Gnocchi met broccolipesto

broccolipesto1

In ons groentenpakket van deze week zaten twee grote stronken broccoli. En hoewel we op zich heel veel van broccoli houden, wilden we er toch ook wel eens iets anders mee maken. We hebben namelijk de neiging om broccoli altijd in een wokgerecht te willen verwerken – lekker makkelijk. Dit keer gingen we voor een broccolipesto. Waarom? Omdat toen we een paar weken geleden een recept voor homemade pesto met jullie deelden, we van jullie de tip kregen om een volgende keer eens pesto te maken met broccoli. Zie je, we luisteren altijd naar jullie! Dus zo geschiedde. En toen bedachten we: als we dan toch voor pesto gaan, dan willen we er gnocchi bij eten. Want zeg nou zelf; wat is er lekkerder dan een bord dampende gnocchi met een groentensaus? Precies.

Wat nou heel handig is van ons abonnement bij BeterBio, is dat we altijd al een paar dagen van tevoren kunnen zien welke groenten er in het pakket zitten van de komende woensdag. (op woensdag wordt het pakket namelijk altijd geleverd.) Dit checken we altijd op zondagavond. Vervolgens kun je in de webshop van BeterBio gewoon producten bij bestellen die je nodig hebt om de lekkerste recepten te maken. Deze producten worden dan gewoon bij je groentenpakket in gedaan. Dus bestelden we gnocchi, maar ook een pak amandelmelk en een zak havervlokken, en oké, ook Billy’s Farm koekjes. Ideaal hoor!

Dit recept is ideaal voor zonnige zomeravonden, dat voelen we aan ons water. Wit wijntje erbij, niks meer aan doen. Laten we maar gauw beginnen met het recept.

broccolipesto3

Wat heb je nodig?

1 stronk broccoli, in stukjes gesneden – dit is ongeveer 275 gram
35 gram pijnboompitten
35 gram cashewnoten
1 rijpe avocado
1 flinke hand verse basilicum
2 teentjes knoflook
het sap van 1 citroen
zout en peper naar smaak
een paar zongedroogde tomaatjes
2 porties gnocchi

Wat ga je doen?

– verwarm je oven voor op 220 graden –

1. Leg de gesneden broccoli op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet in de oven.
2. Na 4 minuten voeg je de pijnboompitten en cashewnoten toe aan de bakplaat, om mee te laten roosteren in de oven. In totaal staat de broccoli 10 minuten in de oven. (de pitten en noten dus 6 minuten)
3. Doe ondertussen knoflook, avocado, citroensap en basilicum in een keukenmachine en laat draaien tot er een romige saus ontstaat.
4. Haal de broccoli, pijnboompitten en cashewnoten uit de oven en laat even afkoelen.
5. Voeg de cashewnoten en pijnboompitten toe aan de mix in de keukenmachine en laat nog even mee draaien.
6. Voeg tot slot de broccoli toe – met een paar stukjes per keer – en laat meedraaien tot het een mooi egaal geheel is geworden.
7. Wanneer de saus te dik blijft, kun je wat water toevoegen. (wij voegden uiteindelijk 2 eetlepels water toe)
8. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de koude saus en garneer met zongedroogde tomaatjes en wat extra basilicum.

Tip 1: omdat cashewnoten goedkoper zijn dan pijnboompitten, maken wij een mix. Als je niet op je budget hoeft te letten, kun je ook 70 gram pijnboompitten gebruiken.
Tip 2: wil je het gerecht juist nog iets goedkoper maken dan onze versie, dan kun je de pijnboompitten vervangen door geroosterde (in de oven) kikkererwten.

broccolipesto2

Laat je ons weten als jij ook gnocchi met broccolipesto gaat maken? Je weet hoe leuk we het vinden om jullie foto’s voorbij te zien komen! Je kunt jouw creaties met ons delen via Twitter (@degroenemeisjes) en/of Instagram (@jamiegroenemeisjes/ @merelgroenemeisjes / #degroenemeisjes) Alvast super bedankt en eet smakelijk!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

31 gedachten over “Gnocchi met broccolipesto

  1. Ziet er heerlijk uit, maar gebruik je van de broccoli alleen de stronk of ook de roosjes??
    Ik vind gnocchi ook altijd leuk om zelf te maken, dus dit komt op zondag op het menu :-)

  2. Oooooh daar kom ik weer met m’n avocado allergie… Tips om de avocado te vervangen? Ik heb namelijk alle andere ingrediënten in huis!

  3. het ziet er heel lekker uit !! wil wel graag weten hoe je kikkererwten roostert ??? ivm noten en pijnboompittenallergie’ ( man) , maar wel gek op pesto ( ik ) !!!

  4. Ziet er lekker uit! Tip voor het bereiden van de gnocchi (wel wat minder gezond): bakken in plaats van koken. Dan worden ze super lekker crunchy van de buitenkant en zacht van binnen. Mjam!

  5. Voor hoeveel personen is dit gerecht?
    Ik heb geen goede oven. Hoe kan ik dan het beste de broccoli, pijnboompitten en cashewnoten roosteren? Of op een andere manier klaarmaken?

  6. Dit was het allerlekkerste van alle recepten die ik al probeerde van jullie! En ik probeerde er al veel :-) Ik eet heel graag gnocchi, maar was mijn standaard schotel (met stukjes geitekaas, gestoomde spinazie & pijnboompitten – samen in de oven met de gare gnocchi’s) beetje beu. Dit is een gewèldige vervanger! Merci!!!

  7. Zelf vind ik gnocchi echt niet te doen… Maar vandaag dit recept geprobeerd met gewone volkoren pasta. Jum :)
    (ok, en stiekem een beetje parmezaanse kaas)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>