Workshop: Beat the burn-out!

merel&rosanne013

Weet je nog dat mijn vriendin Rosanne en ik een paar maanden geleden begonnen met het geven van workshops? Deze workshops hadden als onderwerp ‘ontdekken en doen wat je leuk vindt,’ en ze waren een groot succes. Zowel als je kijkt naar de aanmeldingen (we zaten drie keer helemaal vol, wow!) maar ook omdat we het zelf ongelooflijk leuk vonden om te doen. En daarom besloten we om het opnieuw te doen – maar dit keer wel met én een ander onderwerp én op een andere plek.

Beat the burn-out

Eerst even over dat andere onderwerp. Je hebt het in de titel van deze blogpost al kunnen lezen: de workshop gaat over het ‘beaten’ van een burn-out. Nu lijkt het alsof dat niet het allervrolijkste onderwerp ever is, maar Rosanne en ik maken er toch een positief verhaal van, hoor. Maak je geen zorgen. Daarbij komt dat we bij de aanmeldingen van onze vorige workshops hebben gemerkt dat er ontzettend veel mensen waren die of net uit een burn-out kwamen, of er middenin zaten – en voor onszelf is het ook al geen vreemd onderwerp.

Zowel Rosanne als ik hebben een aantal jaren geleden zelf in de situatie gezeten en we weten nog maar al te goed hoe moeilijk het was om hier een beetje positief uit te komen. Toch is het ons gelukt en hebben we het voor elkaar gekregen om op te krabbelen naar waar we nu staan: werkend als zelfstandigen en super positief in het leven! We zijn beide van mening dat een burn-out je, ondanks alle narigheid die het ook met zich meebrengt, ontzettend veel goede en leerzame dingen kan brengen. Dat is in ieder geval hoe wij het hebben ervaren! Rosanne werd coach, ik werd fulltime blogger, en samen willen we de ervaringen die we hebben opgedaan – en de lessen die we zelf hebben geleerd – met jullie delen.

Wat kan ik verwachten van de workshop?

Misschien is het eerst handig om te bespreken: voor wie is deze workshop? Dat is uiteraard voor mensen die middenin een burn-out zitten, of voor mensen die het gevoel hebben er tegenaan te lopen, óf voor mensen die aan het herstellen zijn van een burn-out. Maar stel dat je de partner of goede vriend(in) van iemand met een burn-out bent? Ook dan kan de workshop heel interessant voor je zijn.

Onthoud dat ‘burn-out’ slechts een term is. Het kan ook zijn dat je last hebt van verschijnselen van oververmoeidheid, langdurige stress of dat je het gevoel hebt dat alles je gewoon even te veel wordt – nog los van het feit of de huisarts heeft gezegd of je een burn-out hebt of niet. Ook dan ben je van harte welkom bij onze workshops. Je hebt absoluut geen doktersverklaring nodig om mee te mogen doen ;) Sterker nog, de insteek is dat we zo min mogelijk moeten – want van alles moeten, dat bevordert geen enkel herstelproces, is onze ervaring.

Dan: welke onderwerpen gaan we zoal behandelen? Dat heeft Rosanne alvast haarfijn voor jullie uiteengezet:

– Hoe herken je een burn-out;
– Hoe ontstaat een burn-out;
– Wat zijn de misverstanden over een burn-out;
– Hoe herstel je van een burn-out en wat heb jij nodig om te herstellen;
– Wat zijn jouw unieke kernkwaliteiten maar ook valkuilen;
– Waar word jij écht gelukkig van?

Onze insteek is positief en lekker actief. Dat betekent dat je aan het einde van de workshop meer helderheid hebt over jouw persoonlijke oorzaken van je burn-out, maar dat je ook concrete handvatten meekrijgt om je herstel te bevorderen. We gaan werken aan het inzicht in jouw persoonlijke en unieke kernkwaliteiten (en hoe je deze kunt inzetten.) Deze kwaliteiten gaan je meer energie opleveren, in plaats van energie kosten. Ook gaan we aan de slag met tools om het begrip (voor jouw situatie) van je omgeving te vergroten en kijken we naar jouw persoonlijke ‘alarmbellen,’ die aangeven wanneer jij dreigt een grens over te gaan.

Het idee is om op een positieve wijze aan de slag te gaan met het onderwerp, waarbij je je veilig voelt in een omgeving van mensen die waarschijnlijk maar al te goed begrijpen in welke situatie jij verkeert. Er zal alle ruimte zijn voor het delen van verhalen en ervaringen en we hopen elkaar daarmee op te kunnen bouwen!

Belangrijk om op te merken: het herstel van een (bijna) burn-out is een persoonlijk proces dat tijd nodig heeft. Dat betekent dat het voor iedereen anders is en dat ook de tijdsduur voor iedereen verschilt. We willen graag benadrukken dat het volgen van deze workshop, een bijdrage zal zijn aan het complete proces. Het zal dienen ter inspiratie, en voor het aanbieden van tools waar je zelf mee aan de slag kunt. Voor volledig herstel van een burn-out is veel tijd, rust en persoonlijke begeleiding nodig. 

Praktische informatie

merel&rosanne05

Wat deze workshops ook anders maakt dan de vorige reeks, is het feit dat we nu één workshop in Amsterdam en één in Rotterdam organiseren. Beide op een ontzettende toffe locatie, waar alles helemaal fantastisch wordt geregeld.

Op zondag 27 november 2016 houden we de tweede workshop op de te gekke locatie ‘Maak Rotterdam,’ in – no shit Sherlock, Merels nieuwe hometown. Deze workshop wordt gehouden van 11.00 tot 15.00 uur.

Tijdens beide workshops worden jullie voorzien van lekkere drankjes en een uitgebreide en heerlijke plantaardige lunch.

De kosten voor de workshop bedragen €95, exclusief btw. 

Aanmelden voor de workshop gaat via dit aanmeldformulier!

Heb jij zin gekregen om met ons aan de slag te gaan? Wij kunnen zelf echt niet wachten om weer een enthousiaste groep mensen te ontvangen en met jullie aan de slag te gaan! Wees er snel bij want er kunnen per workshop slechts 20 personen meedoen. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail dat je op de lijst staat voor de workshop. Binnen een week ontvang je dan van ons een officiële bevestiging of je een plek voor de workshop hebt weten te bemachtigen. Ook wanneer dit niet het geval is, zul je van ons een mail ontvangen. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, komen we binnenkort met extra workshopdagen. Heb je vragen over de workshop? Mail die dan via het aanmeldformulier en dan zullen wel ons best doen deze zo spoedig en goed mogelijk te beantwoorden!

Check ook het artikel dat Rosanne over onze workshops schreef! (inclusief foto’s van de voorgaande edities)

Wij kijken uit naar jullie aanmeldingen, 

liefs Rosanne en Merel. 

De foto’s zijn gemaakt door Aline Bouma. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Workshop: Beat the burn-out!

 1. Wat tof! Leuk dat je op deze manier mensen helpt. Sommige mensen kunnen gewoon echt alles! Jij bent er zo een volgens mij.

  Voor mij is het niet zo geschikt, maar ik wens jullie alvast heel veel succes!! X

 2. Wat een fijn initiatief.
  Ik bwn wrvaringsdeskundige en geef bewegingsexpressie.
  Dit heeft me voor een deel geholpen om weer uit mijn burnout te komen.
  Mochten jullie ooit iemand zoals ik nodig hebben voor jullie workshops dan houd ik me aanbevolen.
  Veel succes !

 3. Steeds als ik jullie samen op de foto zie denk ik dat jullie zusjes zijn :)
  Goed dat jullie hier aandacht aan besteden, want het komt zoveel voor, helaas.

 4. Wat goed dat jullie hier aandacht aan besteden! In mijn werk als beeldend therapeut heb ik bijna iedere dag te maken met mensen die in een burn-out of depressie zitten, wat mij elke keer opvalt -ook bij mezelf- is dat mensen zo streng zijn voor zichzelf! Mochten jullie in de toekomst nog een creatief ervaringsgerichte activiteit nodig hebben voor een workshop, dan zou ik hier graag bij willen helpen. :-)

 5. Wat een onwijs gaaf initiatief dames! Ondanks dat het voor mij hartstikke relevant zou zijn gezien de huidige situatie, ga ik dit niet zelf doen maar even doorsturen naar wat mensen die het nog veel harder kunnen gebruiken. Echt heel tof!

 6. Tof concept… maar ik weet ni of er veel mensen zijn die veel werken (en een burn-out gevoel hebben) tijd hebben om hier naartoe te komen :/

  1. Dan zou je juist moeten gaan denk ik! Denk vooral eerst aan jezelf en daarna aan je werk :-)

 7. Wat goed! Ik ga hier zeker over nadenken. Zit net een week thuis ivm een burn-out…. Maar ik woon in Rotterdam, dus dat is wel heel fijn!

 8. Mooi dat jullie dit doen. Ik zie om me heen zoveel mensen die de lat voor zichzelf extreem hoog leggen, ik hoop dat jullie er mensen mee vooruit kunnen helpen. Succes.

 9. Heel mooi dat jullie het enthousiasme van de vorige workshops vasthouden en zo nog meer mensen gaan helpen. Ik weet zeker dat dat bij deze workshops weer het geval gaat zijn!
  Wordt zeker weten een hele fijne ervaring voor de deelnemers!

 10. Absolute aanrader! Ik deed mee met de vorige workshop en het was heel erg gezellig. Je leert mensen kennen die in gelijkaardige situaties zitten en dat geeft je een positieve boost. Zo zie je dat je er helemaal niet alleen voor staat. Dus voor alle twijfelaars: niet twijfelen maar inschrijven. Dit is jouw start voor een gelukkiger leven!

 11. Wat super goed dat jullie hier aandacht aan besteden. Zelf heb ik ook een fikse burn out gehad. Na veel therapie en rust ben ik tot een manier van leven gekomen die beter bij mij past. Meer bewust, minimalistisch en dichter bij mezelf. Uiteindelijk heb ik nu zelfs mijn eigen bedrijf. Heel fijn. Mocht je nog gastsprekers zoeken; ik vertel graag mijn verhaal :)

 12. Wat lijkt dat me ontzettend interessant! Helaas kan ik de genoemde data niet en woon ik ver, ver van de randstad. Misschien ooit nog eens zo’n workshop in het midden des lands? :)

 13. Wat fijn dat jullie hier op deze positieve manier aandacht aan besteden.
  Ik zou hier graag gebruik van willen maken maar Rotterdam is net wat te ver.
  Zijn er mogelijkheden om op andere locaties te komen?

  1. Dankjewel :)

   Helaas geven we nu geen workshops meer over dit thema, maar ik kan je wel aanraden om contact op te nemen met Rosanne (de coach,) die ook prive workshops geeft.
   Haar mailadres is: rosanne@vds-empowerment.nl
   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *