Midden-oosterse bulgur salade

bulgur1

Vandaag een simpel maar lekker receptje voor een midden-oosterse bulgur salade met gebakken tomaatjes, gegrilde groenten en ingemaakte citroen. Perfect voor een doordeweekse dag aangezien je dit gerecht binnen no-time op tafel zet. Let’s go!

bulgur3 bulgur2

In dit recept gebruik in ingemaakte citroen: één van mijn favoriete ingrediënten. Het geeft een typisch Marokkaanse smaak die je vooral proeft als je ergens buiten de deur eet. Ik koop ze lekker makkelijk in pot bij de turkse supermarkt maar je kan ze ook zelf maken!

Je kunt dit ook weglaten uit het recept maar ik raad je aan om het eens te proberen :)

bulgur7

Wat heb je nodig voor 2 flinke porties?
120 gram bulgur of couscous
1 aubergine, in plakken
1 courgette, in plakken
2 eetlepels olijfolie
20 cherrytomaatjes, in 4e gesneden
1 grote teen (of 2 kleine) knoflook, fijn gesneden
zout & peper
4 eetlepels granaatappelpitjes
120 gram kikkererwten
handje verse munt, gesneden
1/2 theelepel komijnpoeder
snufje chilipoeder
1 komkommer, in blokjes
handje verse olijven
1/2 ingelegde citroen, in hele kleine stukjes gesneden

Wat ga je doen?
– Verwarm de oven op 200 graden –
1. Bereid de bulgur of couscous volgens verpakking.
2. Bestrijk de aubergine en courgetteplakken licht met wat olie en zet ze voor 20 min in de oven. Draai ze na 10 minuten om. (Je kan ze op grillen op de grillpan.)
3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 2 minuutjes. Voeg de tomaatjes toe en bak paar minuten totdat er flink wat sap uit is gelopen maar de tomaatjes nog wel ‘heel’ zijn. Breng op smaak met wat peper en zout.
4. Mix de bulgur met de granaatappel, kikkererwten en munt.
5. Bestrooi de gegrilde groenten met komijn- en chilipoeder.
6. Serveer de bulgur met de gegrilde groenten, gebakken tomaatjes, komkommer, olijven en ingelegde citroen. Besprenkel alles met wat van de olie waar je de tomaatjes in hebt gebakken.

bulgur6 bulgur5

Laat je het me weer zien als je dit gerecht hebt gemaakt? Dat vind ik altijd leuk! (#degroenemeisjes)

Deel deze post op:

Geschreven door: Jamie

25 gedachten over “Midden-oosterse bulgur salade

  1. Jaaa I love bulgur! Ik heb geloof ik al 3 of 4 bulgursaladerecepten op mijn blog staan, en ze zijn allemaal anders. Je kunt zoveel met bulgur! Mijn tip is trouwens om naar de Turkse supermarkt te gaan, naast dat je daar mega zakken voor weinig geld koopt hebben ze daar ook de iets grovere/grotere bulgur. Die vind ik persoonlijk het allerlekkerst, heeft iets meer bite ook :-)

  2. Ohh ziet er heerlijk uit, ik ben ook gek op bulgur! Trouwens, ik dacht dat ik je vandaag zag bij Rotterdam CS, rond half 1 ongeveer, maar vond het eng om hoi te zeggen. Stom he! :p Maar ik wilde zeggen dat je er leuk uit zag, en leuk dat je een plekje hebt gevonden in Rotterdam! :)

    1. ah wat lief :) Dat was ik dan, Merel, niet Jamie (die dit recept maakte ;)) Dankjewel! Volgende keer gewoon even hoi zeggen he? Vind ik leuk!

  3. Wauw dat ziet er héérlijk uit! Prachtige foto’s ook!
    Ik ben alleen niet zo dol op granaatappelpitjes, heb je misschien een tip waardoor ik dit zou kunnen vervangen?

    1. Britt, je zou ze gewoon kunnen weglaten hoor! maar granaatappelpitjes geven iets fris en zoet en wat ‘kraak’. om het eerste te vervangen zou je wat rozijntjes, cranberry, dadels in stukjes (bljift lekker in het Midden-Oosten) of gedroogde abrikoos kunnen toevoegen. voor het tweede evenueel wat pistache of zonnebloempitten of sesamzaad.

  4. Lijkt me heerlijk en ga het morgen maken. Ik heb gezocht op ingelegde citroen, hoe die te maken kan ik echter niet vinden op deze site! Of ik zoek niet goed, dat kan natuurlijk ook. Wie kan helpen.
    Fijne dag
    Claire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>