Workshop Elle Aime – winactie!

Al tijden keek ik jaloers naar de foto’s van Lisa Manuels (@lisamanuels) op Instagram. Hoe kan het toch dat iemand zó creatief is? Lisa kan echt alles maken. Denk ik. Van de prachtigste illustraties (haar ‘main business’) tot de leukste broches, beschilderd servies en… ze kan haken. Dat wil ik al honderd jaar leren, dus de workshop haken die Lisa aanbiedt kwam als geroepen. Ik reisde af naar Rotterdam Noord. Daar zit in het creatieve plan Garage C (een onafhankelijk project voor en door kunstzinnige typjes) het toffe winkeltje van Lisa; Elle Aime. In Garage C worden ook de workshops gehouden, dus ik had de twee spreekwoordelijke vliegen in één klap.

De workshop was erg gezellig. Vegan (jaja, Lisa eet sinds kort ook veganistisch!) taartje erbij, leuke spulletjes op tafel, genoeg gespreksstof… en gaan! Gelukkig was het geen probleem dat ik echt nog maar een beginner ben en dat termen als ‘halve vasten’ en ‘stokjes’ mij nog niet zo duidelijk waren. Alles werd rustig uitgelegd door Lisa en haar moeder (haakwonder!) en als het niet lukte, dan haalden we alles weer uit elkaar. Ik ben niet echt het type dat dit normaal gesproken erg goed kan handelen, maar kennelijk werkte de prettige sfeer goed op mijn geduld! Ik heb in korte tijd best wel veel geleerd, al zeg ik het zelf. Maar een vervolglesje zou geen kwaad kunnen ;)

Natuurlijk was er ook nog alle tijd om het winkeltje van Lisa goed door te spitten. Bij Elle Aime vind je heel veel handgemaakte goodies. Overigens, de meeste spulletjes zijn door Lisa zelf ontworpen en gemaakt, maar ze verkoopt ook spulletjes van andere designers/kunstenaars. Dit is een gevaarlijk winkeltje voor mensen die gevoelig zijn voor leuke hebbedingetjes, die je natuurlijk helemaal niet nodig hebt. Iemand zoals ik dus. Zo verkoopt Lisa ook het wereldberoemde MT Tape. The real deal voor tapeliefhebbers. De nieuwe collectie komt eraan mensen, dus houd Elle Aime goed in de gaten!

Garage C is echt een te gekke plek in Rotterdam en ik denk dat hiermee ook een nieuwe zoektocht voor mij begonnen is. Namelijk die naar de vele creatieve plekken die Rotterdam rijk schijnt te zijn. Ik ken de stad totaal niet, dus Lisa mag me gerust een keer mee op sleeptouw nemen. Maar alleen als de budgetmaand voorbij is. In Garage C zitten nog veel meer leuke winkeltjes, met ieder zo zijn eigen specialiteit of product. Zo is de overbuurvrouw van Elle Aime ‘Sasknitsitagain’ (van Saskia, bekend van het gelijknamige account op Instagram) en ik ben zeker van plan om nog eens terug te komen om ook een breiworkshop te gaan volgen. Als ik dan toch de CreaBea aan het uithangen ben…

Lisa biedt verschillende workshops aan. Deze zijn allemaal te bekijken op deze site. Een kleine greep uit het workshopaanbod: porselein beschilderen, giftwrapping, boekbinden en stempels maken. Maar er is meer! Kijk daarvoor zeker even op Lisa’s site.

Winactie

Ik vond de workshop en het bezoeken van Garage C en Elle Aime zó leuk, dat Lisa en ik hebben afgesproken dat we een lezer van De Groene Meisjes blij gaan maken met een workshop naar keuze. Dat wil zeggen dat je een waardebon van 25 euro kan winnen, die je kan inleveren voor een workshop die je zelf uitzoekt! We hopen dat we er iemand heel blij mee gaan maken. Hoe je mee kan doen aan de winactie? Laat een berichtje achter bij dit artikel (dat kan hieronder bij de comments) waarin je verteld welke workshop jij heeeeeel graag zou willen volgen, en waarom. Wie weet ben jij de gelukkige!

Adres en openingstijden Garage C/ Elle Aime:

Elke woensdag t/m vrijdag van 10 tot 17:30, zaterdag van 10 tot 17 en de eerste zondag van de maand van 12 tot 17.
Garage C bevindt zich aan de Zaagmolenkade 46 te Rotterdam. (zowel met OV als met de auto goed te bereiken)

Lieve Lisa, heel erg bedankt voor de supergezellige workshop en de lekkere vegan taart! Ik hoop je snel weer te zien!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

37 gedachten over “Workshop Elle Aime – winactie!

 1. Oh hoe gezellig! En wat een leuk concept die Garage C! :-)
  Ik woon wat ver van Rotterdam, maar heb familie wonen in Delft dus doe ik toch mee met de winactie (kan ik, als ik überhaupt zou winnen, gezellig blijven logeren in Delft). Ik zou het liefst alle workshops willen volgen! ;-p Wat een geweldig leuk aanbod heeft ze dan ook! Maar moest ik er echt ééntje uitkiezen wordt het giftwrapping: mijn homemade presents verdienen eigenlijk wel een mooiere verpakking! ;-)

 2. Ik word helemaal enthousiast van de afbeeldingen en verhalen, YES, wil wel winnen! Waarom? Ik ben nota bene afgestudeerd van de kunstacademie in Arnhem, in 2010, en heb sindsdien helemaal niets meer kunnen maken. De academie is voor sommige mensen een regelrechte aanslag op je zelfvertrouwen, helemaal wanneer gecommitteerden van je eindexamenwerk naar jou kijken en de wenkbrauwen doen stijgen, en zeggen “waarom doe je dit” en “hier zit geen toekomst voor jou”. Ehhmm, thanks? Mijn laatste werk bestond uit diorama’s en collages, en een van levensgroot formaat. Ik zou het liefst die cursus willen volgen, diorama’s maken. Maar eerlijk, it’s all so good!! Het lijkt me heerlijk om zo’n middagje vrijblijvend te knutselen en ‘creatieven’, en wellicht haalt dat mij uit deze houdgreep!

 3. Wat een heerlijke dag moet dat zijn geweest!En wat een prachtige ruimte! Ik ben zelf nog nooit in Rotterdam geweest, maar dit maakt me erg nieuwsgierig.

  Ik zou supergraag een workshop haken willen volgen. Mijn oma heeft in haar leven zoveel knuffels, kleden en lapjes voor me gehaakt, dat het me erg leuk lijkt om eens iets voor haar te kunnen haken! Ze is inmiddels al 89 maar nog ontzettend creatief. Ze heeft zelfs haar eigen tentoonstellingen (ik weet niet of het mag, maar hier is een linkje: http://www.kunstinlochem.nl/index.php/component/k2/item/148-bertha-stern-hillebrants), dus ik zou haar graag trots willen maken met een mooi haakwerkje van haar kleindochter :).

 4. Rotterdam is voor mij te ver weg, maar het ziet er reuze gezellig uit! Jammer dat in het oosten van het land dat soort dingen niet echt georganiseerd worden. Het zou echt wat voor mij zijn om lekker met een clubje te handwerken.

 5. Dat ziet er super leuk uit :)
  Waarom ik wil winnen? Omdat ik alle spulen heb om te haken en het al 10.000x heb geprobeerd met een Youtube filmpje en het me maar niet lukt, ik gefrutsteerd raak en het opgeef. Het vervolgens 1 maand later weer probeer en het hele verhaal weer opnieuw begint. En ik wil het zó graag leren omdat ik altijd zo’n mooie gehaakte dingen voorbij zie komen op pinterest and craftgawker.

 6. Ik zou heel ontzettend graag de Gift Wrapping workshop willen winnen.
  Hou van cadeautjes en mensen verrassen.
  Hoe kan dat beter dan met een zelfgemaakte finisching touch! Geweldig toch?

 7. De workshop haken lijkt me zo leuk.
  ik vind handwerken zo leuk, maar kan het niet goed omdat ik er te weinig ervaring mee heb. een cursus lijkt me zo gezellig en inspirerend!!

 8. Lieve Merel,

  Wat een super leuk artikel! Nu krijg ik nog meer zin om een workshop bij Lisa te volgen :) Ik zou de waardebon graag winnen omdat ik dol ben op het leren van nieuwe dingen op DIYgebied! En waar vind je nou een super leuk adres voor creatieve workshops waar je ook nog Vegan taartjes mag eten?

 9. Hoi Hoi,

  Wat een superleuke actie! Ik kijk al een tijdje naar de workshop agenda van Elle Aime, maar omdat het best ver is (moet uit Almere komen) doe ik het elke keer toch niet, maar als ik er een kan winnen dan reis ik dat stuk al te graag!

  Ik zou graag de workshop stempels leren maken willen winnen. Waarom? Omdat ik al een collectie stempels heb, maar het mij o zo leuk lijkt om kadootjes, agenda, kaarten enz. te bestempelen met een eigen gemaakte stempel!

 10. Wat een geweldige plek met zoveel creatieve ideeen! Heerlijk om nieuwe dingen te doen en te leren voor als het straks weer is om lekker binnen te zitten en je creatief uit te leven! Ik zou heel graag de workshop diorama maken willen volgen, omdat ik als kind al niet weg te sleuren was bij het diorama van de efteling. Dat was een verplicht onderdeel van het efteling bezoek;) voor mij ook een trip terug naar de seventies hoewel een diorama eigenlijk tijdloos is! Ik zal iig vaak een bezoek brengen op deze creatieve plek! Leuk! Bedankt voor dit artikel.

 11. De ruimte, shop & workshops zien er prachtig en inspirerend uit! Ik zou hééééél graag een workshop boekbinden willen volgen omdat ik zelf on een hele andere manier met papier bezig ben maar mooie boekjes ook zeker binnen mijn papier fetish/obsessie vallen. ;)

 12. Hoi Hoi Hoi. Lijkt mij ook leuk om te winnen. De workshop haken lijkt mij het leukst. Ik kan wel losse steken en stokjes haken, maar ik weet nooit wat ik moet maken. Inspiratie en patronen leren lezen lijkt mij heel leuk!

 13. Jeeej wat een leuke workshops allemaal!!De workshop haken lijkt mij erg leuk!! ik kan al best een beetje haken. Nu is het zo dat mijn vrienden en familie allemaal al voorzien zijn van een gehaakte muts en sjaal en ik veder niet zo veel kan maken. lijkt mij dan ook erg leuk om wat inspiratie op te doen en leren patronen te lezen.

 14. echt leuk!,
  ik zou heel graag willen winnen, ik ben namelijk een tijdje geleden begonnen met haken en kocht een boekje en heel veel draad. Maar, ik snapte er niks van en kwam er met het internet of boeken niet uit, mijn moeder snapte het ook niet en verder kende ik niemand die het kon, dus ben ik maar gestopt. heel erg jammer, na het lezen van deze post wil ik het heel graag kunnen omdat ik het zat ben alleen maar te computeren en gewoon leuk creatief bezig wil zijn!

  succes iedereen!
  xx

 15. De workshop leren haken of borduren lijkt me superleuk om te volgen. En dan vooral het haken, zou zo graag eens zelf bepaalde dingetjes willen kunnen maken in plaats van kant en klaar uit de winkel, zoals bijvoorbeeld speeltjes voor mijn katten! Ik ben echt benieuwd of ik zoiets in de vingers zou kunnen hebben.

 16. Als trouw Swanmarket bezoeker ken ik en volg ik de leuke dingen die Lisa doet via Facebook en twitter.
  Ik zou de workshop stempelsmaken willen volgen, omdat ik (als alles goed gaat) over een poosje iets leuks te vieren heb. ;-) Zo kan ik in de toekomst mooie, duurzame, van gerecycled materiaal kaartjes maken.

 17. Wat een ontzettend leuk artikel en wat een boel lieve reacties!! Ik vond het heel gezellig dat je mee kwam doen, Merel (en inderdaad; genoeg gespreksstof, haha!). Ik hoop zeker dat we elkaar nog eens zien!

  Dankjewel voor deze lovende woorden! ;)

  En aan de rest; hopelijk tot ziens bij een van de workshops of een Crafternoon!

  Liefs,

  Lisa

 18. Wow, wat leuk!! Het lijkt mij heel leuk om porselein te leren beschilderen (misschien doe ik daarna spontaan eens de afwas!) :) maar ik denk dat er sowieso een dagje Rotterdam aan komt met mijn Lief.

 19. Wat ziet dat er gezellig uit zeg! Ohhhh, wat een gave workshops allemaal! Ik ga voor de grote beursjes! Ik vind de portemonnees in de winkels altijd zo saai, ik wil er wel eens eentje helemaal naar mijn eigen smaak!
  Thnx voor de give-away!!

  Groetjes,
  Silvana

 20. Wat leuk! Ik zou graag deelnemen aan ‘grote beursjes maken’, omdat ik het waanzinnig leuk vind om mijn vriendinnen te verrassen met leuke kadootjes.

  En het is nog vlakbij ook! Leuke pos, ik had nooit geweten dat dit bij mij in de buurt zat. :)

 21. Oe, wat leuk! Ik zou héél graag een workshop boekbinden of stempelmaken willen doen. O! En je kunt ook buttons maken, zie ik! Ik kan niet kiezen :-)
  Ik ben een laatbloeier, dus ik sta te springen om nieuwe dingen te leren (en nieuwe steden te ontdekken trouwens, want ik ben nog maar één keer in Rotterdam geweest geloof ik, schandalig!)

  Groet,
  Tjielp (die haar tandpasta weer heeft gevonden, haha)

 22. Ziet er superleuk uit dames! Lijkt me ook heel erg gaaf om te doen :)

  Alleen een misschien domme vraag: bij breien en haken wordt toch wol gebruikt? Dat is toch niet vegan?

  1. Hi Kellie!

   Je kunt ook katoen, acryl, bamboe, linnen (etc.) gebruiken om te haken of te breien! :) Tijdens deze workshop hebben we geen wol gebruikt.

   Groetjes!

   Lisa (van Elle Aime)

 23. Wat een superleuke actie! Toevallig ben ik afgelopen zaterdag nog naar de Crafternoon geweest. Heb leren haken (met acryl ‘wol’ ;)) en kunnen genieten van de vegan cake. Die ga ik zeker ook maken, zo lekker. En ja, natuurlijk ook wat spulletjes gekocht, TE leuk winkeltje. Hou me zeker aanbevolen voor een workshop boekbinden. En als buttons/spiegels maken nog een keer terug komt (die had ik net gemist) zou ik die ook heel leuk vinden!
  Groetjes, Yvonne.

 24. Wat een leuk initiatief! Ik zag op de site van Elle Aime de workshop giftwrapping. Ik ben zelf bezig om een shop op te zetten en ik vind het inpakken van de artikelen altijd net iets extra’s geven. Het lijkt me heel leuk om wat nieuwe ideetjes op te doen tijdens zo’n workshop!

 25. Eigenlijk is het schandalig dat ik nog nooit een workshop bij Elle Aime heb gevolgd. Ik zou ze allemaal wel willen MEEMAKEN!

 26. O ja, ik ben dol op de workshops bij Lisa 9en op Lisa zelf ook trouwens ;)
  Ik wil heel graag de ws grote beursjes maken gaan doen, dus ik zou graag winnen
  Maar ze zijn allemaal leuk hoor (weet ik uit ervaring)

 27. Ik zou wel een workshop Gift Wrapping willen, omdat ik geen held ben in cadeautjes kopen. Als het dan mooi is ingepakt lijkt het nog wat!

 28. Net als jij kwijl ik mijn iPhone ook al maanden onder als ik Lisa weer langs zie komen. Je zou mij dan ook zielsgelukkig maken met een workshop! Echt geweldig! Reden voor een uitstapje compleet met hostel en vegan hotspotjes.

 29. Hoi Merel! Wist je dat de Swan Market ook daar gehouden wordt? Je hebt natuurlijk de XXL versie in het museumpark, maar de kleinere versies worden daar gehouden! Ik woon er zelf om de hoek, heel leuk om iets van zo dichtbij te lezen. :D Liefs!

 30. Natuurlijk zou ik graag zo’n workshop doen!
  Welke? Geen idee… teveel keus :-)
  Misschien wel meer dan 1… maar die betaal ik dan zelf.
  Ik ga duimen!

 31. Wow wat gaaf! Ben, op dit moment, verliefd op stempels dus zou ze graag zelf willen maken.
  Heb vaak te weinig tijd om mijn ideeen uit te werken als werkende, studerende
  mama. Een workshop is dan echt even tijd voor mezelf!
  Ik win dus graag de workshop stempels maken.

 32. Ik wilde al twee keer naar de crafternoon van Elle Aime, maar het is me nog niet gelukt…. ( klopt het dat er op 10 november weer een is?)
  Ik ben ook zo nieuwsgierig naar Lisa’s winkeltje! Al die workshops lijken me ook zo leuk! Maar waar ik nu vooral naar zat te kijken is De DIY Party Decorations! Wat zijn die Lisa en Erika ontzettend creatief! Het lijkt me ook zo leuk om ze beide te ontmoeten!

 33. Dankjulliewel allemaal voor de te gekke reacties! De winnares heeft inmiddels bericht ontvangen van Lisa. Niet gewonnen, niet getreurd. Op de Groene Meisjes komen regelmatig winacties voorbij… dus misschien ben jij de volgende keer de gelukkige! Bedankt voor het meedoen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *