Winterse wraps met zuurkool en portsaus

Probeer eens een ander gerechten met zuurkool: wraps met zuurkool en portsaus. Port? Gezond en vegan eten met producten van de Aldi. Lees het recept op de blog. Foto door Aline Bouma.
Probeer eens een ander gerechten met zuurkool: wraps met zuurkool en portsaus. Port? Gezond en vegan eten met producten van de Aldi. Lees het recept op de blog. Foto door Aline Bouma.
Probeer eens een ander gerechten met zuurkool: wraps met zuurkool en portsaus. Port? Gezond en vegan eten met producten van de Aldi. Lees het recept op de blog. Foto door Aline Bouma.
Recept zuurkool: wraps met zuurkool en portsaus. Port? Gezond en vegan eten met producten van de Aldi. Lees het recept op de blog. Foto door Aline Bouma.
Recept wraps met zuurkool en portsaus. Port? Gezond en vegan eten met producten van de Aldi. Lees het recept op de blog. Foto door Aline Bouma.
aldi-voor-dgm-door-aline-bouma-9

Oh jongens, we mogen weer los hoor. Wintertijd, herfstige recepten en zelfs de feestdagen komen in zicht. Gelukkiger maak je me bijna niet hoor. Echt, vergeet salades (ok, behalve goed vullende maaltijdsalades,) en smoothies. Kom maar door met dat verwarmende comfortfood.

Aline maakte dit geweldige recept met zuurkool – weer eens iets anders dan een stamppot. Ja, ik heb het wel eens vaker geschreven, maar ik ben echt een mega zuurkoolfan. En ik vind het daarom ook heel leuk om ‘andere’ gerechten met zuurkool uit te proberen. Zoals dit recept: wraps met zuurkool en portsaus. Port? Absoluut – dat gaat prima hoor! Meer dan prima zelfs. ALDI heeft voor de komende maanden een mooie collectie winterproducten en deze tien jaar oude port is daar eentje van. Ook de wijnzuurkool is een product dat je alleen in de wintermaanden bij ALDI vindt, dus daar maken we een goed gebruik van.

aldi-voor-dgm-door-aline-bouma-4

Toen ik vorige week bij ALDI was om de boodschappen te halen voor onder andere dit recept werd ik even heel blij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel eens vergeet om naar ALDI te gaan, omdat het niet zo op mijn shoproute ligt. Maar de producten zijn gewoon van heel goede kwaliteit en ontzettend betaalbaar. Daarbij komt dat ik van mening ben dat ALDI een heel laagdrempelige, ‘haalbare’ supermarkt is voor iedereen. Ik vind het daarom ook te gek om met ALDI samen te werken, omdat het laat zien dat gezond en vegan eten altijd mogelijk is – ook op een kleiner budget. Een kleiner budget misschien, maar zeker geen mindere kwaliteit. Daar hou ik van. Goed, laten we overgaan naar het geweldige recept dat Aline voor ons maakte.

aldi-voor-dgm-door-aline-bouma-2

Wat heb je nodig? 

Wraps
Zuurkool
Kastanjechampignons
Kikkererwten (deze vind je in gedroogde vorm op de versafdeling bij de groenten)

Voor de portsaus:
10 jaar oude port (uit het winterassortiment)
2 sjalotjes
Paar takjes tijm
Eetlepel bloem
Scheutje rode wijnazijn
Een perssinaasappel

Wat ga je doen?

aldi-voor-dgm-door-aline-bouma-3

– Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je deze eerst weken en koken. (volg hiervoor de instructies op de verpakking) Je kunt natuurlijk ook gebruiksklare kikkererwten uit een pot gebruiken. In dat geval hoef je er niet veel aan te doen.

– Kikkererwten en champignons bakken met wat tijm en port en olijfolie. Doe de zuurkool erbij en verwarm mee.

– Doe de ingrediënten voor de portsaus in een pannetje, breng zachtjes aan de kook en laat daarna nog even een zacht vuurtje staan.

– Wraps even kort in de koekenpan opwarmen.

– Beleg de wraps met de zuurkool-champignons-kikkererwtenmix. Schenk de portsaus erover en vouw de wraps dicht.

– Garneer met wat extra tijm. (en eventueel peper en zout, maar proef eerst even of dit echt nodig is!)aldi-voor-dgm-door-aline-bouma-5

aldi-voor-dgm-door-aline-bouma-1

Zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? Ik hoop dat zelfs mensen die niet per se heel erg van zuurkool houden, zin krijgen om dit recept eens uit te proberen. Ik denk dat ons doel dan bereikt is. Aline ga ik in de tussentijd even opgeven voor Masterchef Benelux en ik ga nog even dagdromen over de komende wintermaanden.

Laat je het ons weten als je dit recept hebt geprobeerd? Je kunt dit doen door een foto te maken van jouw gerecht en ons te taggen op Instagram met #degroenemeisjes, @merelgroenemeisjes en @alineaap. Ik weet zeker dat Aline het ook te gek vindt om te zien wat voor creaties jullie op tafel toveren! Alvast dankjewel en eet smakelijk :) 

Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met ALDI. De foto’s zijn gemaakt door Aline Bouma.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Winterse wraps met zuurkool en portsaus

 1. Oh wat een prachtige foto’s weer! Echt, ik sta met open mond ernaar te kijken. Zo mooi!
  Over Aldi: ik shop er zelf heel graag. Wekelijks zelfs. De kwaliteit van de groenten en het fruit is zo goed. Het enige wat ik mis zijn meer producten zonder lactose zoals bijv. kokosmelk.

  1. Aldi heeft tegenwoordig wel meer plantaardige producten gelukkig, maar je moet er denk ik wel een beetje naar zoeken :)

 2. Ah, dit is hem dan, de samenwerking met Aldi :-) Het recept klinkt heerlijk, maar wilde vandaag al de zuurkoolpizza voor luie mensen van Ikbeniris.nl maken. Dit wordt een goeie voor een volgende keer!

  1. JA! :) daar is ie :) Oeee maar ik vind dat twee keer zuurkool in een week prima kan hoor ;)

 3. Ik vond het eerst wel een een beetje luxe om als blogger een vaste fotograaf in te huren. (Ik heb je blogpost over zelfstandig ondernemen als blogger gelezen). Maar van deze mening ben ik terug gekomen; deze foodfoto’s zijn echt ontzettend mooi. Het lijken wel klassieke schilderijtjes.

 4. Klinkt heerlijk! Maar ik mis volgens mij het recept van de portsaus of kijk ik met mijn neus?

  1. Voor de portsaus:
   10 jaar oude port (uit het winterassortiment)
   2 sjalotjes
   Paar takjes tijm
   Eetlepel bloem
   Scheutje rode wijnazijn
   Een perssinaasappel

   Een kwestie van opwarmen in een pannetje :)

 5. Vind de port saus echt een leuk idee, snap alleen niet helemaal de combo met de wraps. Ik zou portsaus eerder bij een seitan roast gebruiken ofzo. Maar niet bij een wrap.

 6. De ingredienten had ik hierboven al zien staan, maar in het ‘recept’ staan noch de verhoudingen/hoeveelheden vermeld, noch de manier hoe je de saus maakt zonder dat er klontjes ontstaan. Dat het een warme saus is had ik zelf ook al bedacht dus dat is dan een beetje een flauw antwoord.

  Haal deze reacties van mij overigens maar weg, aangezien ik dat zelf niet kan.

  1. Ik snap niet waarom ik je reactie weg zou moeten halen? :)
   Ik heb het recept een beetje aangepast, hoop dat het zo duidelijk is. Het is de eerste keer dat Aline een receptje maakt voor de site, kan dus een beetje wennen zijn. Dankjewel voor je begrip en een fijne dag :)

   1. Misschien omdat ik het je vraag en omdat ze niet meer zinvol zijn, omdat je na mijn oorspronkelijke vraag je artikel hebt aangepast door toe te voegen dat je alle ingredienten voor de saus in een pannetje moet doen en opwarmen?

    Een recept – door wie deze ook gemaakt is – hoort mijns inziens naast een ingrediëntenoverzicht ook de hoeveelheden of verhoudingen te bevatten en een werkbeschrijving. Helaas is dat kennelijk niet mogelijk voor de portsaus en reageer je nogal zuur als ik erom vraag.
    Beetje jammer en ik snap ook niet zo goed waarom.

    1. Ik ga mij er ook even mee bemoeien;
     Ik heb het recept ook even goed door gelezen en mis hier ook een een goed stappenplan in. De beschrijving is een beetje afraffelt en niet helder. Iemand die dit wil gaan koken moet het ook een beetje op de gok doen en maar van uitgaan dat het lukt.

     Ik ben met Ingeborg eens wat ze beschrijft over een heldere werkbeschrijving met verhoudingen en ingredientenlijst.

     Ik snap dat het Aline haar eerste keer is. Maar van feedback kan je alleen maar groeien :)

     1. Hoi dames!

      Hier de fotograaf die verantwoordelijk is voor dit alles ;) Ik ben een fotograaf, geen kok, en in mijn onwetendheid ging ik er vanuit dat mensen zelf wel een beetje zouden experimenteren met de hoeveelheden, dat heb ik zelf namelijk ook gedaan! Voor de portsaus is de enige hoeveelheid die ontbreekt de port zelf, dat is 500ml. Voor de wraps zelf is het gewoon naar smaak in te vullen hoeveel champignons, zuurkool en kikkererwten je lekker vindt! Steekt niet zo nauw, toch? :) Volgende keer zal ik duidelijker zijn!

      Eet smakelijk!

 7. Prachtige foto’s! Ik ben sinds 2 jaar ook een zuurkoolfan (vond het vroeger heel vies haha, maar nu opeens super lekker!) en ben benieuwd naar deze wraps. Ik vond die wraps uit jullie boek ook zoooo lekker!

 8. Wauw die foto’s zijn echt prachtig! En ik ben heel erg benieuwd naar hoe dit smaakt! Lijkt me heerlijk :)

 9. Wat een heerlijk recept en prachtige foto’s! Ik maak eigenlijk altijd Mexicaanse wraps, maar zoiets is natuurlijk ook heel lekker! Ga ik eens proberen :)

 10. Wat een schitterend idee om een portsaus met zuurkool te geven,heerlijke combo,dit receptje maak ik dit weekend,yum.

 11. Dit klinkt erg lekker. Ik ben altijd dol geweest op ziurkool. At dan ook vaak zuurkoolschotels. Maar altijd met vlees erdoor. Nu ik geen vlees meer eet…eet ik ook geen zuurkool meer omdat ik niet kon verzinnen hoe ik het zou klaar maken…dus deze variant ga ik zeker proberen deze week. Nu al zin in!

 12. Hoi groene meisjes,

  Ik heb al vele recepten van jullie gemaakt en ben echt helemaal fan! Ik raad jullie website aan iedereen aan.

  Zojuist dit recept gemaakt en ik had voor het eerst dat ik het echt niet lekker vond.. De portsaus was bij mij erg bitter (en veelste veel, ik heb 500 ml port aangehouden, dat las ik in de reacties). Enig idee wat ik fout gedaan heb?
  De wraps met het zuurkoolmengsel (zonder de portsaus), was opzich wel lekker maar niet heel bijzonder.

  Groetjes Charlotte

 13. Vandaag gemaakt en dit is echt niet lekker.. En een recept zonder aan te geven hoeveel je nodig hebt van de ingredienten is ook niet handig.

  We hebben het weggegooid en friet gehaald…

 14. Jammer dat er geen eenheden bij staat. Bijna hebben we het hierom niet willen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *