Boekreview + winactie: Opgeruimd!

IMG_2496

Sinds december 2014 houden wij ons bezig met een groot Opruimproject.* In de afgelopen weken hebben we ongelooflijk veel spullen weggedaan, weggegeven, opgeruimd, schoongemaakt, verplaatst en ga zo maar door. Op een gegeven moment kun je geen spullen meer zien, geloof ons maar. Om toch nog een beetje gemotiveerd te blijven, lazen we het inspirerende boek Opgeruimd! van Marie Kondo. Persoonlijk hadden wij nog nooit van Marie Kondo gehoord, maar ze blijkt een wereldberoemde opruimspecialist uit Japan te zijn. Als er íemand veel van opruimen weet, dan is het Marie. We lazen haar boek en waren diep onder de indruk. Spoiler: we mogen twee exemplaren van het boek weggeven!

Marie Kondo

IMG_2498

Voordat we over het boek beginnen, eerst wat info over wie Marie Kondo is. Zoals we hierboven als schreven is ze een opruimspecialist uit Japan. Op de achterkant van het boek staat: “Japans opruimgoeroe bij uitstek, een strijdster in de oorlog tegen rommel.” Dit moet je natuurlijk niet ál te serieus nemen, maar als je dit boek hebt gelezen, weet ik zeker dat je je helemaal in deze omschrijving van Marie kunt vinden. Marie houdt zich al sinds dat ze heel jong is met opruimen bezig. Al op de basisschool greep ze iedere gelegenheid om op te ruimen aan. Werden er taken verdeeld in de klas en kreeg ze de kans om ‘hoofd opruimdienst’ te worden, dan greep ze hem. Ook thuis vond ze het heerlijk om alle kamers in het huis door te spitten, op zoek naar manieren om alles netjes te krijgen. Best wel eigenaardig, voor een jong meisje. Ergens in het boek schrijft Marie dan ook dat ze niet weet of zij altijd een even gezonde houding tegenover rommel heeft gehad, maar dat ze het later gelukkig positief is gaan gebruiken door anderen te helpen.

Jaarlijks helpt Marie tientallen mensen bij het opruimen en organizen van hun huizen. In het boek lees je enkele succesverhalen: een vrouw die in één opruim ronde maar liefst 250 vuilniszakken vol met spullen wegdeed en cliënten die nooit meer op een herhaalafspraak hoeven te komen, omdat Marie’s methode zo effectief is dat het voor de rest van je leven werkt. Marie wordt wereldwijd ingevlogen om overal en nergens workshops en seminairs te houden – allemaal over opruimen. Bijzonder toch, als je hier je beroep van weet te maken?

Opgeruimd!

IMG_2499

Dan over het boek. Om kort te gaan: dit boek móét je lezen als je 1) niet weet hoe je het opruimen moet aanpakken of het 2) het opruimen niet meer ziet zitten of 3) het niet kunt volhouden om je huis netjes te houden. Het is ongelooflijk inspirerend en Marie geeft heel veel bruikbare tips.

IMG_2500

Om wat meer informatie te geven: het boek is opgedeeld in verschillende onderwerpen. Hoe komt het dat ik mijn huis niet netjes kan houden? Hoe moet ik beginnen? Hoe houd ik het vol? Waarom zou ik mijn huis moeten opruimen? Wat doet een opgeruimd huis (en een opgeruimde garderobe) met mij? Marie beschrijft het allemaal in zeer begrijpelijke taal, met hier en daar wat humor en op een vriendelijke toon. Maar let op, soms is Marie ook een beetje streng. Dat mag ook wel, want het is best een pittig project om aan te beginnen en daar heb je discipline voor nodig.

We gaan je inhoudelijk niet teveel vertellen over Marie’s methodes en aanpak, want dan hoeven jullie het boek niet meer te lezen. In het kort kunnen we zeggen dat een paar dingen ons heel erg hebben geïnspireerd. Zoals bijvoorbeeld het feit dat Marie spullen echt bekijkt als dingen met een ziel. Dat klinkt je misschien een beetje ‘Japans’ in de oren, maar als je je daar even overheen zet, komt het echt bij je binnen. Marie vindt dat je je spullen moet eren en dat je ze de zorg moet geven die ze verdienen. Ook vindt ze dat je alleen spullen en kleding zou moeten hebben die je écht een goed gevoel geven. Spullen die je geen goed gevoel geven, zijn blijkbaar niet de moeite waard om te houden. Vonden we ook mooi. Verder gelooft Marie absoluut niet in populaire opruimtrends als: koop een mandje voor dit, een mandje voor dat. Ze denkt dat je met de spullen die je al hebt genoeg orde kunt scheppen in huis. Zo kunnen we nog veel meer dingen opnoemen, maar dan zeggen we nogmaals: dat zou zonde zijn, want Marie kan dit alles veel overtuigender overbrengen, dus je moet het boek gewoon lezen!

Opgeruimd! kost €18,95 en is onder andere hier te koop.

Winactie – GESLOTEN

Uitgeverij A.W. Bruna is zo goed om 2 exemplaren te verloten onder onze lezers. Dat vinden wij nou tof, want we hebben in jullie reacties onder onze opruimartikelen gelezen dat veel mensen ook willen beginnen met opruimen, maar niet goed weten hoe dit aangepakt moet worden. We zijn blij dat we zo toch een beetje kunnen helpen.

We zouden het te gek vinden als je ons zou willen volgen op Bloglovin, zodat je geen update van onze kant meer mist! Ook is het natuurlijk superlief van je als je het bericht op onze Groene Meisjes Facebookpagina zou willen delen met je vrienden en familie, zodat zij er ook iets aan kunnen hebben. Laat je hieronder een berichtje achter om te laten weten dat je meedoet aan de winactie? Thanks!

*Wil je meer weten over ons Opruimproject? In dit artikel gaven we jullie een tussenstand.

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

201 gedachten over “Boekreview + winactie: Opgeruimd!

 1. Weeeeer een leuke winactie!!
  Had ook nog niet van haar gehoord… Moet eerlijk bekennen dat ik wel in categorie 3 pas: huis-blijft-maar-niet-opgeruimd

 2. ik doe dolgraag mee aan deze actie. Mijn leven/huis mag ook nodig weer eens goed opgeruimd worden. Je voelt je dan zoveel beter,meer overzicht en meer energie. Dat kan ik gebruiken met een klein kindje.

 3. Ik doe mee! Heb jullie berichtje gedeeld en volg uiteraard al op bloglovin (calendulaweb).
  Super die opruimacties, ik wil er ook heel graag aan beginnen met mijn spullen verspreid over drie huizen (achtergebleven bij mn ouders en grootouders tijdens verhuis aangezien mijn huis te klein is) maar weet niet hoe ik het moet aanpakken.

 4. Oh wat zou dat boek hier welkom zijn. We beginnen hier altijd enthousiast aan type nummer 1, vervolgens zijn weer halverwege en belanden we bij type 2 en en paart dagen later zijn we weer type 1 en uiteindelijk worden weer type 3 en zo blijven we in de cirkel hangen. Dit boek zou ons dus heel goed helpen om uit deze cirkel te komen en door goed opgeruimd te zijn. Rust n huis te brengen voor onszelf maar zeker ook voor onze kinderen.

 5. ik ben heel benieuwd naar haar boek! het lijkt me zo fijn om een goed opruimsysteem te hebben zodat het met iets minder moeite ook opgeruimd blijft. nu moet ik iedere week weer opnieuw beginnen :( ik heb wel al veel dingen weggedaan maar er moeten nog veel meer spullen naar de kringloop!

 6. Graag doe ik mee aan de winactie. De laatste jaren is ons huis langzaamaan dicht gegroeid met spullen. Ik moet nodig gaan ruimen! Maar waar moet ik beginnen?

 7. Dit zou nou echt een boek voor mij zijn. Uit een test kwam namelijk uit dat ik word gekenmerkt als sloddervos. Een mooi moment om hier verandering in aan te brengen.

 8. Ooo I need this in my life! Op onze 40m2 is het creatief zijn met opbergen. We hebben gewoon teveel spullen! Zo wordt bijvoorbeeld de keukentafel ook gebruikt als opbergplek. Zoveel onrust:(

 9. Dit boek zou wel eens dé oplossing kunnen zijn voor het ‘hoe-wordt-ons-huis-zo-snel-een-zooitje’ probleem van mij en mijn vriend :’) Ik doe dus graag mee met de winactie!

 10. Ben zelf ook sinds een aantal weken druk bezig met ‘declutteren’
  Maar wat doe je met een huisgenoot die zich goed voelt tussen al zijn rommel, die niet kan loslaten? Want tot nu toe werkt mijn opruimactie niet echt aanstekelijk.

 11. Dit lijkt me echt een heel handig boek, ik doe mee!
  Meestal begin ik wel aan het opruimren maar zie ik het halverwege niet meer zitten en gooi ik alles in een kast. Niet echt de bedoeling…

 12. Dat boek zou echt tot zijn recht komen bij mij. Ik kan geen kasten netjes houden en mijn man de vloer niet. Stapels boeken en spullen. Word er echt gillend gek van!

 13. Wat een superboek! Met een kleine van 2 jaar met teveel kleertjes en speelgoed, manlief die van alles verzameld en dan ook nog een huis met weinig bergruimte, staan we open voor alle opruimtips en wat rust in ons huis te krijgen :-)

 14. Leuk! Ik wil graag meedoen, ik hou van een opgeruimd huis en tips daarvoor zijn altijd welkom natuurlijk :) en misschien kan ik mijn zusje er ook nog wat tips uit meegeven, want die heeft een absolute hekel aan opruimen ;)

 15. Ooooo jaaaa! ☺ Ik hou heel erg van n opgeruimd huis,t geeft echt rust in mn hoofd.t Probleem is, het lukt me maar niet. Iedere keer als ik opruim staat t een week later weer vol spullen. Om maar niet te spreken van kast deurtjes waarachter vanalles verstopt zit… Héél graag dus!

 16. Maakt niet uit of ik win of niet. dit boek moet ik hebbuh, maar scheelt natuurlijk een centje als we winnen he. New semester van de academie en ik wil en zeg dat ik mijn woonkamer om ga bouwen tot atelier. Ik heb nog even een extra push nodig om op te ruimen als een malle. Fijne dag iedereen!

 17. Wauw, ik wil dit boek echt zo ontzettend graag! Had er al veel over gehoord in de Engelstalige opruimwereld en ben echt heel benieuwd. Erg blij dat er nu een Nederlandse vertaling is. Ik volg jullie al op bloglovin en zal zo even naar Facebook gaan. Bedankt!

 18. we gaan binnenkort ons huis te koop zetten en dat betekent dat we 16 jaar lang verzamelde spullen moeten opruimen. Wat een klus. Vooral de zolder. Dus kan wel wat inspiratie gebruiken zeg maar :-)

 19. Het boek staat op mijn verlanglijstje, zou tof zijn om hem te winnen.

  P.S het lijkt elke dag feest bij jullie met al die winacties! Ga zo door!

 20. Opruimen werkt voor mij als pure ontspanning. Ik kan me echt opgeruimd voelen in mijn hoofd als in huis alles netjes is. Zou dolgraag kans maken op dit boek!
  Ik volg jullie op Bloglovin en like dit bericht.

 21. Ik heb een klein huis en het begint er nu een beetje uit te zien als een huis van die “hoarders” waar ze dagen mee bezig zijn om een pad te maken om door het huis te komen. Dus hulp bij opruimen zou niet overbodig zijn.

 22. Oh dit lijkt me een heel fijn boek! Het lijkt wel of ik continue aan het opruimen ben, ergens gaat er iets niet goed, Hulp zou heel erg welkom zijn!

 23. Dit lijkt mij een heel nuttig boek. En aangezien ik altijd maar probeer op te ruimen en het nooit echt goed lukt…. kan ik wel wat tips uit dit boek gebruiken. LEUK! Ik doe mee :)

 24. wat een leuk idee om zo twee mensen te helpen bij het opruimen. Ook ik houd me aanbevolen…al bijna met pensioen en het is me nog nooit voor langere tijd gelukt mijn huis heel netjes te hebben.

 25. Ja, dit boek wil ik heeeeel graag winnen. Ben al best goed op weg,maar ook moet er nog heel veel gebeuren,dus een ruggesteun is meer dan welkom!

 26. Wauw, dit boek zou voor mij een geschenk uit de hemel zijn! Je wil niet weten hoe vaak ik al niet ‘systemen’ heb bedacht om dingen in huis op te ruimen en opgeruimd te houden. Als ik hem niet win zet ik hem sowieso op m’n verlanglijstje! :-D

 27. Ik had het boek al eens ergens gespot, maar enkel in het Engels. Toen al had ik het gedeeld met enkele vriendinnen. Omdat ze weten dat ik graag opruim maar er toch niet altijd de tijd voor vind. Omdat omruimen ervoor zorgt dat de chaos in mijn hooft gaat liggen. Ik ben heel benieuwd naar het deel over de ziel van dingen, met andere woorden: ik zou heel erg blij zijn moest ik dit boek winnen. Hopelijk maak ik kans als Belgje :-).

 28. Hoe geweldig klinkt dit… alleen het idee al dat een echt opgeruimd huis mogelijk zal zijn. Als hardnekkig rommelige vrouw ben ik getrouwd met een nog rommeligere man en wij kregen, o wat geen verrassing, twee erg rommelige kinderen.

  Ik scoor hoor op alle punten
  1) niet weet hoe je het opruimen moet aanpakken
  “Dit lelijke vaasje kreeg ik van een heel lief mens.” “Ik heb hier 3 exemplaren van, maar er kunnen er natuurlijk altijd twee stuk gaan.”

  2) het opruimen niet meer ziet zitten
  Na een erg lange heftige periode is het huis helemaal volgelopen met zooi. En als ik vol zeg, betekent dat niet dat er alleen niets meer bij past op zolder achter de schotten :/

  3) het niet kunt volhouden om je huis netjes te houden.
  En die eenzame stukjes waar de rommel was teruggedrongen (lees: opgeschoven naar andere zones meer buiten het zicht) blijven telkens opnieuw rommel aanzuigen.

  Met de terugkeer van de energie, vermenigvuldigd met lentekriebels (die zullen toch binnenkort wel komen?!) in de juiste richting gestuwd door de wijze raad van Marie zie ik mij in een oase van rust en ruimte terecht komen. Uiteindelijk dan :)

 29. Dit is wel een boek voor mij :’) Sinds ik op mijn zelf ben wonen ben ik echt de controle over het opruimen kwijtgeraakt.Best vreemd aangezien ik voorheen altijd super netjes was. Vooral het zinnetje ‘hoe begin ik eraan’ herken ik heel erg. Oftewel ik doe graag mee!

 30. MOrgen is mijn lieve vriend jarig en we kampen al jaren met spullen die stiekum ons huis binnen sluipen! Het zou een verlossing zijn hoe om te gaan, met dat soort hardnekkige zooi.

 31. Ohhh dit boek zou zooo welkom zijn. Ik wil al zo lang opruimen in ons huis maar ik weet niet waar ik moet beginnen. In al die jaren en 3 kids later hebben wij zoooveel!! Help! ;)

 32. Wat een inspirerend boek lijkt me dit! Zelf heb ik al een heerlijk opgeruimd huis, maar ik wil voor mezelf beginnen als organizer, spannend! Dan gebruik ik het boek dus niet alleen voor mezelf, maar ook voor een hoop anderen :)

 33. Wat een geweldig boek. Ik doe elke keer weer een poging om het opgeruimder te krijgen. Maar op een of andere manier lijkt het na een tijdje weer voller dan voorheen :-(

 34. EHBO! Eerste Hulp Bij Opruimen, dat heb ik hard nodig. Fijn om ook eens een andere aanpak te lezen, want ik kan inderdaad geen afscheid nemen van fijne spullen. Ik ben heel benieuwd naar alle tips en trucs :-)

 35. Oh wat hebben wij dit boek nodig :-D We hebben een klein eensgezinswoninkje, met twee slaapkamr en het tweede kind is op komst. We zijn al hard bezig met opruimen, en we moeten wel slim nadenken over onze ruimte. Maar we zijn allebei wel een beetje sloddervossen, het bijhouden is zoo moeilijk. We kunnen wel wat hulp gebruiken :-)

 36. Graag doe ik mee met deze winactie, niet voor mezelf, maar voor m’n moeder. Heb al vanalles geprobeerd om haar te helpen met opruimen, dit boek lijkt op haar lijf geschreven te zijn.!

 37. Een boek wat ik hard nodig heb, want ik maak een potje van het huisouden!
  Ik manage n mijn uppie het gezin en huishouden, heb een drukke baan en zit in het laatste jaar van een pittige studie. Het huishouden is de sluitpost en dat is te zien. Ik weet gewoon niet meer waar te beginnen…. Hulp is welkom!

 38. Als ik het niet win, koop ik het boek. Kom gewoon niet aan mijn hobby’s toe, omdat het in mijn huis niet opgeruimd is. Heb al een miljoen mandjes, die ik nu dus ook moet opruimen ha ha………….
  Bedankt voor de tip!

 39. Lijkt me een heel leuk boek.
  Ik doe graag mee en volg jullie via Bloglovin en heb de actie ook geliked & geshared op Facebook.

 40. Wat leuk! En zeeeer nodig! Ik ben al steeds bezig met opruimen, zooitjes weg doen… Maar er zit totaal geen systeem in. En met een babytje verzamel je best veel haha.
  Ik volg jullie via Bloglovin en Instagram, helaas niet via Facebook, daar doe ik niet zo veel meer mee.

 41. Dit boek zou ik nou heel graag winnen. Niet omdat mijn huis nou zo opgeruimd moet worden, dat is het al redelijk. Ik wil het boek graag winnen omdat ik veel bezig ben met minimaliseren en daardoor maakt het idee van spullen met een ziel me heel nieuwsgierig.
  Overigens kan ik ook ruilen, ik ben nog al gek op opruim/schoonmaakboeken en heb er nog een aantal liggen die een nieuwe eigenaar zoeken :)

 42. Kunnen jullie gedachten lezen? Ik ben al een jaar aan het uitvogelen hoe ik mijn huis opgeruimder,prikkel armer en beter ingedeeld te hebben. Zeker met onze dreumes van bijna een jaar, die meer ruimte wil om lekker te ontdekken. En ik kom er niet uit. Ik heb echt hulp nodig.

 43. Dit boek lijkt me heel erg nuttig. Ik ben wel eens begonnen met systemen zoals bijv. flylady, maar het echte opruimen heb ik nog steeds niet onder de knie. En reken maar dat het dingen kwijt zijn, niet weten waar je moet beginnen en het hopeloze gevoel dat het na 5 minuten toch weer een zooi is veel tijd, frustratie en energie kosten. Ik ding dus graag mee!

 44. Ja (spring op en neer)!!! Dit is echt wat voor mij!
  Ik heb een rommelig huis maar houd zo van opgeruimd!
  Ik houd ervan om resultaat te zien in mijn huis, huis en hoofd leegmaken en dat het effectief opgeruimd is!
  Dit boek wil ik heel graag hebben! Als ik deze niet win dan vraag ik hem voor mn verjaardag.
  Fijne dag!!
  Denise

 45. Ik ben zo blij met dit artikel, wat blijkt : Ik ben gelukkig niet de enige die niet weet hoe aan te pakken. Ik woon in een klein dorp, en als je dan je kind bij een vriendje of vriendinnetje moet ophalen dan is het bij die andere zo schoon en spik en span echt dat je er bijna bang van word en dan werken ze ook nog. pfffffff I need help.

 46. Jaaaaa! Een opgeruimd huisje, geeft een opgeruimd hoofdje. Ik waag heel graag een kansje, lijkt mij super, en ik ben heel nieuwsgierig naar het boek en de tips die erin gegeven worden. Ik doe zeker weten mee!

 47. Ik heb een spierziekte, mijn mobiliteit wordt steeds slechter. Om het mezelf makkelijker te maken en goed uit de voeten te kunnen met stok en rollator moet ik flink aan de bak qua opruimen en weggooien. Dat boek komt daarbij vast heeeeel goed van pas!

 48. Jaaa ik zou dat boek wel willen winnen ! Ik woon in een heel klein appartementje in Parijs dus kan zeker wel tips gebruiken om al mijn spullen zo goed mogelijk op te ruimen. Net als veel andere lezers, als ik hem niet win, bestel ik hem denk ik alsnog :D .

 49. Ook ik hou me aanbevolen voor dit boek. Het zou een enorme steun kunnen zijn, aangezien ik ook niet weet waar te beginnen. Ik begin wel, maar daal steeds weer af.

 50. Bloglovin is super! Daarmee hou ik mijn hoofd qua artikelen van bloggers super opgeruimd. Nu de rest nog ;) Ik doe graag mee met de winactie!!

 51. ik ben moeder van 4 jongens, ik pas in alle 3 de categorieën en als er meer categorieën zijn pas ik daar ook in! Als er 1 kamer netjes is, is er in de rest van het huis chaos

 52. De voorjaarskriebels hebben hier al genadeloos toegeslagen. Lees: de zolder is opgeruimd én ik heb mijn middelste jong volwassene de schuur in gejaagd. Daar had hij er een puinhoop van gemaakt ;-)
  Met een beetje hulp van zijn mams ging het ‘vanzelf’. Nu de rest van het huis nog …

 53. Oh, hoe fijn zou dit boek in mijn leven zijn! Rust en orde in huis? Nee. Rust en orde in mijn hoofd? Al helemaal niet! En dan moet ik ook nog eens zien te solliciteren. Een taak dat niet voor mij is weggelegd. Met die boek de bezem erdoorheen halen lijkt me fantastisch, zodat ik weer wat verder op weg geholpen ben!

  PS. Ik volg jullie natuurlijk al hartstikke overal! ;)

 54. Wat een fijn boek lijkt mij dit. Allemaal zo herkenbaar. Al die vragen heb ik ook. Ik ben sinds eind vorig jaar begonnen met opruimen, maar er lijkt geen eind aan te komen. Volgens mij ben ik meer bezig met het verplaatsen van spullen, hi hi. Ik krijg het maar niet opgeruimd en kan nog wel wat tips gebruiken. Er zijn al 155 boeken verdwenen uit de boekenkast, maar voor dit boek maak ik graag een plek vrij.

 55. aaah wat tof! Ik doe graag mee! Heb een hele poos in een dip gezeten waardoor ik veel kleding en spullen kocht.. nu ben ik eindelijk van de dip af en zit ik met al die spullen in een rommelig huis.. CHAOS!

 56. Ik ben super benieuwd naar het boek, maar ik denk dat ik het gewoon in de bib ga zoeken. Op die manier moet ik alvast geen plaatsje zoeken voor het boek. ;)

 57. Oo dit boek wil ik heel graag winnen! Ik heb mijn Facebookpagina alleen al “opgeruimd” dus kan het daarop niet delen maar dat weerhoudt me niet om een gokje te wagen… Hopelijk maak ik zo ook een kans?

 58. Zou dit dan eindelijk een eind maken aan mijn strijd tegen mijn rommelige zelf? Hoe ouder ik word hoe meer ik mij ga irriteren aan mijn rommeligheid. Tussen mijn lijst met goede voornemens staat ook dat ik iedere dag een halfuur op moet ruimen zodat ik in ieder geval met goed fatsoen onverwacht en verwacht bezoek kan ontvangen. Dit helpt al een beetje, maar ik mis nog een systeem en ik denk dat ik daar dit boek voor nodig heb. Dus ik doe mee!

 59. Wat een leuke winactie! Ik zelf denk dat ik in categorie 3 zit. Ik probeer wel steeds op te ruimen maar het ziet er toch altijd best wel snel heel rommelig uit; geen idee hoe dat komt :D Dat boekje zou ik erg handig vinden :)

 60. Mijn scheiding was de start voor het opruimen, maar nu begint de klad er een beetje in te komen. Zou super zijn weer een hernieuwde “opruimenergie” vinden!

 61. Dit is nu al de derde keer dat ik dit boek tegenkom vandaag. Zou het een teken zijn? Ik kan een beetje (of veel) hulp bij opruimen/organiseren goed gebruiken voor onze woonkamer van 20m2 die ook dienst doet als hobbykamer, wasruimte en knutselhok…

 62. Ooooh, dit boek zou ik zo goed kunnen gebruiken! Ik ben met zwangerschapsverlof en wil het hele huis door om ruimte te maken voor onze gezinsuitbreiding (we wonen nogal klein). Ik ben erg goed in herorganiseren, maar nog niet zo goed in weg doen. Ik volg via BlogLovin maar heb geen Facebook (meer).

 63. Ook ik ben al tijden bezig met opruimen in mijn kleine huisje. Ik kan wel wat goede tips en inspiratie gebruiken. Hopelijk is mijn casa spoedig lente-proof. Een leeg en opgeruimd huis betekent rust en ruimte voor nieuwe mogelijkheden in je hoofd maar ook in je lichaam. Eruit met de ballast. De bezem er doorheen. Ik heb er zin in – snel de tips uit dit boek lezen zodat ik als een echte pro ad slag kan. Ik doe graag mee aan deze leuke actie!

 64. Jaaaaa, dit boek komt als geroepen. Al tijden wil ik mijn huis eens grondig onder handen nemen wat betreft, maar iedere keer moet ik ‘hoognodig’ iets anders doen of ruim ik alleen het allergemakkelijkste op…..en die taken zijn inmiddels wel klaar ;)
  Ik heb even wat tips en een schop onder mijn kont nodig en hopelijk kan dat boek mij dat geven!

 65. Binnen enkele maanden verhuis ik naar een eigen stulpje, en ik heb veel te veel spullen waar ik geen afstand kan doen. Ik slaag er steeds minder in orde te houden, dus dit boek zou wel eens mijn ultieme redding kunnen zijn ;-)

 66. Ik denk dat ik dit boek zou moeten winnen omdat ik het eigenlijk helemaal niet wil winnen! ik heb een hekel aan opruimen, kreeg op mijn vijfde het boek ‘sloddervossen’ kado, op mijn zesde het boek ‘Floddertje’ en ben 22 jaar later nog niet veel veranderd. gelukkig is mijn humeur meestal wel opgeruimd :D

 67. Ik begon in oktober met opruimen maar ben onderweg echt vast geraakt. Dus een beetje inspiratie en motivatie kan ik wel gebruiken! Ik doe dus lekker mee met de winactie!

 68. Wat leuk dat jullie dit boek mogen weggeven! Ik zag laatst een kort filmpje met Marie Kondo op Youtube, heel mooi om te zien. Ik doe graag mee met de winactie, ik zitten midden in mijn opruimproject en kan zeker nog extra inspiratie gebruiken.

 69. Yeah! Dat zou mooi zijn als ik er een win! Ik verzand in waar te beginnen, kleine stapjes (kaizen) en struisvogelgedrag. Help! de video’s op youtube zijn ook de moeite waard, maar ja, in het japans he. Ik zie door het aanbod op opruimlectuur het bos (de oplossing) niet meer, misschien dat Marie Kondo mij kan helpen.

 70. Ik doe heel graag mee! SInds jullie zijn gestart met jullie opruiming ben ik ook al aan het kijken wat er allemaal minder kan. Merk alleen dat ik het ook wel spannend vind (en moeilijk) om dingen weg te doen. Wat nou als je spijt krijgt of het toch weer kunt gebruiken. Hopelijk geeft het boek goede tips om hiermee om te gaan :D

 71. Oe dit klinkt als een heel interessant boek! Hoewel meer boeken natuurlijk niet zo in de ik-wil-opruimen-en-minder-spullen-strategie passen, maak ik voor deze graag een uitzondering :) ben de afgelopen maanden net als jullie aan het grote opruimen begonnen, maar na de 1e ronde spullen weggedaan te hebben wordt het al een stuk lastiger. Tips zijn welkom!

 72. Wauw geweldige actie! :)
  Elke dag neem ik wel een kijkje op jullie blog voor nieuwe posts of lekkere recepten; mbv bloglovin’
  Ook jullie opruimproject heb ik nauw gevolgd, ik ben zelf zelfs aan de slag gegaan!
  Het idee dat alles lekker opgeruimd en overzichtelijk is in een drukke periode is zo fijn..
  Daarom lijkt het me een ontzettend interessant boek!

  x Fenna

 73. Ik ben zeer benieuwd naar dit boek, en doe daarom graag mee met de winactie. Ik probeer en ben al een jaar bezig met te minimaliseren, ik krijg alleen mijn impulsen nog niet helemaal onder bedwang. Dus mijn bezit minimaliseert, maar niet heel snel. Ik ben op zoek naar iets wat helpt de switch in mijn hoofd echt om te zetten.

 74. Hoi! Een super-actie dit, ik doe graag mee :). Ik ben altijd best wel slecht geweest in het wegdoen van spullen (het type “bewaart ieder concertkaartje en bonnetjes van vakanties”) en pas sinds de afgelopen tijd ben ik er bewust mee bezig (mede dankzij jullie artikelen erover!). Ik merk hoe ontzettend veel rust het oplevert in mijn hoofd om minder spullen te hebben en minder met die bezittingen bezig te zijn. Ik kan beter opruimen/wegdoen dan vroeger, maar ik ben er zeker nog niet. Ik denk dat dit boek een goede inspiratie zou zijn voor mij om nog veel meer weg te doen en een gezondere relatie met spullen te krijgen. Bovendien is het ook wel fijn om wat mobieler te zijn (als in: minder spullen hoeven meesjouwen) als studentje :).

 75. Aangezien wij gaan verhuizen uit een eengezinswoning waar we met z’n 5en gewoond hebben (en dus ook nog spullen van 5 personen nog aanwezig zijn) naar een appartement met minder opbergruimte zijn we noodgedwongen erg aan het opruimen.
  Ik vind het zond dom dingen gewoon weg te gooien en ben blij als ik er iemand anders een plezier mee kan doen.
  Dus goed bezig, maar kan altijd beter, dus ben benieuwd naar haar tips.

 76. Oeh, dit boek zou hier goed van pas komen!! Ik ben bezig met een fikse uitmestronde, maar loop telkens vast omdat het veel is en ik toch nog moeite blijf hebben om afscheid te nemen van spullen. Inspiratie om door te gaan is dus zeer welkom… Groetjes Yvette (PS. uiteraard volg ik jullie al eeuwen op Bloglovin’;-) )

 77. Pfoe, die kan ik wel gebruiken! Ik erger me kapot aan al onze spullen maar weet niet zo goed waar ik moet beginnen. En daar komt bij dat sinds ik een vliering/zoldertje heb, mijn ouders ook steeds spullen van vroeger meegeven wat ik maar zo snel mogelijk weg stop… Maar allemaal extra gedoe, zeker als we weer gaan verhuizen!

 78. Ik doe graag aan deze win aktie mee! Maar geef het boekje aan mijn zus. Zij is aan het minimaliseren, maar volgens mij zou het goed voor haar zijn eens te lezen hoe je ook orde kan scheppen zonder gewoon alles weg te doen. En als ze het boekje uit heeft, zou ik het ook zelf kunnen gebruiken.

 79. In april verhuis ik van de grote stad naar een ecologische woongemeenschap. Een perfecte gelegenheid om mijn bezittingen door te kammen, ook omdat ik kleiner kom te wonen. Ik heb al veel goeds over Marie Kondo gelezen, ben razend benieuwd en doe dus graag mee aan de winactie! Ik volg jullie via facebook en via de leeslijst op mijn blog.

 80. Hallo Merel en Jamie, Wat een goede actie! Ik doe graag mee, want we hebben een hele kamer die zo vol staat dat echt ruimen de enige remedie is. Groetjes Leny

 81. Ik wil ook erg graag kans maken op een boek, want dit lijkt me echt heel interessant om te lezen! Helemaal omdat ik al een lange tijd met het onderwerp bezig ben.

 82. OMG, ja, ja, ja. Ik doe mee :)
  Ik volg sinds een paar jaar apartmenttherapy en die hebben ook om de haverklap opruim artikelen, die ik vervolgens grondig doorlees alvorens ze nooit toe te passen. Ik ben nu sinds het begin van de maand bezig om de boel uit te mesten (wat doe je met een sapjesmaker wanneer je er hartstikke geconstipeerd van wordt? Juist ja, weg ermee!) en het bevalt me prima. Het probleem is dat de overgebleven rommel, en dan vooral mijn boekenkast, nog steeds niet organiseerbaar zijn omdat ik ze continue tot een grote chaos schep. Kortom, ik zou het erg cool vinden als ik een van deze twee boeken zou mogen winnen en zal er zeker gebruik van maken :D x

 83. Het lijkt me een feest om te leren hoe ik mijn katoenen onderbroeken in origamistijl kan opvouwen; wordt het de kraanvogel die voor ruimtebesparing zorgt? Zal ik eindelijk die rok zonder ziel wegbrengen naar de Kringloop? Ik ben erg nieuwsgierig naar de Japanse opruimbenadering, want momenteel is het een bende van jewelste.

 84. 2014 ben ik begonnen met opruimen van woonkamer + meubels op andere plek zetten.
  en de kleding kast uitgezocht,
  nu is vooral de zolder aan de beurt om mijn creatieve werk goed op te ruimen, zodat ik als ik zin heb om creatief bezig te zijn makkelijker kan pakken
  en weet waar het ligt.

  zo boek is welkom bij mij thuis, zodat ik op andere manier kan opruimen.
  wat opgeruimd is ook netjes te houden, want dat lukt vaak nog niet dan ligt het weer paar dagen overal.

 85. Ik zou hem heel graag willen winnen, omdat ik zoveel heb opgeruimd, dat ik er even doorheen zit. Ik kan wel een boost gebruiken. Nadat ik hem zelf heb gelezen zou ik hem ook nog aan mijn moeder in bruikleen geven, want het huis van mijn ouders… ja, dat kan wel een flinke opruimbeurt gebruiken. Niet dat het een rommel is, maar ze hebben zo. veel. spullen! Niet nodig en niet normaal eigenlijk.

 86. Ik doe graag mee ,kan het gebruiken ;) sinds de dochter terug thuis is komen wonen is het een grote chaos.
  niet alleen het huishouden en kasten en laden,maar de sfeer heeft ook een beetje opruim nodig denk ik .We leven terug meer gespannen dan ontspannen

 87. Wat een supergave winactie weer! Jullie zijn echt top meiden! Zo heerlijk om dingen van jullie te lezen en te maken. Ik ben benieuwd hoe efficiënt je het opruimen kunt maken. Het is niet zo’n favoriete bezigheid, maar het moet gebeuren, maar dit boek gaat er verandering in brengen! Ik schaam me namelijk dood voor mijn slaapkamer. Het ligt helemaal vol. Ik durf niet zo goed iets weg te gooien.

 88. Ben heel vlijtig begonnen, eerst met het opruimen van mijn slaapkamer. Ik heb drie dekens en een dekbed weggegeven, zeven zakken met textiel weg gedaan (tafellakens, oude dekbedhoezen, kleding e.d.) en nog wat dozen met rommel naar de kringloop gebracht. De rest (ja, er was nog een rest …) heb ik op de overloop gezet. Die staat nu helemaal vol, en nu weet ik niet meer goed hoe ik verder moet. De lege slaapkamer geeft me een supergoed gevoel, maar dat is weg zodra ik de overloop op kom. Op jullie aanraden heb ik het boek Weg met de Warboel gelezen, maar dat was me toch soms iets te zweverig. Marie Kondo lijkt me wat praktischer. Ik doe dus graag mee met de verloting.

 89. Dit boek zou ik erg graag winnen! Ik ben geweldig goed in spullen verzamelen/opstapelen, opruimen gaat een stuk minder. Heel leuk dus om jullie berichten erover te lezen, maar wat extra inspiratie kan nooit kwaad ;-) Zeker nu na een verhuis, er blijven toch nog een aantal dingen over…
  Volgen doe ik al, FB heb ik niet, maar ik doe toch graag mee!

 90. Yes waat een gave actie. Ik doe heel graag mee, ik volg jullie al heel lang via Bloglovin en Facebook. Ik ben de laatste tijd behalve veel meer bezig met mijn voeding (gezond en gevarieerd eten, de hele koelkast ligt tegenwoordig vol met groenten en fruit), ook heel erg bezig met minder consumeren (consuminderen eigenlijk).

  Alhoewel ik als student nog steeds vaker kies voor goedkopere kleding, koop ik minder kleding en minder spullen. Ik ben de laatste tijd ook bezig met meer opruimen en lekker veel wegdoen/weggeven/weggooien. Ik heb besloten dat ik dit weekend eindelijk (na eindeloos uitstellen) mijn kledingkast ga aanpakken. Verder wil ik ook mijn boekenverzameling gaan uitzoeken, ik hou namelijk zoooo erg van boeken & van lezen dat ik ongeveer alle boeken bewaar en zelfs vroeger als iemand anders boeken wilde weggooien dat ik ze dan meenam om ze zelf nog even door te bladeren.

  Dit boek lijkt me super handig en praktisch omdat ik hier juist de laatste tijd veel meer mee bezig ben.
  Daarom doe ik heel graag mee.

 91. Ai, opruimen. Ik kan echt een immense troep maken van mijn studentenkamertje en dan krijg ik zo’n bui dat je zo gek wordt van de troep dat ik n opruimrage krijg. Nu zou ik dus het liefste alles opgeruimd houden, vandaar dat ik meedoe met de winactie. Kan wel wat hulp gebruiken, haha.

 92. Ik kan de 1 minuut organizer van Donna Smallin echt aanraden. Zitten heel veel tips in, een beetje zoals het boek waar jullie het nu over hebben. En tussendoor zie je een boel dingen die je makkelijk in 1 minuut zou kunnen doen. Handig en enthousiasmerend dus!

 93. absoluut type huis-blijft-maar-niet-opgeruimd……zeker nu mijn schoonmoeder net verhuisd is en we haar flat aan het opruimen zijn. Iedereen wil alles maar weggooien, wat ik dus echt zonde vind. Alleen…nu staat het in mijn woonkamer…. Ik kan nu wel wat hulp gebruiken hoe dit nu weer goed opgeruimd te krijgen…help!!

 94. I need this in my life asap. Haha, soms weet ik echt niet meer hoe ik het allemaal moet doen hoor. Werk, bloggen, sociaal leven, slapen, relaxen en dan ook nog eens constant opruimen, wasjes draaien etc. Kan wel wat tips gebruiken haha

 95. Hey meiden, Van de week via facebook op jullie website en facebookpagina gekomen. Te gek! Lees elke dag een stukje. Ik ding heel graag mee naar het boek. Mijn hoofd is af en toe een bende :) maar ze zeggen dat een opgeruimd huis ook rust geeft in je hoofd dus tijd voor actie!

 96. Oeh… dit boek zou mij zo goed kunnen helpen!!!

  Downgraden… ik ben al een paar maanden van plan (eh… helaas blijft het bij plan tot nu toe op een paar kleine uitzonderingen na) om spullen weg te doen waar ik al veel te lang niks meer mee doe maar die wel ruimte in mijn huis en hoofd innemen.

  Je kent het wel…
  * spullen die je koopt waarvan je denkt ze héél veel te gaan gebruiken maar dat uiteindelijk dus niet doet…
  * spullen die je goedbedoeld voor je verjaardag krijgt maar die totaal niet bij je passen… en teruggeven wordt ook vaak niet gewaardeerd…
  * spullen die je in een leuke aanbieding koopt om kado te geven aan mensen maar dat ze ineens hun verjaardag nooit meer vieren…
  * administratie die je van plan bent uit te zoeken maar dat een leuke activiteit lonkt en je daar de voorkeur aan geeft want ontspannen is ook belangrijk…

  Langzamerhand beginnen de spullen en administratie zich op te stapelen.

  Zo nu en dan doe ik een opruimpoging, maar als groen meisje vind ik het ook belangrijk om de spullen een goede nieuwe bestemming te geven… want alleen de spullen die echt versleten zijn gooi ik weg of zet ik naast de vuilcontainers (zodat het soms weer meegenomen wordt door iemand die er iets in ziet)… Marktplaats is altijd een optie, maar kost best veel tijd qua het plaatsen van al je advertenties en de correspondentie die daar op volgt… Koningsdag is een optie om spullen weg te doen, maar dan is het veel te spannend om zelf rond te lopen op zoek naar leuke dingen… En tja, dat ik inmiddels al een paar jaar niet meer verhuisd ben scheelt ook, want dat was altijd een mooi moment om rigoreus heel veel dingen weg te doen…

  Dus eh… het boek zou me supergoed van pas komen. En als mijn huis helemaal opgeruimd is, kan ik altijd weer iemand anders blij maken met dit boek. :-D

 97. Wat een leuke winactie! Ik volg jullie opruimproject op de voet. Ben ook al wel begonnen….. Maar zet nog niet echt door.
  Beginnen leek zoveel makkelijker met de spullen van een ander. Staan er in het boek ook tips voor de kinderkamers? Want waarom blijf ik vasthouden aan kleertjes die niet meer passen (maar dat rokje stond zo schattig!), speelgoed waar ze niet (meer) mee spelen en films die ze niet meer willen zien…. Tsja ik heb hulp nodig ;)

 98. Het lukt mij al 25 jaar om 1 kamer van de 6 opgeruimd te houden. Nu de rest nog. Het lijkt wel of alles zich steeds verplaatst of vermenigvuldigt op het moment dat ik iets wegdoe. Ik ben er van overtuigd dat alle objecten ook echt een ziel hebben en dat ze mijn pogingen vermakelijk vinden.

 99. Gisteren voor het eerst gehoord over de Mari Kondo methode uit Japan.
  Een interieur is de spiegel van je ziel werd er gezegd
  Zo kwam ik op jullie site terecht.
  Erg leuk dat je hier aandacht aan schenkt. Het boek lijkt me erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *