Zomerdagboek #8

laatstezomer

Welkom bij het laatste deel van mijn zomerdagboek! Het is vandaag 2 september en dat leek me een mooi moment om een einde te breien aan dat zomergevoel. Al wordt het nu natuurlijk nog een weekje heel mooi weer, maar goed, verder is de zomer wel een beetje voorbij. Maar wat een mooie zomer was het! Ongelooflijk. Het duurde zó lang, we hebben zóveel zonuren gehad en ik heb zóveel leuke dingen gedaan. Het lijkt me echt heel leuk om over een tijdje, als ik de herfst weer zat ben, door deze dagboekjes te bladeren en een beetje terug te verlangen naar die maanden juni, juli en augustus.

Een kleine disclaimer vooraf: de camera van mijn telefoon is nu officieel kapot, wat betekent dat ik geen enkele scherpe foto meer kan maken. Als je hier en daar een scherpe foto ziet, is dat omdat ik een telefoon van iemand anders heb geleend. Het wordt tijd voor iets nieuws!

Vorig weekend

laatstezomerdagboek1

Op vrijdag maakte ik een nieuw recept voor de Groene Meisjes, dat ergens in de loop van september online verschijnt. Het is het laatste deel in een samenwerking met Bonduelle, dus ik kan alvast verklappen dat het met een hoop groenten is. ’s Avonds ging ik met vriendinnen naar een feestje, kwam ik heel laat pas thuis (of eigenlijk heel vroeg, ik geloof dat ik om kwart over 5 ’s nachts in bed lag) en de volgende dag deed ik het daarom rustig aan, samen met Dirk Jan en Hannah. Lekker koffie drinken bij Coppi, beetje ontbijten, dat idee. ’s Avonds ging ik met Hannah naar Amsterdam, naar het concert van Justin Timberlake in de Ziggodome. Dat was heel erg tof. Zondag ontbeet ik buiten de deur, maar daar heb ik geen foto’s van en ’s middags ging ik met Dirk Jan naar de stad, omdat ik had bedacht dat ik mooie nieuwe blouses nodig had. Ik vond er twee bij COS en daar ben ik heel erg blij mee.

Maandag en dinsdag

Maandag had ik een druk dagje vol met werk en afspraken, maar daar heb ik geen foto’s van. ’s Avonds hing ik bij vriendin Julia op de bank, met frietjes en First Dates op tv. Heerlijk, zulke avonden.
Dinsdag haalde ik een deadline en ging ik ’s middags naar de bioscoop. We keken de docufilm over Grace Jones. Wat kan ik zeggen? Intense vrouw, wel. Heel bijzondere docu vond ik het. ’s Avonds aten we Thais op het Deliplein op Katendrecht – maar ook daar heb ik geen foto’s van. Wordt een beetje saai zo he? Oh wat erg, ik heb geen enkele foto van maandag en dinsdag. Sorry!

Woensdag en donderdag

laatstezomerdagboek2

Woensdag vertrok ik op tijd naar Nijmegen, waar ik met Dennis (de radiomaker en vriend met wie ik de laatste tijd veel heb samengewerkt) aan de slag ging met allerlei opnames. We zijn een paar uur bezig geweest en hebben onszelf daarna verplaatst naar Wally’s Groente Pop Up. Een leuk vega restaurantje aan de Oranjesingel. We dronken biertjes en aten onder andere nuggets gemaakt van kikkererwtentempeh. Erg lekker! (wij kozen ervoor om het bij wat borrelhapjes te houden, maar je kunt hier ook terecht voor ‘echte’ maaltijden)

Donderdagochtend had ik een controle in het ziekenhuis en kreeg ik te horen dat mijn loopgips eraf mocht en mijn krukken weg. YES! Natuurlijk betekent dat niet dat mijn enkel helemaal geheeld is of geen pijn meer doet, maar ik moet hem weer sterker gaan maken door er juist weer op te gaan lopen.
De arts vertelde me dat ik nog tot een half jaar wel pijn en zwellingen kan ervaren, dus ik weet wel dat ik geen gekke dingen moet doen, de komende maanden. Ook moet ik wennen aan het weer ‘zonder iets’ lopen, want ik ben bij iedere dwarse stoeptegel of iedere kiezelsteen die ik tegenkom bang om door mijn enkel te gaan. Als ik een paar uurtjes heb gelopen, is mijn voet weer heel gevoelig, dus daar moet ik gewoon rekening mee houden. Maar wat een vrijheid! Ik kan weer lopen en fietsen en ik red me prima. Ik merk wel dat mijn conditie echt behoorlijk verslechterd is, na een paar weken niet sporten en weinig lopen en fietsen. Maar dat komt wel weer goed. Volgende week pakken Hannah en ik het sporten voorzichtig weer op.

Vrijdag en zaterdag

laatstezomerdagboek3

Vrijdagochtend vertrok ik al vroeg naar Amsterdam, om iets heel leuks te gaan doen! Ik had namelijk met Jelle en Claire van Growthinkers afgesproken, voor opnames voor de Happinez (je weet wel, het magazine) podcast. De podcast heet ‘Het groene hart van…’ en ergens in oktober komt er dus een aflevering met mij. Grote eer en het was ook nog heel leuk om te doen!

Na de opnames bracht ik een bezoekje aan mijn favoriete winkel met duurzame mode: Geitenwollenwinkel in de Utrechtsestraat. Het is misschien maar goed dat ik niet meer in Amsterdam woon, anders kocht ik hier veel te vaak iets. Dit keer kocht ik een t-shirt en een trui, beide van biologische materialen en eerlijk geproduceerd. Ik ben mijn basisgarderobe een beetje aan het uitbreiden, met goede stukken (broeken, t-shirts, blouses) die lekker combineren. Dat lukt aardig :)

Vervolgens dronk ik koffie met vriendin Suus en haar dochter Roos en daarna doken we de speeltuin in. Ik vind het altijd heerlijk om tijd met deze twee vriendinnen door te brengen. Wat dat betreft is het dan weer heel jammer dat ik niet meer in Amsterdam woon. (en niet alleen vanwege Suus en Roos, maar ook omdat ik een paar andere mensen soms heel erg mis)

Maar terugkomen in Rotterdam is ook altijd weer fijn. ’s Avonds kwam Hannah eten en hingen we op de bank een beetje dom naar The Voice Senior te kijken. Mexicaanse salade en een biertje erbij, niks meer aan doen.

Zaterdag sliep ik uit en dronk ik koffie met Ilona, Wendy en Anne bij Harvest aan de Glashaven. We zaten lekker in het zonnetje buiten en toen kon ik me opeens even heel goed voorstellen hoe lekker het gaat zijn om straks in de herfstzon te zitten, met een vest en een sjaal aan en een warme haverlatte erbij. Ik kan niet wachten!

Dankjulliewel voor het lezen van mijn dagboekjes! Ik vond het heel erg leuk om jullie op deze manier bij mijn zomer te betrekken en ik hoop ook dat jullie het leuk vonden om het te lezen :) Tot snel en geniet ook een beetje van die herfst die er nu toch echt aan zit te komen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “Zomerdagboek #8

  1. Jeetje, nog wel een half jaar last van zwellingen kunnen hebben ?! Ik kan me voorstellen dat je dan van iedere losse stoeptegel schrikt, ja….
    Dat oranjekleurige pak, dat staat je echt fantastisch ! Gaaf !

    1. Ik ben ook een grote fan van dat oranjekleurige pak! Je staat er prachtig mee! Heel erg klassevol!

  2. Hi beeb!
    Oh, zo herkenbaar die angst voor elk kieselsteentje, of in mijn geval trampolines ofzo. Vreselijk!!! Maar fijn dat je zonder krukken en loopgips mag yaaay! Ziet er leuk uit allemaal!!! Je ziet er goed uit! Love je oranje pak.
    Xxx Jaimie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *