Maaltijdsoep met kikkererwten

maaltijdsoep met kikkererwten

Eens twee soepmeisjes, altijd twee soepmeisjes. Jullie weten het, wij kunnen geen week zonder soep. Ongemerkt proberen we eigenlijk bijna iedere week een nieuw recept uit, wat er dus voor zorgt dat we aan het einde van het jaar zo’n vijftig soeprecepten zouden moeten hebben. Wow, daar hadden we nog niet eerder over nagedacht! (we verheugen ons nu al op een enorm overzicht, aan het einde van het jaar) Vandaag maken we een lekkere maaltijdsoep met kikkererwten voor je. En met heel veel spinazie en een kruidenmix die ons erg aan Marokkaanse gerechten doet denken. Heb je er zin in?

Deze soep is vullend, lekker, gezond, lowbudget én gemakkelijk om te maken. What’s not to like about it? Laten we maar meteen beginnen!

maaltijdsoep met kikkererwten

We hebben ons laten inspireren door het recept van Soup en Zo. Wij gebruikten kikkererwten uit blik in plaats van gedroogde kikkererwten.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 ui, gesneden
2 tenen knoflook, gesneden
2, 5 theelepels chilipoeder
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel cayennepeper
2 blikken kikkererwten
100 gram gedroogde abrikozen, fijn gesneden
100 gram tomatenpuree
200 gram verse spinazie, gesneden
ongezoete sojayoghurt (optioneel)
limoen of citroen sap (optioneel)
verse koriander (optioneel)

Wat moet je doen?
1. Bak de ui en de knoflook in wat olie in een soeppan.
2. Na 3-4 minuten voeg je de kruiden toe. Bak dit 1 minuutje mee.
3. Haal ondertussen de kikkererwten door een zeef maar bewaar van 1 blik het vocht. Dit heb ik gedaan door het blik uit te laten lekker boven een grote kom.
4. Voeg de tomatenpuree, kikkererwtenvocht, 750 ml water en abrikozen toe. Breng licht aan de kook en laat 5 minuutjes koken.
5. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie en 2 grote handen kikkererwten toe aan de soep. Pureer dit met een blender of een staafmixer. Proef of je het te ‘sterk’ vindt. Dan kan je altijd nog een beetje warm water toevoegen.
6. Roer de rest van de kikkererwten erdoor en serveer met yoghurt, limoensap en koriander.

maaltijdsoep met kikkererwten

Wat is jouw favoriete soeprecept? En wat denk je van onze maaltijdsoep met kikkererwten? Ga jij de soep proberen? We horen het heel graag van je!

 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

43 gedachten over “Maaltijdsoep met kikkererwten

  1. Nee ik ga deze soep niet proberen omdat het kikkererwten bevat,wat mij teveel oorlog in mijn maag en darmen geeft.
    Ik wacht wel wat andere soepjes af.

    1. Als je bij kikkererwten of ander peulvruchten bij het koken een klein beetje bakingsoda (geen bakpoeder, hoewel dat misschien ook wel kan, maar de pure bakingsoda) toevoegt, worden ze zachter en geven ze ook minder “overlast”…. Kan een idee zijn!

  2. Ja deze ga ik ook zeker eens proberen! Als ik zin heb in soep is de groene meisjes de eerste plek waar ik kijk. De rode linzensoep en de wortelpindasoep heb ik afgelopen winter zo vaak gemaakt, jammie! Ben heel benieuwd naar deze.

  3. Bedankt voor dit recept weer. Ik geniet altijd erg van jullie originele combinaties, en de mooie foto’s!
    Ik ga deze ook zeker proberen. Mijn man is geen soepmens, maar dankzij jullie website heb ik hem wel zover dat hij het vaker probeert. Sowieso eten we vaker veganistisch nu (ik ben vegetariër, maar mijn man niet). Jullie rode linzensoep vindt hij heerlijk, en ik ben gek op jullie wortelsoepjes! Volgende week gaan we de tortilla soep proberen, ik hoop dat dit ook een hit wordt…

    Ik heb wel één vraagje, ik vind het persoonlijk erg fijn als jullie een foto plaatsen van de ingrediënten. Zelf heb ik geen Albert Heijn in de buurt, en daarom houd ik van de plaatjes zodat ik zeker weet waar ik naar op zoek ben.

    Ga zo door Groenemeisjes, en hopelijk nemen jullie mijn vraag in overweging.

    1. Thanks Jolanda! Leuk om te horen :) Soms maken we wel foto’s van de ingrediënten, maar soms zijn ze niet echt heel mooi om te fotograferen. We zullen het onthouden, misschien bij een volgend recept wel weer eens leuk om te doen. Dank voor je tip!

  4. Oh wat weer een lekker recept! Wij zijn hier thuis grote kikkererwtenfans en net de bestelling van de natuurwinkel binnen met jawel, 2 potten kikkererwten! Gisteren nog de marrokaanse bonensoep uitgetest! Nomnom, heerlijk! We zijn weer bewust het vegan pad ingeslagen na een vegetarische ‘terugval’ en jullie recepten maken het zo makkelijk! Grote thanks maar jullie! X Chantal

  5. Ha Merel en Jamie, Erg lekker soepje weer. Ik ben ook dol op soep. Die soep met pindakaas van jullie was ook heerlijk. Zelf ben ik ook gek op pompoensoep. Daar heb ik ook een favoriet recept van Jamie Oliver met toevoeging van gember. Deze soep ga ik deze week ergens maken. Met al die soepen is het bijna een soepenkalender. Kan ook nog voor het volgende jaar, een groene meisjes scheurkalender, of boek. Liefs Leny

    1. Goed idee ;) We zijn al bezig met een boek he? had je dat gevolgd? In oktober komt ons eerste boek uit. We denken wel dat daar ook enkele soeprecepten in op worden genomen.

    1. Ja, dat doen we soms, maar hetzelfde houdt ons tegen. Soms doen we een grote zak in 1 keer; wellen, koken en invriezen. Maar je moet er maar net ruimte voor hebben in je vriezer en je moet er echt tijd voor maken. En tijd hebben we helaas vrij weinig ;)

  6. Nou ja…. eerst wilde ik die tortillasoep van enige tijd terug maken, voor de drukke wedstrijdzondag. En nu komen jullie hier mee….. Hoe moet ik nou kiezen?

  7. Ik heb even een vraag, niet sarcastisch bedoeld ofzo, maar hoe staan jullie als vegans tegenover het doodslaan van insecten? Ik krijg regelmatig naar mijn hoofd geslingerd dat ik als vegetariër en direnliefhebber eigenlijk ook vervelende kleine diertjes met rust zou moeten laten, maar als er ’s zomers een mug in mijn kamer zit sla ik die gewoon dood… Hetzelfde geldt voor zilvervisjes, die vind ik gewoon smerig. Spinnen dan weer niet, die zet ik meestal buiten of ik laat ze gewoon.

  8. Mmmm, ik ben ook een soepmeisje! Ik heb jullie kokossoep laatst geprobeerd, die was heel erg lekker. En dit recept klinkt ook goed. Ik hou zo van soep omdat je er dagenlang van kunt eten en er veel brood bij mag. Ik hou zo van brood. :)

  9. Hij was heerlijk! Nog wat in de oven geroosterde noten (met sojasaus en curry) erop als extra topping erop gedaan voor de crunch. Zelfs mijn twee zonen hier, die niet vegetarisch eten, vonden het voor herhaling vatbaar. En dat wil echt wat zeggen :)

  10. Klinkt lekker, hebben jullie ook een alternatief voor de spinazie zodat het veilig ingevroren kan worden en later weer opgewarmd?

  11. Oooooooh – ik vergeet altijd een reactie te plaatsen, maar nu móest ik toch wel even laten weten dat dit echt be-la-gul-luk lekkere soep is!! Moet ik echt wachten tot mijn eters er zijn?? :)

  12. Wat een bijzonder lekkere combinatie! Ik ben verliefd <3
    Ik vond het echt héérlijk en ga hem zeker vaker maken.

    De gedroogde abrikozen waren wat moeilijk verkrijgbaar, dus ik heb die maar vervangen door abrikozencompote.

  13. Die ga ik van de week uitproberen nu ik weer kan koken in mijn studio. Is wat spannender dan de tomaten en paprikasoep die ik nu aan heb staan in mijn slowcooker. Dank je wel voor de inspiratie

  14. Ik heb hem net gemaakt……….en geproefd! Echt heeeeeeeeeeeeeerrrlijkk…
    Dank voor het recept. Ene ik ben blij dat ik een lekkere grote pan heb klaar gemaakt.

  15. Wat een lekkere soep weer! Ik had van tevoren geen idee hoe het zou smaken, maar de combinatie aan ingrdienten leek me zo interessant…. nou ik ben zeker niet teleurgesteld, heel smaakvol. Alleen de naam ‘Maaltijdsoep, met kikkererwten’ dekt voor mij niet echt de lading van de soep, ik weet er zelf alleen niks ‘beters’ op te verzinnen nog :P

  16. Met wat opkomende griepgevoelens is het, na een boswandeling met hond en partner, heerlijk om soep te eten. Ik wilde iets met kikkererwten en yoghurt en kwam toen bij jullie recept uit. Ik heb m wat aan moeten passen want had een aantal ingrediënten niet in huis.

    De spinazie heb ik vervangen door rucola.
    Abrikoosjes werden 2 eetlepels vijgenconfiture en de tomatenpuree is een dot ordinaire ketchup geworden. De soep werd evengoed een heerlijke mix van pittig en zoet… Nu ben ik eigenlijk heel benieuwd hoe het originele recept zou smaken vergeleken met mijn creatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *