Chili sin carne

Recept vegan Chili sin carne: comfort food gemaakt met uitsluitend verse producten. Makkelijk en snel en geschikt om in grote hoeveelheden te maken. Lekker met rijst, tortilla chips, koriander en natuurlijk guacamole. Lees het recept op de blog.
Recept vegan Chili sin carne van De Groene Meiskes
Recept vegan chili sin carne. Lekker met rijst, tortilla chips, koriander en natuurlijk guacamole.
Chili sin carne

Een tijdje geleden had ik het over mijn favoriete comfortfood, weet je nog? Nou, deze chili sin carne mag op dat lijstje absoluut niet ontbreken. Makkelijk eten voor makkelijke dagen. Lekker met rijst, tortilla chips, een berg koriander en natuurlijk heel veel guacemole. En ach, misschien een lekker Mexicaans biertje erbij op het balkon of in de tuin? Dat leek ons wel de beste setting voor deze maaltijd. Weer eentje voor in het rijtje ‘Groene Meisjes basisrecepten!’

Wat heb je nodig?

Chili_4

Voor een grote pan chili:

1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (in ministukjes gesneden)
1 paprika
1 eetlepel komijn
1 eetlepel gedroogde koriander
1 eetlepel chilipoeder
1/2 theelepel cayennepoeder
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel oregano
1.5 blik kidneybonen (niet in saus!)
1 cup mais
2 blikken (400 ml) gezeefde tomaten
1 blikja (140ml) tomaten puree
zout naar smaak
verse koriander
zak tortilla chips naturel
2 avocado’s
1 citroen
1 theelepel knoflookzout (verkrijgbaar bij de toko)
400 gram  rijst (naar eigen keuze)

Chili_2

Wat ga je doen?

1. Sauteer de ui voor ongeveer 8 minuten in een pan.
2. Voeg vervolgens alle kruiden, knoflook en de paprika (in blokjes gesneden) toe met een klein scheutje water.
3. Voeg na een minuut alle andere ingrediënten toe. Let op: de gezeefde tomaten moet je in de pan een beetje prakken.
4. Kook 15 minuten. Maak ondertussen de guacemole. (zie de instructies hieronder)
5. Schep op de borden en serveer met de verse rijst,  guacemole, verse koriander en tortillachips!

Hoe je de guacemole maakt:

1. Schil en ontpit de avocado’s en stop ze in de keukenmachine.
2. Pers een halve citroen uit boven de avocado’s en voeg 1 theelepel knoflookzout toe.
3. Laat de keukenmachine draaien totdat het een gladde massa is geworden.
4. Je houdt waarschijnlijk guacemole over. Lekker voor bij de borrel, met de tortillachipjes die je ook overhoudt! (of je houdt het niet over en je eet gewoon alles op. Wat ik eigenlijk altijd doe, hehe.)

Chili_3

Heb je toevallig ingrediënten over naar aanleiding van dit recept? En/ of wil je de Mexicaanse vibe doorpakken? Dan hebben we hier nog wat meer inspiratie! Je kunt nooit genoeg Mexicaans eten.

We zijn heel benieuwd naar wat jij van dit recept vindt. Laat het weten in de comments of met een foto op Instagram. Vergeet niet #degroenemeisjes te gebruiken, zodat we je berichtjes gemakkelijk kunnen terugvinden. Dankjewel en eet smakelijk!   

Foto’s: Sam van Rij / Styling: Dille & Kamille 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Chili sin carne

  1. chili vind ik ook ultiem comfortfood! net als Meike liever met zwarte bonen, en ook liever met wat meer groentjes meer paprika, en verder iets van wortel, zoete aardappel of pompoen) . Njam!

  2. Deze avond stond deze chili sin carne op het menu. Een tikkeltje te pikant voor mij maar mijn partner vond het top. Sowieso lekker gesmuld!

  3. Hahahaha, ben ik de enige die stuk ging om ‘4. Je houdt waarschijnlijk guacamole over’?! Ik dacht ‘Ja duhuh! Dat is het idee van alles in je keukenmachine pleuren!’. Pas toen ik verder las begreep ik dat het om een overschot ging. Hilarisch! Overigens, inderdaad: guacamole overhouden, hoe dan?! :)

  4. Gaat morgen gemaakt worden! Op de foto staat een blikje gerookte paprikapoeder, maar dit zit niet in het recept. Aangezien dit poeder mijn nieuwste overheerlijke aanwinst is ben ik wel benieuwd of ik dit er doorheen kan gooien en zo ja, hoeveel raad je aan?

    1. Ah ja, dat klopt! Optioneel :) Het is geweldig spul, ik hou ervan, maar je moet zeker niet te veel gebruiken. Heel sterke smaak!

      1. Ik heb er 1/4 theelepel doorheen gedaan. Het had ieeeetsje minder gekund, maar de chili is echt goddelijk!! Ik eet kleinere porties dus ik kon hier zo 5 porties van maken. Love it!!

  5. Dit is dus echt een topper! Ik heb er nog wat blokjes zoete aardappel en wortel aan toegevoegd. Ik was even wat terughoudend door – blik dit en blik dat -, maar vond het sùperlekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>