Brené Brown – Sterker dan ooit (winactie!)

brene2

Misschien is het je al opgevallen dat ik al twee keer eerder iets over het nieuwste boek van Brené Brown – Sterker dan ooit – heb geschreven. Een tijdje geleden mocht ik het boek alvast lezen, terwijl het nog niet in de winkels lag, en dat vind ik altijd een grote eer. Dit keer vond ik het extra leuk, omdat ik na een pagina of 10 al razend enthousiast was over het boek. Nu wist ik al wel dat Brené Brown een erg goede schrijfster is, maar ik vind echt dat ze zichzelf met dit boek overtreft. Kortom, Sterker dan ooit is een regelrechte aanrader en ik ben dan ook erg blij dat we een winactie voor jullie mochten organiseren!

Er zijn ontelbaar veel citaten uit het boek die ik graag met jullie zou willen delen, maar ik kan niet kiezen en ik ben bang dat ik het boek dan tekort zou doen. Daarom zal ik proberen in eigen woorden te vertellen waarover het boek zoal gaat en welke indruk het op mij heeft gemaakt.

Sterker dan ooit gaat over vallen en opstaan. En dan voornamelijk over het opstaan en over alle fases waar je dan doorheen moet. Zoals een film altijd een eerste, tweede en derde bedrijf heeft, ook ieder verwerkingsproces een eerste, tweede en derde deel. Het eerste deel is het vallen en het besef dat dit is gebeurd. Het tweede deel is het moeilijkste. Dat is het accepteren en de ‘struggle’ met het desbetreffende probleem. Zoals ook in films vaak het geval is, is het derde bedrijf de fase waarin je weer opkrabbelt – vaak het mooiste gedeelte. Het tweede bedrijf zou je misschien het liefste willen overslaan, want dat is gewoon voor niemand leuk of makkelijk. Echter, als je dat zou doen, dan blijft er van je verhaal weinig over. Daarom is het tweede bedrijf vaak ook het stuk waar filmmakers het langste overdoen – maar je kunt het nou eenmaal niet overslaan. Sterker nog: je moet het niet wíllen overslaan, want het is het stuk waarin je het meeste over de hoofdpersoon (jij) leert.

brene3

Eén van de mooiste aspecten van dit boek, vind ik dat Brown duidelijk maakt dat een gebroken hart altijd te maken heeft met rouw. En een gebroken hart kun je niet alleen hebben uit liefdesverdriet, bijvoorbeeld wanneer je partner je relatie verbreekt, maar ook op allerlei andere momenten. Bijvoorbeeld wanneer je huisdier overlijdt. Of wanneer je kind uit huis gaat. Of wanneer je te maken krijgt met een grote teleurstelling op je werk. Het heeft letterlijk altijd iets met verlies te maken. Je verliest een verwachting, je verliest iets wat je dierbaar was. Veranderingen, groot of klein, kunnen je dus een gebroken hart opleveren en dat is pijnlijk – heel pijnlijk. Je kunt het vergelijken met rouw, want wanneer iemand sterft, raak je ook iets kwijt. En we weten allemaal dat een rouwproces tijd kost en dat ieder mens rust en steun nodig heeft om te helen. Brown schrijft hier zó respectvol over dat ik er gewoon tranen van in mijn ogen krijg.

Ik wil niet teveel vertellen over dit boek, omdat ik echt hoop dat heel veel mensen het boek gaan lezen. Daarbij komt dat ik in de blogpost Know better, do better ook al aardig wat heb weggeven over het boek, dus meer moet ik er maar niet over zeggen ;)

Winactie – GESLOTEN ! 

brene1

Zoals al gezegd, mogen we van de uitgeverij 3 sets weggeven! Deze setjes bevatten het boek en een tasje met een mooie, inspirerende tekst erop.

Wat moet je doen om kans te maken op het boek? Niet veel :) We vragen je om onder deze blogpost achter te laten waarin je meldt dat je meedoet aan de winactie. That’s it! Uit de reacties kiezen wij 3 mensen die het boek en het tasje opgestuurd krijgen. Laat dus een reactie achter onder een geldig en actueel mailadres, zodat wij je gemakkelijk kunnen bereiken.

Mocht je niet willen wachten op de uitslag van de winactie en meteen lekker in dit boek willen duiken: het boek ligt sinds deze week in de boekhandels en is ook te koop via bol.com.

Veel succes of alvast veel leesplezier!

Gefeliciteerd Rose-Anne, Marieke en Carlijn! Jullie hebben inmiddels een mailtje van ons ontvangen :) 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

579 gedachten over “Brené Brown – Sterker dan ooit (winactie!)

 1. Graaaag win ik dit ongetwijfeld krachtige boek! Haar vorige boek heeft me ook inzichten gegeven waarvan ik nu nog “nageniet”!

  Grtz. Monique

  1. ik kijk al een tijdje uit na de komst van dit boek en zou hem heel graag winnen! Ik hoop echt dat het me kan helpen er weer bovenop te komen na een moeilijke periode. :)

 2. Lijkt me interessant boek! Ik doe zeker mee met de winactie. Komt er binnenkort toevallig ook weer een groene meisjes lunch? Het lijkt me zo leuk om daar een keer naartoe te gaan of een leuk verslag van te lezen :) Misschien hebben jullie het wel veel te druk hoor, maar ik was gewoon heel erg benieuwd :) Liefs, Elsa

 3. Ik dacht al dat je enthousiast was over dit boek, omdat het al eerder voorbij kwam. Klinkt erg interessant. Normaal gesproken reageer ik bijna nooit en doe ik ook niet mee met winacties, maar dit zou – voor mij – wel eens het juiste boek op het juiste moment kunnen zijn. Dus bij deze doe ik mee.

  Ps in de laatste alinea van het artikel moet zo te zien nog een link ingevuld worden.

 4. Hallo groene meisjes! Ik doe graag mee aan deze wijnactie! Mijn interesse was al gewekt bij jet zien van de kaft van het boek maar met jullie reactie kan het daar natuurlijk niet bij blijven!

 5. Ik doe heel graag mee! Ik heb het gevoel dat er een nieuwe fase in mijn leven aangebroken is en daar bij zou ik dit boek erg goed kunnen gebruiken….

 6. Ik doe graag mee met de winactie. Dit boek komt op een goed moment in mijn leven. En mocht ik deze niet winnen, dan bestel ik hem zelf! Mooi omschreven wat het boek kan betekenen voor iemand trouwens.

 7. Ja, ik doe heel graag mee met de winactie! Vallen en opstaan geeft een steile leercurve, heel benieuwd wat Brené Brown erover schrijft, op zoek naar herkenning en nieuwe inzichten.

 8. Ik doe heel graag mee! Wauw, wat lijkt me dit een fantastisch boek dat echt kan helpen veel meer rust te krijgen en te genieten van het mooie leven!

 9. Ik doe ook graag mee, omdat ik denk dat dit boek me nieuwe inzichten kan geven. Ik heb nl het gevoel dat ik vast zit in het tweede bedrijf. ;)

 10. Brene Brown is een geweldige spreekster en schrijfster en dit boek zou een mooie aanvulling zijn op de andere boeken die ik heb van haar.

 11. Na Kracht van Kwetsbaarheid en Gift imperfectie nu een nieuw boek: ongetwijfeld weer overtuigend, indruk achter latend en levensveranderend. Ben benieuwd naar het boek

 12. Ik doe zeker mee! Ik heb mezelf een boek koop verbod opgelegd omdat ik eigenlijk al teveel boeken heb. Maar deze is zo bijzonder dat ik toch graah nog een plekje vrij maak :) wie weet wat voor lessen ik en vrienden eruit kunnen halen!

 13. Na alle lovende woorden over de boeken van Brene Brown doe ik graag mee om een kans te wagen het boek te winnen en eens een boek van Brene te lezen. Klinkt erg interessant!

 14. Ik doe graag mee. Na een hele moeilijke periode in mijn leven durf ik nu eindelijk voor mezelf te kiezen en daarom vind ik dat ik dit boek écht verdien.

 15. Dag groene meisjes, ik zou ook graag willen meedoen aan de winactie. Ik zit momenteel middenin een persoonlijk groeiproces waarbij ik niet altijd goed weet welke richting uit te gaan en ik heb bij jullie recensie het gevoel dat zowel de spreuken als de omschrijvingen van gevoelens nu goed van pas zouden komen. Fingers crossed en nog een fijne zondag voor jullie!

 16. Wauw, heel benieuwd naar dit nieuwe boek van haar. Klinkt als een levens handleiding die iedereen gelezen moet hebben. Zo ook ik, ding graag mee naar 1 van de 3 exemplaren. :)

 17. Ik doe heel graag mee met de winactie. Niet voor mezelf, maar voor mijn moeder. Ze is dit jaar heel hard gevallen en nu langzaam weer aan het opkrabbelen. Ik ben onwijs trots op haar. Eind september is ze jarig en ze is groot fan van Brené Brown. Hoop dat ik haar blij mag maken! En dan lees ik hem zelf natuurlijk ook ;-) Fijne zondag!

 18. Het lijkt me geweldig om dit boek te winnen. Inspiratie opdoen om sterker te worden vind ik een goed idee en zou ik goed kunnen gebruiken!

 19. Ik zie en lees dat er al wat aardig mensen me voor zijn gegaan. Maar dat mag
  de pret niet drukken. Tuurlijk wil ik graag het boek van Brene Brown winnen.

 20. Wat een mooie winactie! Met heel veel balletjes in de lucht zou dit boek weleens precies kunnen zijn wat ik nodig heb wanneer er dingen niet soepel gaan of ronduit mislopen! Het accepteren dat dingen mislopen heeft nog wel eens ondersteuning nodig hier!

 21. Ooo, wat een boel reacties al! Maar wie niet waagt… ik zou het te gek vinden om het boek van deze gweldige schrijfster te winnen. Tof dat jullie zo’n mooie actie mogen doen!

 22. Vallen en opstaan…ik ben er niet zo goed in. Doe liever alles gelijk goed. Dat kost me alleen een boel stress en energie. Ik ben dit haar begonnen aan een nieuwe opleiding voor docent. Dit wil ik doen met vallen en opstaan, in plaats van steeds van mezelf te eisen dat alles goed gaat. Dit vind ik nog niet zo makkelijk dus ik hoop dat het boek me hierbij kan helpen! Ook zou ik deze inzichten graag overdragen aan mijn leerlingen. Ik wil een docent zijn waar je fouten mag maken. En waar je steun krijgt om teleurstellingen te verwerken. Ik heb veel aan haar andere boeken gehad en verwacht ook veel van dit boek! Bedankt voor deze actie!

 23. Ik doe heel graag mee ! Mocht ik winnen dan zou ik het boek aan een goede vriendin geven die het op dit moment heel goed zou kunnen gebruiken !

 24. Jaaa, ik doe mee! Ik hoor zoveel positieve verhalen over de boeken van deze schrijfster. Door jullie artikel ben ik helemaal overtuigd en wil ik dit boek heel graag lezen. Ik kan enorm “genieten” van inspirerende boeken en kijk er dan ook naar uit om dit boek van Brene Brown te mogen winnen! Dat maakt het natuurlijk wel extra leuk :)

 25. Dit boek zou een prachtig cadeau zijn voor mijn lieve huisgenootje: na jaren samen te hebben gewoond gaan we aan het eind van dit jaar uit ons huisje! Omdat we altijd zulke goede gesprekken hebben samen, zou ik haar graag dit boek geven als ze advies nodig heeft en ik straks niet meer onder hetzelfde dak te vinden ben!

 26. Hee meiden, ik doe graag mee. Voor mij os het dit jaar letterlijk een periode van vallen en opstaan. In februari heb ik zo’n lelijke smak gemaakt dat mijn rechterenkel op 3 plaatsen wat gebroken. Net op het moment dat ik een plan had gemaakt om meer te bewegen vanwege overgewicht! Nu ben ik nog steeds met revalideren bezig. Het onderwerp Hoe je omgaat met tegenslagen heeft me beziggehouden de afgelopen tijd.

  Fijne dag!

 27. Vallen en opstaan…ik struikel wat af. Als dit boek kan helpen om wat makkelijker en sterker op te staan, houd ik me van harte aanbevolen!! Scheelt hopelijk een boel doosjes pleisters ;-)

 28. Ik ken de schrijfster niet maar ben heel nieuwsgierig geworden door je review, je eerdere post en de reacties van anderen. Zou hem graag winnen en lezen. Fijn met het boek op de bank nu het weer vroeger donker wordt!

 29. Ik doe mee, omdat ik er zelf na de diagnose depressie voor gekozen heb om zonder artsen/psychologen, maar met een veranderde levensinstelling (andere voeding, mindfulness, etc.), op te krabbelen. Ik ben heel benieuwd hoe anderen opstaan na het vallen en daarom lijkt het boek me erg leerzaam en interessant!

 30. Jaar wat leuk! Ik doe heel graag mee :D Na anderhalf jaar in het eerste bedrijf en het tweede bedrijf te hebben gezeten, denk ik dat dit boek me heel erg kan helpen om bij het ‘sterker dan ooit’ stukje te komen.

 31. Alleen al van jouw post over het boek krijg ik kippenvel en word ik trillerig. Het klinkt alsof dat boek mij kan helpen het grote verdriet te verwerken en verder te kijken.

 32. Wow, ik kende dit boek en de schrijfster nog niet, maar door dit artikel ben ik heel erg nieuwsgierig. Ik ben momenteel met een levensveranderende fase in mn leven bezig en denk dat ik superveel inspiratie uit dit boek kan halen! Ik zou dus graag een exemplaar willen winnen. :-)

 33. Hoi!

  Wat een toffe winactie. Zelf ben ik nu bezig in de moed van imperfectie en sterker dan ooit sluit hier naar mijn mening mooi bij aan. Ik doe dan ook graag mee.

  Groetjes

 34. Graag doe ik mee voor iemand anders. Ik zit zelf vanaf januari thuis met een heftige burnout en ben denk ik nu zo ongeveer in fase 3. Ik heb pas een lieve dame leren kennen die aan t begin van dit soms ellendige proces staat. Ik wil haar met dit boek laten weten dat ze niet alleen is en dat de eerste en tweede fase ook weer overgaan.

 35. Ik heb onlangs De moed van imperfectie gelezen en ben nu helemaal fan van Brene. Ik doe graag mee aan de winactie!

  Ik vroeg me af of het tasje ook ergens in de winkel of online verkrijgbaar is? Ik vind hem zo leuk!

  P.S.: Volgens mij zijn jullie de link van bol vergeten in te voegen ;)

 36. Deze week liep ik langs de poster in een tunnel op centraal, die raakte mij zo dat ik er een foto van maakte zodat ik er weer aan zou denken. Ik hoop dat ik het mag winnen!

 37. Ik doe mee.

  Sinds ik de TedTalk van Brené Brown heb gezien ben ik mij in haar boeken gaan verdiepen. Een en al inspiratie en vooral ook vol eye-openers dat we het onszelf vaak veel te moeilijk maken.

 38. Oeh, ik doe mee! Ik heb nog nooit een boek van Brené gelezen, maar ze staan wel op mijn verlanglijstje. Volgens mij zou dit boek me wel eens kunnen helpen met mijn constante te hoge verwachtingen en de daarbij horende teleurstellingen.

 39. Al zoo vaak in de bladen goede verhalen over de schrijfster gehoord. Ja het is tijd om hier wat mee te doen. Stuur dat boek maar naar mij toe. Tijd voor bruikbare handvaten in mijn leven!

 40. Ik ben vandaag jarig en de eerste boeken van Brene staan op mijn verlanglijstje. Hoe leuk zou het zijn om dit boek straks aan mijn collectie toe te voegen!

 41. Ik wil dit boek wel graag winnen omdat ik heel veel mensen ken met wie ik de wijze woorden van Brene wil delen. Moedige, lieve mensen die soms sterker zijn dan ze zelf door hebben.

 42. Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn vriendin Olga. Zij ligt momenteel in een hele moeizame scheiding van een man met wie ze al vanaf haar zestiende een relatie heeft. Volgens mij zou zij veel aan dit boek hebben…

 43. Ook ik wil graag mee doen met de winactie. Om persoonlijke redenen zou het boek mij erg veel inzicht geven en mij juist een stapje verder laten komen in het leven :)

 44. Ik moet gelijk denken aan een citaat van John Milton:

  ‘The mind is its own place,
  and in itself can make a heaven of Hell,
  a hell of Heaven.’

  Vind ik prachtig. Het pronkt op m’n whiteboard waar ik er elke dag aan word herinnerd.

  The working of mind and it’s influence on people’s perspective is the most fascinating thing on earth if you ask me. Om daar meer over te lezen en leren en te groeien als persoon wil ik dit boek graag winnen.

 45. Ja graag! Ik doe mee! Door Brené Brown geeft het aangaan van spannende dingen ineens zo’n goed gevoel. Naast dat het gewoon spannend blijft :) “I am enough” – ik begin het te geloven, maar ik kan nog wel wat stutting gebruiken. Ik zou hier ontzettend blij mee zijn.

 46. Ik geloof dat ik mijn enthousiasme al had laten merken op twitter, maar ik doe heel erg graag mee aan deze actie! Ik ben zwaar verslaafd aan brene Brown, haar vorige boek was precies mijn afstudeeronderwerp!

 47. Natuurlijk doe ik mee aan deze winactie: Ik was al enthousiast geworden toen ik er via jullie over hoorde en stiekem ben ik ook fan van de tas! Vanaf morgen heb ik drie weken vakantie dus dit zou geweldig leesvoer zijn.

 48. Lieve Groene meisjes!
  Ik doe heel graag mee. Ik heb de eerdere boeken van miss Brown gelezen en dit boek lijkt me wederom een topper.
  Liefs,
  Amanda

 49. Hi Groene Meisjes,
  Ik geloof niet zo in Guru’s (want je bent je eigen Guru ;)) maar Brene Brown komt hier definitely bij in de buurt. Ik heb al haar boeken gelezen en ook de online cursus gedaan (ZEKER een aanrader). Dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje. Tasje erbij is natuurlijk superleuk, let’s spread the word! Liefs Marije

 50. Brene Brown is zo inspirerend. Haar Ted talks zijn eye openers en zo grappig. Ze blijven leuk om naar te kijken. Ik zou graag dit nieuwe boek van haar lezen!
  Groetjes Ineke

 51. Super leuk dat je het boek al mocht lezen! De moed van imperfectie heb ik al gelezen, die vond ik heel mooi. Maar ik ben er ook heel benieuwd naar dit boek. Ik doe dus graag mee aan de winactie!

 52. Dit boek zou ik heel graag willen lezen. Het leven is (momenteel) nog al een worsteling voor mij en dit boek zou het wellicht iets lichter kunnen maken.

 53. Ik doe graag mee! Ik ben nog niet bekend met de schrijfster maar elke keer als jullie er iets over vertellen raak ik enthousiast! Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit boek en kan op dit moment ook goed van pas komen☺️

 54. Wauw! Dit boek kan echt een mooie aanvulling zijn op de fase waar ik mij nu in bevind. Ik doe zeker mee aan deze winactie :) bedankt meiden!!

 55. Hey Groene Meisjes,

  Ik ding graag mee! Ben sind mrs. Brown’s TED talk groot fan van haar boeken en presentaties. Ik zou dit boek heel graag krijgen voor een goede vriend van me. En ook omdat ik het leuk vind om iets weg te geven ???….

 56. Ooooh, wat fijn dat er weer een nieuw boek ik! Brené Brown is een geweldige schrijfster en The Gifts of Imperfection was echt geweldig om te lezen. Zo fijn dat haar boeken nu ook in het Nederlands vertaald worden.

 57. Wil m graag winnen voor mijn dochter die nu aan t opstaan is van een flinke val. Zij is in het ziekenhuis herstellende
  Van een terugval van haar anorexia en echt aan t vechten ik hoop dat het boek haar daarbij kan helpen!

 58. Het los moeten laten van verwachtingen heeft mij het afgelopen jaar veel verdriet bezorgd. Maar wat was (en is) het leerzaam. Ik krabbel nu weer vastberaden op maar dat gaat soms toch met ups en downs. Ik zou hierbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken om het vertrouwen te blijven houden dat het goed komt..

 59. Wauw wat een overweldigend aantal reacties zijn er al op dit artikel! Ook ik zou het boek dolgraag willen winnen. Ik geloof in een leven lang leren en jezelf ontwikkelen. En de boeken van Brené Brown sluiten hier prachtig mooi bij aan. Nu duimen geblazen dat ik een van de gelukkige winnaars mag zijn :)

  Ps. Je hebt de link naar bol.com nog niet toegevoegd.

 60. Vorige week studeerde ik af. Dit was met recht een proces van vallen en opstaan. Ik doe erg graag mee met de winactie, wie weet leert het me zaken in perspectief te plaatsen!

 61. Goedemorgen! Ik doe graag mee, omdat het precies is waar ik nu sta; “sterker dan ooit”! Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de auteur. En als ik het uit heb, weet ik ook al iemand om het aan uit te lenen…

 62. Ik zit midden in de struggle van allerlei levenslessen. Denk dan ook dat dit boek mij de nodige inzichten kan verschaffen om voort te gaan. Doe dus erg graag mee met deze gave actie. ???

 63. JA, ik wil de inzichten graag gebruiken in het project DE IDEALE BUURMAN dat ik aan t opzetten ben en waarin gevangenen op een ludieke en creatieve manier onderzoeken hoe ze kunnen integreren in hun nieuwe buurt en wat voor sociale eigenschappen ze daarvoor nodig hebben. Zij zijn in het verleden diep gevallen en gaan op zoek naar een nieuwe plek en invulling van hun leven.

 64. Ja, ik doe heel graag mee! Zo bijzonder, haar onderzoeken over kwetsbaarheid en schaamte. Ze is echt een pionier op dat gebied en ik bewonder pioniers, want pioniers zijn altijd moedig, krachtig en taboedoorbrekend. Ik ben dan ook erg benieuwd naar ‘Sterker dan ooit’!

 65. Het maakt me zo blij dat jullie de verhalen van Brene Brown delen op jullie blog! Twee jaar geleden heb ik “De kracht van kwestbaarheid” gelezen en beschouwde dat toen echt als mijn bijbel (leidraad in het leven). Ik gun het dan ook iedereen om kennis te maken met Brene Brown!

 66. Hi Groene Meisjes! Ik doe graag mee! Zoals iedereen heb ik een goede reden om het boek te willen, maar ik hoop dat het terecht komt bij degenen die het het meest nodig hebben :)!

 67. ik ben ook fan van Brené Brown! Ze schrijft op een heldere en nuchtere manier over thema’s als kwetsbaarheid en moed. En ze gebruikt daarbij de nodige humor en gebruikt veel herkenbare voorbeelden uit haar eigen leven. ‘De moed van imperfectie’ & ‘De kracht van kwetsbaarheid’ heb ik al gelezen en deze boeken hebben mij erg geholpen in het omgaan met een chronische ziekte die mijn leven compleet veranderd heeft. En niet alleen in negatieve zin, want ik sta nu veel bewuster in het leven. De titel van haar nieuwe boek ‘Sterker dan ooit’ spreekt me alleen al enorm aan. Kan ik, ondanks mijn lichamelijke beperkingen, sterker dan ooit worden?

 68. Oh, de andere boeken in mijn boekenkast laten weten dat ze dolgraag het nieuwe boek van Brene Brown willen verwelkomen :-) Met veel plezier dus doe ik mee…

 69. Haar vorige twee boeken vond ik geweldig en ik ben dan ook ontzettend nieuwsgierig naar dit boek. Dus ik sluit mij braaf aan in de rij enthousiaste kanshebbers ;)

 70. Ik doe graag mee. Ik ben nu bezig met coaching om mezelf weer terug te vinden en ik denk dat dit boek me goed kan helpen. Daar naast heb ik het boek moed van imperfectie van haar gelezen en ze schrijft ontzettend fijn.

 71. Jeetje; wat een overweldigend aantal reacties! Nou dan maak ik maar een kans van misschien 1 op 200 maar wil het toch proberen :-)
  Ik heb alle boeken van haar op mijn verlanglijstje bij de bib staan maar ze zijn tot nu toe (half jaar!) steeds uitgeleend. Zo populair zijn ze en niet voor niks!
  Helaas niet het geld om ze zelf te kopen maar deze laatste titel zou ik zeer graag in mijn bezit hebben omdat het me na 20 jaar vechten tegen ziekte, – en al het verlies wat daar bij hoort, – eindelijk (beter laat dan nooit) toe ben aan het rouwproces en daarna accepteren dat heel veel in mijn leven niet meer gaat gebeuren en kansen voor bij zijn. Hopelijk daarna de mogelijkheid om te gaan leven ipv overleven en mijn leven op een andere manier in te richten (zonder carriere, gezin en gezondheid) en ik vermoed dat dit boek mij daar op een niet te vage manier door heen kan helpen.
  Ik vind de spreuken ook helemaal geweldig en inspirerend!
  De tas kan ik dan (wanneer ik het boek uit heb) overal mee naar toe nemen en gewoon even naar de tekst op de tas kijken; een fijne mantra :-)

  Veel plezier daar in Amsterdam Oost, mijn oude buurtje (net na 20 jaar verhuisd naar rustiger Nijmegen, stap 1 van mijn nieuwe fase)
  Jullie blog inspireert me dag na dag en maakt me blij. Ik blijf hem met groot plezier volgen <3

 72. Hoi Groene meisjes,
  Tijdens een mindfulness cursus vertelde ik aan een andere onbekende cursist mijn verhaal, en zij gaf ‘de boeken van Brene Brown’ als tip. En een dag later zie ik deze blogpost. Ik doe dus graag mee :)

 73. Graag doe ik mee met de actie. Wat kan Brene prachtig schrijven en vertellen. Goed voor eigen nieuwe inzichten en om anderen raad te kunnen geven. Xx

 74. Yes please :) ik ben op weg naar mijn eigen Sterker dan ooit, een beetje guidence is altijd welkom! De Moed van Imperfectie is zo’n beetje mijn Bijbel en heeft me geholpen om te starten met tevreden zijn met mezelf, als Brene me nu ook verder op weg kan helpen zou heel fijn zijn!

 75. Graag doe ik mee aan deze actie. Ik hoop met dit boek een handvat voor het leven en niet voor even te vinden….of in ieder geval een andere kijkwijze op bepaalde problematiek. Mijn nieuwsgierigheid is in ieder geval gewekt!

 76. Hoi, ik doe graag mee met deze winactie. Ik ben net begonnen met een zwaar revalidatie traject en wat extra steun mbv dit boek klinkt erg fijn.

 77. Nu ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar het boek. Volgens mij is het een boek waar heel veel mensen iets aan kunnen hebben, ongeacht hun specifieke situatie/issues etc. Ik doe mee aan de winactie:)

 78. Vallen en opstaan. Klinkt zo simpel. Ik heb in mei 2015 een ernstig auto ongeluk gehad. Het opstaan valt nog niet mee. Misschien kan dit boek mij er mee helpen.

 79. Wauw, dit lijkt me een mooi boek zeg! Ik zou het graag willen winnen, omdat ik net ook ‘gevallen’ ben. Dit boek is nu dus wel toepasselijk, ik doe mee!

 80. Omdat ik in de afgelopen twee weken achter elkaar door ‘De moed van imperfectie’ en ‘De kracht van kwetsbaarheid’ aan het lezen ben en ik in één ruk door wil naar ‘Sterker dan ooit’. En dit voelt als spelen op het sentiment, maar het is de ‘naakte waarheid’, mooier kan ik het niet maken: we hebben deze week te horen hebben gekregen dat we opnieuw als familie het gevecht met kanker moeten/mogen aangaan. Na mijn vader 15 jaar geleden, is mijn moeder nu aan de beurt. Synchroniciteit, déjà vu, net nú lezen over kwetsbaarheid, kracht en moed, pluk vandaag; het regent clichés… Dus – met of zonder boek – we gaan sterker dan ooit zijn, de schouders eronder zetten en ‘strong risen’!

 81. We komen allemaal veel rouw tegen op ons pad waarbij rouw zo verschillend is en zo verschillend wordt ervaren. Ook ik heb met rouw te maken (verschillend van aard, maar rouw in al zijn facetten). Heel graag zou ik geïnspireerd worden om mijn rouw te kunnen dragen en er goed door te komen en wellicht zelfs sterker.
  Ik wens dat een ieder toe!

 82. Er zijn zo van die boeken die net op het juiste moment komen, ‘De Kracht van Kwetsbaarheid’ was daar één van! Het heeft me zo geïnspireerd en het was ‘life changing’! Ik ben fan van Brené Brown, dit boek zou het ideale geschenk zijn voor mezelf en voor iedereen die het zou kunnen winnen. Luv!

 83. Ik ben vandaag 43 jaar geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Het is maar een getal en ook weer niet. Een leven vol, voor mij een mijlpaal eigenlijk..vreugde en verdriet, vallen en weer opstaan, de afgelopen jaren is er zoveel langsgekomen. Ik ben dankbaar voor alles! En op de een of andere manier is synchronisatie overal dit weekend…Voel ik me sterker dan ooit:-)

 84. Door jullie verschillende reviews over boeken van Brené Brown ben ik wel echt nieuwsgierig geworden. Doe graag mee met deze winactie. Wie weet word ik er net zo enthousiast van. :-)

 85. Wat een supertoffe winactie, ik doe dan ook graag mee! Ik ben nu ook een boek van haar aan het lezen en het raakt me zo intens. Ik herken er heel veel in en vind het af en toe echt even heftig. Ik heb heel veel bewondering voor haar als schrijfster, want wat kan ze dingen goed uitleggen en beschrijven. Super tof dat jullie het boek al mochten lezen voordat het in de winkels komt. Fijn weekend!

 86. Al een tijdje ben ik bewust bezig om positiever, blijer en gelukkiger in het leven te staan en andere mensen dat ook een beetje mee te geven.
  Dat mooie boek zou weer een mooie stap in mijn proces kunnen zijn. :)

 87. Dag lieve Groene Meisjes,
  ik heb veel plezier van jullie en jullie blogs. Jullie enthousiasme is zo aanstekelijk ;-).
  Verder ding ik graag mee naar het boek van Brene Brown. Ben erg benieuwd naar haar nieuwe boek. Fijne zondag!

 88. Momenteel zit ik in zo’n fase van rouw… Het accepteren ervan is minder makkelijk. Maar we blijven werken aan onszelf ? en goed voelen wat mijn hartje nodig heeft! Zo’n boek zou wel deugd doen aan mijn hartje

 89. Jeeh, het nieuwe boek van Brené Brown! Wat een prachtschrijfster, zoveel wijsheid maar dat met humor en mededogen kunnen brengen. Dit boek kan ik op dit moment in mijn leven goed gebruiken met een aantal ongewenste veranderingen die een negatieve invloed op mijn leven hebben. Het zou als geroepen komen!

 90. Hai groene meisjes, ik ben enthousiast over het boek. Jullie maken me nieuwsgierig. Heb het boek bij ako zien liggen, maar niet gekocht. Had op dat moment meer zin in iets luchtigs. Maar ben er nu klaar voor! Duimen maar….

 91. ik doe graag mee! Ik ben niet zo’n fan van de meeste zelfhulpboeken maar aangezien ik vaak val en gelukkig ook weer opsta lijkt me dit wel wat.

 92. Dit verhaal raakt me heel erg, vooral de foto over dappere mensen met gebroken harten. Ik zou graag een van deze sets willen winnen en anders ga ik het zeker in de bieb opzoeken :)

 93. Ik doe mee met deze win actie.
  Helaas ben ik voor het eerst in de WW terecht gekomen.
  Dit soort boeken boeien mij enorm om te groeien als persoon.
  Als ik binnenkort weer een leuke baan heb gevonden, dan zal ik ook met vallen en opstaan deze nieuwe uitdaging moeten aangaan.
  De review is top, dank hiervoor!

 94. Wat een mooi boek lijkt me dat!
  Zeker wat ze schrijft over rouw. Je verliest en verwachting… Ik worstel daar nog steeds mee, en daarom rouw ik nog (over mijn ouders die veel te jong zijn overleden)…. Ik word graag sterker dan ooit!! ♥

 95. Ik doe bijna nooit mee aam winacties, maar deze wil ik niet overslaan. Op dit moment zit ik in de struggle van een tweede burnout in 5 jaar, baan verloren en zo zijn er nog een paar zaken waarvoor een forum niet de plek is om dat te plaatsen ;). Alleen dat tasje zou me al enorm motiveren om elke dag weer door te blijven worstelen totdat ik ook weer wat licht aan het einde van de tunnel zie.

 96. Hoi Jamie en Merel, ik doe graag mee met jullie leuke winactie. Ik ben echt super benieuwd naar het boek van Brené Brown! Toen jullie er de vorige keer al over spraken heb ik jullie blogpost opgeslagen zodat ik niet zou vergeten dat ik dit boek graag wil hebben – ik kan wel een goed boek gebruiken over veranderingen en hoe je hiermee moet omgaan. En… mocht ik hem niet winnen (big bummer) zal ik het boek waarschijnlijk alsnog kopen of lenen in onze hippie bieb! ;)

 97. Ik die graag mee!

  Ik heb de laatste tijd nogal wat tegenslagen gehad. Afgewezen sollicitaties, niet gewaardeerd worden op je werk, en een 8daagse fietstocht voor het goede doel, die nogal teleurstellend is verlopen.

  Ik probeer altijd positie te blijven en lessen te leren uit tegenslagen. Maar ik kan op dit moment wel n lijdraad gebruiken

 98. Haar TED filmpje over de kracht van kwetsbaarheid- en het boek, die hebben mij echt veranderd. Ik moet zeggen dat ik daarna nog niet weer wat heb gelezen van haar maar door jouw enthousiasme wil ik ook Echt Heel Graag dit boek lezen!

 99. Ik ben niet de enige die dit boek graag wilt winnen zo te zien…
  Nu ik toch een reactie geef, wil ik jullie graag even bedanken voor alle positiviteit die jullie de wereld in sturen!

 100. Ik zou dit boek echt heel graag willen winnen voor mijn allerliefste Matthijs. Dit boek kan voor hem net dat laatste steuntje in de rug zijn om weer vol positiviteit, energie en verwachting zijn pad te vervolgen. Wie weet waar dat heen leidt……

 101. Ik doe heel graag mee met de winactie. Ik heb meerdere boeken van haar gelezen. Echt fantatisch en inspirerend. Ben zeer benieuwd wat dit boek mij gaat brengen.

 102. Hoi Merel en Jamie, ik doe graag mee met de actie. Eén van haar andere boeken ligt klaar om mee te nemen op vakantie volgende week! Fijne zondag!

 103. Wauw, dat boek kan echt niet op een beter moment komen! Momenteel zit ik echt in een levensfase waarin ik “vast” zit. Ik weet het allemaal niet meer…. Zou fijn zijn als ik handvatten uit dit boek kan halen en gebruiken om hier weer uit te komen. Sterker dan ooit!!! Dus duim duim duim op een beetje geluk.

 104. Ik zou het boek graag winnen voor mijn lieve pleegdochter, die het afgelopen zo veel shit heeft meegemaakt (vader overleden, zelfmoord moeder en meer… ) en daarom nu tijdelijk in een gesloten inrichting zit. We hopen haar over 3 weken weer in ons gezin te mogen opnemen en dit boek kan daar -naast therapie en heel veel liefde van ons- misschien goed bij helpen. <3

 105. Wat een heerlijk motiverend tasje! Ik ben dol op linnen tasjes met mooie plaatjes of teksten :-), en natuurlijk op hele goede boeken die je aan het denken zetten en vooruit helpen <3

 106. Brené Brown is zó goed in met zachtheid en liefdevol voor jezelf, leren omgaan met moeilijke dingen. Bijzonder om daarvan en daardoor te kunnen groeien.
  Omdat ik nog lang niet uitgeleerd ben, wil ik graag haar nieuwe boek winnen.

 107. Tof, ik doe graag mee! Ik heb nog niet eerder iets van deze schrijfster gelezen, maar het klinkt alsof ik dat nodig eens moet gaan doen. Een boek is natuurlijk slechts een hulpmiddel, maar elk hulpmiddel is na tien moeilijke jaren van harte welkom. En verder: ga zo door met bloggen! Fijne zondag (en rest van de week natuurlijk hihi).

 108. Samen met drie vriendinnen woon ik in een huis. Aan de buitenkant valt het niet aan ze te zien, maar alle drie zitten ze in een persoonlijk rouwproces. Het zijn stuk voor stuk superleuke meiden en ik zou ze heel graag willen helpen en blij maken met dit boek. Boeken worden altijd gedeeld in ons huis, dus met één boek kan ik drie meiden blij maken!

  P.s. Nu ik toch mijn eerste reactie ooit geef, wil ik ook even bedankt voor alle inspiratie en positiviteit waarmee jullie de wereld mooier proberen te maken! <3

 109. Jullie halen precies een hoofdstuk aan dat me raakt. Jaren geleden op de universiteit liep mn relatie op de klippen en had ik pfeiffer. Met gebogen hoofd ging ik naar de studentenbegeleidster om te vertellen waarom het semester in de soep liep. Ik dacht dat ze me niet serieus zou nemen. Maar toen ik klaar was met mijn verhaal zei ze tot mijn verbazing. ‘Marloes, een relatie die uitgaat na jaren, dat is echt heel erg hoor. Neem maar even een momentje. En ik zal even met wat docenten praten.’ Zo lief. Ik was gewoon verbaasd…

  Ik ben heel benieuwd naar het boek. Het eerste boek raakte me toen ook al zo…

 110. Ik doe graag mee met de winactie! Heb alle TED talks van Brene Brown gezien en die vond ik erg inspirerend, dus ik ben erg benieuwd naar dit boek :)

 111. Heeeeeel graag… mijn mama en nog wat andere dierbaren in mijn omgeving hebben het moeilijk en ikzelf heb net zoals velen stormen te doorstaan..
  Hopelijk kan dit boek me inspiratie geven’ die ik met hun kan delen, om de troubles aan te gaan en sterker en met meer zorg voor onszelf Door het leven te gaan!

 112. sorry, ik had het berichtje hierboven niet afgemaakt. Maar ik heb een hele goede vriendin die een psychische ziekte heeft, waar het voortdurend over vallen en opstaan gaat. Ik zou graag willen meedoen en dit boek aan haar geven. Xxx

 113. Het eerste boek dat ik las van Brené Brown heeft mij zo geholpen om uit mij gigantische dip te komen. Ze schrijft mooi, begrijpelijk en weet je te raken. Dit boek kreeg ik van twee goede vriendinnen en beschouw het nog steeds als een van de waardevolste cadeautjes. Waardevol omdat het me heeft geholpen weer lekker in mij vel te gaan zitten en om te gaan met minder mooie momenten. Daarom doe ik natuurlijk heel graag mee met deze actie!!

 114. I am in!?
  De moed van imperfectie was geweldig. Destijds vroegen jullie om tips mbt de boeken van brene brown. Leuk om te zien dat jullie “fan” zijn geworden.
  Anyway een mooie actie en reminder om weer eens iets van haar te lezen. Dus ik doe graag mee en ga voor the Next level.

  Cindy

 115. Klinkt als een inspirerend boek dat ik graag zou winnen. Een goede vriend is aan het herstellen van een verslaving.
  Ik denk dat hij veel aan dit boek zou hebben omdat hij momenteel in het tweede deel zit, de acceptatie en de struggle. Hoop hem met de boek wat kracht, inzicht en liefde te kunnen geven.

 116. Ik doe zeer graag mee, gezien de omstandigheden waarin ik aan het rechtkrabbelen ben. :-). Ik ben ook een zeer enthousiaste lezer… Dus meer dan welgekomen en ik wil een kansje wagen op dit boek

 117. Dit komt als geroepen, ik doe mee!
  Ik ben net twee weken terug tegen een keiharde (emotionele) muur aan gelopen op m’n werk waardoor ik vast zit. Ik moet nu uitvogelen hoe ik verder wil, ik zal aan mezelf moeten werken maar dit is eigenlijk ook doodeng. Hopelijk zou ik wat steun en raad vinden in dit boek wat ik ben op het moment behoorlijk verdwaald..

 118. Dat klinkt als een heel goed boek! En precies op het goede moment :) Ik ben steeds op zoek naar een boek wat mij op dit moment zou kunnen helpen en dit klinkt echt heel goed, ben heel erg benieuwd. Ik wil ‘m sowieso lezen, maar winnen zou wel heel leuk zijn!
  Bedankt voor de tip in ieder geval, top!

 119. Normaal reageer ik niet vaak op winacties, maar deze spreekt me wel heel erg aan! Ik heb laatst, volgens mij, op jullie aanraden the secret gelezen, en ik denk dat dit boek in hetzelfde straatje thuis past. Ik doe daarom zeker mee met deze winactie!
  Een fijne zondag!

 120. Ik doe mee, ik doe mee, ik doe mee,Ik doe mee, ik doe mee, ik doe mee, Ik doe mee, ik doe mee, ik doe mee, Ik doe mee, ik doe mee

  Ik kan een goede zelfhulp boek goed gebruiken met de dingen waar ik tegen aan loop en waar ik mee worstel in mijn leven.

 121. Ik heb nog nooit wat van Brene Brown gelezen, maar iedereen is altijd zo enthousiast over haar boeken dat ik toch wel erg nieuwsgierig ben geworden. Dit boek klinkt ook erg interessant!

 122. Wauw, nu wordt ik alleen maar nieuwsgieriger naar dit boek.
  Ik zou hem graag willen lezen. Vooral omdat ik nu hard aan het werk ben met en aan mezelf.
  Vallen en opstaan is iets wat bij het leven hoort natuurlijk. Maar de tools om daar mee om te gaan is weer wat anders.
  Bij deze doe ik mee aan jullie winactie!

 123. Ik doe graag mee! Ben bijna afgestudeerd, dus de ‘grote boze wereld’ ligt om de hoek op me te wachten. Ik denk dat ik dus wel een boek over vallen en opstaan kan gebruiken =)

 124. Ik hoop zoooo dat ik het tasje en het boek win. Met het tasje kan ik allemaal andere mensen op straat blij maken die haar inspirerende uitspraak kunnen lezen. Brené Brown geeft mij inzichten die ik gebruik bij het lesgeven aan pubers. Deze zorgen voor rust en het lef hebben jezelf te kunnen zijn. Wat wil je nog meer in het leven?!

 125. Dit lijkt me echt een boek dat ik goed kan gebruiken in mijn gevecht tegen de dingen waar ik op dit moment mee struggle. Ik maak dan ook graag kans.

 126. Wat een gaaf boek! De afgelopen twee jaar waren lastig omdat mijn ouders uit elkaar gingen, maar juist nu het allemaal definitief wordt, merk ik dat er dingen zijn waar ik mee aan de slag moet. Lastig is een understatement! Ik denk dat ik nu pas aan het tweede bedrijf begin, en hoop daar met dit boek handvatten voor te krijgen. Liefs!

 127. Ik doe mee! :) Ik ken de auteur niet, dus ik zou er wel eens een boek van willen lezen. Dit boek lijkt me heel interessant en kan veel mensen helpen denk ik, want iedereen ‘valt’ wel eens in zijn leven, vaak meer dan 1 keer.

 128. Mijn schoonzus komt sinds kort bij een rouwcoach en vertelde mij hoe breed het eigenlijk is: rouwen. Ik zou haar graag dit boek kado doen!! Liefs

 129. Ik doe mee! Momenteel lees ik: ‘Feel the fear, and do it anyway’ van Susan Jeffers.
  ‘Sterker dan ooit’ lijkt mij een prachtige aanvulling. Liefs xx

 130. Door alleen maar jouw omschrijving te lezen over het boek ben ik al super enthousiast. Voor mijn gevoel zit ik al een tijdje in bedrijf 2 en ik het herken het echt dat je het liefst dit gedeelte overslaat eigenlijk maar helaas werk datniet zo. Graag zou ik boek willen winnen, denk dat ik er veel van kan opsteken en daardoor deze periode beter kan begrijpen.

 131. Ik doe ook heel graag mee :) Ik heb al veel te maken gehad met ziekte en daardoor het vallen en opstaan. Ik zou het boek graag lezen om wat krachtiger te worden

 132. Ik waag graag een kansje! Je schrijft er zo enthousiast over, dat enthousiasme wil ik ook voelen! Boeken zijn geweldig, en als een boek goed is, écht goed, geeft dat zon fantastisch gevoel, dat je na afloop nog zo in dat gecreëerde wereldje kan zitten. Heerlijk! Ik ben in ieder geval heel benieuwd geworden!

 133. Wat leuk dat jullie drie boeken weg geven! Ik wil graag meedoen aan deze winactie. De kracht van kwetsbaarheid net uitgelezen. Ik vond het een erg fijn boek om te lezen, met genoeg handige tips! Ik kijk uit naar het nieuwe boek sterker dan ooit.

 134. Wat een fijne recensie over dit boek. Plus daarbij een nog fijnere winactie! Een leuke kans voor iedereen om dit boek te winnen. Ik geloof dat ieder mens in z’n leven door bepaalde fases heengaat dat hem/haar sterker maakt met de juiste tools/vriendschappen. Dit boek zou ik graag willen lezen!

 135. Ik doe heel graag mee met deze winactie! Ik vind haar voorgaande boeken ook al zo inspirerend. Maar dit
  Boek zou ik graag voor mijn schoonzusje willen winnen, omdat zij op dit moment ook in een rouw periode zit. Zij wil daar met niemand echt over praten, maar misschien helpt dit boek haar hartstikke goed bij de verwerking ervan. Liefs Kim

 136. Ik doe graag mee met de winactie, omdat een lieve vriendin van mij dit boek héél goed kan gebruiken op dit moment. Kudos voor deze winactie, lieve groene meisjes!

 137. Aan het aantal reacties te zien, merk ik dat dit boek erg gegeerd is, haha. Zelf doe ik ook graag mee, want ik ben een grote fan van Brené Brown. Ik las al enkele boeken en ben nu bezig met ‘I thought it was just me’. Hopelijk heb ik geluk met deze actie :-)

 138. doe graag mee met deze winactie want teksten die ik nu al te zien zijn zijn supermooi en voel de emoties al borrelen, klinkt erg mooi en leerzaam dit boek

 139. Ik voel mij al zoveel sterker dan jaren geleden, ben zo ontzettend gegroeid door los te laten en steeds meer respect te krijgen voor mezelf. Dit boek lijkt er helemaal bij te passen. Ik ben zo benieuwd…..

 140. Wauw! Ik doe graag mee Brene is the Best. Ik hou echt van haar boeken. Ik wist helemaal nog niet van het bestaan van dit boek. Ben erg benieuwd, maar Brene al kennende zal ook dit weer een topper zijn!! Leuk!

 141. Brene Brown is tha Bomb! Haar boeken, de kracht van kwetsbaarheid, de moed van imperfectie en gelukkig ben ik niet de enige vond ik ook super, dus maak mijn collectie graag compleet!

 142. Doe graag met jullie actie mee .
  Werk als coach /rouw en verliesbegeleider
  Heb al lang gedacht dat Brene Brown
  en rouw en verlies iets met elkaar zouden verbinden.
  En als ik jullie stuk lees wordt ik verrast dat het echt zo is. Voor mijn thesis over zelfcompassie zou dit boek goed van pas komen.
  Haar eerdere boeken en online cursus
  Waren ook erg goed.
  Hartelijke groet
  Dineke Oomd

 143. Ok, het was even langs me heen gegaan dat Brene Brown een nieuw boek heeft geschreven, maar direct weet ik: deze moet ik hebben en wil ik lezen! Haar boeken zijn zo herkenbaar en wat is dat alleen al een genot.

 144. Net als de meeste mensen ben ik al een paar keer gevallen en weer opgestaan. Om die reden overweeg ik ook al een tijdje om een fenix-tatoeage te laten zetten: hét symbool van krachtig terugkomen na tegenslag. Maar het blijft elke keer weer een struggle, dus ik zou dit boek graag winnen om er meer over te lezen en leren.
  Mounya

 145. Ik doe graag mee met deze winactie. Haar boeken zijn echt geweldig, vooral omdat ze ook zo eerlijk en open naar zichzelf durft te kijken en niet doet alsof alles perfect is. Heel inspirerend!

 146. Wat een geweldig boek! Ik had niet eerder van de schrijfster gehoord. Graag doe ik mee met de actie. Het boek zou een mooie toevoeging zijn binnen mijn werk in de gehandicapten zorg. De tas zou ik willen geven aan een bewoner daar, die door een moeilijke tijd gaat.

 147. Een half jaar geleden heb ik “de moed van imperfectie” gelezen en was zwaar onder de indruk. Ik kan me haast niet voorstellen dat haar nieuwste boek dit boek kan overtreffen! Uiteraard test ik dat nog wel graag zelf uit :-).Ik doen dan ook mee met deze winactie.

 148. Love Brene Brown! Haar vorige boeken heb ik verslonden, en ook gekocht als cadeautjes voor vriendinnen en mn moeder. Ik ben heel erg benieuwd naar haar nieuwe boek!

 149. Ik ben al jaren fan van Brené en een vriendin van mij, die op dit moment alle kracht van de wereld kan gebruiken omdat ze alles is kwijtgeraakt, kende haar helemaal nog niet. Bijna onvoorstelbaar, toch? Ze probeert op de been te blijven, zelf een nieuw leven op te bouwen en intussen ook nog eens anderen te steunen. Ze verdient t.

 150. Ik organiseer op 9 oktober een gezonde table d’hote waarbij ik met de aanwezigen over dit boek wil praten. Als ik nou win, kan ik het een van mijn gasten kado doen!! Groeten, Sylvie

 151. Ik doe mee! De kracht van Kwetsbaarheid heeft mij taal gegeven voor de dingen die ik voelde maar niet onder woorden kon brengen. Ik denk dat ik onvermijdelijk elk volgend boek van Brené zal lezen :-)

 152. Ik zou dit boek graag willen winnen.
  Momenteel zit ik in de ‘tweede akte’ van mijn verhaal, dit na een zware operatie en vele gezondheidsproblemen.
  Ik probeer zo positief mogelijk te blijven, maar denk zeker dat dit boek een grote inspiratiebron zal zijn!
  en jullie blog is ook een lichtpuntje!

 153. Oh, dit boek zou ik wel willen winnen. Precies een jaar geleden raakte ik overspannen, waarna ik met veel moeite met fijne hulp weer ben opgestaan. Ik heb veel geleerd over mezelf, zoals dat ik nog vaak zal vallen en weer opstaan en dat dat niet erg is. Dat besef dat dat niet erg is, dat moest wel even landen hoor.. het perfectionisme zit diep ingebakken bij mij.
  Dit boek lijkt me heel fijn om te leren dat ik er steeds sterker van wordt als ik weer ben opgestaan.

 154. Lieve meiden,
  Graag zou ik dit boek willen winnen omdat ik erg benieuwd ben naar dit boek! Ik ben zelf nu bezig met de moed van imperfectie en vind haar boeken zo geweldig en inspirerend! Sterker dan ooit zou mij weer verder helpen om de beste versie van mijzelf te worden. En dat tasje! Love it! Geen plastic tasjes meer hier hoor.. Ik ben verslaafd aan die tasjes! ? liefs patries

 155. Oeh super leuk!

  Ik doe heel graag mee.
  Misschien helpt het me wel een beetje om weer wat lekkerder in mn vel te komen.

  Veel liefs,

  Amber Joy

 156. Super coole tote tas met een mogelijk nog cooler boek winnen? Na-tuuuuur-lijk! Ik doe mee! Ik ben op dit moment mijn leven radicaal aan het veranderen. Probeer meer te leven naar wat mij mogelijk gelukkig kan maken ipv wat anderen er van zullen denken. Onder andere door jullie blog (lekker jezelf zijn en jezelf/anderen in zijn/haar waarde laten!), en mogelijk ook dit inspirerende boek met tas zal net dat extra zetje kunnen geven! :)
  PS: kan niet wachten tot oktober voor een ander inspirerend boek! ;) Ga zo door, dames!

 157. Klinkt als een zeer inspirerend boek! Ik sta op het punt om een paar belangrijke beslissingen te nemen, om knopen door te hakken. Dit boek is ideaal als “nazorg”, als een spannende, moeilijke tijd aanbreekt. Zou natuurlijk super leuk zijn als ik ‘m zou winnen (maar what are the odds ;)), hoewel jullie me zowieso overtuigd hebben om het boek aan te schaffen!

 158. Het thema “vallen en opstaan” is op dit moment erg actueel. Ik heb terugval nummer zoveel en wacht op opname in een kliniek voor eetstoornissen. Deze “val” doet me weer op de bodem van mijn bestaan belanden en zet alles stil; werk, hobby’s mijn relaties. Vragen als “hoe krabbel ik weer overeind?” en “hoe werk ik aan duurzaam herstel?” poppen veel op in mijn hoofd. Ik zou dit boek supergraag willen lezen en ben helemaal enthousiast geraakt door je review. Ik doe dus mee met de winactie!

 159. heb nog niet over deze schrijfster gehoord maar zo’n positieve boodschap.. Dat spreekt me wel aan. Ik doe mee! Geen reden om zielig te doen om wat we hebben meegemaakt maar positief vooruitblikken

 160. Zo heel soms lees je iets en besef je..

  Het is niet zomaar dat ik nu net dit artikel lees….

  daarom doe ik graag mee. Bedankt voor jullie mooie blog dames, jullie maken er de wereld nog een beetje mooier mee. Liefs Laura

 161. Het vorige boek van Brene Brown heeft me geholpen om meer mezelf te worden. Wat kan ik anders zeggen dan: happy, thank you, more please! Ik doe graag mee! Dank jullie wel dat jullie deze winactie organiseren.

 162. Brene Brown! Te gek! Ik heb al 1 boek van haar hier thuis liggen: de moed van imperfectie, ook echt een aanrader. Ik doe dan ook heel graag mee aan deze mooie winactie :)

 163. Heel benieuwd naar dit boek! Ik doe graag mee met de winactie!
  Iemand noemt t in 1 van de reacties ‘wijnacties’.. In dat geval had de ondertitel van t boek beter kunnen zijn ‘de niet-zo-wijsheid van vallen ná opstaan’ ;-)

 164. Over vallen en opstaan gesproken; vorige maand liep mijn contract bij mijn oude werk op zijn einde. Met een flink dure vakantie in het vooruitzicht was het wel even flink nagelbijten, want op vakantie gaan zonder de zekerheid dat het geld voor alle biertjes, wijntjes en ijsjes terug op de rekening zal komen was wel even spannend. Met als toppunt een fikse verkeersboete. Ik zag het flaneren op het terras al verruild worden door een boterham uit de buitenlandse supermarkt. Ik ben echter als een malle gaan solliciteren en afgelopen maandag begonnen bij mijn nieuwe baan. Stress alom maar uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht een beetje hulp had ik daarentegen graag gehad. Dus hopelijk bij deze alvast voor de toekomst een steuntje in de rug.

 165. Mijn psycholoog raadde me de vorige boeken aan, dus mijn hart maakte een sprongetje toen ik hier zag dat er een nieuw Brené Brown boek is! Ik doe heel graag mee!

 166. Wat fijn, de kans om dit boek te winnen! Ik was ontroerd door de TED-talk van Brown, over de whole-hearted people. Ik kijk het filmpje met enige regelmaat terug. Ik heb genoeg meegemaakt in mijn leven, maar weet nu dat ik daar niet over hoef te zwijgen. Ik laat mezelf zien. Natuurlijk gaat dat met vallen en opstaan :-) In ieder geval thanks voor de actie meiden!

 167. Ik zou heel erg graag kans willen maken op deze mooie set omdat ik een talent heb voor vallen, niet snel opgeef, maar best wat tips kan gebruiken bij het opstaan.

  De muziek gaat door
  De muziek
  Gaat
  Door

 168. Mooie recensie, dank je wel! Heel graag doe ik mee aan deze winactie. Geluk gaat eigenlijk niet om winnen maar om delen ;) Toch hoop ik vurig dit wijze boek te mogen winnen. Ik heb sinds een paar weken verwachting en hoop verloren en het verlies voelt zo ontzettend pijnlijk. Lezen van dit mooie, wijze boek helpt me hopelijk hiermee te dealen.

 169. Ik doe ook graag mee! Mijn moeder liet me laatst haar Ted Talk zien. Wat een bijzondere vrouw! Ik zou haar (mijn moeder) graag het boek geven (en het uiteraard een keertje van haar lenen).

 170. Lieve Groene Meisjes,

  Ik doe graag mee omdat ik het zo waardeer dat jullie weer zo’n toffe winactie organiseren! Ik zou mezelf en jullie blij willen maken :)

 171. Ik doe heel graag mee! Zit nu zelf in mijn ‘derde bedrijf’, en heb veel aan haar andere boeken gehad tijdens het tweede. Ik maak het graag af met dit ongetwijfeld opnieuw onwijs inspirerende boek!

 172. Graag maak ik kans op dit nieuwe boek van Brene Brown. Ik heb recent haar boek De kracht van kwetsbaarheid gelezen, was onder de indruk van haar openheid. Ik zou haar boek Sterker van ooit graag willen lezen, omdat ik grote behoefte heb aan een dosis positiviteit van Brene.

 173. Hee wat een hoop reacties alweer! Ik wil oooooook meedoen! Vanwege een heeeeele hoop redenen! Waarvan er een is dat al m’n eigen boeken in de kelder liggen ivm verhuizing en nog geen boekenkast en ik wel wat zelfhulp kan gebruiken :)

 174. Dit komt op een heel mooi moment. Zo ver ‘mooi’ het juiste woord is. Na 2,5 jaar een relatie ben ik sinds twee maanden weer single (rouw #1) en moet mijn (inmiddels ex-)stiefkinderen daarmee ook missen (rouw #2). Helaas komt rouw #3 er ook aan, mijn vader heeft ongeneeslijk kanker, levensverwachting tot eind 2015. Ik hoop dat dit nog even duurt. Toch zou ik graaag dit boek winnen. Wie weet helpt het mij verder in deze wat donkere dagen :).

 175. Oooh ik zou dit boek er graag willen winnen, maar ik gun het ook alle andere mensen hoor! Misschien hebben zij het wel harder nodig dan ik…
  Ik ben een verzamelaar van inspirerende boeken en neem altijd de tijd om ze te lezen. Zo ontzettend verrijkend! Altijd leer ik er weer heel veel van. Dit is ook écht zo´n boek wat niet in onze boekenkast mag ontbreken!
  Haha, laat m´n vriend het maar niet horen! Want dan praat ik weer hele dagen over dat inspirerende boek, wat hij ECHT moet lezen. Het verrijkt je leven blablabla.. ;-).
  Tsja dat heb je, want ik wil dan mijn nieuw verkregen informatie altijd met iedereen delen..

 176. Hoi Groene Meisjes,
  Wat enorm veel reacties! Deze keer wil ook ik graag meedoen met de win-actie.
  Laatst heb ik ‘De moed van imperfectie’ geleend van de bibliotheek. De voorbeelden (uit het leven van anderen en haarzelf) die Brené Brown aandraagt vind ik erg herkenbaar en zijn vol humor geschreven. De manier waarop ze situaties uiteenrafelt en analyseert helpt me erg om een stapje terug te doen op de momenten waarop ik mezelf door een ‘perfectionisme-bril’ bekijk. Ik ben erg benieuwd naar haar nieuwe boek.
  Elvira

 177. Leuke actie Groene Meisjes! Ik wil ook graag in de grote hoge hoed waar jullie straks 3 gelukkigen uit gaan toveren.

  Ik realiseer me door jullie korte samenvatting dat de uitspraak “Leren doe je met vallen en opstaan” eigenlijk een belangrijke fase mist, het 2e bedrijf. De uitspraak kan nu dus herzien worden: “Leren doe je met vallen, verwerken en opstaan”.

  Hartegroet,
  Marc
  #enjoyLIFE

 178. Ik doe ook graag mee met deze winactie!Ik ben al een tijdje bezig met persoonlijke ontwikkeling en een bewustere levensstijl, dus elke nieuwe inzicht kan mij helpen om meer bewust en liefdevol in het leven te staan….

 179. Ik doe graag mee met de winactie zodat ik dit boek kan geven aan mijn schoonzusje. Ze zit op dit moment in een moeilijke periode in haar leven en ik denk dat ze veel kracht kan halen uit dit boek!

 180. Ik vind het leuk dat jullie ook over zulke inspirerende boeken schrijven. Ik zou graag meedoen en het boek aan mijn moeder willen geven. Zij leest veel van dit soort boeken en ik denk dat het haar ook goed kan helpen. Waarschijnlijk lees ik het daarna ook, en familie en vrienden die het ook willen lezen. Want boeken zijn er niet om maar één keer gelezen te worden toch?

 181. Graag doe ik mee aan deze winactie :-). Als perfectionist wil ik vallen en opstaan graag vermijden maar ben er inmiddels wel achter dat dat me niet verder helpt…… Kortom ik leer graag meer hoe ik daar doorheen kom en daar lijkt me het boek een mooie start voor!!

 182. Klinkt als een mooi boek die je aan het denken doet zetten. Momenteel doe ik ook mee aan een soort programma waarbij dit boek goed past denk ik. Ik doe graag mee. Leuk dat jullie dit boek mogen weg geven.

 183. O Gosh! Bestaat dit boek echt?! Komt als geroepen… ik ben net afgestudeerd en vind het best lastig om nu mijn weg te vinden en mijn eigen richtingen te kiezen en keuzes te maken. All of a sudden you’re grown up… of zoiets.

  Denk dat Brené Brown mij wel een duwtje in de rug kan geven. Een beetje inspiratie, kracht en zelfvertrouwen… klein kopje witte chocolademelk, dekentje… Kom maar op!

  “Dream as if you’ll live forever, live as if you’ll die today.” – James Dean

 184. door jullie lieve groene dames al helemaal verslingerd geraakt aan THE Miracle Morning. Klaar om nog verder verslingerd te raken aan René.
  Dagdag

 185. Ook ik wil graag meedoen met de winactie. Een vriendin van mij heeft net haar relatie verbroken dus ik zou het boek aan haar cadeau doen om haar een hart onder de riem te steken.

 186. Ik doe graag mee met deze actie. Ik wacht al een tijdje op dit boek omdat ik zo veel heb geleerd en vooral veel dingen veranderd sinds het lezen van haar vorige boeken. Dat ik echt uitkijken naar dit boek.

 187. Ik zou ook graag willen meedoen met de winactie … omdat het tasje dat bij het boek hoort helemaal de max is !
  Uiteraard wil ik het boek ook graag lezen en toepassen ?

 188. Omdat het leven voor iedereen bestaat uit vallen en opstaan, is er waarschijnlijk voor mij geen betere reden dan voor een ander om in aanmerking te komen voor dit boek…. Maar ik waag toch een kansje. Omdat ik door het lezen van haar eerdere boeken weet dat Brene Brown fantastisch en eerlijk schrijft over het Echte Leven.

 189. Lieve groene meisjes,

  Dit boek komt op het juiste moment. Ken je het gevoel vast te zitten? Daar wil ik graag sterker dan ooit uit komen;)

  Groetjes!

 190. Hallo Groene Meiden ?! We leven vandaag de dag in roerige tijden en ook ik merk dat ik soms te snel mijn oordeel klaar heb over het gedachtegoed van anderen. Graag wil ik het postitieve zien in de mensheid en in de mensen die anders denken dan ik! Dit boek lijkt me een mooi hulpmiddel om mij op weg te helpen! “Verbeter de wereld, begin bij jezelf!”. Dikke zoen ?, Monique

 191. Ik doe heeeeeel graag mee. Ik ga op dit moment door de absoluut grootste struggel van mijn leven. En ik hoop dat ik veel kan leren van dit boek, om er beter mee om te leren gaan.

 192. Gisteren, op mijn verjaardag, las ik de post over ‘sterker dan ooit’. Hoe treffend kunnen dingen soms zijn. Vorig (levens)jaar was voor mij een jaar met vallen en opstaan in het kwadraat. Ik las het boek ‘de kracht van kwetsbaarheid’ van Brene Brown en heb daar zo ongelofelijk veel inspiratie uit kunnen halen. Ik heb me kwetsbaar durven op te stellen op momenten dat bijna elke vezel in mij zei, doe het niet. En ik heb ervaren: kwetsbaarheid is een kracht. Ik ben dan ook zo benieuwd naar het nieuwe boek van Brene Brown. Helemaal omdat alleen de titel al zo raak is voor mij. Graag doe ik mee met de winactie. Bedankt voor de inspirerende post!

 193. ik doe graag mee. Helemaal omdat ik het heel moeilijk vind omdat ik iemand heel veel liefdesverdriet heb bezorgd en ik het heel moeilijk vind om hem zo te hebben gekwetst. en ik eigenlijk maar niet over die woede jegens mijzelf afkom… en hulpmiddeltje naar fase 3 zou dan ook erg welkom zijn.

 194. Ik doe graag mee, ik zal regelmatig in dezelfde valkuil. Ik raak zo langzamerhand gedemotiveerd en zie de manier om weer op te staan steeds minder goed. Ik kan wel wat hulp gebruiken hierbij!

 195. Ik ben eigenlijk niet van het reageren, maar dit boek zal wel eens een steuntje in de rug kunnen zijn. Want wat is accepteren moeilijk zeg! Je benaming strugle is juist! (Ik doe dus graag mee)
  Nu ik toch eens een reactie plaats, wil ik nog even kwijt dat ik met enige regelmaat jullie blog met plezier lees! Geeft inspiratie en motivatie voor een ‘groener’ leven. Dank jullie!

 196. hi groene meisjes, ik zou het boek van Brene graag willen lezen, ik hoop dat t mij kan helpen met de pijn en t verdriet om mn recente scheiding, de verwerking dat mn ex direct na de handtekening in de armen stapte van degene waarmee hij vreemd ging, (en ja, t is heel cliche, maar was zij mn beste vriendin) en het feit dat mn jongste zoon niet meer met mij wil praten, mij letterlijk doodzwijgt.
  Rock bottom, zoals de engelsen zeggen, is behoorlijk dichtbij.
  En waar brene’s eerdere boeken mij helpen om met meer durf te leven, hoop ik uit haar nwe boek te leren, hoe ik nu verder moet.
  Liefs,

 197. Gave actie hebben jullie weer! Ik doe graag mee, en mocht ik niet winnen dan gaat hij zeker op m’n wishlist! Jullie zijn hier zo enthousiast over en nu zag ik op Cynthia (misslipgloss) haar instagram ook al zo’n mooie quote voorbij komen, dat belooft veel goeds!

 198. Dit nieuwe boek van Brown is heel welkom!
  Fijn om mensen te motiveren om hun kwetsbare kant te tonen.
  Daar wordt de wereld zo veel mooier van….

 199. Door het lezen van jullie review van het boek blijven ademhalen heb ik het boek gekocht en bijna in een ruk uitgelezen. Ik ben door de inzichten die het boek mij heeft gegeven met een angst aan de slag gegaan. Ik denk dat dit boek mij ook kan helpen om verder te gaan met mijzelf verder te reflecteren en te ontwikkelen. Daarom doe ik graag mee aan deze winactie.

 200. Als ik al die reactie zie van de mensen die ook graag dit boek willen hebben, zakt gelijk de moed in m’n schoenen en denk ik gelijk, laat maar… het heeft geen zin om mee te doen.
  Maar ik wil me niet laten leiden door die gedachten, maar het een kans geven!
  Ik vind de boeken van Brene Brown ijzersterk en inspirerend en steunend, graag doe ik dus mee met de winactie om dit boek snel te kunnen lezen :)

 201. Wat een fijne actie! Voor alles een eerste keer; ik doe hier ook graag aan mee!
  Ik ben geboren met een chronische ziekte die erger wordt naarmate ik ouder word. Daar had ik mentaal nooit zo een last van, tot ik 2,5 jaar geleden door wat onverwachtse klappen heen moest gaan en mijn leven anders moest worden ingevuld. Het proces wat je hier beschrijft over het realiseren, het vallen en het weer opstaan is zo herkenbaar!
  Zo een half jaar geleden zag ik (en plaatste ik op mijn blog) voor het eerst een filmpje waarin Breneé Brown sprak en dat heeft me sterk geholpen met het laatste stukje opkrabbelen. Echter, het blijft altijd een herhaling van vallen en weer omhoog komen. Ik zou er graag beter in willen worden met behulp van dit boek.
  Vast veel plezier met het weggeven ervan!

 202. De kracht van kwetsbaarheid was een boek dat me anderhalf jaar geleden mega heeft geholpen bij het beëindigen van mijn relatie, het delen hiervan met mijn omgeving en weer volop doorgaan met leven. Prachtige schrijfstijl, zo’n inspirerende dame! Ben door jullie lovende woorden erg nieuwsgierig naar dit boek. Zal Sterker dan ooit mij ook weer moois kunnen brengen?
  Liefs voor de Groene Meisjes! Strong ladies!

 203. Ik heb ontzettend naar beneden moeten scrollen om mijn reactie achter te laten. Ik verlies bijna de moed om deel te nemen aan de winactie, maar ik doe het toch omdat ik het boek graag doorgeef aan een aantal mensen die wat van de mooie woorden van Brene kunnen gebruiken, zoals een vriendin die recentelijk een scheiding tegemoet ging!

 204. Ik doe graag mee omdat er zojuist een mooie man naar me glimlachte in de trein, en ik het gevoel heb dat het ondanks het grauwe weer een dag met een gouden randje gaat worden.

  De boeken van Brene Brown hebben mij geleerd dat een fijner, succesvol leven begint bij zelfcompassie, en de moed om de wereld in te gaan. Niet thuis zitten afwachten tot je geheeld ben, maar op komen dagen, ookal ben je onzeker, ookal heb je je voor je gevoel nog niet genoeg voorbereid. Je bent er, en je hebt je huiswerk gedaan zo goed als je kon, en dat is voldoende. Ik vind Brene Brown een enorm oprecht en authentiek auteur, en ik hoop ooit mijn boodschap op mijn manier, maar even authentiek over te brengen. We beginnen dus vandaag:-) Verder vind ik jouw enthousiasme over dit boek ontzettend aanstekelijk, elkaar vinden in de passie om jezelf te ontwikkelen is fantastisch.

 205. Wat ik over dit boek lees, raakt me enorm. Wat volgens mij een teken is dat ik het absoluut moet gaan lezen. Daarom doe ik graag mee met jullie actie!

 206. Ik doe mee. (als het nog kan:))Ik heb nog niets van haar gelezen, wel ted ed gekeken. Zij staat als schrijfster al zo lang op mijn to-read list, beetje schande eigenlijk.

 207. Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn beste vriendin. Haar relatie is net voorbij en staat voor een aantal moeilijke keuzes op werkvlak. (Ze is aan een tweede studie begonnen, heeft een eigen modelabel en twee baantjes om dit alles te bekostigen.) Ze had met haar ex een reis gepland voor Ijsland waar ze nu twee weken alleen heen gaat. Ik denk dat dit boek graag mee op reis zou willen.

 208. Ik moet eerlijk zeggen, dit is pas de 2e keer dat ik op de blog terechtkom. Ik ben zelf enorm geïnteresseerd in een gezonde leefstijl en organisch eten. Dit is zo gekomen nadat ik op korte tijd enorm veel bijgekomen was en ik na jaren van junkfood en suikerrijk voedsel een ‘klik’ in mijn hoofd gemaakt heb om voor mezelf vanbinnen uit te gaan zorgen. Waar ik vroeger nog geen ei kon bakken, doe ik tegenwoordig niet liever dan gezonde receptjes te bereiden.
  Alleen, mijn drang om gezond te eten heeft ook zijn keerzijde. Best persoonlijk om dit zomaar als reactie te posten, maar sinds meer dan 2 jaar, kamp ik met binge eating aanvallen. Het ene moment zweer ik enkel bij quinoa, avocado’s en salade, het andere heb ik een volledige doos koekjes binnengewerkt en moet de chocolade er ook maar aan geloven.
  Ik besef dat dit puur psychologisch is, maar ik voel me zo zwak om elke dag weer tegen dat innerlijke stemmetje dat wilt snoepen, te vechten. Ik ben dan ook niet op zoek naar een zelfhulpboek dat helpt bij eetstoornissen. Ik was eigenlijk op het internet op zoek naar een aangenaam boek dat inspirerend werkt om zelf de controle te nemen over mijn gedachten. Zo kwam ik op jullie blog terecht en las ik jullie blogposts en kwam ik uiteindelijk hier.
  Omdat ik wil vechten, ik wil niet meer zwak zijn. Ik wil sterker dan ooit zijn.

 209. Hoi! Ik hou van jullie blog, dat ag. En ik zou me nog graag inschrijven (zag dat in het currysoep filmpje staan), maar hoe doe ik dat?
  En ik doe graag mee met de actie, René Brown heb ik gezien bij TED :) Need it now…

 210. Ik doe graag mee met de actie :)

  Wel vraag ik mij af in hoeverre je inderdaad ‘een verlies ervaring’ kunt vergelijken met het verliezen van iemand.
  1,5 jaar geleden mijn broer verloren en ik moet toch wel zeggen dat dat hele andere dingen losmaakt (bijvoorbeeld een hele hoop angst) dan wanneer ik andere belangrijke dingen ben verloren in mijn leven. die ook veel pijn deden. Maar het is inderdaad waar dat die pijn op een bepaalde manier hetzelfde kan zijn/ is.

 211. Ik wil dit boek erg graag meenemen op reis. Vallen en opstaan is op dit moment wel erg toepasselijk bij mij. Mocht ik hem niet winnen, dan ben ik zeker geïnspireerd geraakt om het boek te kopen:)

 212. Wow, dames! Wat een mooie blog en wat een hoop reacties! Super. Ik hoef het boek niet te winnen. Als gecertificeerd facilitator van het trainingsprogramma van Brené Brown in Nederland ken ik het boek en heb ik ook de training nu doorlopen. En ik vind het super dat jullie dit boek zo in de schijnwerpers hebben gezet. Want wat zou het mooi zijn als we in de wereld een beetje menselijker kunnen maken en er meer ruimte komt voor onze emoties, de pijn die bij falen hoort en de verhalen die we onszelf daarover vertellen. Op naar een vriendelijker, authentiekere wereld. Thanks!

 213. Dit boek zou ik graag aan mijn beste vriend willen geven. Na lang wikken en wegen, nachten vol twijfels heeft hij dan eindelijk ontslag genomen bij zijn baan, een baan waar hij niet gelukkig van werd. En dit vind ik een hele moedige keuze. Eentje die beloond mag worden met een prachtig boek als deze.

 214. Ik wil ook graag mee doen met de winactie!
  Ik heb ‘De moed van imperfectie’ nu bijna uit en het heeft me zo geholpen met een plekje geven aan mijn struggle met afstuderen de afgelopen maanden en begrijpen wat ik precies zo moeilijk vond en waarom ik door zo’n diep dal moest. Ik lag meer in worsteling met mijn eigen verwachtingen dan met de scriptie an sich is mijn conclusie ;) Brown schrijf zo ontzettend prettig. Als een moeder of een lieve vriendin die begrijpt waarom dingen soms zo moeilijk zijn en die je dan uitlegt dat dat niet erg is maar juist goed. Het lijkt me geweldig om ook dit boek van haar te lezen!

 215. Ik zou heel graag een exemplaar winnen! Ik zit in een drukke tijd en om met alles om te gaan probeer ik wat meer mindfull te leven. Dat valt niet altijd mee, heb zo nu en dan nog een kleine mental breakdown. Ik hoop/denk dat dit boek me kan helpen hier een weg in te vinden.

 216. Er zijn echt heel veel mensen in mijn omgeving die door een periode van rouw gaan de laatste tijd. Ik zou dit boek dus erg graag winnen, het zou gigantisch veel doorgegeven worden! Haar boeken zijn echt geweldig! Zalig hoe alle tips die jullie geven heel erg aansluiten bij wat ik zelf interessant vind. Zeker doorgaan zo :)

 217. Wat een leuke winactie! Dit boek zou echt een topper zijn voor een vriendin van mij! Ze heeft de laatste tijd veel meegemaakt. Tijdens haar eerste grote reis alleen, naar Nepal, kwam ze terecht midden in de aardbevingen die het land trof. Ook al houdt ze zich heel groot af en toe merk ik dat ze het er nog steeds heel moeilijk mee heeft. Ik zou haar graag dit boek geven als oppepper. En hem na haar natuurlijk zelf ook willen lezen :)

 218. Ik doe graag mee! Ik ben net afgestudeerd voor mijn HBO en wil graag nog een universitaire master gaan doen. Omdat ik daarvoor nog wel wat inspiratie, moed en doorzettingsvermogen voor kan gebruiken, denk ik dat dit boek mij zeker kan helpen! Liefs

 219. Heel eerlijk: ik ben een sceptisch! Kritisch omdat het lezen van een boek de hobbel waar je doorheen moet niet wegneemt. Maar het kan wél helpen. Een rouwproces is bijzonder moeilijk en ik zit er middenin… Een arts noemt het een depressie, voor mij is het grote moeite met loslaten van wat was en nu niet meer is. Kortom: áls het lezen van dit boek mij ook maar een ini mini beetje zou helpen, dan zou dat al geweldig zijn. May The luckiest person win. :)

  1. Als je arts de diagnose “depressie” heeft gesteld, is het vaak juist een verandering van je perspectief, een aanpassing in hoe je naar dingen kijkt en over situaties denkt. Voor mij persoonlijk heeft de volgende realisatie veel goed gedaan: “ik bepaal niet welke dingen mij overkomen, wel hoe ik erop reageer”, in combinatie met “het is niet de buitenwereld die probeert mij een slecht gevoel te geven, maar mijn eigen manier van denken.” Dus hoewel boeken wellicht weinig invloed hebben op hoe je je voelt, ze kunnen je wel doen nadenken over hoe je denkt. Juist dat zou een verschil kunnen maken.

   Liefs,
   Bo

 220. Goedemorgen! Ik zou ook graag meedoen met deze winactie. Het boek heb ik zien liggen op werk (bij een boekhandel) maar ik wist niet wat de inhoud was, en kijk nu: het sluit perfect aan bij wat op dit moment wel eens erg nodig zou kunnen zijn. En verder ook een tof tasje, ben groot fan van zulke simpele doch leuke tasjes, maar omdat mijn vriend en ik gaan samenwonen is er momenteel voor zowel boeken als leuke tasjes geen geld. Niet erg natuurlijk, maar wel erg leuk om net nu een kleine kans te maken!

  Liefs,
  Bo

 221. groene meiden,
  hier spreekt brene brown fan van het eerste (TED speach) uur! haar andere boeken staan al bij mij in de kast en deze heb ik ook besteld dus de winactie is niet voor mij maar ik zou graag het boek graag winnen voor iemand waarvan ik weet dat ze het goed zou kunnen gebruiken.

 222. Ook ik ben een tijd geleden uit een dip geklommen, en af en toe duiken sombere gedachten nog eens op, dus dit boek zou wel heel welkom eijn. Ook al om het daarna door te geven aan anderen die inspiratie zoeken. Dus graag! ?

 223. Ik doe graag mee aan de winactie. Een ontzettend lieve collega die lang op zoek is geweest naar de juiste man heeft – nu ze hem gevonden heeft – een week geleden te horen gekregen dat ze kinderen kan krijgen. Ze is nét te oud voor adoptie.. Ik denk dat ze dit boek goed kan gebruiken..!

  1. Ik doe graag mee aan de winactie. Een ontzettend lieve collega die lang op zoek is geweest naar de juiste man heeft – nu ze hem gevonden heeft – een week geleden te horen gekregen dat ze geen kinderen kan krijgen. En ze is nét te oud voor adoptie.. Ik denk dat ze dit boek goed kan gebruiken..!

 224. Ik doe graag mee aan de winactie. Ik heb het boek zelf al gekocht en vind het geweldig. Ik zou het graag in mijn praktijk hebben om uit te lenen. Het mag van mij dan ook een reizend boek worden, met een reisverslag op Facebook.

 225. Hallo,

  Graag doe ik mee. Niet alleen mijn hart is vaak gebroken maar ook die van verschillende vriendinnen. Mijn vriendinnen en ik worstelen allemaal op onze eigen manier om verder te komen in het leven. Wie weet kan dit boek ons helpen in de zoektocht naar het in het reine komen met de tegenslagen in het leven.

 226. Heb wel erg lang moeten scrollen om een reactie te kunnen plaatsen…
  Belast met een erfelijke spierziekte, kanker overwonnen, m’n vader overleed tussen m’n operaties door.
  M’n moeder heeft inmiddels ook uitgezaaide kanker, ik weet wel wat vallen is.
  Vorige week brak ik m’n grote teen, en ik viel letterlijk. Zo’n kleine blessure en het doet me pijn met lopen en ik vind dat ik al wel genoeg gehad heb de afgelopen twee jaar. Maar vergeleken met wat me is overkomen, is het natuurlijk peanuts. Toch denk ik stiekem wel eens wie ik in een vorig leven was, dat ik zoveel bad karma heb verzameld…
  Maar ik sta weer op.
  Dat boek van Brene zou wel heel leuk zijn en bemoedigend op de weg naar boven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *