Pasta pesto rosso

pasta pesto rosso

Laten we het midden van de week vieren met een lekker makkelijk comfortfood recept! Voor als je vandaag de hele dag druk bent geweest en je vanavond gewoon lekker makkelijk, maar toch gezond wilt eten. Pasta is dan sowieso altijd een goed idee, maar deze pasta pesto rosso is in het bijzonder een winner! 

Pasta pesto rosso – het rolt zo lekker je mond uit, vind je ook niet? Bij de naam van dit gerecht wanen wij ons spontaan in een klein Italiaans restaurantje, met rood-met-wit geblokte tafelkleedjes en een druipkaars op tafel. Maar goed, aangezien de meeste mensen die deze blogpost lezen zich niet bepaald in de buurt van Italië begeven: no worries, je kunt pasta pesto rosso ook prima zelf maken. Sterker nog: het kan zelfs heel makkelijk veganistisch!

pasta pesto rosso

Wat heb je nodig voor 2-3 porties pasta pesto rosso?

10 zongedroogde tomaatjes (uit pot)
2 teentjes knoflook
10 zwarte olijven (zonder pit)
4 eetlepels amandelen
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel suiker of vloeibaar zoetmiddel
snufje cayennepeper
1 theelepel balsamico azijn
1-3 eetlepels olijfolie

300 gram pasta
rucola
edelgistvlokken  (optioneel, ter garnering. Edelgistvlokken geven een beetje een kazige smaak)

Wat ga je doen?

1. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine. Voeg steeds wat olijfolie totdat je een romige pesto hebt. Ik gebruikte 1 eetlepel.
2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
3. Roer de pesto door de gekookte pasta. Voeg eventueel 1-2 eetlepels kookvocht toe om het geheel beter door te kunnen roeren.
4. Serveer met rucola en edelgistvlokken.

Tip: ik hou persoonlijk van een beetje grove pesto. Wil jij juist een romige mix? Doe dan eerst de amandelen in de keukenmachine tot je bijna een soort meel hebt. Voeg dan de andere ingrediënten toe.

pasta pesto rosso pasta pesto rosso

Dus… pastaatje doen, vanavond? Dat dachten wij ook! ;) Laat het ons vooral weten als jij deze pasta pesto rosso ook hebt gemaakt! Deel bijvoorbeeld een foto via Instagram en vergeet dan niet #degroenemeisjes te gebruiken, zodat we jouw foto gemakkelijk kunnen terugvinden. Eet smakelijk! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

56 gedachten over “Pasta pesto rosso

  1. Yum! Wat is dit heerlijk!! Een heel makkelijk recept. Wat fijn voor een doordeweekse dag! Volgens mij vinden mijn kids dit ook lekker. Ik ga dit recept even opslaan!

  2. Hmmm ziet er heerlijk uit! Ik had laatst pesto rosso gemaakt met cashewsnoten en peterselie – lekkere twist! Ook erg lekker op een toastje of broodje.

    Als ik dit zou maken zou ik alleen nog wel wat groenten toevoegen zoals courgette en paddenstoelen.

  3. Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik heb helaas een notenallergie, dus amandelen gaat het voor mij niet worden, net als pijnboompitten in groene pesto… Hebben jullie nog tips om het met iets anders te vervangen?

  4. Dit is looking sooooo gooooood!!!! Wat een fijn recept voor de pesto. Ik denk het elke keer na weer een heerlijk recept op jullie site te hebben bewonderd, maar dit wil ik zeker een keertje gaan proberen!

  5. Oh, ik zie mezelf dit wel maken! ^^ Wel even een vraagje over de olijven: zijn die essentieel voor het recept? Want ik lust eigenlijk geen olijven…

    1. Ik zou de zongedroogde tomaten niet vervangen door gewone. De structuur wordt dan heel anders. Je zou het heel misschien kunnen vervangen met geroosterde tomaten, als je dat wel lekker vindt.

  6. Mmmm, dit klinkt echt heerlijk! Ik heb nog nooit zelf rode pesto gemaakt, maar dit lijkt me helemaal niet moeilijk :). Dit receptje ga ik bewaren!

  7. Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik ga dit snel maken met volkorenpasta en wat witte bonen en spinazie door de pasta om het extra vullend en gezond te maken. :) Jullie recept voor saus met kerstomaatjes en champignons uit Italië staat hier trouwens ook regelmatig op het menu, vooral heel lekker door de verse peterselie en basilicum.

  8. ooooh het is vandaag mijn kookdag! Ik had al wat in gedachten, maar dit ziet er ook echt heel erg lekker uit! Ik heb toevallig alles in huis voor dit recept, behalve de amandelen, dus misschien gebruik ik wel cashews ipv amandelen. Zou dat kunnen denk je? Of verandert dan de hele textuur van de pesto..

  9. O man dit is zo lekker! En voor als je in je eentje bent ook makkelijk, want je bewaart gewoon een deel en kookt een andere dag gewoon weer pasta (in mijn geval de volgende dag, meer pasta = meer liefde, haha). Dank voor het recept!

  10. Heeeeeeerlijk! Ik eet ‘m nu en ook m’n niet vegan vriendje vindt het heel erg lekker! Lekker vegan eten maken voor ons gaat dankzij jullie steeds beter :). Liefs

  11. Ik heb het net gemaakt en het is heerlijk! Alleen jammer dat ik rucola vergat te halen :) ik heb meteen extra gemaakt om in te vriezen. Ga het denk ik ook maken voor cadeaupakketjes met pasta, olie etc!

  12. Heerlijk! Had de rest van de olijven uit het potje gehalveerd en er doorheen geroerd, super lekker. Restje in een bakje gedaan voor lunch morgen met nog wat tomaatjes en komkommer, ben benieuwd!

  13. Ik lust geen olijven, zongedroogde tomaatjes en rucola maar ik maak er sinds kort werk van om alles te leren eten. Ik verplicht mezelf om alles te proberen. Ik was dus nogal bang voor dit recept, maar ik vond het heerlijk! Ik ben echt zo verbaasd… En mijn vriend vond het ook heerlijk! Top dus :)
    (Ik heb jullie brownies vorige week ook eens gemaakt. Super lekker!)

  14. Heerlijk!! Een paar dagen terug gemaakt en vanavond weer. Mijn vriendje (rasechte vleeseter) vindt het zelfs verrukkelijk. Dat zegt wat ;) Ik laat alleen de suiker weg, want dat voegt niet zoveel toe voor ons. Toprecept!!

  15. Kun je de gistvlokken verkruimelen en er zo droog overheen gooien? Wat een goed idee. Ik maak paste van fusilli gemaakt op basis van linzen. Eet geen gluten. Pesto lijkt me heerlijk. Ga vandaag gelijk proberen ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>