Workshop Variatie in de Sterrenkeuken

workshop

Begin jij net met vegetarisch eten en spreken kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt jou niet zo aan? Of eet jij juist al je hele leven vega en wil je jezelf uitdagen om nieuwe cookingskills en toprecepten te leren? Dan is de workshop ‘Variatie in de Sterrenkeuken,’ hosted by sterrenrestaurant de Librije, misschien ook iets voor jou. De Groene Meisjes zullen gaan deelnemen en uiteraard zal er hier een verslag van te lezen zijn. Maar, leuker nog: je kan er ook zelf bij zijn! Lees gauw verder om meer te weten te komen over deze workshop.

De workshop wordt met niemand minder dan de Librije georganiseerd en daagt je uit om te leren denken vanuit groente. Je maakt kennis met diverse kooktechnieken die je kan gebruiken voor verse groenten uit het seizoen. Ook ga je leren hoe je de perfecte veggiejuice maakt en hoe je bijvoorbeeld peulvruchten op een smakelijke manier in gerechten kan verwerken. Samen met andere groenteliefhebbers bereid je een fantastisch viergangen vega-menu, waar je uiteraard later op de avond zelf van gaat genieten! Bij het diner worden uiteraard passende wijnen geschonken. De workshop wordt overigens geopend met een presentatie over duurzame en gezonde voeding. Dus voordat je zelf aan de slag gaat, word je uitgebreid geïnformeerd. Aan het einde van de avond ga je dus slim en vol gezonde inspiratie naar huis en kan je thuis aan de slag met de recepten die je meekrijgt.

Deze workshop is een co-creatie van De Librije, (wist je dat dit het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland is?) en Stichting Variatie in de Keuken, dé organisatie op het gebied van training en advies over gezond en duurzaam koken aan professionals en thuiskoks.

De workshop wordt gegeven op zondag 26 mei in Librije’s Atelier te Zwolle.

Opgeven kan via www.variatieindekeuken.nl. Of via info@variatieindekeuken.nl, en op dit e-mailadres kunt u ook terecht mocht je vragen hebben over de workshop.

Datum en tijd: zondag 26 mei 2013, van 18:30 tot 22:30 uur.

Locatie: Librije’s Atelier, Zwolle.

Prijs: €100.

Geschikt voor: iedere thuiskok, met of zonder veel kookervaring.

Wow, dit moet wel echt een heel toffe avond worden. Leren, koken, eten… We zijn heel benieuwd wie er ook overweegt om deze workshop te gaan volgen! De Groene Meisjes zijn present!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Workshop Variatie in de Sterrenkeuken

  1. Wat een tof idee zeg! Ik heb helaas niet even zoveel geld over, maar er komt vast een verslag van online, toch? :)

  2. Lijkt me hartstikke leuk!Nu ben ik alleen blut door een donering aan de website van Amsterdam Bag Company, na het zien van jullie blogs en de leuke tassen wilde ik zo graag de Ivy Bag hebben die nu mooi staat te wezen naast mij op het bureau haha!

  3. Hee! Tof! Ik heb laatst een plant power diner gevolgd van Maikan en lisette kreischer. Heel tof en lekker diner, ook echt een aanrader! Jam. zij is van de zeewierburgers:)

  4. Wauw, tof! Die dag loop ik de Marikenloop, dus lijkt me een goede beloning maar tijdtechnisch niet echt haalbaar ;-) Veel plezier!

  5. Kookworkshops zijn de uitvinding van de eeuw! Ik ben benieuwd naar het verslag.
    PS De afbeelding is echt prachtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.