Avocado Salade

Er is een salade die ik zó lekker vind, dat ik hem iedere week wel een keer wil maken. Het is een zelfbedachte salade met veel fijngesneden veggies en een overheerlijke avocadodressing. Het is mijn ‘signature salad,’ en ik hoop dat ik er ooit heel beroemd mee word. Grapje natuurlijk. Het recept is ontzettend simpel en het kost ook nog eens heel weinig tijd. Deze salade geeft mij zo’n ‘clean’ gevoel. Ken je dat? Je denkt misschien: dit is iets voor de zomer. Maar geloof me, ook in de winter is deze salade een feestje!

Wat je nodig hebt

1 kleine courgette
2 wortels
1 rode paprika
2 stengels lente-ui
2 tomaten
sprouts, zoals alfalfa of brocolikiemen
1 avocado
1 handje pijnboompitten
olie
1 knoflookteentje
het sap van een halve citroen
peper en zout

Sinds kort eet ik praktisch alleen maar biologische groente en het is me opgevallen hoe ontzettend rijk van smaak deze salade wordt ten opzichte van wanneer je het maakt met niet-biologische groente. Maar uiteraard is dat een kwestie van smaak.

Wat je moet doen

1. Maak eerst de dressing. Hiervoor doe je een halve avocado, een half handje pijnboompitten, een scheutje olie, de knoflookteen, het sap van een halve citroen en wat peper en zout in de keukenmachine. Mix it! (ik denk dat een staafmixer ook zal werken) De dressing moet lekker zacht zijn. Proef tussendoor. Voeg naar smaak meer zout, citroen of knoflook toe.

2. Snijd alle groente, inclusief de andere helft van de avocado, in kleine stukjes en doe de groentemix in een grote schaal.

3. Top af met sprouts, de dressing en de rest van de pijnboompitten.

Deze overheerlijke salade is lekker om te eten met maistortilla’s, in grote slabladeren of met een broodje erbij. Ik vind deze salade lekker als bijgerecht, als lunch of als hoofdgerecht, maar in het laatste geval eet ik dan wel de hele schaal in mijn eentje leeg. Get your greens on baby!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Avocado Salade

  1. Ik maak ook wel eens avocadodressing, maar ik maak hem volgens mij veel dunner, lekker vloeibaar, en ik gebruik pistachenoten ipv pijnboompitten omdat ik dat zo’n lekkere combi vind.

  2. Vanavond geprobeerd en erg lekker!! Heb een handje gemengde noten in de salade gedaan, is ook lekkere variant :D bedankt voor de tip!

  3. Vanavond deze salade gemaakt. Mjam heerlijk. Een extra teentje knoflook toegevoegd…oven frietjes erbij gegeten. Een feestelijke maaltijd.

  4. Zojuist gemaakt en wat een heerlijk recept weer!! We hebben ervqn gesmuld! :)
    Ik had er ook nog kidneybonen doorheen gedaan, ook erg lekker!
    Bedankt weer!!

  5. Vanavond deze avocado-salade klaargemaakt als hoofdgerecht, met maïsbrood on the side. Op zich prima recept, maar ik merk dat ik gewoon meer van groenten-in-soepvorm geniet dan van groenten-in-saladevorm ;) De toevoeging van avocado bij alle andere groenten is wel echt een pré, zowel in de salade zelf als in de dressing. Bij de dressing is het wel oppassen met de hoeveelheid citroensap. Ik goot net een te grote scheut uit mijn citruspers met als gevolg dat de dressing voor mij eigenlijk net iets te zurig was.

  6. Hij is verrukkelijk! Zelfs mijn man vindt hem lekker en hij is een echte vleeseter! Ben benieuwd naar jullie andere recepten, deze houden we er in ieder geval in.

  7. Al een aantal recepten van jullie site uitgeprobeerd. Deze salade is er een van. Recepten vallen in de smaak bij mij en mijn familie. Dankzij jullie eten we af en toe vegetarisch of zelfs veganistisch!! Ook is de hele familie gek op de taarten en zoetigheid, vooral de raw-brownies en de carrotcake met dadels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>