Winactie: Marie Kondo – SPARK JOY

mariekondo2

Opruimguru Marie Kondo heeft een nieuw boek geschreven! Hoezee voor alle opruimfreaks out there. (including: me.) Om jullie eerst even een kort stukje Marie Kondo geschiedenis voor te schotelen: vorig jaar kwam Kondo’s eerst boek uit. Dit boek had de titel ‘Opgeruimd!’ en werd wereldwijd een regelrechte hit. Wij hadden het voorrecht het boek al vroeg te mogen lezen, dus nog voordat het in de winkels lag, en wat er toen gebeurde hadden we nooit kunnen voorzien. We werden geïnterviewd op de radio, we kwamen op zelfs televisie (like: WHUT?) en we stonden in meerdere tijdschriften. En dat allemaal omdat we de eerste Nederlandse bloggers waren die over Marie Kondo schreven. Gekkenhuis! Maar eerlijk is eerlijk: Kondo’s methode werkte en we zijn absolute fans, dus we dragen de titel ‘Marie Kondo Ambassadeurs’ met gepaste trots.

Het was natuurlijk te gek dat De Groene Meisjes zoveel aandacht kreeg, alleen maar omdat wij de eerste waren die over een boek en een opruimmethode schreven, maar daar bleef het niet bij. Na het lezen van het boek gingen we er zelf mee aan de slag en dat bleven we doen. Er volgde een reeks van zo’n tien artikelen, waarvan ‘Emotionele waarde hechten aan spullen‘ en ‘Wat te doen met ongewenste cadeaus?‘ slechts twee voorbeelden zijn. Ook tilden we het opruimproject naar een hoger level, door de methode niet alleen te betrekken op materiële zaken, maar ook op niet-materiële zaken, zoals vriendschappen en  je werk. Dit verhaal kun je lezen onder de titel ‘Does it spark joy?‘ Want dat is waar de methode in de essentie om draait: je afvragen, bij alles wat je hebt en doet: word ik hier blij van? Does it spark joy?

Hoewel de echte opruimgekte inmiddels misschien een beetje is overgewaaid, zien wij aan onze statistieken dat er nog iedere dag mensen zijn die via zoektermen rondom ‘opruimen’  op onze site belanden. Zeker nu er een nieuw jaar is aangebroken en iedereen volop bezig is met zijn of haar goede voornemens. Opruimen is en blijft een geliefd onderwerp, zo blijkt. Het is daarom extra leuk dat Marie Kondo een nieuw boek heeft geschreven (SPARK JOY,) dat vanaf vandaag (5 januari) in de winkels ligt!

mariekondo

Waar deel 1, om het zo maar even te noemen, een uitgebreid boek over de filosofie achter het opruimen is, is deel 2 een wat praktischer gids, om gewoon meteen aan de slag te gaan. Let wel, ook met deel 1 kun je direct aan de slag, maar deel 2 maakt alles net even wat praktischer. Deel 2 gaat dieper in op vragen als: hoe hoúd ik mijn huis opgeruimd? En: hoe werkt het dan precies allemaal? Waar moet ik beginnen? Deel 1 is meer een opstartboek: wil ik echt opruimen? Waarom of waarom niet? En wat heb ik dan nodig om te starten? Deel 1 zie ik meer als een inspiratiegids, deel 2 is een echt doe-boek. Het is dan ook geïllustreerd, om het nog meer tastbaarder en praktischer te maken. Top!

Na alle publiciteit rondom Opgeruimd! kregen wij geregeld vragen binnen. Dit waren vragen als ‘Hoe doe ik dit als ik samenleef met een partner?’ en ‘Hoe ga ik dit in godsnaam met mijn kinderen bewerkstelligen?’ SPARK JOY geeft antwoorden op dit soort  vragen en laat je zien, aan de hand van voorbeelden, dat het écht kan – een opgeruimd huis, ondanks je gezinssituatie. Kortom: boek 2 geeft je alle handvatten om nu echt aan de slag te gaan!

mariekondo4

Ook al hebben wij ons al ruimschoots verdiept in de hele Kondo-materie, SPARK JOY is voor ons toch weer een fijne reminder om met het opruimen bezig te blijven en alles op orde te houden. Het laat me weer nadenken over hoe ik mijn situatie thuis zou willen hebben. Hoe zie ik dat voor me? Wat heb ik daarvoor nodig? En dat is precies wat ik wel even kon gebruiken. Want ondanks het feit dat ik het vorig jaar allemaal behoorlijk grondig heb aangepakt, sluipen er in de loop van de tijd toch weer dingetjes in waar je niet blij mee bent. En dat ‘dingetjes’ kan je zowel letterlijk als figuurlijk bekijken.

SPARK JOY kost €18,99 en ligt vanaf vandaag in de boekhandels. Het is ook online te koop, bijvoorbeeld via deze link. (dit is een affiliatelink) Helaas is het boek er nog niet digitaal. (wij kregen de preview-versie van de uitgeverij, om het boek alvast te kunnen lezen, nog voordat het in de winkels ligt)

Winactie – GESLOTEN

mariekondo3

Wij hopen dat SPARK JOY weer een heleboel mensen de motivatie en inspiratie gaat geven om van hun huis een prettiger plek te maken. Want hoe cliché ook, wij hebben gemerkt dat een opgeruimd huis echt veel meer rust geeft, maar ook een gevoel van tevredenheid. Dat gevoel gunnen we jullie allemaal, en daarom zijn we blij dat we 5 exemplaren van SPARK JOY mogen verloten onder onze lezers!

Wat moet je doen om kans te maken? Het is heel eenvoudig: vertel ons in de comments onder dit artikel waarom jij zo’n behoefte hebt aan dit boek. Of misschien ken je wel iemand anders die dit boek nog beter zou kunnen gebruiken, dat mag natuurlijk ook! Dat is alles. Veel succes! 

Ps de winnaars krijgen een persoonlijke mail van ons. Ook zullen de namen bekend worden gemaakt in de rubriek Leuke Dingen, die op vrijdag online verschijnt.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

399 gedachten over “Winactie: Marie Kondo – SPARK JOY

 1. Jullie artikel inspireert me (alweer!) dus denk ik dan: not why but why not?! :)
  May friday be my lucky day :) Xo

 2. Ik ken deze boeken helemaal niet. Ik zal me er eens in verdiepen. Vooral ook omdat ik sinds vorig jaar een grote schoon en opmaak actie aan het houden ben. Zit nu ook weer midden in de weg met chaos challenge om mijn huis weer opnieuw op orde te krijgen.

 3. Oh!! Dit vind ik echt heel leuk! Momenteel woon ik heel klein omdat we wachten op ons nieuwe huis. Hierdoor was ik dus al ‘genoodzaakt’ om de marine kondo manier op onze kleding (gezin met twee kids) toe te passen. Ik ben heel benieuwd hoe we het straks gaan doen in ons nieuwe huis met veel meer ruimte. Mijn vriendin maakte weleens de kritische opmerking dat Marie Kondo vast niet is geschreven voor gezinnen :-). Ik ben dan ook echt nieuwsgierig maar dit boek! Ik zou het boek dan ook voor ons allebei willen winnen. Ten eerste omdat we het dan niet twee keer kopen (duurzaam :-)) en ten tweede om haar te overtuigen dat deze methode ook voor gezinnen werkt! Liefs!

 4. O cool een 2de boek van Marie Kondo.
  Het 1ste boek heeft mij al geholpen om 70% van mijn eigen spullen weg te doen. Ik kan nog wel wat inspiratie gebruiken hoe ik manlief en kinderen kan motiveren om ook te gaan opruimen en het opgeruimd kan houden. Daarom zou ik toch wel heel graag dit boek willen winnen

 5. Wat gaaf dat jullie dit al zo vroeg mochten doen, snap heel goed dat jullie daar trots op zijn! Ik ben net door het eerste boek heen en het smaakt naar meer, veel meer. Hoewel opruimen totaal niet mijn ding is (alles behalve), geeft het wel rust in je hoofd en dat is zo’n fijn gevoel. Heel graag waag ik een kansje om één van de vijf winnaars te worden. Duimen maar!

 6. Waaauuuwww!!!!
  Dit boek zou ik wel graag willen winnen. Al is het dan (nog niet) als ebook.
  Een opgeruimd huis is zoveel meer dan dat. Het is een eerste aanzet tot een opgeruimd hoofd.
  Ik ben vooral benieuwd of dit boek kan helpen om pubers aan te zetten om op te ruimen.
  Word ik hier blij van? Jazeker. ;-)

 7. Dit zou wel een mooie “handleiding” zijn hoe het wat minder drastisch kan. Als ik ga opruimen, en dan écht opruimen, gooi ik heel veel weg. Waar ik dan later weer naar op zoek ben…

 8. Een van mijn goede voornemens is om VEEL op te ruimen en alles ook netjes te HOUDEN. Ik ben ook van plan spullen te doneren of naar het kringloopcentrum te brengen, maar ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen. Ik kan wel wat meer rust in mijn hoofd gebruiken en ik heb het gevoel dat alles opruimen en geordend houden daar zeker bij zou helpen. Als ik klaar zou zijn met het opruimen, zou ik mijn zusje DWINGEN om dat boek te lezen ( :’) ), want haar kamer is gewoon ronduit dramatisch. Ik zal vanaf nu dagelijks duimen, vooral voor m’n zusje ;p

 9. Dolgraag. Zolang ik ‘moet’ lezen hoef ik nog niet aan de slag ;-)

 10. Ohh wat leuk! Ik ben groot fan van het eerste boek, al vinden mijn vriendinnen dat soms hilarisch: ‘huh heb je nog maar 4 theemokken??’ Dus ik ben erg benieuwd naar dit tweede boek!

 11. Inspirerende woorden!
  Vooral de diepgang spreekt mij aan.
  Een lege zolder,opgeruimde kasten en een opgeruimd hart.
  Mooi doel voor 2016 toch?

 12. Oeh, dit boek zou precies op het juiste moment komen! Ik ben al tijden aan het opruimen en spullen weg aan het doen, maar echt tevreden ben ik nog lang niet.. Geeft dit boek mij het laatste duwtje om echt door te zetten?

 13. M’n drukke hoofd wordt altijd rustiger van n opgeruimd huis. En met een vriend die steeds meer hier is, inclusief spullen en een kind met het zelfde chaos koppie als ikzelf, lijkt t me een geweldig boek om mee aan de slag te gaan! Ik win het graag. En anders koop ik het gewoon na de actie, haha.

 14. Ik heb dit nodig! In alle ruimten van ons huis in er troep: slaapkamer, keuken, kledingkamer, craftroom en vergeet vooral niet onze zolder. Ik wil wel opruimen, maar weet soms gewoon niet hoe. En ik hecht echt waarde aan dingen. Leren loslaten is mijn motto. Ben nu halverwege het eerste boek. En ik stoom daarna heeel graag door naar boek 2. Dus daarom: me, me, me, me!?????????

 15. Net verhuisd naar onze eerste koopwoning, waar we in plaats van minder juist meer ruimte hebben. Maar juist dat voelt als een valkuil. Hoe voorkom ik dat ik steeds meer spullen bewaar? Dit boek kan me hier wellicht bij helpen!

 16. Wat een gave actie. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik kennelijk over een steen geleefd heb, want het zegt mij namelijk niks. Maar des te groter is mijn interesse. Het lukt mij namelijk maar niet te lukken om mijn huis opgeruimd te houden. Het grootste deel van mijn vakanties gaat telkens weer op aan opruimen en dat is zo zonde want er zijn nog zoveel andere fijne dingen om te doen. Als het boek mij zou helpen nog meer tijd aan ontspanning en genieten te kunnen besteden, zou ik het heel erg graag winnen.

 17. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd en dat kan deze warhoofd wel gebruiken. Eerlijk gezegd komt nu af en toe mijn moeder langs zodat we samen kunnen opruimen, maar het lijkt een utopie om het zelf opgeruimd te houden… naar zulke handvaten snak ik!

 18. Gaaf! Ik sta bij vrienden en familie bekend als slechtste opruimer ooit, maar na het eerste Marie Kondo boek is dit flink aan het veranderen. Nu wonen we in een tijdelijk huis, tot ons eigen huis klaar is, en al onze spullen staan in opslag. Ik kan niet wachten tot ik straks in onze nieuwe woning een frisse start kan maken, met een gezellig en opgeruimd huis, wat makkelijk bij te houden is. Dus dat boek is meer dan welkom.

 19. Ik heb met veel plezier het vorige boek gelezen en heb als goede voornemen voor 2016 dat ik alles thuis nu echt eens goed opruim en dit bij ga houden.
  Dit boek kan ik daar vast goed bij gebruiken! :)

 20. Afgelopen zondag mijn voorraadkast ‘opgeruimd’. Niets weggegooid (eten gooi je niet weg) maar wel een plan gemaakt. In het menu van de komende week gebruik ik iedere dag minimaal één produkt uit de voorraad. En dat blijf ik de komende week doen, zodat de potjes die ‘vergeten’ in de kast stonden opgegeten worden.
  De opruimsessie van zondag gaf zo’n goed gevoel. Dat smaakt naar meer! Ik zou het boek dan ook heel graag winnen

 21. Chaos in mijn hoofd, chaos in mijn huis… Reeds begonnen met orde op zaken te stellen maar het is moeilijk! Vooral nu ik muizen op mijn zolder heb (rara waar zitten jullie, ik hoor ze wel maar zie ze niet?!) is het tijd het eens grondig aan te pakken. Vooral om zelf vooruit te kunnen en het ook vol te houden. Het boek zou voor mij een extra ‘helpende hand’ zijn!

 22. Waarom?! Waarom niet! Ik wil dit boek! Deel 1 is mijn bijbel… laten we nu zeggen Het oude testament. Heel erg graag Het nieuwe testament voor nieuwe inspiratie dus!

 23. Ik zit middenin een scheiding en dat betekent letterlijk en figuurlijk opruimen. Ondanks dat nu bijna alles door mijn handen is gegaan, is mijn eigen huis mijn eigen huis nog niet (ik blijf in ons huis wonen). Ik kan wel wat handvatten gebruiken om ècht op te ruimen en me weer fijn in mijn letterlijk en figuurlijke eigen huis te gaan voelen.

 24. Net wat ik nodig heb! Ontrommelen is mijn voornemen voor het nieuwe jaar op alle vlakken. Meer van minder. Ok probeer de rest van het gezin me te krijgen en kan je best wat hulp en een mooie leidraad bij gebruiken.

 25. Ik geef op de middelbare school gelukskunde / levenskunst / filosofie en dat is niet echt een makkie! Er bestaat namelijk geen boek voor dus ik moet zelf allerlei informatie verzamelen om de lessen inhoud te geven. Ik probeer de lessen zo in te richten dat de leerlingen veel praktische handvatten krijgen en oefeningen doen om o.a. leren om te gaan met onrust en stress in hun hoofd en hun omgeving. Het boek van Marie Kondo zou mij heel goed kunnen helpen om hier op een praktische, maar toch ook filosofische manier mee om te gaan. Naast dat ik zelf van huis uit een enorme rommelkont bent, hoop ik met deze tips ook vele anderen te inspireren!

 26. Dat opruimboek van Marie Kondo heb ik nog steeds niet gelezen en dat terwijl ik juist wel wat opruimtips kan gebruiken hihi. Succes alelmaal met de winactie! :)

 27. Ik wil nog heel graag kennis met de methode maken, dus doe graag mee :-)

 28. Ik heb het boek opgeruimd in een ruk uitgelezen maar goed uitvoering :p daar ben ik blijkbaar niet zo goed in. Vorig jaar verhuisd naar een kleine studio en nu lijkt het alsof ik nog meer spul heb! Ben benieuwd naar het tweede boek en hopelijk geeft het mij een echte kick under THE butt ;).

 29. Schoonmaken ben ik goed in en in rommel maken ook. Elke keer neem ik me voor niet zo veel rommel te maken. Het lukt me maar niet. Wie weet kan dit boek me helpen.

 30. Ik ben niet zo van de nieuwjaars voornemens maar wel van positief aan de slag gaan. Ik ben bezig mijn levenspatroon positief aan te passen. Tot nu toe met voeding en zuinig met grondstoffen omgaan. Opgeruimd leven zou een mooie volgende stap zijn.
  Ik geloof ook niet in alles gelijkerwijs en dit zou mooi aansluiten ☺

 31. Oh boy.. dit is wat ik nodig heb! Het vorige boel heb ik letter voor letter gelezen. En ik vond het fantastisch… maar het bleef ook een beetje hangen in het waarom. Terwijl ik juist de armen uit de mouwen wilde steken! Ik verwachtte misschien meer praktische handvatten en tips om ons huis nu écht eens te ontdoen van alle rommel. Enthousiasme valt dus niet te onderdrukken als ik lees dat jullie het 2e boek wat praktischer vinden… dit boek moet ik hebben! Ik doe mee!

 32. Fantastisch! Precies wat ik nodig heb! Een van de doelen die ik graag wil behalen dit jaar is een opgeruimd huis. Ik wil echt minder spullen! Dat wil ik al zo lang, maar het lukt niet ?…
  Ik heb best wel veel spullen waarvan ik gewoon niet weet wat ik er mee moet…. Kleding van mijn overleden mams bijvoorbeeld…
  Dus ja, een beetje joy in ons huis zou super zijn!

 33. leuk, ik ben erg benieuwd naar SPARK JOY! Opgeruimd heeft me al goed geholpen om afscheid te nemen van een deel van mijn spullen. Maar ik wil nog meer loslaten.

 34. Graag! Deel 1 vond ik inspirerend, maar ik heb nog geen manier gevonden om het volledig toe te passen in mijn leven. Momenteel thuis met een burn-out. Als deel 2 mij handvatten geeft om weer verder aan de slag te gaan, zodat mijn huis én belangrijker nog; mijn hoofd opgeruimd zijn. Dan sparkt mijn leven weer joy!

 35. Wat leuk! Ik zou dit boek graag willen winnen, omdat ik altijd dacht dat ik een sloddervos was, maar door ‘opgeruimd!’ heb ik geleerd dat ik eigenlijk heel geordend ben, maar gewoon niet wist hoe. Ik ben erg benieuwd wat Kondo mij nog meer kan leren :)

 36. JAAAAA… dat boek sparks joy bij mij! En ook zooo… welkom! :) (Ik zal het kort houden in het kader van minimalisme en zo) ;)

 37. Laat maar komen die Joy! Was al van plan na jullie artikel om mijn kledingkast te gaan herzien, maar de rest van het huis kan ook wel wat liefde en aandacht gebruiken :-)

 38. Oeh, ik word altijd zo blij van een netjes en opgeruimd huis! Helaas heb ik niet altijd genoeg tijd om alle rommel op te ruimen en is het huis al snel weer een bende… Daarom hoop ik dat ik met dit boek elke dag kan genieten van een netjes en opgeruimd huis! Ik doe graag mee!

 39. Ik denk dat ik nu maar eens mezelf op wil geven om te winnen.

  Ik leef inmiddels al jaren in eeuwige opruiming. Door add begin ik steeds opnieuw, maar haak ik af doordat ik word afgeleid.
  Ook nu weer heb ik een supergoede start gemaakt, maar ik hoop toch ook zo dat ik die eeuwige opruiming eens wat afrond. Al is het maar om mijn partner te verrassen, die met mij in deze chaos leeft.
  Ik hoop dat Marie Kondo mij stap voor stap mee kan nemen tot het eind!

 40. Jaaaaa, dit boek wil ik graag winnen ook om onze jongste te inspireren in het opgeruimd houden van haar eigen kamer. Ons huis kan ook nog een extra rondje opruimen gebruiken! hartelijke groet AM

 41. Hoi! Ik zou het boek graag willen winnen om een minder leuke reden. Mijn ouders kunnen helaas niet meer zelfstandig wonen en hun te grote huis met teveel spullen (troep) zal moeten worden opgeruimd. Het boek zal me daar hopelijk n handje bij kunnen helpen. En daarnaast is t dan handig voor mij, zodat ik nooit met teveel troep zal eindigen, waar ik dan mijn kinderen mee moet opzadelen als ik oud ben ;). Ik zal een gemotiveerde Kondostudent zijn!

 42. Wat een leuk artikel!! Na het verbouwen van ons huis hadden we plots een zee van ruimte… 3 jaar later echter is het zoeken naar een plekje. Door het lezen van dit artikel krijg ik hoop dat het toch op te lossen valt ;-). En als ze ook kunnen helpen om man en pubers over te halen om meer op te ruimen zou het helemaal te gek zijn! En nu maar duimen !!!!

 43. Eerste boek was een hit ook bij mij en ik heb er een doorgeefboek van gemaakt! Ik heb hem dus gratis naar iemand gestuurd op voorwaarde dat hij/zij hetzelfde doet. Op de binnenkant vd kaft komen dan de namen van iedere lezer. Zou ik met deze dan ook doen … zo leuk om een sparkle of joy te delen!

 44. Ik ben niet verder gekomen dan m’n klerenkast! Zou graag verder willen met opruimen/minimaliseren met SPARK JOY als meditatie medium! Wie weet wat er dan los komt!!

 45. Waw!
  Dit boek komt als geroepen…..
  Ben thuis met een depressie/burn-out .
  Heb niet alleen chaos in m’n hoofd, maar ook in m’n huis!
  20jaar lang verzamelen in een klein huisje en bijna niets kunnen wegdoen….jullie kunnen zich er wel iets bij voorstellen misschien?
  Het goede voornemen was om dagelijks ‘iets’ op te ruimen…..dit probeer ik nu al enkele weken, maar……buiten plannetjes maken…..kwam nog niet veel in huis. ?

  Dit praktisch hulpboek zou dus een geschenk uit de hemel zijn!
  De goden en ikzelf zullen jullie eeuwig dankbaar zijn! ????

 46. Ja! Dit heb ik nodig!
  Na het succesvol afronden van de kleding en boeken en cd-sessies, was ik met boek 1 eigenlijk vastgelopen. Dit waren mijn persoonlijke collecties, maar toen kwamen de gemeenschappelijke bezittingen.
  Hoe betrek ik mijn partner? En ik hoop op een hoofdstuk over creatieve (hobby)materialen….

  Wel grappig: mijn ouders kwamen op visite en mijn 80jarige vader zag het boek van Marie Kondo liggen. Hij begon er direct in te bladeren en was gelijk gemotiveerd om in hun huis aan de slag te gaan (ik heb de neiging tot verzamelen namelijk niet van een vreemde ;-) ).

 47. Mijn partner en ik hebben vorig jaar de opslagruimte die wij jarenlang gehuurd hebben, helemaal leeggeruimd en opgezegd :) Daardoor hebben we al veel weggebracht naar de Kringloop en als het niet meer bruikbaar was, naar de milieustraat v/d gemeente. Ook kids hebben meegeholpen door hun oude speelgoed uit te zoeken. Zelfs de babykleertjes zijn uitgezocht (slik…) en daarvan hebben we slechts een selectie bewaard. Er is dus al een hoop weg, maar we blijven nu al een tijdje ‘steken’. Ik verlang zo naar een volledig opgeruimd huis (ook omdat ik en mijn partner allebei vanuit huis werken). Het boek zou dan ook zeer welkom zijn…

 48. M.Kondo. ..’opgeruimd’ en ‘spark joy’..ja over gelezen op jullie site…die boeken heb ik zelf nog nooit gelezen…ben benieuwd of ik er wat nieuws uit leer.

 49. Ik ben een verzamelaar. Kan moeilijk afstand doen van spulletjes. Mijn huis staat daarom ook bomvol. Het wordt tijd om dat eens aan te gaan pakken. Orde en ruimte in mijn huis maar ook in mijn hoofd. Hoop dat het boek mij op weg kan helpen.
  Erg leuke winactie!

 50. Leuk, dit boek zou ik wel willen hebben. Ons huis is sinds de geboorte van ons zoontje sowieso nooit opgeruimd en ziet eruit als een kinderdagverblijf. Een beetje orde, ruimte, nieuwe vaste plekken, sfeer en patronen kunnen geen kwaad. Sterker nog, graaaag. Geef k hm daarna door aan mn moeder, die is na de scheiding, verhuizing, verhuizing en verhuizing ook een opruimactie begonnen.

 51. Ik ben begonnen met opruimen van spullen.
  Servies en keukenspullen gaat prima.
  Maar dan kleding en papieren …….
  Dit vind ik lastig en vooral het volhouden van het goed blijven opruimen ipv rond te laten slingeren. Heb dus bog wel een extra helpend handje nodig want ik wil ook joy sparkelen !

 52. Waarom ik het boek zou willen winnen? Het welbekende verhaal: té veel spullen in een te klein huis. Ondanks veel verwoede pogingen tot opruimen en weggooien, blijven de opbergbakken te vol zitten en is het iedere keer weer een crime om iets te moeten pakken. Een cursus opruimen, maar misschien vooral weggooien, zou voor mij geen overbodige luxe zijn.

 53. Hoi!! Ik heb net jullie blog ontdekt en ik ben al helemaal geïnspireerd! Dit boek lijkt me een goed begin voor een nieuwe levensstijl! Ik blijf jullie volgen in elk geval! Thanks!!

 54. Wat zou het tof zijn om dit boek te winnen! Mijn moeder en ik zijn niet van die geweldige opruimers. Mijn vader integendeel wel, maar die werkt de hele dag. Ons voornemen is om dit jaar meer op te ruimen en het ook opgeruimd en schoon te houden, om meer rust en gezelligheid in ons gezin te houden (wat we de laatste tijd goed kunnen gebruiken). Dit boek zou ons hier natuurlijk goed bij kunnen helpen ☺.

 55. Ha, leuk! Het eerste boek wil ik dit jaar zeker nog lezen, en het tweede boek zou zeker ook welkom zijn. Onze verhuis begin vorig jaar moest snel gaan, dus ik heb toen de tijd niet gehad om goed op te ruimen. Dat wil ik dit jaar graag aanpakken. Als ik het boek zou winnen zou ik het zelf lezen, en dan weer aan iemand doorgeven, zodat die er ook plezier aan beleeft!

 56. Jaaaa heel graag wil ik deze winnen! Vooral het ‘hoe zorg ik dat het opgeruimd blijft’ is hier nogal een dingetje.

 57. Ja!!! Ik doe heel graag mee, na boek 1 gelezen te hebben, wil in graag het vervolg! Ik voel me goed bij het opruimen, al gaat het langzamer dan ik had gewild.

 58. Ja, leuke actie! Deze wil ik wel winnen =)
  Opruimen kan ik (nog) niet zo goed, dus doe ik het al een jaar zo dat ik niets meer koop, zodat ik iig niet méér spullen krijg. Vandaar dat de eerste Kondo ook nog niet in mijn bezit is.
  Winnen mag echter wel! En met dit boek gaat het me dan vast ook lukken om mijn leven opgeruimd te krijgen.

 59. Hele gave winactie! Ik ben een maand terug verhuist en heb 1 van de kamers nog helemaal vol met spullen staan. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen, en ik merk dat ik hierdoor zelf ook chaotisch aan het worden ben. Dit boek zal mij denk ik wel verder kunnen helpen! Fingers crossed voor vrijdag. Xx

 60. Simplify is mijn motto voor 2016! Dit houdt voor mij in: meer orde scheppen, opruimen, minimaliseren en inderdaad, zoals Marie Kondo zo mooi zegt, mezelf bij dingen, activiteiten en ook vriendschappen afvragen “does it spark joy?”. Ik zou dit boek heel graag willen lezen! Wat een leuke actie :)

 61. Hoi Groene Meisjes,

  Voordat ik ging verhuizen ben ik al een tijdje bezig geweest met het eerste boek van Mari Kondo ‘Opgeruimd!’.

  Ik ben een enorme kleding-fan, en nou bleek dat nog wel de makkelijkste categorie..
  Zorgvuldig ben ik aan de slag gegaan en is het mij gelukt om heel veel kleding weg te doen.
  Ik heb mijn lades en kledingrek met plezier weer ingedeeld. Zelfs een fotootje op Instagram gedeeld, waar de koningin van het opruimen mijn foto zelfs heeft geliked : -D
  Nu ben ik heel trots dat ik de 1e categorie grondig heb gedaan.

  Maar plots ging ik verhuizen.
  De kleding is goed ingedeeld. Ik heb nog een paar kledingstukken toegevoegd aan mijn garderobe, en er ook weer een aantal weggedaan.
  Ik kan het goed onderhouden.
  Maar nu, de rest van de categorieën..

  Ik woon sinds kort in een hele kleine bovenwoning. Er is geen extra opbergruimte. Geen kelder of zolderruimte (ik woon al op de zolderruimte ; -).
  Het was al een hele kunst om alles zo in te delen dat het toch rustig was.
  Het boek van Mari Kondo ligt tussen mijn andere boeken te wachten tot ik weer verder ga.

  Ik zou graag het tweede boek willen winnen en lezen, omdat ik de praktische tips erg goed kan gebruiken. Hoe je met kleine ruimtes ook zo ruimtevol kan leven.
  Het zou mij enorm helpen!

  Een fijne groet van Manon van Trier

 62. Mijn kamer is een grote bende en daarmee is het ook een grote chaos in mijn hoofd,
  Ik ben dan ook eeuwig dankbaar aan degene die mij de gouden tip belooft.
  Om die reden zou ik dolgraag kansmaken op dit boek.
  Het is precies wat ik voor het nieuwe jaar zoek.

 63. Ik zou het boek heel graag aan mijn mama willen geven. Ze wil dit jaar beginnen met minimaliseren en dit boek lijkt mij erg handig daarbij! Ik denk dan ook dat ze er super blij mee zou zijn

 64. Ik ben ruim een jaar bezig met opruimen en ontspullen en wat is het fijn. Ik kan nu gewoon mensen binnen laten zonder me te excuseren :) en get geeft een hoop ruimte (letterlijk en figuurlijk). Toch zijn er ook nog lastige dingen, bijv een man die zijn spullen niet wil opruimen en bijv emotioneel geladen dingen als foto’s. Wat extra inspiratie zou dus heel fijn zijn :)!

 65. Bij een ander lijk ik wel een pro, maar bij mij thuis lukt het me niet om goed op te ruimen en keuzes te maken waar ik afstand van moet doen. Eigenlijk woon ik best in een leuk appartement, maar het valt er gewoon niet altijd aan af te zien, en daar bovenop werk ik ook nog eens thuis. En ik ben geen grafisch ontwerper die alleen maar achter de computer zit, maar juist van van het handwerk.
  Ik herken me in andere reacties van de hoeveelheid aan spullen die we bezitten en schaam me ook een beetje, wat we allemaal blijkbaar mee naar huis slepen. Wat gaaf dat er al zoveel reacties zijn trouwens! Succes iedereen!

 66. Jullie zijn op zijn Vlaams gezegd ‘vree wijs’ of vertaald naar het Nederlands: super cool! :) Ik volg De Groene Meisjes voor inspiratie en motivatie. En dat werkt verdorie goed! 2016 moet en zal mijn meest eco friendly levensjaar worden sinds ik zelf aan het roer van mijn leven sta, mede dankzij jullie blog. Maar 2016 wordt ook het jaar van een gezinsuitbreiding… Een tweede kindje! Wow! Dat brengt hoe dan ook de nodige herorganisatie met zich mee… En hopelijk vooral veel joy en sparkles ipv rommel en onrust! Hulp hierbij dus welkom :)

 67. Mijn vriend en ik wonen nu bijna 2 jaar samen. We hebben en kleine hoekwoning in een dorp en dus redelijk wat ruimte voor spullen. En die hebben we ook, veel spullen! Toen we er net kwamen wonen hebben we meteen een hokje op de tuin laten zetten voor uh… spullen. Dat hokje is inmiddels ook helemaal gevuld met je raad het al, nog meer spullen. Nu na bijna 2 jaar realiseer ik me hoeveel rotzooi we hebben verzameld.. We waren hiervoor allebei thuiswonend, dus hadden net niks, maar hebben binnen 2 jaar gewoon een hele inboedel inclusief alle rommel die daar bijhoort verzameld. Ik lees nu al een tijdje jullie blog en zie dit onderwerp regelmatig voorbij komen. Dit heeft me er al toe gezet om minder te kopen, alleen de stap om op te gaan ruimen is mij nog altijd te groot geweest! Ik hoop door het lezen van het boek geïnspireerd te raken om eindelijk aan de gang te gaan met onze ongelofelijke zooi!

 68. Dat lijkt me heel leuk, ik was afgelopen jaar regelmatig begonnen maar om een of andere manier bleef ik te weinig wegdoen en belandde het weer onderin een kast ‘voor de zekerheid’. Ik blijf het moeilijk vinden om dure dingen en dingen die ik mogelijk nog een keer ga gebruiken (zelfs als dat pas over 2 jaar is, groen he? ;) weg te doen!

 69. Ik ben net begonnen met het uitruimen van mijn kamer, spullen wegdoen die ik niet nodig heb en zo minimalistischer en duurzamer te gaan leven. Dit boek zou me daarom kunnen helpen.

 70. Tijdens een grappige Kerstbingo heb ik een ‘opruimdienst’ gewonnen. Dit houdt in dat deze week iemand mij komt helpen opruimen/ordenen. Ik heb moeite om dingen los te laten en vindt opruimen en dingen wegdoen daarom geen makkelijke opgave. Misschien omdat ik (nog) niet zie waarom het belangrijk is om sommige dingen te houden en van andere dingen echt afscheid te nemen. Ik denk dat zo’n boek me daarbij goed zou kunnen helpen. Zo te lezen ben ik niet de enige die het boek goed zou kunnen gebruiken. Veel succes iedereen! Groetjes Ellen

 71. Opruimen, zooi wegdoen, etc. Ik ben er de laatste tijd druk mee bezig. Er is al heel wat naar de kringloop gegaan en toch liggen overal nog spullen. Ik moet uitvinden hoe ik verder moet. We hebben twee jonge kinderen, dat levert ook aardig wat spullen op.
  Een nieuw jaar geeft sowies altijd opruimwoede. Opruimen en gezonder eten staan dan hoog op de lijst. Gezonder eten lukt prima tot nu toe (vorige week Forks over knives gezien, dat zorgt voor veel motivatie).

 72. Ja!! Ik zou dit boek graag winnen. Ik heb al een paar keer de bezem door het huis gehaald maar het lukt me toch niet om afstand te doen van sommige hardnekkige spullen zoals oude cd’s (zonde, ja ik weet dat ik alles via internet luister), oudere kleding (wie weet wil ik dat nog eens aan) en oude tijdschriften (er staan nog leuke artikelen in die ik misschien nog eens wil lezen). Eigenlijk ben ik een enorme verzamelaar en de reden dat het huis er nog redelijk uitziet is omdat ik op een gegeven moment gestopt ben met het vergaren van nieuwe spullen. Ik denk dat ik echt wat kan hebben aan dit boek. :) So I’ll keep my fingers crossed!

 73. Oh, wat fijn dat het gaat over samenwonen en alles opgeruimd houden in het boek. Lekker praktisch en eigenlijk wel erg nodig in mijn appartement ;) Ik ben afgelopen zomer (dankzij de Groene Meisjes!) al begonnen met opruimen. Het voelt al een stuk fijner, vooral spullen om je heen waar je blij van wordt!

 74. Na het eerste is dochter (17) veranderd van een rommelkont-in-een-zwijnestal in een behoorlijk opgeruimde tiener. Zelf was ik altijd al erg van het opruimen/wegdoen, maar ook ik heb veel
  Opgestoken van het boek. Ik ben reuzenbenieuwd wat boek twee voor ons kan betekenen!

 75. Ja ik ben op zoek naar motivatie! Er is een zekere kans dat ik binnen een half jaar uit huis ga, op kamers in Utrecht. Hoe mooi is het om je eerste huisje/kamer met een schone, eh opgeruimde lei te beginnen ?

 76. Hoi Groene Meisjes,

  Jullie opruim artikelen inspireren me enorm! Ik ben een student met een veel te grote kledingkast, vol kleren die (door schommelingen in gewicht) nét niet meer mooi zitten of passen, de joy is er een beetje van af helaas ;). Verder verbaas ik mezelf er vaak over hoe veel troep ik door de jaren heen verzameld heb, ik denk dat ik daarin beïnvloed ben door m’n ouders die het motto ‘wie wat bewaard die heeft wat’ handhaven.

  Dit jaar zal ik afstuderen en helemaal op mezelf gaan wonen, mij lijkt niets heerlijker dan wonen in een huis met allemaal leuke spulletjes. Naar aanleiding van jullie eerdere artikelen en andere bloggers heb ik een opruimplan gemaakt waar ik mee aan de slag ben gegaan, en wat me nog extra zou kunnen helpen is dit boek!

  Daarom zou het me te gek lijken om het boek te winnen, met de belofte dat ik het ook door geef zodra ik het uit heb, want ik denk dat ‘joy’ een van de weinige dingen is die zich vermenigvuldigd als je het deelt :)

  Groetjes Juliën

 77. Sinds een jaar woon ik samen met mijn vriend. Dat betekende 2 x dezelfde huisraad in 1 huisje. We wonen niet heel groot en het was daarom een mega uitdaging om alles in ons kleine paleisje te huizen. Na 1 jaar in ons huis te hebben gewoond ben ik er eens aan begonnen: de grote opruiming! Tassen vol naar de kringloop, dozen met spullen gingen naar familie… Nu zitten we in 2016, ruim 1 jaar in ons huis. Maar nu begint het opruimen pas echt lijkt het. Zoveel spullen die in de weg staan, waar we echt niks mee doen. En ik zie door de bomen het bos niet meer. Een beetje hulp kunnen we wel gebruiken!

 78. Hi lieve dames,

  Ik zou m dolgraag willen winnen, want ik ben al sinds de komst van mini nr 2 meer dan genoodzaakt om op te ruimen want er is simpelweg niet heel veel ruimte. Dus ik ben heel benieuwd wat boek nr 2 voor praktische tips geeft want dat is precies wat er hier thuis moet gebeuren: over naar de praktijk! Wij duimen heel hard hier en blijven jullie gezellig volgen ??

 79. Ja hierop was ik aan t wachten zonder dat ik t wist! Ik heb de filosofie meegekregen via haar eerste boek en geleerd dat ik geen sloddervos hoef te zijn. Nu nog opruimen en mezelf verlossen van m’n chaos-imago. Ik lig nu al denkbeeldig onder m’n digitale brievenbus te wachten op een mail van jullie. ?

 80. Wat een leuke winactie en een mooi vormgegeven boek ook! :) Ik zou hem graag winnen. Ik heb vrij weinig ruimte (studio), maar wel veel spullen en weet niet zo goed waar ik moet beginnen met opruimen. Wellicht dat dit boek mij kan helpen!

 81. Oooooh, wat een heerlijke actie! Ikzelf ben een groot fan van opruimen, mijn vriend (waarmee ik nu bijna een jaar samenwoon) wat minder. Dit boek zou dus een perfect middel zijn om te ontdekken op welke manier wij allebei blij worden van een opgeruimd huis. Dan denk ik dat we totaal lentefris zijn nog voordat de winter eindelijk goed en wel begonnen is.

 82. Druk bezig met opruimen en consuminderen, maar het lijkt allemaal alleen maar erger te worden…
  Net begonnen met een studie naast mijn werk, dus een rustig, niet-chaotische huis is nu nog belangrijker dan ooit. Mijn sokken ga ik niet bedanken, maar efficiënter opruimen is hard nodig!

 83. Opgeruimd! Heeft voor mij zeer inspirerend gewerkt. Ik ben nog steeds bezig mijn hele huis door te gaan. Het was denk ik het juiste boek op het juiste moment. Ik ben dan ook heel benieuwd naar het vervolg. Ik ben echt anders naar dingen gaan kijken door de benadering van Marie Kondo. Ik ben allerlei overbodige dingen gaan weggeven aan mensen die ze graag willen hebben. Daar word ik ook weer blij van. Kortom ik ben erg benieuwd naar dit vervolg!

 84. This is who you are. En you are great! Dit is mijn motto voor het komende jaar.
  Niet iedereen in mijn omgeving is het met me eens van mijn manier van leven, Ik eet zolang ik het mij kan herinneren al vegetarisch en probeer nu al een aantal jaar ook steeds meer veganistische producten te gebruiken.
  Ik vind het belangrijk voor dier, mens en milieu. Ik ben een onzeker persoon en kamp nu al een aantal jaar met een eetstoornis, maar ik ben al aan de betere hand! ik probeer steeds meer maar dus ook gezonder te eten en te leven.
  Mijn omgeving vertellen mij dan ook dat ik er steeds beter uit begin te zien. Maar snappen niet dat ik liever mijn avondeten zelf maak dan dat ik lekker naar de snackbar of pizzeria ga? En ik moet mij niet zo bezig houden met al die onzin!! ”Eet toch gewoon vlees en vis!” Ik ben dus aan de betere hand maar het is nog een chaos in mijn hoofd van al die bemoeienissen. Ik zou graag mijn hoofd we(en vooral andere blij te kunnen maken met mijn oude spullen), maar ik zie soms door de bomen het bos niet meer. Hihi.

  Groetjes Charlotte.

 85. Zou heel graag het boek winnen.
  Zit momenteel midden in de chaos waar beginnen met opruimen meestal roe leidt. Nu stap 2: weer orde brengen in de chaos en weer JOY scheppen in m’n huis. Hier kan ik het boek heel goed bij gebruiken.

 86. Wat een leuke winactie! Deze komt als geroepen. Ik heb het boek ‘opgeruimd’ gelezen en ben daardoor geïnspireerd geraakt om steeds meer op te ruimen en ook kritisch te zijn met wat ik weer in huis haal. Dat geeft een heerlijk gevoel. Nu wil in mijn vriend hier nog in mee krijgen ;-)Hij snapt niet dat iemand zoveel kan schrijven over opruimen. Wij gaan dit jaar verhuizen dus meer inspiratie en tips zijn erg welkom om opgeruimd naar ons nieuwe huis te gaan en met alleen de spullen waar wij gelukkig van worden.

 87. Omdat ik en mijn verkering zijn gaan samenleven in een klein Amsterdams appartementje en hij een echte verzamelaar is en ik een hele, héleboel kleren heb. We hebben onze slaapkamer vorige week aan de hand van wat basic Marie Kondo proberen op te ruimen maar werden zo achterdochtig van elkaars antwoorden op ‘does it spark joy?’ (zo wilde hij perse een glitterlegging bewaren en ik tien zwarte jurken) dat ik denk dat we next level moeten gaan! :-) ⭐️⭐️⭐️⭐️

 88. Mijn moeder en ik zijn altijd bezig met opruimen. Mij is het inmiddels gelukt om behoorlijk minimalistisch te leven, maar mijn moeder wil het nog niet echt lukken. Het vorige boek van Marie Kondo vond mijn moeder fantastisch, dus het lijkt me heel erg leuk als ik dit boek aan haar cadeau zou kunnen doen! Ze belde me gisteravond nog op om te zeggen hoe gek ze werd van alle troep. Dit constateerde ze weer eens toen ze thuiskwam van vakantie… Kortom: mijn moeder wil heel graag minder spullen bezitten, en dat gaat gelukkig ook steeds beter, maar een nieuw zelfhulpboek zou zeker geen kwaad kunnen om haar verder te helpen bij dit opruimproces :-)

 89. Oh, ik heb dit zo nodig (haha). Mijn huis kan een echte opruimbeurt gebruiken, en inspiratie is daarbij heel welkom.

 90. Heel graag zou ik het boek van Marie Kondo willen lezen. Ik woon samen met een paar hele lieve chaoten die ook nog eens een ongerichte verzamel- en bewaarwoede hebben. Zelf ben ik ook geen ster in dingen wegdoen. In alles zien wij wel een potentie om het te hergebruiken. We zitten met twee volwassenen, drie kinderen en heel veel spullen in een overvol huis. Heel nieuwsgierig of Marie Kondo ons echt kan helpen.

 91. Vanaf februari ga ik een halfjaar heerlijk backpacker in Azië. Ik heb net mijn studie afgerond en wilde graag wat van de wereld zien. Ik vind het heel moeilijk om te ontspannen, maar weet zeker dat ik door mijn reis zeker alles achter me kan laten. Hoe fijn zou het zijn om daarna met een opgeruimd hoofd in een opgeruimd huis te komen!

 92. Na het beschikbaar stellen van mijn huis tijdens oud en nieuw voor mijn vrienden Naomi en Sander (omdat zij een 4-daagse wandeling maakten van Hoek van Holland naar Haarlem en een slaapplek zochten voor onderweg) kreeg ik naast een bedankje ook een mooi compliment over mijn huis: “Het was zo fijn bij jou, het is zo super geordend, ik kom bij jou in de leer om te ‘ontspullen’!” Ik was enigszins verbaasd aangezien ik voor mijn gevoel nog steeds teveel spullen heb waar ik niet per se blij van word, maar blijkbaar ben ik toch al een eind op weg! Heb daar afgelopen zomervakantie ook goed mijn best voor gedaan. Naomi heeft de draad naar aanleiding van de logeerpartij in mijn huis ook weer opgepakt, maar wat is het moeilijk! Ze geeft zelf aan dat praktisch al haar spullen (veel te veel) zijn als foto’s: alles heeft een herinnering. Alles heeft een emotionele waarde. Waar mijn verhaal eigenlijk op neerkomt: ik gun mijn vriendin Naomi dit boek van Marie Kondo, om op weg te worden geholpen door iemand die er ‘verstand’ van heeft. Én een boek kan ieder moment opnieuw worden geraadpleegd. Een mooie aanvulling op mijn ‘amateuristisch coachen op afstand’ ? Lieve groet van Hilde

 93. Klinkt als een musthave!!
  Ik heb simpelweg geen idee hoe ik het opruimen moet aanpakken!

 94. Via jullie heb ik kennis gemaakt met deze dame en ik was meteen enthousiast! Ik hecht veel waarde aan een schoon en opgeruimd huis en ben altijd opzoek naar nieuwe inspiratie en tips. Tot mijn verbazing had ik nog nooit van deze mevrouw gehoord en dus ook nooit iets van haar gelezen. Ik hoop dat daar dankzij jullie straks verandering in komt!

 95. Woeh wat leuk! Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor mijn lieve moeder! (En daarmee ook stiekem een beetje voor mezelf, zodat ik ‘m daarna kan lezen)
  Mijn moeder heeft recentelijk het eerste boek gekocht en gelezen en is op 1 januari meteen goed van start gegaan met haar goede voornemen om alles wat geen “joy sparks” weg te doen. Ze heeft samen met m’n broertje de hele woonkamer opgeruimd. Maar in de dagen erna is het licht alweer gedoofd, want de rest van het huis staat nog te wachten. M’n moeder heeft een beetje last van het bewaarvirus (wat ik zelf eigenlijk ook heb meegekregen in m’n genen, oeps!), waardoor het hele huis vol ligt met van alles en nog wat, wat nog wel eens “ergens” handig voor zou kunnen zijn. Iedere poging om het huis op te ruimen is maar van tijdelijke duur. Het komt is vlagen, dan krijgt ze opeens een opruimwoede en is tijdelijk het huis netjes. Maar dat is vaak in no time weer verleden tijd. Ik hoop dat ze met de filosofie uit het eerste boek en de praktische tips uit het tweede boek, een keer het huis zo aan kant kan krijgen, dat het een blijvend proces is, in plaats van korte periodes met een net huis.

  P.s. Jullie zijn awesome en jullie eigen boek is ook nog steeds vet leuk! :)

  1. Ha ha, leuk zo’n lieve dochter! Is wel even vergeten te vertellen dat een deel van de spullen gewoon van haar zijn en bij mij liggen, hangen, staan, slingeren, omdat zij er ‘geen plaats voor heeft’…. Maar voor de rest heeft ze gelijk: mijn genen zijn nogal dominant dus inderdaad: het arme kind heeft het ‘dit kan altijd nog eens handig zijn/zonde om weg te doen’ virus geërfd. Sad but true…. Haar vader is een minimalist, maar heeft bijzonder zwakke genen kennelijk… Overigens heeft het opruimvirus de kop weer opgestoken hoor. Ik vraag me alleen af: hoe vouw ik mijn dekbedhoezen op a la Kondo? Ook verticaal? Heb er nogal veel vanwege regelmatig veel gasten, waaronder een compleet basketbalteam. Dan is het toch handig wat beddengoed op voorraad te hebben toch?

 96. Dit komt als geroepen, ik zit een beetje met de handen in het haar over hoe ik bepaalde dingen moet aanpakken momenteel !

 97. Vanmorgen las ik een stukje over de opkomst van tiny-houses. Ik woon samen met mijn man al jaren in een tiny-huurhuis :). Een kamer annex keuken, douche/toilet en 1 slaapkamer. Als we loges hebben slapen die op luchtbedden in de kamer, heel leuk allemaal.
  Mijn man is heel handig en heeft allerlei praktische aanpassingen gemaakt in ons huisje. De eetkamerstoelen hangen aan de muur en de eettafel klikken we aan het bureau als we gaan eten :).
  Uiteraard moet er eens in de zoveel tijd flink opgeruimd worden, anders past het niet meer. Dat doe ik ook, maar het gaat mij niet natuurlijk en makkelijk af, een opruimboek zal voor mij een goed hulp en houvast zijn.

 98. Ik doe graag mee!
  Het eerste boek van Marie heb ik gelezen (en weer verkocht uiteraard :-)) en ik ben zeer benieuwd naar deel 2 omdat ik de praktische tips in het andere boek wel een beetje miste.
  Het plan is om dit jaar te gaan verhuizen plus er zal een extra bewonertje meegaan naar het nieuwe huis… We gaan dus graag opgeruimd, met zo min mogelijk spullen en zo veel mogelijk sparkles naar een nieuw thuis toe!

 99. whoopwhoop. Slim van Marie om een iets meer doe-gericht boek te maken. Ik heb haar eerste boek als luisterboek geluisterd en hoewel ik haar ideeën en theorieën ontzettend mooi en praktisch vond had ik voor sommige dingen toch echt nog even een steuntje in de rug nodig om het ook echt te gaan doen. Misschien dat dit boek mij daarbij kan helpen? Beetje opruimen is nooit verkeerd ;) Ik doe graag mee!

 100. Marjolijn Schuurbiers schreef:

  2015 stond in het teken van persoonlijke groei. Ik besloot namelijk eind 2014 dat ik het over een andere boeg moest gaan gooien en viel zo’n 25 kg af ik 2015. Heel veel sporten (ik trainde voor een triatlon) en meal preppen (om de verleidingen te weerstaan) kostte flink wat tijd, waardoor ik een jaar mijn huis flink heb verwaarloosd. Na een jaar ben ik dat wel een beetje klaar met de bende om me heen ? En ben ik begonnen met een to do lijst die 1 juni klaar moet zijn van mezelf. Met dit boek kan ik een beetje OOG (opruim ontwijkende gedrag) vertonen terwijl ik leer hoe ik t opgeruimd hoe, want daar zit echt mijn grootste probleem helaas ?

 101. Oh I need this too! Woon nu namelijk in een groter huis dan hiervoor en je hoort het vaker, maar ook ik heb een hoeveelheid spullen die de ruimte vult, er sluipt dus steeds meer in! En hoewel dat bijna alleen maar kringloopspullen zijn, is bij mij het opruimen toch vaak nog een verplaatsingskwestie. So, count me in! :)

 102. Ik gun mijn partner dit boek. Hij is momenteel bezig met zowel een fysieke als geestelijke opruiming. Hij is recent ontslagen en bezint zich op wat hij wil. Waar wordt hij blij van. Hij is druk bezig met verzamelen van minder en opruimen van stuff in huis. Maar ook in zijn hoofd. Dit boek kan hem daarbij goed helpen.

 103. Ik ben meer gaan werken en sindsdien is mijn huishouding een stuk gestroomlijnder geworden (bittere noodzaak met een gezin, maar ook heerlijk om te merken wat dat brengt!). Met een huis te koop (meeste spulletjes al uitgezocht trouwens en opgeslagen) en nadenken over een andere woonruimte, past dit boek gewoon super in het geheel! Ik ben zo blij met alles wat mijn man en ik opgeruimd hebben, wat een rust!! En dat willen we graag voortzetten! Ik duim voor mijzelf en Erik!!
  Patries

 104. Ik ben al sinds het begin groot fan van haar eerste boek maar nu ik verhuisd ben kan ik wel wat extra opruim inspiratie gebruiken om meer een rustige leefomgeving te krijgen.

 105. Hey! Ik doe heel graag mee. Naar aanleiding van jullie blog (zoals vele anderen;-)) kocht ik deel één en ruimde onze keuken, onze boeken, onze kleding, de kleding van de kids, het speelgoed samen met onze kids allemaal op. Ons huis is een stuk opgeruimder dan eerst, maar het echt zo houden, dat vinden wij nog lastig. Dus welkom boek 2!!! Groetjes en een fijne dag!

 106. Jaaaa heel graag win ik dit boek. Het eerste boek heb ik met plezier gelezen maar heeft niet helemaal tot het gewenste resultaat geleid ;) Ik ben visueel ingesteld. Bij het tekstueel uitleggen hoe je je sokken moet ‘oprollen’ raakte Marie mij kwijt. Een meer praktisch boek met afbeeldingen is mij op het lijf geschreven…

 107. Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik door de spullen ons huis niet meer zie..

 108. Oooo, dit boek kan ik heel goed gebruiken. Ondanks verwoede uitmestpogingen staat mijn huis nog steeds te vol met heeel veeeel spullen!! En het eerste boek van Marie is steeds uitgeleend bij de bieb :-( ! Dan is het handiger als dit boek gewoon bij mij in de kast staat (wel een ander boek wegdoen dan!) zodat ik er altijd bij kan. Joepie!

 109. Ooh met 2 jonge kindjes snak ik naar rust vooral in mijn hoofd.Vroeger had ik tijd genoeg om op te ruimen maar nu..ik zoek nu een ideale manier om terug te kunnen opruimen dat ik die rust kan terug vinden.Marie Kondo kan me daarbij helpen,haar eerste boek heb ik gelezen nu nog de praktijk.Daarom wil ik graag dit boek winnen als duwtje in de rug…groetjes!

 110. Wat leuk dit! Zoals je gisteren al kon lezen ben ik dus zwanger en moet ik binnenkort op mezelf gaan wonen zodat ik voor de baby kan gaan zorgen als die er komt. Dat betekent dat ik eindelijk weer een eigen plekje ga hebben, waarschijnlijk wordt het heeeeel klein en kan ik alle opruimtips dus goed gebruiken. Ook omdat ik er nu natuurlijk niet alleen mijn spulletjes kwijt moet, maar ook die voor Boontje. Spannend!

 111. Ons huis opruimen staat bovenaan mijn prioriteitenlijst van 2016. Ook voor mij geldt dat een opgeruimd huis zorgt voor rust in mijn hoofd. Hulp van Marie Kondo, waarvan ik de afgelopen weken al ontdekte dat ze veel mensen inspireert, is meer dan welkom!

 112. Hai lieve groene meisjes! Jullie zouden mij erg blij maken met dit boek! Ik ben me de laatste tijd nog meer aan het verdiepen in minimaliseren en breng langzaam maar zeker steeds meer naar de kringloop of geef dingen aan vrienden weg. Maar… Ik heb nu alsnog wel redelijk wat spullen (en spullen is een hele vage term die al aanduidt dat er nog ruimte is voor verbetering haha). Ik denk zeker dat het boek me daarmee kan helpen. Dank dank en veel liefs! Lisa

 113. Na vijf maanden stage in het buitenland, spullen gekocht te hebben zonder grens, wil ik als ik thuis ben alles uitzoeken! Opruimen, opruimen, opruimen! Nog 4 weken en dan vlieg ik terug, heel gek, maar het gevoel dat ik weer een beetje orde kan scheppen stelt me gerust! :) Het lijkt me een heel leuk boek met handige tips en trics voor perfectionisten zoals ik, haha!

  Ik doe met alle liefde mee!

 114. Whaaaaa opruimen is echt mijn ding.. En hoewel ik denk; ik heb opgeruimd vind ik het een dag later alweer een bende dus zou het boek goed kunnen gebruiken :-). Ik duim tussen het opruimen door ;)

 115. Leuk! Ik doe graag mee! Met het aanbreken van het nieuwe jaar komt ook mijn afstuderen steeds dichterbij, met de daarbij horende sociale verwachting om je leven al op orde te hebben, georganiseerd te zijn, een richting en doel te hebben, kortom: ‘volwassen te zijn’. Ik zit echter al maanden met een enorme existentiële crisis en angst voor dit moment! En deze chaos uit zich niet enkel innerlijk/mentaal. Als ik kijk naar de berg troep die voor me ligt terwijl ik deze comment typ, merk ik dat orde en organisatie ook ver te zoeken zijn in mijn fysieke wereld. Deze gids zal me niet helpen richting in mijn leven te vinden, maar ik denk dat het opruimen van de ruimte waar ik me zo vaak in bevind en het afstand nemen van nodeloze ballast me wel zal helpen wat helderder te beginnen nadenken en mijn prioriteiten te herontdekken :)

 116. Wat leuk! Ik heb ontdekt (door het lezen van Opgeruimd) dat er onder mijn laag van chaos, stiekem best een geordend persoon schuilt. Maar zoals je zegt: er sluipen hier en daar toch wat ‘dingetjes’ in…
  Ik heb Opgeruimd al aan heel wat mensen uitgeleend (precies volgens Marie Kondo’s principe ;)) en weet zeker dat dit boek het bij mij en daarna mijn vrienden en familie heel goed zal doen!

 117. Jahaaaa, kom maar door met dat boek. Zoals gewoonlijk ben ik niet zo van de hypes (en voor mijn gevoel werd mevrouw Kondo’s eerste boek aardig gehyped) en heb het vorige zomer dus een beetje aan me voorbij laten gaan. Maar nu ben ik helemaal om. Opgeruimd zal er moeten worden! Eruit met die zooi! Rust in mijn kasten, in mijn huis én in mijn hoofd.
  En waarom ik zo’n behoefte hebt aan dit boek? Omdat ik het altijd zo lastig vind om te beginnen! Ik wil dingen graag groots en grondig aanpakken, maar raak ook makkelijk afgeleid door alle ongeleide projectielen om mij heen… Wat er vaak in resulteert dat ik netjes begin met het opruimen van één lade, om een paar uur later de inhoud van de gehele kast uitgestort te hebben op de keukenvloer… En dan weet ik niet meer hoe ik verder moet. Dus blijft die keukenvloer (en de keuken) een tijdje onbegaanbaar. Niet echt handig! Dus wat goede tips van mevrouw Kondo kan ik zeker gebruiken.
  En nadat ik het boek aandachtig gelezen, getoetst en geprezen tot in den hemel zal hebben, geef ik het weer door aan mijn mams en vriendinnen. Lekker duurzaam. Want stiekem heeft toch iedereen baat bij handige opruimtips? :-)

 118. Dit jaar wordt mijn jaar. Vorig jaar werd ik ontslagen en moest op zoek naar werk, daarna wennen aan dat werk. Dit jaar wil ik wennen aan mijn nieuwe mij. Blij en opgeruimd, in hart én huis. vandaar dat ik het boek kan gebruiken :)

 119. Doe graag mee! Vorig jaar mbv jullie artikelen het huis opgeruimd, wij wonen ook niet ruim en dat was heerlijk maar het sluipt er toch weer een beetje in! Daarom kan ik nog wel wat extra praktische tips gebruiken.

 120. Met het boek hoop ik eens eindelijk mijn zolder en de rest van het huis te kunnen opruimen. Ik vind het nog steeds zonde om spullen weg te gooien. Ik hoop altijd alles te verkopen/bewaren (want ik toch nog plaats)/te recycelen of ik bewaar o.a. mijn hobby’s voor als ik wel een keer zin krijg. Zo ligt er nog een haak project, niet mijn ding….maar ik moet toch ook kunnen haken…en het leuk vinden…ach ik word vast nog wel ooit eens een snellere haker. Of niet?

 121. Lieve groene meisjes, ik zou dit boek heeel goed kunnen gebruiken. Dit jaar willen ik en mijn vriendje verhuizen naar een huis in het Amsterdamse centrum en dat betekent dat we kleiner zullen gaan wonen. Dat vind ik helemaal niet erg, maar: wat doe ik met al mijn leuke en/ of handige en/ of je-weet- maar-nooit stofjes en bolletjes wol? En mijn oude studieboeken? En de 10 jaar oude scheidsrechterspullen van mn vriendje? En het bridgetafeltje dat nog van zn oma is geweest? En, en….Ik doe dus heeeel graag mee!

 122. ik zie door de bomen het bos niet meer soms hier thuis! het bekende stapeltjes verplaatsen… nu ik veel focus nodig heb voor m’n afstuderen merk ik dat m’n irritatie met al die spullen enorm groeit… het boek zou een welkome opsteker zijn :)

 123. Leuk dat jullie zoveel publiciteit hebben ontvangen naar aanleiding van jullie artikelen over Marie Kondo! Zelf heb ik het eerste boek meteen aangeschaft na het lezen van meerdere enthousiaste reviews. Nieuwsgierig of het opruimvirus ook zo snel grip op mij zou kunnen krijgen begon ik meteen met lezen. Na 20 pagina’s ben ik echter gestopt. Niet omdat het boek niet goed was, maar omdat ik meteen wilde beginnen met opruimen! We wonen echter tijdelijk in een kleiner huis en een groot deel van onze spullen staat in de opslag. Ik besefte me dat ik op dit moment helemaal niet kon opruimen! Dikke tegenvaller, want nu had ik toch echt de kriebels. Ik heb het boek destijds uitgeleend aan vriendinnen die er ook meteen mee aan de slag gingen. Nu komt het moment dat we eindelijk gaan verhuizen echter steeds dichterbij, en sta ik dus te springen om de spullen uit de opslag eerst volgens de methode door te werken voor ze een plekje krijgen in mijn nieuwe huis ;) En dat tweede meer praktische boek komt dan zeker van pas! Ik kan niet wachten :)

 124. Zoveel mensen – online en offline – beweerden dat het eerste boek m’n leven zou veranderen. Normaal geloof ik niet zo in dat soort dingen, een boek dat je leven verandert? Toch schafde ik het e-book aan en boy was I wrong! Ik ben totaal geen lezer, maar dit boek veranderde mijn leven en interieur. Vuilniszakken vol hebben m’n huis verlaten, maar op de een of andere manier kom ik toch net niet op het punt dat ik tevreden ben. Er kan nog veel meer weg en boek 2 zou me richting geven en hier goed bij helpen!

 125. Ik wil graag mn hele huis aanpakken, maar ik weet niet waar ik beginnen moet! Het opruimen is er een tijdje bij ingeschoten omdat ik in oktober mama ben geworden. Nieuw jaar, nieuw begin denk ik. Ik wil met een fris huis en daardoor een fris hoofd dit jaar in. :D

 126. Door jullie enthousiaste artikelen over de Konmari-methode, heb ik het boek gekocht en ben ik enthousiast aan de slag gegaan met opruimen. Met een drukke baan, dito studie en meerdere vrijwilligersfuncties van zowel mijn vriend als mijzelf, is het vooral lastig om ons opgeruimde appartementje bij te houden. Spark joy klinkt als hét boek om ons hier de handvatten voor te geven! Het winnen van een exemplaar zal zeker onze joy sparken ;) en bijdragen aan een prettig en rustig thuis

 127. Ik zou graag kans maken. Ik had me er eigenlijk al bij neergelegd dat ik altijd een rommelkont zou zijn, maar stiekem erger ik me er aan. Ik kán dingen gewoon moeilijk wegdoen. Na een lange dag vind ik het moeilijk om alles weer even schoon te maken en opgeruimd te hebben. Mijn partner is misschien nog wel erger dan mij daarin, kun je nagaan hoe wij elkaar motiveren *uhum*. Als dit boek mij fijne handvaten kan geven, dan heel graag!

 128. Ik zou het te gek vinden om dit boek te winnen, omdat ik net ben gaan samenwonen en we nu dus héél veel spullen hebben in mijn kleine appartementje. We hebben al bergen spullen weg gebracht naar de kringloop en weg gegeven, maar alsnog hebben we teveel. Ik zou dit boek graag aan mijn vriend geven zodat hij zich wat minder aan spullen zal hechten, want alles is zonde om weg te gooien (want het was duur), gaat hij vast nog een keer gebruiken (na 10 jaar niet aangeraakt te hebben) of heeft een betekenis/herinnering voor hem.

 129. Het lijkt mij superleuk om dit boek te winnen! Ik wil graag ontzettend opgeruimd leven, maar dat lukt nooit of niet voor lang. Ik denk meer na over hoe ik zou moeten gaan opruimen en wat er weg moet en waarheen, dan dat het daadwerkelijk gebeurt! Daarnaast wil ik het eerste boek al maanden lenen bij de bieb maar is het steeds uitgeleend :-(

 130. Mijn vriend en ik hebben ons eerste huis gekocht en mogen daar binnenkort in. Maar voor die tijd moeten we ons huidige huisje helemaal uitmesten. Als je ziet wat we allemaal hebben, is dat een behoorlijke klus! Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken! ;)

 131. Dit lijkt me echt een boek voor mij! Nadat ik Opgeruimd gelezen had, was ik vol enthousiasme begonnen met het opruimen van mijn kleding. En inderdaad, precies zoals ze beschreef was dit een van de makkelijke categorieën. Nu ik bij de meer persoonlijke dingen met herinneringen en emoties aankon, vind ik het toch wel erg lastig worden. Hopelijk kan dit boek me verder helpen, want een opgeruimd huis is echt heerlijk!

 132. Wat een timing zou dat zijn! Mijn jongste kind gaat volgende week naar school en mijn goede voornemen is om vanaf dan mijn vrije dag te gebruiken om het huis van top tot teen op te ruimen, vooral te ontspullen en weer meer rust aan te brengen in ons huis, maar vooral ook in mijn hoofd en hopelijk daarmee ook in dat van man en kinderen!
  Kom maar op dus met dat boek! Want het omzetten van dat voornemen in ( de juiste) daden met een goed werkende methode, die ook na dit project stand houdt…..daar kan ik zeker hulp bij gebruiken!!!

 133. Super fan!! Van jullie als van Marie. Ben nu 3 jaar bezig om te “consuminderen” en minimalistisch te leven. Haal hierbij oa veel inspiratie van jullie site. Maar merk in het dagelijkse leven dat het wel erguh moeilijk is om de verleiding en drang naar spullen te bezitten te weerstaan. Wat ik ook erg had onderschat is de emotionele waarden die je eraan hebt gehangen, het zijn per slot maar spullen zou je denken. Lang verhaal kort, het heeft me dusdanig geïnspireerd dat ik overweeg(ben al in verdere stadium) om er zelfs mijn beroep van te maken. In welke vorm en hoedanigheid gaan we nog allemaal beleven!

 134. Ik heb deel 1 in praktisch één ruk uitgelezen en ben eigenlijk direct aan de slag gegaan. Afstand nemen was moeilijker dan ik dacht. Maar door de methodes heb ik eindelijk eens echt inzage gekregen in mijn spullen. Alles is gesorteerd aanwezig, ik ben nu nooit meer iets kwijt!

  Ik was zo enthousiast over het boek dat het inmiddels door een groot deel van mijn vrienden is geleend en ook daar werkt het! Daarom zou ik mijzelf en mijn vrienden een groot plezier doen met deel 2. Ik lees hem in één ruk uit, ga aan de slag en tegelijk gaat het boek door naar de volgende. Met hoe meer vrienden ik dit kan delen, hoe meer vreugd.

  Ik was namelijk van plan deel 1 opnieuw te lezen en nog een stap verder te gaan in het opruimen.

 135. Ik hoop dat ik het boek win. Ik ging net nog even terug in bed en heb enorm gedroomd dat wel een oud huis hadden gekocht en het was er een grote troep. Overal lagen spullen. Waarschijnlijk was ik in mijn hoofd al bezig met het uitzoeken van de kerstspullen wat ik zometeen ga doen.

 136. Ik zou niet alleen mezelf, maar ook mijn vriend hier heel blij mee maken! Hij zegt altijd dat ik mijn “kleren laat liggen op de plaats waar ik ze uittrek” (op de grond dus) en wordt gek van mijn verzamelziekte. Ik heb bijvoorbeeld nog dozen vol oude verjaardagskaarten en ansichtkaarten die ik van jongs af aan heb bewaard.. Zelfs mijn knuffels wil ik niet wegdoen terwijl ik nu toch al 24 ben.. en zo kan ik nog even doorgaan. Laten we het hopen voor hem!

 137. Jaaaaa hier wordt ik blij van! Ik was al groot fan van het eerste boek. Dat boek heb ik binnen twee uurtjes uitgelezen en ik werd gelijk enthousiast om op te gaan ruimen. Niet gedacht dat dat ooit mogelijk was ;) Ik ben met mijn kledingkast aan de slag gegaan met de gedachte: “Zoveel spullen heb ik al niet.” Maar uiteindelijk gingen er drie vuilniszakken weg en bleef er nog een vuilniszak over met kleding en schoenen die weggegeven konden worden. Wat overbleef was een zeer lege kast, maar nog steeds wordt ik blij wanneer ik de kast opentrek. Volgende stap waren de boeken. Helaas ben ik hier nooit meer aan begonnen, want druk met verjaardagen, feestdagen etc. Je kent de excuses wel ;) Dit jaar ben ik begonnen met het voornemen dat ik weer verder ga met mijn opruimactie in huis en daarnaast flink te consuminderen. Ik kan dus wel weer een positieve boost gebruiken van Marie Kondo. Vooral de praktische tips zullen erg helpen. Fingers crossed!

 138. I LOVE MARIE KONDO!
  Ik ben enorm geïnspireerd door haar eerste boek (door jullie werd ik bekend met Marie kondo) en heb het boek met veel liefde 3 keer gelezen en natuurlijk ook in de praktijk gebruikt.
  Ik wil dit boek voor mijn werk gebruiken. Ik werk met mensen met autisme en zij vinden het vaak lastig om orde te scheppen in de chaos. Het eerste boek is niet erg handig om hiervoor te gebruiken, want dit is inderdaad erg gericht op ‘waarom’ en minder op ‘hoe pak je het aan’. Daarom zou ik heeeeel graag het tweede boek willen winnen, zodat ik die praktische gids kan gebruiken bij de begeleiding van mijn cliënten!!! Je zou hen er ook heel blij mee maken, want telkens als ik vertel over marie kondo, worden zij ook enthousiast!

 139. Wat tof dat jullie 5 boeken verloten! Wij zitten middenin een opruimactie en lopen vast. Dit boek zou weleens onze redding kunnen betekenen…

 140. Ik ben echt een ramp als het om opruimen gaat. Terwijl ik het soms ook best leuk vind om te ordenen. Sowieso heb ik te veel spullen en te weinig ruimte. Ik kan alle hulp gebruiken.

 141. Oei…de timing van jullie bericht is briljant. Ik woon nu al twee jaar in een nieuw appartement en 1 van mijn slaapkamers bestaat uit vele bergen spullen. Al zo vaak nam ik me voor om in een week vrij nu eindelijk te beginnen aan deze uitdaging maar ik zie er als een berg tegenop… een beetje guidance zou net dat verschil kunnen maken waardoor ik het aandurf. Er misschien zelfs zin in krijg..? Ik duim, ik duim, ik duim… ik kan en wil er nu echt niet meer omheen maar doorheen :-)

 142. Oh wow een praktisch boek. Lijkt me super. Want in ons huishouden met n tweeling van 2,5 is opruimen en vooral t opgeruimd houden n kunst. N kunst die ik nog niet volledig onder de knie heb dus tips en trucs zijn zeer welkom hihi. Ook blijf ik t lastig vinden om dingen weg te doen want dat heb ik van die gekregen of dat hé ik van die geërfd. Maar ja zo wordt t huis natuurlijk snel overvol. Ik waag dus graag n kansje om t boek te winnen.

 143. Ik zou heeeel graag dit boek winnen! Ik hou van minimalisme en orde in huis, maar op de een of andere manier is het mij nooit gelukt om dat te bereiken. Komende maanden heb ik genoeg tijd om op te ruimen, ik heb alleen net dat zetje nodig om te beginnen en pas te stoppen zodra echt het hele huis op orde is. Wat lijkt me dat een fijn gevoel!

 144. Oooo, ik wilde eigenlijk niet meedoen, omdat ik dan ook moet opruimen. Tegelijkertijd stoor ik me zo aan de rotzooi in mijn huisje die ik maar niet opgeruimd krijg, dus misschien is meedoen toch niet zo’n dom idee. Ik hoop dat Marie Kondo me kan helpen om een beetje structuur in mijn huisje (en daarmee in mijn hoofd) te krijgen. Dat zou denk ik wel helpen bij mijn afstuderen!

 145. Oooh jongens, dit boek wil ik sowieso. Met behulp van ‘Opgeruimd!’ heb ik vorig jaar driekwart kledingcollectie en ik denk wel 80 procent van mijn boeken naar de kringloopwinkel gebracht. Helaas ben ik niet heel veel verder gekomen. Ik koop veel minder, maar het hoopt zich toch weer een beetje op. Ik ga binnenkort verhuizen en wil geen onzin mee. Ik heb gewoon wat nieuwe Konmarivibes nodig! ?

 146. Midden in een verhuizing naar een lief klein huisje voor mezelf realiseer ik me dat ik, ondanks dat ik voor het verhuizen al veel heb opgeruimd (weggeven geeft dubbel voldoening!), er nog een flinke opruimsessie nodig is. Dan kan ik van mn verzameling verhuisdozen meteen een fijn opgeruimd huis maken, en houden!

 147. Wij zijn verhuisd van een grote vrijstaande woning naar een klein appartement. De eerste fase van het opruimen is redelijk goed gegaan. Maar nu hebben we nog een huurbox met 60 dozen en dat moet echt leeg. Heel enthousiast over deel 1 van Marie Kondo ( door jullie ontdekt) maar ik denk dat wij deel 2 nog wel nodig hebben :)

 148. Ik keek hier al vanaf je snaps naar uit <3 heerlijk! Ik ben na dat ik Opgeruimd gedeeltelijk heb gelezen (ik kwam er niet helemaal doorheen,ik ben nu nog steeds op de helft, ik blame de engelse versie!) totaal aan de slag gegaan, vooral mijn kledingkast en boekenkast zijn enorm uitgedund, maar ik zou het toch graag naar de next level willen doorpakken.Ik ga binnenkort verhuizen, en het lijkt me toch fijn om zo min mogelijk mee te hoeven sjouwen. Mijn hele huis staat vol en het is gewoon echt beschamend! Ik hoop vooral dat hier iets concretere tips in staan, vooral de illustraties ben ik erg benieuwd naar! Dus dit boek is hier zeer welkom!

 149. Whooee, weer zo’n toffe aktie, well, this sparks my joy! Ik ben net begonnen aan deel 1. Nu is de tijd om letterlijk en figuurlijk ruimte te maken voor meer ontspanning, nieuwe ontwikkelingen en meer ease and joy.

 150. Wat een gave winactie! Mijn man en ik zijn voor de kerst begonnen met het opruimen van de zolder die voornamelijk vol staat met mijn spullen en de kinderen. Het is gelukt om een hele auto vol spullen weg te gooien/geven maar nu loop ik weer vast. Zo moeilijk om dingen weg te moeten doen waar ik veel mooie herinneringen aan heb maar die alleen maar plek innemen nu. Ik wil de kinderen ook leren keuzes te maken in wat wil je echt houden en heb je nodig en wat niet meer en waar kun je een ander blij mee maken. Wellicht dat t nieuwe boek van Kondo mij daarin kan helpen…!! Groetjes Fabienne

 151. Dit heeft zo moeten zijn! Het sluit helemaal aan op mijn project waar ik dit moment midden in zit.
  Tijdens de afgelopen kerstvakantie ben ik begonnen met het opruimen van mijn huis. Van zolder tot en met de woonkamer. Geen kamer is gespaard gebleven. We hebben alle spullen die echt kapot waren opgespaard en naar de stort gebracht. De rest van wat ik niet meer wilde heb ik op een weggeefgroep gezet via facebook en wat daar van overbleef heb ik naar de kringloop gebracht bij ons aan de overkant.
  De reden dat ik heel graag dit boek zou willen winnen is dat ik wel wat hulp kan gebruiken voor het moment dat ik de spullen achter de schuiven, op de vliering en in de kledingkasten ga opruimen. Daar ben ik bog niet aan toe gekomen. Durf het ook niet zo goed omdat veel ook herinneringen zijn aan vroeger. Maar ook heel veel niet en ik weet me nog geen raad met die spullen…en ik wil het allemaal opgeruimd hebben. Dit boek zou een perfecte guideline zijn voor die laatste ruimtes die nog opgeruimd moeten worden en om alles opgeruimd te houden.

 152. Ik doe ook graag mee.
  Ik heb gemerkt dat ik kan opruimen, maar het opgeruimd houden is een ramp. Niet dat mijn huis een zwijnenstal is, maar om nou te zeggen dat het echt allemaal netjes is nee.
  Dit boek zal me dan zeker kunnen helpen.

 153. Beste Merel & Jamie, beste Groene Meisjes,
  Na 1,5 jr met zeer weinig energie, knap ik langzaam weer op en heb weer wat energie om in stapjes het huis wat op te ruimen. Mijn man heeft de afgelopen tijd alles (!) in huis gedaan (koken, (af) wassen, zorg voor onze 2 meiden en de hond, etc) dus fijn dat ik langzaam weer een bijdrage kan leveren :-)
  Het boek van Marie Kondo kan hierbij een goede stimulerende kracht zijn, om te starten en het bij te houden! Een welkome verrassing dus.

 154. Oh wat een leuke winactie!
  Ik wil het boek graag winnen omdat ik toch wel erg nieuwsgierig ben naar die Marie Kondo methode.
  Ik ken het natuurlijk wel, maar nog niet eerder uitgeprobeerd.
  Met het boek hoop ik wat beter op te ruimen en dit zo te laten zonder dat het na een week alweer rommelig is.
  Als ik dan helemaal klaar ben, geef ik het boek door aan mijn ouders. Zij hebben er ook vast wat aan ;)

 155. Ik zou de gids heel graag aan een vriendinnetje geven. Ze is al haar hele leven mijn vriendin en woont in een huis met ontzettende troep (op alle tafels, alle kasten zitten propvol). Na 15 jaar zijn haar ouders eindelijk begonnen met opruimen maar ik hoor vaak dat dit moeizaam gaat van mijn vriendin omdat het lastig is waar ze moeten beginnen. Dit zou een goede inspiratie en gids voor ze zijn.

  Liefs,

  Natalie

  Natalie

 156. Mooie actie! Wat zou ik veel hebben aan zo’n boek, zeg!
  Wij zijn verhuisd van een vrijstaand enorm huis naar een kleine etage met 2 kamers… Volgend jaar gaan we weer verder, maar als ik zie wat een belachelijke hoeveelheid we hebben ‘moeten’ opslaan, dan word ik toch wel een beetje kriebelig. Sowieso ben ik in een half jaar tijd bijna minimalist geworden, maar ik kan nog wel een duwtje gebruiken!

 157. Beste meiden,

  vorig jaar stond ik op verhuizen toen ik jullie artikel en filmpje zag. Het heeft me echt geholpen waarvoor reeds hartelijk dank! Veel minder te verhuizen en een overzichtelijk rek was het gevolg. In 2016 zullen we genoeg bij elkaar gespaard hebben om een kast in huis te halen en dat lijkt me ideaal om nogmaals Marie Kondo erbij te halen! Ik heb vele mensen verteld over haar methode en de 3 basisvragen en velen waren enthousiast. Ik zou echt graag het boek lezen om anderen en mezelf te helpen organiseren (elke dag opnieuw en niet éénjaarlijks :) ). Een frisse geest in een frisse omgeving! Opgeruimd staat netjes! Opgeruimd huis ,opgeruimde geest…

 158. Hallo Groene Meisjes,
  Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn vriendin, de fantastische moeder van mijn 2 kinderen en die dit jaar mijn vrouw gaat worden. Ze heeft het eerste boek gelezen en is daar door zeer geinsprireerd, en zoals het hoort, het boek weer doorverkocht op marktplaats. Dus ook dit boek zou zeker goed aan haar besteed zijn.
  Alvast Bedankt, Martijn

 159. Leuk! Ik zou het boek graag voor m’n moeder winnen. Het huis van m’n ouders puilt uit, ze kan nergens afstand van doen. Al het speelgoed van mij en m’n broers staat nog op zolder, evenals al onze schoolschriftjes en werkstukjes. Meubels, beddengoed, servies, boeken, tijdschriften, bordspellen, kleren, videobanden… Als m’n vriend en ik iets nieuws willen kopen (een kruik, een bloempot, een dekbedovertrek) of iets nodig hebben voor Carnaval, ga ik eerst bij m’n moeder langs, dus ik voed het ook wel een beetje. Dan is ze trots dat ze het toch maar allemaal heeft bewaard. Maar aangezien de troep/spullen via de zolder, de kelder, de garage, het washok en de slaapkamers nu ook de huiskamer beginnen binnen te dringen, denk ik dat het eens tijd wordt om samen te gaan opruimen. Wie weet met behulp van Marie Kondo’s methode.

 160. Wat gaaf dat jullie een preview hebben gekregen! Iets om trots op te zijn! Ik denk dat vooral mijn vriend erg blij is als ik het boek win haha. Ik ben de afgelopen maanden druk aan de gang gegaan met minimaliseren en heb al heel veel weg gedaan. Maar op de één of andere manier wordt het toch elke keer weer een zooitje thuis. Ik word er onrustig van en mijn vriend kan er al helemaaal niet tegen. Waardoor ik regelmatig plagerig een opmerking naar m’n hoofd geslingerd krijg, meestal iets in de trant van een gebrek aan discipline. Ook mijn minimalisme opruiming ziet ie als ‘weer een projectje’. Help mij het volhouden. Hoe krijg ik altijd een opgeruimd huis?

 161. Ik word blij van Marie Kondo en haar methode! It “sparks joy” for me! Het eerste boek heb ik met veel plezier gelezen en toegepast, ik ben klaar voor het volgende level. :-)

 162. Ohh ik heb dit boek echt nodig! Het is hier zo’n troep dat ik niet eens weet waar te beginnen. Ik heb ook gewoon teveel spullen. Het lijkt erop dat er dit jaar een huisgenootje bij komt dus daar moet echt wel ruimte voor gecreëerd worden. Verder kijk ik weer erg uit naar jullie artikelen en tips n.a.v. dit boek! :D

 163. Dit boek is hard nodig hier! Ik hoop binnenkort te verhuizen en ik heb al een begin gemaakt met inpakken, en dus opruimen, maar op een of andere manier lukt het niet zo goed als ik zou willen. En natuurlijk zou het wel heel fijn zijn als het nieuwe huis ook opgeruimd blijft als alles een plek heeft gekregen!

 164. Wat leuk dat jullie deze boeken mogen weggeven! Ik heb het eerste deel met veel enthousiasme gelezen, maar toen is er eigenlijk nog niet veel van terecht gekomen. Deels vanwege drukte, maar deels ook omdat m’n vriend niet overtuigd was dat we prima met minder spullen kunnen leven. Hij vindt het allemaal wel goed zo haha. Maar aangezien we binnenkort hopelijk gaan verhuizen, lijkt het mij heel fijn als we dat met wat minder spullen kunnen doen!

 165. JAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! Dit boek heeft mijn gezin nodig :-)
  Onze spullen verdienen een vaste plek. En er moet ook hoognodig wat uit. Maar ik ga niet tegen mijn handtas praten. Gelukkig hoeft dat niet van de Groene Meisjes!

 166. Dat het voor mij heel goed is om in een opgeruimd huis te wonen, dat heb ik al lange tijd ontdekt. Maar waarom het me niet lukt om het in de praktijk te brengen?! Waarom vind ik vanmorgen dan toch weer mijn schoenen op het toilet (toen ik daar zat dacht ik; oh fijn, schoenen uit), waarom hangt mijn was gemiddeld 5 dagen op het wasrek (terwijl het na 1 dag heus wel droog is) en waarom lukt het mij niet om dat kamertje glad te houden? Hulp is gewenst dus. Ik heb mijn hoop gevestigd op dit boek :-)

 167. Dit komt als geroepen. Ik stond vanmorgen (weer) te balen voor mijn kledingkast waar alles ingepropt ligt, ik niets in kan vinden omdat de helft van mijn kleding onder mijn bed ligt en ik vanalles tegenkwam wat zeker geen joy sparkte.

  Ik was heel hard aan het bedenken hoe ik dit ging ordenen maar de conclusie was kastdeur op slot en alles wat nog zichtbaar was een extra schop richting bed geven. Geloof dat ik Marie nodig heb. Of een hulp in de huishouding….

 168. Ik kán gewoon echt niet opruimen… Het enige dat ik altijd doe, is rommel verplaatsen van de ene plek naar de andere. En vaak kom ik dan weer allerlei leuke en interessante dingen tegen die ik echt dan móet lezen of doen, en zo dus weer niet verder kom. Ook kan ik niks weggooien (want je weet maar nooit, of ‘weet je nog, toen..?’) dus ja, ik kan echt wel wat hulp gebruiken. Dit boek lijkt me echt geweldig en het gaan dan ook nú op mijn verlanglijstje – maar zou helemaal tof zijn als ik het hier zou winnen ;)

 169. Ik ben zo benieuwd naar SPARK JOY, de titel alleen al is om aan de muur te hangen :-).

 170. Ik zou dit boek graag aan mijn moeder willen geven. Telkens als ik weer eens op bezoek kom bij mijn moeder erger ik me heel erg aan alle troep in haar huis. Ze is een hamsteraar, kan dingen maar niet weggooien, en ze legt alles op de raarste plekken neer. Haar vrienden willen niet graag in haar huis zijn en zij wilt haar vrienden ook niet graag uitnodigen bij haar huis vanwege de troep! Ik heb haar al geprobeerd te helpen door haar tips te geven, samen met haar op te ruimen en ik heb zelfs dozen voor haar gekocht zodat ze daarin haar spullen op een georganiseerde methode kan opruimen. Na al mijn hulp, lukt het haar nog steeds niet om haar huis opgeruimd en netjes te hebben. En ik hoop dat dit boek haar wel zal kunnen helpen!

 171. Heb al een paar jaar geen mensen meer over de vloer gehad vanwege de troep in huis
  Heb dit Boek echt nodig, om eindelijk eens schoon schip te maken en ook echt dingen weg te kunnen gooien die je toch niet gebruikt !

 172. Ik sluit mij helemaal aan bij jullie verhaal. Na jullie tip heb ik vorig jaar het boek Opgeruimd gekocht en flink aan de slag gegaan met het opruimen. Het geeft rust en ruimte, niet alleen in mijn huis maar zeker ook in mijn hoofd. Als ik het een periode erg druk heb en minder toe kom aan opruimen, dan wordt het gelijk wat onrustig in mijn hoofd. Nu driekwart jaar later herken ik dat er langzaamaan weer meer spullen in mijn huis komen. Ik wil het graag breder trekken, door het ook toe te gaan passen op niet-materiële zaken. Dat is iets wat er vaak bij blijft. En op de emotionele waarde spullen zoals foto’s, brieven, kaartjes etc….dat vind ik nog heel moeilijk en kan ik zeker concrete tips bij gebruiken,

 173. Hey,

  Ik lees met plezier jullie artikelen, ik ga ook wat groener worden :-)

  Ik ben net gescheiden en woon in een heel klein appartementje en wil de boel uit gaan sorteren en opruimen. ik zou hem graag zo’n boek willen winnen vooral voor de tips hoe houd je het opgeruimd met kinderen.

  Ik ga duimen

 174. Tja… Ik zeg het maar hardop, ik ben een rommelkont… Met een rommelkamer en nog veel meer rommellades, kastjes en dozen. Ik kan wel wat hulp gebruiken om mijn huisje in 2016 geDeCluttered te krijgen… Would be nice ???…

 175. Ik vind het bewondewringswaardig dat jullie zo enthousiast kunnen zijn over opruimen. ik vind het echt niets. Ik ruim de dagelijkse dingen op, ruim de vaatwasser uit leg het speelgoed van de kinderen op zn plek, maar verder dan dat niet. Ik heb een hekel aan echt de deipte in duiken en opruimen.
  En met twee kinderen in een kleine gezinswoning met één kleine berging is dat eigenlijk niet te doen.. so I need some help :-)

 176. Haha geweldige winactie! Als jullie op mijn blog kijken kun je zien dat ik eerder schreef over een opruimchallege, opgeruimde vriendinnen en rommel waar ik over struikel in mijn eigen gang (ik verwees in die blogs ook al naar Marie). Dat boek komt dus als geroepen. Om orde te scheppen en om inspiratie uit op te doen (en meestal komt het schrijven dan ook weer vanzelf). Ben benieuwd!

 177. Het lezen van jullie artikelen heeft me heel erg aan het denken gezet over de keuzes die mensen dagelijks maken — wat betreft duurzaamheid, maar ook inrichting en bewustzijn — gisteren besloot ik dan ook eindelijk zelf actie te ondernemen, en ik heb besloten afstand te doen van mijn TV en dvd-speler, aangezien ik echt nooit TV kijk. Ik heb ze naar de kringloopwinkel om de hoek gebracht, en vond daar een prachtige vintage tafel. Eigenlijk was het een soort ruilen! Ik denk dat het nieuwe boek van Marie Kondo me heel veel nieuwe ideeën zou kunnen brengen om hiermee verder te gaan. Mijn huis ‘voelt’ al rustiger nu ik er technologie uit heb gegooid, ik ben benieuwd hoe het wordt als ik alle andere ‘categorieën’ aanpak. Ik kijk uit naar jullie volgende artikelen over dit onderwerp.

 178. Hallo Groene Meisjes,

  Hier is een blije Daniël want ik ga samenwonen. Met Annelies. Ze trekt bij me in maar – je raad het al – te veel spullen. Ik heb al veel weggebracht naar de kringloop. De datum komt dichterbij. De spark of joy is onderweg. Wat heb ik veel boeken nog niet weg gedaan. Mijn kleding is op orde en mijn badkamer en mijn keuken kan beter en mijn provisiekast, koelkast en vriezer. Hulp kan ik goed gebruiken, een frisse start maken. Daarom is het boek super welkom! Hopelijk kunnen we het boek na bewezen diensten voor ons een doorstart laten maken bij iemand anders. Want Sparks of joy deel je samen en met anderen.

  Jullie super bedankt voor de tomeloze en talloze inspiraties!

  Daniël

 179. Omdat ik verdrink in de chaos om me heen… Zou dit boek een reddingsboei voor mij zijn ?

 180. In 2015 heb ik acht maanden intensieve therapie gevolgd waar ik alleen in het weekenden thuis was. Vlak voor mijn therapie kwamen jullie artikelen over Marie Kondo online en ik wist dat het voor mij iets was om mijn spullen op te ruimen. Gedurende acht maanden kwam ik erachter dat ik, in de tien jaar dat ik op mezelf woon, me nooit thuis heb gevoeld. Omdat de plekken waar ik woon “toch tijdelijk” is en mijn studie was een prioriteit, mooier wonen komt wel als je klaar bent.
  Nu heb ik mijn studie afgebroken en woon ik op mijn 28e nog steeds op een kamer. Ik wil heel graag verhuizen naar een echte woning en daarvoor wil ik eerst mijn spullen grondig opruimen. Nu heb ik Opgeruimd! afgelopen december gekocht, Spark Joy zou een goede toevoeging zijn. Ik zou dit jaar eindelijk eens willen weten hoe het is om thuis te voelen en hoe je thuis jezelf kunt zijn!

 181. Na het eerste boek ben ik gelijk aan het minimaliseren geslagen. En dat ging zo goed dat ik in het nieuwe jaar gewoon weer verder ben gegaan. Zo fijn om er achter te komen dat je helemaal niet zoveel spullen nodig hebt.

 182. Erg benieuwd naar dit boek ! Binnenkort samen wonen en wil het graag opgeruimd hebben dus dan komt dit Boek super van pas

 183. Ik woon nu 2.5 week samen en het opruimen is mijn persoonlijke en grootste uitdaging. Ik heb haar vorige boek direct toegepast in mijn leven, alleen is het nu de kunst om het ook opgeruimd te houden. En dan kan ik het boek meteen aan mijn vriend laten lezen haha;)

 184. De blokkade die ik voel, de berg waar ik tegen op kijk en de moeite die het me kost om eindelijk aan de slag te gaan…om er vervolgens achter te komen dat ik de ravage gewoon verplaatst of verspreid heb…. ik zou wel willen weten hoe ik hier uit kan komen met praktische tips. Dit is wel een boek voor mij!

 185. Wat een leuk nieuwtje! Dat vervolg lijkt precies op tijd te komen. Ik begon een paar weken terug (met vertraging op de rest van opruimland :-)) aan het eerste boek. Boy wat een inspiratie! Mijn kleerkast en keuken moesten er al aan geloven en ik sta te popelen om mijn schoenen en papperassen onder handen te nemen. Maar, Groene meisjes, ik moet jullie gelijk geven: af en toe blijf ik met een praktische vraag zitten en het tweede boek lijkt die vragen vlotjes te beantwoorden (trouwens, nooit gedacht dat ik me zou willen verdiepen in vouwmethoden voor mijn kleren :-) maar kijk…bij deze: graag!). Mijn huis en hoofd zijn jullie al bij voorbaat dankbaar!

 186. Vorig jaar kocht ik (mede door jullie!) het boek van Marie Kondo en was er heel enthousiast over. Ik leende het aan mijn moeder uit, die de info ook goed kon toepassen en zij leende het om haar beurt weer uit aan mijn broer en schoonzus die net verhuisd zijn. Dit tweede deel zou ik dan ook graag aan hen cadeau doen zodat ze het direct kunnen toepassen in hun nieuwe huis. Er is niets fijner dan verhuizen naar een nieuw huis en dan alles gelijk inruimen op z’n Marie Kondo’s, toch? Zowel ik en mijn moeder hebben veel profijt gehad (en nog steeds) van haar methode!

 187. Opruimen! Waaaaahhhh voor mijn gevoel doe ik dit de hele dag en er komt geen eind aan. Opruimen van dingen van mijzelf maar ook van mijn man en zoontje. Ik mis structuur. Hoe pak ik het aan en vooral waar moet ik beginnen…het is teveel (waanzin). Door jullie en door een collega van mij was ik al gewezen op Marie Kondo. Vorige week al gezocht naar haar boek opgeruimd! Nog niet besteld, maar stond op het punt dit te doen, tot ik jullie winactie zie staan! Dit boek zal denk ik nog beter aansluiten bij mijn situatie! Dank voor de recensie. Natuurlijk zou ik deze graag willen winnen. Ik heb echt handvatten en praktische tips nodig om het opruimen van alles bij de kop te pakken! En oooh, wat een moeilijke taak voor jullie om uit al die mensen 5 mensen te kiezen. Maar misschien heeft Marie Kondo daar ook tips voor ?. Groetjes, Brenda

 188. Het eerste boek heeft me geholpen een begin te maken met het opruimen van de gigantische hoeveelheid spullen in mijn huis. Spullen die me ervan weerhouden te doen wat ik echt leuk vind. Maar ik merk dat ik nu vast zit. De dingen die me echt niet blij maakten zijn weg, maar er is nog steeds zoveel.
  Hopelijk kan het tweede boek helpen me weer een duwtje te geven om verder te gaan, om nu echt mijn ogen open te doen en te zien wat er nog allemaal is, en wat daarvan me een goed gevoel kan geven en wat niet. Dat ik dingen kan loslaten zodat er weer ruimte is, niet alleen in mijn huis, maar vooral ook in mijn hoofd. Daar ben ik echt aan toe.

 189. Ik kan dit boek erg goed gebruiken. Ik ben net verhuist naar een grotere woning, maar wil juist minimalistiser wonen; waardoor er veel nog in dozen zit.
  En met drie jongens( in verschillende leeftijdsgroepen ) die ik hier heb rondrennen; lees ik graag de tips die ze geeft over een opgeruimd huis met kinderen.

 190. Afgelopen zomer zijn mijn vriend en ik verhuist naar een kleiner huis en er moest dus heel veel worden opgeruimd. Ik heb heel veel gehad aan de vraag “of ik blij wordt van bepaalde items” en het maakte het gemakkelijker om op te ruimen. Mijn huis is meestal redelijk vrij van ongewenste spullen. Wat ik zelf niet nodig heb geef ik af of breng ik naar de kringloop. Ik zou het boek heel graag willen doneren aan iemand in mijn familie die het heel lastig vind om afstand te doen van spullen, die alles altijd wel ergens voor kan gebruiken en waar ook nog de nodige spullen van mijzelf in huis staan uit mijn kindertijd. Misschien kunnen we samen met het boek aan de slag om door de bomen het bos weer te zien. Ik zou het super vinden om voor die persoon het boek te winnen!

 191. Heeel graag, stiekem niet alleen voor mij hoor, maar had het toevallig laatst nog over met mijn buurmeisje…tja we hebben allebei een knus huisje met heel veel mooie spullen. Zou leuk zijn wanneer we doormiddel van dat boek elkaar kunnen helpen meer rust en ruimte te krijgen.

 192. Ik zou dat boek wel heel goed kunnen gebruiken. Mijn kamer is een regelrechte rotzooi. Als ik dan eens heb opgeruimd, voelt het eigenlijk nog altijd niet opgeruimd. Blijkbaar heb ik toch nog wat te veel spullen en ik weet niet zo goed wat ik er mee moet doen.
  Met oog op de toekomst lijkt me dit boek ook wel handig. Ik hoop dit jaar te kunnen gaan samenwonen met mijn vriend en daar is niet zo heel veel plek. Dat betekent dat ik daar naartoe al weinig spullen kan meenemen. Dus ja, kijken of het iets wordt haha

 193. Hey!

  Binnen enkele maanden verhuist heel ons gezin en gaan we allen ons huis uit, waar we al 27 jaar wonen.
  Mijn ouders gaan met mijn zus naar een apartement wonen dat zeker 4 keer kleiner is dan waar we nu zijn! Er moeten dus héééél veel spullen weg!
  Op dezelfde moment ga ik alleen wonen naar de stad en mijn broer met zijn vriendin naar nog een andere plek.
  Je merkt het, de opruimgekte is bij ons al begonnen en is groots! Dit brengt voor ons allemaal (maar vooral mijn ouders) heel wat stress mee en ik zou ze het met dit boek een beetje lichter willen maken.

  Lieve groeten,

  Ine

 194. Een van de nieuwjaarsresoluties bij ons thuis is om nu eens echt te gaan opruimen! We gaan dit jaar trouwen en, als alles gaat zoals gepland, daarna op zoek naar een nieuw huisje en een donor voor een kindje. Het opruimen moet er dus dit jaar echt van gaan komen ^_^

  Ik ben zelf altijd al druk in de weer met de UFYH aanpak (UnFuck Your Habitat, of “UnFilth”, voor de liefhebbers), maar ik ben erg op zoek naar juist die praktische tips om me uit hetzelfde kringetje van steeds maar weer dat ene tafelblad opruimen te halen. Ben daarom net begonnen met het eerste boek van Marie Kondo en nu al heel erg benieuwd naar dit nieuwe boek :)

 195. Het is hier zo’n rotzooi! Ik krijg het maar niet voor elkaar om mijn huis om te toveren tot ‘opgeruimd’ huis! Ik heb zelfs TWEE kledingstoelen (van die stoelen die je alleen maar hebt om je gedragen kleding die je nog wel een keer aan kan op te leggen) in mijn slaapkamer staan! – zo’n boek kan ik dus wel gebruiken.

  1. Ik woon al 8jaar in mijn huis en heb de gordijnen nig steeds niet opgehangen in de tussendtijd wel allerlei tijdelijke oplossingen bedacht ..dat geldt voor een aantal andere dingen in mijn huis…ik hoop dat dit boek me inspireert om alle onafgemaakte opruimplannen te hervatten

 196. Yes please! Sinds de komst van onze lieve zoon kom ik niet eens meer in de buurt van een opgeruimd huis. Ik merk dat dit veel energie vreet en ik het gevoel heb dat het niet gaat lukken zonder hulp. Een handvat is erg welkom!

 197. Sinds drie weken ben ik verhuisd naar een nieuwe fijne stek, samen met mijn lief! In de voorbereidingen hebben we samen al heel veel weggedaan (en weggegeven!), maar het kan nog beter! Haar eerste boek is een fijne inspiratiebron, maar ik wil graag de diepte in! En ik ben ook heel benieuwd hoe het werkt met kinderen…

 198. Drie jaar geleden ben ik gaan samenwonen met mijn leukste vriend in zijn kleine hofjeswoning plus kat. Hij is de liefste ter wereld maar ook een horder/verzamelaar/geluidstechnicus-muzikant (veel spullen!!!) en een daar-heb-ik-er-zeker-10-van-nodig-man én hij leent veel dingen van anderen. Half vechtend (de helft weggooien op zijn weekendje weg, was misschien iets te veel van het goede)/half met plezier (het wordt echt steeds mooier!) heb ik deze jaren ons huisje knusser en leefbaarder proberen te maken. Het boek van Marie Kondo heeft daar zeker sterk aan bijgedragen en zelfs hij wilde er mee aan de slag gaan. Maar het blijft bijzonder lastig opruimen met partner. Vooral als je veel dingen samen hebt en je vriendje álles liever doet dan opruimen en woest wordt van opruimen. :) Dus een praktisch vervolg zou voor ons géwéldíg zijn en ik hoop dat wij het nieuwe boek mogen ontvangen, zodat we alleen en/of samen de rest van de stappen kunnen zetten naar een vrijere, inspirerende, legere leefomgeving (en hoofdjes).

 199. Chaos in mijn hoofd verminderd bij minder rommel in huis. Af en toe “sla ik op hol”. Door te ruimen krijg ik weer rust. Dit boek zou een goede helpende hand hiervij bieden.

 200. Oh! Ik ben blij en verrast dat er alweer een nieuw boek is van Marie Kondo!
  Ik ben van kinds af aan al aan het opruimen en ordenen en kwam voor mijn gevoel nooit echt verder. Ik riep ook altijd ‘Ik blijf waarschijnlijk mijn hele leven opruimen’. Had ook wel andere boeken gelezen, zoals ’the joy of less’ maar pas met Marie Kondo’s nieuwe insteek en techniek ging het echt voor me werken (en dat op mijn leeftijd, 39 jaar haha). Eindelijk! Hangkast de deur uit, ladekasten tweedehands op de kop getikt en vooral met de nieuwe manier van kleding vouwen ben ik zo blij! Ben heel benieuwd wat er allemaal in het tweede boek te vinden is!
  Ben vorig jaar ook een doorgeefwinkel begonnen met een vriendin zodat iedereen een plek heeft om spulletjes naar toe te brengen na het opruimen en waar anderen dingen weer mee kunnen nemen voor niets, ik word blij van opschonen en minimaliseren :)

 201. Ohhh jaaa heel graag wil ik dit boek winnen! Ik ben sinds Kondo begonnen met opruimen en mijn vriend ook, maar met nog wat tegenzin. Misschien als ik hem dit boek geef.. heeft hij er ook zin in! Liefs Aletta

  ps: keep up the good work, ik kijk elke keer weer uit naar jullie blogs en veel van de recepten heb ik gemaakt,aantal ook op facebook gezet, en als mijn vriend vraagt, wat gaan we eten, zeg ik ja ik heb al wat gekocht, kijk maar ff op de groene meisjes, en dan begrijpt hij het al (en dit is niet om te slijmen!). we eten nu sinds 5 maanden vegan!

 202. Wat leuk deze winactie! Ik zou dit boek heel graag willen winnen, omdat mijn huis in de loop der jaren voller en voller is geworden, ik ben slecht in opruimen/weggooien en weet niet waar te beginnen… ben nu vaak meer bezig met verplaatsen van rommel…. klinkt als een geweldige gids om aan de slag te gaan!

 203. De belangrijkste reden waarom ik mee doe met jullie actie om dit fijne boek te mogen ontvangen is vooral de hoop om ruimte in mijn hoofd te krijgen. Overzicht lijkt me heerlijk ! Ik denk ook echt dat je gelukkiger wordt van minder spullen.

 204. Lieve groene meisjes,
  Dit boek zál zo goed voor mij zijn. Ik kan geen orde bewaren en mijn huis is vaak een ontplofte bende. Trek ik mijn kledingkast open; dan valt er net geen stapel kleding uit. Mijn badkamer kastjes zijn rommelladen en ik kan vaak als ik iets nodig heb het niet vinden voordat een halfuur heb lopen zoeken. Ik ben al gestopt met spullen kopen; nu alleen nog leren dingen weg doen en weer tevreden worden met wat ik écht nodig heb. Als een boek mij daarbij kan helpen; heel erg graag!

 205. In een ochtendje al 202 mensen die mij voor gingen, dus tja waarom zou ik het dan moeten winnen? Ik hoef het niet te winnen, maar zou er wel erg blij mee zijn. Ik ben zo toe aan meer rust in mijn hoofd en wat ik daarvoor nodig heb is een rustiger en opgeruimder huis. En hoe hou je dat dan? Hoe doe je dat met twee enthousiaste kinderen en een man die geen opgeruimd huis nodig heeft, die het gewoon niet ziet? Ik zou het boek dus erg goed kunnen gebruiken!! *duim* *duim*

 206. Het nieuwe jaar goed beginnen met het “declutteren” van mijn kamer! Dan kan ik weer een goed voornemen van m’n lijstje afstrepen :)

 207. Ik maak graag kans op dit boek! Zou te gek zijn voor mijn dochter. Ze is fan Marie Kondo en dit boek zou ze zeker graag hebben !

 208. Ik word heel blij van Marie Kondo. Zij doorziet mij en mijn tegenargumenten om weg te doen. Daarnaast ben ik erg onder de indruk van haar opvouwtechnieken en wat dat met mijn hoofd doet :)
  Kortom, ik ben zelf benieuwd naar deel 2 maar ook naar de impact ervan op vele Nederlandse huishoudens ;)

 209. Zou het boek verslinden! We zijn relatief klein behuisd in een mooi, oud huisje zonder inbouwkasten dus altijd ruimte tekort. En met een kind groeien de spullen gestaag :-)… Ook ben ik zelf nogal snel geneigd te denken: dit heb ik van die of die dus dat kan niet weg. Of: wie weet komt het nog eens van pas… Wie weet: kan nog wel wat leren!

 210. Oh ja…. leuk dit! Ik heb jullie artikel afgelopen jaar hierover ook met belangstelling gelezen. Ik zou eigenlijk wel eens aan de slag moeten met mijn kledingkast! Zou heel tof zijn als ik dit boek zou mogen winnen zodat ik daar meteen mee aan de slag kan.

 211. Oh wat een leuke win actie!
  Ik heb net afgelopen week zelf het boek ‘Opgeruimd’ eindelijk besteld, met de intentie zelf nog meer te gaan opruimen, maar vooral ook mijn mama aan het opruimen te krijgen. Gezien zij niet echt het type is dat veel boeken leest, lijkt dit 2e (meer praktische) deel mij perfect voor haar.

 212. Eerlijk gezegd sprak het eerste boek mij niet zo sterk aan, juist omdat ik er geen problemen mee had om spullen weg te doen en ik niet zo een ‘verzamelaar’ ben – om het zo maar even te noemen. Toen ik op jullie Snapchat zag dat er een tweede boek uitkwam, was ik wel benieuwd waar deze dan over zou gaan. En dit is het boek wat ik nodig heb! Binnenkort ga ik uit huis en samenwonen en een heel huis georganiseerd houden – met een iets minder georganiseerde partner – is toch wat anders dan een paar vierkante meter wat je je slaapkamer noemt. Daarom klinkt een gids die vragen beantwoord zoals hoe je de methodes toepast met een partner en hoe je het huis ook opgeruimd hóudt, ideaal.

 213. Jaa JAAAAAA! Dit komt als geroepen! Ik heb heb eerste boek gelezen, maar ik liep inderdaad tegen praktische zaken aan. Ik wil heel graag een meer opgeruimd huis, met een kleine tornado van bijna 2 jaar en een man die op de een of andere manier altijd de vaste plaats van spullen vergeet, is het bij ons echt een zooitje.
  Daarbij moet ik ook toevoegen dat ik niet van opruimen houdt, gewoon omdat ik niet weet waar ik moet beginnen, omdat ik op de een of andere manier eindig met meer zooi (want alles uit de laatjes) Ik denk dat dit boek een uitkomst is voor mij!
  Ps, ik zou hem ook lekker duurzaam op de ereader kunnen lezen :)

 214. Wauw, wat een geweldige winactie! En perfect passend bij wat eigenlijk wel mijn belangrijkste voornemen van 2016 is: heel erg goed voor mezelf gaan zorgen en er goed op letten dat ik me zo veel mogelijk bezighoud met die dingen ’that spark joy’. Het klinkt zo logisch en makkelijk, maar de uitvoering blijkt in de praktijk vaak veel lastiger… Vaak vind ik het ook moeilijk om te bedenken of ik iets nu echt leuk vind of dat het meer de mening van andere mensen is die ik hoor.

  Dit boek zou voor mij daarom echt een steuntje in de rug zijn, dat me helpt om zowel mijn huis als mijn leven als mijn hoofd een beetje op te ruimen en duidelijker te krijgen wat ik niet maar ook wat ik vooral wél wil! :-)

 215. Dit zou een leuk cadeau zijn voor mijn ouders. M’n moeder probeert te ‘ontspullen’, maar wordt een beetje tegengewerkt door m’n vader die steeds weer met van alles thuiskomt, haha. Misschien kan dit boek ze helpen om meer rust in het huis te krijgen. En natuurlijk blader ik hem zelf ook graag een keertje door, want hoewel mijn huis vrij opgeruimd is, kan het altijd beter! :)

 216. Ik heb er net een half jaar (zwangerschaps) verlof op zitten en in dat half jaar besloten om voor mijzelf te beginnen. Ik heb helaas niet de financiële ruimte om te stoppen met werken of om een werkruimte te huren en laat daar nou net dit boek van pas komen! Zo kan ik van een oude bezemkast een gedroomde werkplek maken! Ik weet nu niet zo goed waar te beginnen dus schuif het telkens voor me uit.

 217. Oh. My. God. Dit is precies wat ik nodig heb! Ik ben nogal een chaoot en dat resulteert in een beetje een rommelig huis haha. Ik probeer het nu steeds netter te maken en steeds wat spullen weg te doen/geven, maar daar kan ik zeker wat hulp bij gebruiken! Ik ga alvast duimen. :) Hele toffe winactie weer!

 218. Ik ben al wel begonnen met opruimen maar ik ben nog lang niet klaar, dit boek lijkt me fijne extra inspiratie/motivatie. En als ik het heb gelezen dan kan ik het fijn met anderen delen in de minibieb :)

 219. Oh, wat een leuke winactie! Ik zou dit boek heel graag willen winnen!

 220. Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn moeder met wie ik afgelopen weekend samen 21 van haar kookboeken heb weggedaan, nadat ze deze eerst zelf had ‘uitgezocht’. Ik hoop dat ze met dit boek zelf een stuk makkelijker kan gaan opruimen!

 221. ik doe mee …ondanks verwoede opruimpogingen die eindeloos lijken te duren krijg of houd ik het maar niet opgeruimd….misschien dat Marie me kan helpen

 222. Na een verhuizing met een minimum aan spullen lijkt het me heerlijk om dit minimum in stand te houden.
  Opruimen vind ik heerlijk maar jammer omdat het toch telkens weer nodig is. Hopelijk geeft het boek inzicht… Dat zou fantastsich zijn om de gewoonte te doorbreken.

 223. Oh god, dit is iets voor mij. Ik ben een sloddervos eerste klas. Wat iedereen om me heen HEEL erg vervelend vindt. Met dit boek maak je niet alleen mij blij, maar ook iedereen die mijn rommelige stulpje betreed.

 224. Jaaa! Dit boek wil ik zo graag cadeau doen aan mijn zusje. Zij is de laatste tijd fanatiek haar kamer aan het opruimen mbv het eerste boek van Marie Kondo, maar om ook de rest van het huis gestructureerd op te ruimen zijn tips voor het opruimen met familie in de buurt (mijn vader kan zo in zo’n programma waar ze hem dwingen het huis en tuin leeg te ruimen) hard nodig.
  Met het winnen van dit boek gaan mijn zusje en ik hard aan de slag om het huis weer bewoonbaar en vrij van rotzooi te maken!

 225. Dit boek kan mijn redding zijn!

  Inmiddels slapen we tussen de dozen met boeken, het wordt echt te gek.
  ?

 226. HELP MIJN MAN IS EEN HOARDER! En ik ben zelf ook niet zo goed in opruimen….In ons kleine huisje struikelen we soms over de (troep) spullen. Wij hebben werkelijk van alles veel. Veel schoenen, veel jassen, veel tassen, maar ook veel borden, veel schalen,veel kopjes, veel boeken, veel elpees, veel cd’s. Vergeet ik nog veel beddengoed, veel handdoeken, veel klokken, veel… Kortom Marie Kondo zou haar hart ophalen als ze bij ons aan de slag zou gaan.

 227. Hoi! Ik doe heel graag mee aan deze actie! Ik heb het gevoel thuis te “verdrinken in de spullen” en dat zijn niet alleen mijn spullen maar ook die van mijn man (die niets weg kan gooien!) en kinderen. Praktische tips kan ik dus echt heel goed gebruiken! Ik ga dus heel erg duimen dat ik er eentje mag winnen. :)

  Lieve groetjes, Marielle

 228. Yay! Ik was eerst een beetje sceptisch, maar heb het eerste boek al twee keer geluisterd (het heeft ook een heel kalmerend effect) en ik ben nu ook om hoor. Tom is vooral erg blij met de manier waarop ik nu met engelengeduld sokken opvouw. ‘Ze lijken nu veel specialer’. Ik ben dus ook heel benieuwd naar deel 2! MAAR in de Marie Kondo stijl wil ik liever geen boek winnen, maar wacht ik geduldig totdat de luisterversie beschikbaar is. Die neemt veel minder ruimte in. ;-)

 229. Argh…. Hebben jullie mijn bovenverdieping al gezien?? Ik ook niet! Heel af en toe kom ik er nog, dan hinkstapspring ik over de dozen en tassen met spullen. Ik grijp wat ik nodig heb en dan ren ik weer naar beneden. Ik schijn een vrij forse garderobe te hebben, maar ik zie het grootste gedeelte nooit. Waarschijnlijk ligt dat deel op een van de diverse stapels. Denk ik. Jaren geleden ruimde ik met behulp van FlyLady mijn hele huis op, ik vrees dat ik nu echt weer hulp nodig heb… Lieve Marie Kondo, help me to spark joy! And pls bring sushi. 

 230. Wow, wat een gave actie! Ik heb net haar eerste boek ontdekt en word er nu al zo blij van! Heb gisteren al 6 lades omgetoverd van chaos naar orde en het smaakt absoluut naar meer! Merk dat er inderdaad specifieke vragen ontstaan zoals als je kledingkast geen lades heeft, of te weinig, hoe organiseer ik dan mijn tshirts bv. En ik begrijp dat het wteede boek nog meer tips heeft, dus graag!!!!!!! Ik visualiseer dat het boek vanaf jullie kantoor mijn kant op komt ;)

 231. Ik ben alweer! druk bezig met ruimen, een hulp in boekvorm lijkt me wel wat, dus ik doe graag mee.
  Bedankt alvast ;)
  hartelijke groet, Yvonne

 232. O dit lijkt me wel wat. Ik begrijp dat ook emotionele waarde aan bod komt.
  ik zit met veel spullen uit erfenissen zeg maar. Van mij ouders en opa en oma.
  met reacties van mensen als… o dat moet je noooooit weg doen is mijn huis dus overvol.maar met spullen die ik nooit zelf uitgezocht heb maar gewoon binnen gebracht zijn.
  met de ergernis van mijn man erbij maakt dat dat ik echt beslissingen moet gaan nemen in wat ik ga koesteren en wat er weg moet. Als dat boek mij hiermee op weg kan helpen ben ik zeer geïnteresseerd.

 233. Ik doe graag mee met deze actie. Met een jong gezin is het een mega grote uitdaging om het huis aan kant te houden en brengen. In betrek de kinderen wel hierbij maar vaak tijdens drukke dagen verliezen we onze doelen uit het oog. En dan is het vaak weer een hele klus om het op orde te brengen. Zo’n praktische gids zou mij veel inspiratie kunnen brengen.

 234. Ik was sowieso al van plan om na mijn examens een grote opruimsessie te houden, en had Marie daarvoor al in gedachten! Dit boek zou dus een leuke extra motivatie zijn, al zeker in deze ‘donkere’ studeerdagen.. ;)

 235. Voor mijn lieve dochter van 18; dit jaar gaat ze op kamers. Ze kan nog wel wat tips gebruiken!

 236. Handig boek om me te helpen in mijn opkuisfase! Ik ben bezig met een lange afvalrace, ondertussen staat de teller op -16kg en moet ik dringend een grote opruimactie doen. Omdat ik vlug blijf vasthouden aan oude zaken, herinneringen, gewoontes,… is het niet gemakkelijk om los te laten of dingen weg te gooien/geven. Toch zie ik het als een noodzakelijke en belangrijke stap richting een positievere toekomst. Daarom zou ik het boek me graag laten inspireren!

 237. Ontzettend welkom in mijn huisje. De buitenkant is gerenoveerd. We hadden veel last van vocht en dat zie je aan het behang en onderkant vd gordijnen. Ik sta er al 4 jaar alleen voor. Allen veel te veel meegemaakt. Een trauma rijker(PTSS). We zouden graag alles uitwissen in huis, wat herinnert aan hem. Ik ben financieel met zijn schulden belast en moet dus creatief zijn, dat ben ik. Ik ben dit jaar van plan, alles aan de woonkamer en keuken te veranderen en de hulp van dit boek zou een uitkomst zijn. Ik wacht in spanning af.

 238. Haha, ik ben één van die mensen die laatst nog jullie Marie Kondo artikel heeft opgevist omdat ik dat toch nog graag eens wilde nalezen. Waar ik als tiener in een ontplofte kamer woonde (wie niet, haha) moet ik nu stiekem toegeven dat ik wel van opruimen houd. Lekkere muziek uitzoeken of een ouderwetse plaat op de speler, hete thee in de buurt en gáááán! Best kneuterig. Heel effectief is het alleen niet altijd en er liggen zóveel dingen die helemaal geen joy ‘sparken’, maar het aanschaffen van Opgeruimd heb ik nog niet gedaan, simpelweg omdat het mij nogal saai lijkt om te lezen, dan dus voor jullie enthousiaste schrijfwerk hierover ;). Hoe jullie haar nieuwe boek omschrijven, spreekt het mij veel meer aan; praktische tips daar kan ik wel wat mee! Ben erg benieuwd, ik doe graag mee aan de actie :).

 239. Ik heb op jullie aanraden ’the lifechanging magic of tidying up’ gelezen en toegepast in huis. 2/3e van mijn boeken, kleding en onnodige zooi heeft inmiddels mijn huis verlaten met als gevolg een veel gezelliger huis met spullen die ik echt koester. Maar ik loop inderdaad wel aan tegen het zo overzichtelijk houden. Vooral mijn kledingkast begint weer symptomen van oud gedrag te laten zien. En niet meer winkelen is te moeilijk voor mij…. Ik wil dus heeeeel graag het nieuwe Marie Kondo boek! Ik heb het eigenlijk gewoon heel erg nodig…. :)

 240. Ik wil dit boek heel graag winnen, omdat ik denk dat mijn huis heel blij gaat worden van dit boek :-)

 241. Wat ik dolgraag uit dit boek zou willen leren is: Hoe houd ik het vol !
  Wel keurig alles gedaan uit het eerste boek en ben heel blij ermee, maar toch is het moeilijk om vol te houden
  Zou het dus geweldig leuk vinden om dit boek te lezen.

 242. Vreugde bij het opruimen ( en wegdoen) van spullen, wat zou dat fijn zijn.
  We zitten in een klein huis vol met spullen, eigen en spullen uit erfenissen, kleerkasten vol kleding die niet of zelden wordt gedragen en spullen die misschien nog eens gebruikt gaan worden.
  Advies bij opruimacties zou fantastisch zijn, sparks of joy!

 243. Beste groene meisjes,

  Te zien aan de talloze reacties wordt het voor jullie lastig de 5 winnaars te kiezen. Desondanks zou ik ook graag een bijdrage leveren aan deze actie.
  Als ik het boek zou winnen zou ik het aan mijn ouders geven (en het zelf even van hen lenen). Dit heeft twee redenen: 1. Mijn moeder is zeer opgeruimd en wordt altijd langzaam een beetje gek wanneer er veel troep rondslingert. Wellicht helpt dit boek bij het omgaan met troep. Mijn vader, daarentegen, is van een totaal ander kaliber: hij is opgeruimd, maar heeft verschrikkelijk veel moeite met spullen wegdoen onder het mom van “misschien komt het ooit nog van pas”. Dit lijkt mij een ideale start voor hem om de vele elektronische apparatuur die onze zolder vult en de overdaad aan bandshirts die de kast uitpuilen, eens goed aan te pakken. Zo hebben twee mensen op ieder hun eigen manier hulp van dit boek.

  Groetjes, Julia

 244. Gaaf! Ik zou dit boek graag willen hebben want jullie hebben me erg nieuwsgierig gemaakt haha. Ik ben momenteel in een grote opruimwoede en er staan ruim vijf plastic tassen vol met rommel die ik weg wil doen, en dan heb ik nog niet eens mn kledingkast en make-uplades uitgezocht…. Vroeger wilde ik alles hebben, maar nu ik oud en wijs ben (soort van), ben ik erachter gekomen dat ik zoveel spullen niet nodig heb (want zoveel gebruik ik niet of draag ik niet). Ik ben goed in opruimen en dingen wegdoen, maar zodra het iets is met een herinnering of iets dergelijks, vind ik het toch wel lastig. Ik hoop dat er in het boek veel tips staan die mij kunnen helpen :D

 245. Wat leuk! Ik volg jullie blog nu een tijdje en jullie schrijven erg inspirerende artikelen, zowel over groen leven als over “beter” leven zeg maar, o.a. door dit! Ik heb het boek “Opgeruimd” een paar weken terug uitgelezen en ben er nu mee bezig (het kleding deel is al af ;-) ), maar ik heb inderdaad nog wel wat vragen die jullie in dit artikel noemen, dus ik ben heel benieuwd naar dit tweede deel! Oftewel, ik maak graag kans om te winnen! :-)

 246. Hoi hoi,

  Ik zal het kort houden aangezien er al veel reacties zijn en jullie veel te lezen hebben. Ik zou Missy jo het boek willen geven omdat ik weet dat zij van effectief opruimen houd en als zij het boek uit heeft wil ik hem wel lezen.

  Groetjes adriana

 247. Met een beetje geluk heb ik straks een net huis. ;)
  Ben erg benieuwd naar het tweede deel. Vond het eerste boek geweldig

 248. Nu ik net bij mijn vriend ben gaan wonen zou dit boek echt als geroepen komen!
  Ik wist al dat een mens veel spullen kon hebben maar om alle spullen van ons beiden in 1 huis te krijgen zijn nog flink wat opruimsessies nodig en laten we daar nou beide geen ster in zijn….

  Dus ja heel graag!!!

 249. Goed begin van het nieuwe jaar!! Jullie boek (gekregen met kerst) in de rechterhand en dit boek in de linkerhand.

 250. Opruimen, helemaal mijn ding. Maar niet altijd op de juiste manier… soms gooi ik juist dingen weg die ik nog kan gebruiken of verplaats ik het zodat het lijkt alsof het minder of opgeruimd is.
  Dit boek kan mij zeker nog meer en betere handvaten geven om beter op te ruimen, een meer tevreden gevoel te krijgen, gelukkiger te zijn in mijn huis en weer fijn te kunnen genieten van de spullen die ik overhoud en van mijn huis en het samenzijn met vrienden. :)

 251. Ooooh, ik heb zo genoeg van de zooi hier in huis; die van mezelf én die van man en kinders… Mijn lijf laat het me ook voelen: dit is het moment om op te ruimen! Of te wel, count me in voor de winactie!

 252. Ik heb het eerste boek onlangs gelezen, en ik ga enthousiast aan de slag, maar er blijven nog wat praktische vragen liggen. Ik ga binnenkort verhuizen (en samenwonen!) en mijn goede voornemen/plan voor 2016 is om alleen nog maar spullen te hebben waar ik blij van wordt! Natuurlijk vraag ik me nog wel af met spullen waar ik niet blij van wordt maar die ik wel nodig heb, zoals de pil. Of hoe je dat doet met je partner. Of hoe je echt voelt of iets joy sparkt, want vaak begin ik al automatisch met nadenken als ik een voorwerp vastpak, mijn gedachtes zijn dan sneller dan het gevoel.
  Ik zou dus zeker meer over deze methode willen lezen!

 253. Gisteren hebben jullie mij enorm geïnspireerd om een ochtendritueel in te plannen. Vanochtend ben ik direct aan de slag gegaan en ik voel mij heeeeerlijk (super THANKS voor deze blog!). Wat duurt de dag lekker lang en wat kan ik veel doen in een dag! Maar daar gaat het nu natuurlijk niet om. Marie Kondo heeft mij via via geïnspireerd, maar ben er nog steeds niet mee aan de slag gegaan. Ik zou graag dit boek winnen om straks in mijn ochtendritueel te kunnen lezen en mij verder te laten inspireren zodat ik uiteraard uiteindelijk aan de slag ga! Mijn vriend noemt ons huis altijd een paddenstoel, ik hoop dat dit genoeg tot de verbeelding werkt mbt hoe klein het is. Een opruimsessie is daarom écht nodig. :) Laat de inspiratie maar verder groeien!

 254. Sinds een maand ben ik thuis omwille van gezondheidsproblemen. Omdat ik voelde dat ik mijn leven dringend een andere kant moest opsturen, ben ik beginnen op te ruimen na het lezen van ‘opgeruimd’ van Marie Kondo. Nu moet mijn hele huis eraan geloven. Ik heb de laatste 2 categorieën nog te gaan en ik zit met wat praktische vragen. Toen ik deze morgen las dat er een nieuw boek uitkomt van Marie kwam dit als geroepen! Ik ben razend benieuwd naar haar boek en zou het leuk vinden om er meer over te lezen.

 255. Wat een heerlijk inspirerend artikel! Of ik het boek nodig heb? Nee hoor, ik ruim juist graag en veel op. Tot grote woede van mijn vriendin, die net bij mij is ingetrokken. Misschien is dit boek een mooie start om samen van “mijn” huis “ons” huis te maken!

 256. Oh jee. Wat doen veel mensen mee met dexe actie.
  Ik wil dit boek graag. Ik ben zelf een sloddervos. Mijn man is een verzamelaar (we hebben nog cassettebandjes die echt niet wegkunnen terwijl we geen speler meer hebben en alles al gedigitaliseerd hebben). En dan 2 zoons die een mix zijn van ons beide. Whaaaah! Er moet hier worden opgeruimd.

  En als ik het boek uit heb geef ik het door aan een lieve kennis. Zij heeft zojuist met hulp haar hele huis opgeruimd. Ze doet werkelijk alles voor haar zoon en dochter, zelfs opruimen. Terwijl ze een enorm drukke baan heeft en behoorlijk kampt met de gevolgen van een wihplash. Zij verdient een Kondo mindset make over!

 257. Ik ben sinds het eerste boek van Marie Kondo nog steeds wekelijks dingen aan het wegdoen, ik ben mijn hele leven namelijk erg materialistisch geweest en hechtte emotionele waarde aan super veel spullen. Dankzij het boek en jullie artikelen ben ik gaan inzien wat een onzin dat is, en zodoende ben ik mijn huis (en daardoor ook hoofd) aan het leegmaken! Paar maanden geleden heb ik een heleboel verkocht op een kofferbakmarkt, voor de rest heb ik toevallig vandaag een afspraak gemaakt dat de kringloopwinkel ze komt ophalen. :-)
  Ik woon in een tijdelijke woning en er is een grote kans dat er binnenkort een brief in de bus ligt dat ze het gaan renoveren en ik er weer uit moet. Mijn vriend en ik willen dan graag in een camper of bus gaan wonen en een tijdje rondreizen. Zodoende ben ik dus ter voorbereiding daarop (want in zo’n bus heb je al helemááál niks aan teveel spullen) nóg meer aan het minimaliseren ;-) het nieuwe boek zou daar dus goed bij kunnen helpen! Ik ga m sowieso kopen als ik hem niet win, want het vorige boek heeft me zo veel goede inzichten gegeven!

 258. Leuk! Ik zou het boek graag winnen omdat ik dan eens echt goed aan de slag kan met opruimen. Ik ga over een paar maanden verhuizen en moet vanaf 1998 tot nu aan spullen uit gaat zoeken wat mee gaat en wat niet… Best lastig.. Een beetje hulp van marie zou dus zeker welkom zijn!

 259. Deze toffe winactie komt als geroepen! Volgende maand ga ik verhuizen, en mijn nieuwe motto wordt ‘minder is meer’. Ik heb echt genoeg gehad van rotzooi en chaos, omdat ik merk dat ik er zelf ook mega onrustig van word. Ik ben nooit goed geweest in opruimen maar in mijn nieuwe huis wil ik meteen met een goede start beginnen!

 260. Dit boek zou ik wel aan mijn moeder willen geven! Ze is altijd bezig met opruimen in huis en nu als ze dit boek leest kan ze misschien nog wat handige strategieën leren om sneller op te kunnen ruimen bijvoorbeeld. Leuke winactie!

 261. Voor mijn zwager, die binnenkort gaat verhuizen. En ons hielp met verhuizen. En daarna thuiskwam en als eerste zei: schat, wij gaan extreem opruimen voor wij gaan verhuizen. Hihi

 262. Wow! Wat een reacties. Waarom ik? Ik heb het eerste boek van Marie Kondo in het Engels gekocht (was goedkoper) maar ik merk dat ik er toch niet helemaal uitkom. Want inderdaad, een moeder met een (peuter)dochter die inmiddels ook heel lastig dingetjes opruimt/weggeeft/wegdoet. Ik wil – als moeder – het goede voorbeeld geven. Maar door tijdgebrek kom ik er niet aan toe om hele categorieën ineens aan te pakken. Toegegeven. Mijn eigen kledingkast is best goed gegaan (3 vuilniszakken vol aan een nichtje van een vriendin, 2 zakken naar Zending over Grenzen). Maar nu de kleding van dochterlief nog. Alles vanaf baby tot nu toe. Heel.erg.moeilijk. En dan denk ik nog maar niet na over alle papierchaos. Laatst was er een punt waarop ik dacht: en nu moet het anders. Toen ik onze paspoorten in alle bewaarde ‘niet zo belangrijk’-stapels niet meer kon vinden. Afijn, ik wíl, maar graag wat meer guidance dan bij boek 1. Dus ja, ik hoop dat ik het boek win!

 263. ben zelf als kind altijd de sloddervos in huis geweest, probeer altijd mijn leven te beteren maar heb nog geen systeem gevonden om dit mee vol te houden, nu er ook 2 kinderen zijn, die qua opruimen op mij lijken, mss geen slecht idee om hun van jongsaf de juiste manier te leren . Ik ben dus kandidaat voor dat boek ! :)

 264. Ik doe natuurlijk mee met de winactie, het lijkt me echt een heel fijn boek. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor m’n moeder en d’r vriend, aangezien we binnenkort gaan verhuizen.

 265. Het eerste deel heb ik zonder te lezen uitleend en, realiseer ik mij nu, nog niet retour ontvangen.
  Het zou fantastisch van pas komen met onze verhuizing op 31 januari a.s. in het vooruitzicht! Volgende week start ik met inpakken :-).

 266. Ik heb het eerste deel aan mijn mama gegeven voor kerst, het zou super zijn als ik haar nu ook het tweede deel zou kunnen geven :)

 267. Wat zou ik het boek van Marie Kondo graag krijgen. Ik kan namelijk niet ontkennen dat ik moeite heb om de boel in huis opgeruimd te krijgen. Wat lijkt me zo’n keurig opgeruimde kledingkast heerlijk. En vooral als het gaat om mijn eigen werkplek heb ik de neiging tot hamsteren, waardoor het er niet overzichtelijker op wordt. Dus… héél graag!

 268. Ik raak altijd in paniek als ik moet beginnen aan het opruimen van een berg spullen.
  En als ik dan alle moed bij elkaar heb geraapt om te beginnen, ben ik gevloerd
  en gestresst na de eerste poging. Ik kan een handleiding echt heel goed gebruiken !

 269. Wat leuk dat MK een nieuw boek heeft! Ik heb veel gehoord en gelezen over haar eerste boek, maar heb het zelf niet gelezen. Wel is het zinnetje “Does it spark joy?” in mijn hoofd gaan zitten en pas ik h’m regelmatig toe op allerlei aspecten van mijn leven. Ik heb al meer dan genoeg spullen, dus ik doe niet mee met de winactie.

 270. Ik zou het boek wel willen winnen omdat ik verhuisd ben naar een studentenkamer, lekker veel kasten aangeschaft heb, want opbergruimte heb je nooit genoeg..! En nu erger ik me rot aan alle spullen die erin liggen maar ik niet weg kan doen. (Misschien ooit nog nodig, dit hoort bij een onderdeel van dat ene ding etc etc) ik ruim het graag op zodat het weer lekker overzichtelijk wordt :)

 271. Het boek zou me misschien helpen om orde in de chaos te brengen… ik probeer dat, maar het blijft nooit lang. Vooral in mijn kasten slaag ik erin veel te verzamelen. En meer ruimte, meer JOY !

 272. Ik ben een beetje een collecteur ( boeken ! stofjes ! kralen ! kommetjes ! … ) en kan niet zo goed dingen wegdoen. Maar toch ben ik op mijn eigen al begonnnen om een deel ervan weg te doen. Het gaat echter allemaal zo ongestructureerd en traag en wat tips erbij zijn zeker welkom !

 273. Wat leuk dat ze weer een nieuw boek heeft!
  Ik zou dit boek graag willen winnen. Ik woon in een fantastische, maar super kleine studio (30 m2). Dus eigenlijk moet ik veel minimalistischer leven. Ik heb het 1e boek ook, maar het lukt me toch niet helemaal om de methode toe te passen. Ik zou graag dit ‘doe boek ‘ erbij willen hebben, zodat ik echt geen excuus meer heb voor mijn uitstelgedrag ;)

 274. Ik ga binnenkort verhuizen, dus dat zou een fantastische gelegenheid zijn om al mijn spullen eens op te ruimen en uit te zoeken!

 275. Ooh ik doe zeker mee! Het eerste boek leek me altijd heel interessant en inspirerend, maar ik heb het nooit gelezen. Dit boek lijkt me echt enorm handig omdat je door dit soort dingen echt gewoon motivatie en zin krijgt om op te ruimen. Of dat is in mijn geval toch zo. Als ik me laat inspireren door dingen die ik kan toepassen in mijn eigen leven ben ik echt meteen gemotiveerd en ik denk dat dit boek zeker mijn opruimmotivatie kan verhogen (:

 276. Ik ben altijd een verzamelaar geweest, vooral op rommelmarkten ging ik los. Ik heb de afgelopen jaren veel opgeruimd (met pijn in mijn hart), maar er blijven toch altijd spullen waar ik over twijfel. Ik heb ze al minstens bij 3 opruimbuien in de hand gehad en toch kon ik ze niet wegdoen. Ik heb de inkomende stroom nu onder controle, waardoor ik niet continu opnieuw hoef op te ruimen, maar die spullen waar een emotionele waarde aan zit *zucht*. Ik kan wel wat hulp gebruiken ;-)

 277. Ik heb net met vriendlief en poespluis een geweldig huis gekocht, maar we zien er een beetje tegenop om alle dozen uit te pakken… We willen graag dat het zo lekker netjes, leeg en licht blijft! Misschien kan Marie Kondo ons helpen?! :)

 278. oh ik heb eerder van dit boek gehoord!
  Mijn moeder is nogal een verzamelaar, soms denk ik, ik geef der op voor mijn leven in puin ;)
  maar zo ernstig is het nog niet gelukkig. Ik merk dat mn mam heel veel moeite heeft met weten waar ze moet beginnen.
  Zo stelt ze het opruimen al jaren uit. maar tussen al die troep slapen en leven geeft haar nog meer onrust, het huis moet verkocht worden, maar in deze staat wilt niemand het hebben ben ik bang. dus ik wil voor haar graag een poging wagen.

 279. Gaaf! Ben benieuwd, het eerste deel las ik in een ruk uit. Ik houd van opruimen, goede tips zijn altijd welkom ;) ik woon sinds een halfjaar bij mijn vriend in en het is erg klein met z’n tweetjes dus creativiteit is nodig. Zo is de kleding en ladekast nog een ding, en de keuken, allemaal wegens weinig opbergmogelijkheden(uitdaging!) ik ben dus zeer benieuwd naar het boek en met plaatjes lijkt het me helemaal handig. De kleding opvouwen zie ik liever uitgebeeld bv. Fingers crossed!

 280. O, o,o wat zou mijn vriend deze goed kunnen gebruiken…
  Marie Kondo geeft echter aan dat je je juist op je eigen spullen moet richten.
  Ik geef toe, daar zijn dus nog wat stappen te maken.
  Maar wat nou als zijn rommel in de weg ligt?
  En die oude didgeridoo mist hij vast niet…

  Lieve Groene meisjes,
  Marie Kondo deel 2 komt voor mij (en mijn vriend) als geroepen.
  Helpen jullie me om mijn opruimwoede in goede banen te leiden?

 281. Hoi meiden, wat een leuk actie weer! Dit boek zou hier in huis goed van pas komen :-) We hebben net een kindje gekregen en het is een hele uitdaging om het huis opgeruimd te houden met al die babyspullen! Een praktisch doe-boek zou dus meer dan op z’n plek zijn hier…

 282. Eind vorig jaar is mijn vader overleden en het ouderlijk huis moet opgeruimd… En ik wil ook graag thuis ruimte maken om ruimte te maken… Niet alleen in huis, maar ook in mijn hoofd om zo tot rust te komen.

 283. Wat een heerlijke titel voor dit nieuwe boek. Ik heb in 2014 een maand “meer met minder” gedaan en flink opgeruimd. Dit heeft geresulteerd in een meer opgeruimd huis, wat makkelijker schoon te houden is. Ik merk nu dat ik klaar ben voor een nieuwe ronde. Er zijn nog genoeg spulletjes waar ik niet echt blij van wordt, dus dit boek zou mij net dat setje kunnen geven om met een nieuwe ronde opruimen te beginnen. Ik word er nu al blij van. Let’s Sparkle!!! ?

 284. Hello Green Ladies, wat een ontzettende leuke winactie. Net als alle andere zou ik dolgraag het boek willen winnen omdat ik echt dol ben op dingen organiseren, reorganiseren en dit dan een paar weken later exact opnieuw te doen….maar eigenlijk tot de conclusie kom dat ik weinig tot niks weg doe…en daar zou ik (maar ook mijn verloofde ;)) graag verandering in willen brengen. Ook omdat we binnenkort gaan verhuizen en zo min mogelijk “rommel” mee zouden willen nemen zou dit boek erg goed van pas komen :) Let the sparkle bring back some joy in our ‘future’ home!

 285. Mijn goede voornemen is om een minimalist te worden, daarom lijkt dit boek me echt heel handig! Ik heb al heel wat weggegooid maar toch nog niet genoeg, elke keer denk ik ‘wat als ik hem nodig heb’ en dan gaat het weer terug de kast in! ;) Of ik ga shoppen en kom toch weer thuis met dingen waarvan ik een maand later al denk, meh.

 286. Ik vond het eerste boek leuk, maar wel moeilijk om er uiteindelijk iets mee te gaan doen. Het bleef voor mij allemaal een beetje te abstract. Daarom ben ik wel heel benieuwd naar het tweede boek om te kijken of het daardoor allemaal wat praktischer wordt! Ik ga over een paar weken verhuizen, dus dan zal ik een heleboel moeten opruimen, tips komen dan zeker van pas :)

 287. Na 10 jaar in hetzelfde huis te wonen en intussen 2 kinderen erbij te hebben, lijkt het hier soms op een varkensstal… Helaas ben ik zo’n emokip die heel moeilijk dingen kan wegdoen. Ik vind altijd wel een reden om iets nog bij te houden. Ik ben echt wel nieuwsgierig of Marie Kondo mij over de streep zou krijgen!

 288. Suuuper toffe actie weer! Ik heb het eerste boek van Marie Kondo naar aanleiding van jullie review gekocht en ben er vrijwel meteen mee aan de slag gegaan. Dozen en zakken vol kleding, boeken, schoenen, boeken, apparaten, boeken, serviesgoed, boe… Jullie raden het al: ik verzamel boeken. Of eigenlijk: verzamelde. Ik heb sinds de Kondo-opruimactie 2 netjes gevulde boekenkasten met precies die boeken die ik niet weg wil doen. En daar word ik blij van! Zoals jullie ook al aangeven: de methode werkt echt, dus ik blijf hem toepassen. Maar om écht oprecht blij te kunnen worden van mijn huis en spullen ben ik op zoek naar concrete tips over hoe nu verder. Hoe rol ik die sokken zo op dat ze niet steeds ontrollen als ik 1 paar uit de doos haal? Hoe vouw ik mijn t-shirts zo op dat er geen vouwen in komen en ik ze makkelijk uit de kast kan pakken? En vooral: hoe krijg ik mijn man zover dat hij zijn kleerkast ook eindelijk uitruimt? ;D Dus kom maar op met dat boek, het opruim-virus kriebelt alweer!

 289. Ik kan nog wel een duwtje in de rug gebruiken voor een nieuwe opruimronde. Veel kleding en linnengoed ligt overigens al op de Kondomanier gevouwen in de kast.

 290. Ik wilde vanwege het feit dat het nieuwe jaar is aangebroken en ik volop met m’n resoluties bezig (o.a. de miracle morning routine doen waar jullie me mee hebben geïntroduceerd), haar eerste boek eigenlijk wel bestellen. Ik merk namelijk inderdaad dat wanneer m’n omgeving opgeruimd is, dit mij zoveel rustiger doet voeler. Je kun m’n mentale staat vaak ook wel gokken adhv hoe m’n kamer er uit ziet haha. Een ongelofelijke bende is nooit een goed teken. Ik had jullie trouwens op tv gezien met deze methode prop m’n sokken sindsdien nooit meer in elkaar in een mandje. Het klinkt zo simpel maar ik vind het zo fijn! Anyway, haar tweede boek lijkt me eigenlijk nog handiger omdat het zo lekker praktisch is. Kan ik meteen beginnen. Leuke winactie, ik ben benieuwd!

 291. Wat een leuke actie! Deel 1 heb ik toevallig onlangs bij de bibliotheek besteld nadat ik veel positieve verhalen over Marie Kondo heb gelezen. Nu wacht ik vol spanning. Waarschijnlijk bevalt het wel, dus deel 2 is helemaal welkom :)

 292. Hi, wat een hoop reacties al! Ik wil dit boek winnen voor mijn ouders, soms als ik bij hen ben bekruipt mij de angst dat mijn broer en ik ooit al hun spullen moeten opruimen en uitzoeken. Zij zijn al ruim een jaar bezig, maar het lijkt maar niet echt van de grond te komen. Daarom wil ik hen dit boek kado doen. Liever dat zij al lastige keuzes hebben gemaakt dan dat ik dat over heel veel jaar in een ongetwijfeld dan emotionele periode moet doen. Groetjes Marjolein

 293. Ja top, leuke actie, ik maak dan ook graag kans! Zwanger, opruimwoede en geen idee waar te beginnen, resulteerd momenteel allemaal in niets. Een beetje hulp zou een enorme uitkomst zijn!

 294. Beetje flauw misschien, maar ik heb gewoon geen geld om boeken te kopen. Ik zou graag voor mijn zoon wat nieuwe dingen willen proberen :) …. Heel veel succes met de “geboorte”van dit boek en ik hoop dat de winnaar laat weten wat hij of zij als eerste uit het boek heeft gemaakt….

  Hartegroet,
  Hermie

 295. Als een van de eerste bezitters van boek I ben ik superfan maar…. de theorie is er maar de praktijk is iets anders. Graag zou ik dus een klein duwtje de goede richting op krijgen. In de vorm van dit boekje :)

 296. In de kerstvakantie maar eens een begin gemaakt met de eerste stappen uit Opgeruimd! Wat heerlijk makkelijk en wat een goed gevoel om alleen maar af te gaan op: Waar word ik blij van? En zo anderen ook weer blij kunnen maken, de kringloop, vriendinnen en mijn zus, en vriendlief, die nu langzamerhand (‘proef’samengewoond deze vakantie) toch minimaal wel een eigen lade in mijn kast verdient :). Het zijn er zelfs twee geworden! Dus kom maar op met Spark Joy, ik zit er helemaal in!!

 297. ” zonde om weg te gooien” , ” komt altijd nog eens van pas” , en ” daar ga ik nog eens iets leuks mee doen” dat Denk ik vaak. Hoewel het mijn wens is om uit mijn rugzak te leven, vindt mijn man me een bewaarder. Hoop dat Marie Kondo mij leert weggooien.

 298. Als ik écht ga opruimen begin ik met 2 criteria: wil ik hier dood mee gevonden worden en/of heb ik het in de laatste 2 jaar nog in mijn handen gehad. Dat werkt het eerste half uur, en dan ben ik weer verloren in sentiment en onbeperkte mogelijkheden. Tegenwoordig probeer ik om ook zo min mogelijk mijn huis binnen te brengen. (Dat doen mijn 3 zonen en echtgenoot wel.) Er past ook niet meer zoveel inderdaad kasten of op de zolder. Ik houd me dus aanbevolen!

 299. in 1 woord: HELP!
  Ik heb dit boek nodig.. We hebben hier in huis januari uitgeroepen tot opruim-maand. Dat is best lastig in een leuk huisje, type ‘leuk-maar-net-te-klein’ en dan een dolle tweeling die voor een hoop extra spullen in huis zorgt. Maar ik ga het doen en dit boek zal ik daar heel goed bij kunnen gebruiken!
  Heel leuk deze actie trouwens en ik ga jullie posts over het onderwerp ook weer eens lezen!

 300. Ik zou heel graag dit boek willen hebben! Het eerste deel heb ik nog niet gelezen. Maar ik wil heel graag hier thuis bij mijn moeder opruimen en dingen uitzoeken en weg doen, maar ik weet geen start te maken. Ik heb veel gehoord en gelezen over Marie Kondo, ik ben dus ook heel erg benieuwd naar dit boek! Ik doe graag mee aan de winactie!

  Groetjes Nynke

 301. Oh ik wil dit boek?
  1.Ik wil plaats voor al mijn boeken en dus moeten er zaken weg…ik doe weg’ruim op en na tijdje ziet het er weer hetzelfde uit..not good..
  2.Ik ben bezig met orde op zaken te stellen in mijn huis maar ook in mijn leven wil ik meer evenwicht en balans.
  3.Ik ben al jaren beter voor mezelf aan het zorgen maar ik doe het verkeerd want zorg altijd voor anderen en wil nu echt eens even ik denken.. En met dit dynamische,leuke,inspirerende boek maak ik zelfs voornemens hoewel ik er geen had…namelijk geen voornemens en life with the Day of toch 1 ik laat weten of ik een opruimwonder werd in life en house☺

 302. Hoi groene meisjes,

  Ik wil graag het boek winnen, want opruimen is mijn nr 1 doel in 2016! Ik ben een sloddervos, mijn vriend is heel netjes en wij gaan dit jaar trouwen. Dan trekt hij bij mij in, en dan moet er echt heel wat veranderen. Ik kan dus wel wat hulp gebruiken!

 303. Met grote interesse heb ik jullie opruimblogs gevolgd en oh wat zou ik dat ook graag willen kunnen. Ik woon in een klein appartementje en moet echt elke vierkante cm benutten. Maar de vrije centimeters, dat zijn er steeds minder. ’t Is echt tijd voor een grote opruiming! En wie weet kan ik een ander weer een plezier doen met mijn afdankertjes.

 304. Oh wat leuk!
  Ik zou dit boek enorm graag winnen. Niet alleen omdat ik een echte opruim fan ben of omdat ik naar een kleiner appartement ben verhuisd dit jaar, maar vooral vanwege goede voornemens. In 2016 wil ik graag de hoeveelheid spullen die ik bezit wat verkleinen. Mede door het lezen van jullie geweldige blog, ben ik me erg bewust geworden van hoeveel onzinnige spullen ik eigenlijk heb, die ik nooit gebruik. Tijd voor een flinke opruimsessie dus. Dit boek zou me echt helpen met het behalen van dit goede voornemen!

 305. Hi Groene Meisjes,

  Wat een goeie actie… daar word ik wel blij van! Graag zou ik ‘Spark Joy’ winnen om de technieken van Marie Kondo nog beter onder de knie te krijgen en daarna op mijn klanten over te brengen. Zo maak ik meer mensen blij met het boek dan alleen mijzelf. Mocht ik winnen, dan stel ik in ruil daarvoor graag een gratis MARYmorfose beschikbaar voor een van de andere lezers van jullie blog (omgeving Zaanstreek/Amsterdam), want zo te lezen zouden die ook wel blij worden van wat hulp van een professional organiser.

  Fijne avond,
  Marie….. uhm MARY regelt het wel.nl

 306. Ik wil t heel graag aan mijn mama geven. Ze wil altijd opruimen maar weet dan niet goed hoe, verliest veel tijd en raakt dan gefrustreerd. ? dit zou een leuke steun zijn voor haar die haar veel rust kan brengen denk ik

 307. Hee Groene Meisjes, wat leuk! Ik ben al fan van jullie (en ook van het boek Opgeruimd). Vorig jaar heb ik dan ook de kledingkast goed aangepakt. En ik vind het nog steeds prettig werken! Alleen het ondergoed en de sokken vind ik niet zo fijn om op te rollen dus die doe ik niet meer.
  Ik probeer minder spullen die ik niet direct nodig heb te kopen, dus ik wil dit boek niet winnen. Ik wacht liever op de digitale versie. Minder boeken in huis en ik lees ook veel liever op mijn e-reader! Ga zo door met jullie artikelen!

 308. Ik heb het eerste boek van Marie Kondo vorige week al in mijn winkelmandje gehad… maar toch weg geklikt want bang dat het niet praktisch genoeg zou zijn. En wat lees ik hier… jeej… een nieuwe praktische gids! Die zou ik heel goed kunnen gebruiken. Dus ik wil graag een kansje wagen!

 309. Ik heb het eerste boek van Marie Kondo in huis gehaald doordat jullie er zo enthousiast over blogden.
  Ik heb het meteen toegepast op mijn kleding, mijn “badkamerspullen” en mijn papieren. Maar voor andere items lukt het me niet om het grondig te doen, dus meer concrete tips zijn meer dan welkom! Wat een fantastische winactie is dit dus!

 310. Omg! I love love love this! Ik wil dit boek graag winnen omdat ik hier uiteindelijk mijn werk van wil maken als personal organizer! Ze is zo een inspiratie voor me!

 311. Hoi Merel en Jamie,

  Wat ontzettend leuk lijkt me dat, een boek als één van de eersten mogen lezen. Alleen dat geeft al ‘sparks of joy’. Het eerste boek, ‘opgeruimd’ heb ik niet gelezen, maar heb wel alles in de gaten gehouden op jullie blog. Daarna verscheen het op zowat elke lifestyle blog, bij BN’ers, in de media. En toch heb ik het niet gekocht. Weet je wat de reden is? Ik kan helemaal niet opruimen en ik vind het niet leuk ;-) Kan al mijn hele leven heel moeilijk spullen wegdoen, bang dat ik er later spijt van krijg. Denk wel dat het een leuk boek voor mijn lieve moeder is die gek is op opruimen. Of nou ja op het gevoel wat ze krijgt ná het opruimen. Soms blijft het lang opgeruimd, soms is het al snel weer een zooitje. Ik denk dat zij dit erg leuk zou vinden, omdat het én een boek is én het over opruimen gaat. Als ze enthousiast is en het werkt om de boel opgeruimd te houden, wil ik het ook wel een kans geven. Denken jullie dat het mij juist zal helpen? Laten we het hopen.

  Groetjes Danique

 312. Nou….eigenlijk vind ik mezelf best wel opgeruimd, of mijn huisje toch, en kan ik, denk ik, best goed organiseren. Maar daarom ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig of MK mij nog iets kan leren en of ik dit ook aan mijn rommelige medemens kan overbrengen… hihi… En jullie blog inspireert me echt enorm in groener leven met heel veel goede en bruikbare tips! Ik vind jullie super toffe meiden, hoe jullie bezig zijn en hoe open en eerlijk jullie alles met ons delen! (Niet om te slijmen verder hoor ;)) dankdankdank!

 313. Omdat 2016 het jaar van de verandering wordt voor mij!!
  In 2015 al in gang gezet…gaan hardlopen en loop inmiddels met gemak een uur hard, een buitenlandse reis gaan maken alleen met mijn dochter, cursussen gevolgd, nieuwe vrienden gemaakt, bewuster gaan leven, consumeren en eten..vandaar dat ik op jullie ben ‘gestuit’….heb eigenlijk een start gemaakt met de heruitvinding van mezelf.
  In 2016 zal er op werkgebied veel veranderen en in huis…hoop ik.
  Na 3 verhuizingen in 2,5 jaar lijkt er alleen maar meer ballast te zijn dan ooit daarvoor…ik ben dus helemaal klaar voor Marie Kondo!

  I cross my fingers, Monique

 314. Na een relatie van 5 jaar heb ik besloten naar Ierland te verhuizen…Dublin. Ik woon hier in een ontzettend klein appartmentje en heb ook nog mijn koophuis in NL die al +6 jaar te koop staat maar nooit interesse in is getoond. Alles wat ik bij elkaar had gesprokkeld in mijn koophuisje kan geen plekje krijgen in mijn Dublin appartmentje vooral vanwege de ruimte. ..en dat doet toch een beetje zeer. Misschien helpt dit boek mij om sommige spulletjes toch een plekje te geven en juist van andere spullen emotioneel afscheid te nemen. Ik heb mijn hart al gevold…nu mijn hoofd nog :)

 315. Omdat ik chaos heb ik huis en in hoofd. Omdat ik nooit iets weg kan doen, want “je weet maar nooit” omdat ik waarde hecht aan alles met een historie of een verhaaltje…… Omdat ik wel wat hulp kan gebruiken

 316. Vandaag ben ik jarig en op mijn lijstje staat het boek ‘Opgeruimd’. Wat zou het gaaf zijn om het nieuwe boek van Marie Kondo te winnen! Heerlijk dat het een doe-boek is daar hou ik van:)

 317. Wat een leuke actie! Tips om opgeruimd te blijven zijn zeer welkom aangezien ik het toch elke keer weer spaansbenauwd krijgt als iemand onverwachts gezellig op de stoep staat.. Inmiddels weten mijn vriendinnen en familie niet beter en kijken door de rommelige kamer heen, maar het zou, met een verhuizing in aantocht, zeker geen kwaad kunnen om hier wat nieuwe habits in aan te leren! :) Groetjes

 318. Zou dit boek mij kunnen helpen? Dat zou fijn zijn! Ik hou namelijk best van opruimen, en vooral van een opgeruimd huis. Maar sinds ik een gezin heb, wil het me maar niet meer lukken om de boel bij te houden. Mijn huis slipt dicht en ik begin de “spark of joy” bijna te verliezen in de hoeveelheud speelgoed en spullen van manlief en zoon. Marie Kondo, kom to the rescue please!
  Liefs,
  Roos

 319. Oooeeehhh, ik heb nog nooit zo graag een winactie willen winnen denk ik. Héél toevallig maar ik heb het eerste boek net voor de tweede keer uit. Mijn kleren zijn al lang opgeruimd en opgeplooid, ik heb zo’n 100 boeken weggedaan maar daarna ben ik een beetje ‘stilgevallen’. Dit jaar wil ik mijn leven écht opgeruimd krijgen en daar kan dit boek me perfect bij helpen!
  Het enige probleem met jullie winactie is dat ik tot vrijdag moet wachten om het boek al dan niet aan te schaffen… =) (als ik niet win koop ik ‘m zeker via jullie link)

  Het is vandaag ook nog es mijn verjaardag dus ik *duim* *duim* *duim*

 320. Jippie ! Een herkansing ! Heb het eerste boek iets te snel weggedaan, haha ! Nu zit ik met een half opgeruimd huis. Vooral de keuken is om te janken. Hoe doen jullie , keukenprinsesjes, dat ? Al die bakvormen, leuke schaaltjes, kekke taartschep, ijsmachine, theesoorten, kruiden. Mijn vriend kan er niet meer tegen, hij stond laatst hulpeloos bij een berg plastic opbergbakjes die uit hun kastje vielen…..HELP, red mijn relatie !!!

 321. Ha groene meisjes,

  Helaas ben ik zelf totaal geen opruimfreak. Het voelt altijd als werk en ik weet nooit waar te beginnen, ik heb zoveel rommeltjes! Op het oog is alles vaak wel glad, maar trek een kast open… Kort samengevat: geen goed idee. Ik begin dus regelmatig met opruimen. Loop ik met zes vuilniszakken ‘spullen’ naar de container, maar dan lijkt het alsof ik amper ben begonnen en zinkt de moed me weer in de schoenen. En toch wil ik zo graag een opgeruimd huis! Dat zou vast ook veel rust geven in mijn hoofd. Daarom blijf ik gewoon pogingen wagen. Maar daarbij kan ik de hulp van Marie Kondo natuurlijk goed gebruiken!

 322. Dit boek komt als geroepen! Ik kwam maar niet door het eerste boek heen, ik wilde zo graag beginnen met opruimen. Dit 2e boek klinkt als iets wat ik makkelijker lees. Ik had een begin gemaakt met mijn kleding en boeken, maar kwam niet verder dan dat. Mijn werkkamer is echt een pijnlijk punt, het is letterlijk mijn rommelhok. Het staat zo vol met spullen, dat ik niet meer weet waar te beginnen (en waar te lopen). Ja, leeg halen! Maar dan? Van de week ook een poging gedaante het speelgoed van mijn dochter uit te zoeken. Er konden 8 kleine speeltjes weg… Dus, yes! Marie Kondo me, please! Hahaha

 323. Gave winactie! Ik ben wel benieuwd naar zo’n boek. Alhoewel ik met mijn studentenkamer maar een kleine oppervlakte heb, is het des te fijner na een dag stage thuis te komen in een opgeruimd huis. Ik zou dan dus ook graag leren hoe ik het opgeruimd houd :)

 324. Want this! Na ruim een jaar sAmenwonen hebben we de eerste struggle overleefd samen, namelijk gezond koken! De tweede struggle willen we in 2016 aanpakken, namelijk het opruimen en weggooien van teveel spullen. Erg herkenbaar in het artikel over de dozen met ‘emotionele waarde.’ Ik heb namelijk nog steeds geen idee wat ik met de 6 dozen ‘herinneringen’ in onZe berging aan moet.. Dit boek Zou een goede hulpmiddel zijn!

 325. Jaaa ik doe heel graag mee!
  Niet voor mezelf maar voor mn moeder.
  Ik houd heel veel van haar hoor, begrijp me niet verkeerd, MAAR SOMS. Het gebeurd nog al te vaak dat ze weer eens thuis komt van de noppes of de rommelmarkt met NOG MEER SPULLEN. Hartstikke leuk hoor die kopjes met koeien erop, maar we hebben al drie servieskasten vol. Dit boek is hopelijk de oplossing voor mijn koopgekke moeder.
  Xx

 326. Wat super! Ik doe heel graag mee, naar 3,5 jaar elke dag druk (want Filmacademie) en 3 keer verhuizen kan ik het boek onwijs goed gebruiken! Over drie weken heb ik een weekje vakantie voor mezelf ingepland en wilde ik megagrondig gaan opruimen, dus een gidsje bij de hand zou heel welkom zijn :) Fijne dag!

 327. Wat zal mijn omgeving (familie, vriend, cactusjes – ja, in mijn kamer gaan zelfs cactussen dood) blij zijn als ik zo’n boek zou krijgen, want man man man, met mijn ADHD-hoofd, ongeduld en drukke leven wil mijn kamer nog weleens in een grote ravage veranderen. Hoe hard ik ook probeer om de boel opgeruimd te houden, binnen drie dagen is de bende weer terug van weggeweest. Hoeveel vuilniszakken ik ook weggooi tijdens mijn zeldzame buien van opruimwoede (“EN NU IS HET KLAAR!” *gooit agressief al haar troep in de ondergrondse container*), binnen een veel te korte tijd zit ik weer met eenzelfde hoeveelheid rommel. Lieve Groene Meisjes, dit boek zou misschien eindelijk weer wat verandering in mijn leven kunnen aanbrengen. Ik heb dan misschien wel een ADHD-hoofd, juist orde en rust heb ik nodig, net als ieder ander mens. (PS: ik reageer meestal nooit op blogs, maar even buiten deze winactie om: jullie inspireren mij enorm, niet alleen op opruimgebied. Sinds ik jullie volg ben ik flexitariër geworden, misschien verandert dit ooit nog in vegetariër, en ik ben jullie enorm dankbaar voor alle inspiratie! Jullie zijn een brok positiviteit en dat is heerlijk!)

 328. Goed begin van het nieuwe jaar! :) Perfect inspiratie, net zoals jullie blog!

 329. Hallo lieve groene meisjes,
  Wat een gave winactie en wat leuke reacties al!
  Zelf ben ik door jullie wat meer gaan lezen over Marie Kondo en voelde echt wel wat voor haar opruimwijze.
  Persoonlijk ben ik best een opgeruimd type, maar heb ook een kleine verzamelwoede van mijn vader geërfd. Zondag vertrek ik voor een half jaar naar Olso. om daar vakken te volgen aan de universiteit. Spullen pakken en verhuizen brengt altijd opruimen met zich mee. Het boek van Marie Kondo lijkt mij daar een perfect handboek bij!
  (Daarnaast brengt een studentenhuis op zich al genoeg rotzooi met zich mee, om het handboek in de praktijk te kunnen brengen:-))
  Xx

 330. Oh, wat een super winactie! Ik studeer over een maand af en wil daarna eindelijk mijn eigen appartementje gaan zoeken. Bij mijn ouders liggen nog een heleboel spullen van mij (ook veel van vroeger) en het is tijd dat ik dit allemaal eens goed ga opruimen voordat ik ga verhuizen. Ik kan natuurlijk niet alles meenemen! Ik zie hier best wel tegenop en vind het ook moeilijk om sommige dingen weg te gooien, omdat ik er toch wel veel waarde aan hecht. Dit boek zou mij echt dat steuntje in de rug kunnen geven om er echt goed mee aan de slag te gaan! :-)

 331. Beste groenemeisjes,

  Jammer genoeg kom ik uit een gezin met vrij veel rommel in huis. Mijn moeder is altijd aan het kuisen en opruimen, omdat er gewoonweg teveel spullen zijn! Zij leeft dan ook volgens het motto ‘ waarom iets weggooien wat nog bruikbaar is?’, en ook ik ben jammer genoeg op deze manier opgevoed.
  Omdat ik voelde dat ik hier ( met de jaren ) ongelukkig van werd, heb ik besloten om mezelf dit af te leren. Vorig jaar heb ik boek 1 van Marie Kondo aangeschaft, en in 1 ruk uitgelezen. Wauw… wat een andere manier van leven.
  Maar zoals elke negatieve gewoonte is een langdurige gewoonte moeilijk af te leren. En hoewel ik al veel heb bijgeleerd uit boek 1, sukkel in soms nog om dit in de praktijk om te zetten. Er is vaak een tweestrijd tussen mijn moeders stem en die van Marie Kondo. Maar ik bekijk het positief, mijn kot/studio ziet er al een pak keuriger uit dan vroeger, met een pak minder rommel! Dit is toch wel een teken dat ik aan het bijleren ben. Maar, aangezien ik dit jaar afstudeer en daarna mijn eigen appartement wil huren, zou ik dit nieuw boek alsnog kunnen gebruiken om eindelijk deze gewoonte volledig te doorbreken!
  Groetjes

 332. Mijn kledingkamer (uhum walking closet) is altijd zo’n teringbende, eeeelke keer weer. Ik weet ook waar het fout gaat: te veel twijfel ’s ochtends en geen keuze kunnen maken. Met als resultaat een grote (schone) bende met kleding 0_o

  Het is wel duidelijk dat ik dit erg nodig heb in mijn leven ;)

 333. Hoi lieve meiden,

  Graag zou ik het boek voor mezelf willen winnen en wanneer ik er klaar mee ben deze willen doorgeven aan mijn zusje die groot fan is.
  Vorig jaar heb ik jullie artikelen gelezen en de spark of joy is blijven hangen, sindsdien probeer ik dingen die mij dat niet geven te vermijden. De verandering van instelling heeft er voor gezorgd dat ik tijdig tot de ontdekking ben gekomen dat ik op een burn-out afstevende en heb op de rem getrapt. Om mijn spark terug te vinden/krijgen wil ik mijn leven drastisch veranderen en één van de manieren waarop ik dit wil doen is verhuizen naar het buitenland. Wanneer ik verhuis wil ik dat meenemen waar ik echt veel waarde aan Hecht en praktische tips zouden mij daarbij super helpen. Ook zal mijn volgende woonruimte zeer waarschijnlijk niet groter zijn dan een studentenkamer dus praktische tips hoe ik optimaal van die ruimte gebruik zou kunnen maken lijkt me ook geen slecht plan!
  Succes met jullie lastige keuze en fijne dag!

 334. Hallo Merel en Jamie,
  Allereerst nog de beste en de groenste wensen voor 2016. Als kerstgeschenk heb ik jullie roze groene meisjes boek gekregen. Heel inspirerend en lekkere recepten. Opruimen komt bij ons ook goed van pas. Het 1se boek van Maria Kundo heb ik ook, ook mee aan de slag gegaan, maar ergens blijven haken. Ook letterlijk, meer gaan haken dan opruimen. Maar nog altijd liggen onze sokken netjes naast elkaar te rusten, i.p.v. een bolletje. Ik zag nog meer opvouw technieken. Lijkt mij ook zo heerlijk, een prachtige strakke kleding, linnenkast. Als ik het boek win, beloof ik een foto met ervoor en erna :-) Gelijk een stok achter de deur om er echt mee aan de slag te gaan en niet af te haken.
  Groetjes Leny
  en poeh, wat een reacties al, succes met kiezen.

 335. Sinds een jaar of twee geleden heb ik mijn eigen consumptiegedrag eens onder de loep genomen: ik kocht echt alles wat maar los en vast zat.
  Ik merkte wel dat ik er niks mee op schoot, behalve dan een die lichte high die je ervaart als je het laatste artikel in jouw maat voor iemands neus wegkaapt.
  Ik had het idee dat ik iets probeerde te compenseren of op te vullen, en als ik daar nu aan terug denk zie ik dat ook wel.

  Loslaten en mezelf laten zien zijn twee thema’s waar ik verder in wil duiken het nieuwe jaar en die ik de afgelopen maanden al aangeraakt heb. Daar kwam ook nog onverwacht rouwverwerking bij, wat me een stuk van mezelf terug gaf wat ik al jaren had weggestopt.
  Wie weet dat dit boek nog meer kan meegeven dan wat “Opgeruimd” al deed (dingen gaan opruimen voordat je aan je huiswerk moet beginnen: heeeeel bekend).

  Ps: ik was gister jarig, dit zou ook een leuk laat verjaardagscadeautje zijn ;)

 336. OHHHHH! IK WIL ZO GRAAG WINNEN!
  Ik ben al dagen aan het lezen over dit boek en wat zou het mooi zijn als ik dit cadeau kan krijgen (of winnen).
  Jullie schrijven best mooi over dit boek, verdiepend maar ook afwegend met andere onderwerpen in het leven.
  Heel goed van jullie, dank alvast voor het winnen misschien!

 337. Hoi, ik doe heel graag mee met deze actie. De ex is de deur uit en ondertussen de boedel verdeeld. Nu de rest nog opruimen en ik hoop dat dit boek bij de drive geeft hieraan te beginnen en opnieuw te beginnen. Groetjes Agnes

 338. Anderhalf jaartje geleden ben ik gaan samenwonen… Resultaat: een samengesteld gezin met 3 jongens (3, 6 en 7j), twee inboedels die samen kwamen, hopen kleding en speelgoed en 2 poezen uit het asiel erbij…
  Sinds onze ontmoeting is ons hele gezin vegetarisch (bijna helemaal veganistisch), proberen we het plastic buiten te krijgen en springen we zuinig om met energie en afval.
  Nu nog een beetje plaats in huis en hoofd creëren en dan komt het allemaal dik in orde!
  Hier dus een belgische fan die het boekje wel kan gebruiken ;)

 339. Jaaaa leuke actie dit en ik kan dit echt super goed gebruiken! Mijn vriend en ik wonen nu een jaar samen in Amsterdam. Wij hebben echt een kleine studio en hebben er een hele grote zelfgemaakte kast in staan wat dient als kledingkast, troepkast en tv meubel. Super handig! Maar dan moet hij wel overzichtelijk zijn en dat is hij momenteel niet.. Toen wij hier net 2 weken woonde werd ik ziek en heb ik een tijdje in het ziekenhuis en revalidatiecentrum gezeten. In onze handige kast lagen al onze spullen nog in verhuisdozen. We roepen al het hele jaar “Als ik weer beter ben en we tijd hebben gaan we de kast opruimen”. Beter ben ik inmiddels al een soort van en de tijd hebben wij eigenlijk ook wel vaak, maar toch komt het er steeds maar niet van. Dit boek kan dus wellicht onze oplossing zijn voor een opgeruimde kast! :)

 340. Oooh wat zou ik blij worden van dit boek! Ik ben twee weken geleden verhuisd en ben van alleen wonen naar samenwonen met mijn vriend gegaan. Probleem nu: te veel spullen die nog uitgepakt moeten worden, spullen die nog geen nieuwe plek hebben gevonden en beperkte ruimte. Aangezien dit boek lekker praktisch is lijkt het me heerlijk om alle verhuisdozen nu eens echt uit te pakken én direct op te ruimen (en ook eens afscheid te nemen van de spullen waar ik geen joy bij krijg zoals mijn vriend zijn sokken met overal gaatjes die hij voor zijn 16de verjaardag kreeg…)

 341. OHHHHH! IK WIL ZO GRAAG WINNEN!
  Ik ben al dagen aan het lezen over dit boek en wat zou het mooi zijn als ik dit cadeau kan krijgen (of winnen).
  Jullie schrijven best mooi over dit boek, verdiepend maar ook afwegend met andere onderwerpen in het leven.
  Heel goed van jullie, dank alvast voor het winnen misschien!

  Waarom?

  Ik ben een kringloopmens, zoek van alles bij elkaar en zorg dat het mooi en fijn is.
  Soms verzamel ik wel te veel zodat ik veel moeten bewaren zo erg dat mijn kelder echt propvol is geworden!
  Ik kan helaas niet het onderscheid maken in wat mij echt dat geluksgevoel geeft.
  Zoveel spullen bij elkaar werkt ook stikkend en vermoeiend. Overal spullen, overal bergruimte gevuld en geen leegte meer. Nu hoeft het niet een leeg huis te zijn maar iets minder maakt wel blijer. Dus wie weet.

 342. Omdat wij drastisch ons woonoppervlak willen verkleinen, kunnen wij ( ik zeker) wel wat praktische tips gebruiken. We hebben beiden vaker gedownsized, maar toch komen de spullen op een magische wijze weer terug.. Haha Jullie inspireren mij om weer wat stappen te gaan zetten! Maar die tips voor opgeruimd blijven zou ik toch wel fijn vinden ;)
  Liefs

 343. Soms gebeuren er dingen waardoor al je goede plannen totaal onbelangrijk lijken. En pfftttt…..daar verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Afgelopen jaar begon ik vol goede moed samen met MK (figuurlijk dan, ze keek me aan vanuit mijn boekenkast) aan een opgeruimd en schoon huis. Het ging echt heel goed. Ik had mijn kast opgeruimd, ik had mijn boeken opgeruimd en zou beginnen aan de volgende stap. Ik was trots op mezelf en stond er van te kijken hoe ik zowaar een opgeruimd typje leek te worden. Was het dan toch mogelijk?

  Het is onvoorstelbaar hoe in no-time alles kan veranderen. Pijnlijke en verdrietige dingen zorgden ervoor dat opruimen bepaalt niet prioriteit 1 was. Langzaamaan begon ik weer te stapelen. Het resultaat is zichtbaar als ik nu om mee heen kijk. Laat ik jullie de exacte beschrijving besparen…

  En nu…..? Nu ben ik er klaar mee. Streep er onder en opnieuw beginnen. Niet 1 stap vooruit en 2 terug, maar net andersom. Ik zou de praktische tips van MK enorm goed kunnen gebruiken.

 344. Vorig jaar heb ik het boek via jullie artikel besteld en met veel enthousiasme gelezen. Helaas is er nu bijna een jaar later niet veel veranderd.. Er is zoveel te doen dat ik er tegenop zie te beginnen en praktische dingetjes als haar opvouwmethode tot rolletjes niet begrijp. Daarbij nog allerlei rondslingerend kleuterspeelgoed en staat hier nog bomvol terwijl we graag ons huis verkoopklaar willen maken en meer rust en ruimte om ons heen willen.
  Een stevige zet de goede richting met inspiratie en tips in de vorm van dit boek is zeer gewenst!! :)

 345. Nadat ik een jaar in Azië (niet in Marie Kondo’s thuisbasis Japan helaas) heb gewoond en uit een koffer heb geleefd, kwam ik bij thuiskomst al mijn oude vertrouwde spullen en kleding weer tegen. Aan de ene kant voelde het fijn om weer omringd te zijn door al mijn spullen, maar aan de andere kant benauwde het mij dat ik zovéél spullen had die ik eigenlijk helemaal niet nodig bleek te hebben. Dit inspireerde mij vorige maand om het eerste boek van Marie Kondo te lezen. Ik heb nu de eerste stappen gezet richting een opgeruimd huis – of eigenlijk kamer, waar de spullen van mijn reis in Azië, van mijn voormalige studentenkamer en van mijn ouderlijk huis samen komen – , maar ik kan zeker nog wat praktische tips gebruiken als het gaat om de puntjes op de i zetten en voor eens en voor altijd in een opgeruimde omgeving leven. Het tweede boek van Marie Kondo komt dus als geroepen!

  Does Marie Kondo’s book ‘Spark Joy’ spark joy? Ja! Zonder enige twijfel.
  En dat is toch wel de voornaamste reden waarom ik dit boek graag zou willen winnen.

 346. Zo, wat zou mijn moeder blij zijn met dit boek! Ze heeft het er vaak over dat ze rust in haar hoofd wil maar dat het niet lukt omdat het huis niet op orde is – en is er één kamer gedaan, dan is de rest meteen weer een puinhoop. Ik denk dat ze hier heel veel aan heeft, het lijkt me een ontzettend interessant boek!

 347. Ha Groene Meisjes, wat een ontzettend leuke actie weer! De eerste waarop ik reageer, dat wel, want ik weet dat ik te veel troep heb :) Ik hoop dan ook dat ik dit boek mag winnen! In het kader van delen en minder troep zal ik het daarna aan zo veel mogelijk mensen uitlenen! Ga zo door met jullie site (de opruimartikelen maar ook de recepten, tips…)! Ik kijk er elke dag naar uit wat jullie nu weer hebben gepost! Groetjes, Judith

 348. ‘Chaos is puur potentieel. Chaos betekent mogelijkheden’,

  maar ik ben het zat, ik wil rust in mijn huis en mijn hoofd. ;-)Dan kan ik van daaruit weer mooie dingen maken, MARIE KONDO zou wel eens mijn redding kunnen zijn :-) dus jaaa héél graag!! maak ik kans op SPARK JOY

 349. Lijkt me een leuk boek! Toch laat ik deze actie even aan me voorbijgaan, ik gun hem een andere happy follower hier van jullie! X

 350. opruimen … een hel voor mij. al van toen ik klein was, altijd geweest en vrees dat het altijd zo zal blijven. of toch niet zou het boek van Marie kondo echt het tovermiddel zijn om deze altijd alles verzamelende (want misschien ooit nog bruikbaar), alles interessant vindende, creatieve hopeloze chaotische vrouw een andere kijk te geven op opruimen. Kan dat echt?

 351. Als ‘echte’ ADHD’er is een overzichtelijk en opgeruimd huis geen eerste natuurlijk, maar wel reuze noodzakelijk. Dankzij het eerste boek heb ik veel meer rust en overzicht in mijn huis en dus mijn hoofd. Dit boek heeft echt mijn leven veranderd, dus dit boek kan me alleen nog maar verder helpen.

 352. Ik zou dit boek graag willen voor mijn moeder. Ze is een beetje een ‘hoarder’ en heeft heel veel moeite met het weggooien van spullen. Ik heb haar al wel eens over het eerste boek en de filosofie verteld. Ik denk dat dit haar kan helpen om spullen los te laten en bijvoorbeeld eindelijk eens (samen) de kasten of de zolder aan te pakken. Daarna wil ik ‘m zelf graag lenen, ik ben al veel bezig met het minder hebben van spullen en wil dit graag doorzetten!

 353. Lieve groene meisjes
  Ik zou graag dit boek willen winnen omdat ik me elke dag.. geïrriteerd voel over de rommel in huis. Ik ruim elke dag op, en dan toch, elke keer weer een rommel! Het l

 354. Oeps er ging wat mis
  Het voelt soms alsof ik in een rommel loop zit waar ik niet uit kom, dat het opruimen niks uit maakt.. :/
  Konmari heb ik op m’n kledingkast boeken en dvd’s met succes toegepast maar op m’n andere en dagelijkse spullen is het nog niet gelukt. Wie weet met dit boek..:)

 355. Het boek “Opgeruimd” heb ik een half jaar geleden werkelijk verslonden en sindsdien zijn er heel wat spullen die het huis verlaten hebben. Nu zit ik in de fase: “is er iemand die blijer met dit ding zou zijn dan ik?” en als het antwoord hierop “ja” is dan gaat het weg. De opruimer in mij zou heel erg blij zijn met dit nieuwe boek van Marie Kondo :-)))

 356. Dit boek is exact wat ik nodig heb! Vol enthousiasme heb ik het eerste boek aangeschaft en gelezen maar het echte opruimen (en wegdoen) vind ik nog moeilijk. Wel denk ik bij iedere mogelijke aanschaf: wordt ik hier blij van? Dat maakt dat ik alleen nog spullen koop waar ik echt blij mee ben, wat mij betreft al een groot succes. Ik zou heel graag dit praktische doe-boek winnen!

 357. Dit boek zou ik aan een vriendin van mij geven. Ze is een kunstenares die in piepklein appartementje woont, tussen de studenten. Haar huisje staat van boven tot onder vol met spullen. Zo bewaart ze o.a. dingen die ze nog eens wil gebruiken voor kunstprojecten, maar ze heeft door tegenslagen ook periodes gekend waarin ze van alles verzamelde. Ik heb al eens voorzichtig geopperd om haar te helpen met opruimen, maar dat schuift ze wat voor zich uit (net als haar spullen), als ze dit boek leest weet ik zeker dat ze minder bang zal zijn om aan het opruimen te beginnen.

 358. Wow! Wat een super winactie! Mijn zoon is deze week voor het eerst naar de basisschool. Dus wat moet mama nu doen op de dagen dat ze niet naar kantoor gaat? Opruimen is een nuttige invulling van deze extra “vrije” tijd en zou graag wat tips krijgen! Ik ga duimen!

 359. Wow wat een mooie prijs. Wij gaan in april verhuizen, HET moment om een frisse start te maken. Met drie kleine kinderen (let’s blame them ;)) hebben we heel veel spullen. De ene helft moeten we weggeven, de andere helft moeten we georganiseerd opbergen. Daarbij komt dit nieuwe boek heel goed van pas.

 360. Orde in mijn omgeving geeft rust in mijn hoofd… Zo simpel als dat…

 361. Ik zou super graag het boek willen winnen! Zou een mooie “handleiding” zijn om het huis op orde te krijgen en rust in mijn hoofd te kunnen krijgen!

 362. Ohh ja heel graag! Ik wil beginnen met opruimen maar merk dat ik spullen weg doen echt lastig vind. En sinds mijn vriend en ik in een huis met opbergruimte wonen, krijgen we bij elk bezoek aan onze moeders weer spullen mee “want jullie hebben er nu toch ruimte voor”. Nou, nee, eigenlijk niet. Inmiddels groeit onze zolder dicht en onze kasten ook en staat de boekenkast vol met boeken die ik niet lees, nog nooit gelezen heb, maar niet weg kan doen.
  En als ons huis dan is opgeruimd, dat gaat ‘ie eerst naar de ene en dan naar de andere moeder, en dan door naar vriendinnen die hem ook wel kunnen gebruiken.

 363. Oe! Konmari is geweldig!! Hoe ze beschrijft dat je portemonnee na een werkdag mag ‘uitrusten’ door op een eigen plekje te mogen liggen, hoe jassen kunnen genieten van hangen aan hun eigen haakje, en hoe ze meeleeft met eenzame sokken… Alles om je heen krijgt weer een soort magie na het lezen van haar 1e boek! I love it! Maar inderdaad, hoe houd je het opgeruimd als je eenmaal alles een plek hebt gegeven, en je peuter sleept het er weer vandaan en er gebeurt zoveel tegelijk dat je niet toekomt aan het thuisbrengen van je spullen? Ik ben heel benieuwd naar dit 2e deel!

 364. Hey hey
  ik heb steeds het gevoel of ik geen tijd heb en een chaoot ben (wat ik ook wel een beetje ben) en ben de laatste tijd best stresserig. Wat ik de laatste tijd merk is dat ik veel meer ruimte in mijn hoofd krijg als ik mijn plekje ook op orde heb, ik zet mijn gedachtes even op een rijtje. Ik moet alleen nog wel een techniek vinden om alles goed op te ruimen….
  Xx.

 365. Sinds een half jaar woon ik met mijn vriend in ons eerste ‘grote mensen’ huis wat voor ons beiden ook gedeeltelijk een werkplek is. Wij zijn beiden ook best gevoelig voor de sfeer die een omgeving mee geeft en ondanks dat het most of the time aardig netjes en fijn is kunnen we ook allebei nog wat verscherpen in het opruimen en in onze oude spullen uitzoeken. Rust in de omgeving geeft echt rust in het hoofd :)

 366. Een maand geleden werd ik geconfronteerd met een discussie met mijn beste vriendin, ééntje van het soort dat niet zomaar onder het tapijt geveegd kan worden en waarna meteen op dat tapijt gedanst kan worden.
  Het doet me al een maand nadenken over relaties en waar ik sta in relaties. Opgeruimd hielp me al om mijn appartement op orde te krijgen. Ik hoop dat ik uit ‘Sparkle Joy’ wat kan leren over het vasthouden aan en het loslaten van mensen.

  Fingers crossed!

 367. Wow; dit artikel komt voor mij zo erg op het goede moment! Ik ben van plan mijn kamer goed te gaan opruimen en daarna alle muren te verven.. Weer even een nieuwe look :) Maar het opruimen vind ik nog erg lastig. Iedere keer is het weer rommelig en denk ik; pfff ik had toch opgeruimd?! Blijkbaar niet goed genoeg.. Ik hoop dat Marie Kondo mij hierbij kan helpen! :)

 368. Oooooooh wat zou ik dat boek graag willen winnen! Naar aanleiding van jullie vorige artikel heb ik inderdaad het boek ‘Opgeruimd!’ Van Marie Kondo gekocht en ben sinds september enthousiast aan het Kon-Mari-en. Het is erg verslavend, zelfs mijn eten pakte ik op een gegeven moment in als ‘pakketjes’. ;-) En ook heb ik er mensen in mijn omgeving enthousiast mee gekregen. Mijn man is zelfs enthousiast aan het opruimen geslagen, nou dat is de Opper Rommelkont dus dat is heel knap. Wat ik echter mis is precies waar dit nieuwe boek uitgebreid op in gaat: de praktische kant. Dan heb ik al mijn boeken eindelijk opgeruimd en dan denk ik: “En nu?” *blader blader* maar echt een praktisch vervolg vind ik dan niet, na de feestdagen sluipen de boeken ons huis weer binnen. Hoe houd ik het netjes? Ik popel in ieder geval om dit boek ook te gaan lezen en toe te passen, mij hebben jullie weer enthousiast mee!

 369. Lijkt me een heel leuk boek! Dit boek komt als geroepen; na de kerstvakantie heb ik het weer reuzedruk met school, en dus nauwelijks tijd/energie om mijn kamer op te ruimen. Bovendien hebben mijn kledingkast & boekenkast wel een opfrissertje nodig!

 370. Onwijs leuk! Deze zou in ons studentenhuis goed van pas komen! ;-)

 371. De laatste tijd heb ik een terugkerende droom: ik mis een vliegtuig of trein omdat ik de spullen die mee moeten niet op tijd kan inpakken.
  Het klopt: ik heb teveel ballast en daar zou ik heel graag korte metten mee maken!

 372. Door jullie heb ik het eerste boek gelezen, wat me al een hele hoop troepjes heeft gescheeld. Allemaal dingetjes naar de kringloop gebracht of weggegeven. En nu ik eindlijk zicht heb om te gaan verhuizen (eindelijk op mezelf, wohoo) zou het wel goed uit komen om nog eens zo’n boek er bij te halen.

 373. Wij krijgen gezinsuitbreiding en gaan hiervoor een extra kamertje op zolder maken. Dat betekent opruimen voor de verbouwing en omdat ons huis niet groter wordt, maar wel meer bewoners krijgt, zou Marie Kondo ons goed kunnen helpen om eens goed de bezem door onze spullen te halen (en het bij te houden ?).

 374. Oh wat leuk! Vorig jaar ben ik al begonnen met het opruimen van mijn spullen volgens de manier van Marie Kondo. Ik merkte dat dit positief uitpakte op mijn gevoelens en ik ben nog heel erg blij met hoe het nu is. Helaas is mijn broer minder van het opruimen/schoonmaken en bij het openen van zijn slaapkamer komt er een interessante geur je neusgaten binnendringen..Je ziet meer spullen dan vloer en ik denk dat hij dit boek erg goed kan gebruiken. Zijn vriendin zal er vast ook blij mee zijn ;)

  Liefs! Nadia

 375. Tof! Ik heb het eerste boek gelezen en ben begonnen met opruimen, maar moet er nog eens aan herinnerd worden om verder te gaan. Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd… Alle ballast overboord!

 376. Ja!! Ik zou dit graag willen. Sta op een punt in mijn leven waarin ik schoon schip wil maken. Werk, maar ook prive. Fysiek en nog meer geestelijk. Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn. Of beter…wat heb ik juist niet nodig om gelukkiger te kunnen zijn. Zo te horen past dit boek daar naadloos in. Doe dus erg graag mee ♡

 377. Even voelen…. ja… dit boek “sparks joy”…..ik wordt er gelukkig van!

 378. Beste Groene Meisjes,
  Ik zou heel graag dit boek willen winnen! Ik worstel al een tijd met depressie en dan wordt mijn huis algauw net zo’n chaos als in mijn hoofd. Ik wil graag proberen om weer orde in de chaos te scheppen, een opgeruimd huis geeft toch wel een gevoel van rust. De bergen spullen voelen best overweldigend en ik weet vaak niet zo goed waar en hoe ik moet beginnen, dus dit boek zou mij heel goed van pas komen! <3

 379. Het lijkt mij ontzettend fijn om door echt goed op te ruimen en alle spullen kritisch door te spitten van je huis (nog meer) je thuis te maken :)

 380. Wiepke Bosma-den Hertog schreef:

  Precies wat je nodig hebt als je met man en 4 kleine kindjes bij je schoonouders inwoont !

  We gaan deze zomer verbouwen – het dak gaat er letterlijk en figuurlijk af – maar of onze twee huishoudens in het verbouwde huis gaan passen?

  We kunnen dus wel wat inspiratie voor rigoreus opruimen gebruiken :)

 381. Lijkt me helemaal geweldig zo’n boek. In mijn huis ligt ‘alles’ op een plek (lees logeerkamer). Je kent het wel: een stapel van van alles dat eigenlijk naar zolder moet, eentje die ik nog uit moet zoeken. En omdat de kapstok ook overvol hing zijn de stapels op de logeerkamer nu ondergesneeuwd door jassen..We moeten nu een plek zien te vinden voor de pakken van mijn man (vanwege zijn nieuwe functie). Ik heb een zesdeurskledingkast (ja, echt zesdeurs) en die zit gewoonweg te vol.. En ik heb er al planken in en zo’n vreselijk handiglijkend hangvakkending (ook vol)) .Ben nu van ellende lege (laarzen)dozen aan het sparen om te kijken of ik zo bijvoorbeeld sokken en ondergoed kan stapelen om weer ruimte te sparen voor wat anders, pffff. Manlief heeft bedacht dat we voor de pakken en overhemden een kledingrek gaan aanschaffen die ook maar op de logeerkamer moet komen te staan. Maar waar…??? En toch houd ik het voornemen om ‘straks’ (ergens in de toekomst) een totaal opgeruimd huis te hebben, waar ik alles makkelijk kan vinden en weer kan opruimen. Volgens mij kunnen mijn huis en ik wel wat hulp gebruiken..

 382. Eerste boek gelezen, en daarna als een speer vijf zakken met kleding naar het Rode Kruis. Minimaliseren is ook echt leuk en het wordt ook minder snel weer een zooitje. Een praktische impuls zorgt weer voor meer motivatie en inspiratie. Graag zou ik het boek winnen.

 383. leuk om te horen dat het boek een vervolg heeft! Ik ben al fan van het eerste deel en dit is dan ook zeker een aangename aanvulling. Soms las ik het boek maar aangezien alle uitleg geschreven is maakt dat het wel lastig om de vouwtechnieken te snappen. Dit doe boek zal voor mij een goede start zijn om het jaar weer goed te beginnen met een goede schoonmaak.

 384. Ohh wat hou ik van spullen, spullen die mooi zijn, die oud zijn, die niks waard zijn maar o zo leuk zijn, spullen die lekker ruiken naar oude boeken of zolders, spullen met een verhaal… Mijn spullen-verzamelwoede werd pas een drama toen ik een vriend kreeg met een boeken-verzamelwoede. Elk leeg plekje in huis is bij ons al snel gevuld met boeken of onnuttige dingen. Toen ik me tijdens mijn zwangerschap druk maakte over de beperkte ruimte in huis voor de aankomende baby zei een vriendin: “Ach, baby’s hebben enkel liefde, voeding en slaap nodig.” Wat een understatement. En zo verhuizen spullen in huis van de ene plek, naar de ander om toch maar ruimte te creëren. Marie Kondo, ik heb je nodig!!!

 385. Een winactie op 5 januari, de dag waarop ik 30 werd, ik doe mee! En zie ik het goed dat het om een e-book gaat? Ik ben nu al fan! Ik heb zeer bewust een e-reader gekocht. Uit onderzoek blijkt dat ik in m’n eentje als digitale lezer niet veel verschil maak. Toch voelt het beter, minder boeken in de kast.

 386. Omdat ik voor werk, relatie en thuis continu tussen 3 plaatsen in twee landen heen en weer reis, en daarbij geldt dat hoe minder spullen ik mee moet slepen hoe beter…

 387. Het idee van Kondo om spullen te erkennen als metgezellen in deze wereld en ze te bedanken voor hun goede dienst vind ik gaaf. Ik denk dat veel mensen hiet afhaken omdat het zo vreemd is in ons westers denken. Maar dit idee kan ons allemaal helpen duurzamer om te gaan met de middelen die de planeet (en de menselijke denkkracht) ons verstrekt. Daarom zou ik het boek graag willen lezen en doorgeven.

 388. een leuk boek voor mezelf maar ook voor mijn man. wie kan geen tips gebruiken mbt het opruimen. het zal een leuk kadootje zijn.

 389. Tsja……Ik kan een foto van mijn zolder sturen en de daar opgestapelde “herinneringsdozen”. Wie ben ik om te bepalen dat die spullen weg mogen? In wezen zijn veel van deze spullen van mijn kinderen.
  Ik vond het overigens zelf leuk toen mijn ouders met al mijn oude schriften aan kwamen zetten. Overigens heb ik ze grotendeels wel allemaal weggedaan. Maar dat waren maar twee dozen, dit zijn er veel.

  En wat een geld zit er allemaal in. Ook dat nog.

  Hoe los ik dit als moeder op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *