Winacties ’10 dagen voor kerst’ – dag 10

koffie-02

Wow! Wat een mooie en leuke ’10-dagen voor kerst’ winacties zijn het geweest! Helaas is dit de allerlaatste van deze reeks, maar ook weer een hele leuke! Ik kan je alvast verklappen dat het om één van mijn lievelingsdingen in life gaat: koffie!

En niet getreurd, mocht je nu niet in de prijzen zijn gevallen: 2017 biedt weer genoeg leuke en nieuwe kansen. Dat beloof ik je. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor alle support en leuke berichten en hoop weer veel leuks en moois met jullie te delen in het komend jaar. Er liggen alweer mooie plannen klaar, dus wat mij betreft komt dat helemaal goed!

img_2956

Wist je dat er de afgelopen 10 dagen ruim 2000 reacties binnen zijn gekomen op de acties? 2000! Dat is toch niet normaal?! Maar ik snap het wel, want er zaten ook echt heel toffe acties tussen. Zoals die van gisteren, toen je een plantenbox van Sprinklr kon winnen. En wie is de gelukkige?

Carina, ik hoop dat jouw kleine groene meisje in januari de allermooiste groene babykamer gaat krijgen, met deze leuke plantjes! Gefeliciteerd! Ik ga je een mailtje sturen.

Winactie van de dag 

koffie-01

En nu over op de laatste, maar zeker niet de minste winactie van deze week. Man o man! Spannend hè? ;)

Een aantal maanden geleden zijn wij bekend geraakt met het fantastische koffiemerk ‘Moyee Coffee’. Het eerst Fairchain koffiemerk ter wereld is opgericht door de Nederlandse Guido van Staveren van Dijk en is gevestigd in Ethiopië.

We zijn uiteraard bekend met de term Fairtrade, wat al een heel mooie stap en ontwikkeling is. Maar Fairchain neemt het nog een stap serieuzer. Niet alleen de het land van herkomst en de boeren worden beter verdeeld, maar ook het hele productieproces wordt nauw bekeken. Guido van Staveren van Dijk zoomt in op de aanpak van de grote multinationals en probeert door middel van Moyee een nieuwe koffierevolutie tot stand te brengen. Klinkt goed toch? Wil je meer weten over Moyee? Bekijk dan deze leuke video.

koffie-03

Ok, dat Moyee een merk is dat streeft om de koffiewereld een beetje beter te maken is in het kort duidelijk en absoluut een reden waarom we fan van hen zijn. Maar de koffiekenners onder ons vragen zich nu waarschijnlijk af of het ook echt een lekker bakkie pleur is. Want dat is natuurlijk niet onbelangrijk naast het verbeteren van de wereld! Onze mening, en geloof me, deze mening is zeker kritisch genoeg (lees: van een barista, die heel veel waarde hecht aan een goede koffie) : JA! Het is ook écht een lekker bakkie koffie. Pfieuw, gelukkig. Nu kunnen we met een gerust caffeine kloppend hart verder de wereld verbeteren.

Het is geen geheim dat ik ervan houd om buiten de deur koffie te drinken – ik doe dat beroepsmatig, om voor jullie de beste koffietentjes te ontdekken. Ik offer mij graag op. Maar wij maken tegenwoordig thuis ook graag zelf koffie – het is een onderdeel geworden van ons ochtendritueel. Moyee Coffee is vooral bedoeld voor thuisgebruik en ze hebben verschillende soorten vormen van koffie in hun assortiment. Hele bonen, snelfilter maling, espresso maling en cups voor alle verschillende zetmethodes. Bekijk hier het assortiment. En wist je dat Moyee ook een koffieabonnement aanbiedt? Wanneer je je hiervoor aanmeldt, krijg je iedere maand jouw favoriete koffie (en uiteraard kies je dan de vorm of soort zelf,) thuis gestuurd. Ideaal toch?

koffie-04

Welke zetmethode het beste bij je past is natuurlijk persoonlijk. Wij gebruiken graag een percolator (ook wel een mokkapotje genoemd) en de french press (van Bodum.) En als we plantaardige  melk in onze koffie willen, gebruiken we een handmatige melksopschuimer (ook van Bodum.) Nog meer genieten als je zo’n lekkere koffie zelf hebt gemaakt. En het is helemaal zo ingewikkeld niet. Wij hebben bijvoorbeeld dit fantastische boek, ‘Koffie kenner word je zo!’, in huis om op allerlei manieren koffie inspiratie op te doen. Het is een boek waar je écht iets aan hebt, dus misschien een tip voor de coffeelovers hier!

Ok, genoeg koffie-info voor nu, wat kunnen jullie winnen? Laten we eerlijk zijn; jullie zijn hier met een reden. ;)  Van Moyee mogen we maar liefst drie mensen blij maken met een proefabonnement van drie maanden! Dat betekent dus drie maanden lang gratis FairChain koffie drinken! Dit wil iedere koffieliefhebber toch winnen?!

Wat moet je doen om kans te maken op éen van de drie proefabonnementen van Moyee Coffee?

koffie

1. Laat een reactie achter onder deze post. Let op: gebruik een geldig mailadres, zodat ik je gemakkelijk kan bereiken + vergeet niet het hokje met ‘aanmelden voor de nieuwsbrief’ aan te vinken. (mijn nieuwsbrief is gratis en wordt iedere twee weken verstuurd)

2. We zouden het heel erg waarderen als je Moyee Coffee en De Groene Meisjes op Facebook zou willen volgen. Dankjewel voor je support!

Mocht je het proefabonnement niet winnen, maar het eigenlijk wel willen proberen of cadeau willen geven aan iemand? Dat kan natuurlijk ook! Er zijn verschillende manieren om op een leuke en laagdrempelige manier kennis te maken met dit fantastische merk. Kijk hier gauw verder voor meer informatie.

Heel veel succes! Kom maar weer door met die reacties en: VROLIJK KERSTFEEST!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

76 gedachten over “Winacties ’10 dagen voor kerst’ – dag 10

 1. Leuk! Ik ben gek op lekkere koffie! Tegenwoordig met soya of amandelmelk, omdat ik zoveel mogelijk vegan wil eten. Ook één van mijn goede voornemens voor 2017. Fijne kerst!

 2. Koffie…het beste dat me ooit overkomen is. Ik weet nog dat ik het als 14 jarige leerde drinken. Slokje koffie, hapje koekje om de smaak weg te werken. Nu is het andersom. Eerst koekje en dan de heerlijke koffie! Wat ben ik benieuwd naar deze koffie!!! Dus kom maar op…!!!

 3. <3 Koffie. Fijnste ritueel in 't weekend: echt lekkere koffie zetten, krantje en dan heerlijk rustig wakker worden.

 4. Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n kritische koffiedrinken. Ik weet of ik iets vies of lekker vind en daar houdt het bij op. Maar zoals ik ook mijn andere smaken heb ontwikkeld en ik puur eet, is het nu tijd om mijn koffie smaak verder te ontwikkelen:-) kom maar op!

 5. Top deze prijs. Mijn mama en ik zijn grote koffiedrinkers dus ik maak graag een kansje! De nodige stapjes ondernomen.

 6. Komt het door de caffeïne dat koffie mijn hart sneller doet laten kloppen? Ik kan in ieder geval heel erg genieten van het zwarte goud, aangezien mijn voorliefde voor koffie is begonnen in Italië. Graag zou ik er nog meer over willen leren!

 7. Ik ben helemaal gek van lekkere, thuis gezette koffie <3 en natuurlijk wil ik dat zo goed mogelijk. Zelf haal ik meestal de biologische koffie van de Aldi, maar dit pakket wil ik natuurlijk ook graag een keer proberen!

 8. Dat ziet er echt super leuk uit! Ik drink het liefst gewoon filterkoffie die ik maak met mijn V60 dripper. Meestal drink ik koffie van Oxfam wereldwinkel, omdat ik fairtrade belangrijk vind. Tziet ernaar uit dat Moyee Coffee mij zal kunnen bekoren ?

 9. Mmm, lekkere koffie ’s ochtends. Ik drink mijne altijd met warme sojamelk.

 10. Zonder mijn kopje koffie kan ik niet, maar met deze koffie zal ik mijn koppie met een beter gevoel opdrinken. Oh wat lijkt deze mij lekker

 11. Super dat de acties zo veel reacties hebben opgeleverd zeg! Nu zitten er vast ook heeeeel veel koffieleuten hier. Maar ik probeer het nog een keertje. met koffie. Koffie! (met zo’n potje op het vuur hier ook). Fijne kerst in grijsgroen Rotterdam!

 12. Ohh ik doe mee! Wij drinken heel graag koffie en zie nu dat er ook cups van zijn. Lijkt mij een leuke kennismaking zo! Ik wens je een hele fijn kerst! X

 13. Met een net nieuw koffiezetapparaat in huis (ja speciaal voor luie mensen met melkopschuimer erin) is zon proefabbonement wel heel erg geschikt. Ik ga nu even op de site kijken want ik denk dat ik daar n goed verjaardagscadeau voor mn ma kan vinden ;)

 14. Oe wat een heerlijke winactie :)
  Sinds een paar maanden lust ik ook koffie, niet alle hoor! Alleen hele lekkere met opgeschuimde melk en ik vond dat mijn lief niet altijd meer alleen koffie moest drinken. Dus afgelopen week heb ik haar een mokkamaster gegeven. ( ze maakte altijd koffie via opgieten). alleen de eerlijke, lekkere en een nieuwe soort koffie mist nog. Ik doe dus graag mee voor haar want ik weet zeker dat ze hier heel blij van wordt! Dan mag ik vast een kopje mee drinken.

 15. Mijn vriend en ik zijn echte koffie verslaafden en vinden het altijd superleuk om de hippe koffietentjes te bezoeken en een nieuwe koffie te proeven. Misschien kunnen we dan nu onze eigen barista’s worden ??☕️! De duimpjes zijn weer omhoog??. Liefsx

 16. Als ik win maak ik drie maanden lamg elke ochtend verse koffie voor mijn vriend. Wist he trouwens dat je tegenwoordig havermelk hebt die extra goed zou opschuimen? Heeft iemand dat al wel eens getest?

 17. Voor mijn koffie verslaafde zus die al heel vaak voor mij fairtrade kiest. Hoe leuk zou t zijn als ze eens een keer fairtrade wint! Een bedankje voor haar inzet :)

 18. Ik dronk vroeger nooit koffie; ik was een echte theeleut. Maar sinds kort ben ik afgestudeerd en heb ik mijn eerste baan. Niets zo heerlijk om op kantoor te komen en eerst een bakkie koffie te halen. Mijn collega’s zijn helemaal dol op koffie, er gaan liters op een dag doorheen. Ik betwijfel alleen of het wel fairtrade is. Hopelijk kan ik hier met een proefpakketje verandering kan aanbrengen en een kleine koffierevolutie teweeg brengen in kantoorland.

  Fijne Kerst Merel!

 19. Oh lekker!! Heel erg graag. Hoe meer (goede/fairtrade) koffie, hoe beter. En de mijne is net op gegaan vandaag…. ?

 20. Ik zou dit heel graag willen winnen! Ik heb de laatste tijd zo vreselijk veel hoofdpijn, en af en toe een bakje koffie verminderd mijn klachten, daarom zou ik dit zo fijn vinden

 21. Er is niets zo lekker als de geur van verse koffie in de ochtend, ik doe dolgraag mee !
  Ik volg jou al en Moyee Coffee nu ook. ???

 22. Het zwarte goud is waar ik zo van houd
  En eerlijk is pas echt heerlijk
  Rijmen is zo 5 december maar brengt mij hopelijk toch ver
  Lieve groene meisjes, voor deze keer geen groene maar zwarte koffie-lijstjes
  Want eerlijke goede koffie maakt ons ontzettend blij dus bezorg die zalige Moyee Coffee bij mij!

 23. Oh wat een leuke actie weer! Ik ben gek op koffie, en zo’n abonnement lijkt mij handig, ik doe dan ook graag mee om het uit te proberen!

 24. ben een ware koffie – lover…altijd benieuwd naar nieuwe merken en smaken. deze zou ik graag willen proberen, dus ik doe mee aan deze smakelijke actie Merel!

 25. Wij hebben nu een koffiemachine en gebruiken goede koffiebonen en wat merk je een verschil! Hierdoor ben ik ook echt meer koffie gaan drinken! Dus ik doe graag mee, lijkt me heerlijk om wat anders uit te proberen.

 26. Wauwwww heerlijke koffie en dat wordt ook nog eens thuis bezorgd☺ Het kan niet beter worden. Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak en het gemak?☕

 27. Ik ben afgelopen jaar veel meer koffie gaan drinken en de wereld van de koffie een beetje aan het ontdekken. Ik doe mee dus.

 28. I’m in! Ben een echte koffieleut. Ik vind het ook echt leuk om nieuwe koffiesmaken/malingen te proberen. Bedankt voor alle leuke winacties!

 29. HOE GOED KAN EEN JAAR BEGINNEN?? Wel heel goed en stralend? Met dit geweldige koffie abonnement:) Ik zeg: ja graag!! Voor een happy new year☕️

 30. Koffie makes my day. Altijd benieuwd en op zoek naar koffiebelevenissen. De barista’s in Zwolle zijn dan ook zo genieten. Thuis nog heel wat in te halen en te leren over en met eerlijke koffie. Koffie verbindt. Verbindt mensen. Ik ben erbij . Mmmmmmm.

 31. Super tof! Mijn moeder en ik zijn grote koffiedrinkers dus dat zouden wij wel kunnen gebruiken (:

 32. Heerlijke koffie, alle liefde en positieve energie geven deze koffie meer smaak en daar bovenop nog eens een goed gevoel.

 33. Leuk artikel, je hebt me niewsgierig gemaakt naar deze koffie! Ik doe graag mee! :D

 34. Mijn vriend is een echte koffie-lover, dus waag ik graag een kansje voor hem! Samen altijd op zoek naar leuke en lekkere koffietentjes, maar nog beter natuurlijk als je thuis die kwaliteit ook hebt ☕️ ook een heel leuk cadeau-idee, ga ik zeker onthouden!

 35. Hier in huis zijn we gek op koffie. En dan wel een goed gezette bak van goede koffie die smaakt naar een warme, knusse dag op de bank, benen opgetrokken en de damp wegblazen, stuk pure chocolade erbij…..

 36. Zonder koffie sjok ik ’s ochtends als een zombie naar beneden, twee kwetterende jongetjes achter me aan…..mama, mama, mama!
  Mama moet eerst koffie en dan mogen jullie losgaan!
  Koffie is mijn motor. ?

 37. Ik als Barista vind dit echt suuuuper leuk en ik zou het heerlijk vinden om dit te winnen, dus laten we hopen dat ik een beetje geluk heb zo op tweede kerstdag ❤️??

 38. O yes please! Ik heb in 2016 koffie pas echt ontdekt en heb toevallig net een koffiepers onder de kerstboom gevonden, dus dit zou mijn kado helemaal afmaken. (En dat boek ga ik gelijk opzoeken, wat mooi!)

 39. Ik denk dat ik mijn allerliefste vriendje wel blij zou kunnen maken met deze prijs..

 40. Mijn ouders hebben net een nieuw koffiezetapparaat gekocht waar koffiebonen in moeten :) het zou echt leuk zijn als ze deze fairchain koffie mogen uitproberen! Ze zijn grote koffiehebbers en ze vinden het belangrijk als het om eerlijke producten gaat. Kortom; ze zouden hier heel blij mee zijn want ze maken volop gebruik van het nieuwe apparaat. Thanks voor de leuke actie(s)

 41. Dat zou echt prachtig zijn!! Ik ga in januari beginnen aan mijn nieuwe baan als projectleider duurzaamheid en heb al gezien dat de koffie daar niet echt florisant aka drinkbaar is. Volgensmij is duurzame fairtrade koffie het perfecte startpunt om een goede indruk te maken ;)

 42. Wat een heerlijke laatste winactie! Daar doe ik met héél veel liefde aan mee. Koffie is mijn grootste vriend in de ochtend, mijn maatje in de middag en mijn stiekeme liefde in de avond. Dat laatste lijkt misschien wat gek maar mijn vriend heeft liever niet dat ik ’s avonds koffie drink omdat ik er slecht van slaap en daarmee ook hij. ;-)

  Mijn vriend is ook nog eens een echte koffiegek. Er zijn al heel wat eisen geweest aan het koffiezetapparaat en hij maalt de bonen inmiddels met de hand. Zo’n boek zou dus welbesteed zijn bij hem. Ik houd mijn mail zorgvuldig in de gaten de komende tijd!

 43. Yes ik doe mee ! Ik wil het graag kado geven aan mijn nichtje in Nederland, die net een verbouwing achter de rug heeft dus wel een kopje koffie kan gebruiken :)

 44. Jaaaa koffie, mijn favoriete verslaving! En dan ook nog eens goed voor de boeren. Ben benieuwd naar de smaken :)

 45. Leuk! Ik hou eigenlijk ook het meest van buiten de deur koffie drinken, maar zo zou ik thuis ook lekkere koffie kunnen zetten!

 46. Ohhhhh, ik hoorde over deze koffie een aantal weken geleden en het hele fairchain concept er achter wat mij ontzettend enthousiast maakt! Ik zit nu nog 2 weekjes in Azië en heb het nog niet geproefd dus zo’n abonnement is niet mis aangezien ik de dag altijd start met een lekker bakkie met kokosmelk.

 47. Oeh daar ga ik zeker even op de site neuzen. Koffie rules is echt een verslaving waar ik niet mee kan stoppen.

 48. OMG! Dat zou mooi zijn om te winnen! Ben net allerlei koffiemerken aan het testen. Dusss, zou fijn zijn als deze ook in mijn huis een kans krijgt. Oei oei wat ben ik toch een koffiefreak!

 49. Heerlijk! Mijn vriend en ik zijn dol op koffie! Ik zou supergraag winnen :)

 50. Oh oh, deze lijken me leuk om te testen! Ik heb mijn laatste zak koffiebonen opgebruikt voor het einde van 2016, dit zou een goed begin van de koffie-collectie in 2017 zijn!

 51. Yes please! Ik studeer supply chain management en verdiep me nu in de fair chain.
  Het is mooi om te zien en ontdekken hoe bedrijven dit aanpakken. En dan ook nog eens met zulke mooie lekkere producten voor ontspanningsmomentjes: koffie!
  Ik ben fan!!!

 52. Wij zouden heel graag willen winnen. Zonder koffie is onze dag niet compleet.

 53. Oelala! Wat een super leuke actie! Hier zou k mijn vriend heel blij mee maken. Als echte koffie-liefhebbers zoeken we steeds naar de lekkerste koffie. En manieren om die te zetten natuurlijk! Fairtrade/biologisch/duurzaam is daarbij ren absolute voorwaarde. Door deze post word ik wel extra nieuwsgierig naar fairchain!
  Alle goeds gewenst alvast voor een nieuw, duurzaam koffie-jaar ?

 54. Ohhh dat zou een heerlijke start van 2017 zijn om deze koffie uit te proberen. Hmmm heerlijk lijkt mij.

 55. Wat fijn dat deze winactie verlengd is! Ik had m helemaal gemist!

  Ik doe graag mee. Sinds ons huwelijk hebben we een bonenmachine en we zijn altijd op zoek naar het perfecte kopje koffie met de goede bonen. Daarnaast experimenteren we ook graag met zelf opschuimen, siroopjes en ander lekkers. Tot slot deel ik mijn goede koffie-ervaring ook graag met mijn beste vriendin die ik dan ook regelmatig een lekker boontje cadeau doe als ik op een topper ben gestuit. Dus je zou er niet één, maar twee Barbara’s heel erg blij mee maken! Ik ben benieuwd!

 56. Na de beste koffie in Italië te hebben gedronken vond ik de koffie in NL maar niets. Sinds kort trakteer ik mezelf weer iedere ochtend op een dubbele espresso. Soms met een beetje havermelk. Heerlijk! I ❤ goeie koffie! Dus hoe fijn als ik deze zelf thuis kan maken?! Ben erg benieuwd naar de koffie van Moyee Coffee!

 57. Én Fairchain, te gek. Als ik ook maar iets kan bijdragen aan een betere wereld dan doe ik dit graag, fijn dat Moyee Coffee er net zo over denkt. Ik lees hele goede verhalen over de koffie, dus ben heeeeeeel benieuwd!

 58. Oh man. Wat zou ik dit graag winnen. En weet je, dan zou ik het nog afgeven ook. Mijn allerbeste vriend Bas, ‘die hard’ veganist en koffiedrinker én meukvrij eter, maar ook mijn steun en toeverlaat in donkere dagen, die gun ik het. Zo erg.
  Misschien dat ik het dan ook goed kan maken dat ik geen kadootje voor hem kocht tijdens de feestdagen (geen onwil, wel ziekte. Terwijl hij op mijn zoontje paste. Zo lief).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *