Courgette carpaccio

carpaccio4

Eindelijk eens een echt voorgerecht op De Groene Meisjes! Ik ben ontzettend slecht in het bedenken van originele voorgerechten maar nu heb ik een grote aanrader voor jullie: courgette carpaccio. Voor het maken van vegan carpaccio wordt vaak biet gebruikt maar aangezien ik geen grote bietenfan ben: bij deze een variant met courgette. De zelfgemaakte vegan feta en kruidendressing maken dit voorgerechtje super smaakvol!

carpaccio1

Word je niet gelijk warm van ‘courgette carpaccio’? I feel you. Wat plakjes groenten op een bord met een sausje erover: klinkt mij niet als muziek in de oren. Maar deze combinatie van de ingrediënten  zorgt er voor echt een ‘weer-eens-wat-anders’ smaak.

Door de courgette eerst van te voren een beetje te koken haal je de super rauwe smaak en structuur eraf. Ben je nou wel een echte fan van rauwe courgette? Dan kan je die stap wel overslaan.

carpaccio3

Wat heb je nodig voor 2-3 porties?
tofu feta (je maakt wat extra):
100 gram tofu
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels appelazijn
1/2 eetlepel gedroogde oregano
snuf zout & peper

dressing:
10 blaadjes basilicum
handje verse peterselie
3 eetlepels olijfolie
sap van 1/2 citroen
1 klein teentje knoflook
scheutje agave of maple syrup
zout & peper

1 grote courgette
handje pijnboompitten
handje granaatappelpitjes

Wat ga je doen?
1. Verkruimel de tofu met je handen en mix met met citroensap, azijn, oregano, zout en peper. Zet aan de kant. (Des te langer het kan marineren, des te beter de smaak)
2. Mix de dressing ingredienten in een blender of keukenmachine.
3. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snij de courgette in 2 grote stukken en kook voor 2 minuutjes.
4. Snij de courgette in hele dunne plakjes.
5. Leg ze op een groot bord of verdeel ze over meerdere borden.
6. Serveer met de dressing, tofu feta, pijnboompitjes en granaatappelpitjes.

carpaccio2

Natuurlijk vind ik het super leuk om jullie creaties te zien op instagram! Ga je dit gerecht (of een ander groene meisjes recept) maken? Laat het me zien via #degroenemeisjes. Dat vind ik altijd leuk.

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Courgette carpaccio

  1. ook een aanrader: carpaccio van champignons! met veel citroen en peterselie erover. en iets van nootjes gehakt. ik vind champignons stiekem rauw lekkerder dan gekookt :)

  2. Ondanks dat ik geen mega courgette fan ben (ga het wel steeds meer waarderen) gaat mij hier toch wel het water van in de mond lopen. Ik ben nog op zoek naar heerlijke vegetarische gerechtjes en dit is zo’n typisch gerecht waarvan ik direct denk, dit kan ik én wil ik snel eens gaan maken!

  3. Je krijgt die rauwe courgette nog veel smaller door ‘m met een kaasschaaf te snijden! Ik doe dat voor een heerlijk gerechtje met chinese mie, honing en verse munt (en voor de eerlijkheid: met zalm ☺️)

  4. Wauw! Ziet er heerlijk uit ? Voor een leuk kleureffect zou je nog gele en groene courgette kunnen combineren. Ga ik zeker snel hier thuis uitproberen, ook een lekker budgetproof voorgerechtje zo te zien.

  5. Ik krijg zaterdag een Veganvriendin op visite en wil een lunch organiseren. Ik ga als voorgerecht de courgettecarpacio maken. Ben heel benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>