Wraps met zoete aardappel

Maak dit vegan recept voor heerlijke wraps met een zoete aardappelvulling, spinazie, paprika, komkommer, zwarte bonen, rijst, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder van De Groene Meisjes
sweetpotato1

Wraps zijn ALTIJD goed, toch? Gisteren kon ik de hele dag alleen maar denken aan het feit dat ik zin had in wraps met een zoete aardappelvulling. Als ik hem dan toch ga maken kan ik deze creatie gelijk met jullie delen!

sweetpotato3

Iets met ‘eat the rainbow.’ :)

sweetpotato2

Wat heb je nodig voor 2 grote gevulde wraps?

2 grote zoete aardappels (totaal = 700 gram)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
100 gram rijst
1 klein blikje zwarte bonen
zout & peper
vulling: spinazie, paprika, komkommer
saus: hot sauce, taco saus etc.

Wat ga je doen?

– Verwarm de oven voor op 200 graden –

1. Leg de zoete aardappels op een ovenrooster of bakplaat bedekt met bakpapier. (Bakpapier is belangrijk anders ‘lekken’ de aardappels in je oven of bakplaat) Prik er paar in met een vork en zet voor 50 minuten in de oven. De aardappels moeten zacht zijn als je ze indrukt.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Laat het blik zwarte bonen uitlekken en snijd de groenten in repen.
4. Haal de schil van de zoete aardappels af. Prak de aardappels met een vork en roer de kruiden erdoor.
5. Verhit de wraps.
6. Verdeel de zoete aardappelmix over de twee wraps en voeg alle andere vulling toe. Voeg ook wat taco- of hot sauce toe.
7. Rol de wraps op en happen maar!

sweetpotato5 sweetpotato4

Perfect toch ook om deze wraps mee te nemen naar het park op een zonnige zomeravond? Of wat dacht je van mee naar je werk, als luxe lunch? Enjoy!

Laat je het weten als je deze wraps hebt gemaakt? Vinden we leuk! Je kunt een foto van je eindresultaat met ons delen via #degroenemeisjes op Instagram. Dankjewel alvast!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

51 gedachten over “Wraps met zoete aardappel

 1. Ziet er lekker uit! Wel een vraagje: welke wraps gebruik je? Ik merk dat ik eigenlijk nooit meer wraps eet omdat ik meestal schrik van het ingrediëntenlijstje, en hoeveel hieraan is toegevoegd wat er volgens mij niet in hoeft te zitten.. Dus goede tips welkom!

   1. Ilse, dit is fantastisch! Ook ik eet wraps zelden vanwege de ingrediënten, maar joepie, ik kan ze nu zelf maken! Dank je wel voor de link naar dit recept.

   2. Ik maak ze inderdaad ook altijd zelf… en aangezien ik fulltime reis sinds enkele jaren met super basic inngrediënten: meel, water & zout… that’s it! Gewoon op gevoelt totdat het deeg een goede substantie heeft en uitrollen (wat ik altijd doe moet een gewassen wijnfles). Het leven is zo simpel.

 2. 1+1 = 2
  Zat net te bedenken wat we vanavond gaan eten. Had nog wat wrapjes liggen, de zoete aardappels en komkommer moeten op. Dus na vanavond kan ik zeggen hoe wij het vonden smaken :)

 3. Heb je nog tips voor een goede tacosaus met zo min mogelijk toevoegingen?
  Ziet er lekker uit hoor!

 4. Opgeslagen nog voor ik de post heb geopend, haha. Wraps zijn zeker altijd goed en ook zoete aardappel is veel te lekker. Dus ik wist meteen dat ik dit moest opslaan. Ziet er echt goeeed uit!!

 5. Jaaaa, dit wil ik morgen eten! Ik heb al dagen geen inspiratie meer gehad voor het avondeten, dus dit recept komt als geroepen! Lijkt me superlekker =D

  1. haha same here. De zomer is ook niet de beste tijd, merk ik. Ik wil eigenlijk alleen maar smoothies drinken. Maar ja, dat wordt dan ook weer zo eentonig ;)

 6. Ohhhh dit ziet er zó lekker uit! Ga ik ongetwijfeld maken binnenkort! :)

  1. Ik weet niet of je een grote eter bent? Anders zou ik zeggen 2…

 7. Supergoed idee! Ik heb de zoete aardappel aangehouden, maar enkel spinazie en feta toegevoegd…heel lekker, volgende keer probeer ik jou originele versie!

  1. Oe, klinkt goed. (maar niet vegan, haha ;)) Fijn dat het recept goed beviel!

 8. Wij hebben dit recept geprobeerd en het was heerlijk. Ik had ook de wraps zelf gemaakt ipv uit een pakje.

 9. Ohhh wat een goed idee was dit! Ik had toevallig nog wat zoete aardappelpuree met chilisaus over van een Jamie O. recept van de week, dus dit meteen in elkaar kunnen draaien. Heerlijk! Echt een lekkere juicy vulling waardoor 100 liter saus overbodig wordt (aangezien mijn bf meestal meer saus dan wrap eet vind ik dat een fijne idee!). Thanks voor de inspiratie!

 10. Het ziet er heerlijk uit, maar ik een gigantische KHD bom ( ik eet khd-arm, max 45gr per dag, alleen de wrap zonder vulling is al 28gr :’) ) Misschien bewaar ik dit eens voor smokkeldag!
  Leuke website meiden, brengt veel inspiratie!

 11. Ziet er erg lekker uit! Wij eten zeker twee keer in de week gerechten met zoete aardappel.
  Ze zijn ook erg lekker als frietjes uit de oven.

 12. Zou je de zoete aardappel ook gewoon kunnen stomen of koken ipv in de oven? Denk dat ik dit morgen ga maken ;)

 13. Zalig! Maar ben ik de enige die altijd moeite heeft wraps deftig toe te rollen? Wordt altijd een smeerboel… what’s the trick? :)

 14. Geprobeerd, ze waren erg lekker! Nog een lekkere tip; de aardappeltjes garen samen met citroen in partjes in een met folie afgedekte schaal in de magnetron… geeft een onverwachtse frisse twist :)

 15. Ik ga de wraps ook proberen,maar dan met pompoen ipv zoete aardappel

 16. Dit recept ga ik zeker maken. In gebruik zeewierwrsps van Seamore, goed voor je vitamine K, of speltwraps van Ekoplaza. Die laatste beurt neutraal aan die andere wraps hangt zo’n n zurig luchtje

 17. Hoi Merel,
  Ik ben geen meisje maar de vader van en ga mijn meisje vanavond laten ophalen van het vliegveld. Deze wrap kan ze dan bij aankomst eten. Vraagje. Is het korianderblad wat je er bij stopt? Ziet er heerlijk uit. Zal er zelf ook een eten. Succes met jouw inspiraties.

 18. Het was een knapperige smakelijke beleving. Horen wat mijn dochter er van vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *