Bloemkoolsoep

Gezonde romige (vegan) bloemkoolsoep. Deze soep is wat milder van smaak. Om het iets meer kick te geven top ik de soep af met currypoeder, paprikapoeder en peper.  Voor het romigste resultaat gebruikte in amandelmelk. Lees het hele recept op de blog
bloemkoolsoep1

Bloemkool is één van mijn lievelingsgroenten maar eigenlijk eet ik het alleen met tahini (zoals in dit recept). Ik maakte deze romige bloemkoolsoep en was super blij met het resultaat. Wist je dat bloemkool ook super gezond is? Er zit veel calcium en vitamine C in. Dus chop, chop… tijd om deze soep snel te maken!

bloemkoolsoep5

Ik kook en bak altijd graag met veel (pittige) kruiden. Deze soep is wat milder van smaak. Om het iets meer kick te geven top ik de soep af met currypoeder, paprikapoeder en peper.  Natuurlijk kan je de kruiden weglaten als je meer van de mildere smaken bent.

Voor het romigste resultaat gebruikte in amandelmelk maar de soep zal ongetwijfeld ook lekker zijn met (ongezoete) sojamelk, havermelk of speltmelk.

bloemkoolsoep4

Wat heb je nodig voor 3-4 kommen soep?

1 ui, gesneden
3 teentjes knoflook, gesneden
3 aardappels (250 gram), in stukken gesneden
1 middelgrote bloemkool, in middel grote roosjes
500 ml plantaardige melk zoals amandel of haver
500 ml groenten bouillon
paar flinke snuffen zout
paar flinken snuffen peper
currypoeder, topping
(gerookt) paprikapoeder, topping
verse tijm, topping
zonnebloempitten, topping
olijfolie, topping

Wat ga je doen?

1. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de uien voor 5 minuten.
2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee. Doe de aardappelen en bloemkool erbij en bak nog een minuutje.
3. Schenk de plantaardige melk en bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10-15 minuten koken totdat de bloemkool zacht is. (Vind je de soep nog te dun? Zet hem dan weer even op het vuur en laat iets indikken.)
4. Gebruik een staafmixer om de soep romig te maken.
5. Voeg flink wat peper en zout toe. Verdeel de soep over 3-4 kommen.
6. Garneer met de currypoeder, paprikapoeder, tijm, zonnebloempitten en olijfolie.

bloemkoolsoep8 bloemkoolsoep3 bloemkoolsoep9 bloemkoolsoep7 bloemkoolsoep6

In ben natuurlijk weer super nieuwsgierig naar wat jullie ervan vinden. Laat je het me weten op Instagram via #degroenemeisjes? Leuk! Eet smakelijk :) 

Deel deze post op:

Geschreven door: Jamie

41 gedachten over “Bloemkoolsoep

  1. Wat een leuk recept! Ik maak eigenlijk nooit bloemkoolsoep. Terwijl het prima kan! Ik ga hem zeker proberen met mijn eigen recept voor basisbouillon. Jamie, zo fijn dat je nog steeds blijft schrijven voor de groene meisjes!

  2. Hmm. Ziet er heerlijk uit. Ik ben niet zo’n fan van bloemkool, maar eet het vaak met tegenzin omdat het zo goed voor je is. Dit lijkt mij een geweldige oplossing om bloemkool lekker te laten smaken.

    Wat voor soort groentenboullion gebruik jij?

  3. Nou, als je na het zien van de foto’s geen bloemkoolsoep wil eten, weet ik het ook niet meer! Wat ziet dat er lekker uit!
    Ik kan altijd nieuwe soep-inspiratie gebruiken, dus dank je voor het fijne recept :)

  4. Dat zie er lekker uit. Het bloemkooltje ligt al te wachten dus ik kan het gelijk maken vandaag.
    Bedankt weer voor het recept.

  5. Mmmm, bloemkoolsoep is zo lekker! Maar meestal gaat er wat mis bij de verhoudingen en worden mijn soepjes zo waterig. Dus dit ga ik zeker eens proberen voor wat meer romigheid :)

  6. Hmm dat ziet er echt verrukkelijk uit!
    Ik vraag me alleen af, kan deze soep dienen als maaltijdsoep (als je bijv. 2 kommen per persoon aanhoudt)? Of zou je aanraden om er nog iets bij te serveren?

  7. Net klaargemaakt! Supergoed gelukt!! heel lekker!!!
    Wil: Ik ben wel eens benieuwd aarde combinatie met Tahine! Voeg je die op het laatste toe?

    Groene groetjes vanuit spanje!!

  8. Mennnnn, heerlijk!
    Ik heb de gewone aardappels gewisseld voor zoete, laurier en wat nootmuskaat toegevoegd. Maar het recept heeft absoluut niets meer nodig. Bizar eenvoudig en een perfecte bestemming voor mijn restje bloemkool.

  9. Eet bijna nooit bloemkool, soms in een curry. Niet omdat ik het niet lust, maar meer omdat ik broccoli lekkerder vind. Maar deze ga ik zeker een keer proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>