug (schade viel mee!) is het grootste deel van mijn planten en kruiden verloren gegaan. Sinds kort woon ik tussen de verhuisdozen in een nieuw appartement (yay!), maar is het ontzettend kil omdat er op 50 m2 maar 3 plantjes staan. Dat vind ik toch een beetje sneu. :)

  Mijn favorieten zijn de champ en de icon. De ene heel strak en de ander lekker springerig. En ze staan denk ik mooi bij mijn Yucca, die ik gelukkig wel kon houden. <3

 158. Wat leuk! De Champ is mijn favoriet. Die zou het geweldig doen in de kamer van mijn dochtertje!

 159. Goedemorgen! Leuk :-), ik doe graag mee! Champ is mijn favoriet.

 160. Wat leuk, ik kende O-green nog niet.
  Ik wil de superb graag een nieuw thuis bieden. ?

 161. Ik doe ook dolgraag mee! Ik ben fan geworden van de Icon, en laat ik nou toevallig nét nieuwe potjes hebben nog zonder plantjes…

 162. Superleuk! Champ is mijn favoriet. Ik heb helaas van een paar grote planten afscheid moeten nemen want ik ben veel kleiner gaan wonen deze maand. Zou dus goed uitkomen!

 163. Een stralende goedemorgen.
  Ook ik plant het bericht dat ik graag meedoe aan deze waanzinnige winactie (al had ik ook de kat wel willen winnen).
  De Champ is mijn favoriet.

 164. Yayy super tof dit! Ik doe zeker mee, want in mijn kleine appartementje in Grunn kan ik zéker wel wat schone lucht gebruiken;) De Ogreen Genius is mijn favoriet (krijg ik een jungle/tarzan gevoel van;)
  x Ingrid

 165. We hebben nog geen planten in huis, dus een plantje zou zeker welkom zijn! Ik doe graag mee! De hero is mijn favoriet.

 166. Ik doe mee! Zou graag de Ogreen Champ willen winnen, want in het hok van onze studievereniging (zonder ramen) kunnen we wel wat frisse lucht gebruiken!

 167. Ik volg de Groene Meisjes altijd graag en was juist de laatste dagen hard op zoek naar een mooie kamerplant in ons nieuwe huisje, toen ik op deze leuke winactie van jullie stuitte. En ik was ook op zoek naar een luchtzuiverende plant! Ik vind Ogreen echt een leuk initiatief en doe graag mee met de winactie. De Hero spreekt mij aan, maar ook de Superb vind ik erg mooi!

 168. Ik ga voor de ogreen champ! Ik ben net verhuisd naar een nieuwbouwwoning,super fijn, alleen de isolatie is zo goed dat frisse lucht minder goed binnen komt.planten in mijn huis zijn dus wel nodig,hij is zeer welkom!

 169. Leuk! Ik doe graag mee voor de Icon!
  Met een nooit helemaal droge kruipkelder is dit ook geen overbodige luxe!

 170. Oeeh! ik doe mee; de champ is mn favoriet! Thuis uitproberen dan maar, wellicht iets voor op kantoor!

 171. Oooh leuk, ik doe mee! Ik ben gek op plantjes. De Icon is mijn favoriet, lekker speels! Hij zou goed staan op mijn dochtertje’s kamer, en dan ademt ze ook gelijk gezonde lucht in :). Nooit geweten dat één plantje zo’n impact op de luchtkwaliteit kan hebben.

 172. Ik doe mee! De Champ is m’n favoriet! Planten zijn altijd goed, het zorgt ook voor veel gezelligheid in huis :) Daarnaast zuivert hij in verhouding ook nog de meeste lucht, win-win! Ik wil nog even kwijt dat ik dit echt een leuke winactie vind. Normaal gesproken koop ik ook planten, dus dit past prima in het plaatje van minimalistischer leven!

 173. Ik wil graag meedoen aan de actie en ik ga voor de Genius, omdat ik mijn lieve vriendje hier graag mee zou willen verrassen! Hij is erg dol op dit soort varen-achtige planten (ik iets minder, maar voor een heel erg lief vriendje heb ik het graag over…helemaal als deze groene vriend zo goed is voor de lucht in ons mooie huis :)).

 174. Ze zijn zeker leuk!
  Ik like Ogreen nu op Facebook en de Ogreen Hero is mijn favoriet.
  Wat fijn dat ze luchttzuiverend werken.

 175. Tof! Ik doe mee want ik kan wel wat plantjes gebruiken in mijn nieuwe studentenkamer! Ik ga voor de Genius! :-)

 176. Omdat planten het leven een stukje mooier maken!!
  ??????

  Ogreen Champ is het mooist!

 177. Planten maken je huis gezelliger ! Ik ga voor Ogreen Champ.

 178. Oh wow met zo n actie doe ik graag mee. Ik vind de hero super leuk. Helemaal omdat de thuiswerkplek voor papa bijna klaar is en hij de ‘hero’ is van onze tweeling van twee. Dus als we winnen zou die namens onze tweeling zijn hihi. Nu duimen ?

 179. Ik bedacht deze week dat ik echt een plant moet aanschaffen voor mijn appartement. En nu weet ik het helemaal zeker! Mooi en functioneel tegelijk. Geweldig dit! Hopelijk ben ik de gelukkige winnaar :-).

 180. Ideaal! De champ is in mijn ogen echt de champ(ion). Misschien rikketik ik er dan ineens drie keer zoveel artikelen uit en misschien heeft het ook wel een goed effect op de astma van mn vriend. Wie weet, let me find out;)

 181. Wauw, die Hero is echt super schattig! Laat ik nu net mijn huis vandaag goed opgeruimd hebben en wat oude bloemen enzo weg gedaan. Genoeg plek voor zo’n schattige Hero :D

 182. Ik wil graag meedoen! Superleuk! Ik was juist nog op zoek naar een mooie plant! De Hero is mijn favoriet :)

 183. Leuke winactie! Ik doe zeker mee! Ik heb echt wat planten in huis nodig! Helemaal als ze zo goed de lucht zuiveren. De champ vind ik de leukste.

 184. Superleuk! Hero is mijn favoriet, door de chaotische sprietjes die elke kant opsteken. Een beetje zoals ik zelf ook ben dus.

 185. Wat leuk! Ik heb jullie blog net ontdekt en ik ben al superblij met jullie recepten (zelfs mijn kieskeurige zoontje eet nu goed mee!) en dan ook nog leuke win-acties… :)
  De hero is mijn favoriet.

  Veel groetjes, Marielle

 186. Wow ! Wat een leuke groene actie is dit zeg…. Na veel wikken en wegen … Heb nogal last van treuzeldreuzelvirus … Heb ik gekozen dat ik de champ toch wel het leukste en mooiste als plantje ga vinden … Of toch ? … Nee champ! Die zou ik wel heel leuk vinden! Uiteraard gelijk even op instagram en Facebook opgezocht! Top dames bedankt weer voor de tip!

 187. OOhhh wat een leuke winactie. Ik wist niet dat ze ook bij FOLK te koop waren. Ik ga er morgen na mijn college even naar kijken, woon toch in de stad Groningen :). Ik zou graag de Ogreen Champ willen winnen. Oohh wat hou ik toch van planten. Heb hier in huis 15 planten staan, zo mooi al dat groen. Gelukkig houdt mijn vriend er ook van. :) Ik ga duimen en hopen dat ik er eentje win :)

 188. Leuk! Ik zag ze van de week nog staan bij de Waar en dacht, die moet ik eigenlijk wel in huis hebben.. De Superb en de Hero vind ik het leukst!

 189. Super leuk! Ik doe mee!
  Mijn vriend kan wel wat groen gebruiken en omdat hij thuis werkt, kan een beetje meer concentratie dankzij Ogreen geen kwaad ;)

  De Champ vind ik het leukst!
  Duimen dat ik mijn vriend een wat gezonder klimaatje cadeau kan doen!

 190. Leuk zeg! Ik vind de Champ het best bij mij passen. Die ziet die er uit alsof ik hem in leven kan houden… ;)

 191. Mijn gigantische paleis in Amsterdam, met 28 slaapkamers en 33 woonkeukens met uitzicht op tuin en niet te vergeten 16 balzalen, kan wel wat zuivere lucht gebruiken. Daarom spaar ik ze allemaal!*

  * In de werkelijkheid is de Ogreen superb wel voldoende. doei!

 192. Leuke webshop! Graag doe ik mee aan de actie. Mijn favoriet is Hero.

 193. Wat een toffe actie! Komt voor mij precies op het juiste moment, want ik ga bijna het huis uit. Groen is straks als mijn lievelingskleur natuurlijk een natuurlijk onderdeel van mijn huisje en wat plantjes zouden daar een fantastische toevoeging aan zijn! Het is moeilijk kiezen, maar de Ogreen Champ is mijn favoriet, want dit plantje heeft hele mooie blaadjes en is betreft verzorging een perfecte match met mij.

 194. Wat een hoop reacties! Hieruit blijkt wel dat iedereen opknapt van groen in huis.
  Voor de studentenkamers van mijn kinderen kan ik de Hero wel gebruiken!
  Is in ieder geval de lucht gezond…

 195. Oh ja, dit wil ik al tijden! De Hero zou perfect zijn voor mijn huiskamer :-)

 196. Ik ben altijd gek op planten in huis en ik zou graag de champ willen het lijkt net een mini boom heel gaaf om te zien en veel schone lucht !

 197. Maartje Trimpe Burger schreef:

  Planten maken mij vrolijk en mijn nieuwe stekkie (waar ik bijna mag gaan wonen, olé) snakt nog naar groene blaadjes! Ik doe graag mee en Champ is mijn grote favoriet aangezien mijn nieuwe kamer ook een echte Champ(ion) is ;)

 198. Wat een toffe actie!
  Mij lijkt de champ het gaafste, want het is echt een heel schattig plantje

 199. Leeeeeuke winactie! Je kan nooit genoeg planten hebben dus ik doe graag mee! De Champ is mijn favoriet!

 200. Ah leuk zeg…ik hartje groene planten :) De superb vind ik het mooist!

 201. Ik ga voor de ogreen genius wat wil je nog meer en een gezonde lucht om in te leven en een goede luchtvochtigheid zodat ik minder last heb van een droge huid en nog makkelijk te verzorgen dat is toch de droom van elke vrouw.

 202. Ik doe zeker mee!!! M’n groene vingers kunnen nog wel wat oefening gebruiken, maar het gaat steeds beter! En met zo’n mooi doel als t zuiveren van de lucht gaat dat vast stukken makkelijker! Ik vind de ogreen Hero een held ;)! Wat een leukerd! Nu duimen maar!!!

 203. Hier wordt ik echt blij van! Ik ben nu tijdens mijn vakantie aan het nadenken over welke dingen ik wil (proberen te) veranderen op mijn werk. Ik werk gewoon voor een baas dus ik ga dit zeker zeker op ons interne blog delen en voorstellen. We hebben wel wat planten maar eigenlijk niet genoeg voor de ruimte.

  Ik zou zelf graag de ‘hero’ op mijn bureau willen neerzetten om te starten dus ik hoop dat ik hem win :-)

 204. De Champ zou mijn nieuwe woonkamertje echt helemaal compleet maken ^^

 205. Superleuk, ik doe graag mee! Mijn favouriet is de Ogreen Champ!

 206. Leuk! Ik zie ze vaak staan. Mijn plantje in mn kamer is eigenlijk een beetje aan t eind van zn leven dus ik zou graag mee doen met de win actie! Mijn favo is de Ogreen Champ, die heeft van die lieve willige dikke bladeren :)

 207. Ik doe mee! Om af te studeren ben ik net verhuisd naar Leeuwarden, waar ik het komend half jaar veel vanuit huis zal werken. Schone lucht in mijn studentenkamer moet haast wel helpen het afstuderen tot een goed einde te brengen:) mijn favoriet is de Hero.

 208. Hoi, ik wil ook meedoen! Ik vind de Champ er het het leukst uitzien. Mocht ik hem niet winnen, dan ga ik zelf zo’n Clusia kopen. Groetjes, succes!

 209. wauw mooi planten. ik ben al een tijdje op zoek naar planten want toen ik van studente kamer verwisselde heeft mijn plant de verhuizing niet overleefde :( ik vindt vooral de Ogreen Superb mooi. ik vindt dat jullie foto’s bij de artikelen steeds mooier worden leuk om te zien dat jullie blog steeds groeide.

 210. Wat een super toffe actie! Ik woon in een appartementje van 27m² en ik vind het nog veel te “wit”, ik mis de groene aankleding, en waarom dan niet meteen zo’n keigave clean machine!

  1. Vergeet ik spontaan te zeggen dat de Champ dus geweldig zou zijn!

 211. Echt prachtig, deze groene planten! En ze doen ook nog eens goed werk :). Ik ga voor de Ogreen Hero.

 212. Ik doe graag mee!!
  Mijn favoriet is de Pteris, want mijn slaapkamer is 12 m2 en daar heb ik nog geen plant, dus een luchtzuiverende is natuurlijk extra welkom!

 213. I love plants! Ik ga voor de Green Champ, omdat deze precies qua kleur en dikheid van het blad, bij mijn andere planten past. Ik heb net mijn woonkamer muur geverfd (groen-mintgroen) en het valt op dat planten dan nog groener worden en er meer uitspringen. Een prachtig effect! En als zo’n plant dan ook de lucht nog zuivert, dan is dat helemaal mooi.

 214. Ik doe graag mee met de winactie :D Heb nog geen planten op m’n slaapkamer, maar wil daar graag verandering in brengen. Mijn favoriete is de Ogreen Champ!

 215. Hoi, ik doe graag mee met de actie! En mijn favoriet is denk ik de Ogreen Champ :)

 216. Leuke actie hoor! Ik ben tegenwoordig ook ‘into’ groen in huis en in de tuin, dus ik zou heel blij worden van een Hero plantje!

 217. Uiteraard doe ik heel graag mee aan deze leuke actie. Schone lucht kunnen wij heel goed gebruiken. De aller mooiste/leukste vind ik de: Ogreen Superb en de Ogreen Champ. Ik ga hopen en duimen en allemaal een schone lucht gewenst!!

 218. van erum maria louisa schreef:

  oh wat fijn ik hou van groen in huis
  ik ga voor ogreen genius

 219. Ik doe graag mee voor de O green Hero om mijn nieuwe studentenstudio van 21m2 helemaal studeer proef te hebben :)

 220. Leuk ik doe ook mee! Mijn studentenkamer kan wel wat schone lucht gebruiken haha. Ik vind de champ het leukste!

 221. Oeeeeh deze actie komt precies op het goede moment! Ik zit in mijn laatste schooljaar en moet dus nog een jaartje aan mijn bureau gekluisterd zitten. Een mooi groen uitzicht voor als ik even opkijk van mijn boeken zou niet verkeerd zijn! De schonere lucht komt ook wel van pas als extra zuurstof tijdens m’n yoga-studybreaks hihi. Ik vind de Hero het leukst! Lekker ‘woelig’ zegmaar haha.
  Liefs Sam

 222. Perfect om mijn ‘ongezonde’ studentenkamertje te zuiveren! Ogreen Genius graag!

 223. Hoi,
  Wat een super leuke winactie! Wat een moeilijke keuze! Dan ga ik toch maar voor Champ. Alvast bedankt,
  Joanne

 224. wooow al 259 reacties! Wat mensen al niet doen voor gratis groen! *pun intendend* Ik heb toevallig net een plant gekocht (niet geadopteerd helaas), maar hij was zo leuk! Hij lijkt wel een beetje op Champ en dat is dan ook mijn favoriet :) En hoe meer groen, hoe meer beter! Groetjes Suzanne

 225. De Ogreen Hero vind ik een mooi plantje! Ik doe graag mee :-D

 226. Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee :) de champ vind ik de mooiste, zo bizar dat zo’n plantje zoveel lucht kan schoonmaken

 227. Ik ding graag mee naar The Champ! Veel schone lucht van een kleine krachtpatser waar ook iemand met lichtgroene handen mee overweg kan?

 228. Oh, super leuk! Ook hier een docent, dus breng heel wat uurtjes thuis aan de keukentafel door met correctiewerk. Kan dus wel een goed klimaat met gezuiverde lucht en af en toe een blik op een mooie plant gebruiken. Ik heb ze bekeken, maar ik vind ze alle vijf leuk. Qua oppervlak ga ik dan voor hero, champ of icon.

 229. Ik heb tot nu toe altijd mijn plantjes een vroegtijdige dood laten sterven en had de hoop op groen succes lang laten varen. Toevallig bedacht ik me van de week dat het weer eens tijd werd een nieuwe poging te wagen, dus dit lijkt me een mooie kans!

 230. wat een geweldige actie ! ik doe heel graag mee en ga voor de Ogreen Hero een topper binnen de luchtzuiverende planten. Deze frisgroene varen is één van de populairste Clean Machines voor in de huiskamer en geeft je heel veel schone lucht. goed voor de kinderen en voor mijn man die diabetes heeft . hoe schoner de lucht hoe beter

 231. Graag doe ik mee voor deze super planten! Mijn favoriet is Ogreen Icon!

 232. OGreen Hero. Hij is vrolijk springerig en zou de woon kamer kunnen cleanen.

 233. Uhm? hell yes to fresher air! Ik zou heel erg graag de “Ogreen Champ” willen winnen :)

 234. Graag doe ik mee! In oktober krijgen we de sleutel van ons eerste koophuis! De ogreen champ zou het prachtig doen op de housewarming

 235. Ah wat geweldig! k vind de Champ het mooist. Ik mag nog een jaartje langer in mijn studentenhuisje blijven en hij zou het hier erg mooi doen :)

 236. Mooi, makkelijk, doet het goed in de huiskamer en is een echte kampioen, dan moet ik wel voor de CHAMP gaan!

 237. Wat een Geweldige actie Groenemeisjes kan deze mooie plantjes wel goed gebruiken, zou zelf gaan voor de Champ supermooi en natuurlijk voor de luchtzuivering Veel liefs een ander Groen meisje

 238. Vlak naast de DSM woon ik al jaren,
  Tot voor kort samen met mijn grote varen.
  Helaas moest die weg vanwegen wortels die rotten,
  Dus zit ik hier zonder groen, het is toch van de zotten…
  Maar goed toen spotte ik deze zuiverende plantjes,
  En klapte verrukt in mijn beide handjes.
  Oh wat is the superb toch prachtig om te zien.
  Van mij krijgt deze plant een DIKKE tien!!
  Wat hoop ik ontzettend dat ik deze beauty win,
  Vandaar dat ik dit rijmpje verzin.

  Fingers crossed!!

 239. Wat super leuk is dit om zo kans te maken op één van de mooie planten. Mijn favoriet is de Champ, en doe dan ook graag mee om kans te maken op deze mooie plant. Die in ons huis zeker een mooi plekje zou krijgen.

 240. Ik doe graag mee !!!, ik zou kiezen voor Ogreen Hero, zuiverend.
  Heel bijzonder vind ik de kamerplantjes, erg leuk.

 241. Op mijn studentenkamer kan het misschien geen kwaad om de lucht te zuiveren. Ik hoop in de toekomst dat er ook “aanrechtzuiverende “planten gaan komen .Mijn voorkeur gaat uit naar de kampioen zuiveraar de champ .

 242. Hee groene meisjes!
  Ik ben net sinds 2 weken weer veganistisch aan het eten en heb al heel veel aan jullie blog!
  Vanavond ga ik de quesadillas maken :)
  Als het nog kan wil ik ook nog mee doen. Deze bioloog is helemaal gek van planten :)
  Ik vind de Ogreen Genius een hele mooie varen!
  Liefs

 243. Ik doe mee met deze winactie. Zo’n plant zou leuk zijn in mijn nieuwe huis waar ik over twee weken in kan. De champ is mijn favoriet!

 244. O wat gaaf we hebben nog juist een plaatsje over voor wat planten…. de superb vind ik super!

 245. Ik ga er denk ik echt eentje kopen. In mijn studentenkamer mis ik af en toe wat groen en ondanks dat ik regelmatig bloemen op mijn bureau heb staan, vind ik een echt groen plantje echt een aanvulling in mijn kleine kamertje. Het handige eraan vind ik dat het niet alleen decoratief leuk staat, maar ook mijn lucht zuivert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *