Mexicaanse pita’s

mexicaansepita1

Van twee dingen krijgen wij nooit genoeg: Mexciaans eten en comfortfood. In dit (lunch)recept voor Mexicaanse pita’s komen deze twee dingen samen, dus je  had ons niet gelukkiger kunnen maken. Wij aten deze pita’s als lunch, maar het zou natuurlijk met een soepje erbij ook een prima avondmaaltijd zijn. Of wat dacht je ervan om ze als starter te maken?

Waarom zijn wij eigenlijk zo gek op Mexicaans eten? Hmm, het is een combinatie van verschillende dingen: de kruiden, de zoete smaken van bijvoorbeeld mais, zoete aardappel en avocado, de romige sausjes…. en tel daar dan nog bovenop dat Mexicaans eten over het algemeen super makkelijk te maken is en niet duur hoeft te zijn. Nou, dan heb je ons hoor! Als dit alles jou ook aanspreekt, dus is het misschien maar gewoon tijd om aan dit recept te beginnen.

mexicaansepita5

Wat heb je nodig voor 4 Mexicaanse pita’s? (2 personen)

2-3 middelgrote zoete aardappels
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1/4 – 1/2 theelepel chilipoeder, naar smaak
1 eetlepel maple syrup, agavesiroop of kokosbloesemsuiker
4 pitabroodjes
4 eetlepels ongezoete sojayoghurt
sap van 1 grote limoen
flinke snuf zout
1 avocado, in plakjes
half blik zwarte bonen
verse koriander

Wat ga je doen?

– Verwarm de oven voor op 220 graden –

1. Prik de zoete aardappels met een vork en leg ze op een bakplaat of rooster met bakpapier. Zet ongeveer 60 minuten in de oven. Snijd één zoete aardappel doormidden om te kijken of de binnenkant goed zacht is.
2. Haal de schil van de aardappels en prak de aardappel samen met het komijnpoeder, paprikapoeder, chili en maple syrup.
3. Zet de pitabroodjes in de oven totdat ze krokant zijn aan beide kanten.
4. Mix de sojayoghurt met het limoensap en zout.
5. Verdeel de zoete aardappel puree over de pitabroodjes. Top met avocadoplakken, zwarte bonen, sojayoghurt-limoensaus en verse koriander.

mexicaansepita2 mexicaansepita3 mexicaansepita7

Zo simpel?! Jep, echt zo simpel. En lekker dat dit is, je hebt geen idee. Nouja, binnenkort heb je wel een idee, wanneer je dit recept hebt geprobeerd ;) Laat je het ons weten als je de Mexicaanse pita’s ook gaat maken? We zijn benieuwd wat je ervan vindt. Deel gerust een foto met ons via Instagram (met #degroenemeisjes,) want dat vinden we heel erg leuk om te zien! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

35 gedachten over “Mexicaanse pita’s

  1. Nou ja, dat komt goed uit want ik had juist zoete aardappelen in mijn vitatas deze week! Moeten de zwarte bonen nog gekookt worden of zo?

  2. Oeh dat ziet er heerlijk uit!
    Ik maak heel vaak de Mexicaanse Chili van jullie, dus dit is vast een recept wat ook in de smaak zal gaan vallen hier.
    Leuke sidenote; mijn vriend – grootste vleeseter ever – mist in alle gerechten die ik van jullie website maak het vlees totaal niet. Resultaat is dat hij praktisch geen vlees meer eet! ;)
    Nog een vraagje; welke pitabroodjes raden jullie aan?
    Bedankt!

    xx Anne-Flore

  3. Behalve dat het er waanzinnig lekker uitziet: die foto’s! Zó mooi! Om acuut vrolijk van te worden :-). Met wat ik aan recepten van jullie blog allemaal al gepind heb, kan ik al een paar maand verder denk ik ;-).

  4. Oeoeoe dit klinkt goed :D wil dit graag maken, maar helaas heb ik atm geen oven, is er een andere manier de zoete aardappel zacht te krijgen? Kan je die bijvoorbeeld koken in water net als gewone aardappels, of bakken in een pan? (Ik heb nog nooit iets met zoete aardappels gemaakt, ja shame on me xD)

  5. Dit was een super lekker en visueel mooi gerecht! Ik ga het zeker nog eens maken. Ik heb zelf nog vegan cream cheese toegevoegd tussen het broodje en de aardappel, wat het geheel nog romiger maakte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *