World Granny

– Gastblog door Fleur Hendriks – 

 

worldgranny_header

Nagelbijtend, tandenknarsend en vol adrenaline brachten wij de afgelopen dagen hier op kantoor van WorldGranny door. De voorbereidingen van de campagne Knitting Social Fabric is deze week in volle gang gezet via Pifworld, het crowdfunding platform. En het moet succesvol worden met behulp van jullie, ofwel het publiek, de gewone man, om met elkaar massa’s donaties op te halen. In ruil daarvoor geven wij kwalificatie certificaten weg aan degene die de teams aanmoedigen en iedereen die een bepaald target haalt krijgt flesjes wijn, handgebreide artikelen en zelfs een ticket tot een groots fashion event.

Niet alleen de captains doen het werk, samen organiseren wij ook verschillende kleine events om bewustzijn te creëren, zoals het Clean Your Wardrobe Charity Event. Wij verkopen op 28 september mooie vintage en hoge kwaliteit tweedehands kleding en accessoires, gepaard met duurzame hapjes en drankjes. Iedereen die mee wil doen, kan contact met ons opnemen. We hopen op heel veel mooie spulletjes. Al onze energie gaat nu dus in dit project zitten en met elkaar laten wij de stem horen van de ouderen in Peru.

WorldGranny is twee jaar geleden begonnen met de samenwerking met Granny’s Finest. Dit is een modelabel dat op hun beurt weer samenwerkt met Nederlandse oma’s. Samen fabriceren ze de meest mooie hoge kwaliteit sjaals, handschoenen en interieurspulletjes. Het bijzondere eraan is dat de voornamelijk ecologische materialen voor deze breiartikelen uit Peru komen. Ja, de alpacawol komt rechtstreeks van de wollige dieren uit Zuid-Amerika. En daarom zetten we dit succesvolle concept nu ook uit in Peru. Om niet alleen te ontvangen, maar ook te geven.

In Peru is het leven wel even anders dan in Nederland. Is het doel van het concept in Nederland om oma’s minder eenzaam te laten voelen en weer deel uit te laten maken van de samenleving, is het doel in Peru het verbeteren van de eerste levensbehoeften. De oma’s in Peru krijgen een breitraining van ervaren onderwijzers en zullen nauw samenwerken met de ontwerpers van Granny’s Finest. De producten zullen uiteindelijk in de winkel van Granny’s Finest in Rotterdam worden verkocht. En op de lange termijn zal deze activiteit een bron van inkomsten voor hen zijn.

Wij zijn enthousiast, ben jij nieuwsgierig?
Doe nog mee en stuur een mailtje naar fhendriks@worldgranny.nl !

Namens de grannies; bedankt!

Bezoek ons: via de website, Facebook of Twitter.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “World Granny

 1. Dit klinkt als een tof initiatief. Ik vind alleen het begin van het artikel zo warrig, dat ik het niet helemaal begrijp. Bijvoorbeeld: ‘In ruil daarvoor geven wij kwalificatie certificaten weg aan degene die de teams aanmoedigen’. Welke teams? En wat zijn kwalificatie certificaten? ‘Iedereen die een bepaald target haalt’, wie zijn dat? Is dat als je geld doneert? Misschien is het een kwestie van dat ik niet goed kijk, maar op de site zie ik het ook niet helemaal terug?

  Dit klinkt misschien wat negatief, is het niet. Ik zou het graag iets beter begrijpen :) In ieder geval alvast veel succes gewenst met het ophalen van de eerste donaties!

 2. zo jammer, maar dit artikel is idd erg onduidelijk, nadat ik naar de site ben gegaan begrijp ik het wel beter.
  In NL is er het merk Granny’s finest, de kleding wordt door oma’s gebreid zodat ze meer sociale contacten hebben. En zoiets willen ze volgens mij nu ook opzetten in Peru met de oma’s daar.. Goed initiatief maar zo jammer dat dit artikeltje echt te onduidelijk is..

 3. Toegegeven, blogger-zijn zit niet in mijn bloed. Dit had beter en gezelliger gekund. Wel blij dat het project aanspreekt! Bedankt!

  1. Fleur: Misschien als je wat foto’s had geplaatst van de spullen die de Oma’s breien, en vooral waar of hoe ze te koop zijn?
   En hoe en waar eventuele donaties van ‘vintage’ kleding (en geld natuurlijk!) opgezonden kunnen worden?
   En wat je bedoelt met ’teams’ en ‘captains’? En waarom juist Peru? Er zijn toch oma’s over de hele wereld die je kunt leren breien? Etc. etc. etc.
   Oh, als ik nog even doorga, zijn de vragen langer dan je artikel!
   Met mijn beste wensen voor je Granny initiatief, Oma Ina.

 4. WorldGranny klinkt heel leuk! Maar ik snap er ook niet echt iets van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *