Wishlist #1

Een van de leukste dingen van het hebben van De Groene Meisjes (of eigenlijk moeten we zeggen: het ZIJN van de Groene Meisjes) is dat er zo ontzettend veel mensen zijn die heel goed met ons meedenken. Ontelbare keren hebben wij al whatsapp berichtjes gekregen met foto’s van adresjes waar vrienden, kennissen, collega’s of familieleden dan op bezoek zijn, met een begeleidende tekst erbij: “Dit is ZO iets voor de groene meisjes! Vegan taart dames! Ik spel: V.E.G.A.N. T.A.A.R.T.”  Daar kan je alleen maar blij van worden. Ook krijgen we via Facebook en Twitter enorm veel tips. Soms van merken of websites met te gekke producten, of winkels die we echt een keer moeten bezoeken, restaurantjes waar we dringend moeten gaan eten, of boeken die Groene Meisjes echt gelezen moeten hebben. Kortom: aan inspiratie nooit gebrek. Via deze weg willen we jullie daar allemaal ontzettend voor bedanken!

Vandaag laten we jullie twee tips zien die wij toevallig gister en vandaag hebben gekregen en gewoon met jullie MOESTEN delen. Hoog op onze wishlist en misschien vanaf nu ook wel op die van jou…

Van Jori, vriendinnetje en Beppie’s oppas wanneer de Groene Meisjes bijvoorbeeld naar Berlijn moeten voor een ‘zakenreis’ (lees: een weekend ongegeneerd vegan taartjes eten,) kregen wij de volgende geweldige tip: TOMS Vegan shoes. Hoe fabulous en diervriendelijk zijn deze schoentjes?!

Favoriet bij ons zijn de Aztecprint en het Luipaardje. Spijtig genoeg shipt TOMS nog niet wereldwijd. Er schijnen wel enkele verkooppunten in Nederland te zijn, maar dan heb je natuurlijk niet de keuze uit zo’n groot assortiment. Maar als we nou met z’n allen een lieve brief, versierd met poëzieplaatjes en glitter, sturen naar meneer TOMS? Zou het helpen? Het zou wel ontzettend tof zijn, want naast dat deze schoenen hip en vegan zijn, doneert TOMS ook nog voor ieder gekocht paar schoenen een paar schoenen aan een kind in een ontwikkelingsland. Good job!

En, vers van de pers, vanmorgen kregen we een boekentip van Jantien. Jantien kennen jullie nog niet, maar dat duurt niet lang meer, want haar huis zal in de komende ‘Tweedehandsliefde in Huis’ staan! Jantien liet ons haar grote trots op boekengebied zien: de interieurboekjes van Paumes uit Japan. Nu zijn wij best gevoelig voor boeken, maar werkelijk, dit is écht een must-read voor groene meisjes die van interieur en styling houden.

Zoals je kan zien, kan je kiezen uit heel veel titels. Ieder boekje behandelt een ander thema. Denk aan: tuinen in Stockholm, appartementen in Parijs, appartementen van meisjes, huizen van creatieve koppels, kinderkamers, noem maar op. Voor elk wat wils dus! En niks geen gestylde boel, zoals je in veel woonbladen ziet, maar gewoon het huis, lekker zoals het is. Eigenlijk zoals we het met Tweedehandsliefde in huis ook proberen, dus precies wat ons aanspreekt. Oja, detail: de boekjes zijn in het Japans geschreven, dus wij kunnen er geen letter van begrijpen. Maar dat geeft helemaal niks, want daardoor ga je nog veel beter naar de plaatjes kijken. De boekjes kosten 25 euro en moeten dus uit Japan naar je opgestuurd worden, maar volgens Jantien duurt dit maar een paar dagen. Wij gaan er zeker weten eentje bestellen! Bestellen kan via de volgende website: Paumes.com.

Hopelijk hebben we het jullie niet te lastig gemaakt nu. Wij willen er eventjes bij vermelden dat Jori en Jantien de verantwoordelijken zijn hier, dus wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel creditcardleed ;) Veel shopplezier!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Wishlist #1

 1. Hey meiden,
  Ik ben net als jullie helemaal weg van Toms schoenen, maar de meeste winkels in Nederland verkopen alleen de ‘saaiere prints’. Wat betreft de Paumes boekjes, die kun je ook in Amsterdam kopen bij Het grote avontuur en in Haarlem bij Juffrouw zonderzorgen.

  Groetjes Miny

 2. Dat waren weer 3 uur besteed aan kwijlen voor mijn computerscherm… *toms*

 3. ohw die boekjes. Mooi! Ik ben weer terug naar de kleur. Jaren geleden besloot ik toch een volwassen en degelijk te zijn en richte mijn woonkamer verantwoord in. Iedereen vond het prachtig, ik ook, maar werd er rusteloos van. Nu komt de kleur weer terug en ik ben een gelukkiger mens. Mooie tip, ik ga opzoek naar de boekjes.

  1. Kleur in huis is fijn! Je wordt er vrolijk van :) Succes ermee!

 4. Het Grote Avontuur op de Haarlemmerstraat (begin, tegenover Jay’s Juices) verkoopt ook verschillende Paumesboekjes. Ook meer geweldige interieurboeken over Thrift/fleamarket/vintage woonstijlen.

  En er zit een vegan schoenenwinkel ergens in de 9 straatjes! Even opzoeken hoor, ben de naam kwijt.

  1. Dank voor je tip Emily! Ik denk dat je Vega-Life bedoelt, met die schoenen. Klopt inderdaad, maar zo’n ruim vegan assortiment (en zo hip) van 1 merk zal je niet snel tegenkomen in een winkel in NL ben ik bang…

 5. Ik denk dat ik verliefd ben geworden op die schoenen :D Wat een toffe schoenen :-) Kennen jullie ook het merk Simple waar ze ook vegan schoenen verkopen? Maar die TOM’s zijn nog leuker moet ik zeggen! Bedankt voor de tip en misschien moeten we een handtekeningenactie houden om deze schoenen in Nederland te krijgen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *